SKRIVET: 2011-04-11, kl 16:09:34 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Måndag igen då

En sammanfattning om måndagen. Morgonfodring, som vanligt. Ligga och sova i soffan med Frida på stalltjänstfrukosten, som vanligt. Gå ner till stallet för att göra klart allt innan skolan börjar, som vanligt. En helt vanlig måndagsmorgon alltså. Eller det är såhär det brukar se ut, och det är väl inte helt fel det heller. Frida var bäst och hjälpte mig i stallet så vi blev klara snabbare. Mockning, höpåsar, kraftfoder och nytt spån är alltså klart. Skönt.

Mattelektion sen. Kommer inte ihåg vad vi gjorde (eller inte gjorde), jag var för trött. Datakunskap, satt och kollade bloggar - och ja, det var uppgiften. Sen ner och luncha hästarna, och sen käka lunch själv, sen sitta på Små G en stund. Som vanligt där med alltså. Måndagar är verkligen likadana hehe. Sen hade vi svenska, datakunskap igen och bild. Allt var dötråkigt och jag var typ en halvdöd zombie. Inte okej. Har iallafall slutat nu, så det är najs.

Men juste, tänkte berätta lite kort om Pijanos "skada"/sår på ryggen. I somras så fick Pijano massa typ små "bölder" på ryggen, precis i slutet av där sadeln ligger. Det började nog med ett insektsbett som han kliat upp när han rullat sig, som sen blivit en brännskada och PÅ det en tryckskada. Det var iallafall vad veterinären som kollade honom trodde. Det blev bättre ett tag, och då red vi ju med sadel och så, men det kom tillbaka och var mycket värre. Då kunde han inte ridas med sadel tills det var helt utläkt (vilket veterinären sa inte ens var 100% säkert att det skulle bli) och det tog hela sommaren, alltså flera månader.

Jag red ju som vanligt, dressyr på precis samma nivå, uteritter och så vidare utan sadel. Även massor av bomövningar och hoppning (upp till 1,10 till och med haha!), barbacka. Det gick utmärkt utan sadel, dock blev det ju inga tävlingar. Sen läkte det lagom tills vi flyttade till Berga och det var ju en jättelättnad för mig, eftersom Berga har en regel om att man INTE får rida barbacka. Men, nu har det kommit tillbaka igen alltså. Exakt samma sak. Men pratade med Leffe, som är stallchef här, och jag får rida barbacka i ridhuset. Inte ut, men är ändå väldigt tacksam över att kunna rida överhuvudtaget.



Ja, det var typ det. Så nu ska jag snart ha en middagsdate med Gullman, vi har lite viktiga grejer att snacka om ;) Sen ner till stallet för att rida ett barbackapass i ridhuset alltså. Åh, kom på en bra grej med den här måndagen förresten - stalltjänsten är ju förfan slut! :D

/ Emma


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0