SKRIVET: 2011-07-30, kl 23:13:23 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

...

Det ligger liksom lite bakom det här men ah. Orkar inte dra det här. Att jag ville blogga ensam har verkligen inget att göra med uppdatering eller nått sånt... Berättar kanske mer sen. Men jag kommer inte blogga på den här bloggen heller. För den är inte min. Den är våran, så är det bara. Den är inte mer min, än din Gullman.

Ah - det här är till bara Gullman. Om du läser det här, så tycker jag det är tråkigt att vi inte bara kan snacka med varandra. Det är liksom inte så svårt. Allt är ju bara cpförvirrande. Ring mig när du ser det här är du gullig!

Till er andra söta bloggläsare. Byebye, tillsvidare och så vidare..

/ Emma

SKRIVET: 2011-07-30, kl 23:03:16 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Troligtvis sista blogginlägget...

För min del iaf. Emma bestämde sig för att hon ville blogga ensam eller hur de nu var (ni får ta de med henne sen). Men ah, så jag slutar blogga, här och nu. Känns lite trist. Allt var ju nästan som en dagbok typ, kunna se tillbaka, minnen ah allt dedär. Meeen hursomhelst.. Vet inte riktigt vad jag ska skriva. Har ju bokstavligt talat ingenting mer att skriva om, höhö. Men de var kul sålänge det varade iallafall. Faktiskt, jag tycker det. Kanske inte var den mest duktiga på att uppdatera, men gjorde mitt bästa iaf. Men misslyckades, as usual ofc!

Har ingen aning om Emma ska ha kvar denhär bloggen eller hur det blir. Men om hon har det kommer jag ju givetvis fortsätta läsa. Kan ju erkänna att jag faktiskt var en av absolutelits trognaste läsare. Haha.
Och ja ni läsare. Tack för att ni fortsatt läsa, tack för alla gulliga kommentarer och allt sånt - guld värt vill jag lova! ;)

Näe men nu ska jag väl ta mitt pick och pack å dra härifrån. Allt gick så fort, men aja. Hejdå!



Med blogg eller utan, du och jag Escada kommer ändå alltid vara absolutelit! ♡

/Gullman




SKRIVET: 2011-07-29, kl 19:04:35 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

true stoy

When you try your best but don't succeed

When you get what you want but not what you need



Vet inte riktigt vad jag ska säga.
/Gullman

SKRIVET: 2011-07-28, kl 19:30:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg



Jag kan fortfarande inte riktigt förstå ibland att du faktiskt är min. Bara min. Ingen kan ändra på det. Jag står som ägare, och det kommer jag göra för all framtid, utan tvekan. Visst är inte mitt namn på ett papper det viktiga egentligen, men det är ändå ett kvitto på att det bara är upp till mig, ifall det någonsin kommer stå ett annat namn där. Det är mitt val. Och valet är redan valt. Betänketiden har för länge sen gått ut, om det ens funnits någon.

Vi har nått längre än jag trodde var möjligt. Framförallt förtroendemässigt. Och nu känner jag såhär, att det bara är att njuta. Vi kommer aldrig bli perfeka, men det slitet som funnits förut kommer nog heller aldrig komma tillbaka. Vi vet vart vi har varandra nu, vi känner varandra utan och innan. Det är mer än bara ryttare och häst, häst och ryttare. Så mycket mer, som inte ens går att beskriva.

Om det så är att rida ut i skogen och hoppa utan sadel och träns, hoppa en bana på 1,30, trimma dressyr på grand prix-nivå, åka på inspelningar och shower mot betalning, tävla, eller så bara få möta dig varje dag i hagen och berätta hur mycket jag älskar dig - så är det bara att njuta. Jag har allt jag önskar. Jag måste sluta vilja ha mer, det jag har kan jag ju lova att ingen annan har. För ingen annan har en häst som min. Jag får höra hela tiden vilken drömhäst jag har, och så vidare. Och ja, det har jag. Och att om jag tröttnar på dig, då ska höra av mig direkt. Men faktum är, du är min drömhäst. Och jag kan nästan säga, hur fel det än kanske låter, att jag är din drömperson också. Du valde mig. Och det var inget jag gjorde åt det.

Det är inte många som sett eller insett det, eller kanske inte ens tror på det. Men skitsamma. Din förra ägare och dem som varit med, vet. Och jag vet. Det är huvudsaken. Vi är inte perfekta. Jag är verkligen, verkligen, verkligen inte den perfekta hästägaren. Men jag gör så gott jag kan. Och du är inte den perfekta hästen. Eller på sätt och vis, i mina ögon är du perfekt. Oavsett att mitt temperament ibland visar annat. Du är tuff, du kräver så jävla mycket. Och även det, gör det hela ännu mer speciellt.

Du är min prins, kung, gud.
Du är livsglädjen, lyckopillret, ljuset i mörkret.
Jag skulle inte varit här där jag är idag utan dig.
Det är fakta.

Tack för att du helt plötsligt dök upp där, när jag behövde dig som mest.
Lämna mig inte. Inte än på väldigt, väldigt, väldigt länge.
Vi har gjort massor tillsammans.
Oändligt med massor.
Men.
Det är ändå bara början, på något stort.
Dem som tvivlat ska allt få se.
Vänta bara.

/ Emma

SKRIVET: 2011-07-28, kl 18:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Sånt här kan man bli jävligt glad över



Älskar dig Felicia, fast det vet du redan.
Hästlivet är en sån liten pyttebit ändå, om man jämför med allt annat. Du är min bästa vän, och det har du varit bra länge nu alltså. Bästaste, bästaste, bästaste. Vill inte börja skolan längre haha :( Det var ju precis samma förra året. Var sambor hela sommaren, och sen bara pangbom ses kanske.. absolut MAX en gång i månaden.. :s INTE OKEJ HALLÅ!!!

/ Emma

SKRIVET: 2011-07-28, kl 16:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

En gång i tiden...

...fotade jag den här bilden.
På mina pengar.
MINA.
Omg.
Tänk om det var nu.
Lycklig hade jag varit, vill jag lova.



Fast.. har faktiskt köpt två nya sadlar nu. Så ska inte klaga. Skulle ju varit rikare än då, om jag inte köpt sadlarna. En Wintec Pro Dressyr cair new nånting, och en Prestige Versailles D, hopp, - båda nya. Dock har inte Prestigen kommit, den är beställd och kommer troligtvis i nästa vecka :)

Så.. Nu har jag på sätt och vis snart.. 5-6 sadlar att välja på.. Hahah. Nejmen, kommer ju ha 4 egna. Har en Kieffer Inn och en Kieffer Champion sen innan. Dock ska championen säljas.. snart. Men ska "ha kvar" hoppsadeln, och rida travarna med. Har på sätt och vis gett bort den till travstallet ;) Ingen av dessa två passar Pijano längre alltså. Sen har jag ju en Stübben som jag fått låna, ska lämna tillbaka den nu snart då. Sen har jag ju hoppat i Gullmans Cobra.. Haha mycket sadlar. Men dessa två nya är iallafall noga utprovade till Pijano, så det blir nog bra (dock blev det ju rätt påkostat också ;))

Tidigare har Pijano haft en Whitaker allroundsadel, jag som älskar JW avskydde just den sadeln mer än allt i hela världen hahah.. Sen har han bara gått med Kieffer Inn och Champion. Och provat typ 1278237 olika sadlar känns det som :) Han är en pest att hitta sadlar till vill jag lova..

Nu finns det inte mycket pengar kvar..

/ Emma

SKRIVET: 2011-07-28, kl 14:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Okej, nu ska ni få höra här

Gullman har typ slutat blogga :) Nääää, men hon har typ inget internet eller nått? Ska väl försöka blogga på egen hand så länge det krävs då, men har liksom.. Fullt upp hela tiden. Men allt för er ;)

Planer för den här veckan finns det massor också. Dock är inte Pijanos träning planerad denna vecka.. kör nästa istället! Men förutom massa utomstående grejer för bloggen, kommer Pijanos förra ägare ut och hälsar på en stund idag. Det blir tredje gången sen jag flyttade honom från Knivsta för typ ett år sedan. Eller hon har kommit ut till Berga två gånger, och sen träffade jag henne på en tävling i höstas också :) Iallafall, imorn ska jag och Felicia troligtvis åka ut och rida hennes nya häst också. Ni vet säkert vem hans förra ägare är..? ;)

Annars planer för helgen.. Hm.. Grillpartaj imorn eller vara hundvakt. Vet inte än. Återstår att se :) Gröna luuund på lördag. Och så vidare liksom. Inget intressant för er säkert ;) Men nu vet ni. Intressant jag vet.


Haha, är det bara jag eller är det så att man knappt kan se att det här faktiskt är Pijano en gång i tiden..? :P Hahaha lilla snutten då..

/ Emma

SKRIVET: 2011-07-28, kl 12:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Ett kul minne

Någonting jag aldrig kommer glömma var när Pijano var inne i stan och det gick lite snett hahah.. Transporten blev inlåst, så han fick komma in i en box i självaste hovstallet. Hahah.. sjukt minne med min bushäst, men ah.. Tänk vad mycket sjuka saker man gjort ändå ;)











/ Emma

SKRIVET: 2011-07-28, kl 11:11:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Oups... (Opus? Näe)

Hej!
Heheh.
Tjaaaaa.

Råkade liksom glömma det här med uppdatering igår. Gick inte så bra som jag tänkt mig.. Tanken som räknas, kom ihåg det! :D Men det var en sjukt lång dag igår iallafall. Upp aptidigt för att åka till Karolinska och spendera några timmar där, sen vidare till S:t Erik, dock orkade vi inte ens innan för dörren innan vi vände om :) Inte okej med så här mycket sjukhus, jag är så jävla livrädd. Fast på KS var det rätt lugnt först för var så trött att jag inte ens kände att jag andades hahah.. Nämen, satt där och klunkade redbull utan framgång.. Failade totalt flera gånger också. Hatar, hatar, hatar, hatar sjukhus. Då vet ni.

Sen åkte jag och Felicia till VH och käkade mat. Och kom på att det skulle vara kul att köra lite häst, så ringde Sara och en kvart senare (cirka sådär) var vi på Berga och hämtade in Farfar! :D Körde typ 3 varv på flisen med skrittpauser, han är ju gammal den lilla gubben :) Han blev galet pigg till och från hahaha, drog på som fan.. Märks inte alltid att han är född 1987 nej ;)

Chillade där med lite folk innan vi åkte vidare. Mot Pijano, väntade på sadelutprovaren för andra dagen i rad osv. Blev lite ridning. Typ 2 min. Hehe. Fixade och sådär, sen åkte vi hem. Åkte faktiskt förbi hemma hos mig på Södermalm också, har ju inte varit inne ens en sekund i mitt hem på typ två veckor sådär.. Har inte ens haft mina nycklar haha :( Men ah, hämtade kläder och sådär och hälsade på min vovve. Hon har saknat sin matte jättejättemycket. Får dåligt samvete :(

Åkte vidare mot Spånga och kom på att det fan var trav på Valla, så drog dit. Mer behöver ni inte veta om gårdagen! ;) Schnygga hästar vare iallafall! Och jag och Felicia är förjävla bra på att se vilken som är vinnaren alltså. Mums.

SÅHÄÄÄÄÄR FAIL att det här inlägget är tidsinställt också. I know. Peace!


Bild på Farfar! Bilden är otroligt snodd från www.bergatrav.blogg.se. Om det inte var liksom okej, får du helt enkelt.. slå mig Sara :) Eller skrika. Eller nått. Kan gå fram och tillbaka på rakan om du vill :D Eller passa din hund......? Hm.

/ Emma

SKRIVET: 2011-07-28, kl 08:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Had a dream you was king, I woke up, still king

This one's for you and me
Living out our dreams
We're all right where we should be

Fighters keep fighting



I'm not a perfect person
There's many things I wish I didn't do
But I continue learning
I never meant to do those things to you
And so I have to say before I go
That I just want you to know

I've found a reason for me
To change who I used to be
A reason to start over new
and the reason is you

I've found a reason to show
A side of me you didn't know
A reason for all that I do
And the reason is you

/ Emma

SKRIVET: 2011-07-28, kl 01:18:43 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Haha

Vill bara att du ska veta, att du är lika falsk som du hävdat att "alla" andra är. Eller det är nästan värre. Eftersom jag faktiskt gick på all bullshit. Fuck you

Du vet vem du är och alltså därför kommer precis rätt person ta åt sig :) Behöver inte säga mer, eftersom du redan vet allt givetvis. Hiho, hilarious nästan

/ Emma

SKRIVET: 2011-07-27, kl 12:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Gammalt är bäst?

Det är okej. Att skratta. Lovar :D























Fast.. Vi tyckte vi var bäst då också.. ;)

/ Emma

SKRIVET: 2011-07-26, kl 22:36:00 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

hiho

Blir ett väldigt snabbt inlägg nu för vilken sekund somhelst försvinner internet. Berga lix. Därför har uppdateringen varit väldigt kass från min sida. Men jag har försökt sen i söndags..

Hursomhelst så jobbar jag på Berga nu. Med hästarna. Och till min förvåning så är det väldigt roligt. Trodde mest de skulle vara slit hit och dit och jättejobbigt men det är verkligen roligt! :D
Vi kör/rider 3 hästar om dagen + tar hand om mammorna å fölen oxå. Trodde verkligen att jag inte skulle orka eftersom att jag bara brukar rida på Esci. Men grejjen e att de inte ens e jobbigt. Tvärtom! Skulle helst vilja köra fler om tiden räckte till. Åh. Blir bara mer och mer interesserad av trav. Låg nere ett tag och tänkte byta till rid. Undrar vad jag tänkte då lix. Finns inga finare hästar att ha å göra med än dem här :)

Men igår iallafall så körde jag Fresa, Mona och Takida. Idag körde jag Fantom, Chippen och Jalle. Alla lika duktiga! ;)

Efter jag slutat så åkte jag till stallet. Escada vilade igår och egentligen så orkade jag inte rida idag men vill ju inte att hon skulle vila igen så de var bara att göra iordning henne. Och asså. ÅH. Hon blev jätteglad när jag kom. När jag gick in och skulle mocka så gick hon efter och tryckte in sitt huvud i min famn och ville att jag skulle klia henne. Så mys hon e!
Hon var jätteglad när jag borstade å fixade. Att tränsa var inga problem. Gapade snällt å allt sånt, finisen :')

Gjorde iordning och gick ut till ridbanan. Började rida efter en lång framskrittning. Ställde inga krav i början förutom att jag gjorde halter mm för att hon skulle lyssna. Och hon svarade direkt på mina hjälper. Red igenom henne litegrann i alla gångarter och genast blev hon helt mjuk i hela kroppen. Gjorde klockrena skänkelvikningar, öppnor och slutor och hon var grymt sammarbetsvillig. Gjorde även enkla byten på åttvolter som hon bara blir bättre på. Fyfan vad hon e underbar!

Jag kan verkligen säga en sak som är så otroligt sann. Att jag kan rida/köra många fina hästar som jag verkligen gillar. Ibland tycker jag inte att det är ett dugg roligt. Det kan jag erkänna, för jag ska inte ljuga. Undrar ibland varför jag valde den här sporten faktiskt.. Har flera gånger varit nära på att sluta om sanningen ska fram. Jag tycker faktiskt att jag är väldigt dålig.
Men så finns det en häst som ändrar allting. Ja ni vet nog vem det är. Escada. Just precis.
Och det finns inga ord som beskriver det här som jag försöker förklara. Men såfort jag sitter upp på henne så får jag en sån bra känsla. Jag känner mig på nåt sätt trygg. Mitt självförtoende ökar något så enormt att jag typ inte vet vart jag ska ta vägen. Det känns som om att jag klarar allt. Jag känner mig duktig. Det är sant.
Det finns inga gränser på hur mycket jag älskar henne. Helt sjukt. Det kommer vara vi två föralltid. Och när det inte längre är det, då kommer jag sluta med hästar helt. För det kommer inte vara värt att "leta" efter nån sorts ersättare, för det kommer nog inte gå att hitta. Det kommer aldrig finnas någon ersättare av nåt slag. Hon betyder mest för mig. Hon är mitt allt. Har störst plats i mitt hjärta.
Det var en väldigt bra slump att vi "träffades". För det finns ingen häst som passar mig bättre. Och säkert ingen ryttare som passar henne så bra heller. Känns jätte egoistiskt att skriva det, haha. Men så är det. Det är fakta. Finns nog ingen som känner henne så bra som jag gör. Och jag undrar ibland vad som skulle ha hänt om jag inte kunde köpa henne. Vart skulle hon vara, hur skulle hon må? Fyfan, skulle inte kunna klara av att tänka så varje dag. Så istället tänker jag på att hon faktiskt är min. Och det finns ingen som kan ta henne ifrån mig. Åh. Blir helt glad.


Nu blev det långt, men ah. Försökte beskriva hur mycket hon betyder för mig. Haha. Gick väl kanske inte så bra. Men jag älskar henne verkligen. Hon är mitt allt.

/Gullman

SKRIVET: 2011-07-26, kl 13:16:22 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Gårdagens ridpass


Sadel Stübben
Träns okänt
Sadelpad Jacson
Schabrak Waldhausen
Benlindor Mia's
Boots Equi-guard
Hjälm Charles Owen
Jacka Fjällräven
Ridbyxor Kingsland
Ridstövlar Tretorn Advance
+ blingbling sporrar och spö. Och rosett i pannluggen ;)

O-M-G. Fan vad fin Pijano var igår. Helt jävla klockren hela passet igenom. Kan inte minnas senaste gången det gått så här bra. Han var sjukt pigg men använde det till att göra sitt bästa av allt jag bad honom - åh. Obeskrivligt bra gick det. Tränade stora tempoväxlingar först, ökad trav-piaff-ökad trav och ökad galopp-galoppiruett-ökad galopp. Jättefin. Blev lite seriebyten också, KLOCKRENA byten i vartannat, takt, tempo, form - allt. Hela långsidor. Sen testade vi på lite byten i varje och fan vad glad jag blev då. Lite ostadigt, men åh. Älskade ponny.







/ Emma

SKRIVET: 2011-07-26, kl 12:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Visste ni att..

.. dessa bilder är tagna första gången jag träffade Felicia?
- Av henne då, såklart ;)

På den tiden hade jag gamla hopphästen och ridskolehästen Larry under hårdträning..



Och Pijanos bästa kompis var Raffe..



Jag var galen i ljusblått.. Hehe



Vi var riktigt grasiösa också HAHA..



Fin form :)



HAHHAHAHAHHA...



Dessa bilder är tagna den 8 juli 2009 haha..

/ Emma

SKRIVET: 2011-07-25, kl 14:00:37 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Woopwoop!

Godmorgon där!

Bor ju hos Felicia och nu ska vi åka iväg på lite roadtrip haha.. Eller snart :) Hon är inte här riktigt just nu hehe, men Nattis är här istället :D Vi ska iallafall först till Hästbutiken, sen kanske Hööks, Lyckås och Stav haha. SHOPPING, hell yeah! Eller ska typ bara kolla på täcken. Fast det är kul det också.

Ska till pållen också såklart. Men vet ni vad? Igår var mitt sista jobbpass i stallet för sommaren som är inplanerat!! Så jävla skönt. Visst, bästa jobbet men alltså åh. Behöver inte lägga upp värsta planerna för varje dag nu länge, asskönt.

Dock finns det ju givetvis lite planer för den här veckan, men det får ni kanske höra om senare ;) Nu ska jag göra mig i ordning för att åka, vi hörs senare!

/ Emma

SKRIVET: 2011-07-25, kl 12:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Åh ♥

En absolut favoritbild jag alltid har haft, är en rätt "dålig" (fotad med min Nikon D40 och superful outfit osv) bild men ändå så jävla perfekt i mina ögon. Det har den alltid varit, och jag har alltid velat ha en liknande nu i efterhand. Den jag pratar om togs i början av sommaren 2010 om jag inte minns helt fel, av bästa Felicia. Och igår, togs den jag längtat så efter. Dock med superduper ful driv-outfit "tyvärr" hahah.. Tagen av bästa Felicia även den, fast med hennes bra kamera!

Bilderna är ju nästan identiska, dock lite olika vinklar. Men åh. Älskar! Sen att jag alltid tyckt att Pijano sett så jääävla snygg ut på den från 2010 och nu är ÄNNU snyggare på den nya - gör ju inte saken värre. Mums!



/ Emma

SKRIVET: 2011-07-25, kl 08:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Spaaaaain


Dessa två bilder är googlebilder, men najs va? ;) På klippan närmast på den här övre bilden satt jag, Felicia, Ellinor och Johanna (och en jävla massa spanska killar, dock på stranden ;)) när det var becksvart och allt lystes upp av månen. Ni anar inte hur jävla fint det var alltså :)

























Haha, bjöd på ett fåtal bilder iallafall! Finns GALET mycket mer, men får se om det kommer.. sen nån gång ;) Det här är ju en hästblogg trots allt, så dessa bilder har ju egenligen inget här å göra.

Men iallafall, åkte ju ner till Felicias familjs villa i Spanien. Jävla lyx alltså. Galet fett. Förhoppningsvis inte sista gången vi är där nere och gör Spanien osäkert ;)

/ Emma

SKRIVET: 2011-07-24, kl 23:35:05 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Bildeeeeeer!

Vill inte ens prata om hur den här dagen började. Var åt helvete iallafall :D Men det blev så bra så, sen när solen kikade fram och dessutom Felicia och Nattis kom ut tills oss! Haha jag och Felicia fick damp och spökade ut Pijano helt - ljusblå, mörkblå, svart och röd linda, brunt schabrak, rosa rosett i pannluggen, röd, ljusblå, mörkblå och rosa rosett i manen.. Ah, ni förstår ;) Men vi busade mest bara runt idag, eller det blev lite dressyr också och det gick braaa :) Min häst är verkligen världens, världens finaste. Jag lovar!







































/ Emma

SKRIVET: 2011-07-24, kl 22:12:12 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Smakprov, hahaha



Vill ni se mer bilder från idag ELLLLLLLEEEER ;)

/ Emma

SKRIVET: 2011-07-23, kl 18:56:37 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Hej hopp!

Har gjort typ precis samma saker som Emma har skrivit om i inlägget under. Så hoppar över den biten ;)

Hoppade Escada idag iaf. ÄNTLIGEN!
Har planerat att göra det några gånger nu men alltid har något kommit i vägen. Hursomhelst så kändes hon så stört fin. Hoppade lite på en linje först och flöt sen bara på på ett räcke. Allt kändes jättebra. Vi kände oss säkra på avstånd å sånt och "höjden" var inga problem. Och hon var inte alls stark eller drog iväg så det var najs. Avslutade när det gick som bäst och då låg räcket på typ 110 :D Och hon hoppade det lekande lätt och var superglad (jag med såklart) ;)

Köpte även ett nytt pannband idag till hackamoretränset. Ett rosa "swarovski" :P

























Bilder fotade av Emma. :)
Har lite brottom nu. Ska dra från en hemlig plats och köpa lite mat, höhö.
See ya!

/Gullman





SKRIVET: 2011-07-23, kl 18:18:24 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Bilder från dagen

Lång dag. Åkte från hemlig plats vid typ kvart i 7 imorse, morgonfodrade, släppte ut hästarna, mockade, fixade höpåsar osv. Åkte och köpte kaffe i VH, åkte och käkade på Vegabaren, åkte vidare till Lyckås Ridsport och bokade tid för sadelutprovning. Åkte tillbaka till stallet, lunchfodrade, red, mockade, sen ah.. :P

Gick iallafall hyfsat att rida. Red lite lydnadshoppning på typ 50 cm, massvis av halter, volter, osv. Han var stört tuff att rida, låg på hela tiden (red juförsig med sporrar vilket jag inte gjort på väldigt länge) och var lite jobbig till och från. Fick säga åt honom ordentligt några gånger. Men hoppade även ett räcke på typ 90 cm på volt. Låg och rullade på det varv efter varv då det inte gick bra. Han rev inget eller så, men sjukt dåliga språng fick vi till. Blev lite bättre, och höjde upp räcket till 110 och hoppade ett språng på det. Vilket blev klockrent.. Så det var ju ett bra avslut iallafall!

Gullman fotade, här kommer bilder!

































/ Emma

SKRIVET: 2011-07-22, kl 22:20:29 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Rubriken tar vi sen

Hejsan hoppsan!

Dåligt bloggande från min sida känner jag, hehe. MEn jag har faktiskt inte varit hemma på typ två dagar.. Inte för att jag e hemma nu heller men men.

Igår så hoppade jag Pijano iallafall, men skriver mer om det sen.
Idag så red jag Escada på banan och gud va hon kändes bra. Hon vilade igår och jag tror att hon tyckte om det. Idag var hon jättesammarbetsvillig (herregud långt ord).. Och hon jobbade verkligen, vart helt genomsvettig. Snutte! Provade att rida lite annorlunda idag oxå. Ha lite kortare tyglar och handen längre fram och mer stadig. Hon tjaffsade lite med huvudet i början men sen vart hon jättefin. Åhh! Idag var en sån där dag då man bara vill fortsätta rida i all evighet typ :P

Skuttade över två småhinder som låg på kanke 30 cm, haha. Bara för att få henne mera fokuserad. Och hon tyckte det var kul :D

Efteråt skrittade vi av ute!

Imorgon ska vi hoppa litegrann, wiho! LÄääängtar :)

Just nu är jag och Emma på en hemlig plats och ska övernatta här i natt. Kommer bli.. mysigt.. hehe. Men det e grymt här iaf :D Mycket flugor dock...

Pusshej!

/Gullman

Hejsan hoppsan!

Nu är det JAAAAG (ni fattar nog vem..?) som skriver. Blev ett och samma inlägg hehehehehehe.. Idaaaag så red jag iallafall på Pijanobusen barbacka med repgrimma på ridbanan. Han var fin :) Red mest lång och låg i trav och galopp, men samlade upp honom lite här och var, och det gick toppen. Han var riktigt reglerbar så det var najs jö :D Red lite förvänd galopp, byten, 8-meters volter i galopp, skänkelvikningar, öppna och sluta. I galopp hihi. Fin ponny.

Somsagt så är vi på ett mycket hemligt ställe, fast inte en alltför okänd plats... Hehe. Men whatever. Imorn blir det hemligt uppdrag igen. Så hemliga vi är. HEHÖ

Ehh.. Våran blogg suger. Vi vet, vi tycker det också :D Ska nog sluta läsa den.

/ Emma

Fast nu funderar vi faktiskt på att gå lite fram och tillbaka på...........eh...ja.. Eller.. kanske.. äta.. bananer. I ett träd. Eller. Hm. ELLER. Hm. Äsch :D HEIDO


Live från...... Härifrån :D

SKRIVET: 2011-07-22, kl 00:24:48 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Hästig dag idag

Tyvärr blir det här inlägget rätt slarvigt, har inte tid haha.. Men har varit en lååång dag måste jag säga, fast med massa underbara tottosar så det gör inget :D Jag, Felicia och Nattis åkte till Berga först. Jag red Anna, och Felicia Pucken. Älskade Anna, det var rätt länge sen jag red henne nu ju :) Men hon var lite busig och sådär, men ändå snäll som alltid. Duktig tjej! Sen skulle Felicia få testa på att köra, så tog Mona och körde tillsammans. Jag körde typ ett varv på flisen först och visade, sen körde hon och tillsist körde jag igen fast "fort" (alltså det var fort men inte JÄTTEFORT) på rakan. Gick toppen!

Efter det red jag Mumin och Felicia red Jalle. Faktiskt första gången jag red Mumin och gash - han var ju fin ja ;) Stadig och jättevillig så det gick toppen. Men sen bytte vi hästar och jag red Jalle som var på mest pass och galopphumör idag haha.. Men det gick också bra sen! Dock tappade han en sko helt plötsligt så var tvungen att avsluta mitt i liksom.. :(

Efter vi lämnat Berga åkte vi till min prins Pijano (sa hej till honom imorse också iof, då vi hämtade lite grejer i stallet) äntligen! :D Saknat honom SÅHÄÄÄÄÄÄR mycket! Dock blev det en rätt snabbvisit, men bättre än inget. Kvällsfodrade också. Kände lite på honom på banan, gick bra, men han var lite dryg och trotsig, med att typ börja KÄKA mitt i allt när jag red?! Sen när?! Haha.. Aja. Tricktränade och lekte lite med honom också, gick toppen! Wiho, en lång och väldigt bra dag må jag säga! :)
















Annaaaa! :D






Monaaaaaa! :D




Muuumiiin! :D


Jalleee! Hittade bara en bild på honom nu men aja haha..






Pijanooooo himself! :D Wiho.

Hinner inte lägga upp fler bilder men det lär dyka upp på Felicias blogg såsmåningom nångång, så håll utkik där om ni är intresserade! :D

/ Emma

SKRIVET: 2011-07-21, kl 00:25:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Men woop!

I ÅR HAR DU:
Lärt känna en ny vän: Yeah.
Fått ditt hjärta krossat: Nja, det beror på hur man ser det.
Träffat någon som förändrat ditt liv: Ja, faktiskt, på sitt sätt.
Fått reda på att någon har pratat om dig: Eh.. Oja!
Kysst en kompis: Jepp!


BLANDAT:

Vill du ändra ditt namn: Ne, de tror jag inte.
Vad gjorde du under din förra födelsedag: Ha-ha-ha. Inget nämnt, inget hänt.
Vilken tid vaknade du idag: Vettefan? Tidigt var det iallafall!
Vad gjorde du igår runt midnatt: Skrattade..? Kanske?
Någonting som du längtar till: Eh.. Spanien? Nä, vet inte.
Senaste gången du träffade din pappa: Kommer inte ihåg.
En sak du skulle vilja ändra om ditt liv: ...
Har du någonsin pratat med en person vid namn Jens: Haha ja.
Vad gör dig irriterad just nu: Oups..
Långt eller kort: Varför välja?
Vad gillar du gällande dig själv: Ärlighet.

DIN FÖRSTA:

Operation: Jag är tyvärr ingen kirurg.
Piercing: Naveln, förutom öronen då.
Tatuering: Blir snart.
Bästa vän: Hedda.
Sport: Vet inte..? Ridning kanske?
Husdjur: Oj.. Kommer faktiskt inte ihåg!
Vaccination: Jag vet väl inte?
du minns: Eh?
Förälskelse: Det var nog i mig själv.
Alkohol du drack: Rent hembränt, började på toppen!


RANDOM
Äldsta personen du kysst?
Ojoj.
Hur många har du varit riktigt RIKTIGT kär i ? Det var en bra fråga de.
Vad tycker du om kärlek? Sweet, för dem som får det att funka.
När kramade du någon sist? Idag, massa kramar! Allra senast var Jonas.. för nåra timmar sen.
Saknar du någon speciell person? Ah.
Har du svårt för att bli kär? Jepp!
När kysste/hånglade du med någon sist? Det får nån annan svara på..
Ångrar du det? Vet inte!
När fick du senast en komplimang? Eh.. vet inte?
Har du hånglat med någon av samma kön? Jovars!

HAR DU NÅGONSIN:
Varit medvetslös: Fullt ös, medvetslös.
Hånglat med nån riktigt ful: Inte som jag minns. Men betyder inte att de inte har hänt..
Hånglat med fler än 50 pers: Hoppas jag inte, vore lite slampigt ju!
Hånglat med fler än 3 pers på en kväll? Ojoj.
Gjort något riktigt dumt? Yeah man!
Gjort något du verkligen ångrar? Alltid.
Varit nykter på nyårsafton? Ja det är klart. Kanske sisådär år.. 1997? :D
Åkt ambulans? Ehm.. Njae, ambulanshelikopter dock.
Gjort nåt olagligt? Kanskeee.
Blivit polisanmäld? Ojoj.
Slagit ner någon? Ojoj.
Skämts över dina föräldrar? Ojoj.
Skämts över dig själv? Blev för många "Ojoj" nu!
Sagt jag älskar dig och menat det? Ja.
Tar du droger? Nej.
Dricker du? Massor, redbull, cola, vatten, sprit, absint, diskmedel..
Vilka kläder sover du i? Varför kläder..?
Har du varit kär i någon du inte haft chans på? Ne, faktiskt inte. Eller kanske Rodney, men han är kär i mig också egentligen, bara så ni vet liksom.
Är du ensam nu? Här uppe på övervåningen, yes!
Vill du gifta dig? Är redan gift. Gifte mig faktiskt i Spanien. HAHA.
Vill du ha barn? Ohja, det är verkligen min högsta dröm..

SENASTE PERSONEN SOM:
Sov i din säng? Hoppas det var jag?
Du fick ett SMS av: Felicia haha.
Såg dig gråta? Ojoj..
Fick dig att gråta? Hmmm.. vet inte?
Du delade en cigg med? Ronald McDonald? Kalle Anka kanske det var!
Du gick på bio med? Vettefan, det var länge sen.
Skällde på dig? En ful liten hund, säkert.

/ Emma

SKRIVET: 2011-07-20, kl 21:04:42 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

OLAAAAAAAA!

Back in Sweden!

Inte för att jag vet om det är sådär jättepositivt men aja :( Finns så stört mycket jag skulle kunna berätta om dessa dagar i Spanien, men alltså.. Kanske senare :P Kanske bjuder på lite bilder också, vi får se ;) Men det har varit så galet underbart iallafall, precis vad jag behövde verkligen. Kan typ inte fatta att man sitter i gråa Sverige nu liksom.. Menmen. Tack för underbara dagar Felicia, Ellinor, Johanna, Tina, Mattias, Emil, Jossan och Linus! + lite randoms kanske ;) Fucking amazing, helt ärligt. Gaaaaalet bra! :)

Nu bor jag hos Felicia i Spånga, Sverige. Jippie. Nejmen det är najs det med. Imorn ska jag äntligen få träffa min underbara prins, dock har jag inte oroat mig så mycket för honom - han verkar ha haft det bra med Gullman och så vitt jag vet har han skött sig som en ängel :D Duktiga killen.

Dessutom ska jag träffa finaste tjejerna Anna och Mona (och såklart alla andra underbara travisar) imorn, wiiiie :D Aja, helt värdelöst är det inte att vara tillbaka i Sverige.. Men äsch.

BARAMPAMPYYYYSH!

/ Emma

SKRIVET: 2011-07-20, kl 09:22:40 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Hoppning på schemat!

Godmorgon!

Vaknade precis och ska börja göra mig iordning för att åka in en sväng till stan. Efter det åker jag direkt till stallet. Idag är det hoppning/markarbete på schemat. Tror nog det kommer gå strålande!
Om ja hinner så blir det samma övning för båda hästarna, woop woop! :)



Taggad! :P

/Gullman

SKRIVET: 2011-07-19, kl 23:25:59 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Hej och hå

Är helt slut och vill bara lägga mig ner i sängen och sova, haha. Men först en liten uppdatering såklart! :)

Har varit en väldigt slapp dag idag fram tills klockan två då jag tog buss, pendeltåg och moppe till stallet. Tog in hästarna och gjorde iordning Pijano. Det blev intervallträning vid gravfältet. Och han kändes jättefin. Trodde typ han skulle bli lite galen och sticka, men icke då. Han lyssnade jättebra. Red runt lite där och bara njöt av det fina vädret och den fina hästen, haha.

Fast lite irreterad blir man ju....(!) En kärring med 4 hundar var tvungen att gå precis framför mig och vägrade flytta sig och sina äckliga små hårbollar till byrackor. Hon både hörde och såg att jag kom galopperandes bakom henne, ändå så saktar hon ner för att vara så störig som möjligt. Tur att det inte var Escada som kom galopperandes för hon hade säkert trampat ner dem små djuren, lika bra kanske, haha. Nejmen tur att Pijano typ kan galoppera på stället ;) Inte för att jag stog på stället och galopperade medan hennes fula hundar sket, men ändå. När hon väl gick in på en annan väg så galopperade jag förbi henne, höhö. Självklart skrek hon efter mig att "här får man inte rida bla bla..". Men cry me a river, jag rider där jag vill rida och där jag dessutom får rida. Hon kanske måste lära sig att inte rasta sina pryda jyckar på en ridväg? Nejmen seriöst varför klagar hon för. Inte så att jag var den enda som red där lix.. Gah.
Aja, träffade Sarski ute is skogen oxå, hehe :)


Red tillbax till stallet och fixade. Släppte Escada på ridbanan för jag hann inte rida. Och jävlar vad fin hon e! Man verkligen såg hur glad och fri hon kände sig. Blåste upp sig som tusan och bara flög fram. Inte sådär galet, utan som om att hon njöt av varje steg hon tog. Jag blev helt paff så jag var tvungen att sätta mig ner på en stol och bara kolla på henne. Inte för att jag ens behövde stå och smacka eller så, för alla gångarter och sånt skötte hon själv. Fina fina hästen! När hon hade sprungit färdigt så ställde hon sig och blåste och tittade ut över åkern på andra sidan. Tror hon kände sig lite kung faktiskt, hehe. Hur fin somhelst! :D

Blev tyvärr ingen bild idag :(

/Gullman

SKRIVET: 2011-07-19, kl 17:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Detta vet ni kanske inte om mig

* Jag har en typ hudsjukdom som är otroligt ovanlig. Dock inget smittsamt eller så haha ;) Men här för inte så länge sen kliade det så mycket att det började blöda rätt regält hehe.. Varnar känsliga tittare för bilderna nedan redan nu hehe. Det är liksom askonstiga fläckar, som sprider sig hela tiden om man inte behandlar. Jag har inte orkat med det just nu, då det är förjävla jobbigt faktiskt :( Men borde väl göra't snart alltså! Vågar inte visa större bilder än såhär hahaha.. Äckligt! Jag hatar blod. Vill typ spy.

 

* Jag föredrar glass framför godis. Fast då fan ska det vara på mitt vis! Ischokladglass, med massor av chokladsås och strössel och banan i. Då äre perfekt. Så jäkla gott alltså! :)



* Jag vill och ska tatuera mig. Och kommer skriva "Pijano" på handleden, eller möjligtvis göra pianotangenter. Sen vill jag otroligt gärna tatuera in "I'm a space bound rocket ship and your heart's the moon" nånstans. Nu får ni veta en till grej om mig: Spacebound - Eminem, är min absoluta favoritlåt. Lyssnar inte så ofta på den längre, men alltså ingen kan förstå vad den låten betyder för mig.

* Jag har hemligheter som inte NÅGON vet om. Kul va? HAHA :D Nejmen, ah. Det finns faktiskt en del saker som inte en levande själ vet om, och som inte någon någonsin kommer få veta heller. MOHAHAH!

* Jag flög av på min första hopptävling, men det var även den enda hopptävlingen jag någonsin åkt av på. Och jag har tävlat en hel del. Men min hoppdebut blev på hemmaplan på en liten b-ponny, som ändå var lite för stor för mig då, kom till andra hindret sen fick jag hoppa själv - utan ponny ;)

* Jag älskar min lillebror mer än allt annat. Trots att typ ingen ens vet att jag har en lillebror.. Men ingen anar hur mycket han betyder för mig, jag skulle garanterat offra mitt liv för honom utan att tveka. Världens sötaste, underbaraste lilla kille. Dock var det väldigt, väldigt länge sen jag träffade honom nu..


År sedan denna bilden togs men sötnosarna Maya och Wille iallafall.

* Jag la upp denna bilden när jag köpt loss Pijano, och alla trodde jag köpt en annan och han sålts vidare. HAHA! Tråkig humor, jag vet :(



/ Emma

Inlägget är skrivet den 15 juli 00:36, alltså tidsinställt.

SKRIVET: 2011-07-18, kl 17:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

18 juli

2007









För exakt 4 år sedan hyrde jag en fjordhäst som hette Paulina. Hon var verkligen det finaste jag hade skådat någonsin då, en riktigt drömhäst - jag lovar. Egentligen är inte jag riktigt "fjordhäst-ryttaren", men åh den ponnyn alltså ♥ Går inte att beskriva. Men just den här dagen blev hon dålig, fick feber och sånt. Så hon var tyvärr tvungen att åka tillbaka. Dock kom det en annan fjording på kvällen - Sandra! På alla förutom den sista, som är på Sandra, är det Paulina :)

2008







För exakt 3 år sedan hyrde jag en fjordhäst som heter Blenda. Jag kan inte mer än säga att det var den första hästen som visat så hög tillit till mig. Saknar henne otroligt mycket, hade jäkligt kul med henne alltså! ♥

2009 - Får jag ha osagt. Då jag inte kan hitta någonstans vad jag gjorde då. Men antar att jag.. red. För det gjorde jag varje dag :P Dock så hade jag Pijano då, fast inte just under den perioden tror jag. Äsch jag vet inte. Jobbade nog iallafall = red massor av hästar. Dock vet jag inte vilka haha!

2010







För exakt ett år sedan
var Pijano ruskigt nära att lägga sig för första gången på kommando. Han liksom vajade fram och tillbaka, men la sig aldrig. Meeeen, dagen efter, den 19 juli 2010, small det. Det var den dagen han för första gången la sig ner på kommando alltså. Sen fortsatte det bara framåt :)

Memories never die..

/ Emma

Inlägget är skrivet den 15 juli 00:05, alltså tidsinställt.

SKRIVET: 2011-07-18, kl 16:19:59 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Hinner inte uppdatera

Rubriken är sann. Jag hinner inte uppdatera så mkt idag. Har haft en bra dag iaf. Jag och Maja åkte ut till stallet vid typ halv 11. Åkte fel ett x antal gånger och kom fram typ en och en halv timme senare, haha. Menmen :P

Vi red ut en sväng iaf och det gick jättebra! Haha förutom att jag höll på att ramla av.. :D Men mer om det imorn för nu ere brottom, hihi.

Bjuder på en bild från dagen iallafall:



Maja ska gästblogga oxå :D Men de kommer imorgon, somsagt, har inget internet ikväll tyvärr :(

/Gullman

SKRIVET: 2011-07-17, kl 23:13:50 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

HEEEEEEEEEEEEEEEJ

Live från SPAAAIN


Heido

SKRIVET: 2011-07-17, kl 22:55:25 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Dagens ridpass - Escada

Escada fick ridas litegrann på ridbanan idag - barbacka. Red rätt sent och självklart skulle det då börja regna, menmen. Hon kändes jättefin iallafall. Kände bara igenom henne lite. Hon var mjuk och lyssnade bra, även fast det var ngn som låg i gräset på åkern och plockade gräs (?). Gjorde klockrena skänkelvikningar och travade över en liten bom på åttvolt. Red rätt kort eftersom klockan tickade, hehe. Men hon var fin iaf ;)



Hon ville verkligen inte ställa upp på bild idag, men fotade iaf outfiten..





Träns - hackamore
Schabrak - Schockemöhle
Täckesgjord - ?
Senskydd - Pro

Förövrigt var jag jätteseg idag. Gjorde allt i min egna lilla takt och bara njöt av tiden i stallet. Var verkligen mysigt att bara vara där och fixa utan att tänka på att passa bussar hit och dit. Var så seg att jag stannade tills kvällsfodringsdags. Så jag ringde å sa at jag kunde ta den. Så innan jag åkte därifrån så nattade jag hästarna, hihi :)

Imorgon följer min kompis Maja med ut till stallet, yeey! :D

/Gullman

SKRIVET: 2011-07-17, kl 22:45:54 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Dagens ridpass - Pijano

Red somsagt ut en sväng och skrittade å travade. Skrittade fram ett bra tag, tills jag kommit förbi den stora tunneln vid Kalvsvik och lite så. Då började jag trava lite smått och han kändes jättefin. Fortsatte en bit upp till gravfältet och red runt den slingan där. Tog såklart skrittpauser då och då. Gjorde lite skänkelvikningar på en väg innan jag red tillbax till stallet.  "Travade av" på grusvägen som leder till tunneln och skrittade sen hela vägen hem :)
Han kändes pigg och glad idag iaf vilket var roligt :D

När jag kom tillbax fick han en dusch, kratsade hovar, borstad svans och nya flätor i manen, nöjd pålle! ;)





Woupsi..!



Träns - lite av varje
Sadel - Cobra
Fårskinnspad - Jacson
Schabrak - Jacson
Magplatta (sadelgjorden var för lång?) - Clargie House kanske de var tror jag
Boots - Showmaster tror jag

/Gullman




SKRIVET: 2011-07-17, kl 17:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

HAHAHA, sweet!

Kolla vad jag hittade!! Känner knappt igen oss, så gulligt alltså! :) Det här var verkligen inte igår vill jag lova.. Men åh, känns som vi har hängt ihop i oändligt många år alltså - för det här känns som det var så otroligt jäkla länge sen! :P (Kanske var det också..?) Tja, hoppa kan han ju iallafall.







/ Emma

Inlägget är skrivet den 14 juli kl. 23:52, alltså tidsinställt.

SKRIVET: 2011-07-17, kl 15:36:36 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Dags att göra lite nytta

Japp, nu drar jag till stallet. Kommer hem ikväll, uppdaterar då! ;)

/Gullman

SKRIVET: 2011-07-17, kl 12:00:00 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Dagens fråga

Nu på sommaren, brukar ni rida på morgonen, mitt på dagen eller på kvällen?



Själv brukar jag rida runt 17-18 på kvällen om jag inte jobbar kväll då jag väljer att rida ännu senare. Men vid den tiden brukar det ofta vara skugga på ridbanan vilket betyder att det blir mindre varmt. Bäst för både mig och hästen eftersom att vi båda då kan koncentrera oss bättre. ;)



/Gullman

SKRIVET: 2011-07-17, kl 10:55:47 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Sovmorgon idag!

Godmorgon!

Tog en sovmorgon idag, kände att det behövdes. ;)

Planerna för dagen är att först och främst bli frisk. Det vill jag verkligen bli. Och jag brukar få som jag vill, hihi. Nej me seriöst, hatar att vara sjuk ju :(
Sen ska jag åka till stallet. Eller först ska jag ta en sväng på stan å se om jag behöver ngt. Men sen så blir det stallet. Ska rida ut båda hästarna idag tror jag. Pijano ska jag ta en lugn skritt & trav-tur på. Lite klättring oxå kanske, får se vad vi hittar för väg ;) Escada vill jag oxå rida ut på fast vill endå rida på banan. Åh beslutsångest!
Aja får se hur de blir :P

Glöm fortfarande inte att skicka in förslag till DET HÄR. Annars blir de inge kul ju :P hihi



Saknar att rida på rakan..

/Gullman

SKRIVET: 2011-07-16, kl 23:00:00 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Tidsfördriv

I ÅR HAR DU:
Lärt känna en ny vän: Tror de
Fått ditt hjärta krossat: Näe
Träffat någon som förändrat ditt liv: Venne riktigt
Fått reda på att någon har pratat om dig: Haha ja de klart!
Kysst en kompis: Ofc!


BLANDAT:

Vill du ändra ditt namn: Ah typ
Vad gjorde du under din förra födelsedag: Som om jag minns de?
Vilken tid vaknade du idag: kl 5
Vad gjorde du igår runt midnatt: Sov..
Någonting som du längtar till: Nästa vecka
Senaste gången du träffade din pappa: Förra veckan
En sak du skulle vilja ändra om ditt liv: Inte mycket just nu
Har du någonsin pratat med en person vid namn Jens: ja
Vad gör dig irriterad just nu: ont i halsen
Långt eller kort: mittemellan
Vad gillar du gällande dig själv: det vet jag inte riktigt..


DIN FÖRSTA:

Operation: Operation Dagsverke i 4an typ
Piercing: -
Tatuering: snarttt
Bästa vän: Malin
Sport: ridning
Husdjur: Guldfisk
Vaccination: öh?
du minns: jamen precis!
Förälskelse: de var nog Donken
Alkohol du drack: Öl


RANDOM
Äldsta personen du kysst?
hmm
Hur många har du varit riktigt RIKTIGT kär i ? ..
Vad tycker du om kärlek? väldigt gulligt
När kramade du någon sist? igår
Saknar du någon speciell person? alldeles för mycket
Har du svårt för att bli kär? mm
När kysste/hånglade du med någon sist? igår
Ångrar du det? absolut inte!
När fick du senast en komplimang? igår
Har du hånglat med någon av samma kön? onyktert

HAR DU NÅGONSIN:

Varit medvetslös: fullt ös
Hånglat med nån riktigt ful: har väl hänt..
Hånglat med fler än 50 pers: nääe
Hånglat med fler än 3 pers på en kväll? haha ah
Gjort något riktigt dumt?
japp
Gjort något du verkligen ångrar? de me
Varit nykter på nyårsafton? klart jag har!
Åkt ambulans? neej
Gjort nåt olagligt? yes
Blivit polisanmäld? nope
Slagit ner någon? haha
Skämts över dina föräldrar? nja
Skämts över dig själv? har väl hänt
Sagt jag älskar dig och menat det? aa
Tar du droger? nej
Dricker du? dansa är kul men jag föredrar att supa
Vilka kläder sover du i? kläder? haha beror på
Har du varit kär i någon du inte haft chans på? de vet väl inte jag heller
Är du ensam nu? lite
Vill du gifta dig? förgifta mig
Vill du ha barn? ah fast.. NÄE

SENASTE PERSONEN SOM:
Sov i din säng? jagsjälv
Du fick ett SMS av: papi
Såg dig gråta? de vet jag inte
Fick dig att gråta? det vet jag inte heller
Du delade en cigg med? tror de var Sarski
Du gick på bio med? Olle
Skällde på dig? en liten hund i stallet

 

Lite tråkigt tidsfördriv sådär. Tidsinställt oxå! ;)

/Gullman

SKRIVET: 2011-07-16, kl 15:24:02 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Uppdateringen som skulle komma igår..

.. Men jag somnade typ vid åtta. Trött chey! HAHA :D

Om ni inte har "hängt med" så är Emma iaf i Spanien nu. Jag är absolut inte det minsta avundsjuk. Hehe. Så nu tar jag hand om både bloggen och Pijano helt själv. Hur kommer det att gå? JÄTTEBRA såklart! :D Ska verkligen försöka uppdatera så mkt som möjligt. Woop woop!

Såå vad hände igår då? Jo, jag kom hem vid typ halv 9. Sov i typ 1 timme innan jag gick upp och åkte och mötte min brorsa. Vi gick runt litegrann i stan, käkade och så innan jag var tvungen att åka till stallet. Så jag åkte dit, mockade å fixade allt innan jag tog in Pijano. Red på ridbanan iallafall. Och det gick väldigt bra måste jag säga. Han skötte sig kanon och kändes jättefin. :) Gjorde lite serpentinbågar och gångartsväxlingar för att han verkligen skulle lyssna på mig. Och det gjorde han. Awesome!

Efter jag hade ridit Pijano så tog jag in alla hästarna eftersom att jag jobbade igår. Sen gjorde jag iordning Escada. Red henne på ridbanan oxå. Eftersom att det gick skitdåligt i förrgår så "började jag om" typ helt med allting. Hon var galet stark i vänster, så jag gjorde små åttvolter och böjde igenom och lossade. Efter ett tag så släppte det och hon kändes jättefin. Red inte så länge utan avslutade när det kändes som bäst. Och det kändes verkligen bäst oxå. Hon var stört fin när jag avslutade och båda två var lika glada! :D

Idag åkte jag till stallet tidigt och fixade. Hade nämligen lunchen. Dock så fick jag typ kriga dit. Hehe. Har åkt på en förkylning. Inte så konstigt kanske eftersom att jag väntade på bussen igår klockan halv 7 på morgonen i spöregn, I EN TIMME. Japp, den var försenad. SL lixom.. -.-

Hursomhelst så är jag hemma nu iallafall :)
Och jag uppdaterar lite mer senare!

/Gullman

SKRIVET: 2011-07-16, kl 15:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Visste ni att...

Jag har hoppat Pijano 135 cm som högst, och det är även det högsta han hoppat med ryttare på ryggen. Tyvärr finns det ingen film eller bilder på det, men har dock film på ett språng på 130. Hoppar ju sällan högt, eller förut gjorde jag ju det, men hoppade då banor - ytterst sällan bara ett språng "bara för att". Hände väl nån gång, men annars känns det onödigt.


Här är filmen, vid typ 1:25 ligger hindet på 130 :)

Pijano är löshoppad 160 cm utan problem. Utan stopp eller rivning, kalasfint. Testade bara för att se, och ja - han har alltså hoppat 5 cm över sin egna höjd. Dock vet jag inte om jag ens kommer löshoppa honom någon mer gång faktiskt. Kanske någon gång lågt, max 120-130. När jag löshoppade honom sist, hoppade han först fram på småhinder, sen 1 m, sen 120, sen 130 ett par gånger, 140, och 150 utan minsta tvekan eller rivning heller för den delen. Då höjde jag till 160 och han tog ett språng kalasbra. Höjde givetvis inget mer, det är gaaalet högt alltså - för en liten arab på 155 cm i mankhöjd. Det läskiga är ju att jag inte vet om han skulle klara ännu högre, skulle inte förvåna mig om han gjorde det. Men det behöver jag inte få reda på heller..



Detta inlägg är skrivet 17:28 den 12 juli - alltså tidsinställt.

/ Emma

SKRIVET: 2011-07-15, kl 11:41:35 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Hejdååååååååå!

Har nääästan packat klart nu :) Åker hemifrån om 20 min.. så borde fortsätta med det! Men, vi hörs sen nångång när jag kommit hem typ. 

Ha det bäst!
/ Emma

SKRIVET: 2011-07-15, kl 01:49:47 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Hjälp..

Kom på nu att jag aldrig har åkt bort så här länge från min häst.. :( Inte okej. Fast Gullman kommer ta hand om honom toppenbra. Men ändå. Mattes bebis liksom.. Han kommer väl vara den enda anledningen till att jag vill komma hem från Spanien sen kan jag anta. Men senaste dagarna har vi tjafsat rätt mycket i både hanteringen och ridningen så kan ändå vara bra att jag får sakna honom lite - och han mig, så kanske vi sammarbetar bättre sen när jag kommer hem haha! :) Men åh. Bebis pålle. Kommer sakna honom SÅHÄÄÄR mycket.

Hoppade ju upp och visade lite hur Gullman skulle rida honom idag - då var han fin. Sen efter hon ridit klart släppte jag honom på ridbanan. Till och från ville han vara med och leka men efter en liten stund blev han ofokuserad hela tiden. Men aja. Hoppade upp lite bara sådär, utan utrustning alltså, för att skritta av honom sen. Skrittade ut en sväng, och det gick hur bra som helst, stolt matte :) Duscha honom lös gick också klockrent, wiho.

Här kommer lite bilder från dagen.
Han är bra fin alltså.
Och så är han bara, bara min.

























Och förresten. Blev på blogghumör, så tidsinställda kommer iallafall. Bra va!? :D Dock är dem rätt kassa - inläggen alltså. Men så kan det vara haha. Men jaja, bättre än inget iallafall..?

Jamen, nu måste jag sova iallafall. Har inte packat någonting, men är helt slutkörd så går upp tidigt så jag hinner fixa't imorn. Är verkligen helt galet slut i hela kroppen och i huvudet. Känns som jag dels gör massor hela tiden, eller ah, det gör jag typ också, och att det sen händer ännu mer massor HELA TIDEN. Vilket det också gör. Ni anar inte vad jag behöver komma bort från Sverige i bara några dagar. Bara chilla, ha kul och liksom leva livet. Lovar att jag kommer se allt mycker mer positivt, vad det än är efter lite semester! ;)

/ Emma

SKRIVET: 2011-07-14, kl 22:13:36 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Oj, dåligt med uppdatering

MEN. Jag håller faktiskt på att fixa inför min trip to SPAIN imorn :D Eller vi kan låtsas det iallafall. Har iallafall shoppat för olidligt mycket pengar, växlat pengar och sånt. Fast inte packat. Fett illa. Men det lööser sig ;)

Iallafall, så red Gullman Pijano idag eftersom det är hon som ska vara hästvakt när hans matte är borta ;) Hon har ridit honom några gånger förut, men det var bra att jag fanns på marken och även kunde hoppa upp en gång och visa, så det blir så bra som möjligt :) Men gick hur bra som helst! Här kommer lite bilder.







/ Emma

Och juste. Vänta er inte alls mycket uppdatering från mig nu ett tag. Hade ju tänkt skriva tidsinställda, men det har hänt alldeles för mycket hela tiden, så har inte orkat eller hunnit tyvärr. Kommer något inlägg under tiden jag är borta - från mig, annars sköter ju Gullman bloggandet och berättar hur det går för Pijano också :) Ska bli kul att läsa sen när jag kommer hem :D Blir som en liten bloggpaus dessutom, och paus från ALLT annat. Fan vad najs det ska bli att dra iväg nu. Helt själv ner till världens bästa. Love. Fan, åh. Underbart. Finns inte ord.

SKRIVET: 2011-07-14, kl 15:22:39 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Helt död.. typ

Kaos, jag e helt slut just nu. Ont typ överrallt, haha :( Har iallfall varit i stallet hela morgonen. Åkte runt 8 typ och kom hem precis nu. Har ridit både Escada och Pijano faktiskt eftersom att jag ska ha båda nu när Emma är i Spanien :)

Red Esci först iallafall. Och jag vet inte riktgit vad jag ska säga om dagens ridpass. Om jag minns rätt så var det galet länge sen det gick så dåligt. Jag var somsagt jättetrött och okoncentrerad och hon gick och stirrade på typ allt och var bara spänd. Så vi tjaffsade litegrann men jag gav endå inte upp. Efter ett tag var hon faktiskt rätt fin och jag tänkte precis avsluta. Då blir hon typ galen och bara drog iväg. Asirreterande! Försökte med typ allt men hon var jätteupprörd. Åhhh.. Orkar inte. Kände att vi inte skulle komma någonvart om vi bara skulle fortsätta så jag avslutade iallfall. Fan.

Pijano däremot var en pärla. Gjorde lite alltmöjligt, samla, öka, skänkelvikningar, öppna, sluta, galoppiruett, piaff, ah allt såntdär coolt som cirkushästar kan. Och det var verkligen jätteroligt! :D Jag lärde mig massor eftersom att Emma coatchade och förklarade precis hur jag skulle göra. Så det kändes bra. Och det känns oxå bra nu inför att jag ska ta hand om honom. Superbra! :D

Nu är jag somsagt hemma och ska börja duscha + fixa mig snart. Sen är det dags att dra iväg. Kommer ha en awesome kväll iaf, dock ingen mer uppdatering förrens imorgon! ;)

Hörs då!



/Gullman

SKRIVET: 2011-07-14, kl 01:43:56 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Här får ni en FET diss från mig

Hahah, det här fick jag på facebook idag. Tog bort namn då jag inte vill hänga ut här i bloggen, men var ändå tvungen att lägga upp det haha..



Okej, det är säkert bara vissa som fattar det här men iallafall. Samma person har även direkt till mig sagt att jag inte rider min häst bra (utan att någonsin sätt nån annan sitta på honom heller ;)), att jag rider andra hästar bra men inte min egen. Jag sket ju fullständigt i den åsikten, men hallå? Jag tycker det är riktigt oproffsigt att snacka om en elevs häst till andra elever när man är instruktör ;)

Fast ju för sig, borde väl sälja Pijano till en cirkus där han får bo tillsammans med kameler - där han hör hemma vill säga, och köpa mig en riktigt ridhäst. Som typ.. Allan? ;) Nejmen dit jag ville komma var att dagens feta diss går till att snacka om elever när man är instruktör. Fetdiss alltså.

Sen undrar jag ju lite också givetvis.. Hur dressyrdommare på hög nivå har såpass fel isåfall. Om man kollar på bilderna här nedan, fotade från en LA:4 med en 2:a placering och en Msv..





Brukar man få såpass höga poäng i dessa klasser om hästen bara kröker på nacken..? Haha, fan vad provocerande det här lät, men liksom seriöst hahaha..





Men ett tips från mig bara. Nej, köp inte en arab. För har man inte kunskap om hur dem är byggda och kanske till och med tror att den har ryggen spänd och inte jobbar för svansföringen.. osv.. kommer man inte klara av dem ändå :)

Jag menar, om Lussan "Louise Nathhorst" är imponerad över Pijanos form osv för att vara arab.. Lyssnar jag nog på hennes ord ;) Visste ni förresten att Lussan har ridit på Pijano en stund? Dock gick just det inge vidare kanske.. han gjorde ingenting rätt haha! Typiskt honom, men det är säkert för att han är en cirkus häst, inget annat! HAHA :)

Nämen äsch, ska väl ta åt mig: Pijano är en cirkushäst, inget annat, helt enkelt. Får väl avlära honom att kunna hoppa högt (tja, 160 räknas väl som högt..?), och alla dressyrrörelser på grand prix nivå han kan. Kasta rosetter från dressyrtävlingar och helt enkelt sätta en fjäder på hans huvud och bara hålla på med cirkus :D HAHAHAHA okej jag har gått alldeles för långt, men är övertrött och roar mig själv. Ta inte det här inlägget speciellt seriöst nu va, jag var bara tvungen att låta lite provocerande. Fy - dålig bloggare (fast en ännu dåligare häst.. ;)) HAHHAHAHAHAHAH. Okej. Godnatt. Alldeles för oseriöst blev det.

/ Emma

Fast.. förresten. Jag kommer då aldrig behöva ångra att jag valde trav..

SKRIVET: 2011-07-14, kl 00:41:12 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Bilder från i förrgår

Ruby, som jag dessutom bott med dem senaste dagarna haha, var ju med ute i stallet i förrgår. Först red jag fram Pijano och kände lite på det mesta - han var fin. Inte jätteflaschig och sådär "extra" som han kan bli ibland, men absolut jättefin ändå :) Sen red Ruby och det gick SÅHÄÄR mycket bättre än tidigare gånger hon ridit honom - kul! :) Här kommer bilder!








Jag och lilla busen :)














Och så Ruby och han!

/ Emma

SKRIVET: 2011-07-14, kl 00:31:50 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Räcker det med en sån här beskrivning?







































/ Emma

SKRIVET: 2011-07-13, kl 22:48:34 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Min fina Eskimå



Idag fick Esci springa på banan istället för att ridas. Hade helt glömt att köpa sockerbitar som är lixom en del av tränsningen. Hehe. Men hon var glad iaf och sprang runt och blåste upp sig. Blev typ dubbelt så stor. Fan va fin hon e.
Blir helt glad! :)


/Gullman

SKRIVET: 2011-07-13, kl 11:08:24 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Hejsan hoppsan!

Kom hem för typ en timme sen, är galet trött. Har nu sovit i typ en timme och hällt i mig massa RedBull så tänkte "gå upp" och fixa litegrann. Vet inte vilken tid jag ska åka till stallet, men behöver inte passa några bussar iaf. Åker ju med Göran :D Min och Emmas nya bästavän!

Tänkte iaf rida lite på banan idag. Hon vilade ju igår iaf. Vi var i stallet inte allslänge faktiskt, hade insläppet ju så vi var där och mockade, fixade maten, tog in hästarna och borstade. Efter det åkte vi (med Göran såklart) till Vh och därefter hem :)

Ni kanske är lite nyfikna på vem denne Göran är?
Absolutelits nyaste medlem!



Göran på Berga efter en lång åktur från Bromma. Haha :P

/Gullman

(Asså haha. Började skriva det här inlägget typ halv 9. Segast.se?)

SKRIVET: 2011-07-12, kl 20:34:49 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

My baby'

Hur skulle allt sätt ut ifall du inte fanns?





























Foto: Vicegud @ bdb.

/ Emma

SKRIVET: 2011-07-12, kl 18:56:40 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

.



Att gråta är inget tecken på svaghet,
utan ett tecken på att man har varit stark för länge.

Jag ska lära mig att gråta. För det är det jag verkligen behöver ibland. Bara låta tårarna rinna och rinna. Det har så länge jag kan minnas känts som att det inte finns några tårar kvar. Men tårar kan inte ta slut, så kan det inte vara, även om det är det jag intalat mig själv. Jag vill gråta, för det finns så mycket att gråta för.

McQueen *1994-2009
Goldlöwe - Marconetta

/ Emma

SKRIVET: 2011-07-12, kl 17:19:20 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Hejhopp!

Det var inte igår! Eller jo, fast det gills inte ;)

Iallafall så var jag hos Ruby och Alison igår så blev ingen uppdatering från min sida. Men nu är jag hemma på Södermalm och har tid, iallafall en liten stund, med att ta igen lite. Dessutom måste jag sätta mig och skriva lite tidsinställda, då jag åker utomlands på fredag. Så miiiinst ett inlägg om dagen får ni från mig ändå, bra va? Det är Gullman som ska ta hand om och hålla igång Pijano så hon lär ju uppdatera om honom då också :)

Idag fick han välförtjänt vila iallafall och nu kan ni vänta er uppdatering!

/ Emma

SKRIVET: 2011-07-12, kl 09:21:22 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Upp och iväg..

..snart iallafall ;)

Godmorgon!

Ska snart börja gå upp och göra mig iordning för att sen möta Emma och sticka iväg och hämta min moppe i Bromma. Efter det åker vi till stallet och så :)
Vet inte vart jag ska rida idag, beror lite på, men det känns som om att det blir på utebanan. Vädret är ju perfekt! :D

Sen så blir det inte så mycket mer uppdaterning från min sida ikväll då jag inte e hemma, men jag tror att Emma kommer lägga ut massa bilder å sånt från igår så håll utkik!

Sen vill jag bara säga tack till alla gulliga läsare :D Statestiken växer hela tiden och ni kommenterar SUPERBRA. Alltid lika kul å blogga då. Creds till er! :D



/Gullman

SKRIVET: 2011-07-12, kl 08:00:00 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Så underbart!

Lite bilder från "plåtningen" med Anko (vicegud@bdb) ;)
Åh får värsta sommarkänslorna, hihi. Så himla mysigt!
Vad tycker ni?






















ASG!







Bakskygg vare väl?
NÄE inte längre ♥

/Gullman

SKRIVET: 2011-07-11, kl 23:58:16 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Uppdatering får ni imorgon!



/ Emma

SKRIVET: 2011-07-11, kl 23:34:53 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Dagens ridpass

Red ett lite seriösare ridpass idag. Har ju skrittat i två dagar och igår skrittade jag och travade rätt mycket. Idag blev det lite galopp oxå. ;) Red på utebanan som kändes väldigt stor eftersom att hondrarna var flyttade - najs!

Hursomhelst så kändes hon rätt stel i början vilket jag förstår. Gjorde lite skänkelvikningar och volter runt hindrerna för att få henne mer följsam. Efter ett tag så kändes hon finare och mer mjuk. Galopperade lite på en av volterna tills hon var loss. Efter det travade jag av och då kändes hon verkligen jättefin! :D
Så det blev ett ganska kort men bra ridpass idag.



Hade vägarna förbi ett nytt träns oxå, hehe. Ett Dy'on, 1299:-
;)
Totto blev glad! ♥

/Gullman (Glöm inte DET HÄR)

SKRIVET: 2011-07-11, kl 13:37:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Absolut Elit - med flit? Yeah



























Bästa Anko som fotade förut ju!

Notera tiden när inlägget publicerades - förresten! ;)

SKRIVET: 2011-07-11, kl 12:00:00 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Hundraartonetthundra

Japp. Vi hade lite tråkigt och var tvungna att få svar på lite frågor.. Och vilka vet inte bäst om inte 118 800? ;)

Här kommer ett litet smakprov:



HAHA lite hilarious :P Emma lägger säkert upp fler sen!

/Gullman (tidsinställt)

SKRIVET: 2011-07-11, kl 08:00:00 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Lite tråkigt tidsfördriv.. Taget från Emma

Höger- eller vänsterhänt: Höger
Humör just nu: Lite trött
Favoritgodis: Cola Ferarribilar
Är det nåt du absolut inte äter: Potatis!!
Musik just nu: Pitbull
Vad sa du senast: Hmm.. Typ "puss puss heido"
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: Öh?
Sommarplaner: Vara med totto, chilla galet, jobba, parta litegrann, jobba mera osv.
Fisk eller badkruka: Gillar inte att bada...
Saft eller alkohol: Dansa e kul, men jag föredrar att supa!
Hur många kuddar sover du med: 4 just nu
Favoritväder: Sol, blå himmel och så ska det blåsa liiiite men så att det fortfarande e varmt.
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: Hästen, mobilen & ett tält
Spelar du nåt instrument: Kan spela lite Pijano
Morgon- eller nattmänniska: Lite blandat
Sparare eller slösare: Spendera pengar e de bästa som finns!
Bästa film: Dum & Dummare
Tror på liv på andra planeter: Nja..
Kommer du ihåg din första kärlek: Ye
Älskar du henne/honom fortfarande: Haha nej.
Har du några homosexuella vänner: Yeh!
Tror du på mirakel: Kan hända
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Ja det går väl?
Ser du dig själv som tolerant mot andra: Hmm..
Ser du på kärleken som ett misstag: Njää
Hur många barn vill du ha när du blir stor: Inga
Bio eller promenad: Först bio, å sen en promenad efteråt
Är du kittlig: Hihi
Snarkar du? Nej de tror jag inte
Stjärntecken? Lejon, Grrr
Rädd för insekter? Fästingar, EUW
Äckligaste insekten: Se ovan.
Största svaghet: åh..
Det här är jag bra på: Det vet jag inte
Bästa bok? Ööö
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Kunna läsa andras tankar
Vad vill du jobba som? Grisbonde och polis
Chips, morötter eller godis? godis, nomnom
Pizza eller hamburgare? Pizza helt klart!
Skriver du dagbok? Nej jag bloggar istället.. Klicka HÄR om ni vill läsa
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Var nånstans? Ska tatuera mig på torsdag faktiskt :D
Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) Stadat!
Gungar du på stolen? Händer ibland
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? HAHAA bungyjump
Vilken hand håller du gaffeln i ? Höger?
Är du rädd för blod? Neeeej
Saltar du på maten? Typ inte
Gillar du att sjunga? Hehe
Anser du att du är stark? Haha neeej
Brukar du sola? Om jag gör!
Vad gör du om du får hicka? Hickar
Använder du knark? Nope!
Kaffe, te eller inget? Chailtte
Har du en besatthet? Venne riktigt!
Har du bra vänner? Dem bästa! ;)

/Gullman

SKRIVET: 2011-07-10, kl 23:55:32 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Nämen.. tjenare!

Diggar ni Rubys inlägg här under? Ohyes! ;)

Den här dagen har varit.. lite störd. Orkar inte berätta allt känner jag. Eller typ nästan. Åkte till stallet med Anko. Bestämde mig för att löshoppa Pijano och O-M-G vad han hoppade! Jag och Gullman försökte verkligen få stopp på honom när han hoppat hindret på 130 eller vad det var ett antal gånger men misslyckades hahaha. Iallafall så har han slagit sitt höjdrekord med 20 cm idag... Han har nu löshoppat över sin egna höjd - hela 160 cm!!! Dock så var det bara för att se vad han kunde, kommer aldrig löshoppa honom så högt igen. Men kul att det blev bilder och film på det iallafall :) Så jävla galet grym!



Sen så. Har hans man rykt nu. Alltså. FML. På riktigt. Fan, jävla, fan.



Och sen som Gullman skrev gick ju ingenting som det skulle :D Men det blev bra ändå. Jag, Ruby och Anko satt rätt länge på Ribby och snackade och sådär. Sen drog jag och Ruby hem till miiiig. Imorn ska ju hon med till stallet och busa och sådäääääär.



/ Emma

SKRIVET: 2011-07-10, kl 23:42:56 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Ruby Jongarden! woopwoop

Hejhej bloggen! Jag heter som sagt Ruby och är 18, fyller snart 19 år. Jag går också på Berga, ska börja mitt 3 år nu i höst :) och det är därifrån jag känner både Emma och Gullman! Jag har alltid hållt på med hästar mer eller mindre och rider en kompis ponny på skolan som hon lånar/har på foder som heter Hazena, hon är speciell haha men underbar, rider henne och håller på mycket med horsemanship! Sen hade jag trav i lite mer än ett år på skolan vilket var hur kul som helst men bytte sedan till rid då det var det jag vill hålla på med i framtiden!
                  

(ursäkta om detta ser ut som fan, är inte direkt en blogg tjej haha)

Men hur som helst om Emma och Pijano så har jag ridit Pijano två gånger, första gången så gick det helt okej (om man jämför med andra haha) såg inte så jättebra ut men gick liksom. Han krävde mycket konsentration och mig och konsentration går inte alltid ihop haha. Men hur som helst var det kul! Andra gången så var han pigg!! stack med mig och ja... det gick mest åt att försöka få stopp på hästen och styra in i väggen helt enkelt haha! Men men så kan det gå :P Imorgon hur som helst ska jag försöka mig på han igen och hoppas på att det går lite bättre :) men han är i alla fall en otroligt fin häst med mycket personlighet och så! Ska bli riktigt kul att åka ut till stallet igen och hälsa på han och Escada! Vet inte riktigt mer vad jag ska säga känns som jag dragit ut på de här till ett tråkigt inlägg haha :P

Men tack för mig i alla fall! ciaoo / Ruby

SKRIVET: 2011-07-10, kl 22:37:02 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Muppdag idag

Asså vet inte riktigt hur jag ska börja det här. Men dagen har varit sämst iallafall. Helt och hållet sämst. Gah. Men aja. Vaknade rätt sent, missade pendeltåg å grejjer så jag kom till stallet rätt sent. Handlade på vägen oxå. Väl framme i stallet så hjälpte jag Emma att löshoppa Pijano lite. Helt sjukt. Emma förklarar sen. Anko var med och fotade iaf :)

Sen så skrittade jag och travade ute på Esci. Hon var lite töntig sådär men ah. Kom tebax och chillade litegrann, satt ute å snackade. Sen gick vi in å fixade med hästarna och Emma fick ngt ryck och bestämde sig för att klippa av Pijanos man. Jag fick ta över saxen vilket inte riktigt var det lättaste. Pijanos man var ju inte direkt tunn om jag säger så, hehe. Men ah, ska fortsätta projektet imorgon är det tänkt!

Hursomhelst så gick vi till bussen I GOD TID och var även framme 2-3 min innan bussen skulle gå. Men kom bussen eller? Nej, såklart inte. Så vi satt där och väntade och väntade och väntade osv. Efter typ 40 min ringe vi till SL och klagade samtidigt som vi försökte lifta, hehe. Men ingen stannade såklart eftersom att alla e så jävla bittra.
SL gav inget tydligt svar heller och hade ingen lösning på vårat problem. Men dem tyckte att vi kunde ringa en taxi iaf. Och hur mycket pengar hade vi då? Inte tillräckligt för en taxi iaf. Anledningen till att bussen inte kom var för att den var för tidig. Hilarious...

Att sitta och vänta tills nästa buss skulle gå 2 timmar senare skulle väl vara helt okej om det inte hade varit så att jag hade liiiiiite brottom hem pga av att jag skulle iväg å käka middag på en resturang med pappa. Men han ringde iaf och undrade vart jag var. Jag berättade vårat problem och han satte direkt in pengar på kortet så att vi kunde åka taxi. Så vi ringde taxin som skulle dröja 20 min -.-. Ringde nått annat taxibolag som skulle ta ännu längre.... Så Anko ringde tebax till det första och ah vi beställde taxi.

Mitt i alltihopa, när jag typ gråter av skratt och förtvivlan så tappar jag en av mina linser.. Hur lyckas man? Iaf, så jag såg bra på ena ögat och uselt på andra. Var tvungen att sätta in en ny lins utan spegel och så. Använde mobilen efter ett tag. Självklart så ska det hamna nåt damm eller skit mellan ögat och linsen = att det känns som om man har typ en kniv i ögat (nej jag överdriver fakltiskt inte). Så typiskt.

Men hade inte tid att tänka på det längre eftersom att taxin kom. Hoppade in i den och åkte i ca 4 min. 132 spänn. Yey! Frågade om han tog kort och han ba: "ja om de e visa-kort". Självklart hade jag ju det. Och självklart funkade det inte.. Gah!. Så jag skyndade bort till bankomaten. Som var trasig. Så bort till nästa, tog ut pengar och sen vidare tillbax till taxin. Fick inte tillräckligt med pengar tillbax men det var skitsamma. För precis då utbrister Anko att hon hade tappat sin iPhone i trottoarskanten så att det var sprickor i skärmen. Så jävla typiskt. Ruby kom dit, men jag var tvungen att rusa till pendeltåget precis då. :(

Tåget gick segare än någonsin. Och stannade mellan Älvsjö och någon skitstation. ÅÅÅH. Aja efter lååång tid så kom jag hem och var tvungen att duscha fort som fan. Självklart så råkar jag slå i armbågen i ett hörn i badrummet. :( Förjävla ont gjorde det. Duschade iaf och skulle ta på mig kläder sen. Hade bestämt vilka kläder jag skulle ha på mig så att det skulle gå ännu fortare. Men mamma hade precis tvättat min shorts som jag skulle ha vilket betydde att dem var dyngsura. Hade inte tid att byta så ah, hade nytvättade (bokstavligt talat) sådär härligt blöta shorts på mig, wiho!  Håret blev cepe oxå, SÅKLART!

Men ah rusade iväg iallafall och käkade världens godaste middag på en Grekisk resturang iallafall. Har planerat lite skoj för framtiden oxå, hihi. Och nu e jag äntligen hemma.

Ååh, asså fyfan viken dag. Orkar inte. Glömde säga att jag råkade spilla ut min redbull i Escadas morotspåse, så inga morötter idag inte. Menmen. Hon var bäst idag iaf ;)

Nu har jag faktiskt inte berättat allt som hände idag. Men resten kommer upp på studenten, haha. Feel the pain! :P



Anko's telefon :(

Men ah, skitdag idag helt enkelt. Men för att gottgöra mig kanske ni vill hjälpa mig med en grej? KLICKA HÄR!

/Gullman

SKRIVET: 2011-07-10, kl 13:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Tidsinställt!

Höger- eller vänsterhänt: Höger.
Humör just nu: Superspeedad och klockan är 02:17 :(
Favoritgodis: Hmm.. bra fråga!
Är det nåt du absolut inte äter: Ah, mycket.
Musik just nu: Nrj hehe.
Vad sa du senast: Vettefan alltså..
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: Framtiden? Eller vad är tidsepok..?
Sommarplaner: Vara hos hästen, jobba, åka utomlands, övningsköra, köra moppe, bo hos Felicia, fiesta, träffa vänner, sola, bada, åka till landet och så vidare..
Fisk eller badkruka: Äsch, man är väl inte mes heller!
Saft eller alkohol: There ain't no party, like an alcoholic party..
Hur många kuddar sover du med: Typ 8 just nu, onödigt många!
Favoritväder: Soool och blå himmel!
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: Hästen, mobilen och.. MAT.
Spelar du nåt instrument: Har gjort, piano och gitarr.
Morgon- eller nattmänniska: Nattmänniska utan tvekan. Men önskar det var tvärtom.
Sparare eller slösare: Spara, vad är det?
Bästa film: Pay it forward.
Tror på liv på andra planeter: Eh, har inte riktigt tänkt på det?
Kommer du ihåg din första kärlek: Ja.
Älskar du henne/honom fortfarande: Haha ne.
Har du några homosexuella vänner: Ja!
Tror du på mirakel: Vill göra det ibland.
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Möjligt är det nog för vissa, men just jag kan inte riktigt se det. Förutom gällande hästen då!
Ser du dig själv som tolerant mot andra: Eh.. beror på.
Ser du på kärleken som ett misstag: Ibland.
Hur många barn vill du ha när du blir stor: Usch, barn.. Ne.
Bio eller promenad: Promenad.
Är du kittlig: Ne.
Snarkar du? Nej, dock pratar jag i sömnen ibland.
Stjärntecken? Eh.. vet inte? Nu när dem bytt?
Rädd för insekter? Inte rädd, förutom för spindlar, men tycker dem är äckliga.
Äckligaste insekten: Spindlar..
Största svaghet: Eh..
Det här är jag bra på: Jadu..
Bästa bok? Vettefan?
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Bli osynlig. Eller flyga. Hehe.
Vad vill du jobba som? Bra fråga. Ingen aning faktiskt.
Chips, morötter eller godis? GODIS!?
Pizza eller hamburgare? Pizza.
Skriver du dagbok? Ne.
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Var nånstans? Har redan piercing, vill inte ha några fler. Men tatuera mig ska jag göra - skriva Pijano på handleden eller göra pianotangenter. Sen vill jag tatuera in en liten text "I'm a spacebound rocketship and your heart's the moon" nånstans, då det är en överlägsen favoritlåt.
Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) Älskar välstädad. Så länge jag slipper städa själv haha..
Gungar du på stolen? Haha ja, men nu har jag en ny datastol som är konstruerad att gunga på - awesome! :D
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Ja, faktiskt.
Vilken hand håller du gaffeln i ? Höger.
Är du rädd för blod? Typ. Eh. Ah. Typ.
Saltar du på maten? Ibland så.
Gillar du att sjunga? Nja.
Anser du att du är stark? Stark fysiskt, hell yeah!
Brukar du sola? Aldrig solarium, bara i solen.
Vad gör du om du får hicka? Försöker komma på snabbaste sättet att ta livet av mig. Hahaha, nejmen typ.. Vet inte.
Använder du knark? Ne.
Kaffe, te eller inget? Kaffe.
Har du en besatthet? Kanske..?
Har du bra vänner? Ibland undrar man.. Haha nejdå, dem flesta är så bra så!

/ Emma

SKRIVET: 2011-07-10, kl 11:32:49 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Antingen eller?

Kom på en ny grej. Istället för att komma på frågor till frågestunden så ska ni komma på "valmöjligheter" till en antingen eller-lista. Förstår ni vad jag menar? Äsch, lägger upp ett exempel:

Häst - Ponny
Dressyr - Hoppning
Utomhustävling - Inomhustävling
Satsa för seger - Fisrida 
Vitt schabrak - Personlig färg
Ridstövlar - Chaps
Spilta - Box
Spån- Halm
Räcke - Oxer
Kompisar i hagen - Ensam

Det kan både vara hästrelaterat och mer personligt, det spelar lixom ingen roll. Men försök komma på så många som möjligt, då blir det roligare :D Och för att ni är så duktiga så får dem 5 som skriver flest/roligast varsin länkning här på bloggen och ett x antal fler läsare ;) Så kör på!

Det avslutas när jag fått in tillräckligt många för att kunna göra en lång och rolig lista! :D



(Obs, de e inte jag som har svarat i exemplet)


/Gullman

SKRIVET: 2011-07-10, kl 11:00:00 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Pegasus - påriktigt!

Pijano var väldigt sugen på att dricka lite Redbull igår, haha. Fast då kom vi på att han skulle få vingar och flyga iväg. Pegasus fast påriktigt helt enkelt!



Redbull + Pijano = ....




Pegasus!

/ Gullman

SKRIVET: 2011-07-10, kl 10:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Every great story has a beginning

Haha. Nu kommer det bilder som ni troligtvis blir lite förvånade av. På mig och Pijano, från -08 och början av -09. Våran historia började allt annat än bra kan jag säga.. Men vi har utvecklats en del på vägen hit - där vi nu är idag. Men, såhär var det förut. Det här var vi. Enjoy!


Haha åh, matchningen! <3<3






Vackert dressyrridande alltså.


HAHAHAHA, den här bilden! Kan inte annat än älska den! Hehe.. Pijano tror att det är han som går med mig och inte tvärtom och skiter fullständigt i att jag får dra allt jag har för att inte flyga som en vante efter honom. Bilden är så klockren på alla sätt och vis, att man får med att jag måste ge Waggie till mamma för att få stopp på Pijano hahahhahaha..


Full kontroll osv.. Var det ja..




Uteritt, woopwoop. HAHA






Villig häst framme för skänkeln, ohja :)


HAHAHA, love it!

Hoppas ni nu såg den fina harmonin och samspelet :) Hahaha, eller.. Aja, det är gamla bilder - skyller på det ;) Och ja, det var ibland lite av ett helvete första tiden. Och dessvärre ser nästan ALLA bilder från den tiden ut som dessa ovan. Så kan det va haha! HAHAHA Åh, vilka flaschbacks!

Som avslut får ni dessutom lite film. HAHAH, efter ca halva kommer hoppning. Åh jag dör. Så kul att jag skrattar så jag gråter. Fina vi var. Riktigt haha.



/ Emma

SKRIVET: 2011-07-10, kl 00:50:06 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Morsning!

Heeeeej!

Soft dag de har varit idag må jag säga. Vaknade, snackade i telefon, gjorde mig iordning å drog in till stan med Mami, käkade och drog vidare till stallet. Var där en stund innan jag åkte med till vh och handlade lite energi :P Sen tebax till stallet för att fixa med allt. Efter en stund kom Emma å vi tog en paus från allt å satt ute och snackade i solen, hihi. Insåg rätt snabbt att klockan gick så vi gick in, gjorde iordning och skrittade ut en sväng. Orkade verkligen inte byta om så det blev jeansshorts och converse, standard, Hehe. Barbacka oxå. Eller. Njae.. Hade schabrak och gjord runt magen men endå. Väldigt lugn skrittur iaf ;)

Efteråt fixade vi lite snabbt med fodring och grejjs innan Emma styrde bilen mot söder. Väl "hemma" i stan så drog vi direkt till café 60 och bara satt å snackade å drack chailatte, mums. Fett me mys asså! :D

Kom hem för en stund sen och har käkat å snackat i telefonen, ska sova typ.. NU!
Men lite bilder från dagen bjuder jag endå på ;)







Haha, jag vet faktiskt inte vad hon håller på med :P Söte!



Dem bästa! :D

Näe, nu måste jag sova, hörs imorgon!

/Gullman

EDIT:
Filmerna som Emma snackade om i sitt inlägg.. Överväger om jag verkligen ska lägga upp dem, haha. Helt cp typ. Aja, vill ni det så bjuder vi på oss själva.. REJÄLT! ;)

SKRIVET: 2011-07-10, kl 00:38:46 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Gästblogg av Jessica Eriksson

Hejsan alla underbara bloggläsare! :)

Jag heter Jessica Lee Eriksson och jag är 18 år gammal och går i samma klass som Emma. Hon har en enstående häst som man vill ha och den är den finaste araben jag någonsin har sett. :) Han är så duktig i allt. Man blir bara glad att titta på honom på deras blogg som dom har tillsammans med Golumbine. Jag vill verkligen säga att eran blogg är så rolig att läsa och du tipsade att ha så med lindorna. Men två olika färger och det ska jag testa om jag får på min ponny Brave Heart. :)

Jag har en blogg som heter WWW.DRESSYRPONNY.BLOGG.SE :) Jag har en ponny som jag köpte från Veronica Simberg som tävlade i hoppning och där gick det super bra med placringar och vinster. :) han var en super fin hoppponny. Men nu är han än dressyr och vi har redan kommit till REG för ett år sen, alltså 2010. :) Det har så gått bra att Jennifer ska snart tävla NAT. :)

Men besök min blogg så vill jag säga att din häst, Emma och Columbines häst är så fina tillsammans och att ni passar era hästar så bra och ni rider i hermoni tillsammans med era hästar. :)


Jessica


Brave Heart

Tillägg av Emma: Tack för gästbloggningen och de fina orden Jessica! ;) Mycket roligt!

SKRIVET: 2011-07-10, kl 00:03:26 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Tjenixen!

Idag var jag ju på grönan med några kompisar, trevligt värre! Hann dock inte åka så jättemycket eller så, då jag jobbade kväll i stallet. Men spelade på "galopphästarna", och valde den vita (Pijano fattar ni väl ;)) och vann givetvis överlägset då HAHA. Kuuul. Annars var det inget mer som hade med hästar å göra hehe.

Satt och snackade skit ett tag med Gullman utanför stallet sen dampade vi lite inne vid hästarna och filmade några roliga filmer. Får se om Gullman lägger upp dem sen! ;) Sen skrittade vi ut en sväng. Pijano fick bara ha ett grimskaft runt halsen och ett schabrak (för att jag inte skulle bli smutsig) på sig idag. Gick utmärkt :) Juste, jag agerade chafför både till och från stallet igen ;) Först från Slussen hela vägen till stallet, sen hem från stallet då.

Awesome, man känner sig så jäkla vuxen när man sitter och kör en ändå hyfsat stor bil på 110-vägar sådär proffsigt som jag gjorde haha ;) Nejmen det är kul, mitt mål är att ha färdigt körkort och egen bild på 18-års dagen givetvis! Vilken frihet det skulle vara alltså.. Men grymt att jag redan nu kör mig själv dit jag ska (med min handledare Johan brevid givetvis ;))!

Sen fikade jag och Gullman på Café 60 i ett par timmar på kvällen, myyys. Nu tänkte jag sätta mig och skriva lite blogginlägg och tidsinställa och så :)


Fick bli en bild på Majsi idag från Grönan hehe :)

/ Emma

SKRIVET: 2011-07-09, kl 17:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Säkerhetsutrustning för ryttaren

Okej. Ett åsiktsinlägg! ;) Har undvikit det, då på tidigare bloggar jag haft (två rätt "stora", betyyydligt större än den här) så var det liksom "min grej", och det provocerade vissa läsare otroligt mycket. Och det är inte dit jag vill komma med mitt bloggande, men tänkte ta upp det här med lite åsikter igen bara för att fylla ut bloggen lite. Dock kommer jag inte vara lika.. på så man jag var då haha :)

Men kom på att skriva om det här eftersom min mamma idag frågade "Brukar du ha säkerhetsväst när du hoppar?". Hon är aldrig med i stallet numera alltså, om ni undrar :) Och till svar fick hon ju ett ärligt. Nej, aldrig. För att jag får panik på skiten. Eller skiten, egentligen är det ju jättebra att använda den, men jag rider faktiskt sämre. Pijano behöver liksom en supermjuk ryttare i vissa lägen och så vidare, och västen förstör faktiskt oftast. Jag känner mig stel och nästan spänd och kan inte röra mig som jag vill. Ändå har jag en racesafe som passar perfekt och allt sånt, så finns ju liksom inget bättre alternativ.

På hopptävling är det ju ett krav, då jag bara är 16 år än så länge haha.. Och på Berga har dem världens sämsta regel att man MÅSTE ha västen om man så bara rider över bommar på marken i skritt haha :( Och ut. Om man så bara skrittar ett varv runt maskinhallen som tar 30 sekunder. Nämen, riktigt jobbigt faktiskt då jag avskyr den. Får typ dålig andning, fast den inte sitter åt för hårt eller nått. Hoppas verkligen dem ändrar på den regeln haha. Men nu under sommaren har jag inte användt den en endaste gång. Den ligger allra längst in i skåpet, bakom transportskydd, reflexer, täcken och så vidare ;)




Två bilder från förra sommaren. Översta hoppning hemma på ridbanan utan tränare - ingen väst på. Nedre en Pay & jump på Lännartsnäs Säteri - väst på.

Hjälm däremot, tycker jag att man ska använda. Dock kan jag vara dålig att inte ha det ibland ändå, inte så bra. Men skulle aldrig sitta upp på någon annan häst utan hjälm. Inte för att det är en ursäkt att jag känner min häst till 110 %, såklart det kan hända saker ändå. Men ah.. Ingen är perfekt, inte ens jag. Ibland händer det alltså att jag rider utan hjälm. Men på Berga är det strikt hjälmtvång, även vid longering, tömkörning, trickträning från marken och så vidare.


Bild tagen i mars 2010, hjälm på, bra förebild! :)

Hur ser ni på det här med hjälm och väst? Rider ni alltid med det? Varför/varför inte? Kom gärna med åsikter! :D

/ Emma

SKRIVET: 2011-07-09, kl 11:56:44 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Helluuu

Godmorgon!

Vaknade för typ 2 timmar sen, fast har inte gått upp ur sängen än, hehe :P

Ska om en stund göra mig iordning för att åka till stan å käka med Mami. Sen drar vi vidare till stallet och lite så. Ska skritta ut på Escada och trava lite oxå om hon känns bra ;)

Skrittade ut på henne igår iallafall. Hon var väldigt pigg och lite fjantig å så, haha. Stannade och stirrade på ett par hästar i en hage vid Kalvsvik, töönt haha! Men hon var inte dum eller något vilket hon iofs aldrig är! ;)

Ska försöka knäppa lite bilder idag, dock blire med iPhonen!



Esci & Mami för ett tag sen på Berga :)

/Gullman

SKRIVET: 2011-07-09, kl 02:46:14 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Snabb update

Jag vill sova. Kommer säkert inte kunna på ett par timmar, men tänker iallafall försöka ;) Uppdaterar bara lite snabbt, har haft fullt upp hela dagen. Fick skjuts till VH och tog bussen därifrån till stallet. Mockade, torvade och fixade allt sånt. Tog in hästarna och fodrade. Sen så hade jag och Gullman massa dötid så vi åkte in till VH och handlade, vilket bara blev två redbull och en chokladboll för min del hehe.. Och sen tillbaka. Pijano blev borstad ordentligt idag och sen red vi ute, bara han och jag :)

Kollade vägbeskrivning till Årsta havsbad och det var inte alls så långt, så red typ halvvägs dit bara för att se om jag hittade. Kom först till en grusväg med en handgjord "Ej ridväg"-skylt, vilket man då enligt allemansrätten får rida där ändå så gjorde ju det. Men så bråkade jag lite med en (ursäkta språket :P) jävla kärring som började skrika och gapa. Haha hon sa också att jag fick passa mig så hennes hund (vilket var en pytteliten spaniel) inte attackerade min häst. Då undrade jag om hon förstod att min häst väger nästan ett halvt ton mer än hennes lilla golvmopp ;) Sen mitt i allt ställer hon sig och klappar min häst och då förklarar jag att hon inte riktigt kan göra så.. Haha. Fredagsunderhållning alltså!

Iallafall så skrittade jag och Pijano vidare på en annan väg sen och hittade typ rätt. Vände dock vid typ Årsta Säteri. Haha, en av våra ridlärare på skolan brummade förbi såg jag också, undra vad hon måste tänkt när hon såg oss på en endå hyfsat stor bilväg med inte sådär jättemycket utrustning heller :P

Sen tillbaka i stallet kvällsfodrade jag och Gullman. Sen kom Johan och jag körde enda hem, på motorvägen också! ;) Känns förjävla bra att köra hem sig själv från stallet måste jag säga! Går askalas med övningskörningen, tredje gången var ju nu och körde på 110 väg liksom. Dock har jag lite svårt med det här med farten.. Råkar typ alltid bli lite.. för fort hehe :P Annars är jag duktig tycker jag!

Sen har jag gjort lite andra grejer nu ikväll och nu måste jag verkligen sova. Eller försöka sova. Den här datorn är ändå inge rolig, den bärbara alltså. Min stationära har gett upp :( Ajaaa. Imorn blir det typ grönan och sen stallet för vi jobbar kväll. Hörs såsmåningom!

/Emma

SKRIVET: 2011-07-08, kl 17:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

You took my life from negative to positive ♥











Bästa Felicia som fotat! :)

/ Emma

SKRIVET: 2011-07-08, kl 12:36:53 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Uppdatering var det..

.. INTE! :D

Men iallafall. Här kan ni läsa om gårdagen, eftersom jag liksom missade den delen.. :P Förutom det, så gjorde jag lite andra grejer som jag inte tar upp i bloggen. Och sen övningskörde för 2:a gången! :) Körde hem från Älvsjö till Södermalm - i stan, 70 vägar och grejer. Grymt va? Bästa bilförarN ;) Men kände mig rätt sämst tillochfrån, men skitsamma!





Nu ska jag iväg till stallet. Ska jobba nu i eftermiddag/kväll. Men ni kommer iallafall få ett tidsinställt inlägg, med hoppbilderna från häromdagen :) Tjata på Gullman också, hon bloggar ju knappt alls! ;)

/ Emma

SKRIVET: 2011-07-08, kl 10:39:05 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Heeeejsan

Godmorgon!

Har egentligen inte så mycket att skriva. Har ju lix inte hänt så mkt, hihi. Men för att uppdatera litegrann iallafall så är Escadas ben typ helt bra vilket är jätteskönt. Sprang med henne igår och hon haltade ingnting :D Så om det är bra idag så ska jag skritta ut en sväng tänkte jag, för annars har jag ju bara gått promenader :)

Just nu så har jag precis vaknat. Haha. Eller njae.. Vaknade typ halv åtta å har snackat i telefonen ett bra tag, standard! ;) Hihi!

Shit vilket onödigt inlägg btw, hahaa :P

/Gullman

SKRIVET: 2011-07-07, kl 14:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Jag vill ha ett värt liv

Okej. Nu kommer ett jätteflummigt inlägg. Ibland önskar folk att få se lite mer personlighet i bloggen. Och här får ni lite, trots att det är sällan jag är såhär "seriös".. Men det finns faktiskt en sån sida hos mig också, tro det eller ej. Fast väldigt sällan, och känns så mobbat egentligen. Men ah.

Först och främst vill jag klaga lite. Lite random sådär, inte till någon speciell, bara klaga lite. Jag hatar när folk klagar på att man alltid gör så dumma, dumdristiga och onödiga grejer. Att folk alltid dömer en ifall man tillexempel.. rider utan hjälm. Allt ska vara så pedantiskt alltid. Och så himla säkert. Och jag vet att det jag kommer skriva nu kommer många se som sjukt omoget men - man lever bara en gång. Hela livet tar man risker, och vet ni vad? Oavsett hur jävla försiktig man är, lindar in sig i bomull och aldrig går utanför dörren, så KOMMER man garanterat att dö någongång.

När jag blir gammal vill jag ha haft ett värt liv. Jag vill kunna säga att jag har fuckat ur helt, flippat galet och haft så otroligt jävla roligt. Skrattat mig blå i ansiktet, och levt så mycket det bara går. Gjort helsjuka grejer, tänjt på gränser, råkat gå lite för långt över gränserna och då behövt fått ta konsekvenserna (vilket jag redan fått gjort också, så jag vet faktiskt vad jag pratar om även om det kanske inte verkar så haha :P) och fått erfarenheter.

Hur kul är det att vara gammal och se tillbaka på ett liv man suttit hemma, inte gjort något speciellt. Inte gjort något galet. Inte nått sådär extra utstickande roligt. Inte ha massa rövarhistorier att berätta vidare, inte kunna se tillbaka på ett liv man faktiskt känner att man LEVT. Hur jävla roligt skulle det vara?! Vad värdelöst att ha levt ett helt liv, fast egentligen inte gjort det. Hela livet innebär risker. Jag åkte in akut i ambulanshelikopter och fick ligga inne på KS - ÄVEN fast jag hade allt "säkert" som går. Det kan hända grejer oavsett hur mycket skyddsutrustning man har och så vidare. Tro mig.

Och min filosofi är, att man lär sig av sina misstag - eller så gör man inte det och får göra samma misstag igen. Säger nån åt mig att jag VERKLIGEN INTE får göra något, tror ni inte att det blir lite extra kul att testa då? Det är ju så det är.. Iallafall för mig. Sen har jag en dålig förmåga att göra tvärtemot hela tiden haha :) Min omogna sida som sitter kvar lite kanske. Men.. nån dag blir nog även jag mogen. Men just nu vill jag bara ha kul. Jag skiter i vilket. Jag orkar inte sitta och oroa mig hela dagarna för allting. Jag måste sluta analysera allt som händer i detalj och så vidare. Skitsamma. Det är som det är. Även om det är skit, så är det ju som det är.

Jag vill se livet från den roliga sidan, så bra det bara går. För det finns så mycket jag redan gjort, vill och kommer göra, och säkert råkar göra. Och vet ni vad. Jag ångrar inte så mycket. Eller jo, en del. Men saker jag gjort har ändå gjort mig till den jag är idag. Jag hade inte varit jag annars. Jag är smartare och "mognare" än många tror, tror jag. Egentligen. Jag har bara en liten mur över det. Men fan. Skitsamma.

Jag vill hellre ha levt ett förjävla bra, kort liv. Än ett långt tråkigt. Nån gång dör man oavsett, somsagt. Life is a bitch, and then you die. Eller. Så har man levt ett riktigt jävla kul liv istället. Jag vill iallafall försöka. För jag har varit rätt trasig. Och än är jag väl inte helt hel. Det kanske jag aldrig blir. Men jag vill inte att det ska ta över något. Det ska det inte. Jag vill bara.. skratta. Vara glad. Skratta lite mer. Fucka ur. Jag vill ha gjort allt, och lite mer. Sånt som inte alla andra gör. När folk säger att dem haft ett rätt okej och RÄTT kul liv, ska jag säga "Aa, jag har då haft VÄRLDENS SJUKASTE liv, och det skulle ta en hel jävla livstid att förklara". Typ!





YEAH ME FOR THE PRESIDENT!

/ Emma

SKRIVET: 2011-07-07, kl 12:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Bästa Felicia

Alltså. Ni lär ju nästan veta vem Felicia är vid det här laget. Men alltså. För er som inte vet :) Hon är världens bästa vän. Ibland önskar jag att alla skulle få ha en sån vän, faktiskt. Fast ne, vill ha henne för mig själv haha. Vi har så galet kul tillsammans alltid. Flippar galet. Hela tiden. Och det har vi alltid gjort och det lär vi alltid göra. Vi levde verkligen tillsammans förra sommaren. Och hela året innan det typ. Antingen bodde jag hos henne eller hon hos mig.

Vi kan göra precis vad som helst tillsammans, eller ah typ :) Vi festar, vi chillar galet, vi sover, vi äter, vi är i stallet, vi åker på tävling.. Ja. Vi har verkligen kul vad det än gäller för något. Vi har säkert fuckat upp en hel del kanske. Men jag ångrar ingenting, faktiskt. För tänk sen när man är vuxen och tråkig, vilka jääävla historier man har att berätta då vill jag lova. Jag tror faktiskt vi kommer vara kompisar för resten av livet, och det är inget jag bara säger. Vi har delat så mycket tillsammans, och vi lär väl sitta där i gungstolen som 80 åringar (om vi ens blir så gamla haha) och garva åt torra skämt också :) Dit jag ville komma var, att jag är SÅHÄR jävla glad att jag har världens bästa Felicia och jag älskar henne SÅHÄÄÄÄÄR mycket! Och HÄÄÄR får ni lite bilder från någon dag sen när hon red Pijano uppe på ängen. Proffsfotografen är givetvis jag ;)











/ Emma

SKRIVET: 2011-07-07, kl 12:00:00 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Emma & Pijanobus

Tre små filmsnuttar från när Emma hoppade igår :) Enjoy!





Nu hamnade dom lite cepe och kvalitén suger (iPhone lix..) men aja. Hihi Emma & Pijano e söta ;)

/Gullman

SKRIVET: 2011-07-07, kl 10:33:30 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Uppdatering..

Ja, vad hände med den? Haha, jag vet inte. Skyller på att jag inte har haft tid och att jag typ hatar min data just nu. Sämsta bortförklaringen, men ah :P

Har iallafall inte hänt så mkt faktiskt. Har ju mest hängt i stallet med världens finaste häst :) Hon har ju varit svullen i benent, dock inte halt, men har iallafall inte ridit utan endast promenerat. Anne kollade på benet i förrgår och tyckte att jag skulle prova kyllera. Å de gjorde jag. Och igår när jag kom till stallet så hade svullnaden gått ner :D Wiho!
Asgrymt ju. Och hon gick mycket bättre oxå vilket var super!

Vi gick en promenad upp till stall Hässlingby och runt lite mellan hagarna. Esci var jätteglad :D hihi!













Efter stallet så åkte jag direkt hem, bytte om och mötte Stuben, Maja och Edris  vid Kristinebergs tunnelbana. Vi gick ner och satte oss vid vattnet, käkade och pratade. Dem badade även. Men inte jag, haha. Hater det! :P





Myyyys!

/Gullman

SKRIVET: 2011-07-07, kl 10:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Två smakprov från igår


Just detta språng var inte.. jättegraciöst kanske.. :P Men bättre än inget haha!


Bekka och Pijano! :D (Hahah i inlägget lät det kanske som Bekka var typ en liten unge. Men hon har ridit förut. För typ 12 år sedan haha. Och hon är 18 år, så ah.. jag formulerade det lite knasigt kanske hahah :P)

/ Emma

SKRIVET: 2011-07-07, kl 00:29:01 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Världens finaste häst har jag, jepp

Fast först och främst.



HAHAHA. Vi, sisådär mellan 12 och 2 igår natt kanske.. Moppetripp deluxe har det varit senaste dagarna. Eller ja, hela veckan faktiskt. Idag blev det först till Karolinska, sen till Västerhaninge och tillbaka och sen lite annat. Flummigt. Och grymt dyra bensinkostnader haha. Men det är så jävla kul faktiskt, galna ungar :D Så. Imorgon kör vi igen! ;)

Men. Nu till det andra. Min häst är bäst. Punkt. Nejmen hoppade honom lite idag. Först lite småhinder, galoppbommar och tre-studs. Fin och lydig, men jag red kanske lite flängigt - Jenny hade avrättat mig på plats om hon varit där ;) Men vi hade roligt och det var huvudsaken just då hahah.. Ändrade studsen till en oxer. Och han hoppade hur fint som helst :) Höjde upp den till maxat 120 och fyfasen vad han hoppade! Det hade garanterat kvittat om bommen legat som den låg eller på 130-140, så jääävla fin!

Känns som han blivit helt hemma och säker på den höjden, förut har han liksom varit "Okej vi får se om det går vägen, blundar och hoppas på det bästa", helt ärligt. Och för att hoppa över 110 krävdes sporrar, spö och pelhambett. Och det är bara fakta. Dock har ju inte jag hoppat med det, men aja ;) Har aldrig ridit honom på pelham faktiskt. Eller med spö i hoppningen :) Idag gick han utan sporrar, spö och med det absolut mildaste tredelade tränsbettet. Och han hoppade 120 utan minsta tvekan och helt säkert - utan att "panikrejsa" mot och efter hindret, eller hoppa stillastående. Riktigt fin. Som en riiiktig hopphäst :D

Sen red Bekka, som inte rider i vanliga fall alltså ;) Hahahah, så himlans gulligt :D Hon var så söt med Pijano men han var jättedum :( Skenade ett varv på ridbanan och sen raka vägen ut från den och raka vägen in i stallet.. Så himla onödigt av honom, egentligen var jag skitsur på hans beteende men fyfan vad roligt det såg ut hahahahha.. Tog honom på lina och då gick det toppen att både trava och galoppera :) Sen blev det lite trickträning och Felicia trickade lite med honom också.


HAHAHAHAHHAHAHA. Juste. Paulina (mirakelbarn @ bdb/dw) taggade mig i en kommentar på facebook och skrev att Katarina Mårtensson hade snott bilder på mig och Pijano, haha. Kollade läget och ja så var det ju HAHAHAH. Åh :( Patetisk liten unge. Orkar inte. För er som inte ser vad det står så heter albumet "Hästarna!" av "Katarina Mårtensson" och bildkommentaren är "Malin och lilla sonya". Hahahah. Say what. Han är en kille förresten. Och heter Pijano. Och jag heter Emma. Sista jag kollade i mitt och hästens pass ;) Fast man blir ju nästan lite smickrad, att folk låtsas vara jag och att min häst är deras. INTE OKEJ, och jag anmäler sådant. Eller kommer göra. Men ändå.. Tänk att folk vill vara jag liksom. Scary egentligen..

Aja. Det KOMMER iallafall massa bilder från idag! Hoppbilder, när Bekka red, när Felicia tricktränade. Ja, you name it. Håll ut! :)

/ Emma

SKRIVET: 2011-07-06, kl 08:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

2 år och 7 månader

Tiden går fort när man har roligt.



Jag älskar dig,
oändligt mycket mer,
än vad jag trodde var möjligt.

Virgio Pijano ♥

/ Emma

SKRIVET: 2011-07-06, kl 02:18:14 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Blåååått och rööööött

Eheeeej. Jag är jättehungrig och övertrött :( MEN DET BLIR BRA! Lång dag som mestadels spenderats på Bertil Gijtarr Csendes Skoog (kaaan det vara en moppe?) men även på min lilla pålle och tänkte bjuda på lite bilder från det. Riktigt ball outfit om jag får säga det själv ;) Juste, åkte även till Lillhästen i Stav och köpte ett grimskaft haha.. WOOOPWOOOP. Livet är bra!

Ridpasset idag gick dock till typ 99% åt helvete.
Äsch, nu ska vi inte vara negativa ;)












Nån som var lite pigg.. kanske ;)




Min häst har en väldigt speciell talang. Han kan stå på ett framben :D




HAHAHAHHA. Kanin-Pijano :(




KOLLA VAD SÖT. JAG DÖR.






Här snackar vi tramp i piaffen - duktig pålle! :) Lite ur form men äsch haha..







F-Ö-R-L-Å-T för dessa bilder som får mig att framstå som en riktigt dålig förebild haha :( Men det var SJUKT varmt, så klarade verkligen inte att ha hjälmen på huvudet och Pijano behövde verkligen ridas lite till. Hehe oups.. :(












Ser ni hur sjukt varmt det var eller!? Min flugskimmel blev grå..


Buga på "fel" ben :)























Bilderna är fotade av Felicia! :D

/ Emma

SKRIVET: 2011-07-05, kl 20:17:33 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Komigen nurå!

Behöver eran hjälp med en grej, hihi. De e närmligen så att Agria har en bildtävling på deras hemsida och självklart var jag ju tvungen att skicka in en bild :D Så om ni vill vara jättegulliga så rösta på min och Escadas bild! ;)



Höhö, vet att den inte e så somrig, men åndå, kul grej lix ;)

LÄNK TILL TÄVLINGEN

Tack alla ni söta som röstar, hihihi :P

/Gullman

SKRIVET: 2011-07-05, kl 14:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Några till..













Finns en hel del varierande bilder kvar från photoshooten med Anko - vissa är så jävla underbara! Vill ni se fler får ni hojta till, helt enkelt ;)

/ Emma

SKRIVET: 2011-07-05, kl 01:30:22 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Fullt upp!

Nu tänkte jag för engångsskull berätta exakt hur min dag sätt ut :) Eller ja, inte exakt. Fast nästan. Typ. Hehe. Jag och Felicia brummade till stallet iallafall. Började åka vid typ 11, och sen stannade vi på Lyckås påvägen också haha. Och juste haha. I farsta nånstans träffade vi random på en av mina lärare (eller förra lärare) och hennes hundar ;) Frågade varför sjutton hon satt IG på mig i engelska. Men fattade inte så mycket efter det samtalet ändå :( Iallafall. Var i stallet (med det menas att mocka, fixa hästen, få honom motionerad = av Felicia, skjutsa Gullman till pendeln och lite sådär).



Sen åkte vi hemåt, helt cp - hade party hela vägen typ :D Musik på högsta, och så störda som bara jag och Felicia kan bli hahaha.. Hon fick iallafall äran att sitta ett tag och vänta med mig innan vääärldens långtråkigaste kurs började. Gjorde inte direkt saken lättare att typ alla satt och sov haha :( Handledarkursen för övningskörning. Men min handledare var inte med. Dissad. Menmen. Hela kvällen gick väl åt det. OCH JUSTE, sen körde jag bil typ resten av kvällen :D Första gången laglig övningskörning, så himlans bra är jag. Verkligen helgrymm.

Johan sa att om jag fixade att stanna perfekt så fick jag köra hem till Felicia hahah :D Och såklart jag fixade det liksom ;) Så fick köra på "riktiga" vägar och det gick helt awesome. Backade och massa gjorde jag också, parkerade i parkeringsrutor och så vidare. Mycket fint. Sen stannade jag hos Felicia och brummade moppe efter det. Och snackade lite skit. Och så vidare :) Jaaa, det var väl typ det som har hänt idag... :P

/ Emma

Juste! Sånt här

är inte okej hahaha :( Har ett program som spårar IPadresserna automatiskt och VAFAN Lund?!?!?!? Förstår inte :( Känner ingen i Lund som skulle kunna skrivit den kommentaren. Finns faktiskt inte ens många alternativ :P Åh. Förvirrande..

Herregud.. Fågel

SKRIVET: 2011-07-04, kl 20:00:00 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Min svarta springare..

..som är ljusbrun? :O

Haha, yep, Esci's päls blir verkligen solblekt på sommaren. Mycket gulligt ;)







Hon blir även typ "prickig", hihi



Favoritmanen som ska bort innan vi börjar skolan..

/Gullman

SKRIVET: 2011-07-04, kl 18:57:35 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Dagen i stallet

Kom till stallet vid 11 och möttes av en väldigt glad häst. :) Fixade vatten till hagen eftersom att det inte fanns. Kastade även ut lite morötter & sockerbitar så hon hade nåt att sysselsätta sig med. Lite hö fick hon oxå utlagt eftersom att det är dåligt med gräs där.

Gick även lite med henne för att se hur hon gick. Inte så stor skillnad från igår, dock var det bra mycket mer svullet. Men de finns inte så mycket mer att göra än att avvakta å se hur det blir. De svarta skydden får fortfarande vara på på natten iaf :)

Åh vill bara att hon ska bli bra. Fina totto! ♥

Efter en stund kom Emma & Felicia. Och vi red/åkte moppe till ängen bakom Kalvsvik typ. Filla red och jag & Emma agerade åskådare och fotograf. Bilder kommer väl kanske sen när Emma fixar. För just nu e hon på hemligt uppdrag, hiho! :P




/Gullman

SKRIVET: 2011-07-04, kl 18:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

4 år sedan

För exakt 4 år sedan kan jag säga att mitt liv såg lite mer annorlunda ut än vad det gör idag.. För fyra år sedan var jag ute och red en långritt med min älskade prinsessa Dolche Vita. Vi red och badade och rejsade på kilometerlånga sandslingor. MINNEN! Helt sjukt att dessa bilder är tagna för fyra år sedan..

 
Saknar dig, hjärtat.

/ Emma

SKRIVET: 2011-07-04, kl 16:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Svar på frågestunden

är de två som bloggar här? x)
Haha ja.. Ibland nån annan också kanske :D

hur gamla är ni?
"Snart" 17.. (1 november 1994)

hur går det i skolan, bra betyg, linje?
Jorå.. Hehe.. Kassa betyg - kan likagärna vara ärlig. 6 IG för tillfället, 4 G, 2 VG. Dock håller jag på förfullt för att fixa det här. Efter sommaren, då jävlar! Hoppas på denna fråga igen.. Om typ ett år, då blir det ett förjävla bra svar vill jag lova ;) Går häst-häst-trav.

hur länge har ni ridit?
Började rida när jag var 3 år. Sen hade jag ett litet uppehåll. Men typ snart 14 år alltså, sjukt haha :)

tävlar ni?
Inte just nu, men har tävlat mycket tidigare och i höst är vi igång igen! Tävlat LA på ponny och MSV dressyr, MSV working equitation och 110 i hoppning på storhäst. Och det är väl den nivån det kommer ligga på igen förhoppningsvis (förutom ponny då, eftersom jag bara har storhäst ;))



är ni medlem i någon klubb?
Japp, Stora Wäsby FRK - då jag tävlar för dem förtillfället.

det bästa/sämsta med era hästar?
Det bästa är.. att han är världens bästa! :D Haha. Nejmen jag älskar min häst över allt annat även om han ibland är irriterande och jobbigt och så vidare. Han är precis perfekt i mina ögon faktiskt. Men om jag ska välja något "mindre bra" så är det nog att han är lite.. liten hehe. Han är ju bara 155-6 cm och han hade gärna fått vara typ 10 cm högre..

tre saker som ni gillar med er själva?
Eh.. Den här frågan var ju lite svår. Men jag är faktiskt rätt snäll (oftast ;)), jag ställer typ alltid upp när det gäller mina närmaste vänner, jag tycker det är grymt onödigt att snacka massa bullshit om folk - och undviker därför helst det ;)

fobier?
Hmm.. Vet inte vad jag ska skriva direkt. Men spindlar bland annat. Och då skojar jag inte. Det är fruktansvärt faktiskt haha..

Emma Kan du inte skriva ett inlägg där du skriver hur du lärde pijano alla tricks han kan? men inte stegra... De skulle vara super snällt om du gjorde de :)
Alltså det inlägget skulle bli SÅHÄÄÄÄÄÄÄÄR långt.. Men kan ta lite tricks i inlägg här och var så småning om. Är rätt många som önskat det, så borde ta mig i kragen och göra't! ;)

Hur lärde du Pijano att rida i halsring? är inte det svårt? Har sett att du red utan träns men flera olika häster... Hur lärde du dom det?? skulle jätte gärna vilja veta
Det var väl inget att "lära" honom direkt, bara testade när vi kände oss redo och det gick bra haha :) Men det gäller ju att kunna stanna, svänga och sådär med sits och vikthjälper - vilket jag tycker är grymt viktigt och därför har lagt mycket fokus på. Och då spelar det liksom ingen roll ifall man har träns eller inte, utan är bara att plocka av det :)

Villken är den fulaste respektive snyggaste outfiten ni har haft på era hästar? visa bilder :)

Vet inte vilken som är absolut fulast.. Men den här nedan är ju inte direkt snygg..


Det är förresten en JÄÄÄTTEGAMMAL bild på oss.. Känner knappt igen oss haha ;)

En rättså snygg:


Dock ser man ju inte så mycket hahaha.. Men har inga bra bilder på den här datorn och föredrar faktiskt stilrent.. :P Schabrak och ridbyxor från John Whitaker och tröja från Kingland.

Vem är tjejen med fjordingen på bilden över bloggens kategorier?
Är lite strul med designen. Men det är Angelica och Hadar iallafall. Jag och Anko delade blogg förut (www.havremoppar.blogg.se, ni kanske känner till den?) och när jag lånade lite koder till den här designen blev det lite strul. Har helt enkelt inte orkat fixa det ännu haha.. :P


Har ni några andra djur än häst?
En hund, två katter, en sköldpadda och fiskar :)

visa den roligaste bilden ni har på era häsatar xD
Finns många, för han lyckas ofta se väldigt rolig ut på bilder ;)






Dessa tre är från senaste photoshooten med Felicia hahahah! :D

Vad älskar era hästar mest och vad hatar dom mest? :)
Det Pijano älskar mest är att galoppera fort och hoppa. Det han hatar mest är nog.. att inte få göra något. Han är en riktig träningsnarkoman :)

Vad är det mest sjuka ni har gjort på Berga? Asså typ brytit regler och så?
Hahahah.. Det kan jag inte skriva här, somsagt - lärare läser faktiskt bloggen hela tiden typ :P Vill inte få massa skit för att svara på en fråga. Fast det finns så galet mycket roliga grejer. Kan berätta.. när jag tagit studenten haha!

John Whitaker eller Pikeur?
JOHN WHITAKER SÅKLART!!!

Märkes grejor eller budget, typ Hööks?
Märkesgrejer hehe..

Favoritfilm/er?
Bla. Pay it forward, Fierce people, Remember Me och så vidare..

Favoritserie/r?
Finns många! Men senaste var nog Big brother ;)

Det första ni gör på morronen respektive sista?
Det första är nog att kolla telefonen. Och det sista.. är det också :P

När ni är i stallet, Mockar ni, gör mat och grejjar först och rider det sista ni gör eller rider ni först och fixar allt sen efter?
Brukar rida först oftast, ifall hästarna är inne. Annars tvärtom. Men gör typ ingen mat, förutom att ge Pijano lite kraft efter jag ridit.

Hur långt är det från där ni bor till stallet?
Åker man kommunalt tar man pendeln från Södra station till Västerhaninge, och sen en buss på 4 min :)

Om man vill börja träna och tävla i WE hur gör man då? Hur började du tävla i de?
Eh.. Vet inte haha. Googla! Jag började tävla i det för att min tränare även var WE-tränare, så var med på lite träningar och sen åkte jag med min tränare på en tävling och tyckte det var rätt kul och det gick kalasbra så fortsatte lite med det :)

Det äckligaste ni ätit någonsin
Vet inte faktiskt haha.. Men typ.. Vårrullar!

Om era livskärlekar var antingen håriga som gorillor (bokstavligt talat .. extremt mycket hår i ansiktet, på ryggen, nacken, magen, benen , ÖVERALLT) eller var tvåkönade - vad hade ni valt ?
Hahaha.. Jag vettefan alltså. Hade nog hellre levt ensam ;)

Och skulle ni kunna vara ihop med en dvärg ? :)
Tror faktiskt inte det. Låter fett elakt.. men ah :(

Vad är det bästa med berga och vad är det sämsta?
Det bästa är.. travstallet, internatet, kvällarna och nätterna. Typ. Det sämsta är alla rykten och skitsnack, för det är så jävla onödigt att det inte är sant.

Bästa partylåt?
Oj, kan faktiskt inte välja!

Bästa låt för regniga dagar?
Haha, sol på solvalla-spellistan..

Bästa pepplåt?
Vet inte haha :(

Bästa breakup låt?
Finns det nån sån ens..? ;)

Bästa band/solo artist?
Band har jag svårt att välja och solo artist Bob Marley eller Eminem.

Årets sommarplåga?
Om sanningen ska fram haha..

Pop eller Postrock
Pop?

RnB eller Rock
Båda!

McDonald's, Burger King eller Max?
DONKEN SÅKLART!

Vill ni ha några tattueringar/piercingar ? isf vad och vart??
Har piercing i naveln sen länge och någon annan vill jag nog inte ha. Men tatueringar däremot! Jag kommer, vilket redan är bestämt sen länge, tatuera "Pijano" eller pianotangenter på handleden. Och sen är det en bit av en låttext från min favoritlåt som jag skulle vilja tatuera in också.. Men vi får se haha :P

Lyssna på Justin Bieber hela livet eller Lyssna på Rebecca Black hela livet?
Hm.. Galet svårt val haha! Men blir nog Bäver..

Favoritfärg?
Beror på sammanhang, men måste nog säga svart!

vad har ni helst... Klänning/Kjol eller Jeans/Shorts?
Jeansshorts gillar jag ;)

/Emma

SKRIVET: 2011-07-04, kl 14:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Över 1000 visningar..

Förut la jag upp en film från en show jag och Pijano gjorde i december.. Och såg den nu igen för första gången på väldigt länge haha. Blev nästan lite tårögd. Fyfan vad min häst är underbar. Fyfan vad vi har lyckats ändå. Jag VEEEET att man inte "får" säga så, men alltså.. Min häst är världens finaste. Punkt.


Över 1000 visningar på youtube. Ballt.

/ Emma

SKRIVET: 2011-07-04, kl 10:40:09 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Uppe med tuppen!

Okej.. så tidigt är det inte. Men iallafall :D Väntar på att bästa Felicia kommer och hämtar mig, sen rullar vi till stallet! Vet inte om hon vill rida idag eller om jag gör det, det återstår att se haha :) Iallafall så kommer jag ha fullt upp hela dagen då jag direkt när jag kommer hem från stallet ska på den dära handledarkursen för övningskörning och sen hoppas jag att det första jag gör efter är att kör bil haha!



Här är en planering för veckan iallafall;

Måndag -
Uteritt, lösgörande.
Tisdag - Dressyr på ridbanan.
Onsdag - Hoppning på ridbanan.
Torsdag - Uteritt, intervallträning.
Fredag - Dressyr på ridbanan.
Lördag - Bommar/småhinder på ridbanan.
Söndag - Uteritt, klättring.

/ Emma

SKRIVET: 2011-07-04, kl 08:38:24 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

:(

Fick ett sms nu på morgonen om att Esci fortfarande var svullen och varm. Så hon får gå ut i sjukhagen brevid Willow. Vill inte att hon ska gå i stora hagen eftersom att dem oftast springer runt och har sig. Men åh, stackars ponnyn :(

Ska åka ut dit nu på morgonen direkt och se hur det ser ut. Sen får vi se vad som händer resten av dagen.

Men vi hörs lite senare, ciao!



Puss! ♥

/Gullman

SKRIVET: 2011-07-04, kl 00:03:46 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Morsning!

Helt underbara bilder på Emma & Pijano, tycker ni inte?

Hihi, jag blir typ helt glad :D

Hursomhelst. Åkte ju till stallet idag på eftermiddan. Mockade och fixade först innan jag skulle rida. När jag borstade så upptäckte jag att hon var lite svullen i höger fram. Dock var hon typ jämnvarm i båda benen. Men jag gick iallafall lite med henne för att se om hon haltade. Och jag kan ju säga att hon gick rätt bra och verkade inte så himla förtvivlad. Gick iallfall till vattenspiltan och spolade med kallt vatten en stund innan jag gick ut med henne. Kollade hur hon skrittade och travade. Asså. Vill inte direkt säga att hon e halt för så illa gick hon inte. Men endå. Kände att jag absolut inte skulle rida idag. Så jag gick in och spolade lite till och ställde sen in henne i boxen.

Så nu under natten så har hon på sig sånnadär paddar med kardborreknäppning. Precis som Back on Tracks, fast mycket bättre (enligt mejsjälv). Dem kommer från Jacson btw. Hursomhelst så har hon aldrig haft dem förut och tyckte att det var lite konstigt, hihi. Söt hon e!
Men imorgon så får vi se om de e bättre eller sämre och utifrån de se om hon ska stå i sjukhage :(
Usch, vill att det ska bli bra. Hoppas verkligen inte att hon har ont :'(

Tydligen så hade Pijano ett sår på rumpan så dem måste nog ha busat i hagen eller nåt. Mm.. Finisarna! ♥



Världens finaste! ♥

/Gullman

SKRIVET: 2011-07-03, kl 22:30:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

The light in the dark




























/ Emma

SKRIVET: 2011-07-03, kl 21:21:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Bilder från förut nångång, foto: Felicia Skoog
















/ Emma

SKRIVET: 2011-07-03, kl 14:40:53 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Godmorgon!



Eller.. typ. Men som Gullman skrev ska jag också till stallet typ nu haha :) Pijano ska intervalltränas idag hade jag tänkt. Sen får vi se hur resten av dagen ser ut, men vi hörs senare iallafall! / Emma

SKRIVET: 2011-07-03, kl 14:07:18 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Mot stallet!

Snart ska jag typ dra mig iväg till stallet. Vet inte vart jag ska rida idag faktiskt. Men de e bra ridväder iaf, naaaajs! :D

Hörs sen!

/Gullman


SKRIVET: 2011-07-03, kl 02:43:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Saknar..

Det här inlägget kommer nog ses som lite knäppt i vissa personers ögon säkert.. Grejen är den, att det jag ska berätta nu, är det inte så många som vet. Eller förstår. Eller vill förstå. Ah, ni fattar säkert vad jag menar. Eller nått...



Men nu kör vi då.

Vet inte riktigt hur jag ska börja. Men jag hade iallafall lovat mig själv att aldrig fästa mig vid hästar jag inte står som ägare på, som är mina. Och det gick bra till en början, när jag började rida lite olika fina travhästar. Jag tyckte bara det var kul att rida olika hästar och tyckte om alla travarna precis lika mycket - och älskade att bara stå och pyssla med dem. Men redan från första gången jag satt på Monas rygg blev jag helt kär. Det var verkligen något speciellt med henne. Såhär fungerar jag, att jag håller inte på och fäster mig vid massa hästar hit och dit, men när jag väl gjort det - då har jag verkligen det.

Jag blev verkligen fäst vid Mona. På en gång. Jag ville rida henne så ofta det bara gick. Och när jag inte red henne kunde jag bara omedvetet gå in i travstallet om jag gick förbi för att bara hälsa på henne och kolla så hon mådde bra. Känns lite sjukt, men tänkte inte ens på det då. Det var en dag jag minns så väl, speciellt. Jag tyckte allt bara var åt helvete och då red jag ut själv på henne. Då jag inte kunde rida på min egna, vilket jag hade gjort ifall det hade gått. Jag kände mig helt halvdöd, men helt från ingenstans blev jag liksom bara.. glad. Och det är inte mycket som kan få mig att bara slå om sådär.

Och en annan gång. På en hästövning, när jag ridit fort på rakan och skulle skritta av henne själv på flisen medan alla andra skrittade tillbaka. Då bara började tårarna rinna, jag grät så otroligt mycket. Just den dagen var en av de värsta dagarna vill jag lova. Och att Mona då stannar och vänder bak huvudet mitt från ingenstans gjorde helt plötsligt allt så mycket bättre. Bara en sån liten sak. Väldigt konstigt. Andra små grejer som verkligen förgyller en hel dag för mig kan vara att hon typ sänker huvudet och tar bettet frivilligt när jag ska tränsa. Efter att vissa inte ens kan tränsa henne överhuvudtaget och att liksom ibland, bara vissa stunder, känna att hon verkligen litar på mig. När hon som kan vara så svårfångad, glatt kommer fram först av alla i hagen. Allt sånt..

När jag hade nationella prov stod Mona vid fönstret och höll mig sällskap och det gick faktiskt förjävla bra på just det provet. Liksom. Såna här smågrejer vid sidan om som säkert inga andra lägger märke till.



Sen har vi Anna. Jag vet inte ens hur jag ska beskriva henne. Den "farliga" hästen som alla snackade så mycket skit om hela tiden. Jag förstår liksom inte. Det finns nog ingen snällare häst egentligen. Hon är busig och har massa livsglädje, och att då kalla henne farlig för att hon busar lite. Då har man inte träffat på en farlig häst. Jag red henne varje morgon. Jag gick upp innan skolan för att hinna rida henne, något som är så olikt mig så det finns inte. Och det var liksom bara en självklarhet för mig. Jag tyckte redan från början att hon var jätterolig att rida, men det blev liksom mer än så. Samma med henne, jag vet inte hur många gånger jag gick in i stallet och bara sa hej när hon hade boxvila, och stannade vid hennes sjukhage när hon stod där.

Varje minut jag suttit på hennes rygg har jag bara varit liksom glad. Hon är så himla glad hela tiden så det smittar verkligen av sig. Hela tiden. Jag blir minst lika glad varje gång hon ser sådär glad ut när jag kommer för att hämta henne. När hon liksom är sådär himlans underbar på sitt sätt som bara hon kan vara. Det går inte riktigt att förklara, men det behövs nog inte heller.



Dit jag ville komma med det här.. Äsch, det vet jag inte egentligen. Men för bara ett halvår sedan trodde jag aldrig att jag skulle hitta någon annan häst än Pijano som jag verkligen älskade och brydde mig om. Och Pijano är så överlägset nummer ett, det kommer han alltid vara. Men jag trodde aldrig att det skulle finnas någon annan heller liksom.. Men faktum är, att jag hade fel. För det finns. Två till. Som jag verkligen önskar var mina också.

Och att inse det gör det hela förjävla jobbigt. För dem är inte mina. Dem är inte ens i närheten av mina. Om två år kanske jag aldrig mer ser dem. Vem vet. Jag har faktiskt frågat Leffe om han skulle kunna tänka sig att sälja Mona förut. Men, ja, det är bara önsketänkande från min sida antar jag. Troligtvis kommer det ju bli så. Att man tar studenten och sen är det hejdå. För dem är skolhästar. Två av skolans typ arton travhästar. Två hästar som hur många som helst säkert har kört och ridit. Två hästar som säkert andra gillar också.

Jag har ingen mer rätt än någon annan till dem. Dem är inte ens i närheten av mina. Och därför vet jag inte ens om jag kommer kunna forsätta hoppas och kämpa. Det känns nästan som att det bästa bara är att ta lite avstånd. Inte gå in den där extra gången i stallet för att bara säga hej. Inte fråga om jag får rida på den där håltimmen. Det vore det bästa. För det kommer inte direkt bli lättare.

Men det känns inte heller kul. Verkligen inte. För den perfekta dagen för mig, är att ha ridit min egna underbara häst och Bergas absolut finaste tjejer. Då är jag glad. Riktigt glad. Men grejen är den, det är inte ens säkert att jag behöver göra "ett val". Det är ju inte alls säkert att jag kommer ens få rida dem i höst heller. Så, ja. Vi får väl se hur det blir. Men det här är rätt jobbigt.


Dem absolut finaste tjejerna.

/ Emma

SKRIVET: 2011-07-02, kl 23:30:28 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Smakprov, foto: Vicegud@bdb





Jag har hittills fått två smakprov av alla GRYMMA bilder som togs igår. Finns massor av bilder som jag såg i kameran som jag verkligen längtar SÅHÄÄÄÄR mycket efter att få se. Åhhhh, så underbara är dem! :D

Vill ni att jag lägger upp resten sen? ;)

/ Emma

SKRIVET: 2011-07-02, kl 23:00:52 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Sjukt..

Sitter och kollar igenom lite gamla bilder på min numera låsta bilddagbok, där jag laddat upp bilder dagligen från 2006 haha.. Galet. Men datumet 2 juli 2007, vilket det är idag, känns typ som igår när jag kollar på bilderna haha! :D


Jag och världens finaste hund Totte. Åh, saknar min bebis :(


ÅÅÅÅÅH MINNEN! Arnis och Sess, saknar er! :(

Ibland önskar jag att jag kunde få tillbaka den tiden.. Bara för en sekund..

/ Emma 

SKRIVET: 2011-07-02, kl 20:40:13 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Många grader celsius

Typ, haha. Helt galet varmt idag ju!!
Så de blev somsagt ingen ridning. Däremot så släppte vi dem på ridbanan så dem fick röra på sig iallafall. Glada hestar, wiho! Efteråt så duschade vi dem i vattenspiltan och släppte ut dem igen medan vi mockade. Typ 5 min senare när vi tog in dem hade dem torkat helt. Så ah de var vaaarmt idag.! :D

Måste berömma min duktiga häst oxå. Innan hon kom till mig så hade aldrig varit inne i en vattenspilta och knappt någonsin blivit duschad. På Berga så gick hon typ halvt in med massa mat med sig. Och nu, kan hon stå helt blixtstilla medan jag går runt henne med slangen och duschar HELA henne (tillochmed lite i ansiktet!) när jag knapp håller i henne. Självklart så gör jag ju de men håller verkligen längst ut på grimskaftet. Hon har lärt sig att det inte lönar sig att gå ut och hålla på utan hon står huuuur snällt somhelst. Väntar oxå på att jag säger till henne att kliva ut. DUKTIGA HÄSTEN! :D Åh blir helt glad.

Lite mer uppdatering om vad som "händer" kan jag ju ta oxå. Alla hovar går ju att lyta och kratsa.  Och när hovslagaren verkar  å fixar med hovarna står hon jättesnällt!
Det går att tränsa framifrån med hackamoret nu (har inte ridit med träns på ett tag men ska göra de typ imorgon så får vi se hur det går.). Men iallafall. Ehmm.. vad mer..? JO, rider barbacka då och då. Som igår tillochmed med en fladdrande klänning. Hon är inte alls lika bakskygg längre. Kan ligga på hennes rumpa och hon är helt lugn med det.
Grimman går att ta på utan problem. Provade oxå att ha henne helt lös idag när vi släppte dem på ridbanan och även fast jag inte stod i boxen och tog på grimman så gick det super. :D

Åh blir typ tårögd när jag skriver det här. För jag vet hur hon har varit och hur dåligt hon har mått. Och jag blir bara så himla glad. Inte bara för att hon är min nu. Men för att hon verkligen är glad oxå. Nu får hon verkligen den tid och kärlek som hon förtjänar. Och själklart så mår hon ju då bättre. Och det är DET som gör mig så glad. Att hon är lycklig betyder mer än allt. Fan vad jag älskar henne.
Min livsglädje
. Mitt allt!



Fina totto!

/Gullman

SKRIVET: 2011-07-02, kl 19:23:14 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

SÅÅÅÅ VARMT

Alltså. Den här dagen har varit så jäkla varm. Hahaha, ni skulle sätt mig och Gullman på bussen till stallet.. Vi var INTE glada på en irriterande gubbe och busschaffören kan jag säga.. Riktigt angry :) Men härlig dag ändå. Dock för varmt för att rida, så vi släppte dem bara på ridbanan.

Dock fyller jag ut det här inlägget med hoppbilderna från i torsdags! :)


























Visst är han fin, min lilla stjärna? :)
Längtar som sjutton att åka ut och tävla nu..

/ Emma

SKRIVET: 2011-07-02, kl 10:01:33 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Uppdatering nurå!

Asså förlåt men jag har verkligen inte hunnit uppdatera på typ två dagar eftersom att jag har varit i stallet heeeela dagarna, fett skööönt! Har typ legat å stekt i solen upp på några höbalar, moahaha. Så liite mer brun har man ju blivit, YES! :D

Vad har jag gjort med Escada dessa två dagar då? Jo, i förrgår så red vi lite på banan och hoppade några språng. Snacka om glad häst asså, haha. Började först med bommar på marken och hoppade sedan lite småhinder. Lyckades hoppa utan hästen en gång oxå, hahaha. Men efter det så fortsatte vi och de gick braaa! :D
Hon e så fiiiin :')

Igår så var ju Anko ute och fotade oss när vi red. Och det gick asbra å bilderna bliv grymt fina, wiho! Men dem kommer upp lite senare! Sålänge får ni bilder från hoppningen, hehe :P



Racer-ponny!











HAHA sööt!



















Men somsagt, vänta er några bildbomber! :D

/Gullman

SKRIVET: 2011-07-02, kl 02:01:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Inte ok! / Emma

Haha. Ojdå. Illa.
Men det blir braaaaaa, säger vi!

I förrgår blev det bara lite trickträning för Pijanos del. Han var jätteduktig :) Stegra, spansk skritt, buga, ligg från marken. Tränade lite på ligg på sidan - upprätt - på sidan och så vidare. Han förstår helt kommandot för det och är superduktig. Älskade häst. Snart ska vi börja träna sitt på allvar också :D

Igår så var det hoppträning som gällde. Rätt "tekniskt svåra" hinder, iallafall för Pijano (och mig hehe). Men det gick kalasers! Mest fokus på markarbetet ändå, så hindrena låg på upp till 1 m, inte högre. Men somsagt, red rätt kluriga vägar, men Pijano hoppar som en gud så det är no problems! :D Hade iallafall lite markbommar, två räcken och en trippelbarr. Trippelbarren hoppade vi lite knasigt, en halvomvändning på bakdelen (nästan som en piruett, men inte helt på stället) och sen direkt hoppa hindret. Men han var så fin :) Inga bommar som trilla och "givetvis" inte ens en millisekunds tvekan på hela ridpasset.

Idag. Idag..? Är ju faktiskt igår, för soooom vanligt är klockan efter 12 ;) Men iallafall så följde Anko (vicegud @ bilddagboken) med ut och fotade äntligen! :D Superduperhärliga bilder blev det och ni kommer få se dem snaaaart. Men inte idag.. Imorn kanske :D Dock så väntar hoppbilderna också. Och det kommer bilder på Gullman och Escada. Men just nu får ni bara dem störda bilderna från när Jenny var här.. Det är då det händer.. liksom..


Här ber jag Jenny hålla i min häst en stund..


Här står min trogna springare och undrar vart hans matte tog vägen..


Här får Jenny och Gullman en idé som dem tyckte var jättebra.


Här snor Jenny min häst :D






Här hade hon gett tillbaka min häst och intagit tränarrollen istället hiho.




Såååå vacker! En riktig skönhet..


AHAHHAHAHA


Ouuups.. Vad hände här?













Gullman är fotografen.. HEHE!

Men mer uppdatering får ni imorn. Ska faktiskt lägga mig och glo på en film. Helt själv. Kan inte minnas senaste gången det hände. Woopwoop. Heidooooo

/ Emma
RSS 2.0