SKRIVET: 2012-04-30, kl 10:33:13 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Godmorgon!

Hann inte blogga igår, hade fullt upp. Tog in Escada och borstade osv. Tanken va att jag inte skulle rida eftersom det gick jättedåligt dagen innan, så hade helt enkelt inte lust.. Men Sarski fick med mig ut iaf. Blev en ny runda idag. Över bron tillochmed. Eskimå har aldrig gått över bron förut så lite läskigt tyckte hon att de va. Speciellt när bilarna kom från ena hållet, försvann och sen helt plötsligt kom fram från andra hållet. Men hon va duktig iaf. Vi stannade även å betade vilket va väldigt uppskattat från hästarnas sida ;)

Sen blev de brottom att åka hem till Michelle, där jag e nu. Blir inget stall idag.. Har massvis att fixa inför ikväll. Valborg och grillning, MYS! Vad ska ni göra ikväll? :)

Juste, följ mig på instagram :D gullmans heter jag där. Skaffade det för någon dag sen så har inte så många bilder, men jag jobbar på de! ;)

/gullman

SKRIVET: 2012-04-30, kl 00:57:48 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Däckmode

Förlåt att jag lovade er massa update men är så jäkla trött och dessutom vill inte datorn riktigt fungera.. Och orkar inte skriva så långt med min skeva iPhone hehe.. :) Men imorn mina vänner, imorn!

SKRIVET: 2012-04-29, kl 16:51:19 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Allt är så jädra fint just nu

Lovar update ikväll, men nu ska jag ner och rida markarbete på Pijano och sen åka till Mallan äntligen!! :D Hon har dessutom fått en lillasyster.. Så jävla söt. Men berättar mer sen!

SKRIVET: 2012-04-28, kl 23:32:03 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Grattis älskling

16 år ung idag. Bästavän.

SKRIVET: 2012-04-28, kl 14:42:28 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Fullt ös

Hann inte blogga igår tyvärr. Men just nu befinner jag mig på Berga och ska ner och rida lite senare, i det fina vädret såklart! ;) Tog av täcket förut så nu går hon naken i hagen, woopa! MYS! :D



/Gullman

SKRIVET: 2012-04-26, kl 22:45:51 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Svar på kommentar

Kommentar: Men varför är du så sur och grinig jämt? Tycker ofta att du skriver om att du blir irriterad på något med stallet du står i. Eller jag kanske fattar helt fel? Nåja, jag har alltid fått lära mig att ta till vara på allas olikheter istället för att irritera sig på dom. Det blir så jobbigt för en själv annars. Och detta gäller då i synnerhet i stall.

Svar: Jadu.. För att jag är född så? Varför "heter" du My? Nejmen okej, ska vara lite seriös här. Vad tror du själv helt ärligt? Tråkigt att det uppfattas så, men tja jag irriterar mig kanske rätt mycket, vilket har sina anledningar isåfall. "I synnerhet i stallet" - tja, jag bloggar ju bara om stall och hästrelaterade grejer på den här hästbloggen. Sen att jag inte sitter och skriver "Idag så var Berit så himla tyst och snäll i stallet och hade satt på min häst rätt täcke, glömde ingenting viktigt osvosv, som är en självklarhet - mycket kul och trevligt!!! :D" när allt är bra.. Nej det gör jag inte. Tycker det är rätt skönt att ha ett klagoställe om jag ska vara ärligt, hellre vara bitter här än utanför datorn ;)

Jaja, åter till det seriösa - irriterar du dig på vad jag skriver, läs inte då. Simple as that. Men sen uppskattar jag ändå kommentaren, så jag ska tänka på att inte skriva, eller ens nämna "något tråkigt" i framtiden! :) Leva i en liten rosa bubbla och få det att framstå som att allt är på små rosa fluffiga moln hela dagarna - typ en hästvärldens Kissie.. Det kan vara en idé.

Okej, nu har jag skrivit att jag ska vara seriös två gånger och det fungerar inte så bra, eftersom jag inte riktigt är på humör. Överväger att ens publicera det här, men fuck it - det är det som är så bra.. Jag skriver vad jag vill, hur jag vill och när jag vill, eftersom det här är min (och Gullmans) blogg :D Och nej, jag behöver inte få någon kommentar på att det här var onödigt och omoget skrivet - tillräckligt smart för att lista ut det själv. Men jag orkar inte riktigt. Inte idag. Eller jo, det är just det jag gör.

Men en grej till. Man kan aldrig vara anonym eller någon annan på internet, kom ihåg det ;) Pinsamt.

SKRIVET: 2012-04-26, kl 21:55:25 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Förvirrande

Hejsansvejsan. Jag vet inte hur jag ska beskriva den här dagen. Den har varit varken eller. Ljög för mig själv att jag mådde awesome hela dagen, så det fick payback nu på kvällen.. Fick ett nästintill psykbryt i stallet för en skitsak. Men min häst är så mycket mer än en häst, han förstår liksom. Han la huvudet på min axel och bara suckade, fast jag precis innan stått och skrikit på honom. Han är verkligen min andra halva - min bättre halva. Jag vet verkligen inte vad jag skulle gjort utan honom. Han bygger upp mig gång på gång, helt sjukt hur mycket jag behöver honom. Varje dag.

Igår tillät inte vädret en uteritt, så det blev tyvärr ridhuset :( Försöker undvika det så mycket som möjligt, dels för att det är sjukt tråkigt att rida innanför fyra väggar, och dels för att han är så känslig mot dammet. Han var iallafall sjukt pigg och busig ;) Verkligen one of a kind att rida - på ett bra sätt givetvis! Synd bara att jag mådde så dåligt. Idag blev det enligt planerna, trots regn, mörket och kyla. Red lite konditionsträning borta vid galoppön, det blev lite "world off" för min del, och Pijano var bäst.

Förresten så var jag på Lyckås också, för att egentligen lämna mina stövlar och få ett par nya, fast då i läder (tretorn tillverkas inte längre - tur det, för dem suger). Meeen, såklart hittar jag aldrig några som passar. Så jävla frustrerande. Saknar faktiskt min praktik där, då var jag liksom en helt stressfri person.. Så nice. Dessutom var det ju genom praktiken på Lyckås jag hittade Mallan - eller rättare sagt, Mallan hittade mig :) Appråpå henne så kan jag ÄNTLIGEN åka ut till henne snart. Saknar lilla busungen så mycket! Dessutom kom jag på en grej. Jag har alltid sagt att hon är sen i utbildningen osv, men det var fan bara typ 5 månader sen jag började med henne.. Och från att inte vara inriden eller tränad på något sätt öht till att kunna ridas helt utan hjälp från marken i alla gångarter, lättare ridvägar, rida ut själv, galoppera ute osv är inte så dåligt! :D

Jaja, det här blev flummigt. Har varit på Lillhästen i Stav också. För att leta stövlar. Hittade inte ens i närheten några. Sen blev det mycket bilkörande då mamma glömde plånboken på Lyckås och sådär. Och så resten av kvällen i stallet eftersom jag skulle kvällsfodra. Pijano räddade min kväll, men är nu igen/fortfarande bitter och sur. Jobbigt läge. Vi hörs senare!


Längtar så fruktansvärt mycket till sommaren.

/ Emma

SKRIVET: 2012-04-26, kl 21:55:00 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Regn regn regn

Efter middagen började det spöregna, självklart precis under den tiden då jag kunde rida. Så jag skrittade ut i regnet en sväng. Hon va pigg och glad helatiden och brydde sig inte så mkt om regnet som hon brukar göra. Fixade sen allt i stallet efteråt + spolade benen och borstade och självklart fick hon äpplen :) Min fina fina häst!



Ungefär såhär såg vi ut idag: JW-grimma, två grimmskaft, Stor grön filt, Kingsland väst, GPA, ah ni ser själva ;)

/Gullman

SKRIVET: 2012-04-26, kl 00:48:31 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Only you

SKRIVET: 2012-04-25, kl 16:12:03 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Älskar när man ser resultat

Jag är så glad. Verkligen GLAD. Ridpasset idag gick jättejättebra! Fan va fin hon e nu, hela ridpassen. Galoppen är bästbästbäst. Den har hon haft svårast med. Förut hade hon svårt me att ta stödet och hålla formen då hon slängde med huvudet upp & ner såfort det blev jobbigt. Hon sköt även ut rumpan till höger så et kändes typ som om man galopperade snett, haha. Har jobbat mycket me galoppen nu på senaste tiden, just att kunna ta stödet och kunna gå spikrakt på just rakt spår. Något som nu gett resultat. Skitkul!! :D

Idag red jag på utebanan. Somvanligt, hehe. Nä men de e skönt att kunna slippa dammiga ridhuset nu. Men iallafall, skitbra gick det. La fram två bommar som jag galopperade över och gjorde olika saker, korta, länga, volt i mitten, halt framför osv. I början när jag la fram dom så körde hon upp huvudet och slängde iväg i galoppen. Helt fel tanke där. Så jobbade henne verkligen i galoppen över bommarna hela tiden så att hon fattade att hon skulle gå kvar på tygeln innan, mellan och efter bommarna. Och när hon väl fattat de, då gav hon typ allt. Shit vilken känsla de e att sitta där och veta att det e man själv som jobbat fram till detta. Efter alla jobbiga ridpass med korrektion av bakdelen och allt. Nu går det som smör eller vad man säger haha, nejmen fan va bra de känns just nu!

Dessutom så blev hon ganska svettig efteråt vilket hon inte brukar bli. Då vet man ju att hon verkligen jobbat oxå ;) Så efteråt blev det en sval dusch utanför stall 2 som var väldigt uppskattat :D Nu ska jag snart gå till middagen och sen blir det ett träningspass av migsjälv oxå, haha ;)



Oh juste Louise, själklart blir det en "rundvandring" på Berga. De e ganska många som vill se hur det ser ut och så, så om de e fint väder imorgon så ska jag föröka fota å så när jag har tid! :D


/Gullman

SKRIVET: 2012-04-25, kl 12:05:43 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Sjuk

Mådde somsagt inge bra igår.. :( Men skrittade ut en mysig sväng på 45 min på Pijano iallafall. Repgrimma och "tygel" som bara hängde på halsen hela vägen. Han är verkligen bara bäst, hade aldrig orkat rida om han flaxat runt och varit på tårna, men han vet liksom. Så han lunkade fram. Världens bästa ♥

Idag har jag bara sovit fram tills nu och det behövdes verkligen. Loggade in på schoolsoft för att se vad det var för lunch, och såg på TDB att Vallentuna blivit helt registrerad nu :) Så vi åker den 1 maj på tävling, och nej - det blir inget valborgsfirande för mig ;) Men något som känns lite extra bra, är dels att tävla som är det bästa som finns, och dessutom går en del av överskottet från tävlingen till Sveriges största barnhjälpsorganisation - Majblomman.

Nejmen nu ska jag se om jag orkar pallra mig till lunchen, annars ska jag nog sova lite till. Ska skicka iväg en uppgift i eftermiddag också. Sen ner till stallet - häst har man ju alla dagar på året, även när man är sjuk. Men han brukar vara en rätt bra medicin faktiskt :) Och en grej som är positiv är att jag igår fick klartecken på att jag kan åka ut till Mallan!! Ska bara se till att bli frisk nu ju...



Juste, säger som Gullman - är det något speciellt ni vill att jag skriver om? / Emma

SKRIVET: 2012-04-24, kl 22:15:55 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

man blir så glad av lite solsken

Red Escada på utebanan, ett ganska lätt pass. Hon gick helt klockrent från början till slut. Så idag va en såndär "åka-häst-dag", där man bara behöver styra å ställa lite och resten sköter hon. Så himla skönt. Gick förbi både kossor och annat men hon brydde sig inte. Galoppen va helt amazing :D Åh hoppas att det e solsken imorgon oxå så blir de nog en favorit i repris ;)

Nu på kvällen har jag och olle varit ute och gått i över 2 timmar, dels på flisen, upp i skogen, i hagar, över åkrar och typ överallt. Så himla skönt att bara vara utomhus när de e ljust och bra väder. Avslutade med att gymma lite. Eller jag sög iof, haha :P Annars har jag bara varit hos grisarna idag (Y).



Lite bildbrist för tillfället...

Btw, ere nåt speciellt ni vill läsa om? Kommentera då!!

/Gullman

SKRIVET: 2012-04-24, kl 18:34:53 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Tjenare

Så jävla nice väder, och dessutom hade jag bara en lektion idag. Fina fisken! :) Men dessvärre är jag både förkyld och har så ont i magen att jag inte orkar resa mig ur sängen nu egentligen. Vill helst bara ligga under täcket och gråta haha... Jag som brukar vara smärttålig, men nu lider jag fan hehe... Men det är bara att bita i det sura äpplet och hoppas det går över snart. Ner till stallet och skritta ut på Pijano (och ge honom äpplen). Kalasbra.




/Emma

SKRIVET: 2012-04-24, kl 16:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Racerponnyn

Märks det att lilla busen fortfarande tror han är galoppör...?



















Bilderna/filmen är från förra veckan nån dag. Tack Issi och Emelie! ;)

/ Emma

SKRIVET: 2012-04-24, kl 14:57:44 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Veckoplanering

Måndag - Tömkörning.
Tisdag - Skritt ute.
Onsdag - Lugn uteritt.
Torsdag - Kondition/styrka ute.
Fredag - Vila.
Lördag - Kondition/styrka ute.
Söndag - Markarbete/småhinder.

photo
Bild från 110 i söndags. http://www.djursholms-ridklubb.com/

/ Emma

SKRIVET: 2012-04-24, kl 14:37:07 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Chillerill

Pijano fick ta det lugnt igår, såklart efter tävling :) Han var tydligen jättetrött efter jag gått ifrån stallet i söndagskväll och låg ner och sov, gulle! Igår fick han iallafall ett lugnt tömkörningspass. Jag var sjuk och mådde piss, dessutom sov bort hela eftermiddagen men snälla Sara jobbade lite med honom iallafall :) Han var jättefin! Dessutom fick han gå ett par timmar på dagen utan täcke för första gången iår!

Har dessutom fått filmerna från Johan nu, så bjuder på dem! :)





/ Emma

SKRIVET: 2012-04-23, kl 20:57:08 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

kvällspromenix å mys

Gokväll!

Idag blev det en lugn dag för Eskimåen. Först blev det kratsning av hovar + spolning av ben. Idag var hon jätteduktig och stdo stilla när jag spolade benen ute :) Sen så promenerade vi ner till flisen och rakan, upp för barackbacken och igenom allén tillbax till stallet. Med oss hade vi olle och ett gäng morötter som han va ansvarig för, haha. Hon va ganska stark. Eller hon ville lixom gå före helatiden och vägrade vänta på oss andra. Men hon va väl lite pigg eller nåt ;) Tillbax i stallet blev de borsting innan de skulle kvällsfodra!

Imorgon blire ridning på utebanan tror jag. E i svinhuset hela dagen så får rida efter middan helt enkelt! ;)



/Gullman

SKRIVET: 2012-04-23, kl 13:00:12 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Tävling Djursholms Ridklubb

Först och främst, förlåt förlåt för dåliogt bloggande från min sida. Har haft fullt upp med massa saker. Men nu e jag igång igen ;)

Igår vare somsagt tävling på Djursholm. Kom dit i god tid vilket är jätteskönt, slipper stressa och så. Jag var först av oss i 1 m. Hann knappt rida fram mycke alls, för de blev lite knas. Men hon hoppade jättefint på framhoppningen iaf, trots att det var väldigt litet... Körde på en lite annan taktik idag. Jag brukar typ sitta och smygghålla tills jag ser ett avstånd, men de e sällan det blir bra då, så igår litade jag mer på henne och hade mycket bättre galopp än innan. Och hör å häpna, självklart blev det bättre. :D Dubbelnolla och låg 3:a när jag gick ut. Fan va nöjd jag va med henne. Hon hoppade jättefint, dock en aning stark, hehe. Slutade med en 12:e placering av ca 65 starter, wiho! :)
- film kommer.

I 1,10 så gick de väl lite sämre. Hon var väldigt trött, de kände jag redan på framhoppnigen. Hon va inte riktigt lika kvick som hon va förra gången. Och inne på banan så fick vi stopp på första hindret.. Kom lite fel och det va mitt fel. Sen ett till stopp på 3an, vettefan vad som gick snett. Och sen så la jag väl typ ner lite. Så stannade på 4an oxå. Lika bra, hon ska ju inte behöva hoppa när hon e trött. Men jag e sjukt nöjd med henne iaf :D









































Men somsagt, sjuk nöjd med dagen!! STORT TACK till Travsara som ställde upp å skjutsade, hjälpte till, fotade och var en extramamma, hihi. Och sen tack till alla andra som hjälpte till under dagen :D Puss på er!

/
Gullman

SKRIVET: 2012-04-23, kl 12:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Jag lever min dröm

Ett liv utan dig är som en värld utan syre.
Du är en på miljonen.



1,00 m - 0+4

Framridningen till första klassen blev utmärkt, red bara i skogen och Pijano var såå fin! Det var dock världens minsta framhoppning, tur att man har en liten häst ibland säger jag bara ;) Han var kanonfin där också. Och ÄNNU finare inne på banan, det här var den överlägset bästa rundan (dock inte i "utseende" och resultat, men på känslan) vi gjort tillsammans! :D Så himla glad. Banan var väldigt lätt, typ den tekniskt lättaste 1m-banan jag hoppat på tävling. Ett skitpet i omhoppningen som jag tar på mig helt, men han visade verkligen att han är den kung han är! 23 av 60 starter, faktiskt första 1 m för året som vi inte placerat oss haha!











1,10 m - 0+8

Kändes kanonfin igen. Dock lite trött på framhoppningen, men kämpade på ändå. Sen så höll det på att bli en riktig krasch där inne pga ett annat ekipage.. Fy vad arg jag blev och stackars min prins som jag var tvungen att rycka tag i.. :( Banan var faktiskt inte så svår i den här klassen heller, men fasade lite för trippelbarr på linje till stor mur.. Men det gick det också haha! Satte våran första nolla i 110!!! :D Såå nöjd. Dock borde jag ridit betydligt lugnare i omhoppningen eftersom han var lite trött, så tar helt på mig dem två peten. Han var så sjukt lydig och fin, världens bästa! Kom två utanför placering, lite surt då det var dem sista starterna som petade ner oss - men nästa gång så! ;)

















En perfekt tävlingsdag, är fortfarande glad från igår :) Tack Sara för alla fina bilder och för att du var chafför och tack alla ni andra som var där och hjälpte till och hejjade. Johan filmade med kamera också, så ni får "bättre" filmer så fort jag fått dem! :D

/ Emma

SKRIVET: 2012-04-22, kl 22:03:45 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

AbsolutElit on tour







Kan avslöja redan nu att Gullman & Escada var GRYMMA i första klassen... :D

SKRIVET: 2012-04-22, kl 00:10:32 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Lite bakslag

Igår var en bra dag, till en början. Skrev ett värsting prov i hästkunskapen och är faktiskt grymt nöjd över min insats. Ska verkligen bevisa för min mamma hur gott och väl jag kommer klara av att ha två hästar i trean :) Dessvärre gick ridpasset på Pijano åt helvete. Red ut och fy, önskar att jag kunde spola tillbaka tiden. Dessutom så fick jag tråkiga nyheter på kvällen. Inte kul. Längtar så mycket efter att träffa lilla bus-Mallan... Min prinsessa.

Idag har det varit en bättre dag. Pijano reds igenom lite och han var sjukt pigg, men fin. Sen har det ju varit massa fix inför tävlingen imorn. Pijano hoppar 1 m och 110. Är grymt taggad, trots dessa rätt trista dagar. Nu är det slut på tråkigheter trots att jag mår PISS - hostar som en galning, har feber och så vidare. Sen ska det ju spöregna imorn och dessutom verkar tävlingsplatsen vara lite krånglig. Men INGET ska få dra ner mitt humör imorn, jag har bestämt mig för att det ska bli en bra dag! Ska försöka sova trots hostattackerna nu, så hörs vi imorn!

Mina hjärtan <3

SKRIVET: 2012-04-20, kl 08:53:32 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Trimm

Goddagens! Helt dyngsur och kall efter morgonfodringen men det är chill. Igår fick Pijano ett pass i stora ridbanan, han var faktiskt riktigt fin trots lite slarvridning. Kände igenom hans styrka - och satan, han är typ starkare än någonsin.

Öppnor och slutor i riktigt krävande vinklar i galopp utan problem. Förvänd galopp på så små volter att det var nästintill piruetter, klockrent. Red även över några markbommar, i trav och galopp. Dessutom i förvänd galopp. Red skänkelvikning över en bom också, lite WE-träning ;) I skritt och trav gick bra, började på att utveckla till galopp. Tro mig, det är svårt.

Idag får han nog komma in tidigare, min lilla diva gillar inte regn... Motion för dagen får vi se hur det blir beroende på vädret. Såna här dagar saknar man verkligen typ den dagen bilden här nedan är tagen. Race och bus på en äng utan sadel och träns. Bästa!

SKRIVET: 2012-04-20, kl 07:34:47 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Godmorgon!

Ute spöregnar det.. nice! Har varit vaken i ungefär 3 timmar redan och har vart nere i stallet och släppt ut hästarna. Nu sitter jag på rummet och äter lite frukost, mums. Ska sova ett par timmar innan skolan börjar ;) Hörs sen!

SKRIVET: 2012-04-19, kl 11:20:03 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Off

Försvann lite kände jag, men har inte direkt haft något att skriva om haha :) I förrgår fick Pijano bara en liten promenad för hand - längesen han vilade då det "egentligen" inte är bra för honom pga så sjukt mycket energi och lymfangiten. Men igår fick han dock ett pass med fokus på kondition och att få upp flåset. Det är viktigt att jag börjar träna på det här sättet kanske en gång varannan/vartredje vecka, då han är kvalsterallergisk och på så sätt har lite trånga luftvägar.

Skrittade fram länge på grusunderlag, travade fram på lite mjukare och sen blev det rakbanan (ni vet, där vi tränar travhästarna). Kunde dock bara rida på halva av den eftersom andra halvan var invarderat av älgar, närmare bestämt 3 stycken stora, nyfikna och läskiga! Men travade en "halva" då, sen galopperade två lugnt, sen blev det en speed, en lugn och en speed igen. Alltså "fort", men samtidigt i ett medeltempo för Pijano, släppte inte på honom ens i närheten helt :P Det var ju länge sen vi tränade fort, så får bygga upp lite försiktigt nu.

Efteråt fick han iallafall travas och skrittas av ordentligt på lite hårdare underlag utan ryttare på ryggen. Och ska börja betesvänja honom lite, så blev 5 min käk av gräs också ;) Idag ska han gå ett markarbetspass med bommar och småhinder.


Kan ni se filmen?

/ Emma

SKRIVET: 2012-04-18, kl 21:20:13 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

i brist på annat å blogga om

Tre frågor om förhållanden
är du singel? - nope
tror du på kärlek vid första ögonkastet ? - kärlek vid sista ögonkastet
hur många har du varit kär i? - en

 

Tio frågor om dig själv
namn? - Gullman till vardags
när fyller du år? - 4 augusti
några piercingar? - snart kanske
vad har du på dig just nu? - jeans, tröja
vilken årstid är bäst? - SOMMAR såklart!
hur ser den perfekta morgonen ut för dig? - vakna tidigt å inse at man inte har ST
vad tycker du mest om hos dig själv? - håret
vad är du bra på? - att vara lat
vem älskar du mest på denna jorden? - Eskimå
sover du hellre själv än tillsammans med någon? - med nån

5 frågor om dina vänner
vem vet allt om dig? - ingen vet nog allt
vem är den roligaste av dina vänner? - typ anders
vem är snyggast av dina vänner? -  alla e snygga
vem är den du helst har filmkväll med? - ove
vem av dina vänner är mest "evil"? - sarski, muaha
10 Frågor om din familj
vem står dig närmast? - vet inte riktigt
har du bra kontakt med båda dina föräldrar? - jadå
vem är farligast i din familj? - bror min
vem ser roligast ut i din familj? - pappa kanske ;)
vem är coolast? - jag såklart
har ni något husdjur? - jarrå, tottohest
vem har du mest gemensamt med? - ööh vetinte
vem står för underhållningen? - jag och brorsan, pappa lite oxå ibland
vem sover du oftast med? - men nej
roligaste kvällen med familjen? - JULAFTON SÅKLART


 

10 frågor om idag
vad har du gjort idag? - svetsat å ridit och stalltjänstat
vad ska du göra nu? - duscha sen små g

har du gjort något dåligt idag? - nej de tror jag inte
vad har du ätit idag? - frukost, lunch, middag och fika
har du duschat idag? - ska nue
är du trött nu? - lite
vad händer i morgon ? - det får vi se
går du i skolan? - sover för det mesta
har du varit i skolan idag? - jappppp


ANNAT
Hur mår du just nu? mår som en kung
Har du piercat dig? nää
Är du hungrig nu? - nja
Vad är klockan nu just nu? - 21.16
Vilka sidor på Internet är du inne på just nu? - facebook, youtube, blogg


 

TELEFON/MOBIL
Vem ringde dig senast? - mamma
Vem ringde du senast? - mamma
Vem sms:a till dig senast? - olle
Vem sms:a du till senast? - olle


FAMILJ
Hur länge sen var det du träffa din morsa? - nåra dagar
Hur länge sen var det du träffa din farsa? - en månad kanske?
Övrigt
Gillar du punk? - venne
Har du sminkat dig idag? - nope

 

MUSIK
Lyssnar du på musik just nu? - såklart
Vilket är ditt favoritband/artist? - king of pop
Vad gillar du för musik? - typ allllt!

 

KLÄDER
Har du fler än 4 linnen? - yes
Har du fler än 3 jeans? - ja
Har du fler än 5 tröjor? - de me

SMINK OCH HÅR
Använder du mascara? - ja
Använder du wax? - nä
Använder du ögonskugga? - har hänt
Använder du kajal? - nä
Använder du hårspray? - ibland
Använder du volymspray? - nä
Andänder du mousse? - ibland
Använder du deodorant? - japp
Använder du skinspray? - ?
Använder du parfym? - ja
Använder du läppglans/läppstift? - lipsyl
Använder du brunkräm? - nej
Använder du rouge? - ja
Uppsatt hår eller hängande? - utsläppt
plattar/lockar du håret varje dag? - ja
Målar du tånaglarna efter varje gång du duschat? - nä


 

KÄRLEK
Är du kär just nu? - japp
Har du kysst någon idag? - jao
Har du ett förhållande? - ja
Är du romantisk? - somfan.. eller?
Vill du vara singel eller ha ett förhållande? - förhållande ju
Har du varit tillsammans med två samtidigt? - men nej, haha
Vem sov du senast bredvid? - pojkvänneN
Hur gamla var dina föräldrar när de blev tillsammans?- vet inte
Har du någon gång velat ha ditt syskons pojkvän/flickvän? - nej, inte lagd åt det hållet
Skulle du kunna tatuera in din kärleks namn på armen? - serröö

 

 

saknar min lille pelle plutt <3

 

/Gullman

SKRIVET: 2012-04-18, kl 15:48:57 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

stalltjänstar som två bossar



Halloj!

Hann inte blogga igår riktigt.. Men jag och michelle har varit jätteduktiga och ridit på morgonen innan skolan. Igår red vi ute på ridbanan som äntligen har torkat upp!! Hon va lite pigg och så men skötte sig super!

Imorse så red vi ut på flisen. Dum som jag va tog jag grimma och hon var liiiiiiie för stark. Kunde helt enkelt inte stanna henna, haha. Men efter ett tag så lyssnade hon kanonbra. ROlig uteritt med andra ord ;) Nu mpste jag skynda ner till stallet och ta in hästarna och ha stallmöte. Så vi hörs senare!

/Gullman

SKRIVET: 2012-04-18, kl 09:08:54 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

<3

SKRIVET: 2012-04-17, kl 19:09:16 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Pytteshopping

Förutom en kraft sport säck och en lusern mix blev det även skimmelschampoo, fläckborttagning och en gosig borste.. Tack mamma! ;)

Nu ner till stallet och skritta en sväng på min prins!

SKRIVET: 2012-04-17, kl 17:55:16 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Chacha, bloggen!

Klent med update, speciellt från Gullmans sida tycker jag allt! ;)

Iallafall så har jag haft stalltjänst och sen varit ledig fram tills lunch - skönt. Sen hade jag två lektioner, rätt okomplicerat. MEN, fyfan vad förbannad jag blev på ena av dem. Höll verkligen på att koka över. Vi hade en diskussion om hösilage. Och min lärare hävdar att hästar som inte presterar bra, alltså icke-tävlingshästar, "är värda" sämre foder.

Jag sa såhär "Så vadå, om jag har stalltjänst själv nu i helgen och ena halvan av hösilagebalen är dålig, och andra bra - så ska jag ge det som är bra till min tävlingshäst och det dåliga till en hobbyhäst i stallet istället för att slänga det och öppna en ny?". Svaret blev ett självklart ja. Då sa jag "Men fattar du vad ägaren till den hästen skulle göra - typ döda mig". Svaret blev "Tja, det är ju därför man inte berättar riktigt allt man gör".

Hur tänker man då? Så en häst som presterar mindre, ja en häst som inte tävlar, ska då få äta sämre foder?! Fyfan. För mig är alla hästar lika värda (såklart att mina är bäst för mig men inte när det gäller sånt här)!!! Så vadå, eftersom Mallan knappt kan räknas som helt inriden och kanske blir en asdålig tävlingshäst, det vet man ju aldrig. Och Pijano som är ute på tävlingsbanorna.. Ska då hon få den dåligare hö än Pijano? Eller om Mallan blir en svårklasshäst och Pijano pensioneras som en häst som aldrig hoppat högre än lättare klasser, ska det då vara tvärtom? Nej usch, blir förbannad bara av att tänka på det här igen. Anledningen till detta är för att man "inte kan slänga allt dåligt om man tänker ekonomiskt". Men det är väl klart man gör!??! ÅH!

Menmen, nu släpper vi det här. Sa precis vad jag tyckte och tänkte vid det tillfället så orkar inte ödsla energi på det mer. Men resonerar man så kan man inte vara en riktig djurvän. End of story. Nu ska jag åka och köpa foder till min häst på Stav. BRA kvalité på foder som ALLA hästar förtjänar.



/ Emma

SKRIVET: 2012-04-17, kl 16:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Tävlingsplaner

22/4 - Djursholms RK, 100 & 110.
1/5 - Vallentuna RK, 105 & 110.
19/5 - Märsta RK, 100 & 110.
27/5 - Täby RS, 100 & 110. 



Detta är dem anmälda tävlingarna hittills. Måste lägga upp en struktur på tiden fram tills 27-29 juli - får då är det Scandinavian Arabian Sporthorse Championships Open, med andra ord "Arab-SM&NM". Proppen har precis kommit ut så har suttit och läst och taggat igång lite nu! Finns ju sjukt mycket klasser man kan rida, alla dagar. Det är krav på vissa klasser om man vill vara med i cuperna. 

Detta är inget bestämt men på fredagen vore det kul att testa på typ Western Horsemanship C haha.. Inte för att jag riktigt vet vad det innebär.. Men det löser sig! Det är lite små hoppklasser då också, men tror jag skippar det och spar på krafterna istället! Kanske till och med skippar vi hela fredagen, då det bara är "små-cuperna" då. Dock är det en klass "D Working Equitation, dressyr, WE 2010-debutant" som vore lite kul, och jag har ju aldrig ridit en så lätt klass i WE, men att det är med på SM är ju roligt iallafall! :) 

På lördagen är det Utställning klassisk valackklass, som är obligatorisk. Speed 400m är ju grymt lockande också.. ;) Cross country lösa hinder, Idealtid +/-4sek/rivning låter ju också grymt lockande hehe.. Och Polebending är jag övertygad om att jag kommer vilja rida iallafall! Sen är det "P Working Equitation, precision" - har ingen aning om vad det innebär faktiskt.. får kolla upp det! 

På söndagen går SM/NM av stapeln "helt". Vad min plan är, kan ändras - men så vill jag rida dem klasserna i både dressyr och hoppning. I dressyren är det delmoment Medelsvår B:2 och Medelsvår B:4. Och hoppningen är 110, två faser A:0+A:0 Avdelning A och 120, två faser A:0+A:0 Avdelning A. Ni förstår inte hur taggad jag är på detta!! Äntligen tävla mot bara arabhästar, och slippa vara minst och mest annorlunda liksom haha! Riktig hästfest blir det på sportcupen vill jag lova, underbart!

Men det gäller ju nu att jag lägger upp en bra struktur. Efter tävlingarna som är inplanerade ska jag försöka hitta någon kanske 0,95+1,00, så han får lite lättare men ändå tävling liksom! Sen försöka hitta en 115 och debutera det. Efter det kommer jag nog bara rida en 110 för att kunna efteranmäla om det känns som rätt tillfälle. Dressyr måste klämmas in någonstans också. Jaja, det är ju ett tag kvar, men blev så grymt taggad att jag började planera på studs jag såg proppen! ;)



/ Emma

SKRIVET: 2012-04-17, kl 12:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Från i söndags









Bilderna är lånade, endast provbilder. Om fotografen vill att dem tas bort, gör jag givetvis det :) Anledningen till att jag la upp dem här är att jag vill köpa en eller ett par av dem, men kan inte bestämma mig för vilken/vilka.. Vad tycker ni? :)

/ Emma

SKRIVET: 2012-04-17, kl 10:54:45 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Han är helt otrolig

Haha.. Igår red vi ut - jag/Pijano, Sarski/Izzie och Amanda/Räkan. Hittade en ny, helt kanon ridväg, supernice! :D Iallafall, så skrittade vi bara på lång tygel länge först. Stannade och lät hästarna beta lite och så - jättemysigt! Pijano (och dem andra) var så lugn och fin så. Tänkte att han skulle vara lite trött och så efter för honom en rätt intensiv tävling dagen innan. Men så skulle vi jogga på en väg och då exploderade han hahah, standard. Men blev lite förvånad eftersom jag verkligen hade väntat mig en jätteavslappnad trött häst.. ;)

Kul att Izzie och Pijano, båda födda 1996 (alltså hela 16 år unga det här året) fuckar ur som unghästar alltid haha! Pijano gjorde de mesta avancerade tricksen och skolor ovan marke hehe! Man kan verkligen inte annat än skratta, att han kan bli så glad av att bara få jogga lite.. Energin tar aldrig slut! Den dagen han inte vill springa, är något väldigt fel på honom vill jag lova. Dessutom så har jag nu igår kväll höjt upp hans kraftfoder till "tävlings-mängd". Känns så jävla bra, för det var länge sen nu. Livet är fint!


Härlig bild tagen av Julia nere på flisen här på Berga för typ ett år sedan! :)

Veckans planering för Pijano.
Måndag - Skritt och jogg ute.
Tisdag - Skritt ute.
Onsdag - Lite kondition och styrka ute.
Torsdag - Markarbete på ridbanan alt. terränghindrena.
Fredag - Dressyrpass på ridbanan.
Lördag - Uteritt.
Söndag - Hopptävling.

/ Emma

SKRIVET: 2012-04-16, kl 21:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Mitt ♥

Fyfan vad glad jag är fortfarande! :D Perfekt början på tävlingssäsongen (och comebacken sen typ 2 år ifrån riktiga tävlingsbanan) med först Stäket för ett par månader sen med en klass som gick kalas (0+4 fel, rev sista i omhoppningen, och en 9:e placering) och nu den här på Sollentuna! Är mer taggad än någonsin vill jag lova, det här är verkligen det bästa som finns utan överdrift! :)

Pijano fick vänta i timmar i bussen eftersom första klasserna var sjukt långa och jag dessutom startade som nummer 51 i min första (100 cm).. Sen blev det lite knas i planeringen så hann bara rida/hoppa fram i 5 minuter (!!!), vilket är helt sjukt. Tänkte och sa verkligen "det här får verkligen gå som det går, han är en kung om han ens försöker hoppa". Dessutom glömde jag bort vilket hinder jag skulle hoppa efter ettan - första gången det har hänt att jag glömt banan. Men kom på det efter jag sagt lite väl högt "Men.. Vad gör jag?!" ;) Så går han in och levererar dubbelnolla och en 10:e placering!! :D Det var så nära glädjetårar vill jag lova. Har aldrig mött en häst som ställt upp så som han gör - i ALLA lägen. Helvete vilken kung han är. Bättre finns inte.



I 110 fick jag mer framridning, på både gott och ont faktiskt. För han var trött efter den långa dagen. En sekund tänkte jag stryka oss, men kom på att vi faktiskt behöver komma till start för att jag kan banga ur "i framtiden" annars. Alltid så. Jag tycker inte 110 är högt, men på Pijano ÄR det de. För han har inga extra marginaler eller så, utan man måste verkligen rida runt hela banan, även om han ALLTID försöker och kämpar för min skull. Det var över ett år sedan vi hoppade den här höjden borta senast, och det var på en Pay & jump. Och då fick vi dessutom 24 fel. Inte så lyckat med andra ord.

Så körde på den planen igen "det får gå som det går, är nöjd så länge vi försökt" typ. Och han var trött, väldigt trött. Men tappade inte bjudning eller något för det. Men på fyran som dessutom stod i en lite knixig sväng kände jag att han hade lite dålig galopp (större risk att riva då) så smackade faktiskt till lite - mitt misstag. Ni lär se på filmen att han tar bak öronen och sådär hehe :P Så en bom åkte. Sen fick jag inte riktigt honom på bakdelen inför räcket efter, och det är såpass precis för att vi inte ska riva. Så den åkte rätt regält. Men sen hoppade han så kanonfint trots att han verkligen var tröttare än jag någonsin känt inne på hoppbanan. Fick 8 fel, två rivningar alltså. Men är så grymt jäkla nöjd att ni förstår inte.



Obeskrivlig känsla när jag verkligen känner att han gör allt för mig och kämpar fullt ut trots "dåliga förutsättningar". Finns ingen bättre känsla. Och grymt att han klarade kombinationerna så jäkla bra också. Var inte ens minsta lilla i i 110.. Han har haft grymt svårt för SÄRSKILT oxer-långt ett språng-räcke, det är typ mördarkombinationen för oss, och det var den jag fasade över i båda klasserna också, men fyfan vad glad jag blev när det funkade utmärkt ändå! :D Vissa pusselbitar faller fortfarande på plats, trots att åren går..

/ Emma

SKRIVET: 2012-04-16, kl 17:28:00 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Första skoldagen på 2 månader

Jupp, den är nu avklarad, så himla skönt ;) Är ledig imorgon oxå, heheh. Sen har vi bara typ "Basmaskin Service" hela veckan + en å annan sammhällskunskapslektion, men de överlever man nog! ;) Dock har jag stalltjänst den här veckan, men de går nog bra det me.

Har precis käkat lite middag och ska snart ner till stallet och gå en promenad med Eskimåen. Hon förtjänar att få vila lite, men ändå få komma ut och gå å sådär. Men borstning är prio ett!! Hagarna är så himla leriga efter förra veckans regnoväder, inte kul. Vill ha sommar och gräs i hagarna! :)



I våras, leeeeerig häst, hahaha! ;)

Juste! Har börjat blogga på min mer personliga blogg igen, så läs http://gullmans.blogg.se om ni vill läsa mer och mitt liv utanför hästarnaa ;)

/Gullman

SKRIVET: 2012-04-16, kl 09:03:34 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Tävling Sollentuna Ridklubb

Lång dag igår, MYCKEt lång dag. Men det har ändå varit awesome :D Gick ner till stallet vid 7 å började fixa med Escada. När hon var klar gick jag till andra stallet å knoppade Pijano. Efter att allt var inpackat sen, hästar, utrustning å sånt, så åkte vi iväg, dock ett stopp på donken först. ;)

Vi gjorde iordning Eskimåen ganska snabbt efter att vi kommit dit. Sen en liten bangång innan framridning osv. Och det kändes som om man red runt i en sjö typ. Båda ridbanorna var typ helt vattentäckta, men det gick bra endå. Hon hoppade skitfint på framhoppnigen. Sen på banan då? Joo där hoppade hon minst lika fint. Ställde upp i alla lägen och var posetiv. Dock så fegade jag ur på sista hindret så det blev två stopp där - vilket var helt och hållet mitt fel/beslut. Hon var bäst helt enkelt, jag var dålig :)

Sen blev det massa väntan och så innan Emmas starter. Passade på att powernapa i bussen när det fanns tid för det, som det fanns, haha. Jag strök mig från 1.10n för jag kände att jag helt enkelt inte ville hoppa den.  Emma får berätta hur det gick för henne, men jag kan avslöja att hon och Pijano var bäst, hihi ;)

Jag vill bara tacka alla jättemycket. Jenny som ställde upp å körde å hjälpte till under dagen, Emma för å va en grym tävlingskompis som stöttar, Pijano för han är så cool på tävling och Escada såklart, för att hon är världens bästa häst och för att hon snällt stod stilla själv i bussen medan alla vi andra var borta. Jag är jättenöjd över dagen! :D



Världens finaste <3

/Gullman

SKRIVET: 2012-04-15, kl 08:33:58 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

On the road

Allt (förhoppningsvis) med i bussen, stannade för lite frukost på donken och nu mooot tävling!

SKRIVET: 2012-04-14, kl 22:46:19 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Kvällen innan tävling

Borde försöka sova då det kan ta en stund, men innan dess kan jag ju berätta att jag körde till Lyckås idag med mamma. Lämnade min fina dressyrsadel som inte passar </3 och reklamerade mina söndriga tretornstövlar. Sen har jag bara pysslat i stallet, som alltid dagen/kvällen innan tävling. Sjukt mysigt :)


Börjar med ett litet motionspass ute i skogen i ca 1 timme, varav typ 45 min var skritt på lång tygel :) Dampåsna var det idag, sjukt pigg och jag har träningsvärk i armarna = ingen jättebra kombination. Men känns ändå bra inför morgondagen!


Helkroppsdusch med typ en halv flaska skimmelschampoo.. Pijano var lika angry som vanligt haha.. Men han är ändå duktig som står hyfsat still efter några tillsägelser i spolspiltan (han kan inte stå uppbunden) när jag duschar hela honom. Men mycket fjäsk krävs det sen för att få honom glad igen ;)


Mocka boxen på kvällen, så rent som möjligt för att förebygga pissfläckar som alltid lyckas uppkomma under natten trots halstäcke. Dock får han numera sova med transportskydd kvällen innan tävling - och ja, jag är faktiskt seriös på riktigt ;)


Förbereda betfor såklart..


Massa extrahö i boxen så han har något att göra istället för att rulla sig..


Putsa allt såklart!


Även hjälm och stövlar..


Packar faktiskt inte ihop allt kvällen innan då jag inte vill att t.ex sadeln ska ligga på golvet hehe.. Men har allt i ordning så det bara är att bära in det i bussen sen. Fräsigt pimpat schabraket är va?


Sist men inte minst ska hästlastbilen kollas. Fylla luft i däck, kolla oljan och tanka upp. Kalasbra. Så såg min kväll ut typ. Plus lite annat småfix och sådär. Taggad på att tävla!

Godnatt! / Emma

SKRIVET: 2012-04-14, kl 20:05:48 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Ute på äventyr

SKRIVET: 2012-04-14, kl 16:02:33 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Lite lycka genom sorgen

Fick precis ett samtal som gjort det lite ljusare. Men fortsätt håll tummarna nu. Fina älskade prinsessan.

SKRIVET: 2012-04-14, kl 15:39:50 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Gårdagen

Var på Solvalla igen, denna gången med Sara, Cornelia och Amanda. En bra dag igen :) Plågade mig själv med balans och magmuskelträning på finaste Mona (jättepigg och glad och superfin som vanligt) och sen montesadel och vidrigt korta läder på Jalle. Gick bra med honom med, han var tittig och fjantig i början men när vi gasade på lite var han klockren :)

Pijano fick för första gången på länge ett riktigt dressyrpass i ridhuset. Pressade på alla "svårigheter" - som nog inte kan klassas som det längre då han gjorde allt klockrent! Bästa passet på länge! :D Min fina. Fick alltså ordentlig träning jag själv igår, beach12!!

En bild på en nöjd buse efter ridpasset!

SKRIVET: 2012-04-14, kl 12:51:38 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

:(

Det är snö ute. Och den här dagen har inte börjat bra.. Är ledsen och orolig över Mallan, och hade helst bara velat åka och pussa på henne nu. Men det kan jag inte. Nu är det bara att hålla humöret uppe tills vidare och hålla alla tummar. Men det är ju sån här väntan som är allra värst..

SKRIVET: 2012-04-14, kl 12:28:20 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Å så börjas det igen..

Godmorgon! (eller asså har ju varit vaken ett tag)

Fint väder de e ute.. NOT! Vaknade av att det var jätteljust så min första tanke var att det var solsken ute så jätteglad kollade jag ut ur fönstret och såg Narnia. Trodde jag drömde, men icke! Skit oxå.. Hehehe. Orkar inte mer snö, speciellt inte en dag som denna. Men planerna för dagen kan jag ju gå igenom:

• Gå ner till stallet och rida.
• Sen smörja all utrustning till imorgon
• Packa ihop alla saker, schabrak, täcken osv.
• Fixa mat å hinkar tills imorgon
• Tvätta Escada
• Frisera hovskägg, öron och annat som behövs
• Åka till vh å handla
• GRILLA ikväll, woop!

Om jag ska va ärlig så har jag ingen större lust att rida idag faktiskt. Men ska rida ett lite lättare pass i ridhuset tänkte jag. Så att hon orkar hoppa två klasser imorgon. Måste även snacka ihop mig med CREW-et om tid å så när vi ska åka imorgon. Men de får bli sen lixom! ;)

Nähä ska man ta å gå upp kanske.. Åh vill bara lägga mig ner under täcket igen, buhä :(



/Gullman

SKRIVET: 2012-04-13, kl 20:09:50 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Kobajs och allt annat skit.

Gick det bra att rida: Nej!
Ska jag slänga dem svarta Veredus skydden: Ja!

Såhär trött var hon efter ridpasset idag. Jag oxå för den delen.. Gulligt iofs att hon verkligen har ett hjärta i pannan :)



Även fint att stalltjänsten glömt att stänga boxdörren ordentligt.. När jag kom ner till stallet 2 timmar efter intaget så stod Escadas boxdörr helt öppen. Min första tanke var självklart att någon var därinne. Men näe, där stod bara Eskimåen och halvsov. Så jävla underbar häst jag har. Hon hade hur lätt somhelst bara kunna ta ett kliv 2 meter fråmmåt så skulle hon vara fri eftersom även stora stalldörren var öppen. Men nej, hon står snällt kvar i boxen. Blev nästan lite rörd :')


/Gullman



SKRIVET: 2012-04-13, kl 14:30:24 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Glädjen tar över

Tjoheeej!



Först, lyssna på låten, såhäääär bra!
Sen, läg inlägget ;)

Gårdagen var så jävla bra!! Var ju i stan me ollbert och shoppade. Det regnade när jag åkte från Berga men väl därinne så var det ganska "bra" väder. Gick runt där i några timmar och sen drog vi ner till T.G.I Friday's och käkade asgod mat. Så himlans gott. Cheesecake till efterrätt oxå, mohahah. Sen var kvällen bara hur bra somhelst, kollade film och lite så :) Vaknade runt 9, duschade och sen blev det mer film innan vi käkade PIZZA!! Längesen, hehe. (men nu börjar dieten igen, haha).. Gott vare iaf, nomnom. Höll även på att missa bussen till Berga för jag skulle handla lite i vh å hade typ 5 min på mig. Skulle inte behövt stressa som en gris om tanten före mig i kassan hade varit liiiiiiite snabbare. Haha, kärringar....

Men är på Berga nu iaf, ska ner och rida hästen om en stund. Tänkte rida på utebanan så hoppas på att det inte börjar regna för då kan man ju nästan räkna ut hur det kommer gå, haha :P Sen börja se över saker och ting inför söndag. Hoppar ju 1 m och 1.10 på Sollentuna då. Hoppas att det blir sovmorgon, hehehe. Men är grymt taggad för tävling faktiskt, wiho! :D



Två bilder från gårdagen :)

/
Gullman

SKRIVET: 2012-04-12, kl 23:14:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Igår och idag

Igår var det dels stalltjänst, sen åkte jag ut till Mallan och tränade lite. Det var ruskigt kul att rida henne! :) Hon har börjat söka sig neråt i skritten och går i form stundtals, traven sitter bra (volter i olika stolekar, övergångar, serpentinbågar osv) och nu tog vi premiärgaloppen på ridbanan! :D Lite studsigt blev det, men åh så duktig hon är lilla älsklingen! Sen blev det dock fight när vi lasttränade, satte henne ordentligt på plats då hon gjorde "utfall" och stegrade sig gång på gång tillslut i ren protest. Sen gick hon klockrent in och ut hur jag ville, så det slutade bra iallafall.

Sen blev det lite "busridning" på Pijano. Skuttade över en stock ett par gånger, sen blev det ett språng över en bänk på en tomt - bara för sakens skull hahah.. Busen tycker det är så kul att få sånahär oseriösa ridpass ibland, han älskar variation och bangar aldrig på flummiga påhitt haha! Bästa i världen.

Och idag (förutom stalltjänst) var jag på Solvalla med favoriterna! Lilla Cornelia som är en liten extralillasyster, som till och med skriver supergulligt om mig och Amanda på tavlan i vårat stall hihi :) Och Felicia, som är min bästa vän och typ "tvilling" - seriöst, sen flera år nu! Och så självklart världens bästa Sara som får agera extramamma och tillochmed plockade bort svampen från färdigpizzan haha! ♥ Helt underbar dag med dem bästa, kan inte bli bättre!



Red först Mona, på slingan i skogen och sen på "ridbanan". Hon har ALDRIG varit såhär fin att rida innan, vilken jäkla känsla. Helt lätt för både skänkeln och handen och var superstadig, sjukt roligt! Sen Chippen, samma sak där - slingan och sen "ridbanan". Han är däremot många snäpp segare.. ;) Men fin är han självklart ändå! Det är ju Gullmans lilla älskling.. :)

Sen nu ikväll red jag ut på Pijano i skymningen med låg musik på (på högtalare i fickan), och bara log åt min räserponny som verkligen är den största livsnjutaren som finns. Superpigg alltid och öronen helt spetsade förutom om jag säger något då han blixtsnabbt riktar uppmärksamheten bakåt. Har sagt det förut, men det är värt att säga igen - det här är verkligen min drömhäst på alla plan, det finns ingen som skulle passa mig bättre. Finaste, bästa prinsen.

Tja.. Sen slutade en underbar dag åt helvete somsagt. Men ska försöka att inte tänka på det här förrän provsvaren kommit, det är ju inte alls säkert att det är något farligt eller smittsamt. Hur jobbigt det än är att vänta, så är ju det enda man kan göra att vänta och se. Imorgon blir det Solvalla igen, med Sara, Amanda och Cornelia. Det blir superkul! Sen kommer hovslagaren 13:30 och skor Pijano. Skulle åkt till Mallan sen ju, men så blir det inte.. Så mer tid att fortsätta med den oändliga tvättningen av hästgrejer och fixa i stallet. Pijano ska självklart ridas också :) Hörs imorgon!

/ Emma

SKRIVET: 2012-04-12, kl 21:51:28 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Fyfan i helvete

Kul att den här dagen, som verkligen varit den bästa på länge, rakt igenom - slutar såhär. Varför kunde den inte bara fått varit perfekt. Fan också. Mallans ägare skulle kommit hit med henne på lördag, för att jag dels skulle trimma lite, och dels att vi skulle sätta oss ner och diskutera med även min mamma om framtiden. Men idag isolerades hela gården hon står på pga någon form av virusrisk. Är så jäkla orolig att det typ hugger i magen. Visst att man inte ska ta ut något i förhand, innan vi vet vad som är felet. Men fyfan. Skulle ha ridit henne imorn och på lördag somsagt, men det kan jag inte göra nu. Kan inte åka dit och hälsa på henne ens, eftersom hon och Pijano står på olika ställen. F-A-N!

Men ska väl försöka lugna ner mig och hoppas på det bästa nu. Får väl blogga lite eller något för att tänka på nått annat, men åh. Varför liksom?


Lilla prinsessan.. ♥

/ Emma

SKRIVET: 2012-04-12, kl 18:59:24 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Love life



Jag har nog aldrig haft en sån här extrem livsglädje som nu. Jag är så taggad på allt, så obeskrivligt glad. På framtiden, på hela livet. Mitt liv är perfekt. Det här är nog första gången jag känner att det faktiskt inte finns något att klaga på. Jag vill inte vara bitter längre, jag vill inte tänka på det jag aldrig hade eller fick. Det jag inte har. Jag tänker bara se tillbaka på allt bra, jag tänker leva. Leva mitt liv. Och det här är nog första gången jag tänker säga att jag är stolt över mig själv. Att jag tycker jag är stark. Jag har lyckats. Genom sorg, genom svåra tider, genom mitt liv. Jag har blivit jag, och det är jag faktiskt stolt över idag.

Jag har slitit som ett djur för att få det jag vill ha. Jag fick aldrig någon egen ponny, jag red aldrig för en massa tränare. Jag mockade massa boxar och slet som ett djur när jag var liten i stallet för att få rida lite på ett par vilda ponnyhingstar. När jag var medryttare flera dagar i veckan, gick jag kilometer efter kilometer i mörkret och spöregn på mina dagar vissa gånger bara för att borsta. Det var inte en enda dag jag "avbokade" för att det inte gick att rida, för att det regnade, för att jag var sjuk. Hade jag sagt att jag skulle vara där - var jag där. Jag kämpade med häst efter häst som ändå bara togs ifrån mig sen. Så många tårar har det varit på vägen, så många gånger har jag fått mitt hjärta krossat för att jag brytt mig för mycket.

Jag är iprincip självlärd. Det viktigaste är sånt jag lärt mig själv. Jag har inte fått hästar och kunskap serverat, utan jag har slitit för att komma hit där jag är idag. Jag jobbade så mycket jag kunde för drömmen att kunna köpa loss min prins, ni vet nog vem jag menar. Jag var så slut i hela kroppen, efter varje dag. Jag däckade direkt jag satte mig i en bil eller på bussen och tåget. Såå många gånger skrek jag på min mamma att det inte är någon idé, att min dröm ändå aldrig kommer gå i uppfyllelse. Såå många gånger var jag nära på att ge upp. Men det gjorde jag inte, och att se tillbaka på det här nu känns konstigt. Nu när jag sitter här på mitt rum och han, han med stort H, står i sin box iprincip ett stenkast härifrån och väntar på mig. Min första helt egna häst.

Jag har insett hur bra jag har det - på riktigt, efter att Pijano var på Ultuna och allt var oklart. När han skulle komma hem, vad som var fel, när jag skulle få träffa honom igen. Och att få veta om alla tumörer han har. Även fast det inte är något allvarligt i nuläget, fick det mig att inse så hårt. Att en dag kan han vara borta föralltid, och då kan allt vara för sent. Och när någon som betyder mest håller på att flyta iväg, då förstår man. Människor som gjort allt för en, när allt håller på att förändras. Och när jag fick ett sms helt random av min mamma, där hon bara skrev att hon var så sjukt stolt över mig med hästarna. Allt detta behövde jag ändå, för att nu sitta och skriva det här inlägget - som säkert för dem flesta av er är helt ointressant.

Dit jag ville komma, var att jag är så lycklig och tacksam för det jag har i mitt liv. Jag ska leva och vara glad för det, varje dag. Och om något känns skit, ska jag låta mig vara ledsen, arg eller bitter, så att jag kan släppa det sen. Man måste uppskatta det man har, för det livet jag har nu kommer aldrig igen. Skulle jag fucka upp allt nu, skulle det kanske aldrig bli detsamma igen. Hela livet väntar, och jag är så taggad på det. Sen är jag så glad över en grej, som jag ännu inte kan skriva något om eftersom det inte är i närheten klart. Men jag håller tummarna och hoppas.

Remember yesterday. Dream about tomorrow. Live today.


Dagen den här bilden är tagen, och dagen innan är överlägset de bästa dagarna i mitt liv. Den här bilden är tagen dagen efter han blev min helt egna. När en historia tog slut, och en annan, så mycket större började. Aldrig innan har jag typ gråtit mig till söms.. av glädjetårar. Den dagen kände jag att allt är möjligt. Den dagen började en bit av mitt liv jag inte hade innan. Den dagen började en del av mig växa som inte fanns innan. Om inte den dagen hade funnits, vet jag faktiskt inte vart jag hade stått nu. Jag är så oändligt tacksam.

/ Emma

SKRIVET: 2012-04-12, kl 10:29:22 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

En till stalltjänstmorgon

Gick upp och hjälpte stalltjänsten imorse vid 7. Tog ut hästar, mockade fyra boxar, gjorde höpåsar, hinkar osv. Så vi blev klara runt 8 kanske å de va ju inte så konstigt att det gick fort eftersom vi var fyra stycken, haha :) Escada fick stå inne så red jag direkt när vi var klara. Skrittade först ner till militärbommen, sen tillbax till rakan. Travade å lite så där, och hon var väldigt pigg. Inte ens någon ide att försöka jobba henne. Hon stod typ påstället och hoppade när jag gjorde halt och var helt crazy. Galopperade av henne och så innan jag började jobba henne lite smått. Hur fin somheslt blev hon då. Jag tror nog hon hade lite överskottsenergi som hon behövde bli av med. Så jobbade lite tills hon blev trött innan jag skrittade akan och sen upp vid grisarna - som var ute i hagen, haha. Eskimåen har ju sett dom förut med det var ju typ i våras för sen har dom ju inte velat gå ut i snön men nu var dom ute och lekte i leran. Hon sannade och såg lite skeptisk ut, men sen skrittade hon på somvanligt. Så jävla söt! :)

Nu har jag städat rummet och käkat lite frukost. Ska duscha och börja fixa mig för sen drar jag in till stan och möter olle. Hoppas det inte börjar regna eller nåt sånt, usch, haha :P Tar en paus från "dieten" idag oxå. Så ska festa till det med glass, godis, PASTA och andra gottigheter. OMNOM! hihi, nejmen duschen nästa alltså. :)



min finaste!

/Gullman

SKRIVET: 2012-04-11, kl 23:36:59 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Bloggar imorn!

SKRIVET: 2012-04-11, kl 22:00:00 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Stallkatten Ebba, living on the edge

När jag gjorde iordning Eskimåen och lindade benen kom kompis Ebba och hälsade på. Slingrade sig mellan Escadas ben och kurrade å hade sig. Så himla söt. Blev lite chockad oxå när Eski stod helt blixtstilla med benen även fast Ebba var där och gosade. Men eftersom att de e dumt att vara dumdriftig så var jag tvungen att placera Ebba utanför boxen ist. Men redan vid tränsningen så var hon tillbax därinne och skulle hålla sällskap. För söt den där katten e asså! :P







Lite suddiga bilder men de va lite svårt när man höll på att linda ett ben, hålla koll på mobilen och framförallt se till så att inte katten blev trampad på :)

/Gullman

SKRIVET: 2012-04-11, kl 21:45:29 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Varför ska det regna...

Bläää, måste det vara sånt här väder. Skiter fullständigt i om jag blir blöt och "frisyren" förstörs. Men, seriöst, Escada blir på så dåligt humör. Bajspruttfiskorv. Red ner till rakan idag, men kom inte längre pga 4 älgar som stod där, så travada litegrann därnere bara innan vi gick upp till Travsaras tomt och lekte litegrann ;) Sen red jag lite mer seriöst på utebanan. 1. underlaget var skittråkigt, djup och tungt och vattenpölar överallt och blä. 2. Escada gick kanske inte sådär jättebra. Hon slänger med huvudet och har sig (tror det beror på regnet..) tar inget stöd heller och bara stirrar och töntar sig för typ allt. Dett betyder då lixom att det inte går att rida. Dessutom började det verkligen regna när jag red där på banan så fin så skrittade tillbax till stallet ist. Tråkigt när det blir sådär..

Hursomhelst, är kvar på berga för jag tar stalltjänst imorgon bitti oxå. Sen ska jag rida och lite så innan jag drar in till stan, shoppar lite, äter god middag ute och sen får vi se. Ska bli skönt att socialisera sig lite med människor och inte bara med hästar, grisar och kossor :P



Heheheheh.... ;)

/Gullman

SKRIVET: 2012-04-11, kl 15:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Är så jävla taggad





Snälla, snälla, snälla - låt min älskling få hålla sig frisk och fräsch. För isåfall, är vi tillbaka igen. Där vi hör hemma. På banan. Att matcha inför tävlingar, och bara göra det vi älskar mest. Att hoppa. Jag tvivlade ett tag på att vi någonsin skulle komma tillbaka igen efter allt, att våran tid att glänsa var över. Men nu kan jag inte annat än att hoppas, önska och ge bra förutsättningar. För jag hoppas vi har många år kvar på banan, och kan få sluta sen med flaggan i topp.

Dessutom, så är Mallan nu anmäld till treårstestet. Det är jag som visar och rider henne, något jag faktiskt aldrig gjort förut så det ska bli väldigt spännande. Måste kolla upp detta, men tror det är 11-12 maj.

/ Emma

SKRIVET: 2012-04-11, kl 10:35:47 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

I förrgår

Mallan kom ju hit till Berga för första gången på ett tag nu! :) Första gången på stora ridbanan dessutom. Longerade och hon var duktig! Sen tog det lite tid att komma upp i sadeln, eftersom jag envisas med att hoppa upp själv utan hjälp öht ;) Men efter lite tid gick det kalas! Hon var liiite tittig, men inte alls farlig mycket. Busig var hon däremot, hoppade och flög lite i luften i början. Men sen när vi travade igång lite gick det mycket bättre! Fattade självmant galopp en gång (blev någon bock också hehe) ett par steg! :D

Sen red vi ut, jag på Mallan och Gullman på Pijano. Och ruskigt nära tårar blev det.. GLÄDJETÅRAR. Bara bestämde mig för att det var dags att prova galoppen - det fick bära eller brista helt enkelt. Det var första gången hon reds ut på Berga, typ 4:e gången hon är sutten på utanför en ridbana, och typ 5:e gången hon ens är travad med en ryttare på ryggen. Smackade en gång och la på skänkeln - klockren galoppfattning. Satt tillbaka och typ väntade på att hon skulle bocka, men det kom aldrig något. Hon sänkte huvudet, hade öronen spetsade framåt och rullade på i ett utmärkt tempo. Ställde mig upp och lättade lite i handen och åkte bara med. Satan vilken kick och känsla vill jag lova!

Trodde typ att hon var i chock, så red upp i skogen en sväng för att den testa igen på tillbakavägen. Lika klockrent igen. Gud vilken lycka alltså, ni förstår inte. Det var som att pusselbitar bara föll på plats. Sååå stolt är jag!! :) Hahaha, Pijano däremot trodde att det var han som var unghästen.. Så länge man bara skrittar på lång tygel är han världens snällaste häst, men han tänder till regält vill jag lova! ;) Gullman fick nog kämpa lite..

Tyvärr ville inte Mallan avsluta dagen på topp, utan hon - som senaste tiden gått in klockrent, tog över 2 timmar att lasta. Synd.. Men ska checka av detta lite idag. Men tack så jättemycket Åsa & Lasse som körde hit Mallan och Sara, Julia och Gullman för hjälpen! :)















































/ Emma

SKRIVET: 2012-04-11, kl 10:04:46 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Häst-igt

Godmorgon! Jag har blivit helt hjärntvättad av att jobba - vaknade 05:20 och kunde inte somna om, det är illa... ;) Men nere i stallet vid 7 för att släppa ut hästarna, mocka och sånt. Pijano har fått gå ut med sin kompis Räkan igen, helt kolugn var han konstigt nog haha! Håller dessutom på att tvätta en massa, schabrak, lindor och lite täcken blir det också kanske. Nu ska jag snart ner och fixa lite med tvätten, lunchfodra hästarna och sen åka till Mallan för att rida och lastträna lite. Åka tillbaka, ta in hästarna, spola ben och allt som ska göras, rida Pijano och sen ikväll blir det kvällsfodring. Bara massa häst idag! ;)


Detta är dessutom utsikten från mitt fönster - hur mysigt!? Fina travgrabbarna!

Igårkväll fick min älskling massa uppmärksamhet. Har varit lite dålig på det senaste dagarna då det varit så mycket på gång. Men Pijano har kommit in i en "hingstperiod" såhär på våren, så han har inte varit riktigt sig själv mot dem som har stalltjänst.. Jag hade inte märkt något förrän igår hehe.. :P I ridhuset så skulle han bara få hälsa på en häst (som det aldrig varit något problem med innan) och då skriade han högt som satan och började veva med båda frambenen - muuupp! Sen har han när stalltjänsten tagit in honom sprungigt runt och kråmat sig, i alla möjliga rörelser hehe.. Dessutom levt rövare i sin lilla hage. Gamle busen!

Men igår iallafall, så fick han först ett litet trimm-pass i ridhuset. Pigg som vanligt, men fin och gjorde det jag bad honom om bra. Bytte häst med Maja dessutom och hoppade upp på hennes lilla ponnyarab Myrah (som jag ridit lite förut, om ni minns haha ;)) och hon på Pijano. Sen trimmade jag vidare på Pijano innan det blev x antal timmar i stallet med bara mys och pyssel. Han var så sjukt gosig igår gullungen! Ville bara pussas och mysa heeela tiden :) Men han fick en regäl omgång med ryktsten, gummiborste, borste, ryktborste osv.. Klippte dessutom hans svans lite så den inte ska vara lika sliten, klippte stubben i nacken, ryckte lite på manen och klippte luggen - så nu är han supergullig! :D Dessutom skötte han sig utmärkt när jag klippte öronhåret, duktig bebis!



/ Emma

SKRIVET: 2012-04-10, kl 21:28:55 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Oväder och så vidare

Har ingen större blogglust idag. Men slänger in ett inlägg såhär iallafall. Red min svarta i ridhuset på kvällen. Och verkligen usch vad jag hatar att rida i ridhuset. Dammigt och tråkigt, bläää.. Dessutom så regnar det in lite här och var. Varken jag och Escada tyckte att det var något vidare roligt ridpass. Tror inte att hon gillar luften och underlaget där inne. Hon var lixom tjaffsig i munnen och tog varken stöd eller skänkeln. Nä, det kunde ha gått minst dubbelt så bra. Men ingen var på humör somsagt. Men så kan det va iaf. Hoppas att det inte regnar morgon så att jag kan rida ute :)

Eskimåen va inte så fotogenisk ute i spöregnet så får bli en sommarbild ist. Längtar somfan och saknar minst lika mkt!



/Gullman

SKRIVET: 2012-04-10, kl 12:47:11 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Om jag bara visste...

År 2008.





Ibland blir inte allt som man tänkt sig. Inte ens i närheten. Oftast är det något negativt, men just det här - var det bästa som någonsin hänt i mitt liv. ♥

/ Emma

SKRIVET: 2012-04-10, kl 12:41:21 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Stalltjänstdagarna blir bara segare och segare

Hejsan hoppsan!

Igår så lånade jag ju Pijano, hehe. Skulle vara ett stabilt sällskap till unghästen Mallan och jag tror att jag och den vita pringaren klarade uppdraget! :) Red först lite på ridbanan och sen red vi ut en sväng. Allt gick verkligen jättebra. Dock så exploderade Pijano på rakan och for iväg, hahah. Inte fan visste jag vart bromsen satt heller. Fick stopp iaf i slutet på rakan och han vart taggad ut i hovsptsarna och trippade och sprätte med benen. Så jävla roligt! På tillbakavägen blev det trav. Eller det var meningen iaf. Dock så höll han kortkort galopp (?) och vägrade trava. Hihi, han var happy! :P

Sen var meningen att jag skulle rida ut på Escada men tiden flög iväg och så började ett riktigt oväder med regn och blåst så vi skippade det. Blev borstning och mys inne i stallet ist :)

Imorse blev vi klara med stallet en timme tidigare än igår. Men vi var ju 3 personer så de va ju inte s konstigt! :) Och precis som igår gick min beboo ut till hagen alldeles själv <3 Hon e så duktig!

Nä nu ska jag åka en sväng till vh och handla lite mat. Sen kommer mamma och hämtar mig runt fyra för jag måste hämta mitt körkort senast idag för annars skickas det tillbax och jag måste gå om hela kursen bla bla. Svergie e fan konstigt. Aja, vi höres mina vänner!



/Gullman

SKRIVET: 2012-04-10, kl 08:56:04 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Morsning!

Sista morgonen klar sen ett tag i travstallet för den här gången. Skönt men samtidigt lite tråkigt, det var rätt kul att ta hand om älsklingarna :( Nu är det intag och kvällsfodring kvar, sen går stalltjänsten i elevstallet igång ikväll oxå.

Är jättetaggad på att rida min lilla prinsessa idag men efter gårdagens prestationer får hon välförtjänt vila. Imorn kör vi igen! :) Prinsen ska däremot ridas på hihi! Men jaja, nu ska jag ner till Julia och käka och kalasa på varm oboy med henne ;) Hörs senare!

SKRIVET: 2012-04-10, kl 08:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

3 år sen



För exakt 3 år sedan gjorde jag och Pijano våran "tävlings"-debut tillsammans. Det var visseligen bara en påsk-Pay & jump, men ändå. Ååååh, minnen! ♥

/ Emma

SKRIVET: 2012-04-09, kl 23:39:39 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Finaste trollungen i världen ♥

Här om dagen stod ju hoppning på schemat för min lilla buse! En serie - först med travbom till litet räcke, 5.8 m till litet räcke igen och 6.5 m till oxer. Dock ändrade vi det till markbom, 3.5 m till räcke, 3.5 m till räcke och 6.5 till oxer. Sen en linje med liiten grind, 15 m till räcke, 18 m till markbom på båge. Dessutom en trippelbarr som var dubbla bredden än vad höjden var :)

Pijano var sjuuukt taggad som vanligt, men så fin ändå! Dock blev avstånden lite knäppa i serien, så la honom lite fel och sådär men han redde ut det super varje gång! Mätte inte sluthöjden på hindren förrän efteråt, och sjukt nog låg trippeln på 1,15 m och oxern i serien på 1,28 m (knasiga hinderstöd...) ;) Kändes som typ 90 cm, sjukt! Länge sen vi hoppade "lite högre", men han känns ju bara så fin även på "lite höjder" nu efter sadelbytet.

Hjälm Charles Owen Wellington Classic
Säkerhetsväst Racesafe
Fleecetröja Kingsland
Ridbyxor John Whitaker
Ridstrumpor Kingsland
Ridstövlar Tretorn Advance

Sadel Prestige Versailles D
Sadelpad Jacson
Schabrak John Whitaker
Träns John Whitaker
Bett Sprenger
Benskydd John Whitaker






















Foto: Julia Hultqvist.

/ Emma

SKRIVET: 2012-04-09, kl 23:19:33 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Fråga & svar

Elina om Kungligt!:
Som jag förstår det så rider du in hästar från grunden liksom, har jag rätt eller har jag missförstått det haha? Jag undrade bara om du tycker att det är läskigt ibland i vissa situationer eller om du är lugn och så?

Svar: Jo, det har väl hänt ;) Det roligaste som finns är ju att sitta upp på en häst som ALDRIG haft en ryttare på ryggen förut!! Det är verkligen en sån kick att rida unghästar, sjukt roligt. Man måste dessvärre vara helt cool om man ska kunna rida in hästar, man får helt enkelt inte komma till lägen med "panik-känsla" eller så.

Det här låter kanske lite konstigt, men jag blir faktiskt aldrig rädd för min egen skull. Jag kan bli rädd om hästen, att den kan göra sig illa om den slår runt osv.. Men aldrig för att jag ska göra mig illa. Om man ska se det som en bra egenskap i det här sammanhanget eller dumdristigt är en gåta haha.. :P Jag måste säga att jag är helt cool när det kommer till sånt som kanske andra tycker är läskigt. Jag har varit med om det mesta av extrema bockar, kickar, stegringar osvosv, så det är inte en sån big deal längre. Skulle jag åka av, så åker jag väl av - det är inget att börja stressa upp sig för (då lär det bara vara större chans att man faktiskt åker av för den delen också.. ;)) tycker jag iallafall, alla åker av nångång oavsett man vill eller inte.

Om man ska se på min starkaste sida så är det nog ändå just det. På två och treåringarna gäller det att inte störa, irritera eller förstöra något. Och det har jag fått höra på senaste tiden av hästägare/andra att jag sitter helt oberört och låtsas som att det regnar ifall dem får frispel. Jag kan säga ifrån och sånt om jag bedömmer att det behövs, annars är jag helt lugn i "damp-situationer". För jag tycker verkligen inte det är läskigt, utan bara kul! Älskar det här! :)

Och appropå unghästar, så fick Mallan åka hit till Berga idag. Skriver mer om det imorgon - måste sova nu, men ni kan få ett smakprov så länge! ;) Fotad av Julia idag!




/ Emma

SKRIVET: 2012-04-09, kl 17:09:05 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Stopp och galopp!

Dubbla tjocktröjor och säkerhetsvästen är på. Nu blir det uteritt på cirkushästen :)

 

/Gullman

 

SKRIVET: 2012-04-09, kl 08:07:30 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Kungligt!

Klara i travstallet halv 8, utan att stressa eller slarva givetvis - galet nice! Nu blir det "frukost", sen sova lite tror jag. Fast blir ju så taggad av det här fiiina vädret :) Meeen tröttheten tar nog över sen ändå.

Mallan och Pijano ska båda motioneras i skritt och trav idag, mer än så är inte planerat än. Intag av travisarna vid 3 och kvällsfodring vid 8.

SKRIVET: 2012-04-08, kl 22:36:06 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Blir så trött

Min dator vill inte vara med i leken längre... Åh. Får se om den är på bättre humör senare eller imorn helt enkelt ;) Så länge får ni se ett par bilder från idag - uppladdat med trasiga iPhonen. Vad hände med teniken Pijano? Och SITSEN Emma!?? Jajaja, kan skylla på ringrostigheten.

Foto: Travsara

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/2586946/images/2012/pic_197550948.jpg" class="image">

SKRIVET: 2012-04-08, kl 21:37:12 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Bilder från hoppningen!

Måste bara säga att det typ gick bäst idag. Hon var så himla fin och hoppa med det här raka bettet. Drog inte en endaste gång och var väldigt vändbar, wiho! Hehe, lyckades ramla av oxå.. Efter hindret (som hon hoppade så jävla fint på) så stod jag upp i sadeln och klappade henne. Helt plötsligt blir hon rädd för något på marken och hoppar åt sidan. Haha, jag flag typ baklänges ner i nacken kändes det som. Hon travade glatt ut från ridbanan, surra runt på fotbollsplanen lite och sen fångades hon av lagårdspersonalen utanför lagårn, haha. Så jävla söt och nöjd med sigsjälv ;)





























HAHAHAH, så söta......













Bilderna är fotade av Julia & Travsara ©

/Gullman

SKRIVET: 2012-04-08, kl 20:19:27 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Flög som en vante gjorde jag idag..

Bilder från dagens hoppning kommer lite senare. Kan bara säga att jag äger världens mest finaste häst! <3



/Gullman

SKRIVET: 2012-04-08, kl 19:00:44 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Morgondagens stjärna

Jag bara vet.. att man kommer få se mycket av den här hästen i framtiden.





































































Så, det var dem sista bilderna från bildbomben igår som Julia fotade! Fina 09:an! Är faktiskt mer taggad än nervös inför treårstestet nu!! :D

/ Emma

SKRIVET: 2012-04-07, kl 22:53:47 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Påskmys

Idag är det påsk eller nån sån dag iallafall ;) Dock firar man inte nått sånt töntigt om man är jag. Firade inte min födelsedag eller julafton eller sånt heller normalt. Enda högtiden som är värd att firas är nyår. Och sommarlov. :)

Har fått påskägg däremot + x antal kilon efter dessa dagar alltså.... Pijanobusen har fått morötter också hihi! Red ut på honom nu på kvällen efter ett litet dramatiskt fall av unghäst som rullat fast :( Men det gick bra med lilla Wilma iallafall och Pijano var finer!

SKRIVET: 2012-04-07, kl 21:21:43 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Bestämde mig precis...

.. för att jag ska hoppa imorgon. Har inte hoppat sen innan vi åkte till Örebro och blev väldigt taggad på det. En vecka före tävlingen oxå, det blir nog perfekt. Blir utebanan och rakt bett, mycket bommar och lydnad före höjd. Det blir nog kanon tror jag ;)

Men somsagt, nästa helg är det tävling på Sollentuna Ridklubb. Både jag och Emma ska hoppa 1 m och 1.10, dock e vi värlsbäst och har anmält oss till olika klasser, haha! Men det ser vi ändå som posetivt då vi kan kolla på varandras rundor, vilket vi aldrig gjort förut, hehe. Har alltid haft starter typ efter varandra så någon har ex hoppat fram när den andra e på banan. Så det blir nog awesome! :)



Bild från i vintras, hindret ligger på 1.20!

SKRIVET: 2012-04-07, kl 20:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Mallanbrallanbus

Men visst är hon fiiin ändå :D









































Tidsinställt - är nere i stallet och kvällsfodrar travisarna och sen blir det kvalitetstid med min fina prins! :) Trotsar mörkret och kylan - uteritt!

/ Emma

SKRIVET: 2012-04-07, kl 18:51:13 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Hagbilder

Hästarna på bilderna är Mallan (med lila grimma), hennes lillasyrra Alva (med orange grimma), shirehästen Fiona (den stora ;)) och sällskapet Berra (skimmeln). Bildbomben får börja med dessa! :)



























Förutom skimmelponnyn är det ju unghästar allihopa ;) Fiona, shiren, har jag ju ridit lite och tränat galopp på. Alva jobbat förberedande på marken (hon är inte ens 2 år än) och Mallan vet ni ju.. ;)

/ Emma

SKRIVET: 2012-04-07, kl 18:43:26 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Gårkväll + idag

Igårkväll så longerade jag Eskimåen i ridhuset, dock väldigt kort eftersom hennes mungipa typ sprack för att det var så kallt. Hon brukar alltid bli torr i mungiporna så det gäller att smörja in dem så ofta som möjligt. Dock så hatar hon det verkligen. Hon tar huvudet upp i luften och vänder ruman till. Så det gäller att att övelista henne och försöka vara snabb med en morot eller äppelbit i handen, haha. Men man får sej en rejäl flygtur ändå, om man håller i grimman ;)

Men hursomhelst så hade det läkt idag, alltså var det ingen fara. Mamma och hennes kompis följde med ut idag och matade typ alla hästar med morötter och äpplen. Mest till min svarta prinsessa och kompisen Nils dåra, haha. Sen åkte dom och jag mockade å fixade i boxen. Egentligen gör ju stalltjänsten det på helger men eftersom jag ändå åker ut och borstar/rider så kan ju jag ika gärna göra det så underlättar det för dom på morgonen! :)

Men idag blev det bara borstning för Eskimåens del, även fast mungiporna såg fina ut. Åkte sen till vh en sväng och lite så. Skulle åka iväg nu på kvällen, men det blev ändrade planer så jag vet faktiskt inte riktigt vad jag ska göra just nu faktiskt. Spännande liv jag har..



En bild från i somras på lilla johanna och stora escada, haha. Sötisar ;)

/Gullman

SKRIVET: 2012-04-07, kl 15:18:27 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Lycka!

Var ju ute hos Mallan, full rulle på gården var det också. Hon var lite.. "Mallan" i hanteringen, men vilka jäkla framsteg i ridningen idag. Sjukt jäkla grymt! :) Början på någon form av form i skritten, utan bråk eller så. Ingen osäkerhet i traven, jätteduktig! Skrittade och travade dessutom över en bom, wiho! Och sen skrittade vi ut en sväng själva efter passet. Är så stolt. Hon har liksom egentligen inte ens fyllt 3 år, och jag har ridit in henne helt själv. Det här är så grymt kul alltså.

Jag börjar bli fast. Jag tror på oss. Fina, fina bebisen.







Bilder kommer uppdelat i inlägg! :)

/ Emma

SKRIVET: 2012-04-07, kl 13:53:36 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

This is why...

- there's always a reason to not give up.































/ Emma

SKRIVET: 2012-04-06, kl 23:02:15 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Lång dag

Stallet imorse ju. Sen sov jag (eller gjorde ett försök till att sova) och det var så jävla bäst även fast jag inte lyckades somna heeelt! :) Tog in alla hästar och fixade allt som skulle göras, gick fort och smidigt - nice! Efter det upp till nya och käka och kolla på sorglig film sen ner till stallet igen haha.

Mockade och fixade allt till Pijano. Kvällade i travstallet. Sen fick mitt hjärta ett litet pass barbacka med repgrimman i ridhuset. Han var sjukt pigg och busig, så var rätt hård mot honom då jag inte ville tugga... damm hehe! Men annars gick det bra. Blev inte så långt eller seriöst direkt... Bästa Julia fotade, lovar att ni får bilderna imorn ;) För nu har jag precis duschat och ska verkligen försöka sova. Julia åker med även till Mallan imorn så hoppas på nya fina bilder på henne! :)

SKRIVET: 2012-04-06, kl 19:24:50 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

You are the one


- Jag och Pijano år 2009.

Det kommer alltid vara vi två, oavsett vad.
Då, nu och föralltid.

SKRIVET: 2012-04-06, kl 16:38:22 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Fy vilket väder...

Har varit grymt duktig idag! Varit nere i gymmet och tränat helt själv.. Men hade musik och snackade iofs i telefon så de gick bra endå ;) Men fyfan va jobbigt. Blev en snabb dusch innan jag åkte till vh och solade + köpte c-vitamin. Trotsade snöstormen litegrann, hehe. Vilket jag kankse inte borde ha gjort eftersom jag inte såg nånting på vägen tillbax. Det var bara vit dimma överallt + att det bara var imma på visiret på hjälmen. Mnen jag kom till Berga iaf. Åkte direkt ner till stallet och mockade + tog in Escada. Hon blev fett glad när jag kom ner till hagen och gnäggade flera gånger <3 Hon va helt lerig och blöt, wiho.. Haha ;)

Så jag ska gå ner till stallet nu och borsta + longera. Sen kommer mamma med morötter och efter de så åker jag hem, woop woop! Ska bli skönt att sova i sin egna säng för en gångs skull ;)



Escada påväg ner till gymmet, lagom lerig :)



Påväg in från hagen, lydig häst man har som snällt följer med även om man inte har grimskaft!



Fint täcke, verkligen. Blev torkrummet direkt....

Fick oxå bersök av olles gullehund Freja imorse, myys! :)



/Gullman

SKRIVET: 2012-04-06, kl 13:00:00 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Utrustning - Escada, schabraken

Här kommer altså schabraken, wiho! Använder alla ungefär lika mycket. Eller nej, nu ljög jag. Gillar varken Whitaker-schabraken eller GlenGordon.
- Schockemöhle for the win ;)

Whitaker, marinblå, 299:-
(lite smutsigt på bilden men jag red me de idag..)



Whitaker, rött, 299:-. Ett impulsköp helt enkelt!



Jacson, typ 220:-. Använder inte så ofta.



GlenGordon, hmm tror de kostade typ 450:-. Tänkt att va ett tävlingschabrak, men eftersom det gick åt pipsvängen första tävlingen jag hade det så användes det inte på typ några månader, men nu går det bättre när jag har det. Haha, jag vet jag e störd :D



Schockemöhle, marinblå, 449:- kommer inte ihåg när eller vart jag köpte det, men.. FAVORITSCHABRAKET helt klart. Används flitigt och är typ helt urtvättat, haha. Har det oxå när jag tävlar. Eller kan inte ha de längre eftersom vi blir sponsrade numera, men endå. Det är bäst <3

¨

Schockemöhle, beige, 449:- köptes i Falsterbo. Oxå favortischabrak. Älskar verkligen dom här schabraken!



Har även en del märkeslösa schabrak som jag använder typ aldrig.. Därför inte så interessant ;)
Och som ni ser så klipper jag alltid av stropparna som man sätter i sadelgjorden där uppe. Tycker bara att dom e ivägen + att det tar massa extra tid att sätta i varje gång osm man byter schabrak, vilket jag gör varje dag. + att dom bara korvar sig när man tvättar dom! :)

Någon som har likadana schabrak som oxå tycker som jag?

/Gullman






SKRIVET: 2012-04-06, kl 09:38:55 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Godmorgon - godnatt

Har jobbat i trav från 6 imorse till typ kvart över 8. Och fölstallet tog jag själv, supermysigt :) Faktiskt mysigt med morgonmys med Yoggi och umgås lite med alla fina travisar! Märta var busig... Morgonen gick väl bra och rätt fort. Men har ont i hela kroppen och huvudet. Vill bara sova. Så det är precis vad jag ska göra också :) Hörs sen!

SKRIVET: 2012-04-06, kl 09:30:47 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Igår

Första riktiga uteritten och Mallan var sååå duktig! Blev lite rodeo på ett ställe men sen skötte hon sig kalas! Skrittade både på kort och lång tygel, och travade ikapp den andra hästen också hihi :)

Pijano fick gå markarbete i ridhuset istället. Lite småskutt och trimm - första gången på länge. Pigg och glad som vanligt! Bästa killen :) Maja fotade oxå så hoppas på bilder från det snart!

Det här inlägget skulle givetvis kommit upp igår men tekniken var inte med mig, datorn ville inte och bloggappen funkade inte...

SKRIVET: 2012-04-05, kl 22:00:00 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Utrustning - Escada

Så nu kommer del 1 av min utrustning. Då är det mest basic-grejjer, alltså det som jag använder till vardags. Har ju annars 464723798 grejjer i stallet, men som är ganska ointeressanta, men men.

TRÄNS

Hade ganska många träns, men har kastat, sålt och slängt en del.

Till vardags:

Dy'on Working Collection, platt nosgrimma och med clips-spännen 1299:-
(Har dock bytt ut sidostyckerna från andra Dy'on-tränset)



Hoppning/Tävling:

Dy'on Working Collection, pullarnosgrimma 1299:- (det här har clickers-sidostyckrna)
Swarovskipannband, 600:-



Gammalt hoppträns/vardags ibland:

Treadstone, remontnosgrimma 799:- (tror jag)
Fejk swarovskipannband i brist på annat..



Har även sparat tränset som hon hade på ridskolan. Därpå sitter hackamoret och ibland har det en rosa/svart nosgrimma och bett när jag longerar. Använder det med andra ord ganska sällan. + att det är svart. INGEN BILD PÅ DET..

SADEL

Cobra Flatback



Köpte den från ridskolan. Den är ganska gammal, välanvänd och sådär. När jag red i den på ridskolan så va den väl helt okej, men nu är det världens bästa sadel. Så otroligt skön och man får bra sits. Passar perfekt till mina långa ben + att de typ e den enda sadel som Escada tycker om :) Dessutom ligger den perfekt på hennes rygg!

SADELGJORD/MAGPLATTA


Glen Gordon, "vågig", kostade ungefär 1200:-
(se även bilden ovan)



Märkeslös magplatta, köpte den i Falsterbo för ca två år sen, 600 :- ungefär



BENLINDOR/PADDAR

Kingsland, svarta, 499:-, har tappat bort två och sen klippte jag av den ena, hehe. Så har en kvar å den e prydnad!
Mias RS, bruna, 189:- paret, använder aldrig
Schockemöhle, gråa, fick dem i julklapp, används flitigt och har två till nånstans
Equiline, bruna fleece/elastiska, 299:- paret. Hade ett par grå förut oxå men dom e oxå borta



Schockemöhle, svarta, tror dom kostade runt 249:- inte helt säker, men asbra förövrigt
Mias RS, beiga, 69:- anväds sällan



BENSKYDD

Veredus Olympic, bruna, 990:- köpta i Falsterbo. Dem använder jag mest helatiden, uteritter, träning och tävling.
Veredus Carbon Gel, svarta, 1499:- ingen aning om varför jag köpte dom, haha. "hade lite pengar över". Men jag använder dom typ aldrig. :P
Eskadron bakskydd, 319:- köpta i globen, har börjat använda dom nu ibland. Hon är lite känslig med att ha saker på bakbenen men nu börjar hon vänja sig.



Har ett par Catago Pro-skydd oxå, men dom e självklart på vift...

Sådärja, tar schabraken i ett eget inlägg tror jag, blir roligare så heho! ;)

/Gullman





SKRIVET: 2012-04-05, kl 20:08:40 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Precis som jag trodde

Escada hade rullat sig, tummen upp för det! (Y) Så det blev borstning. Men först ställde hon snällt upp på en liten photoshoot av schabraken. Och jag fotade oxå resten av utrustningen som kommer i ett inlägg lite senare ;)
Och eftersom de inte va nån täckning på telefonen och jag var tvungen att ringa ett viktigt samtal så tog jag med mig henne ut på en liten promenix. Tanken var att bara gå runt maskinhallen typ, men mötte Emma & Pijano så vi gick mupprundan, myys! Hälsade på kossorna gjorde vi oxå, något som Eskimpen tyckte va sådär halvläbbigt, sen insåg hon att man kunde käka deras mat å då vare lungt, haha ;)

Men somsagt, borstning för hela slanten blev det efter det och nu sitter jag här på rummet igen :) Ska börja skriva om utrustningen nu, så ciao!





Den svarta kossan i hagen är döpt efter Escada, ser ni ngn likhet? ;)



Hon hittade även maten....

/Gullman


SKRIVET: 2012-04-05, kl 18:39:26 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Paniken slog mig för en stund sen

Chillar gal1 på rummet. Har käkat lunch/middag me ollbert på Millas Pizzeria. Nomnom säger jag bara. Men hursomhelst så e ja tebax på gården nu. På rummet, somsagt. Och ska snart rulla GÅ ner till stallet. Har insett att moppen bara är till för att åkas längre sträckor. 1. jag måste ha hjälm på mig = förstör frisyren och man kan inte ha keps, vilket jag då brukar ha i stallet. 2. släpper ut onödiga avgaser. 3. eftersom grusvägarna är sladdade så ramlar man ju typ bara - orkar inte ha fler blåmärken på benen. 4. det tar ca 1 min att gå ner till stallet, och ja jag har varit väldigt lat. Haha. Så moppen får stå snällt parkerad utanför nya medan jag går ner till stallet. Snart. :)

Men jag har iaf suttit och läst lite hästbloggar, kollat olika outfits osv. Då tanken verkligen slog mig att jag behöver ett nytt schabrak. Lixom.. Jag börjar faktiskt tröttna på dom jag har nu. 2 Schockemöhle, 2 Whitaker, 1 GlenGordon och 1 Jacson. Var händer me världeeeeeen? Dessutom börjar dom bli fula nu när jag tvättar dem så mkt. Nej, måste verkligen köpa nya. Åtminstonde ett, sålänge bara för att inte se sådär tråkig ut. Dock har jag inga pengar, 600 spänn försvann precis eftersom två tävlingar är inbokade. Och så vill jag inte be mamma å pappa eftersom dem för bara nån vecka sen gav mig nytt träns, ridbyxor, tävlingskjorta osv. Så har ingen aning om hur jag ska lösa detta i-landsproblem.. Påskharen kanske läser det här om jag har tur ;)



Ett sånthär drömmer jag om. Så att jag kan matcha med mina favoritälsklings gråa Schockemöhle benlindor som jag flitigt använder var dag. (Dock iofs inte dem senaste dagarna då jag hittade mina bruna Equiline i lådan.). Älskar dem här schabraken, asbra passform och ah, snygga helt enkelt ;) Tror de kostar 449 riksdaler, värt vartenda öre.


Kanske ska göra ett inlägg om min utrustning, hmm. Ska ändå städa i sadelkammaren så kan passa på att fota å ha mej då. Men nej, nu ner till stallet och borsta lerig hest (förhoppningsvis har hon rullat sig, är sugen på en helkväll i stallet, hihi) Pusshej!

/Gullman



SKRIVET: 2012-04-05, kl 14:46:52 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Följ oss på Bloglovin'

För att enkelt hålla koll på alla inlägg vi skriver och vara först att se när vi uppdaterar, klicka på knappN nedanför ;)

bloglovin


Skriv en kommentar till det här inlägget så följer vi er oxå!



/The absolutelit CREW

SKRIVET: 2012-04-05, kl 14:14:22 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Sista praktikdagen

Har precis longerat och lasttränat Alva. Hon fick löshoppa ett par språng över ett sockerbitshinder också. Tveksam på det men hoppade däremot utan tvekan över staketet efteråt hahah... ;)

Nu ska Mallan skrittas ut. Tänkte strunta i att longera före... Önska oss lycka till :)

SKRIVET: 2012-04-05, kl 12:50:32 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Ahmen saru sten eller?

Helluuuu! Chillar just nu på rummet me musik. Dä e najs! :) Var ute och powerwalkade flisen imorse me Ove. Nu börjar man känna träningsvärken, haha. Men fan va duktig man känner sig endå! Efter en frukost bestående av 2 ägg och 3 gurskivor så gick jag ner till stallet och tog in Escada. Idag kom hon fram direkt när jag gick in i hagen, utan att springa iväg och busa. Skönt va de för jag orkade inte knata runt i leran (dock så har hagen nästan torkat upp helt). Tummen upp på de! :) Dock så vägrade hon gå in i stallet. Fick kämpa som en galning, hahaha. Hon har mycket egen vilja den där hästen.. Vissa av er kanske inte vet att hon typ hatar att gå in från hagen mitt på dan, hehe.

Red på stora utebanan iaf. Treorna hade dressyrtävling idag typ så det va framridning där. Men jag fick rida där iallafall. Hon skötte sig jättebra även fast de va massa andra hästar som red kors och tvärs. Dock va underlaget lite hårt på vissa ställen, men det blev bättre när de blev uppridet. Men hon kändes fin iallafall. Lite seg i början kanske, men det släppte efter ett tag. Gjorde jättefina galoppfattningar från skritt oxå. Min fina prinsessa. Det är sån underbar känsla att rida henne, wiho! :D Red ungefär en timme med skritt inräknat. Jag tyckte de va lite jobbigt att rida när man inte fick plats pga av att det kom många hästar, så travade av lite tidigare än planerat, skirittade av en lite längre runda oxå, förbi maskinhallen :)

Sen fixade jag allt i stallet och la in massvis med halm i boxen, myyys! :) Har precis käkat lunch oxå, lite sallad bara. Tänkte dra in till vh lite senare iaf :)



Världens finaste.

/Gullman

SKRIVET: 2012-04-05, kl 11:38:19 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Vad är de för hästar? Berätta gärna lite mer om dom ! =)

... och nu kommer svaret på den kommentaren!
Bättre sent än aldrig, visst? ;)

Mallan har ni ju faktiskt fått läsa lite mer om på senaste tiden. Hon heter egentligen Ma Kleine och är ett halvblod f.09. Jag började rida in henne i höstas, och nu är nästa mål 3årstestet den 12/5 :) Denna lilla tjej har ett mycket speciellt temperament, hon är inte elak - men hon är lite knepig. Skulle kunna berätta mååånga knäppa historier om henne, men det tar vi någon annan gång. Hon är totalt orädd, men samtidigt protesterar hon ordentligt mot det mesta innan hon lärt sig. Allt har liksom tagit mycket mer tid med henne. Men själva "ryttare på ryggen" var aldrig något problem, i såna lägen är hon helt orädd.

Alva är Mallans lillasyster, samma mamma och pappa. Född 2010. Hon heter egentligen Alva Klein och ser likadan ut som Mallan förutom längre man, högre strumpor bak och mindre modell ;) Men sen finns det inte så mycket mer likheter faktiskt. Alva är mycket lugnare och lättare att ha och göra med i nästan alla situationer. Alva vet jag dock inte om ni kommer få läsa om så mycket, för vet inte hur planen blir med henne. Hon är ju inte så gammal ännu :)


Pappa Marwin.


Mamma Erbklein.


Tycker jag ser ett litet mönster i att Mallan blev svart med vita täcken och hoppar bra.. ;)

/ Emma

SKRIVET: 2012-04-05, kl 00:36:33 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Så sitter man här igen

Sitter i fönstret i kylan och mörkret. Sitter ganska ofta här när jag är på mitt rum faktiskt. Är så trött men ändå så speedad att jag inte kan sova. Orken börjar försvinna, hade verkligen behövt ett lov just nu. Men så blir det inte. Jobbar i trav från fredag till tisdag, sen är det stalltjänst från tisdagkväll... Veckan efter "lovet" väntar plugg igen, prov och massa jobbigt. Och stalltjänst då också. Kul. I normala fall hade det inte gjort så mycket, men jag är så.. trött nu, och har varit ett tag.

Det är inte att jag tröttnat på hästarna, verkligen inte. Ska bli roligt att vara hos travarna, har tävlingar inplanerat för Pijano och 3årstestet för Mallan. Full rulle med både mina hjärtan och andra hästar. Mycket att se fram emot. Men jag är bara allmänt helt slut... Jaja, ny dag imorgon. Mallan ska skrittas och Pijano ska galoppjobbas ute.

SKRIVET: 2012-04-04, kl 23:21:15 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Ändrade planer

Tänkte rida ut på min trollunge men insåg att det skulle bli mörkt, så blev tömkörning istället :) Det har alltid gått hyfsat dåligt för mig att tömköra honom (vem som helst annars kan, men eftersom jag tränat honom så mycket "frihetsdressyr" och trick ser han minsta rörelse som ett kommando givetvis, och missförstår) men idag gick det bra.

Fick visa riktigt bestämt i början vad som gällde sen rullade han bara på av sig själv i en bra låg - fast inte djup form. Promenerade mupprundan som avskrittning sen :)

Sen är mitt hjärta bara bäst i världen, som en vardaglig sak att han står lös mitt bland alla höpåsar när jag mockar och fixar utan att äta. Det är inte många hästar som är som honom vill jag lova. Men för mig är uppfostran nästan hund-lydigt A och O. Hoppas Mallan går i Pijanos fotspår haha :)

SKRIVET: 2012-04-04, kl 19:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Kul med unghästar



Om man kollar på bilderna ovan, de två till vänster är från i februari och de två till höger nu i april - så har ju faktiskt Mallan bara på dessa två månader växt till sig ordentligt! :D Synd att det typ inte finns några bilder från första tiden (började ju rida in henne i höstas).. Men sjukt kul att se när hon växt till sig såpass mycket på bara dem här två månaderna ändå :) Det är svårt att hitta bilder som gör allt rättvist, men detta var det närmaste jag kunde komma iallafall, eftersom det är lite bildbrist haha! Och nej skvallerbloggar, jag har inte redigerat/vinklat någon bild - för jag vet inte hur man gör. Men somsagt har jag knappt några bilder alls, så dessa eller inga. Och detta är inget jag vill ha något cred för alls, utan det jag menar är att hon växt eftersom hon är ung och faktiskt fortfarande växer ;)

/ Emma

SKRIVET: 2012-04-04, kl 18:56:24 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Ute på joggingtur med Escada



Haha, måste göra detta lite oftare kanske. Eskimåen verkade tycka att det var roligt iallafall, och fysatan va jobbigt de va. Shit, e helt slut nu. Ska snart ner å gymma oxå, grym man e!
Hehe, mobba mig inte för filmen.. Skitsvårt att filma samtidigt som man springer ju! ;)

/Gullman

SKRIVET: 2012-04-04, kl 18:23:57 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Fin tjej!

Har varit på Jursta och löshoppat Mallan somsagt. Tror hon har en gnutta träningsvärk, för hon var lite mer loj än vanligt, öppnade inte riktigt upp ordentligt som hon brukade när hon hoppade och hoppade inte riktigt igenom helt. Men hoppade kalasfint som vanligt! ;) Överhoppade sig typ inte alls idag, vilket är bra och skonsamt för hennes ben haha.. Inte riktigt så bra när hon hoppat som hon gjort tidigare, alltid MINST typ 50 cm över hindret på alla håll, hur högt det än är dessvärre hehe :P

130 fick hon skutta över idag, och lite lösgalopp och sånt blev det också. Hon skötte sig sååå bra, stor skillnad från sist! Inga problem med att stå still eller så, utan mycket coolare :) Nu blir det skrittas och lugnt resten av veckan. Hon fick även spruta b-vitamin idag, vilket Pijano också ska få snart nån dag när någon kan hjälpa mig att spruta (jag kan, men jag är extreeemt spruträdd och rädd att göra fel på något sätt, så nä - nån annan får göra det på honom!).

Red ut barbacka på shirehästen Fiona också, skrittade och travade. Hon var duktig! Nu ska jag ner till stallet för att rida ut på Pijano också, mysigt väder och bästa hästen - kan inte bli bättre! Så länge får ni lite bilder Tessan knäppte på Mallan (och mig..) idag!











/ Emma

SKRIVET: 2012-04-04, kl 17:41:55 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Eftermiddagsfix

Halloj!

Har varit på mitt rum hela eftermiddan å städat å fixat. Nu kan man äntligen gå in i rummet igen, wiho! Har packat upp allt från praktiken och sorterat å massa sånt. Känner mig så duktig nue, haha. Har även hunnit med att duscha och sitta uppe på balkongen me Emma och snacka skvaller. :)

Ska bege mig ner till stallet och mata hästen med moröttter, nomnom! Blir borstning och såntdär oxå för nu rullar hon sig ju i hagen var och varannan dag. Borde kanske köpa dom där "Magic Brush". Har hört att dom ska vara bra, någon som vet?
Jaja, vi hörs!



/Gullman

SKRIVET: 2012-04-04, kl 13:40:29 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Sånthär blir man oxå bara helt glad av!



SVAR: Åh jag blir helt glad när du skriver så. Eran blogg är oxå bäst! :D Massa kramar och en fet länk till STALLCHEYOR! <3

/Gullman

SKRIVET: 2012-04-04, kl 13:17:59 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

visste inte att man kunde uppnå en sånhär nivå av glädje



Men tydligen så kunde man kanske det. Efter att jag skrivit klart det förra inlägget så gick jag ner till stallet direkt. Solen sken å himlen va blå. Betydligt varmare än imorse när jag och Olle va ute och joggade flisen, hehe, så duktiga vi e ;)
Men hursomhelst, gick ner till hagen direkt och gosade med Eskimåen. Precis när jag skulle sätta på henne grimman fick hon nått tuppjuck och snurra runt och brallade iväg. Sen stannade hon å bara kollade på mig, längst bort i hagen. Gick fram men då galopperade hon iväg igen.... Sen stannade hon igen, kollade på mig och satte fart rakt emot mig. Väluppfostrad häst tänkte jag då, som kommer tillbax till en när man busat klart. Men icke, hon fintade mej och ah så höll vi på en stund. Hon tyckte de va jättekul å busa runt, tror hon har saknat mig faktiskt, haha. Men ah, lekte en stund innan jag va tvungen å gå upp och hämta lite mat för att få henne att stanna, hahaha. Behövde knappt gå in i hagen förrens hon kom travandes och stannade framför mig så jag snällt fick ta på grimman. :)

Gjorde iordning henne och skrittade iväg till utebanan där jag red. Och herrejävlar va fin hon va. Satt där och glassade runt i perfekt galopp och kände mig typ bäst i världen. En riktig häftig känsla faktskt ;) Då kom jag på hur bra vi passar tillsammans. Hon är precis en sån häst som jag vill ha. Som man måste jobba med helatiden för att se resultat. Inte en som böjer på nacken och sen är det bra så. Nääe. Inte min typ överhuvudtaget. Escada e perfekt! :D Men hursomheslt, fan va fin hon va. Sarski och Emma har varit jätteduktiga med henne! <3



Nu sitter jag på rummet och gör inte så mkt. Ska väl börja städa här lite smått och sådär. En dusch och sen blire kanske film efter de. Totalmissade lunchen så blir väl en tripp till vh sen för att få i mig nåt. Men just nu så syndar jag, haha. Går ju på diet men fick en present igår, hihi. Huuuur mycket pepsi somhelst. Somsagt, gladare kan ingen vara! Men det går fan inte att motstå... :P MEN, jag var ju trots allt ute och joggade imorse! :)



Nomnomnom! ;)

/Gullman

SKRIVET: 2012-04-04, kl 11:10:43 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Upp och iväg!

Underbar uteritt med min prins igår! Red i skogen, på ett fält och både travade och galopperade lite. Superpigg haha! Men helt underbart :)

Nu har jag haft lite sovmorgon, men dags att åka och löshoppa Mallan, så vi hörs senare!

SKRIVET: 2012-04-04, kl 09:36:45 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Nu är allt i sin ordning igen!

Kom hem till Berga vid halv fem-tiden igårkväll. Och jag kan lova er, att jag har ALDRIG någonsin varit så glad över att komma till Berga. Det första jag gjorde var att rusa in i stallet och pussa på Escada. Ååh vad jag har saknat henne. Verkligen, har inte kännt mig hel, alls överhuvudtaget. Men igår vare bara lycka! :D

Packade in alla grejjor i stallet, på rummet osv. Så skönt att andas Bergaluft igen, haha. Luktar ju bajs, men iaf :P
Sen bytte jag om direkt och gick ner till stallet. Gjorde iordning Eskimåen och hade ingen aning om vart jag skulle rida. Så skönt att sitta upp på sin egna häst, i sin egna sadel. Kände mig hemma igen direkt när jag satt upp. Åh! :)

Skrittade iallafall ner till rakan och red där. Skritt trav och galopp i solnedgången. Ingen va gladare än jag, om inte Escada dåra, öronen spetsade frammåt hela tiden, trots att det var motvind och jag fick farttårar. Haha. Hon va så himla glad, och ja, jag med såklart, hihi. Bara släppa allt och bara galoppera. Sitta på en häst man litar på till 110%. Fan vilken känsla asså! <3 Red sen bort och hoppade lite på den nya terrängbanan som några treor har haft som projektarbete. Underlaget var inte så bra så blev bara ca 3 språng över tegelstenarna. Vi kommer återvända dit när det har torkat upp lite mer i marken, tjoho! :D Escada tyckte det var jätteroligt!!

Åh, ingen anar hur bra jag mår just nu. Allt rullar på. Är ledig nu i en och en halv vecka, så skönt att få vila upp sig. Hihi, jag måste vara jordens lyckligaste just nu. Kärlek till allt! <3



Går inge vidare att ladda upp bilderna från mobilen... Bajs. Men får bli den här sålänge, från hoppningen veckan innan vi åkte! ;)

Och btw, nu funkar datorn igen, så ingen mobilbloggning på ett tag!

/Gullman

SKRIVET: 2012-04-03, kl 15:59:12 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

...

Mitt huvud går på högvarv, krasch-varning.. Nu vill jag bara gå ner till stallet och rida ut på min prins och rensa tankarna. För det är det absolut bästa i hela världen.

SKRIVET: 2012-04-03, kl 14:40:53 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Knasbollen

Haha, idag var Mallan.. Mallan. Så svårt att beskriva henne, men hon är verkligen en speciell häst. Hon har liksom varit en odåga, ett litet monster, enda sen hon var föl.. Men ändå är hon inte en elak häst liksom.. :) Senaste dagarna har hon faktiskt varit väldigt harmonisk och trevlig förutom att hon hoppat ur hagen och totalvägrat att få vatten på benen.. Men idag var hon lite mer "sig själv" igen haha!

Började redan när jag skulle hämta henne i hagen. Vände och gick åt andra hållet (hon brukar faktiskt ändå alltid komma). Sen när hon var fast, så frös hon fast i marken och fick stå och övertala henne en stund om att vi faktiskt visst skulle röra oss. Och då upptäcker hon min luva (som då alltid sitter på jackan) och den var ju megakonstig, så då åkte öronen bakåt och hon började småhugga efter luvan hahaha.. Började undra om hon verkligen är ett sto och inte en hingst, för ibland ser hon verkligen ut som en hingst (förutom humöret..) ;)

På stallgången sen då (som hon varit såå duktig senaste tiden och står iprincip helt still), nej men då hände något megakonstigt utanför så blev både upptryckt i väggen och trampad på foten. Men efter att ha diskuterat detta, så var hon ganska medgörlig haha :) Planen för dagen var att släppa henne på ridbanan löst för första gången. Ställde fram ett litet sockerbitshinder utan infångare också, som lite förberedande för morgondagens löshoppning ;)

Först var det bara intressant att käka gräs, om man ens kan kalla det gräs, i kanterna. Sen blev det brall med bockar och full fart haha.. Sen.. hahah, för rolig är hon - tittade jag bort i en sekund och helt från ingenstans står Mallan på andra sidan staketet.. Inne i stallet skulle vi träna på att spola benen också. Vi testade att sätta fast henne, och det.. gick ju inte. Trasslade in sig totalt hehe. Men lyckades svampa av benen lite iallafall. Sen när jag skulle släppa ut henne i hagen och hämta en ponny gick hon och blockerade vägen för mig hela tiden.. Hahah :D Alltså hon är för rolig, mycket skratt är det åt den här hästen vill jag lova.

Men förutom knäppheterna så skötte hon sig bra! Håller på att lära sig inkallning, hon kommer.. ibland.. när jag böjer lite på knäna eller sätter mig på huk. Och testade bugan, då var hon helt lös, och hon gick ner direkt :) Visst, hon står inte kvar, men hon tar ner hela benet. Ändå bara tränad en gång en liten stund haha! Sen hoppade hon som vanligt primakalasbra över det lilla hindret :)



/Emma

SKRIVET: 2012-04-03, kl 13:52:24 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Lite halvonödig fakta kanske

Den här helgen har jag blivit så mycket smartare. Eller kanske inte, men iallafall. Värdshistoriens mest osammanhängande inlägg som inte har med något att göra, egentligen. Enjoy!


Börjar med en film från helgen på Pijano & Izzie, som har någon form av hatkärlek till varandra. Haha, sötisar. Araben och travaren liksom - lika bra!


Sarski och bjässehästarna vi red ut på i helgen också.. Bergas största höhö ;)


Hahah, råkade aprilskämta med Gullman oxå..

Sen så kom jag på en grej!?? Alla säger alltid typ "Haha, ofta din häst är döpt efter ett instrument", har aldrig tänkt vidare på det liksom.. Men till exempel Mallan heter ju Ma Kleine egentligen och hennes pappa och mamma heter ju Marwin och Erbklein - tja, ni ser ju hur det hänger ihop. Pijanos mamma och pappa heter Pierella och Bajano - ÅHHHH, att jag aldrig tänkt på det under dessa år hahah.. Men ah, man lär ju sig nått nytt varje dag.. ;)

/ Emma

SKRIVET: 2012-04-03, kl 13:44:09 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

På TDB.. Wiiie!



/ Emma

SKRIVET: 2012-04-02, kl 21:43:28 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Kimberly

Red Kim idag glömde jag berätta. Skrittade först ut en sväng och travade sen i ridhuset och jobbade henne. Shit vilket steg hon har, känns som om man flyger fram typ haha :) fin häst iaf!

SKRIVET: 2012-04-02, kl 17:59:52 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Monday

Red ut på Pijano imorse. Blir ingen bild för outfiten var så otroligt ful hahaha :) Träns utan nosgrimma, montesadel, brösta, magplatta, sadelpadd UNDER schabraket ocv skritt-täcke på det... Aja, vem pallar bry sig klockan 8 på morgonen? Skrittade iallafall fram och av på asfalt, och joggade lite på en åker. Hysteriskt pigg var han, som tidigare i helgen också ;)

Sen åkte jag till praktiken, och började med lilla Alva. Lastträning stod på schemat och det gick väl inte direkt framåt från tidigare gånger... Nu efter x antal timmars träning är hon fortfarande lika envis och har inte kommit längre än en hov på luckan... Haha :)

Mallan däremot gick det jättebra med idag. Hon var galet pigg eftersom hon vilat i helgen (förutom när hon tränade löshoppning med sig själv på staketet i hagen...) så hon bockade och brallade på när jag longerade. Hoppade igen upp själv, red lite i skritt sen blev det rätt mycket trav :D Hon stannade till några gånger och hoppade lite på stället men annars skötte hon sig utmärkt!

Red volter och serpentiner och sånt och hon var så duktig! Gjorde av misstag en galoppfattning från skritt, men avbröt det då hon knappt är inriden i traven liksom ;) Sen skrittade jag ut på henne SJÄLV.. Andra gången hon går utanför ridbanan med ryttare (förra var både med häst-draghjälp och ledare haha) och jag är sååå stolt över lilla tjejen!! Lasttränade även henne innan hon fick gå ut i hagen igen. Det gick bra!

Nu ska jag städa mitt rum lite snabbt, sen ner och rida Escada och borsta på min prins Pijano. Hörs senare!

SKRIVET: 2012-04-02, kl 17:48:27 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Ärlighet varar längst

Så därför ska jag inte fortsätta låtsas som om att jag trivs här, som om att allt här är så jävla nice. Är så trött på otrevliga hästmänniskor så att jag vill spy. Fyfan säger jag bara. Alla ni på Berga som klagar på att ha stalltjänst å att exempelvis kratta vid höet, ni ska va så jävla tacksamma. Jag är tacksam över att ha trevliga hästmänniskor i mitt stall, snälla hästar att jobba med, fasta rutiner osv. För det finns ställen som är så mycket värre. Det har jag insett nu. Den här veckan har visat mig mycket. Aldrig fått så mycket skit kastad på mig någonsin.
Imorgon åker jag hem, och kommer aldrig mer komma tillbax hit. Ska bli skönt å komma hem till folk som är roliga och trevliga. Har saknat er somfan ska ni veta. Och mest av allt har jag saknat min underbara fina,snälla och väluppfostrade häst.

En sak e säker.. 'Kommer aldrig sakna er. Hata oss - hata er!'

SKRIVET: 2012-04-02, kl 00:03:57 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Ma Kleine *09

Reach for the stars
And if you don’t grab em,
at least you’re on top of the world.
<3















/ Emma

SKRIVET: 2012-04-01, kl 20:07:21 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Å du sköna lediga dag!

Hej hopp! Har varit ledig idag och bara skrittat ut på Darwin aka Sten. Trevlig häst som jag skulle vilja ta med mig hem, haha. ;)

/Gullman

SKRIVET: 2012-04-01, kl 14:00:23 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Fina prinsessan



Historien har knappt börjat, och det ska bli så himla spännande att se hur det här slutar. Fina, fina, fina tjejen.

SKRIVET: 2012-04-01, kl 09:58:09 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Senaste dagarna

Fullt ös medvetslös - bästa uttrycket utan tvekan. Har haft massa hästar att rida senaste veckan. Bland annat en ungshire, känn på den ni! Väldigt annorlunda för mig, och garanterat den största unghästen jag suttit på ;) Fiona, som hon kallas, har fått lära sig galopp bland annat.

Sen har Alva longerats med gjord och bett och lite sånt. Bea har skrittats på. Escada har jag testat att hoppa lite, satan i gatan vad hon hoppar haha! :)

Sen har Mallan tagit ett stort kliv framåt i träningen, sjukt kul. Har travat henne för första gången "på riktigt". Hoppade upp utan hjälp eller att hänga innan, red bara själv och travade utan lina - svängde och stannade och så. Så himla duktig! Har även tricktränat henne en gång, och bugan sitter nog fan snart :D Annan träning med henne har det blivit också, typ försök till att spola ben... Förresten kommer det hända en grej som jag än så länge håller utanför bloggen, men är sjukt glad och taggad och kan lova att ni kommer få se mycket av Mallan i framtiden.. ;)

RSS 2.0