SKRIVET: 2011-05-31, kl 21:04:30 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Plugg

Får se om jag hinner ikväll eller om det blir imorgon, så lägger jag iallafall upp lite hopp-bilder från idag på Pijano :) Nu har jag suttit och gjort rester i ett par timmar och lär fortsätta med det ett par timmar till. Så har tyvärr inte tid att uppdatera hehe, skolan går först! Tjingtjong

/ Emma

SKRIVET: 2011-05-30, kl 23:18:17 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Pijanobus ♥

Låter bilderna tala för sig själv om ridpasset idag..

Fast en dagens outfit blir det igen, Pijano ville inte ha rosa hehe ;)

Hjälm Charles Owen Wellington
Säkerhetsväst Racesafe
Tröja CRW
Ridbyxor Horze
Ridstrumpor Kingsland
Ridstövlar Tretorn Advance

Träns ?
Sadel Kieffer Inn
Sadelpad Jacson
Schabrak John Whitaker
Benlindor John Whitaker
Boots ?







































/ Emma

SKRIVET: 2011-05-30, kl 22:52:47 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Busig Yoggi

Red en busig Yoggi idag under håltimmen/lunchen, och här kommer bilder! Riktigt roligt var det, jag satt och skrattade hela tiden ;) Kanon-ridpass måste jag säga!

Kör även på en dagens outfit, bara för att ;)

Hjälm Charles Owen Wellington
Tröja Kingsland
Ridbyxor Horze
Ridstrumpor Kingland
Ridstövlar Tretorn Advance
Ridvantar ?

Sadel Pessoa
Träns ?
Schabrak "Berga"
Benlindor ?



















/ Emma

SKRIVET: 2011-05-30, kl 10:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Önskeinlägg

Okej, nu ska jag skriva om vad det bästa respektive sämsta är med Pijano. Det här kommer låta jättefånigt, men det bästa med honom är att han är HAN. Det tycker jag verkligen, han är så jävla underbar och det finns inte ord för hur perfekt han är i mina ögon. Han är verkligen min drömhäst. Men om jag ändå ska skriva något, så är väl det bästa hans personlighet och temperament. Och hans vilja och så. Även om han inte har någon kapacitet och inte klarar så mycket så har han verkligen viljan och älskar att jobba, hoppa och sånt.



Det sämsta.. Hm.. Jag vet faktiskt inte. När han visar sin dominanta sida typ, får då kan han bli förjävlig ;) Sen vet jag faktiskt inte. Om jag fick ändra en sak med honom.. Hm.. Fan vad svårt. Finns flera grejer jag skulle vilja ändra ;) Jag skulle vilja att han var hingst istället för valack, kanske var lite yngre och större, men framförallt skulle jag vilja att han var helt fräsch och frisk alltid. Att han inte hade ont eller så. Aldrig. Utan att han fick vara helt fräsch. Det skulle jag vilja ändra på honom. Jag skulle vilja ta bort hans svullnader i benen, hans "ryggproblem", hans dammallergi, och ändra det felet han har i hovarna. DET skulle jag vilja ändra.



Samma sak med mig nu då.. Haha.. Det är grymt svårt att skriva om sig själv. Ska jag skriva om mig i allmänhet eller som ryttare/hästmänniska hehe..? Äsch tar väl häst-jag då ;) Det bästa med mig enligt mig själv när det gäller ridning och sånt är väl.. kanske.. hmm.. att jag anpassar mig rätt bra till olika hästar typ. Det sämsta.. är kanske mitt tålamod ibland (dock har det blivit bättre) och mitt självförtroende kan vara lite kasst ibland, ifall det blir för mycket skit på en gång liksom. Då sviker mitt självförtroende regält ;) (Aldrig att jag blir rädd eller så, utan jag känner mig liksom bara kass). Om jag fick ändra en sak.. Kanske vara liite kortare hehe.



/ Emma

SKRIVET: 2011-05-30, kl 08:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Veckans planer


Här ovan är schemat för denna vecka, är ledig torsdag och fredag - woho!

Måndag: Rida på lunchen kanske..? (Pijano - uteritt.)
Tisdag: Vet inte ifall jag har den första lektionen eller inte.. Måste ta reda på det för att kunna planera hehe.. (Pijano - dressyr.)
Onsdag: (Pijano - hoppning!!)
Torsdag: Ledig, dock börjar stalltjänsten. Ska höra med Maja om jag kanske ska komma ut och hälsa på hennes ponny Myrah eller nått ;) (Pijano - dressyr.)
Fredag: Ledig. Stalltjänst. Tänkte vara i trav hela dagen typ :D (Pijano - uteritt.)
Lördag: Stalltjänst. Inget planerat än.
Söndag: Stalltjänst. Inget planerat än.

/ Emma

SKRIVET: 2011-05-29, kl 22:52:09 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Svar på lite kommentarer

Hahaha, vissa är asgamla, men har inte svarat på dem (sorry :P) så gör det nu!

emelie  ([email protected]) om Hinner inte nu haha:
Hejsan!!
Jag håller på att skriva om dressyr på min bdb thehorseworld1. Jag undrade om du kanske ville hjälpa till genom att jag får låna några bilder på dressyr rörelser som pinjo kan. Som förvänd galopp tillexempel givetvis kommer jag att länka till bloggen. Kram Emelie

Svar: Haha, somsagt, väääldigt segt svar. Men om det fortfarande är aktuellt - maila [email protected].

Anonym om Morsning!:
vrf gjorde dom inte om när din arm syntes? :P
(menar inte at det var dåligt av dig elr vad man ska säga utan dom gjorde bort sig lite tycker jag när dom inte gjorde om.. :P)
Älskar er blogg!!

Svar: Haha det är en bra fråga, tror att meningen var att den skulle vara lite fail faktiskt ;)

fanny järvå  ([email protected]) om 24 april:
Kommer faktiskt ihåg hur Tudor såg ut innan du red honom.. och hur han såg ut efter du hade "slutat" - vilken jävla skillnad ♥
Kan du inte lägga ut bilder från typ början och några innan du slutade? (:

Svar: Tack så mycket :) Jo absolut det kan jag försöka fixa nån gång under veckan!

linnea om A love story:
vad var det för olycka du råkade utför efter han inte gick igenom besiktningen och hamnade på ks? svara gärna i ett inlägg!

Svar: Ehm.. Vet inte riktigt vart jag ska börja. Hela den dagen var kaos kan jag säga, måste varit min absoluta otursdag ;) Först blev jag avslängd av en unghäst rakt in i ett elstaket med huvudet före.. Så jag var lite yr "men som tur var" (det var ju inte tur alls) var det enda som var kvar på jobbet att ta in lite hästar efter det. Plockade in alla hästar precis som alla andra dagar, och så var det typ bara den här hästen, Cambria tror jag att den hette, kvar. När jag skulle öppna boxdörren och släppa in henne i boxen, hade dörren (som förövrigt är en galet tung typ stendörr hehe) släppt från sina fästen, vilket inte syntes förrän det var försent liksom. Så hela dörren föll rakt framåt, jag hann hoppa undan men den träffade hästen lite på bakbenen och hon fick ju PANIK. Sparkade som en galning och träffade mig regält, rakt på bröstkorgen. Så flög igenom hela stallgången. Ja, det var väl så olyckan gick till. Orkar inte skriva mer om det, men det var/blev rätt allvarligt liksom.

Anonym om Frida Wikström:
Har du någon annan blogg eller är det denna som gäller? :)

Svar: Det är bara denna ;)

PATRICIA  ([email protected]) om Sötaste fölet:
ert föl? :D

Svar: Njaa, det är ju skolans hihi :)

t om Goddagens!:
berätta vad det bästa respektive sämsta är med pijano..
om du fick ändra en sak med honom vad skulle det vara?
samma sak med dig, haha :p
tack för en awesome blogg ;D

Svar: Bra idé, det kommer imorgon hihi!

/ Emma

SKRIVET: 2011-05-29, kl 22:20:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Travhästarna på Berga

Som de flesta säket vet vid det här laget går jag ju trav (man fick välja på ridning, trav och körning). Får en del frågor om varför, och det kan jag absolut tala om. För att jag inte tycker det är kul att rida på helt vanliga "tråkiga" halvblod. På riktigt, skulle jag gått ridning skulle jag lätt föredragit sängen framför att gå på hästövningarna.. Inte okej liksom! Sen blir det för lite variation med ridningen, jag tröttnar om det bara är massa volter och skänkelvikningar på ridbanan/i ridhus. Sen rider jag på ett helt annat sätt än det "vanliga", och känner inte för att lära om saker jag ändå tycker är rätt liksom. Testade ju även på "prova-på"-gångerna att ha med Pijano på en lektion och det gick verkligen inte bra..

Men sen finns det lite andra anledningar också. Körning var uteslutet för jag är för lat för att åka iväg för att ha hästövningar liksom ;) Men, sen är travhästarna mycket mer trevliga att ha och göra med tycker jag. Dem är verkligen personliga och sådär :) Plus att när man går trav får man ju lära sig något helt nytt, man får ta licens, man får mycket mer variation (vi elever får liksom vara med och bestämma lite ;)) och sådär. Är grymt glad att jag valde trav, det är verkligen min grej måste jag säga! Jag ska satsa på att bli grym hehe!

Men utöver hästövningarna har jag ju ridit en hel del hästar, och har fått några frågor om vad det är för hästar. Och alla hästar jag ridit på senaste tiden förutom min egen är skolans travhästar! Alltså inte ridtravare, utan TRAVARE, som ska starta och så :) De allra flesta kan ju absolut ingenting inom ridning, men dem är så himla villiga att lära sig så det är superkul att sitta och trimma med dem på ridbanan. Jag älskar verkligen travarna, så himla underbara :)


Dem jag har bilder på när jag rider hihi :) Första tanken kanske inte är att det är riktiga travare allihopa när man ser dem..? Förresten har ni nog märkt tidigare att Mona är en liten favorit hos mig (har t.o.m frågat Leffe om jag får köpa henne..) ;) Men alla är så himla fina :)

Nu ska jag dock vara ärlig här.. I förra veckan ville inte jag rida några travare mer. För att det har varit massa skitsnack och jag bara inte orkade. Jag tog åt mig och vägrade rida. Ville inte ens gå på hästövningarna. Började grina som en liten unge när jag såg Mona och Anna.. Haha.. Knasigt.. Men har bankat lite vett i mitt huvud, och är så himla sugen på att rida travarna nu. Riktigt riktigt sugen! :D Och skiter i allt skitsnack nu. För jag älskar att rida travarna, jag älskar att vara i travstallet och så vidare..

Förresten måste jag också säga att Sara som är instruktör i trav är världens bästa. Jag lovar, hon är verkligen det :)

/ Emma

SKRIVET: 2011-05-29, kl 21:34:09 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Knashäst

Åh, jag känner mig så smart ibland. Tog en powernap nu på eftermiddagen/kvällen, och när jag vaknade trodde jag klockan var 20 i 8, och ändrade då ridplanerna till att släppa Pijano i ridhuset bara. Efter ett tag nere i ridhuset upptäckte jag att klockan bara var 7.. (Kvällsfodringen är klockan 8, det är därför jag trodde att jag inte skulle hinna rida) Haha idiot. Skulle alltså ridit, men kändes ovärt att gå upp med honom igen och göra i ordning när vi redan var nere i ridhuset. Jaja, så kan det gå haha :P

Började slapp-leka lite med honom i ridhuset, lite inkallningar och sprang runt där med honom (eller jag gick och han sprang runt hehe). Sen började han muppa sig lite, orkar inte gå in mer på det men fick korrigera honom och han är så jäkla dålig på "att ta kritik", alltså han tycker han har rätt och blir typ förolämpad om jag tycker han gör fel ;) Så blev nästan lite tjafs där, men det löste sig också.

Löslongerade honom sen, och det gick finfint. Blev lite trick också, piaff, spansk skritt, buga, kompliment, stegra, ligg. Seeeen, hör och hämpa - nu är det riktigt, riktigt nära att han lär sig sitt på kommando! :D Han satt två gånger på "kommando" (har ju inget kommando än, men ville att han skulle sitta och han gjorde det), haha duktig bebis! Han förstår inte riktigt grejen med att sitta istället för att antingen ligga eller stå upp, så han satt där och såg aningen förvirrad ut haha.. Men har ju inte lagt någon tid på det här tricket än, så det lär nog inte vara så svårt att lära in ifall man verkligen vill :) Han lärde ju sig ligg på ett par dagar och kanske allt som allt räknat i tid.. 30 min eller nått ;) Ibland är han smart måste jag säga, min lilla mupphäst.


HAHAHA.. Var bara tvungen att fota honom när han låg och stirrade på mig sådär muppigt.. Nejdå, han är så söt så. Dock börjar jag misstänka att han inte är någon häst.. för han är liksom inte så som hästar brukar vara HAHA!

/ Emma

SKRIVET: 2011-05-29, kl 20:36:37 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Dagens ridpass

Tror nog inte att någon av oss riktigt orkade fokusera idag..




min livsglädje
finaste, oavsett vad ♥

SKRIVET: 2011-05-29, kl 16:41:46 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

-

från jorden till månen, runt universum, igenom alla svarta hål och tillbaka



jag älskar dig
- helt obeskrivligt mycket

/Gullman

SKRIVET: 2011-05-29, kl 16:08:28 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Goddagens!

Sitter och chillar lite på mitt rum här på Berga. Det var ju "Bergadagarna" idag också, men pallade inte gå runt och vara social idag som igår hehe ;) Kollade på kadriljen med skolhästarna bara, annars skippade jag det här idag. Kom hit vid typ halv 2 och har inte fått något vettigt gjort på den tiden, förutom att jag har käkat och rastat Sally. Men nu ska jag dra mig ner till stallet, får se vad som händer där :) Är på skrivhumör, så lär bli rätt bra uppdatering idag ifall jag kommer på något att skriva om hehe.. Kom mer än gärna med förslag ;)

Hörs om ett tag!

/ Emma

SKRIVET: 2011-05-29, kl 14:27:47 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Random

Morgonen idag var hemsk. Det regnade och hästarna var typ galna. Sprang på en å grejjer och bara allmänt störiga. Tog en evighet att släppa ut dem eftersom att vi har hagarna lääängst bort vilket e såå drygt.
När vi kommer upp till stallet så blir våra bästa skottkärror snodda. Hur kul somhelst lixom. Verkligen.
Det är punka på dem andra och dem som inte har punka har hål i botten. Ännu roligare. Så börjar mocka med dem som inte går att rulla frammåt. Tog en evighet att mocka oxå. Har ju bytt till hö, istället för hösilage vilket betyder att hästarna inte riktigt vill äta upp, dvs att dem sprider runt allt i boxen.
När skottkärrorna var fulla så tog det ännu längre tid att köra ut dem 5 m till gödselplattan. Gaah.

Aja, vi mockade och sopade för att sedan gå och lägga oss igen. De var tur att ingen kom in i stallet imorse, haha. Skulle seriöst blivit halshuggna då. Vi var typ galna.. Hehe.

Gick upp vid lunch igen och fodrade, gjorde höpåsar, hinkarna och vattenhinkarna. Sopade även en gång till, så nu e vi helt klara med stallet. Skönt!

Ska snart gå ner och kolla på riduppvisningen å sen kirra lite rester. Blööh, orkar inte..

Här kommer iaf lite bilder från typ veckan som jag hittade på telefonen, enjoy! ;)



Första gången som Esci såg kossorna på "nära" håll. Trodde hon skulle bli rädd, men icke. Står helt tyckt till staketet på ridbanan och typ sträcker halsen över. Så jävla söt!






Haha, ser ut som om Sarski typ är en dvärg och kliar Esci bakom örat. Muppigt!



Innan ett ridpass





S lär kossorna lite trix :P





Chill bildlektion i Esci & Pijanos hage ;)

/Gullman




SKRIVET: 2011-05-29, kl 08:01:02 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Dagens stalltjänstmorgon

ingen kommentar..

/Gullman

SKRIVET: 2011-05-28, kl 17:45:40 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Helt död typ

Har precis kommit tillbax till rummet från stallet. Har glidit runt på Berga efter städningen och allt, kollat på lite uppvisningar här och där. Passade även på att ta en kunglig powernap hos Olle på typ 1 och en halv timme, förjävla skönt. Fast efter det så var jag nästan ännu mer död, hehe :)

Folksamlingen drog från Berga runt tre, så då gick jag och Sarki ner och tog in Izzie & Esci, gjorde iorning och skrittade iväg. Gick ner på rakan å sen vidare till flisen. Red ändå ett seriöst pass (brukar ju inte bli så mkt "dressyr" på flisen annars). Escada kändes verkligen jättefin. Travade på mjukt i form och var inte ett dugg stark eller stel. Provade även att rida före Sarski oxå vilket gick utmärkt.

Efter lite framtravning så kom den lilla backen. Då red Sarski före och jag väntade lite för att sedan galoppera upp. Behövde bara lägga om skänkeln och lätta lite så bockade hon och for iväg i galoppen. "De flesta" hästar brukar kanske dra efter hästen framför men inte Esci inte. Visst att hon ökade (vilket faktiskt var meningen, för att länga ut stegen lite) men hon drog inte självmant och gick lätt att fånga upp och få en mera ihopsamlad galopp.

När vi kommit ikapp så travade jag lite nedsittning och gjorde lite skänkelvikningar. Efter det sp tog jag en sista galopp, fast den här gången riktigt samlat. Åh fyfan va fin hon var. Kände verkligen att hon tog i med hela kroppen, var helt mjuk i munnen och hade helt perfekt form. Shit va bra hon kändes. Efter det så vände jag och travade tillbax, lång och låg. Superfin där med! :D

Åhh är så himla nöjd över dagens ridpass. Fina fina FINA häst asså. Helt otroligt. Har faktiskt aldrig gått så bra som hon gör här, vilket är underbart! :D


DAGENS OUTFIT

hjälm - GPA
tröjja - Henri Lloyd
väst - Kingsland
ridbyxer - Whitaker
skor - Mountain Horse
chaps - ?

träns - ?
hoppsadel - Cobra
fårskinnspad - Medi Lamb
schabrak - Whitaker
magplatta - ?
benpaddar - Schockemöhle
benlindor - Schockemöhle

Haha, upptäckte värsta grejjen när jag tog av benlindorna efteråt. Paddarna har typ som små remsor på utsidan med "bucklor" på. Har aldrig fattat att "bucklorna" är magneter som gör att dem hålls på plats. Väldigt smart grej!
FET HISS!

/Gullman

SKRIVET: 2011-05-28, kl 16:08:36 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Stolt över min pålle

Cornelia red Pijano idag i ridhuset, och det är så himlans gulligt för hennes stigbyglar är inte under sadeln ens haha :D Han var verkligen en riktig ängel, trots att han inte blivit riden på ett par dagar nu. Han lallade på där hur snällt som helst halvsovandes, och hon travade även bommar med honom och det gick kanonbra. FAN vad snäll min häst har blivit, helt sjukt. Blir galet stolt över honom :D Och Cornelia är så duktig!

Passar på att slänga upp lite ovisade mobilbilder här också ;)


Cornelia och Pijano för någon månad sen typ :)


Cornelia, Sally och Gullman när vi var huriga och gick flisen (okej halva) förut ;)


HAHAH, en dagens outfit-bild som aldrig kom upp.. Trav på schemat!


På akuten.. Våran fritidsledare gav upp helt enkelt.


Gullman och Muuumin.

/ Emma

SKRIVET: 2011-05-28, kl 12:25:40 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Nämen..

Att det ska hända så mycket grejer hela tiden, hinner ju inte blogga då liksom ;) I torsdags så hände en liten olycka med min käre vän Frida, så hela natten spenderades på KS höhö.. Kom tillbaka typ halv 5 på morgonen, och jag tänkte dygna för att komma upp men det gick inte så bra.. Så försov mig regält igår.. Oooups.. Kommer inte ihåg vad jag har gjort annars.. Hm.. Pijano har bara promenerats / blivit löslongerad ett par dagar, och jag har inte ridit nån annan häst heller. Annars finns det väl inget intressant att skriva om..

Nu är jag på Berga iallafall. Haha, shit vad mycket folk, orkar inte. Pijano blir riden idag iallafall. Och sen får man väl se vad som händer och sådär ;) Hörs!

/ Emma

SKRIVET: 2011-05-28, kl 10:46:55 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Ovanlig stalltjänsthelg

Känns jättekonstigt idag. Det e ju Bergadagarna och jag har stalltjänst. Det brukar vara helt öde här på helgerna vilket e skönt. Men idag ere ju jättemkt folk och grejjer. Stört att ens försöka sova när det är typ högtalare med musik precis utanför. Hehe :)

Några av er bloggläsare som e här eller ska hit i helgen?





Bergadagarna tidigare år. Bilderna lånade från Google.

Eftersom att det inte går att sova kanske man ska gå ut och ta sig en titt på allt som händer. Fick precis värsta rycket och städade, sopade och moppade hela rummet + korridoren. Som om jag slagit i huvet eller ngt. Fast det har jag faktiskt egentligen gjort. Hade lite brottingsmatch igårkväll hehe. Som om jag trodde att jag skulle vinna över en grapp med hundratals muskler. Haha ;)

Bergakalaset slutar kl 15 så hinner rida ikväll iaf. Får bli ett lugnt dressyrpass på banan. Hon var ju så stört fin igår ;)

/Gullman

SKRIVET: 2011-05-27, kl 22:29:09 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Dagens ridpass

Efter vh och att jag käkat så gick jag och Johanna ner till utebanan och byggde upp lite hinder, 2 sockerbitar på långsidorna och ett räcke på diagonalen. Sen vidare mot stallet och fixade hästarna. I å med att det e Bergadagarna i helgen så har dem ställt upp partytält och grejjer överralt, men hästarna reagerade inte så mkt på det iaf vilket var skönt ;)

Red fram en bra stund i trav och gjorde massa volter mellan hindrerna för att få henne mjuk och följsam. Efter ett tag gick hon jättebra och jag jobbade en stund i galopp oxå innan jag började hoppa fram några gånger på sockerbitarna i båda varven. Hon kändes verkligen jättefin. Varvade lite skrittpauser med småskutt innan jag hoppade räcket oxå. Och jävlar vad hon hoppade. Det låg på kanske 70-80 cm, vilket då inte e så högt men hon hoppade det som om det var 1 m minst. Kände att jag lyfte en aning ur sadeln asså, haha :) Hoppade inte så många gånger på det utan avslutade med småskutten. Fyfan va fin hon var. Helt sjukt! :D
Hon fick jättemycket beröm efteråt och var jätteglad, hihi, jag med såklart!

Så det var ett väldigt bra ridpass kan man ju säga. :D



/Gullman

SKRIVET: 2011-05-27, kl 22:15:56 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Dagens hästövning

Hade hästövningar hela eftermiddan, vilket var ett soft avslut på denna chill-vecka. Valde att rida monté idag eftersom att ryggen inte riktigt pallar att köra, vilket iofs är rätt trist. Fick i stort sätt välja vilken häst att rida och jag valde Mumin, som jag varken ridit eller kört innan. Vi körde intervaller på rakan vilket var superkul! :D

Det gick galet fort och man fick värsta kicken, helt sjukt. :D Körde några gånger fram och tillbax, och vilade i typ 1 min mellan. Sen fick jag rida själv fram och tillbax oxå och verkligen öka lite extra och shit va fin han var. Fina Mumin! :)

Efteråt skulle jag rida Zebb oxå, men valde att inte göra det pga av lite saker.. Men tack iallafall Sara (haha, vet att du kommer läsa dethär) :P

Men chillade lite och tog in hästarna innan jag åkte med Johanna till vh och handlade mat.. godis!
Så blir det alltid. Köper typ ingen mat alls. Mår alltid illa när jag handlar. Aja, jag klarar mig ;)

Imorgon är det Bergadagarna. Någon som kommer hit och kollar? Jag har stalltjänst och tänkte ta igen lite rester och sånt nödvändigt tråkigt :( Men kommer förståss kolla när bla Axel rider och lite annat roligt :)



He's Mine M.B
"Mumin"

/Gullman

Tror Emma fotade en bild på mig och Mumin i stallet, så den kanske kommer upp sen..

SKRIVET: 2011-05-27, kl 10:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Exakt 4 år sedan

.. HAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHA!

Jag och Issi (vi går i samma skola nu faktiskt ;)) för 4 år sedan. HAHAHA. Kommer faktiskt ihåg det där, så jävla galna ungar. Orkar inte. Fyfan vad kul. Och fyfan vad längesen.. Vi har känt varann ett tag nu ;)



Det var tider det.. Och så en av de senaste bilderna på oss, tagen i höstas..


Jag i mitten och Issi till höger ;)

/ Emma

SKRIVET: 2011-05-27, kl 08:18:27 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Nytt i garderoben

Åkte ju in till Stockhoms Hästbutik igårkväll för att spendera lite pengar. Mötte Stubben, Maja, Edris och Annika vid Fridhemsplan och drog sedan vidare dit.
Hittade verkligen det jag ville ha oxå, så himla najs! Skönt med lite nytt i garderoben oxå, hehe ;)

Jag köpte:

• Ett par Whitaker-ridbyxor
• 2 Whitaker-schabrak
• En glansspray
• Kingsland-strumpor
• En Whitaker-grimma

Kändes så bra att jag hittade schabraken, som jag annars hade tänkt att beställa. Iallafall det röda. Men dem hade ju det blåa oxå så jag kände att det var lika bra att ta med sig det hem oxå :)
Grimman var bara ett spontanköp. Den hängde där och såg fin ut så de var bara att slå till!

Mötte även mamma innan eftersom att hon hade åkt och köpt ett par MH ridskor + chaps till mej. Tack! :D



/Gullman

(Emma: jag ska försöka bli bättre på att fixa inläggen i kategorierna ;) )

SKRIVET: 2011-05-26, kl 15:19:05 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Bättre sent, än aldrig!

Nu kommer bilderna Julia fotade på mig & Pijano för ett par dagar sen :)

































Världens mest älskade varelse.

/ Emma

SKRIVET: 2011-05-26, kl 14:51:57 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Typ 11 månader nu!

Kom på att jag stått som ägare på min älskade häst i över 11 månader nu! Har ju haft honom långt innan det, men inte stått som ägare. Liksom att han var bara, bara, bara min - även på pappret. Tiden går fort när man har roligt :)









/ Emma

SKRIVET: 2011-05-26, kl 13:50:30 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Haha.. bloggarN

Höhö. Känns som jag börjar varje inlägg med typ "Dålig uppdatering" osv.. Men aja, har verkligen inte prioriterat bloggen. Men nu gör jag :D
Bättre sent än aldrig.

Igår var det största knasdagen på länge. Red iallafall fort på rakan på Mona, trots att jag egentligen inte ville. Så jävla fin är hon. Skrittade av henne själv på flisen sen och tårarna rann.. Önskar verkligen hon var min.. Vi hade iallafall hästövningar hela dagen. Typ alla red på eftermiddagen sen men jag ville verkligen inte rida Anna. Satt bara och tjurade. Men aja. Gick flisen i spöregnet istället, och när jag kom tillbaka till stallen så hade en häst med sulky slitit sig och sprängde igenom alla elevhagarna. Så det var väl kaos. Fick slänga in alla hästar och sådär. Pijano vilade igår. Skitdag. Men idag är det en ny dag ;)

Dock är den lika mycket skitdag hittills för jag mår verkligen pissdåligt. Speciellt imorse. Men ska väl trycka i mig lite ipren så jag kan ta hand om hästen iallafall. Och juste, lite tidsinställda inlägg väntar.. Så håll koll ;)


Min underbara häst för ett par dagar sen. Så jävla fin är han ♥

/ Emma

(Och Gullman du ska ju lägga inläggen i kategorin "Gullmans inlägg", jag kommer aldrig orka sortera alla inlägg annars. Fy på dig!)

SKRIVET: 2011-05-25, kl 22:43:33 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Saknar min Speedo

Facebook-chatten:

Frida
: ååååååå vad e det för dag idag?

Jag: ingenaning :O:O
Frida: mehe!
Jag: ?? :OOO
Frida: du borde veta!
Jag: vaaah? nu känner jag mig dålig :(:(
Frida: a, du går ju i skolan och så....!
Jag: men säg nuuuuu
Frida: men jag vet inte! ÄR DET ONSDAG?
Jag: jaa?
Frida:hahhaa, jag villju bara veta vilken dag det var :D:D
Jag: HAHAHAHAH, jag trodde de va ngt speciellt <333
Frida: hahaha, nej! jag var bara nyfiken!

Asså åhh hahah, trött jag e asså :P Ska nog sova nu!
Saknar min Speedo mest!

/Gullman

SKRIVET: 2011-05-25, kl 22:39:38 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Sånt som händer

Vädret idag var helknas. Spöregn och solsken växlade var och varannan minut. Har haft rätt chill lektioner idag, vilket var skönt. Dock hände det en olycka på eftermiddagen. Jag har lektion i ridhuset när några i klassen kollar ut genom fönstret och börjar pladdra om ngn lös häst. Vi slutar lektionen och jag går ut och möts av en väldigt massa människor och hästar (och spööregn). Kollar ner mot hagen där en av elevhästarna står med sulky utan kusk. Hagarna är sprängda och hästarna är lite halvgalna. Kollar genast bort mot Escadas hage och ser Emma med båda hästarna påväg in. Rusar ner och tar Esci och går in i stallet. Allt var typ kaos, fattade inte ens vad som hade hänt.

Men det visade sig att dem som satt i sulkyn hade ramlat ut och Nellie (som hästen heter) hade dragit ner till hagarna, sprungit över Michelle & Coffy, sprängt staketet, rusat in i en av hagarna och ah, alla hästarna hade varit helt galna.

Ingen häst fick några skador förutom Nellie. Däremot så var hästarna rätt uppstressade och så av situationen vilken man förstår, men de lugnade ner sig rätt snabbt vilket var skönt. Men Esci fick vila idag iallafall. Kändes bäst så. Men var nere och borstade och fixade länge :)

Vill tacka alla som var med och hjälpte till och tog in vildhästarna och hjälpte till förövrigt! ;)

/Gullman

SKRIVET: 2011-05-25, kl 08:22:03 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Gårdagens ridpass

Hann inte skriva om ridpasset igår så gör det nu istället. Blev en chill-uteritt på flisen med Saski & Izzie. Skrittade först ner på rakan och sen vidare på flisen och travade typ halva. Blev lite ofrivillig galopp oxå, men de gjorde inget! :)
Hästarna var snälla och det var fint väder så de var ett väldigt najs ridpass!

Idag är det planerat att hoppa lite på utebanan efter middagen. Ska bli jätteroligt, har ju inte hoppat henne på grymt länge (om man bortser från sockerbitarna i måndags). Hoppas att de går bra ;)
Kan försöka få ngn att fota/filma oxå.



Sötnosen igår efter ridpasset :D

/Gullman

SKRIVET: 2011-05-24, kl 20:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Kungen av mitt hjärta ♥



















/ Emma

SKRIVET: 2011-05-24, kl 19:09:27 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Sötaste fölet

Stoföl f.11-05-21
e: Lönshults Danne u: Surfinia




















Haha, vet inte vem som fotat bilderna..

/ Emma

SKRIVET: 2011-05-24, kl 18:46:38 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Nu jävlar får ni se på uppdatering va!

Hehe.. somvanligt glömmer jag bort att blogga. Men nu ikväll får ni massor av kul.. Bilder :D Igår var det morgonfodring, sen red jag Anna på morgonen. Hon var lite rodeohäst, fast notera bara lite hihi :P Jätteduktig var hon ändå. Red ett varv på flisen. Sen på eftermiddagen red jag Pijano barbacka i ridhuset med kandar. Han var så jävla fin hela passet igenom!! Han är helt igång nu, så kände på seriebyten, galoppiruetter, piaff osv. Dock kände jag bara igenom varje grej typ en gång.. Han var så ruskigt fin. Bilder kommer!

Idag då.. Red Anna på morgonen, ett varv på flisen igen och jag vill typ gråta - för hon var så jävla duktig! Hon dummade eller busade inte överhuvudtaget, utan var hur lyhörd och fin som helst. Åh, duktiga ponnyhästen! Efter lunch hade vi hästövningar, och jag körde Takida. Har ju bara ridit henne förut, inte kört. Men iallafall så var hon sjukt pigg och drog som fan hehe.. Vi körde typ 4 varv på flisen och efter första eller andra var jag tvungen att ligga längst fram för att jag var påväg att tappa henne.. Men det är ändå superkul att köra ju! :D

Pijano blev bara lite fotograferad idag och sen ville Issi och Jojjo ta med honom på promenad på flisen. Dem var ute i kanske 30-40 min och hade sprungit och sånt också haha.. Duktigt tjejer ;) Så jag gjorde inget speciellt med honom idag, förutom att pussa på honom. Nu är jag hundvakt och har massa tid att lägga upp bilder och sådär. Kommer på Pijano och Surfinias lilla föl :)


En bild på Takida från när vi var med henne på Solvalla :) Snodd och fotad av Sara..

/ Emma

SKRIVET: 2011-05-24, kl 14:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Veckans Bild

Kör igång en veckans bild den här veckan oxå. Och temat är: FULASTE BILDEN PÅ DIG OCH DIN HÄST.
Haha, fick idén när Emma tog en enormt ful bild på mig och Esci i helgen. Jag hade långa tyglar och hon ville inte stå stila så hon höll på att slänga med huvudet å gå iväg. Haha gryyymt snygg. Eller?

Skriv en kort text om bilden och även om ni har ngn blogg etc och skicka till [email protected] :)

Vinnaren får sin bild publicerad och även en länkning!

Lycka till!

/Gullman - (Absolutelit & Emma)

SKRIVET: 2011-05-24, kl 12:22:01 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Planer för dagen

Hejsan hoppsan!

Väldigt mysigt väder det e ute, tycker ni inte? Haha, nejmen åh hatar att det regnar :( Aja, har haft matte nationella nu på morgonen och sen typ varit ledig fram till lunch, soft! Har nu precis kommit upp från stallet - har lunchfodrat lix. Snälla Saski överraskade med att mocka å fixa allt till Esci, så jävla underbart! :D

Snart ska jag ut i regnet.. igen. Har växt & djurlivslektion utomhus och ska typ kolla på växer å shit. F1 flummigt, men aja. Efter skolan så äre middag och efter det tror jag att jag ska rida. Blir nog inne i ridhuset om dem har vattnat annars blire en regnritt helt enkelt :P

Fett chill dag idag asså. Ska försöka kirra lite rester ikväll oxå. Måste skriva om hästens historia, väldigt ointeressant!



/Gullman

SKRIVET: 2011-05-24, kl 08:18:36 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

24 maj

Caravelles födelsedag idag. Grattis fina vännen, saknar dej otoligt mycket!



Caravelle
f. 24 maj 2002
e. Carano
u. Wellie II
ue. Ladalco



/Gullman

SKRIVET: 2011-05-23, kl 23:24:31 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Chill dag assåe

Gick ner till stallet imorse helt utan anledning, haha. Så trött e jag lix. Så de var bara att gå upp till rummet igen och käka en stadig frukost (godis). Sen kom Sarski och vi gjorde iordning hästarna för en ridtur. Emma följde med oxå! :)
Vi skrittade och travade på flisen och hästarna var glada och pigga!
Sen fortsatte jag och Sarski till utebanan och red lite där. Esci kändes fin fast lite morgontröt typ. Försökte hitta "läskiga" saker att stirra på och lite så. Efter lite tillsägelse så gick hon klockrent. Avslutade ridpasset med att hoppa ett litet sockerbitshinder 2-3 ggr i varje varv. Fyfan va jag har saknat att hoppa henne! Allt stämde och avstånden blev perfekta :) Åhh fina hästen!
Glad blev hon oxå, hihi :D

Sen hade jag 20 min på mig att fixa hästen, springa upp till rummet, duscha och sen vidare på lektion. Vilket jag hann med. Dock blev de knas med lektionssalarna så har typ bara haft lektioner i ridhuset idag. Började med engelska å sen bild. Därefter lunch och sen nationellt prov i egnelska. Det gick bättre än vad jag trott faktiskt, är rätt nöjd ;)

Sen hade jag typ inget å göra så jag hängde med Olle i traktorn och åkte ut på en åker och spred koskit hela eftermiddan. Så jävla najs. Ångrar verkligen att jag inte valde Häst-Jord. Typiskt mej att välja helt fel och sen ångra mej försent. Haha. Aja, hursomhelst så vare f1 chill att glida runt i traktorn :D

Sen vare middag å lite så. Gick ner till stallet och plockade in ett gäng hästar innan vi åkte till VH. Bussjäveln körde förbi oss oxå. Det känns typ omöjligt men aja. Hatar SL!

Sen hare inte hänt så mkt ute på Berga. Chillat runt litegrann å så, men är helt slut nu. Mår verkligen dåligt. Ont överallt typ, gaah. Får knarka medicin innan jag somnar. Stalltjänst den här veckan oxå, tjoho. Here we go again!

Hittade ingen passande bild till detta inlägget. Självklart knäpptes det lite kort i traktorn. Men. Ehm.. HAHA. Åh. Dem får nog stanna i mobilen ;)

/Gullman

SKRIVET: 2011-05-23, kl 12:51:42 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Shit vilken dag!

(inlägget som skulle publiceras igår)

Haha, kommer inte ens ihåg att jag bloggade imorse..? Läste det nu. Såå trött tjej asså ;)

Dagen har varit väldigt bra iallafall. Har ju varit hos grisarna idag me. Och jag älskar dem, finns typ inga snällare djur. Åh, kultingarna lixom. Pyttesmå och jättegulliga!

Sen så sov jag faktiskt hela dagen typ fram tills kvart över tre då jag gick ner till svinstallet igen. Vi var klara där runt fyra så då gick jag till stallet och mockade å fixade allt till Esci. Sen var det bara att gå upp och byta om, käka lite och sen ner och rida.

Dagens Ridpass dåra:

Jag och Emma bestämde oss för att rida ute på flisen. Och det gick väl.. som det gick. Dem var lite pigga å så. Speciellt Pijano som inte ridit ut så mkt på senaste tiden. Men vi värmde upp ett varv först. Sen hoppade Emma lite stockar och sen fortsatte vi. På andra varvet så provade vi att jag red först eftersom att Esci inte riktigt vågade galoppera bakom Pijano för han studsade runt lite med bakdelen. Å de gick ju inte precis bättre. Pijano typ flippade (Emma får förklara i sitt inlägg) och lite så. Men jag red iaf i förväg. Trodde att Esci skulle vara väldigt motvillig att springa iväg utan Pijano, men icke. Hon typ ökade hela tiden. Hade ponnyhacket oxå, vilket kanske inte var det bästa när hon började dra och bli stark. Men ändå, hon lyssnade väldigt bra iaf. Och shit, känslan av att bara galoppera fram på flisen, går inte riktigt att beskriva. Asså hon typ tog i med hela kroppen å man verklgen kände vilken power de va. Helt otroligt!

Sen försvann E & P helt så jag red tillbax för att se om ngt hade hänt eller så. Men då hade hon vänt oxå. Så jag tog en sista galopp och lite trav innan vi möttes igen och skrittade tebax till stallet.

Väl inne i stallet så fixade jag med allt å sen gick vi ner till fotbollsplanen/stora ridbanan och betade litegrann. Så jävla mysigt att sitta i gräset i solnedgången men tottohästen betandes brevis sig. Sommarkänslor!

Dagens Outfit

Jag:

hjälm - GPA
tröjja - Mouli
väst - Kingsland
säkerhetsväst - Racesafe
ridbyxer - Pikeur
ridstövlar - Tretorn

Escada:

träns med hackamore
hoppsadel - Cobra
fårskinnspad - Medi Lamb
schabrak - Jacson
hoppgjord - ?



Blev typ asirreterad på att min vanliga sadelgjord var spårlöst försvunnen. Men hittade den faktiskt när jag låste sadelkammaren nu på kvällen. Den låg nämligen på andra sidan, hehe ;)

/Gullman


SKRIVET: 2011-05-23, kl 07:32:30 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Ut å rida

Det bästa med måndagmornar är att man börjar 9.45 eller senare vilket betyder att man har massa tid på sig att rida innan skolan. Det är oftast lite bättre då inga elever har kommti hit än - det är väldigt lugnt på skolan! ;)

Så snart kommer Sarski hit och då ska vi rida litegrann. Har ingen aning om vart eller så, men vi får se helt enkelt!



Bild från för några dagar sedan. De e meningen att den ska vara suddig, redigerat den så ;)

/Gullman

SKRIVET: 2011-05-23, kl 00:03:58 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Jag älskar dig så sjukligt mycket



Du är den delen av mitt liv som jag verkligen faktiskt kan vara stolt över. Du är den delen som gör allt annat värt, du är anledningen till att andas varenda andetag varenda dag. Så är det bara. Jag är så stolt över dig och så oändligt glad över att du finns, att du är min. Allt löser sig, på något sätt, tack vare dig. Fan vad bra du är.

Virgio Pijano
f. 1996-04-28
e: Bajano u: Pierella
Ägare: Jag, då nu och föralltid.

/ Emma

SKRIVET: 2011-05-22, kl 23:32:12 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Fan oxå!

Alla inlägg som jag så fint suttit å skrivit nu på kvällen publiceras imorgon pga att min iPhone damp och vägrar skicka bilderna. Har seriöst försökt i 2 timmar nu.. Less man blir asså.
Internet suger getpung!

/Gullman

Btw Emma, INTE OK att lägga upp gurkbilden.. hahah :D

SKRIVET: 2011-05-22, kl 23:24:32 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Vad hände liksom?

Hahaha.. Vilket skämt att jag skulle uppdatera bloggen bra i helgen. Vad jag vet är helgen slut nu och jag har inte uppdaterat alls! :D Men har faktiskt haft fuuullt upp kan jag lova. Eller?

I fredags red supergulliga lilla Cornelia Pijano. Hon är 8 år och jätteduktig :) Sen så fyllde världens bästa Sara år och massa grattis till henne :D Igår så fölade travhästen Surfinia, så såg fölningen och en del mer tid spenderades på att kolla på det supergulliga lilla fölet. "Tyvärr" blev det ju ett sto, den skulle hetat Son of a bitch annars haha.. Sen red jag Pijano i ridhuset (får ju inte rida nån annanstans barbacka) men var tvungen att gå ut efter typ 30 min, då han är dammallergiker och inte kunde andas ordentligt därinne. Så jävla värdelöst. Att rida i ett superdammigt ridhus med en dammallergisk häst. Stackars bebis :(

Idag så red jag faktiskt med sadel trots allt. Med en x-full stor fårskinnspad under schabraket och det gick utmärkt. Red på flisen med Gullman, Pijano var överlycklig vill jag lova! Lite för överlycklig till och med.. Busade lite gjorde han allt. Sen fick han skutta över en stock ett par gånger och han blev ännu mer överlycklig haha :) Kommer bilder och/eller film från idag.. senare ;) Sen fick Pijano en heldusch och så gick vi ut och betade i typ en timme, mys.

Förutom att vara i stallet har jag faktiskt haft fullt upp.. Bland annat så har jag dygnat två nätter i rad hehe.. Eller failade lite i fredags, halvsomnade (vaknade dock varje kvart) lite från typ halv 5, och somnade helt vid 6 och sen ringde klockan vid kvart i 7 haha :) Men nu i natt blev det dygning for real.. Klarvaken hela natten, och superpigg och hurtig på stalltjänsten imorse hehe.. Fullt normalt. Men i natt kan jag lova att jag INTE kommer dygna, fan vad skönt att sova!


Hahaha, har glömt lägga upp denna fina..


Gullman och Sally på bussen nångång nu i helgen.


HAHAHAHHAHA. Så kan det gå Gullman..

/ Emma

SKRIVET: 2011-05-22, kl 23:15:15 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Kvällsöppet at Stockholms Hästbutik

Nu på torsdag har Stockholms Hästbutik kvällsöppet från kl 18 till 22. Vilket betyder att man ska shoppa gärnet!
Är galet taggad på de asså, älskar att spendera pengar!

Just denna kväll har dem 20% rabatt på alla ridbyxor, 15% rabatt på alla säkerhetsvästar och om du köper valfritt schabrak med matchande luva eller lindor så får du 20% rabatt.

Helt perfekt ju, eftersom att jag faktiskt ska köpa mej ett par nya ridbyxer! :D

Såå ere ngn av er som ska dit? Jag ska dit iaf, träffa några coola Äppelvikare oxå!
För er som inte vill köpa ridbyxer, schbrak etc så har dem typ allt där iallafall. Typ hela Kingslands kollektion och en massa Whitaker! Bästa hästbutiken att handla i faktiskt. Har somsagt allt man behöver! ;)

För er som är sugna på att åka dit men inte vet vart det ligger så ligger det på Norr Märlarstrand 24, alltså vid vattnet. Man kan åka till Fridhemsplan, ta buss 62, hoppa av vid Kungsholms Torg och sen gå ner mot hamnen, svänga vänster och sen följa den vägen en bit. Busenkelt ellerhur?

Så ta med er vänner och familj och kom dit! :D

 

Hoppas vi ses på Torsdag!

/Gullman

 

SKRIVET: 2011-05-22, kl 22:32:42 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Bilder från kvällen

Hehe, lite bilder från när vi betade. Lite konstiga då jag typ låg ner i gräset på vissa bilder. Men ändå, finaste hesten!











Jag kan fortfarande inte förstå att du är min

/Gullman

SKRIVET: 2011-05-22, kl 21:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Tidsfördriv

Vad tycker du om kärlek? Palla.
När kramade du någon sist? Idag höhö.
Saknar du någon speciell person? Jepp.
Har du svårt för att bli kär? Eh, ja.
Är du singel? Singel och inte sökande!
När fick du senast en komplimang? Haha.. vet inte?

HAR DU NÅGONSIN:
Varit medvetslös: Ja.
Gjort något riktigt dumt? Ja.
Gjort något du verkligen ångrar? Ja.
Åkt ambulans? Ambulanshelikopter tillochmed!
Gjort nåt olagligt? Ja.
Fått din mamma att gråta? Ja.
Slagit ner någon? Hehe.. ja.
Skämts över dina föräldrar? Jorå.
Sagt jag älskar dig och menat det? Ja.
Tar du droger? Ne.
Dricker du? Dricka bör man annars dör man.
Vilka kläder sover du i? Beror på.
Vad hatar du verkligen? Falska människor.
Är du ensam nu? Ja, eller det beror på hur man ser det.
Vill du gifta dig? Nej, inte som det ser ut.
Vill du ha barn? Hahah.. ehm.. NE.

SENASTE PERSONEN SOM:
Sov i din säng? Jag!
Såg dig gråta? Kommer inte ihåg.
Fick dig att gråta? Hm.. vet inte.
Du delade en dricka med? Gullman?
Du gick på bio med? Haha, var så länge sen så kommer inte ihåg.
Skällde på dig? Vet inte.
Sa någonting till dig och vad var det? Gullman typ: "Ah, jag smsar".

DE SENASTE 48 TIMMARNA HAR DU:
Gråtit? Ne.
Kramat någon? Ja.
Pussat någon? Ja, Pijano!
Köpt någonting? Ja.
Sjungit? Säkert.
Saknat någon? Ja.

JAG HAR:
Digitalkamera? Ja.
Systemkamera? Ja.
Telefon på rummet? iPhonen är på rummet just nu hehe..
Egen dator? Ja, två.
Könssjukdom? Eh, nejtack.
Bra kompisar? Jaarå.

/ Emma

SKRIVET: 2011-05-22, kl 06:39:45 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Jordens undergång?

De ryktades om att det var jordens undergång igår. Men jag lever fortfarande å de verkar alla andra göra oxå, så de e ju bra ;) Dagen igår var verkligen en bra dag!

Var ju i svin typ hela dagen och hängde med dem söta grisarna. Älska dom asså! Ska lätt bli grisbonde sen, bästa jobbet ju :) Gjorde lite allt möjligt där. På em/kvällen kom veterinären oxå för att kolla på två suggor. Interessant att se när dem undersöker andra djur än hästar lix. :)

Rund femtiden så fölade även ett av stona, Surfinia. Det blev ett fux/brunt stoföl med lite tecken i ansiktet och två vita strumpor bak, så sööt! :D

Esci fick vila igår iallafall. Allt dröjde så himlans mkt med veterinären och allt så hade inte riktigt tid. Men men, tror inte direkt hon klagade :P

På kvällen så var det filmkväll. Hade köpt över 2 kg godis, hehe. Dock så åt jag typ ingenting för jag mådde illa. Råkade somna litegrann oxå. Och vaknade på alla möjliga sätt. Bla fick jag en tårta upptryckt rakt i ansiktet -.-
Vaknade för typ en halvtimme sen och gick "hem". Tänkte sov lite men ska ju ner till stallet om typ 10 min..

Mer om fölet kommer senare med bilder å sånt ;)

/Gullman

SKRIVET: 2011-05-21, kl 11:17:21 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Fetdiss!



Okej, känns fel att dissa dethära men jag var bara tvungen att göra det.

GlenGordon-schabraken.

Jag har ett sånt, som är marin med röd/vit kant, sinnesjut snyggt, verkligen!
Tror nog inte det finns en endaste själ på jorden som tycker dem e fula..? Men hursomhelst så har dem sämst passform. Åker alltid bak när man ska dra igenom sadelgjorden och sen måste man ändå göra om allting igen. Vet inte hur länge jag stod igår och sadlade för att få det att ligga bra (hehe, är otroligt noga med utrusningen). Kändes helt värdelöst efetrsom att när jag skulle sitta upp så såg de förjävligt ut iallfall. Sånt kan jag störa mig på ett helt ridpass. Gaah, jobbigt läge!



Annars så är dem somsagt grymt snygga och jag skulle typ vilja ha alla färger. Älskar att dem är så tunna (bra när de e varmt ute) och allt sånt. Men ah, sämst passform. Fast så kanske de bara e för mig?

Vad tycker ni.. Hiss eller Diss?

/Gullman

SKRIVET: 2011-05-21, kl 07:40:34 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Grymt!

Godmorgon!

Har precis varit nere i stallet och släppt ut Escada, mockat + fixat höpåsar & kraftfodret. Känns skönt att ha allting klart. Samtidigt känns det väldigt konstigt eftersom att jag typ alltid har haft två hästar att mocka åt och nu bara en. Allt går så fort lix. Men aja, de e ju soft ;)

Ska snart gå ner till grisarna och ta igen APU som jag har misst (som jag egentligen inte alls har missat). Men det ska bli svinkult, dem e ju så söta! :D



Vet inte riktigt vart jag ska rida idag. Får se vart det blir helt enkelt.


/Gullman

SKRIVET: 2011-05-20, kl 21:21:09 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Dagens ridpass


Red Esci ute på stora utebanan idag igen. Hade sällskap av Emma, Cornelia och Pijano. :)
Hon var lite ofokuserad och typ uttråkad kändes det som. Orkade heller inte göra ngn speciell "övning" eftersom att jag inte hade så mkt tid på mig. Men gjorde lite skänkelvikningar på volterna och lite så.
Somsagt, ofokuserad, vilket ledde till att hon gick och kollade på andra saker utanför staketet, typ soptunnor och sånt. Gick bättre i slutet dock. :)

Hände en liten grej påväg tillbax till stallet. Det kom tre islandshästar vilket tydligen Pijano tyckte var konstigt (?) så han började trava iväg nerför asfalstbacken vid maskinhallen. Esci ville såklart följa efetr och stod och stutsade på stället.
Tuffa Cornelia fick stopp på Pijano och Esci typ smågalopperade ner bör backen. Inte bra med tanke på hovarna, men vad ska man göra lixom när hon vill leka rodeo. Dock så var det ju bara några meter och när hon kom fram till Pijano igen så lugnade hon ner sig ;)

Nu måste jag skynda mig för jag ska ut och gå flisen med dem två + Sally. Slänger in två bilder som togs idag oxå. Dock från en film så inte bästa kvalitén ;)





Orkar inte bjuda på mitt fula rid-fejs just idag, hehe. Fina hesten iaf!

/Gullman

SKRIVET: 2011-05-20, kl 16:54:30 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Nu kör vi, säger vi!

Heeeej. Den här helgen kommer det bli massa uppdatering ;)

Igår red jag Anna på morgonen. Red på lilla ridbanan och hon var jätteduktig! Busig och sådär, men så fin så :) Sen var det ju hästövningar. Red fort på Mona på rakan, första gången jag red monté ju och det var hur kul som helst. Värsta kicken måste jag säga ;) Låg först brevid Sara och även om vi inte direkt gasade så mycket kanske, så gick det ju undan ändå. Helt annorlunda mot att rida galopp måste jag säga.. Fast ändå inte.. Aja. På eftermiddagen red jag ju Zebb som är på bilderna här nere. Min egna häst fick vila igår.

Idag red jag faktiskt lilla Anna på flisen! Första gången för henne där på månader, så hon var riktigt glaaad :) Skötte sig jättefint, busade lite, studsgalopperade lite och gjorde nått stort lufthopp i en kurva, men annars såååå :D Travade ett varv. Sen red jag ut på Mona nu på eftermiddagen, hon var lite feg här och där, så fick till och med hoppa av en gång och leda henne över GRÄS hahah.. Men det var supermysigt. Pijano har inte gått ännu, ska hitta på något med honom såsmåningom också!

/ Emma

SKRIVET: 2011-05-20, kl 16:31:12 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Helt slut

Gick och la mig lite sent igår, hehe. Så de var sådär extra jobbigt att gå upp imorse. Men så ere. Gick ner å släppte ut Esci och borstade på Pelleplutt. Gick sen upp och käkade en snabb frukost innan det var dags att gå ner och lasta Pelle. Åkte till hästkliniken i Stav som ligger typ 2 min härifrån. Allt där gick jättebra!
Det var jättestor skillnad från förra gången vi var där vilket e positivt. Så de behövde inte röntgas igen eller så, utan dem skodde bara om honom och sen fick vi pka hem. Så inget gips eller ngt heller :)

Efter kliniken så åkte vi tebax till Berga och packade in hans saker i transporten eftersom att han då skulle fortsätta resan hem till Rimbo. Känns lite sorgligt fast endå inte. Han får ju faktiskt vara ute nu och gå i en liten hage och käka gräs. Mycket roligare än att stå inne i boxen här på Berga. :)

Kommer självklart att sakna honom massvis. Men kommer åka och hälsa på i sommar jättemycket ;)



Fina Pelle, jag älskar dig ska du veta

Sen gick jag upp och duschade + käkade innan jag drog iväg till praktiken. Cyklade dit idag faktiskt, inte så jobbigt som jag hade trott. Tog inte så lång tid heller, typ 15-20 min bara. Dock vare väldigt varmt så de va väl de som va det jobbigaste. Väl framme på praktiken så mockade jag, fixade höpåsar, la in mat, sopade och tog in hästar innan jag cyklade hem igen. Mina ben kändes typ som spagetti kan jag tala om. Helt slut var jag. :)

/
Gullman

SKRIVET: 2011-05-20, kl 12:31:05 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Entevor Zebb

Lite bilder från gårdagens dressyrpass på en av skolans travhästar, Zebb (f.04). Travare kan också, våga bara säga något annat alltså. Grrrrrrrr ;)























/ Emma

SKRIVET: 2011-05-20, kl 00:58:39 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Nu är jag inte lika irreterad längre. Så ska skriva om dagens ridpass. Red direkt när jag kom tillbax från praktiken. Började i ridhuset men kunde inte vara kvar där så länge eftersom att det började damma jättemkt. Så jag gick till utebanan istället. Och shit va fin hon va. Jättesammarbetsvillig och glad. Finaste finaste!
Gjorde lite alltmöjligt idag såsom skänkelvikningar, öppnor, slutor, volter och serpentiner. Varierade oxå mellan att stå i lätt sits/sitta ner och öka/samla galoppen. Hon lyssnade jättebra och svarade snabbt frammåt och när man tog tillbaka.
Blev lite för bekväm av sig i slutet då hon försökte hänga lite i bettet. Men iallafall. Red inte så värst länge. Kanske en halvtimme - 40 min sådär. Travade av lång och låg så att hon fick sträcka ut sig. Och numera så orkar hon bära upp sig och gå kvar i den låga och långa formen utan att tappa balansen. Mycket bra! :D

Man blir så glad. Helt sjukt! :D

/Gullman

SKRIVET: 2011-05-20, kl 00:21:13 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Det kommer



Lovar fet uppdatering imorgon (idag), då är jag back on track igen!

/ Emma

SKRIVET: 2011-05-19, kl 19:47:58 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Irritationsmomentet

Gaah.. är sådär galet irriterad. Känns verkligen inte bra alls. Men ridpasset idag gick strålande. Men vet ni vad?!
Jag bloggar om typ en timme istället så kanske jag e gladare. Vill inte att bitterheten ska gå ut här..

Btw så tror jag att jag ska byta från trav till rid om det går..

/Gullman

SKRIVET: 2011-05-19, kl 10:42:57 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Live @ Grindtorp

Ska försöka att mobilblogga från iPhonen, får se hur det går, hehe ;) Var helt död imorse när jag vaknade. Kommer typ inte ihåg ngt från imorse förutom att jag höll på att somna vid busshållplatsen.. Igen, woupSi! Hursomhelst så kom jag iallafall till praktiken i tid :) Så har stått å mockat & packat höpåsar hela morgonen. Och varit väääldigt seg, haha. Börjar piggna till lite nu iaf. Just nu ere chili som gäller fram till klockan 11 då de e lunchfodring. Efter det ska jag tvätta Escadas och Pijanos blivande boxar, lägga in strö, fixa namntejpbitar till höpåsarnas hängare, skriva på whiteboardtavlan och allt sånt där annat skoj :) Slutar tidigare idag oxå. Så direkt när jag kommer tebax till skolan så ska jag rida min fina häst och sen käka middag, tvätta lite täcken å så och borsta på Pelle. Han åker ju hem imorgon :( Förlåt om inlägget ser mysko ut men aja. ;) / Gullman

SKRIVET: 2011-05-19, kl 09:01:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Önskeinlägget: Escada

Okej, fick in lite önskemål om vart Escada stod förut och hur det kommer sig att jag fick köpa henne osv. Så ah, tänker berätta lix. Dock i väldigt stora drag.. bara så ni vet ;)

Det började med att en stod hästbuss kom inkörades på stallplanen på ridskolan. Jag och Emma L (tror jag att de var) gick ut för att kolla vad det var flr hästar som kom. En gubbe öppnade luckan och nästan sprang ner för rampen med en stor lurvig svart häst (med grön grimma, haha, jag kommer ihåg..). Räckte grimskaftet till mej och viftade med handen. Nästa häst ut såg nästan exakt likadan ut och den fick Emma ta. Vi gick in i hagen och ledde dem några varv inan vi släppte dem. Kommer oxå ihåg att det var en väldigt mulen dag och vi skulle iväg till allsvenskan.

Sen var det inte så mkt mer med det. Två nya hästar hade kommit lixom, händer nästan hela tiden. Men grejen var den att ngn vecka senare borstade jag litegrann på Escada. Märkte direkt att hon inte var ngn "vanlig" häst. Hon var.. mer speciell lix. Väldigt svårt att förklara. Hursomhelst så borstade jag henne litegrann varannan dag typ och gillade henne mer och mer. Dock fick jag inte börja sköta henne eftersom att jag redan då var skötare på två hästar.

Har väldigt dåligt minne. Men vissa saker kommer jag verkligen ihåg. Som första gången jag red henne. Shit, vilken häst. Till att börja med var hon väldigt bakskygg, så man var tvungen att bli uppslängd. Och åh jag kommer verkligen ihåg första ridpasset. Hon var hur lurvig somhelst, hade ett svart träns, cobrasadeln, hippson-schabrak, haha, shit. Vilka flachbacks jag får nu.
Hursomhelst så var hon ju väldigt ung så jag krävde ingen form eller något utan vi red på bara helt normalt. I slutet så var hon väldigt mjuk och sökte sig neråt. Jag var så glad efteråt. Åh underbara häst!

Red henne några dagar senare oxå. Hade jullov då. Red på kvällen. Kommer ihåg det ridpasset oxå. Typ tror de va Stubben som red på Winnipeg och han var helt galen, medan Esci var het lugn och fin. Efter det så räknades hon som min favorithäst (vad nu alla andra tyckte om det..? :( )

Sen vet jag inte riktigt vad som hände. Hade ju Caravelle och Coquin att sköta så jag hann lixom inte riktigt med Escada. Kommer iallafall ihåg att jag red henne på lektion då och då om jag inte minns fel.

Sen hände en grej, som gjorde att hon blev helt knas. Gick inte att tränsa, sätta å grimman eller sko. Vilket då skapade problem. Orkar inte gå in på detaljer såhär, men det gick  verkligen inte. Man fick plocka isär tränset, tränsa bakifrån med massa mat och grejer. Tur i oturen var det att det var nära till sommarlovet.

Så självaste "historien" började i somras. Hon fick inte gå på sommarbete för att Andy skulle "rida till" henne. Men så blev det ju inte riktigt. Till en början red Stubben. Sen en dag började jag rida henne. Det ridpasset gick bra, väldigt bra. Likaså dagen efter. Fina fina fina häst. Började gilla henne mer och mer och borstade och red i stort sett varje dag. Kommer ihåg att jag ba " åh, hon e heelt klart min favorithäst" och alla som satt på bordet skrattade och sa " sååå typiskt dej" (lite sådär hånaktigt om ni förstår)..

Hursomhelst så gick dagarna och varenda dag blev bättre och bättre. Det var alltid lika roligt att rida, varje dag. Jag älskade att rida henne. Vi började lita mer på varandra oxå. Det gick bättre att tränsa och allt sånt och för varje dag som gick så kändes det som om att vi lärde känna varandra mer. Och jag kan säga, jag har aldrig någonsin träffat en häst som henne förut. Verkligen något speciellt.

Sommaren är kort, som vi alla vet. Och när allting gick som bäst så nämade sig dagen då jag skulle flytta till Berga. Kommer verkligen ihåg den dagen. Första gången jag red ut långt på Escada helt själv. Typ den bästa ritten i mitt liv oxå. Aldrig njutit så mkt av ett ridpass fast endå varit så ledsen. Och glad. På ngt sätt. Hon litade på mig till 110%, gick förbi alla möjliga konstiga saker och jag vet inte vad. Hon tvekade inte en sekund någonstans och vi red långa rundan (skog, ängar och bostadsområde). Träffade på barnvagnar, lekande barn, konstiga bilsläp, ja alltmöjligt och hon bara chillade på långa tyglar. Åh finaste! :')

Men somsagt. Jag flyttade till Berga. Visst var jag glad över att få komma bort. Men ändå. Lämna världens finaste kvar på ridskolan. Efter allt jobb. Hur skulle det gå sen lix?
Och jag visste hur det skulle bli. Inte bara för att "jag kan tränsa blabla" utan för att det var så.

Fick samtal då och då "hej, Escada gick inte att tränsa idag.. osv". Fick en klump i magen varje gång. Usch mådde fett dåligt, helt seriöst. Och fick fett dåligt samvete eftersom att jag faktiskt hade Pelle oxå. Allt vara bara helt uppochnervänt. Ville typ dö..

Men en tanke hade ändå ploppat upp i mitt huvud. För under den tiden jag red henne i somras så hade jag bestämt mig för att den hästen skulle bli min. Vare sig mina föräldrar ville det eller inte. Så det var bara att gå hem och tjata. Och under alla år jag har tjatat så hade jag ju fått ett x antal nej. Och tillslut då "fått" Pelle på foder. Men det var det. En egen häst var det inte ens att nämna. Visste att det skulle bli ett nej.

Men nu ere så, att Escada faktiskt inte bara var en häst som jag ville ha. Hon var min bästa vän. Och jag vet inte riktigt hur, men jag behövde faktiskt inte ens tjata. Bara övertyga. Och jag hade verkligen bestämt mig. Den hästen eller ingen alls. Sluta rida helt. Göra ngt annat.

Om jag skulle komma hem och säga att jag hittat en häst på nätet som jag skulle vilja ha, så skulle jag redan veta svaret. Tvärnej!
Men de e just de. Escada var ju ingen häst som jag hittat på nätet. Escada var Escada. Min Escada. Så efter lite om och men så blev det faktiskt ett ja. Och jag var i chock, helt seriöst. Gladare unge fick man leta efter.
Så efter samtal hit och dit så blev det alltså bestämt. Även fast en rad grejjer kom ivägen så löste det sig. För det löser sig alltid, ska ni veta. Det gör verkligen det.

Så nu sitter jag här, på mitt rum. Och Escada bor ungefär 2 minuter härifrån. Och jag kan lova att hon är lyckligare än någonsin. För det märks, hela tiden. Hon är annorlunda än förut. På ett väldigt bra sätt. Somsagt, lugnare och mer nere på jorden. Inte alls så rädd av sig som hon var förut.

Och jag om någon är lyckligare än någonsin. Min dröm har blivit verklighet. Även fast det har varit väldigt jobbgt vissa stunder, så har det ändå varit värt det. Helt klart. Det finns ingen prefektare häst för mig. Det är bara hon som gäller. Det är bara vi. Och så kommer det alltid att vara. Har sagt det förut men säger det igen. Har aldirg älskat någon så mkt som jag älskar henne. Aldirg aldrig någonsin. Det är något speciellt.

Alla sagor har sitt slut. Våran saga har knappt börjat. Vi har bara tagit oss igenom kapitel ett. Så det finns många kvar. Det som har hänt har hänt. Och nu har vi bara framtiden framför oss.

Vi vet inte vart vi ska men vi ska ta oss dit!


Jag älskar dig Escada. Du förstår sånt som ingen annan förstår. Det finns inga ord som beskriver. Men jag vet att du vet. Och det är huvudsaken

/Gullman

SKRIVET: 2011-05-19, kl 00:20:18 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Segt

Som ni märker har jag legat lite efter i uppdateringen (ovanligt..) hehe. Men har inte haft tid eller lust eller såå. Igårkväll hade jag mycket fullt upp med bland annat singstar, åka i en bagagelucka på en bil, kolla på Big Brother och massa annat. Och idag har jag haft ännu mer fullt upp. Typ. Stallet rätt länge, sen chillade jag en pyttestund, åkte bil fram och tillbaka till VH och köpte godis. Sen har jag kört traktor. Harvat min instruktörs uppfart (mvg..?) och nästan förstört massor på vägen :D Grym är jag iallafall. Såklart liksom.

Har kollat på Big Brother och nu är det sten godnatt. Imorn ska jag typ rida Anna på morgonen, sen är det hästövningar hela förmiddagen och jag ska typ rida fort på Mona på rakan. Sen ska vi gå ut och plocka fucking oupsi hehe SPINDLAR hela eftermiddagen enligt gruppen som redan haft denna form av lektion...

Hoppas jag uppdaterar bättre imorn iallafall. Och intressantare framförallt :O Men det händer rätt mycket just nu som inte har med hästar/bloggen att göra.. Så det återstår att se om jag vill/kan/orkar osv.

/ Emma

SKRIVET: 2011-05-19, kl 00:13:39 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Bilder från idag


















































Foto: Julia Hultqvist.

/ Emma

SKRIVET: 2011-05-18, kl 19:19:34 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Dagen lång

Innan skolan red jag Anna igen. På lilla ridbanan. Hon var jättefin men ännu lite mer busig. Dock gör hon ju ingenting speciellt egentligen, bara busar liksom :) Hon sparkar inte bakut eller så. Söta lilla Anna, gillar verkligen henne! :) Efter lunch hade vi hästövningar och jag skulle kört, men hittade inte selen så red istället :P Mona såklart hehe. Vi körde (alla körde förutom jag då hehe) på flisen. Vet inte hur många varv men ändå :) Det var mysigt. Ville först inte rida "monté", alltså mer travaktigt på Mona för att jag trodde det skulle förstöra dressyren höhö.. Men det gick toppen ändå! Fina älskade Mona. Snacka om att jag blivit kär i henne!

Nu har jag nyss lämnat av Pijano i stallet. Longerade honom på stora ridbanan och det gick åt helvete. Om nu longering kan gå så fel. Blä. Men allt var bara pannkaka. 1. Jag var seg = reagerade segt. 2. Pijano hade massa överskottsenergi = lyssnar inte ett piss på mig. 3. Jag var lite halv irriterad = har noll tålamod osvosvosv.. Ah, ni fattar. Allt var bara åt helvete. Tappade tålamodet helt på Pijano, och han flippade ur och sådär. Men sen gick det väl lite bättre. Tricktränade lite (fast det gick också åt helvete), och sen fick han trava/galoppera över markbommar, hoppa studs och ett upphöjt räcke på linan alltså. Hoppa kan han ju iallafall. Men borde lära mig att INTE hålla på med min häst såna här dagar. Idiot jag är. Julia fotade, bilder kommer sen. Heido.

/ Emma

SKRIVET: 2011-05-18, kl 19:10:21 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

17 maj

Ojdå, glömde uppdatera igår. Eller glömde inte. Uppdaterade inte bara :P Men iallafall, drar gårdagen lite kort sådär, finns inte så mycket att skriva egentligen.

Red Anna på morgonen, på stora ridbanan. Hon var fiin och glad och sådär. Travade lite mer i båda varv. Hon försökte busa lite men det gick bra ändååå. Sen red jag "Chippen" på lunchen, första gången på honom :) Han har gått monté och så vad jag förstod. Red honom på flisen, fyra varv. Gasade på liite, härligt! Riktigt härligt.

Efter skolan red jag finaste Mona. Först ut ett varv på flisen och lät henne bara lalla runt lite som hon ville, myysigt. Sen lite dressyr på ridbanan. Hon var jättefin! Sen var det dags för Pijano, blev ridhuset med kandar och sporrar för första gången på riktigt länge. Barbacka såklart också ;) Riktigt fin var han, krävde ännu lite mer, till och med två skänkelvikningar i galopp. Superfin var han. Samlade kanonbra i traven och så. Fin pålle! Julia fotade, men råkade ta bort alla bilder hahaha.. Så tyvärr får ni inte se dem :( Han som var så fin!!


Fasligt gammal bild, bland de första gången jag red Pijano med kandar haha..

/ Emma

SKRIVET: 2011-05-18, kl 15:48:09 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Tack allihopa!

Vill bara tacka alla bloggläsare för alla supergulliga kommentarer som ramlar in under dagarna. Ni är för bäst asså!
Blir alltid lika glad när man loggar in på bloggen, hihi.

Såå tänkte att ni skulle få önska ett inlägg om vad som helst som ni vill att vi (jag) ska skriva om. Skriver det ikväll och tidsinställer till imorgon eller ngt sånt. Låter det som en bra idé?

Så önska på nu, ni har fram tills kl 21 på er :P
Och glöm inte, ni bestämmer!

Keep up the good work! ;)

/Gullman

SKRIVET: 2011-05-18, kl 15:44:22 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Tar ut vilodagen i förskott

Hejsan hoppsan!
Just nu är jag galet trött. Gick upp kl 6 imorse och traskade iväg till bussen å åkte till praktiken. Var väldigt seg på att mocka och göra höpåsar, haha. När vi var klara så chillade jag i typ en timme innan lunchfodringen. Sen somnade jag lite på spånbalen utanför stallet i typ två timmar innan jag gick in och städade lite. Sen ännumera chill på spånbalen (min bästavän under dagarna) inan Mona kom och vi plockade in hästarna. En väldigt chill praktikdag må jag säga.
Imorgon ska jag tvätta och torva boxarna som vi ska ha i sommar. Wiho, längtar till sommaren sjukt mkt! :)

Kom precis tebax till skolan. Tidigare än vad jag hade trott. Dock inte så tidigt så att jag hinner rida. Ska nämligen iväg till stan snart :( Jag som var så taggad på att rida ju.. Så esci får ta ut vilodagen såhär mitt i veckan. Hon ska ju trots allt gå i helgen så det spelar egentligen ingen roll :) Menmen, kommer tebax innan kvällsfodringen iaf :)



bild från i vintras

Stort tack till Sarski som mockade å fixade åt min hästar idag :D

/Gullman

SKRIVET: 2011-05-18, kl 10:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

-



Jag:

rider (x)
har ridit i mer än 10 år (x)
har ridit/rider på ridskola (x)
har/haft egen häst (x)
har hästen hemma (/) - Både han och jag bor ju på skolan ;)
rider lektion minst en gång i veckan ( )
är bra på att hoppa (/) - Beror ju på vad man jämför med.
är bra på att rida dressyr (/) - Beror ju på vad man jämför med.
har ridit i skogen (x)
har hoppat högre än 1 m (x)
har hoppat högre än 110 cm (x)
har hoppat högre än 120 cm (x)
har hoppat högre än 130 cm (x)
kan rida öppna, sluta och byten (x)
har tävlat (x)
har tävlat i mer än 5 år (x)
har tävlat 3 hästar eller fler (x)
har tävlat hoppning (x)
har tävlat dressyr (x)
har fått över 70% ( )
brukar tävla lokalt (x)
brukar tävla regionalt (x)
har hoppat Lätt A hoppning (x)
har fått godkänt i FEI dressyr ( )
har startat medelsvår (x)
har fått championatspoäng ( )
har på en tävling känt att det gått riktigt bra (x)
har gråtit under en ritt (x)
har skrattat under en ritt (x)
skyllt på domaren (x)
känt på en tävling att jag inte har där att göra (/)
brukar tro att jag ska sopa mattan med alla ( )
älskar hästar (x)

Min häst:
är en vallack (x)
är en hingst ( )
är ett sto ( )
äger jag (x)
äger mina föräldrar ( )
bor hemma hos mig (x)
är under 148 ( )
är bra på att hoppa (x)
är bra på dressyr (x)
är bra på att rida ut (x)
har världens steg ( )
kan vara jätte busig (x)
är aldrig rädd för något (x)
är ofta ganska nervig ( )
är jätte söt (x)
är tjock ( )
vill äta hela tiden ( )
är brun ( )
är skimmel (x)
är fux ( )
är yngre än 5 år ( )
är mellan 5-10 år ( )
är mellan 10-15 år (x)
har tävlat mycket (x)
har startat hoppning (x)
har startat dressyr (x)
har startat trav ( )
har startat medelsvår (x)
har klarat en bana felfritt (x)

Tillsammans har vi:
hoppat (x)
ridit dressyr (x)
ridit i skogen (x)
badat (x)
tävlat (x)
tävlat lok (x)
startat hoppning (x)
startat dressyr (x)
hoppat över 1m (x)
startat LA hoppning ( )

/ Emma

SKRIVET: 2011-05-17, kl 22:28:55 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Vi hade iallafall tur med vädret

Ska försöka skriva ett glatt inlägg även fast jag typ vill döda ngn just nu. Gaah. Aja.

Var ju ledig idag med och sov typ hela förmiddagen fram till lunch. Käkade och drog sen ner till stallet. Mockade åt Esci och fixade lite så. Sen typ gick ja ju ner till ridhuset, medverkade på en lektion där, sen upp till rummet en stund. Ner till stallet igen bör att borsta på Pelle. Ryktade länge länge tills han blev blank å fin. Efter det mockade jag och la in massa halm. Sen vidare upp till middan och efter det åkte jag till VH och handlade litegrann.

Direkt när vi kom tillbax så bytte jag om och gick ner till stallet. Gjorde iordning Esci och gick ner till ridhuset. Precis när jag suttit upp och skrittat lite så började det spöregna och åska. Och ridhuset har plåttak = låter som f*n när det regnar. Men Esci brydde sig inte ett dugg alls. Började värma upp lite i trav och hon tittade på lite saker i ridhuset innan hon slappnade av. Loppan & Linnea kom in och travada några varav oxå, men sen när dem gått så slappnade hon av ordentligt och blev rikitgt riktigt fin. Gjorde lite allmöjligt, volter, serpentiner osv, för att få henne mjuk i sidorna. Växlade öven mellan lång & låg form och lite kortare mer samlad. Shit, hon var helt otroligt fin. Hade ingenting alls i handen och hon bar sigsjälv hela tiden. Tog en skrittpaus innan galoppen. Trodde att hon skulle börja tjaffsa när jag sen tog tyglarna, men inte alls. Gjorde klockren galoppfattning och jag kunde även här växla formen precis som i traven, både när jag satt ner i sadeln och stog upp i lätt sits.

Galoppjobbade henne lite innan jag travade av. Och det var nästan här jag blev mest förvånad över henne. Hon brukar alltid länga sig och gå rätt lågt, men inte kunna bära sig där utan börja slå med huvuder och sådär. Men hon bar sig helt själv, och kunde gå längre och lägre helatiden utan att tappa balansen eller ngt sånt. Ville bara fortsätta rida i all evighet, men slutade när jag fick den där speciella känslan. Helt chockad var jag över min häst, så jävla fin!

Någonting har hänt. Jag kan inte direkt sätta fingret på vad det är, men de e något. Något som gör att hon inte riktigt känns som den hästen som stod på Äppelviken för ett par veckor sen. Hon känns typ som en helt annan häst, fast endå inte. Hon är mer lugn och så. Går mycket bättre och är bara allmänt..snäll å fin. Vet inte riktigt men de e bara en känsla jag får. När man går på Berga så förändras man på ngt sätt. Tror de e samma sak här. Förändras på ett väldigt bra sätt :)

På ridskolan efter ett ridpass och man sa typ "s
hit det gick så jäääävla bra, aldrig gått så bra någonsin", då hade hon vart grymt fin. Idag så var det tusen gånger bättre. Första gången vi red i ridhuset. Det spöregnar och åskar ute. Och min häst gör mig så himla glad. Jag känner mig typ alltid bra när jag rider henne. Får galet mkt bättre självförtroende. Vilket gör att hon även påverkas av mitt humör och oxå blir gladare. Åh jag blir bara så himla glad! :D

När vi kom upp till stallet igen så fixade jag litegrann innan jag gick upp till rummet, bytte om och sen vidare mot kvällsfikat. Därefter gick jag och Sarski flisen. Då började det spöregna, påriktigt!
Såg ut som två blöta katter när vi kom tebax.. hehe. Hände en lite grej oxå, vilket totalfrstörde min dag. Usch.. aja. Hämden är ljuv vill jag lova ;)





Nu ere chill som gäller för min del :)

/Gullman

SKRIVET: 2011-05-17, kl 16:37:09 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Pijano ♥





























/ Emma

SKRIVET: 2011-05-17, kl 14:52:13 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Joggis Kärlek

När man e ledig ere sjukt tråkigt att bara sitta på rummet helatiden. Så jag gick ner till ridhuset me Johanna och chillade lite på Jord-Skogarnas engelskalektion. Men innan det spenderade jag lite tid i hagen med Yoggi. Hon var så söt när hon stod där i hagen så var tvungen att gå in och fota lite. Så enjoy, lite bilder på en av skolans fina travare! :)































Joggis Love
"Yoggi"
f. 2002
e. Easy Lover
u. Joggi Löstorp

/Gullman

SKRIVET: 2011-05-17, kl 10:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

-



har du häst/ponny?

Heeelt egen!

namn?
Virgio Pijano.

höjd?
156 cm.

tävlad med föregående ryttare?
Ja.

tävlad med dig nu?
Ja, eller inte just precis nu, men tidigare och snart så ;)

tränar ni för höjder? (bana)
Upp till 130 förut, men hoppar inte alls just nu :(
 
tränar ni för höjder? (enstaka)

Har hoppat som högst 135, men hoppar typ aldrig högt "bara för sakens skull".

hur högt brukar ni hoppa terräng hinder?
Har väl hoppat 1m-110 kanske.

har ni många blå/gula rosetter?
Nej inte många.

har ni någon betydsamt pris tsm?
Ja, typ alla :)

vad har ni för mål att tävla?
Har redan nått "målen", men i WE är det väl EM/VM.

har ni många rosetter?
Inte jättejättemånga, men en del iallafall!

ifall ni ska debutera något, vad ska ni debutera då? (inom ½ - 1 år)
Typ.. Inget.

vad skulle ni kunna klara av för klasser?
Dem vi har tävlat.

gör ni omhoppningssvängar på tävling?
Har inte startat honom i omhoppning faktiskt.

gör ni omhoppningssvängar på träning?
Händer väl nån gång på träning, men inte ofta.

/ Emma

SKRIVET: 2011-05-16, kl 23:26:19 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Mona ♥
















Foto: Julia Hultqvist.

/ Emma

SKRIVET: 2011-05-16, kl 22:59:39 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Lite träning sådär

Efter middagen åkte jag till vh en snabbis och kirrade lite saker. Sen gick jag ner till stallet nästan direkt när jag kom tillbax. Det var ingen där och tyst och lugnt. Då tog jag chansen att "träna" på lite basic grejjer som har varit lite knepiga för Escada. Innan jag började med vattenspiltan så bortsade jag henne en stund. Hon hade nämligen bytt färg i hagen - till grå, ahah :P. Sen började jag träningen. Tog lite krafft i en skopa och försökte locka in henne. Gick väl sådär. Stannade typ en meter ifrån och ville inte gå. Försökte komma på ett sätt för att få henne att kliva frammåt men hon var som fastfryst i marken. Satte mig då på huk inne i vattenspiltan och höll längst ut på grimskaftet så att hon inte skulle känna sig tvingad att gå in. La sedan ut lite krafft framför henne på marken så att hon skulle käka det, å sen lite längre in osv. Och det fungerade faktiskt. Och jag satt bara helt stilla hela tiden så att hon själv fick undersöka och ha sig. Väldigt viktigt att inte ha brottom med sånna här saker tycker jag. Hon måste själv inse att det inte är farligt, utan att man håller på att stressa lix. Och vi tar en sak i taget. Lite idag, lite imorgon osv.
Slutade när det gick som bäst, dvs när hon stod och käkade ungeför i mitten. Dock hade hon inte klivit in med hovarna över kanten men ändå, duktig var hon. :)

Efter det så provade jag att ställa upp henne i gången. Trodde att hon skulle börja backa, inse att hon satt fast och kasta sig. Hon har ju trots allt inte stått uppbunden i stallgången på väääldigt länge. Hursomhelst så stod hon jättesnällt verkligen. Borstade henne och allting, tillochmed kratsade hovarna och hon stod blixtstilla. Bakom henne gick Bamse in och ut ur vattenspiltan, men hon brydde sig inte. Fina hästen!



Blir så himla stolt över henne. Och jag är så jävla glad. Mest för hennes skull, att hon trivs och njuter av livet.
Har jag sagt förresten att hon kallas för "Livsnjutaren" härute. Så sööt asså! :)



Lerig totto vid intaget, haha ;)

/Gullman

SKRIVET: 2011-05-16, kl 21:39:42 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Anna ♥














Foto: Julia Hultqvist.

/ Emma

SKRIVET: 2011-05-16, kl 19:54:49 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Massa hästaaaaar!

Har ridit fyra hästar idag, och skulle inte banga på lika många till alltså! :D Red ju Anna imorse somsagt, och sen efter jag slutade gick jag ner till travstallet och fick rida världens finaste prinsessan Mona. Skrittade fram en sväng ute och sen blev det dressyr på stora ridbanan. Hon var lite spänd och låg på som sjutton idag, men ändå grymt fin som alltid såklart. Hon har väl gått bättre, men äsch, är så himla glad att bara sitta på hennes rygg haha :D Hon var jättefin i skritten och traven var lite till och från. Dock så stördes vi lite av en bil som tutade och att det började spöregna haha.. Men åh, så kul det var att rida henne!

När jag kom tillbaka till stallet hade Sara gjort iordning Ödla K (f.03), en häst jag aldrig ridit eller kört eller något förut. Sara sa att hon inte kunde någonting inom ridningen haha! :D Red i ridhuset, och åkte mest bara runt, alltså krävde inte jättemycket - utan snarare bara att hon skulle gå dit jag ville och så. Hon muppade sig lite vid dörren, ena hörnet och läktaren, så rätt mycket tid gick åt det ;) Hon småreste sig lite och höll på, en brud med humör det där! Men det gick toppen sen också. Ödla brukar galopptränas på rakan, så galopperade lite också, wiiie :D

Efter middagen red jag min egna totto Pijano i ridhuset, barbacka. Skrittade i 25 min och sen jobbade i trav och lite galopp i kanske 20 min. Han var huuur fin som helst! Älskade pållen. Krävde lite mer, skolorna i trav, lät honom sträcka ut i en lite mindre mellantrav iallafall, lite skänkelvikningar och samling. Kanonfin! Galoppen rullade vi mest på i, sen ett par byten och typ en kortsida förvänd galopp. Sen tyckte jag att det räckte, för han var verkligen superfin och han är ju under igångsättning, så travade av. Sen släppte jag honom i ridhuset och lekte lite/tricktränade. Sen fick Julia skritta av honom.


Totalsnodd bild av Sara på Ödla hehe. Hade inga egna på henne.. :P

Senare ikväll kommer det lite hagbilder på Anna och Pijano. Och ridbilder på Mona och Pijano från idag! :D Blir en riktig bildbomb, så håll utkik hihi!

/ Emma

SKRIVET: 2011-05-16, kl 18:17:57 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Emma bjuder på sigsjälv

Eller de e kanske jag som bjuder på Emma.. Kan man säga så, haha?
Knäppte en jättefin bild idag på Emma och Mona när dem skrittade förbi i regent. Såhär glad var ryttaren :D



Hihih busig jag e :D (Emma kommer döda mej)

/Gullman

SKRIVET: 2011-05-16, kl 14:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

-

Har du hoppat med en häst nån gång?
Jaaaaaa!

Har du hoppat över en meter?
Japp.

Har du hoppat ett terränghinder?
Ja.

Har du tävlat hoppning eller terräng?
Jaaa, hoppning.

Har du hoppat ett längd hinder?
Ja.

Har du hoppat en kombination?
Ja.

Har du hoppat studs?
Ja.

Har du hoppat barbacka?
Ja.

Kan du hoppa en bank/trappa?
Ja.

Kan du hoppa en hel terräng bana?
Jadå!

Har du hoppat ett vattenhinder/grav?
Ja.

Kan du göra skänkelvikningar?
Ja.

Kan du göra bak och framdelsvändingar?
Jadå, dock failar vi alltid "bakdelsvändningarna" (skrittpiruetter) på tävling..

Kan du rida öppna och sluta?
Ja.

Kan du göra ett galoppombyte?
Ja.

Kan du göra galoppombyten i serier?
Ja.

Har du ridit ett Lätt A program?
Ja.

Har du ridit ett Medelsvår A program?
Ja, fast inte på tävling.

Har du ridit ett Grand Prix program?
Haha ja, på träning! :D

Har du simmat med en häst?
Japp.

Har du galopperat/travat på en galopp/trav bana?
Ja.

Har du sätt ett föl födas?
Ja.

Har du tröttnat på denna lista nu?
Äschdå.

/ Emma

SKRIVET: 2011-05-16, kl 14:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Dagens vill ha!



Var ruskigt nära på att beställa ett JW-schabrak igårkväll (det som är längst ner), men fick värsta beslutsångesten om viken färg.. Vill ha både blå och röd men kan inte beställa båda på en gång. Åhhh.. Tror nog att det kanske blir röd som jag tar först. Fast jag vet inte rikigt.. Väldigt jobbigt läge asså.

Hursomhelst så är alla JW schabrak snygga tycker jag. Och för att inte tala om luvorna. Me like!

/Gullman

SKRIVET: 2011-05-16, kl 10:46:15 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Nu är kossorna ute!

Och jag har precis kommit till rummet efter ett ridpass på utebanan på min svarta springare. Eftersom att de var just koutsläpp idag så var det typ tusen människor här och kollade. De flesta åkte bil och parkerade i en hage lite längre bort. Och de flesta dagisbarn och skolklasser åkte bussen så dem gick förbi utebanan i allén. Först så stannade Esci och typ bara stirrade. Sen blev hon lite dum och ville inte gå fram. Men efter lite tillsägelse så gick hon jättesnällt. Förstår att hon blev lite chockad när det kommer hur många småknattar somhelst i gula och orangea västar lixom, haha ;)

Även fast hon lätt tappade fokuset så var hon faktiskt grymt fin å rida idag. Hade typ ingenting i handen och hon bar sigsjälv hela tiden. Försökte göra så mkt volter och knas-vägar som de gick eftersom att hon då skulle bara fokusera på mig. Och det gick faktiskt. Tillochmed så bra att hon inte märkte när Fidde kom inkörandes på ridbanan med L60:n. Och när hon väl märkte det så gjorde hon ingenting utan fortsatte att jobba. Finaste! :)

Så även fast koncentrationen inte var på topp idag så var hon ändå väldigt fin. :)

Kör en dagens outfit oxå. Fast de blev ingen bild för jag glömde mobilen på rummet.. memen

hjälm - GPA
tröjja - Humör
väst - Kingsland
ridbyxer - Pikeur
ridstövlar - Tretorn (jag fick på mej dem trots knas-dragkedjan)

träns med tredelat tränsbett
hoppsadel - Cobra
fårskinnspad - Medi Lamb
schabrak - Schockemöhle marinblått
benpaddar - Schockemöhle
benlindor - Kingsland

Blev glad över att jag fick på mig stövlandra. Fast det var ett väldigt slit innan det gick. Tog hjälp av en hovkrats å lite så, men tillskut så gick de! ;)




Nu ska jag vila lite innan jag ska åka till apoteket å hämta ut mediciner. Usch, jag vill inteeeee. Men aja. Måste man så måste man. :(

/Gullman (ibland känner jag mig som kossan på bilden..)

SKRIVET: 2011-05-16, kl 10:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

1 år sedan

För exakt ett år sedan var jag och Pijano i Enköping och hoppade.. Hoppade bara 90 och 1 m då, och som visas på filmen var vi felfria i 90. Jag hade ändrat taktik lite, och lät honom rulla lite mer än jag brukade göra. Liksom istället för att sitta och hålla honom i undertempo som det lätt kunde bli när det var så lågt. Sen var han superfin i 1 m men fick ett irriterande nedslag. Minns att jag ångrade ruskigt mycket att jag hade startat första klassen, då jag alltså inte kunde efteranmäla och hoppa 110.. Men gud, tänk att det här var ett helt år sedan.. Känns det verkligen inte som :O Åh, jag dör snart, vad jag vill tävla igen..



/ Emma

SKRIVET: 2011-05-16, kl 09:29:03 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Godmorgon!

Sista stalltjänstmorgonen, naaaajs. Alla går och lägger sig men jag gick till stallet och red istället :D Anna K (f.04) ska ridas igång nu. Fridas häst. I mina ögon, och säkert dem flesta andras, kommer hon alltid vara Fridas häst. Har hört såå mycket om hur "farlig" och "störd" hon är, och nu har hon stått i typ 6 veckor så man var ju nästan förberedd på rodeo. Men hon var hur snäll som helst. Jätteglad och busig är hon, tycker precis allt är kul (förutom det tråkiga hehe) och hur mjuk som helst.

Skrittade i ridhuset och travade liite, inte så länge. Mot slutet var hon riktigt avslappnad, skrittade lugnt och fint. Så himla duktig! Söta lilla Anna ♥ Ska rida henne typ.. så ofta det går nu :) Helst varje dag hihi. Riktigt roligt, tack Sara :D


Världens mest saknade människa och hennes ponny.

/ Emma

SKRIVET: 2011-05-15, kl 23:59:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Vinnaren av veckans bild



"Det här är en bild på mig och (baraammbamm) PYSEN från Högsta gård :D För mig skriker bilden: "Sommar på Högsta, med sol och oseriösa bilder på rad". Ljuset, mitt ansikte (?????) och Pysens allmänt chilla pose.

Vill bara tillägga (kanske mest till Emma, som träffat Pysen) att jag faktiskt sitter framför Pysen, jag är inte så mini att jag får plats under shettisen..."


- Alicia :)

Vinnaren denna vecka blev alltså Alicia med denna somriga bilden. Jag tycker de ser asnajs ut att sitta sådär med en ponny och sola när himlen är helt blå, myys!

FEEET LÄÄÄNK till Alicias blogg! :D

/Absolutelit - Gullman & Emma

SKRIVET: 2011-05-15, kl 23:52:37 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

-

Dagens :

Dagens låt: Swedish House Mafia - Save the world tonight.

Dagens frisyr: Tofs hehe.

Dagens smink: Inget.

Dagens klädsel: Ridkläder (Kingsland hehe) / mjukisbyxor.

Dagens händelse:
 Mycket ;)

Dagens planer: Inga kvar förutom att sova.

Dagens vill ha:  Pengar skulle inte sitta fel.

Dagens saknad: Frida.

Dagens drog: Redbull.

Dagens finaste: Pijano!

Dagens måste: Städa och rita bildhelveten.

Dagens dricka: Redbull och vatten.

Dagens köp: Ingenting?

Dagens skönaste: Sängen.

Dagens mat: Pannkakor.

Dagens sjuka: Heheh..

Dagens kärlek: Min pålleee.

Dagens sämsta: Mocka..?

Dagens mående: Typ början på migrän-huvudvärk :(

/ Emma

SKRIVET: 2011-05-15, kl 21:23:04 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Efter regn kommer solsken

Bokstavligt talat. Regnade ju rätt mkt imorse, men nu frammåt kvällen så klarnade det upp och solen tittade fram lite. Perfekt, för just då så var jag och Sarski ute och skrittade. Vi gick ner på lilla rakan bakom elevhagarna sen fortsatte vi flisen och sen upp mot gamla å sen hemmåt igen. Blev en väldigt lugn tur på långa tyglar och hästarna var glada :)



DAGENS OUTFIT

hjälm - GPA
tröjja - Humör
jacka - Kingsland
ridbyxor - Intersport
ridskor - Kingsland

träns - märkeslöst m. hackamore
senskydd - Pro
hoppsdel - Cobra
fårskinnspad - Medi Lamb (?)
schabrak - GlenGordon
sadelgjord - ?


Imorgon äre koutsläpp på Berga kl 9. Någon som ska komma hit och kolla?
Brukar vara ett par tusen människor här, så ska försöka rida innan det. Är ledig imorn förresten, pga ryggen :(
Men ska hämta ut smärtstillande och få mediciner på onsdag så ah, hoppas de blir bättre ;)

/Gullman


SKRIVET: 2011-05-15, kl 20:12:54 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Hatar internet

Gullman smsade att hon tar kvällen, så det var ju soft. Har inte gjort speciellt mycket idag känner jag, förutom att chilla galet. Måste verkligen städa rummet. Och rita två jävla bilder till bilden, för att höja upp mitt IG till ett G hehe.. Ska typ ut och gå med Gullman ikväll också. Men jag har lite halvt ångest just nu. Kommer inte kunna se Big Brother!! ÅH, DAMP INTERNET! BB funkar inte på min dator, så jävla illa. Åh. Kill me. Sen, är mitt internet på iPhonen sjukt segt överallt också. Jättekul. Kan inte bara alla tekniksaker fungera, då hade vardagen varit så mycket lättare. Och datorn hade sluppit bli mordhotad varje dag.

Aja. Ska väl gå och deppa i ett hörn eller nått. Heido.


Grymt partysugen har man vart hela helgen också. Gör inte direkt saken bättre.

/ Emma

SKRIVET: 2011-05-15, kl 19:22:53 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Så jävla fin!

Fyfan vad min häst är fin. Blir helt chockad, trots att jag givetvis har alla oändliga timmar av jobb jag lagt ner på honom i bakhuvudet. Det var typ över tre veckor sen jag galopperade på honom senast, och jag hade nästan glömt hur underbar galopp han har ändå. Tror faktiskt att det här ofrivilliga rid-uppehållet har varit rätt bra för oss ändå, för nu jävlar är vi samspelta till max och har på bara de här dagarna av igångsättningen fått en otroligt bra känsla (trots barbacka och allt sånt där). Min underbara häst alltså! ♥

Skrittade fram först förhand ute och sen i ridhuset i 20-25 min. Sen trav i kanske 10 min, lite skrittpauser och några varv på både volt och fyrkantsspår i båda galopperna. Travade av en stund och skrittade sen av ute för hand i 20 min. Riktigt underbart fin var han som sagt. Åh. Är så himla taggad på att rida ordentlig dressyr. Med typ kandar, dressyrsadeln osv.. Riktigt, riktigt sugen just nu. Åh. Vill, vill, vill, vill. Nu, nu, NU :D


Film från senaste dressyrtävlingen. Blir ändå så stolt över min lilla kille, han är ju faktiskt galopp och hopphäst egentligen ;) Trots att han aldrig plockar några värstingpoäng i dressyren är han ju så jävla fin. Och jag är faktiskt riktigt stolt över honom, om man får säga så utan att skryta vill säga.

/ Emma

SKRIVET: 2011-05-15, kl 17:39:41 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Shit va glad jag e

Hovslagaren var här nyss. Och shit, jag e typ i chock. Hade ingen aning om hur det skulle gå. Hon skulle lika gärna kunnat stå på bakbenen varannan minut och dragit iväg och jag vet inte vad. Men det gjorde hon inte. Hon bara stod där, som om det hade varit den mest självklara saken i världen. Käkade lite äpplen och morötter ur min hand medan han klippte å raspade och fixade. Så jävla snäll! :D
Gjorde bara framhovarna idag så att vi skulle slippa börja bråka med henne med bakhovarna eftersom att dem är lite knepigare. Så han kommer ut snart igen och fixar resten så tar vi ett steg i taget ;)

Jag är helt glad. Förra gången tog det 5 timmar på klinik. Nu tog det max 7 min i stallet. Helt otroligt. Världens inaste häst har jag! ♥



Bild från första månaden på Äppelviken.

Väntar på att Sarski ska komma hit för vi ska rida lite sen. Nu har hon ju vilat i typ 3 dagar så det blir ett lugnt ridpass på utebanan tror jag. Åh va roligt de ska bli, hihi :D


/Gullman

SKRIVET: 2011-05-15, kl 14:01:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Sådärja, lite stallpyssel

Efter att jag hade lunchat hästarna blev jag galet sugen på att pyssla med allt möjligt i stallet. Började med hyllan i stallet som såg förj*vlig ut. Plockade bort alla sakerna och sen fixade lådorna. Stoppade i allt sen och la upp på hyllan, snyggt och prydligt. Efter det så fixde jag lite med schabraken. Tog bort prislapparna och dem där kardborresakerna man fäster i sadeln - helt onödiga! ;) La sedan upp dem på hängaren ovanför sadeln i en fin hög.

När jag var klar i sadelkammaren så gick jag ner till Pelles stall och fixade klart alla höpåsar som vi inte pallade göra imorse. Känns lättare att dela upp sysslorna under dagen även fast vi vet att man ska göra dem på morgonen.
Krattade utanför stallet oxå så att det såg fint ut + krattade & sopade vid höet och halmen. Riktigt snyggt!

Känner mig lite nöjd nu faktiskt. Och Emma får sova vidare, hihi ;)

Bilder från mitt lilla stallpyssel:

FÖRE









EFTER











Känns som om att jag har miljoner grejjer asså.. Måste typ införskaffa mej ett sadelskåp eller ngt. Behövs typ :P

*Glöm inte Veckand Bild som avslutas ikväll*

/Gullman

SKRIVET: 2011-05-15, kl 12:21:11 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Mot stallet!

Nu ska jag kila ner till stallet och ge hästarna lunch. Ska även packa in schabraken i sadelkammaren och fixa med benskydds-lådor. Lite ordning och redan skare va nu. Städa sadelkammaren har vi fått som uppdrag oxå, wiho!
Nejmen fotar lite nere i stallet sen hur det blev osv. Nu måste jag draaa! :D

/Gullman

SKRIVET: 2011-05-15, kl 12:17:09 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Mami & Totto



Bästaste! :)

/Gullman

SKRIVET: 2011-05-15, kl 10:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

15 maj

Exakt tre år sedan. Känns som ett tidigare liv typ. Tudor, fina älskade Tudor. Undra vart han är nu, undra hur han har det, undra vart vi hade vart ifall jag haft kvar honom nu. Saknar honom. Jättemycket. ♥ Tänk att dessa bilder är tagna för exakt tre år sedan. 15 maj 2008. Minns det som det var igår, men det känns ändå som den där tiden är så himla långt borta nu.











Ibland ångrar jag så mycket att jag inte gjorde mer. För att inte låta dig gå, försvinna, föralltid. Du ska veta att jag hatar mig själv för det ibland, riktigt, riktigt mycket.

/ Emma

SKRIVET: 2011-05-15, kl 09:11:08 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Borde egentligen vara tröttare

Blev rätt sent igår asså. Betydligt mycket senare än vad jag hade tänkt mig från början. Skulle väl gå å lägga mig runt tio så att jag åtminstonde skulle haft en chans att komma upp imorse. Men så blev det inte riktigt. Hände både det ena och det andra igårkväll kan jag lova. Åkte på roadtrip på ett bilflak (!) sisådär runt elva-tolv. Efter det så hamnade vi hemma hos Travsara och kollade melodifestivalen. Saade kom 3:a, mycket imponerande. Han verkade vara populär bland alla Europas länder. Roooligt! :)

Efter den var slut så satte dem på en film om Swedish House Mafia, så grymt bra. Herregud.
Sen drog klockan iväg och jag tror att vi gick därifrån runt 2-tiden undefär. Mycket trevlig stalltjänst-kväll vill jag lova :)

Men kvällen skulle inte slutat där, egenligen. För en natt på Berga kan sluta precis hur som helst. Speciellt när jag och Emma är ute och härjar. Men det vi skulle göra gjorde vi faktiskt inte. Eftersom det var kolsvart överallt (ja, jag e mörkrädd typ) och vi ändå skulle upp och "jobba" idag så berstämde vi oss för att dejta John Blund istället. Fast det skulle vara kul. J*vligt kul om vi skulle gjort de vi hade tänkt oss. Hihi :)



Oj vad detta inte alls blev ett hästigt inlägg, men de får vara så nu. För att hästa till det lite så slänger jag upp en bild på världens finaste i hagen igår. :)



Snart kommer Mami ut med mat och lite schabrak. Sen i eftermiddag kommer hovslagaren, hoppas de går bra! ;)

/Gullman

SKRIVET: 2011-05-15, kl 08:55:15 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Det är på Berga det händer

Haha.. Igårkväll hade jag och Gullman inget att göra, så vi gick och letade ved och var precis påväg till grillen för att göra en trevlig liten brasa när vi blir halvt ihjälskrämda av Michaela. Vi dissade brasan och gav oss ut på jakt istället. Det var nämligen så att deras cross hade blivit snodd och så var det en lång historia om det - men iallafall. Vi letade lite här och var, och tillsist kom den fram haha! :D Efter det busade vi lite, och sen åkte vi på bilflak och till Statoil och lite sånt spännande.

Sen spenderades resten av kvällen hos våra kära "grannar" hehe, myycket trevligt. Kom väl därifrån rätt så sent, och sen så blev jag hungrig och lite sådär, så råkade dra ut på tiden alldeles för mycket. Men en fördel med att knappt hinna somna innan man ska upp är ju att det inte är lika jobbigt att vakna ;)

Haha.. Ja.. det är väl på Berga det händer, antar jag..


Gullman tror hon är cool på bilflaket höhö.


HAHAH..

Idag då. Mycket lätt att komma upp somsagt, det är najs :) Morgonfodring, ut med hästarna, mocka. Som vanligt. Men vi fixar höpåsar och sånt sen, vi orkade verkligen inte. Nu ska jag sova så det ryker om det. Fett skönt för Gullman har lunchfodringen, så det är bara att sova heeela dagen lång. Om man vill det vill säga. Det som ska göras sen är att Pijano ska motioneras, tror lilla Cornelia ville rida han idag :) Sen ska jag torva, fixa höpåsar och kraftfoder, städa mitt rum och säkert nått annat som jag totalglömt hehe. Men nu - sova. Hejsvejs!

/ Emma

SKRIVET: 2011-05-14, kl 22:22:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Världens finaste hästar!



Petit Riche
"Pelle"
f. 97




Escada
f.04


Älskar er! ♥

/Gullman

SKRIVET: 2011-05-14, kl 21:14:24 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Ska pallra mej ut på stöveljakt

Snart. För somsagt så e ju mina Tretorn trasiga. Ett under att Emma får på sig dem för jag förstår mig inte på dragkedjan asså. Men hursomhelst så vet jag inte riktigt vad jag vill ha för några. Antingen ett par Tretorn igen (dem höll ju faktiskt ganska bra) eller ett par Mountainhorse. Åhh 100% beslutsångest. Om jag köper Tretornen vet jag inte vad jag vill ha för några. Inte bruna igen, inte blå och Emma köpte precis svarta så det känns ju lute kult om vi ska ha likadana. Om det fortfarande skulle tillverkas röda så skulle jag haft ett par för länge länge sen. Men så är inte fallet.

VS
Det bästa med Tretornen e att dem e sköna och man kan välja olika färger. Det sämsta med Mountainhorsen är att man lätt får skavsår och dragkedjan går sönder helatiden. Nu blev de lite knas med för och nackdelar hära men iallafall. Tror nog alla hästmänniskor vet vad jag talar om.

Mamma tyckte att jag (pappa & hon*) skulle köpa ett par ridstövlar och ett par skor + chaps. Vilket lät som en bra idé! Då är valet självklart rätt enkelt. MH skor och Dy'on chaps. Bara till typ vardags lix. :)

+ = :D
Får se hur det blir sen!

/Gullman

SKRIVET: 2011-05-14, kl 21:08:25 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Mattes fina

Ska börjar sätta upp ett litet igångsättningsprogram för Pijano nu, alltså ett jag improvecerat själv ;) Blir nog kalas bra. Idag iallafall, skrittade i 25 min, först en sväng ute förhand och sen uppsuttet i ridhuset. Mycket volter och sånt, och han var så fin så :) Red sen lösgörande rörelser i trav i kanske 10 min (med pauser), växlade mycket på lång och låg - lite högre och mer samlad form, och han var så himla fin! Märks faktiskt inte ö.h.t att han vilat såpass länge..

Sen gick jag med honom i nästan 40 min ute också. Dock dampade han loss lite då, men det löste sig haha :P Han är så underbart underbar min prins iallafall. Så det kalasade jag med att storstäda stallet nu (bara mitt rum kvar nu) ikväll.. Mer fest än så blir det ju inte här på Berga ;) Eller...?


Bild från i vintras. Gud vad jag INTE saknar snön hehe.

/ Emma

SKRIVET: 2011-05-14, kl 21:00:57 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Haha, som vanligt då



Vi är som vi brukar vara, med andra ord.. ;)

/ AbsolutELIT

SKRIVET: 2011-05-14, kl 20:45:18 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Godnatt tottosarna!



Stalltjänsten i helgen är verkligen absolutELIIIIT. Det är nämligen jag och Emma som har den. Alltid sopat och krattat utanför stallet. OM någon kanske hade vägarna föbi stallet, en lördagkväll, efter kvällsfodringen.. ;)

/Gullman

SKRIVET: 2011-05-14, kl 20:42:40 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Chill dag igår asså

Gick och la mig typ halv nio iförrgår, fett skönt!
Vaknade halv 7 och var rätt pigg. Traskade ner till stalltjänsten och fixade i stallet. När det var klar gick jag upp till rummet igen och duschade innan jag och Sarski åkte in till Haninge Centrum för att handla lite. Vi skulle egentligen till stan, men eftersom att ingen hade sådär galet mkt pengar så orkade vi inte det. Lunchade på bästaste Donken innan vi drog tebax till skolan. Chillade lite på rummet då innan jag gick ner till stallet och tog in hästar.

I elevstall 1 tas hästarna in vid fyra och i stall 2 tas dem in kl fem. Så mellan där så orkade jag inte gå tebax till rummet utan gick ner och satte mig i Escadas hage och myste lite med henne. Jätteglad var hon, så sööt! ;)

Klockan blev fem och jag tog in Esci. Gick ner till utebanan och kollade när Ruby och Sarski red innan jag gick upp till rummet igen. Efter en stund kom Kai eftersom han typ skulle duscha. Tvingade ner både honom och bilen ner till stallet för att hälsa på min fina häst! :D



Stannade kvar i stallet efter att han åkt och borstade på Escada och Pelle + fixade höpåsar och lite sånt. Sen var det kvällsfodring och nu sitter jag här på rummet igen. Håller på att laga mat borta i köket, tortellini. Mums! :P

/Gullman

SKRIVET: 2011-05-14, kl 20:22:32 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Glöm inte!

Veckans Bild med temat SOMMAR!

Skriv en kort beskrivning och om du/ni har ngn blogg osv och skicka bilden till: [email protected]

Den vinnande bilden publiceras imorgonkväll.
Lycka till!

/Absolutelit - Emma & Gullman

SKRIVET: 2011-05-14, kl 18:40:56 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Mamma betalar...

Åkte till Lyckås och spenderade mammas pengar lite idag.. Hehe. Prio ett var ett par nya stövlar då mina har gått sönder och dem jag lånar (har fått?) av Gullman ocksåå är sönder.. Hittade mina drömstövlar typ :D Men dem fick jag inte.. Mamma tyckte det var onödigt att ha så dyra stövlar nu på Berga och i sommar när det inte är mycket träningar/tävlingar och så. Kanske blir dem såsmåningom ;) Sen nångång.. Men, köpte ett par svarta Tretorn Advance. Riktigt fula om man tänker efter, men alltså så jäkla sköna att rida i så det är värt! :D Inte galet dyra heller, så det var ju toppen.



Sen blev det en tröja för 1099 :- och lite nya ridstrumpor från Kingsland också ;)



/ Emma

SKRIVET: 2011-05-14, kl 10:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

...



Kommer vi kunna komma tillbaka? Hitta tillbaka till det vi älskar som mest? Jag hoppas. Jag vill. Jag vet att vi kan, ifall vi slipper all otur hela tiden. Det känns ibland som vi spelat på alla våra kort redan, att det bara är att glömma och tänka om. Men jag vill inte. Jag vill verkligen inte. Jag vill tro på att vi kommer tillbaka. Att vi snart är där igen och kan visa alla. Alla som sagt att det är omöjligt, motsatsen. För faktum är, när vi samarbetar är vi otroligt starka tillsammans. Det är just därför det blev vi. Och det ska alltid vara vi. Nu är det bara att hoppas och kämpa. Och hoppas lite till.

/ Emma

SKRIVET: 2011-05-14, kl 09:56:40 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

om du bara visste hur mycket jag älskar dig ♥






Du, du, du, du,
Du gör min dag
Du finns i varje steg
I varje andetag


/Gman

SKRIVET: 2011-05-13, kl 22:17:55 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Min ängel

Det har gått så långt att jag försöker att inte tänka längre. Försöker röja undan minnen som egentligen betyder så mycket för mig. Försöker att inte minnas, för det är lättare så. Att låtsas som ingenting har funnits, och inte minnas. För så fort jag minns, så fort alla minnen slår tillbaka som ett hårt slag, vänds allt upp och ner för en sekund. Så mycket rullar igenom mitt huvud. Jag vill minnas. För den tiden var den bästa. Jag vill inte glömma. Jag vet inte vad jag ska göra. Det har gått så lång tid, och jag har väntat på att "tiden ska läka alla sår". Men det gör den inte. Det känns som att åren går, men fortfarande känns allt lika tomt. En bit av mig försvann den dagen du tog ditt sista andetag, och det hålet kommer aldrig kunna fyllas igen.



Det är alltid någon som frågar, så säger det redan nu. Ni kan läsa om henne här.

/ Emma

SKRIVET: 2011-05-13, kl 21:38:03 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

13 maj

Morgonfodring som vanligt idag, och frukost och sådär. Som en precis vanlig dag, men det var ingen vanlig dag för jag var leeeeedig idag! ;) Haha, nej men hade utvecklingsamtal - som dessutom drog ut otroligt mycket på tiden för att det fanns så många IG:n att diskutera.. Fan vad dålig jag är. Men aja, förutom det har jag varit i stallet hela dagen typ. Fick leka med travisarna, och körde på stort och alla fick rosa benlindor haha ;) Lite klagomål och sådär blev det väl på färgvalet, men jag tyckte det var mycket vackert!

Valde att rida Takida Boko (f.-05) först på morgonen. Hade aldrig kört eller ridit henne innan så det var intressant. Hon är inte riden alls mycket, men supersnäll verkligen :) Red tre varv på flisen, första varvet i traven var hon lite vinglig och så, men andra varvet var hon superfin tycker jag. Hon kan ju verkligen ingenting i ridningen, men hon är jättevillig och snäll så det märktes inte så mycket sen faktiskt! Att rida på flisen istället för ridhuset var ett självklart val, var riktigt länge sen jag red ute känns det som. Njöt hela tiden, solen sken, det blåste lite men var inte ett dugg kallt och vi var där nere själva och bara rullade på liksom.



Sen var det ju utvecklingsamtal och sådär, lunchade hästarna också. Efter det red jag Entevor Zebb (f.-04), första gången på honom också. Har tyckt han sätt jättetrevlig ut och det var han också! Lät honom först springa av sig lite ett varv på flisen, och sen blev det dressyr på stora utebanan. Dock, så hade han inga tussar i öronen som han tydligen alltid har annars haha.. Och det blåste lite och så, så han tittade på verkligen ALLT. Men när han väl fokuserade på mig var han superhärlig att rida. Riktigt fin i munnen och lätt för att gå i form, dock förstörde allt runt om lite hela tiden ;) Men jobbade på tills han kändes hyffsat fokuserad iallafall, innan vi avslutade och skrittade tillbaka till stallet.



Sen red jag skolans enda kallblod Opus K (f.-07?), hade inte ridit eller kört honom heller innan :) Red honom på flisen, och herregud säger jag bara haha! Han var supermysig.. Men busig, pigg och stark så det räcker och blir över ;) Har aldrig någonsin suttit på en sån stark häst. Travade på rätt ordentligt, och första varvet gick toppenbra. Han låg på som sjutton men ändå. Andra varvet blev han bara starkare och starkare, och jag tröttare och tröttare i armarna haha.. Efter det varvet kände jag att jag inte skulle orka hålla honom ett varv till, så tänkte skritta hem, men det gick ju.. som det gick. Han drog i väg och jag hade absolut noll kontroll. Så när jag tillslut fått stopp på honom med hjälp av ett träd, och han upprepade samma grej igen gav jag upp och hoppade av och gick hem med honom haha.. Fick höra när jag kom tillbaka till stallet att vi glömt tungbandet hahah.. Och tussarna innanför luvan.. Ojdå :P



Efter att jag suttit och återhämtat mig ett tag fick jag hjälp av Sara att ta in hästarna, tack så mycket :D Och sen blev det trip till VH för att handla massa onyttigt inför stalltjänst. Och middag. Mums. Men sen blev jag så jävla arg på mig själv. Tänkte ta en powernap på max en halvtimme, brukar ändå aldrig somna ordentligt, och sen gå ner och fixa allt i stallet och rida min älskade häst. Har liksom längtat efter att rida honom sen jag hoppade av honom igår haha :( Så försover jag mig! Hann inte göra mer än att mocka och fixa fodret och gud så arg jag var på mig själv, helt ärligt. Åh, jag orkar inte. Kvällsfodrade iallafall och sen dess har jag inte gjort något vettigt alls, bara suttit och latat mig. Har lite halvt ångest över att missa BB ikväll, men får väl överleva. Förstår bara inte vad det är för fel på min jävla dator. Det här suger.

/ Emma

SKRIVET: 2011-05-13, kl 20:50:55 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

fredagen den trettonde

Levde precis upp till sitt namn. Eller vad man ska säga. Det var en riktig otursdag idag kan man ju lugnt säga. Börjar med att jag försover mig imorse - missar bussen. Men det löste sig ändå och jag for iväg till praktiken. Väl där så mockade jag hela stallet själv och fixade å trixade. Inte ett dugg jobbigt, faktiskt bara skönt att göra allt i sin egna takt.
Sen så gjorde vi lite olika saker under dagen. Hjälpte till att lasta en häst och åkte iväg och hämtade havre. Då började det spöregna. Usch.. :(

Sen kom vi tillbax och då käkade jag lunch innan jag började klippa ponnyn Filur. Trodde att det skulle gå fort eftersom han e jätteliten. Däremot så tog det längre tid eftersom att det var lite klurigt att raka benen på honom eftersom han just var så liten. Dock så kunde jag sätta hoven/benet i knät och på så sätt komma åt lättare. Var inte ens jobbigt, fatta då hur liten han är ;)

När jag kom tillbax till Berga var det en snabb dusch som gällde innan jag rusade ner till stallet, mockade hos båda hästarna och tog in Esci innan jag for vidare till bussen. Åkte till vh å handlade mat. När jag kom tillbaka igen så gick jag in på rummet och lastade av allting. Skulle sedan gå ner till stallet å fixa. Men njae, jag råkade somna istället och vaknade inte förrens typ en kvart sen av att Emma ringer. Faaaaaaaaaaaaaan!
Åh jag orkar inte med mejsjälv asså. Underbara stalltjänsten fodrade mina hästar och fixade det. Men resten lix. Fyfan va besviken jag är på migsjälv. Hade ju tänkt gå ner och lägga in nytt strö, borsta och fixa. Escada skulle ändå ha vilodag idag så det gjorde inte så mkt, men iallafall. Känns som om att jag bara "lämnade" dem där. Men åhhhh, blir galen. Är så himla irreterad på migsjälv just nu så jag vill bara skrika. Skrika lite av smärta oxå. Jag vill typ dö, påriktigt. Min rygg håller på att gå av. Jag kan inte sitta upp, jag kan inte stå upp, utan att det ska göra svinigt förjävla ont. Näe nu ska jag sluta whina. Eller åtminstonde sova så att jag orkar gå upp imorgon.
Har ju lixom stalltjänst oxå, wiho!.. NOT!
Eller jag vetinte.. Gaah måste sova nu iaf. Godnatt!

/Gullman

SKRIVET: 2011-05-13, kl 00:31:43 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Kommer inte på en rubrik så jag e tråkig

Blev ingen longering för Escadas del. Kände att jag verkligen inte orkade + att jag har sinnessjukt ont i ryggen. Så jag gick en promenad med henne istället. Upp till parkeringen och sen betade vi brevid fotbollsplanen. Duktig häst som inte brydde sig om när dem spelade. Sen när vi kom utanför stallet så provade jag att låta henne gå fram till en transport som stod där. Igår vågade hon sig inte riktigt fram, men idag så gjorde hon det. Den står kanske 1,5 m från väggen så jag provade att gå runt den oxå. Först så stannade hon litegrann, men efter ett tag så gick hon runt den och var inte ett dugg spänd eller misstänksam. Provade även att stanna precis bakom den och banka lite på den å se hur hon reagerade. Hon gjorde verkligen ingenting förutom att sätta ner huvudet och käka lite gräs. Snäll häst man har! :D

Så att lasträna henne i sommar kommer nog gå super tror jag. Bara hon fattar att det inte är läskigt ;)

Fick efter typ miljoner samtal tag i hovslagaren oxå. Han hade tydligen fullt upp och kunde inte komma förrens om en vecka. Men så länge kan vi inte vänta så då sa jag att jag skulle ringa en annan. Då ändrade han sig så han kommer på söndag eftermiddag istället. Blir super eftersom att det inte är massa folk i stallet då ;)

Nu måste jag sova för jag ska gå upp snart igen.. varför då tror ni då.. Meeen det får ni se imorgon!
Godnatt!

/Gullman

SKRIVET: 2011-05-12, kl 23:59:33 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Ingen känner mig, så väl som du.
Jag skulle fastna i min ensamhet igen,
om du lämnade mig nu.



Jag skulle inte ens orka försöka,
att andas i det tomrum som blev över,
om du lämnade mig nu.

/ Emma

SKRIVET: 2011-05-12, kl 21:40:50 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Foto: Amanda Bokstam

Tänk nu på att det var ett bra tag sen bilderna fotades. Gamla bilder. Hjälm ska vara på vid sånt här vet jag nu. Men känns tråkigt att behöva kasta bort bilderna jag fick nu för det liksom.. Men dem är tagna för ett bra tag sen som sagt.



















/ Emma

SKRIVET: 2011-05-12, kl 21:23:53 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Världens lyckligaste typ

Orkar inte skriva om dagen ens. Inte värt att kommentera. Tack och hej. MEN, jag red på Pijano för första gången på alldeles för länge och vilken lycka! :D Så jävla underbart fin var han, åh, min älskade häst. Satt och grät haha.. Skrittade fram i typ en kvart, sen joggade i kanske 3 min, tog ett par galoppsteg (typ en halv 8m-volt) och sen skrittade jag av honom för hand ute. Får ju bara rida i ridhuset då man egentligen inte får rida barbacka överhuvudtaget. Men Pijano kan ju inte gå med sadel nu :( Bara barbacka som gäller ett bra tag framöver.

Men fan vad roligt det var att sitta på hans rygg igen. Åh. Är fortfarande glad. Älskade bästaste hästen. Min fina. Bara min och ingen annans. Åh. Lycka.



/ Emma

SKRIVET: 2011-05-12, kl 18:05:36 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Dagen var bra

Fram tills typ två timmar sen då jag blev opepp på typ allt. Men mer om de sen. Ska berätta lite om dagen först.

Börjar med att jag försover mej. orkade verkligen ingenting imorse, usch. Gick till bussen iallfall. Väl där sätter jag mig på bänken..och somnar. Vaknar sedan av en biltuta. Dock var det inte bussen utan Jenny. Hon undrade om jag ville ha skjuts till vh. Och jag undrade vad hon skulle göra i vh kl 6 på morgonen, haha :)
Hursomhelst så släppte hon av mig där och jag blir uppämtad av Mona som kör mig till praktiken. Väl i stallet så släpper hon av mig och åker å lämnar ungen på dagis. Jag fodrar, tar av täcken osv tills Mona kommer då vi släpper ut dem, mockar, sopar, fikar osv. Vid lunch undefär så åkte hon vilket betydde att jag var själv med stallet. Däremot så hade vi ju redan gjort klart allt så det var soft. Sätter mig ute i solen och somnar där, hehe (trött chey). Efter en timme vaknar jag och blir jättetaggad på att göra ngt. Börjar packa ut saker från trailern och när jag var klar med det så fixade jag lite med en hage som skulle byggas. Skruvade i pluppar, bankade ner stolpar, trasslade upp tråd, drog igenom och ja gjorde en hage helt enkelt. Sjukt kul var det oxå. Man var tvungen att tänka till lite så att allt blev bra å de blev de, haha, sjukt stolt. Haha, nejmen sen så satte jag mig i solen å chillade.

Sen kom Mona tillbax å vi fodrade och tog in hästarna. Efter det fick jag skjuts tillbax till Berga och går ner och fixar till mina hästar. Är på jättebra humör eftersom att dagn typ har varit bäst. Sen finns det ett antal bitterfittor i stallet som smittar av sig väldigt lätt. Känns inte alls kul att komma tillbax till skolan när man möts av otrevliga människor. Hursomhelst så känns allt förjävligt just nu. Är jättetrött och vill bara sova och är inte alls taggad på någonting. Har precis varit nere i stallet och tagit in min söta totto från hagen. Hon gjorde mig på bättre humör iaf, så jag hoppas att det håller i sig.
Utöver bittra elever och så, så tappade jag bort min mobil för typ en timme sen. Missade även omprovet som var kl 4. Och inte nog med det så är mina nycklar spårlöst försvunna. Mobilen hittade jag iofs för en stund sen men endå..

Har öven försökt få tag i hovslagaren både igår och idag utan ngt svar. Skiiiiiit oxå. Aja ska snart gå ut och telefonbomba! :)



Escada får bli longerad idag och Pelle har ju boxvila. Ska ner om ett tag och borsta på dem iaf ;)

/Gullman

SKRIVET: 2011-05-12, kl 01:14:50 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

En riktig travdag!

En riktigt härlig dag idag måste jag säga! Åh.. Kan inte bara.. alla dagar vara såhär?! :D Lite sega lektioner på förmiddagen kanske, men jobbade på bra ändå tyckte jag ;) Sen var det bara att skynda gärnet, hann upp till matsalen i några minuter och sen spurta ner till travstallet. Jag fick köra världens finaste bästaste Mona och jag var lycklig som ett litet barn på julafton typ! :D


Bild på mig och prinsessan, fotad på Solvalla i mars typ.

Vi körde flisen och rakan och Monis var riktigt pigg och glad hehe ;) Gick utmärkt, hade lite ont i armarna kanske.. Men vafan, kul var det! Första gången jag körde henne ju, riktig skillnad på att rida dressyr och köra trav måste jag säga.. Spolade av och fixade och allt sånt sen. Men sen var jag tvungen att gå och byta om för mina jävla jeans sprack när jag skulle hoppa upp i vagnen HAHAHAHA. Lär få käka upp det där ett tag nu ;) Sen ner igen och såsmåningom lastade vi Takida och rullade till Solvalla!

Har haft massa toppentimmar med härliga människor! Tyckte Takida såg jättefin ut också! Kom tillbaka till skolan vid typ halv sju eller vad det var, var en stund i trav och fixade sen allt till min egna lilla älskade häst. Var galet trött och ville bara sätta mig ner en stund så mockade, fixade höt och kraftfodret på rekordtid måste jag säga. Kvällsfodrade och så var det slut på den långa häst-dagen haha. Chillade galet resten av kvällen, segade på kvällsfikat, har suttit och snackat skit ett bra tag, kollat på Big brother och sen snackat ännu lite mer skit efter det. Det är så som det ska vara alltså ;) Men nuuu ska jag iallafall försöka sova.

Tack alla underbara personer (och hästar) för en riktig jävla toppen dag. En dag som den här behövde jag verkligen, speciellt efter gårdagen hehe..

/ Emma

SKRIVET: 2011-05-12, kl 00:52:26 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Skit!

Draaaa ett sträck över hela gårdagen, jatack! Gårdagen var så jävla kass, blev grymt mycket värre än den redan var.. Därför blev det ingen uppdatering, var så jävla arg. Inget att ta upp i bloggen, men det var en kaosdag iallafall. Men förutom allt kaos så släppte jag och Gullman våra hästar i ridhuset, jag tog stalltjänsten själv, hade lite möte och så vidare. Sen blev det en trip till vh och gick flisen också. Blev utslängd från Små G, men våldgästade till Big brother ändå. Kuligt.

Bjuder på 3 roliga bilder bara för att göra inlägget myyycket roligare! :D


Hahaha, jag och Majas egentligen rätt livsfarliga hund... Haha nejmen Kiwin är lite.. speciell ;) Har dock inget minne om var, när och hur den här bilden är tagen.. Men det är en annan historia!


Jag var lite busig häromdagen.. Eller var det kanske Pijano..?


Hahaha.. Ruby satt nyss och berättade om det här, och min häst hade tydligen haft väldigt kul för sig själv i hagen.. Gullungen då, Escada måste ju leka med honom haha ;)

/ Emma

SKRIVET: 2011-05-11, kl 23:25:18 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

min fina!

Skriver om dagen imorgon, däremot lägger jag upp lite bilder från min och Escadas promenad nu. Enjoy! ;)

















Esci hittade en ny lekkamrat, stallkatten Ebba :)





Haha, bara för att vi blir så ortoligt snygga på bilder ;)

/Gullman

SKRIVET: 2011-05-10, kl 14:23:52 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Skitdag hittills typ

Blä, vill bara åka.. till Italien typ. Lämna Sverige, Berga, allt.. Näe, men just idag är det en bitter dag. Eller egentligen inte. Fast jo det är det visst. Nationella prov imorse = jag bitter. Sen känns det som alla är så.. sura bara :( Och jag hatar när folk är sura för jag blir liksom så.. låg typ. Jag orkar inte vara bitter. Jag hatar att vara bitter. Jag har varit bitter så länge nu på senaste tiden att jag verkligen inte orkar längre. Jag vill inte att någon annan är bitter heller. Alla borde bara vara glada, njuta av solen osvosvosv.. (Räknade mig själv där också, men jag ska från och med NU inte vara bitter mer än nödvändigt, riktigt nödvändigt alltså)

Haha, det här inlägget blev rättså gay.. Men iallafall.


Tur att du iallafall är lite mindre bitter än alla andra. Fast du är också rätt bitter ibland. Och jag. Men det ska inte vara så mer. Orkar inte. Jag orkar verkligen inte. Man blir ju deprimerad till max av all den här bitterheten. NU ska jag vara glad oavsett och jag ska försöka göra dig och alla andra glada också hihih. Älskade häst!

/ Emma

SKRIVET: 2011-05-10, kl 12:22:23 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Chillar i solen

Sitter just nu ute på min praktik och chillar i solen. Väldigt najs kan jag tala om! Älskar verkligen stället oxå. Jättetrevliga människor och hästar :) Har typ inte gjort så mycket. Släppt ut hästar, mockat och packat typ hundra höpåsar (påriktigt asså), sopat lite å så. Men de e soft för man får ta rast när man vill typ och det finns inte så jättemycket att göra :) Har typ lunch nu å sen ska jag skruva upp två krokar på en stolpe och ta bort eltråd för vi ska bygga ut en hage :) Men somsagt just nu sitter jag ute och solar å bara chillar galet. När jag kommer tillbax till skolan igen så ska ja käka och sen rida Esci ute på ridbanan som igår, ska vi kult ;) /Gullman (via iPhone) ;)

SKRIVET: 2011-05-10, kl 00:42:08 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Läget va

Japp, nu har skolan dragit igång igen då. Fast det gör inte så jättemycket ändå ;) Igår (söndags alltså) tömkörde jag Pijano först. Först ut en sväng, sen på ridbanan. Han gick med grimma och nos/nackludd eftersom han går bäst på det. Tömkörningen gick hyfsat, men longerade på riktigt lång lina sen istället så han skulle bli av med lite överskottsenergi. Sen blev det lite trickträning, han la sig ner superfint, bugade bra, gjorde spansk skritt klockrent men stegran - HAHAH. Han vågade liksom inte stegra ordentligt eftersom jag varit så klar med att han inte får vara dominant mot mig i lördags.. Aw, plutten.

Sen dog vi ett tag mitt på ridbanan också, var helt slut båda två. Pijano somnade - på riktigt alltså, och det var riktigt nära för min del också ;) Mys. Idag då, skola igen alltså. Rätt chill ändå, bara att i ett klassrum kryllade det av SPINDLAR och jag haaatar spindlar så hade lite panik. Sen började jag blöda näsblod mitt på datakunskapen också, haha. Men så kan det gå. Pijano fick bara en promenad idag och sprang runt lite med honom på utebanan.

Har stalltjänst den här veckan också förresten. Wie. Kul. Så här har jag planerat min vecka hittills, och lite av vad som händer haha (förutom morgon, lunch, eftermiddag och kvällsfodring i stallet varje dag + mockning och allt det där):

Imorgon - Nationella prov på morgonen, sen lektioner till 15:50. Ska se om jag kan rida Pijano lite barbacka sen kanske.
Onsdag - Lektioner hela förmiddagen, sen hästövningar vid 12. Planen är att köra först och sen åka till Solvalla då en häst ska kvala (och vara hemma rätt sent då på kvällen), och jag var supertaggad på det först, men är faktiskt inte ett dugg taggad på att ens följa med längre...
Torsdag - Lektioner heeela dagen lång, inte planerat nått annat kul alls.
Fredag - LEDIG, förutom utvecklingssamtal typ innan lunch. Ska troligtvis åka och rida Majas ponny.
Lördag & söndag - Det återstår att se.

Jaaaapp. Så ligger läget till. Kuligt. Men nu, godnatt.

/ Emma

SKRIVET: 2011-05-09, kl 23:22:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Bilder från idag, fotade av Julia!

(Först och främst, eftersom jag vet att ni läser det här. Jag visste helt ärligt inte att jag måste ha hjälm när jag har min häst i grimma och grimskaft och han ligger ner. Det står ju i reglerna att man ska ha hjälm vid longering och tömkörning. Hade jag vetat att det här var förbjudet hade jag ju inte varit så dum att jag gjort det, helt öppet dessutom liksom. Eftersom jag redan är "busted" kan jag ju lika gärna lägga upp bilderna, men fler såna kommer det ju inte bli, nu när jag vet att jag måste ha hjälm även vid sånt här. Så nu vet ni, ni som det rör alltså, inte ni andra :))



























Du är så jävla underbar, mattes alldeles egna stjärna ♥

/ Emma

SKRIVET: 2011-05-09, kl 14:21:18 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Länge sen nu

Känns som om vi ska ha Veckans Bild igen, ellerhur?
Så nuuuu kör vi igång!

Temat för denna vecka är: SOMMAR!

Skriv en kort beskrivning till bilden och din blogg/bdb så att vi kan länka! :)

Bilderna skickas till [email protected]
Lycka till!



Coquin, sommarbetet för ett x antal år sen! ♥

/Absolutelit - Gullman och Emma

SKRIVET: 2011-05-09, kl 13:31:26 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Solig morgon!

Kan börja med att säga att jag e sjuk. Har galet ont i halsen och känner mig hängig. Och vi har ju praktik den här veckan och nästa, men dock ska jag inte dit idag. Känner att jag aldrig kommer orka + att jag är helt död efter stalltjänsthelgen. Menmen.
Imorse så gick jag upp och mötte Sarski vid typ kvart i 8. Vi red ju lixom på morgonen, vilket var väldigt skönt. Självklart så måste jag ju vara på rummet och vila, men även om man är sjuk så måste man ju faktiskt ta hand om hästen, så e det! :)
Gick jättebra att rida iallafall. Har ju inte ridit på utebanan förut och jag trodde hon skulle vara lite tittig å så, men hon var så snäll så. :) Hon var rätt stel och så, vilket man förstår, så jag gjorde mest lösgörande arbete. Kände igenom lite i alla gångarter. Hon kändes jättefin! :D

Som avskrittning skrittade vi ner bakom gamla och sen upp, genom allén till stallet igen. Precis när vi går över parkeringen kommer Fidde i stora L60:n (för er som inte vet så är det en stor traktor, fast de e egentligen ingen traktor, men ah..) och gasade som fan. Men Escada var hur lugn som helst och skrittade på somvanligt. Så jävla snäll hon e! :D



L60:n! :D

Nu har jag käkat lunch och varit nere och gett hästarna lunch. Och nu är jag död. Ska vila nu. Det måste jag göra ;)



Kass bild på dagens outfit:

• Pullarträns
• Cobra hoppsadel
• Fårskinspadd
• Schockemöhle-schabrak
• Magplatta
• Schockemöhlepaddar
• Schockemöhlelindor


Jag hade:

• GPA-hjälm
• Linne
• Humörtröjja
• Pikeur-ridbyxer
• Mirastrumpor
• Senaste ridskorna från Kingsland
;)

/Gullman

SKRIVET: 2011-05-08, kl 19:07:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Uteritt

Efter stalltjänsten var klar så fixade jag och Sarski iordning Izzie & Esci för ett ridpass. Gick väldigt bra att tränsa idag, hade pullarnosgrimman idag igen och det fungerade super. När vi suttit upp så gick vi bakvägen ner till flisen (förbi grisarna). Väl därnere så skrittade vi ungefär halva och resterande halvan så travade vi. I början kollade hon lite runtomkring sig men efter ett tag slappnade hon av och gick där, snällt i form och mjuk å fin i munnen. Izzie var lite vilding idag och började galoppera och göra små skutt, men Escada var fortfarande lika lugn även fast Izzie var några meter framför. Det kändes väldigt bra faktiskt, att hon inte bara drog efter och tappade koncentrationen. Provade oxå att trava först vilket oxå gick superbra. :D
Sen skrittade vi tillbaka till stallet ner vid maskinhallen. Hon brydde sej inte alls om traktorerna, skönt! :)

Väl inne i stallet igen så skulle jag prova om hon ville gå in i vattenspiltan. Vart lite skeptisk och backade lite. Provade då att inte hålla i tygeln så att hon inte skulle känna sig "tvingad" å vara fasthållen. Då gick det mycket bättre! :D Hon gick inte in helt men stod iallafall med huvudet inne. Så det går frammåt :D Svampade av henne i boxen sen iallfall.

Och juste! När vi gjorde iordning och jag skulle prova att kratsa hovarna så lyfte hon hoven själv och väntade på att jag skulle ta tag i den, så jävla söt!
Tror faktiskt egentligen inte att hon är så himlans rädd just för att kratsa hovarna. Tror att hon har lite dålig balans bara (eller kanske inte "bara" men ah). För när man hållt hoven ett tag så börjar hon gunga fram och tillbaka och vill lixom sätta ner den. Utan att vara det minsta "rädd". Sen kan man plocka upp den igen lixom och fortsätta kratsningen. Men hursomhelst så går det iallafall frammåt i "utvecklingen" :D Imorse hoppade hon i grimman oxå. Inte det minsta skygg eller så. Stack ner huvudet i den av sig självt och sänkte huvudet så jag kunde dra över öronen. Hon gör mig så glad. Tänk att så lite kan göra så mycket, helt otroligt. Fina hästen! ♥


Förövrigt så är jag helt död. Mår så jävla pissdåligt alltså. Har jätteont i halsen och i huvudet och kroppen är inte alls med. Och så stalltjänst på det, usch! Men imorgon så har jag iallafall inget i trav. Däremot ska jag och Sarski rida på morgonen. Hon får skjuts ut hit av sin pappa runt halv åtta, så innan åtta ska vi nog vara på G ut. Tror att vi ska rida på utebanan. Ska bli spännande å se hur hon reagerar ;)



jag vet inte vart vi ska, men vi ska ta oss dit,
du & jag ♥


/Gullman

SKRIVET: 2011-05-08, kl 18:35:09 | PUBLICERAT I: Absolut Elit





























/ Emma

SKRIVET: 2011-05-08, kl 13:56:42 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Förlåt, älskade du



Förlåt. Det ska bli bättre nu. Jag lovar.
Allt för dig älskade vän.

/ Emma

SKRIVET: 2011-05-08, kl 09:22:47 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Gårdagen dåra

Har samlat upp de krafter som jag egentligen inte har för att skriva om inlägget jag skrev igår. Kan börja med att säga att gårdagen bjöd på otroligt många skratt och klockrena kommentarer. Skrattade typ så mkt så att halsen gick sönder, haha. Gör fett ont nu :/

Hursomhelst så hade jag ju stalltjänst på morgonen. Vid tvåtiden så kom Sarski ut hit eftersom att vi skulle rida tillsammans. Men innan det så kom min pappa och Lena ut hit för att hälsa på hästarna och lite så. Dem hade med sig jättemycket morötter och äpplen så Pelle & Escada klagade ju inte direkt. ;)
När dem hade gått så var det dax att at in travhästarna och fixa litegrann. Sarski hjälpte till oxå eftersom att det annars kan gå väldigt segt. Hursomhelst så fick jag prova att dra bort en sko som satt löst på Mumin. De va typ det jobbigaste jag gjort i hela mitt liv. Mina ben typ skakde och ryggen höll på att gå av. Men det var galet roligt iallafall. Å Mumin var så gullig! ;)

När stalltjänsten äntligen var slut så tog vi in hästarna, gjorde iordning dem och skrttade iväg mot GP. Så himlans roligt var det! I början var Esci lite skeptisk till lite brevlådor och sånt längst vägen, och typ stenar (?). Medan hon snällt gick förbi typ soptunnor, stockar som var staplade, och ah. Hehe :)
Vi travade lite oxå och hon kändes jättefin och var pigg och glad. Dock så var det rätt mycket stenar på vägen så efter en stund så saktade vi av eftersom hon inte har några skor. Fortsatte skritta en bra bit innan vi vände.
På ditvägen hade Esci gått på rätt bra och var taggad och Izzie hade gått lite långsammare. Men på hemvägen var det tvärtom. Esci saktade ner lite hela tiden. Så jävla söt asså! Hon vill inte gå tillbax till stallet. Nejnej, hon ville fortsätta vara ute i skogen. Hon njöt verkligen. Underbart! :D

Meningen var att Sarski skulle hinna med bussen som gick typ halv 7. Men så blev det inte riktigt. Så vi bestämde oss för att beställa pizza istället. Så fasansfullt gott. Den här veckan fuskade vi lite med våra nyttigheter. Men de var väl lika bra! :D

Sen tog hon halv nio-bussen hem och Berga blev typ dött. Satte mig utanför nya och snackde i telefon i typ en halvtimme innan jag gick in och gick och la mig. :)

Men dagen var typ bäst igår. Slänger upp en massa bilder som togs. Dock inte alla. Dem som är lite mer ohästiga finns på bilddagboken. Gullman där lix! ;)











Hon fick låna en liten hage utanför stallet medans jag mockade. Söt :D



/Gullman

SKRIVET: 2011-05-08, kl 01:13:53 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Saknar dig



Vi skulle ha firat 3 år & 9 månader idag.

/ Emma

SKRIVET: 2011-05-07, kl 22:31:30 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Men fan då

OM DIG
Namn
- Columbine
Bor - Berga gård och Kungsholmen
Syskon - 2 bröder
Ålder - snart 17
Född - 4 augusti
Ögonfärg - blå
längd : 179
Sko storlek: 39 - 41
Höger eller vänsterhänt:
höger
Stjärntecken: lejon
Hårfärg: mörkbrunt/svart
Födelseort: Stockholmsbarn

DAGENS..
Låt:
bara lyssnat på typ NRJ
Saknad: nästan ingenting faktiskt
Kläder - mössa, tröjja, linne, mjukisbyxer, fluffstrumpor, underkläder. Hade ridbyxer ett tag oxå
Smink - nope
Underkläder - Björn Borg, bh
Mat - pizza
Köp - pizza
Göra sen - sova
Godis - typ inget idag
Pinsammaste - åh herregud

SVARA ÄRLIGT
Tycker du om att plocka svamp-
toppslätsskivlingar, ja
Tycker du om godis - så underbart!
Hur många gånger i veckan äter du godis - den här veckan var svull
Äter du oftast nyttig mat - sallad sallad sallad
Tycker du att du själv är söt/snygg - nej.
Du ger mycket komplimanger till andra - om de förtjänar det. säger alltid vad jag tycker
Är du nöjd med ditt förnamn - tara, ja. columbine, nej
Du tycker att du själv är smart - ibland
Vad är det sämsta hos dig - åh. kan bli väldigt ofokuserad
Vad är det bästa hos dig - för det mesta väldigt glad
Har du bra självförtroende - njaa
Hur många timmar om dagen sitter du vid datorn - inte så många..eller?
Du tycker om att vara med tjejer - tjejer kan vara väldigt jobbiga ibland. då e de bra med grappar :)
Känner du dina grannar - på berga
Vad har du för färg på dina underkläder idag - svart å rosa
Äger du några Björn Borg kalsonger - haha ja faktiskt fast jag har inte köpt dem själv
Gillar du skolan - jadå
Har du någon gång skolkat - aldrig!
Spelar du något instrument - nej
sporter/aktiviteter har du gått i - fotboll, boxning, ridning
Har du några tatueringar - snaart
Tycker du om djur - självklart!

BRUKAR DU...
Sova -
absolut
Ta mediciner du inte borde ta - nej, jag mårfint!
Röka - näe, bara när rodney åker ut ur bigbrother..
Snusa - äckligaste som finns
Skada dig - när jag inte tänker mig för och typ hoppar in i stängsel..?
Klä dig i svart - nej. jag är en färgglad snobb!
Hata folk - vissa väldigt irreterande människor
Lita på folk - nej
Skada dig med flit - öh näe
Drömma mardrömmar - nope
Gå i skolan - bor på skolan
Gå i kyrkan - varje söndag
Ljuga - kan inte ljuga. börjar bara skratta för att jag inser hur otroligt jävla overkligt det lät
Vilja dö - nääe

NÄR...
Åt du senast -
vid sju typ
Läste du ut en bok senast - ojojoj förra året
Köpte du något senast - tre timmar sen typ
Svor du senast - för ett tag sen
Sjöng du senast - förut typ
Klagade du senast - hmm..
Klantade du dig senast - gick in i väggen igår :D

SENASTE...

Gången du skrattade - haha alldeles nyss

Gången du grät - grät av skratt precis

Personen som du kramade - hmm.. kommer inte ihåg

Personen som du pussade  - han

Personen du pratade i telefon med - ollbert

Personen du messade - olle

Gången du städade - idag faktiskt! :D


HAR DU...
För många vänner -
de kan man väl inte få fär mkt av?
Förföljelsemani - förföljesevad?
Någon annan psykisk sjukdom? ..?
skadat någon? inte med mening innerst inne
Färgat håret - yep!
Några piercnings - nääe
Några tatueringar - snart
Egen dator - 2 st
Gjort bort dig rejält - jaja de e klart!

ÄR DU...
Snäll -
oftast
Snygg - eh?
Söt - näääe
Kär - mjo
Kort - i wish
Klantig - är förnamnet!
Romantisk -
kan bli

Skrev nyss värsta långa inlägget om dagen. Men sen blev datan knas och raderade allt. FML.. aja måste sova nu så skriver imorgon ist ;)

/Gullman

SKRIVET: 2011-05-07, kl 21:40:47 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Tråkigt?

Senaste:

1. Meningen du sa?: "Amen jag kan ta".

2. Personen du pratade med?: Mamma.

3. Du fick sms av?: Johanna.

4. Du kramade?: Maja?

 

Idag:

5. Kläder?: Dräggkläder.

6. Bättre än igår?: Ehh.. ne.

 

Imorgon:

7. Är det: Söndag.

8. Planer: Åka till hästen, annars inget.

 

Favorit:

10. Nummer? 14.

11. Färg?: Svart hehe?

12. Årstid?: Sommar såklart.

 

Frågor och svar:

13. Saknar du någon?: Ja, hela tiden.

14. Humör för tillfället?: Taggad.

15. Det första du gjorde i morse?: Gick upp.. drack vatten..?

16. Vad åt du sist?: Middag hihi!

17. Vad irriterar du dig på?: Skitsnack.

19. Vem tänker du på just nu?: Eh.. Ingen haha?

20. Tror du att personen tänker på dig med?: Hmm..

21. Vart reste du sist: Räknas hem från Berga..?

22. Vad gjorde du igår kväll?: Var hos Maja!

23. Liknar du din mamma eller pappa?: Mamma.

24. Ler du ofta?: Jadå! Eller..? Jo..

25. Välj en (kärlek, skönhet, kreativitet): Awesomeness..?

26. Önskar du dig något när du ser en fallande stjärna?: Typ?

27. I vems säng sov du i natt?: Majsiiis.

28. Vilken färg har din tröja?: Blå.


Sorg:

29. Har du någonsin gråtit tills tårarna tagit slut?: Nån gång slutar man ju gråta..?

30. Har du någonsin gråtit dig till sömns?: Eh.. jo typ.

31. Gråter du när du skadar dig?: Gråter typ aldrig, så njae.

 

Lycka:

32. Är du en glad person? Jorå. Oftast iallafall hehe.

33. Vad gör dig glad?: Hästen, pengar, fest?

34. Är du lycklig? Just nu? Hm.. typpp..?

36. Kan musik göra dig glad?: Beror på vad det är för musik och så vidare.

 

Kärlek:

37. Har någon annan än din familj sagt "jag älskar dig"?: Haha ja.

38. Har du någonsin sagt "jag älskar dig" och menat det? : Jaa.

39. Har du en flick/pojkvän?: Nej, singel och inte sökande här!

40. Är du nöjd med det?: Som fan!

 

Hat:

41. Vem hatar du verkligen?: Höhö, det får man inte prata högt om.

42. Har du någonsin gjort en hat-lista?: HAHAH, säkert nångång?

43. Är du en mobbare?: Nejdå.

44. Har du varit så arg på någon/något så du börjat gråta?: Njae.. Eller kanske nångång.. Jo typ.

45. Har du blivit sviken någon gång?: Eh. Ja.

 

Skolan:

46. Gillar du skolan?: Ja faktiskt. Eller ibland iallafall!

48. Värsta ämne?: Växt och djurliv, bild eller idrott höhö.

49. Har du spytt i skolan nån gång?: Haha ja, fast de var längesen!

50. Är skolmaten god?: Njae, ibland.

/ Emma

SKRIVET: 2011-05-07, kl 21:16:49 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Ojdå..

Kom på att jag la över alla bilder på andra datorn och tog bort dem från minneskortet.. Så har inte alla bilder idag, men lägger upp dem imorn :)



/ Emma

SKRIVET: 2011-05-07, kl 18:52:53 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Snart hem till stan!

Sitter och återhämtar mig efter en lång och seg dag hehe.. Först hemma hos Maja ett tag, sen åka till Berga, men fick sitta i vh i 1½ timme och vänta på bussen. Mycket kul. Sen var min häst åsna en riktig bitch idag och det kändes som jag skulle få en hjärnblödning på honom typ. Mitt tålamod var på 0 efter en stund och allt höll på att bli pannkaka. Men röt åt honom ordentligt några gånger idag kan jag säga, och sen att mitt tålamod brast var ju inte bra. Men sånt händer väl också, dock var det riktigt länge sen vi var så här osams.

Tog ner honom till ridhuset iallafall och släppte honom och longerade sen. Då blev vi sams igen. Det är ju bra iallafall. Lite randombilder från dagen kommer i nästa inlägg. Nu väntar jag på skjutsen hem och så ska jag äta middag och dra ut en sväng ikväll hade jag tänkt. Men kommer lägga lite tid på bloggen när jag väl är hemma vid min vanliga dator också, vet att det finns ett par "önskeinlägg" jag inte skrivit än, men är det något speciellt ni vill läsa/se så passa på nu när jag är hemma i stan :) Hörs snart!

/ Emma

SKRIVET: 2011-05-07, kl 12:55:54 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Gårdagen

Hann och orkade aldrig blogga nått igår, oups! Men det var en lååång dag igår. Började med att äta frukost, sen ta 07:24 bussen till praktiken. Kom dit och vi satt bara och chillade ett tag innan vi skulle släppa ut alla hästar. Sen hittade vi en häst liggandes i spiltan och resten av förmiddagen gick åt att vänta på veterinär och gå runt med honom. Det var så jävla synd om honom, han var riktigt sjuk och dem trodde att han skulle dö.. Men veterinären kom och fixade massa grejer, dropp bland annat. Sen såg han ut att må bra iallafall.

Efter lunch skulle vi rida lektion på några av hästarna. Jag gjorde i ordning stora frisern jag red i torsdags, men ridpasset varade i kanske 5 minuter innan jag upptäckte att han var halt när jag började trava. Så det var bara att gå tillbaka med honom till stallet. Sen satt jag bara och väntade, fanns inget att göra tills dem var klara. Tack gud för facebook i mobilen hahah.. ;) Åt pizza, åkte tillbaka till Berga, duschade och lite så, sen tog vi in Pijano och Escada.

Släppte dem i ridhuset, dock inte så länge. Pijano får ju inte bli svettig nu. Men dem var så sööta så! :) Sen gick vi ju en sväng och hamnade hemma hos Sara en stund. Pijano var riktigt odräglig hahaha, bara drog iväg med mig och allt :D Men orkade inte bry mig just då, tar tag i det idag istället haha ;) Mycket mer hästrelaterat förutom att jag mockade, fixade höpåsar och kraftfodret hände inte igår.. Sååå.. Jaaa.. Heido.


Dagens planer var att jag skulle rida denna lilla ponnyn, men tror inte det blir så. Är för trött och hon är inte en häst man bara kan sitta och åka runt på direkt ;)

/ Emma

SKRIVET: 2011-05-07, kl 11:22:34 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Man lär sig..

En grej jag kom att tänka på nu när jag sitter såhär i min ensamhet. Att när man åker på fredagen och handlar stalltjänstmat har man typ ångest över vad man ska handla. Jag har typ alltid ätit innan oxå så man är aldrig sugen på ngt speciellt. Men det finns ju såklart några självklarheter såsom läsk, godis osv. Sen får man fetaste beslutsångesten över vad man ska handla så då bara plockar man på sig saker. Varje gång köper man typ pasta. Och Billys pizza. Okej, "det är ju bara över helgen" tänker man.
Sen så har man ju lixom stalltjänst. Godiset tar såklart slut först. Sen läsken. Sen sitter man där. Med 4 kg snabbmakaroner och 7 Billys pizzor. Soft? Njae..

Och det värsta av allt. Det är inte så att man ställer sig där och kokar sina makaroner direkt. Nejnej, dem står där så fint, oöppnade förpackningar på hyllan i rummet. Bra att ha kanske. Men man orkar aldrig göra något. Aldrig ställa sig och koka makaronerna. "Cottura 11 minuti" står de på förpackningen. 11 minuter.. en halv evighet. Lättare att bara öppna en påse chips och trycka i sig, haha :)
Och såhär blir det alltid. Vekligen alltid! Man köper massa mat som man inte äter. Som bara står. Och just därför ska jag gå och "laga" mat nu. Något som jag har gjort bara kanske 2-3 ggr under detta stalltjänståret på Berga. Lite hilarious när man tänker efter :)


/Gullman

SKRIVET: 2011-05-07, kl 09:50:21 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Solig stalltjänstmorgon!

Var galet trött när jag vaknade imorse. Ville bara somna om och försvinna. Men icke! Gick ner till stallet och började med stalltjänsten. Nu i helgen så hjälper jag till med stalltjänsten här i travstallet vilket faktiskt är väldigt roligt. Alla hästarna är så snälla och glada att hålla på med så man blir på jättebra humör när man är där. Så ska de va!
Gjorde allt som man gör, fodra, tempa, visitera, släppa ut i hagen, mocka, spåna, sopa, kratta, tvätta vattenkoppar, fylla på vatten i hagen osv. Hängde öven upp tvätten i torkrummet. Bästa rummet i hela stallet. Iallfall på vintern ;) Blev piggare och piggare alltftersom att klockan gick. Vi blev väl klara vid typ 8 kanske och då gick vi ner till mamma-stallet och fixade där. Hästarna var såklart redan ute, men vi mockade och så. Rätt jobbigt att dem har typ en halvmeter halm i boxen, men så är det :D Dem ska ju föla snart, wiiho!
Kommer va fett mysigt med massa fölisar här på Berga ju!

Nu sitter jag på rummet och gör ingenting. Tänkte kanske sova en stund. Lite senare sen kommer Sarski och vi ska rida ut på typ GP. Ska bli roligt :D

Det är öppet hus/infoträfff här sen oxå. Dem som har sökt kommer hit och skriver på ansökningslappar om typ boende och stallplats. Kommer ihåg den dagen förra året. Jag åkte hit helt själv. Och det regnade. Plockade lappar och fyllde i och allt sånt. Sen gick jag ner och hälsade på Pelle som stod här den terminen. När jag skulle åka hem igen så skulle bussen komma om 45 min. Så jag satt i den lilla röda "hyddan" som numera inte finns kvar. Då kom Alfie. De var då vi lärde känna varandra. Minnen alltså. Kom ihåg det som om det var igår. Men det var ett år sen. Tiden går så himla fort. Jag vill inte..

/Gullman

SKRIVET: 2011-05-07, kl 09:27:15 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Du gör min dag

Jag vet inte riktigt vad det är. Kanske att hon har kommit bort från ridskolan och bara lever livet som häst eller kanske något annat. Men nånting är det som har gjort henne bra mycket lugnare och mer modig.
Igår när vi tog in hästarna så bestämde vi oss för att släppa dem en stund i ridhuset så att dem fick springa av sig. Trodde att hon skulle vara misstänksam när hon gick in i nya ridhuset och så, men det kändes som om att hon hade varit där minst tusen gånger innan. Vi släppde dem och dem bara vände på sig och skrittade brevid varandra, stor och liten. Hur lugna somhelst. Sen smackade vi och ah sådär och dem sprang runt och lekte å tyckte allt var hur kul somhelst. Dock inga vilda bocksprång och sånt, men ändå, man såg hur glada dem var!
Emma kallade in Pijano och Escada sprang runt lite till. Tänkte att hon typ skulle springa runt ett bra tag och inte alls viilja bli infångad, men där hade jag fel. Visslade lite lågt och genast så vände hon på sig och kom travandes emot mig. Så jävla underbar!

Efter det så skulle dem få skritta av sig lite så vi gick helt enkelt en promenad. Upp i lilla allén och sen ner på grusstigen vid gräsmattan och sedan över ridbanan. När vi gick ut så låg det en harv, en pappaerskorg och bommar + stöd precis vid utgången och jag räknade med att hon skulle tycka att det var konstigt. Men icke! Hon tittade ens knappt på det utan gick där så glatt med öronen frammåt. Sen fortsatte vi promenaden upp vid stugorna. Träffade Travsara på tomten och gick självklart in och hälsade. Där trodde jag verkligen att hon skulle tycka det var mysko att bara vandra in på en tomt helt sådär. Men nej, hon bara stod där så snällt. Babblade lite om allt möjligt innan vi gick tillbax till stallet. Och jag var så glad, hon är så fin. ♥

Lite senare sen innan kvällsfodringen så tänkte jag prova Pelles "gamla" träns på henne. Nytt bett och pullarnosgrimma, hur det skulle gå hade jag ingen aning om. Tränsade "bakifrån" för säkerhetens skull så att hon inte skulle bli rädd eller ngt sånt. Och hon sänkte huvudet litegrann när jag drog över öronen. Söööt!
Sen knäppte jag bettet på andra sidan och försökte få in det i munnen. Först förökte hon bara nå sockerbiten som jag hade i handen, men andra gången så gapade hon så snällt och stod blixtstilla med huvudet när jag spände, höjde/sänkte, ah you name it! Så jävla snäll. Jag stod typ och gapade. Jag som trodde att hon var svårtränsad och skulle vara väldigt skeptisk till det hela. Men hon var så glad så. Och allt passade perfekt oxå, så jävla bra! :D

Och imorse när jag skulle sätta på grimman så var hon ju förjävla gullig alltså. Förut var det ju så att hon inte ville ha på sig grimman.. Nu är det tvärt om! Hon vill inget annat än att få på sig grimman för att sedan gå ner till hagen och chilla galet i solen. Åhh jag blir så glad. Tänka sig att hon typ skulle bli en helt annan häst. Fyfan va underbar hon e! :D

Jag är så jävla glad. Tror nog ingen förstår. Känns som alla världens problem är som bortblåsta när jag är med henne. Och hon är glad. Vilket gör mig ännu gladare. Vi är så glada. Så jävla underbart!



Och som grädde på moset så tittar hon numera ut ut luckorna på boxen oxå, min fina häst! ♥

/Gullman

SKRIVET: 2011-05-06, kl 14:09:52 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Underbardag!

Tröttnade rätt fort på att sitta inne, så jag bestämde mig för att gå ner till hagen och fota min fina häst. Sagt och gjort!









När jag gick upp till stallet igen mötte jag Simon och L60:n (typ en gul traktor), så hoppade in och joinade litegrann. Vi typ flyttade pallar, plockade upp hö, körde höbalar till stallen och massa sånt. Fett kult! Ångrar att jag inte valde häst-jord istället..



Sen blev det dax för lunch och Sarski hade ridit klart på hästövningarna. Så vi skippade att äta och gick ner till stallet direkt och tog in hästarna. Fixade dem och skrittade sedan ut. Shit va mysigt det var. Och dem var så himla snälla båda två. Hade helt långa tyglar hela tiden och hon var jättlugn och fin ;) Gick ner för barackbacken sen rakan fram och tillbax och sedan vägen vid ridhästhagarna upp till matsalen och sen tillbax till stallet.!
Där fixade vi dem och släppte ut dem igen. :) Sarski var tvungen att gå eftersom att hon började med HÖ igen och jag gick till rummet och bytte om. Sedan ner till maskinhallen för att ha utvecklingssamtal. Gick väldigt bra faktiskt :)





På rakan


Nu måste jag kila ner till stallet igen och mocka och fixa!


/Gullman

SKRIVET: 2011-05-06, kl 09:30:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

2 år och 5 månader



/ Emma

SKRIVET: 2011-05-06, kl 08:56:28 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Morgonstund har guld i mun

Godmorgon!
Denna morgon har varit typ som alla andra den här veckan, bara att det ör superfint väder ute! Vilket betyder att totto fick gå ut utan täcke idag, vilket hon uppskattade! :D Meningen var att gå upp lite tidigare och mocka lite i trav (för jag e så snäll, hihi) men inatt sov jag asdåligt och vaknade typ 478338464 ggr, så när klockan ringde var jag helt död. Så jag sov lite till innan jag gick upp och gick ner till stallet. Möttes av en väldigt glad Esci i boxen :)
Släppte ut henne och sen gick jag och hämtade Pijano och släppte ut honom oxå.

Sen var det bara att gå upp och väcka Sarski för en morgonpromenad i solskenet. Vi gick mupprundan somvanligt och sen käkade vi frukost. Nu sitter jag på rummet och har ingenting att göra. Trodde verkligen att jag började tjugo i 9e idag somvanligt, men jag var tydligen ledig. Eller jag har utvecklingssamtal vid halv två, men ah annars så e ja ledig. Ska chilla lite nu och sen gå ner och fixa i stallet. Efter det ska jag och Sarski rida på lunchen typ, soft! ;)











Bilderna tagna imorse. Fina Esci! ♥

/Gullman

SKRIVET: 2011-05-05, kl 23:45:44 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Ändrade planer

Efter middagen blev planerna ändrade. Ett par hästar var tvugna att bli skodda innan Pelle och Izzie, vilket betydde att det tog väääldigt lång tid. Om vi visst det innan så kunde vi ju planera vårat ridpass lite bättre. Men tyvärr så blev det inte så. Izzie blev klarskodd precis innan kvällsfodringen så Sarski kunde tyvärr inte följa med ut. Men jag fixade Esci och satt upp och skrittade upp i allén. Hon var rätt misstänksam och lite så, men skrittade ändå frammåt. Utanför skolhuset så pratade jag lite med några och stannade. Efter det blev hon osäker på att gå frammåt och typ stannade och vägrade gå. Men till min räddning kom Emma & Pijano gåendes och då gick hon så snällt så. :)
Sen kom vi tillbax ner till stallet och då skrittade jag runt lite så att hon fick kolla lite. Kom nästan ända fram till grisarna, men det kändes onödigt att hon skulle behöva hälsa på dem när hon redan var lite spänd och så, så det får vi ta en annan dag då hon känner sig säkrare.

Jag är ändå väldigt nöjd med henne även fast hon stannade och inte ville gå ibland. Skulle jag oxå gjort om jag var hon. Duktig som vågade gå en liten bit själv iallafall :)



Duktig totto idag som oxå nästan vågade titta ut genom luckan med hela huvudet, framsteg! :D
Och inte bara det utan lyfte hovarna så snällt oxå + var jättesnäll att tränsa :D



Min fina häst! ♥

/Gullman

SKRIVET: 2011-05-05, kl 21:02:55 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Totto Pijano & Escada ♥



Bästavännerna stötte på varandra nu ikväll haha ;)

/ Emma

SKRIVET: 2011-05-05, kl 18:15:07 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Nu kööör vi!

Har inte bloggat på evigheter känns det som.. Men sååå kan det gååå :D Ehm.. Det har väl inte hänt sådär jättemycket intressant måste jag säga, har haft praktik och varit sjuk och lite sådär bara. Men idag så har praktiken varit väldigt chill, blev klara med allt jättesnabbt så hade typ ingenting att göra sen haha :P Men efter lunch red jag en jätte biffig friser, supertrevlig var han att rida :)

Den här hästen var under igångsättning så red i kanske 40 min i ridhuset, mest skritt och sen lite trav. Han var lite loj ibland och försökte krulla sig ifrån att arbeta, men när jag fick ihop honom var han verkligen härlig :D Riktigt välriden och snäll iallafall! Men så jävla stooor! ;)


Här är han, jättehästen jag red idag haha!

Sen åkte jag tillbaka till Berga och gick direkt till travstallet där lilla prinsessan väntade ♥ Mona alltså. Sara hade gjort i ordning henne för att vi skulle hinna, tack såå mycket! Jag tränsade dock och hon var så duktig och sänkte huvudet av sig själv :D Skrittade fram en sväng ute och sen blev det lite dressyr i ridhuset. Hon var lite spänd och pigg först men sen så! Och galopperade idag också för allra föörsta gången, happy :D Såå duktig är hon! Skrittade av ute sen.




HAHAHAHA, juste! Jag red förresten med en läder och en tretornstövel idag. Snyggt. Riktigt snyggt måste jag säga. Fett synd att både en läder och en tretorn är trasig dock.. Så har liksom inget val.. Hahahahaha, jag dör. Så fult.

Nu ska jag ner till stallet igen och ta hand om världens finaste prins. Dock blir det bara en promenad för Pijanos del idag.. Saknar att rida honom, så riktigt jävla mycket, han är inte bra än :( Men vi hörs senare!

/ Emma

SKRIVET: 2011-05-05, kl 15:19:11 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Fick smaka på flisen idag

Och det smakade grus, fyfan, haha ;) Hade nämligen hästövningar på morgonen idag. Körde fina Jalle! :D Först körde vi ett par varv på flisen. Dock så var det rätt blött och tungt och det stänkte upp jättemycket. Dålig man e som sitter med munnen öppen då lix, haha. Aja :P
Sen så körde vi lite på rakan och i barackbacken. Så jävla roligt asså! :D

När vi kom tillbax så såg det typ ut som om vi rullat oss i lera. Haha, inte riktigt men nästan. Iallafall sulkysarna, så dem tvättade vi noga. Dock så sög vattenslangen därute så vi fick gå in i vattenspiltan ist. Hursomhelst så var vi klara runt elva å efter det var det lunch. Sen har jag bara haft tråkiga lektioner fram tills nu då jag slutat!

Snart ska jag in till vh å ta ut pengar. Sen blire middag och efter det kommer hovlagaren ut och skor Pelle. Sen är det planerat att rida lite på Escada. Ellaer ja, vi ska bara skritta idag oxå. Vill inte gå för fort fram eftersom hon har stått så mkt. Dessutom motionerar hon sigsjälv i hagen oxå, sötnöten!



Lilla Johanna och stora Escada
:D

/Gullman

SKRIVET: 2011-05-04, kl 22:04:06 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Första ridpasset

Efter middagen så var det planerat att rida litegrann. Eftersom att hon inte gått på rätt länge så fick det bli en lugn skrittur runtomkring så att hon fick kolla läget. Med oss hade vi Sarski och Izzie, mycket trevligt sällskap! :)
Det gick jättebra att sätta på tränset och så, var helt lugn och stod stilla.
När jag gick ut och skulle sitta upp så kollade hon rätt mycket på sakerna runtomkring men dummade sig inte. Stod helt blixstilla när jag satt upp och så. Dock kändes hon typ dubbelt så stor eftersom att hon blåste upp sig, haha ;)

Vi skrittade barackbacken ner men nere vid grindstugan så blev dem lite skeptiska eftersom att dem renoverar där och har grävt hål på tomten så att det är en gigantisk jordhög precis vid vägen. Kände att det inte var någon idé att börja bråka utran vi vände och gick flisen från andra hållet istället. Där var dem jättesnälla hela vägen och gick så lungt och fint. Escada verkade verkligen jätteglad hela tiden vilket gjorde mej ännu gladare!
Sen kom vi ut på rakan och gick den från andra hållet och när vi väl kom till grindstugan igen så stannade dem och kollade lite. Men sen samlade hon sig mod och gick först (!) :D Så himlans duktig hon e!
Sen gick vi bara barackbacken upp och tillbax till stallet. Där inne tog jag av grejjerna och borstde och fixade å myste. Tror verkligen att hon trivs väldigt bra eftersom att hon är väldigt lugn och gosig. Snuffisen! :D



Är så jävla stolt över henne oxå. Att hon kommer till ett helt nytt ställe och bara gillar läget lixom. Helt otroligt, finaste tottohästen!


Dagens outfit dåra, haha:

Jag

hjälm - GPA
tröja - Henri Lloyd
väst - Kingsland
mjukisbyxor - Intersport
skor - Converse

Esci

träns med hackamore
hoppsadel - Cobra
magplatta - ?
schabrak - Jacson
fårskinnspad - ?
skydd - Veredus

Fotade en bild på sadeln efteråt, haha..



Efter att jag fixat allt i stallet så gick jag ner till Pelle och fixade med honom. Borstade och gosade och så. Fixade även halmen i boxen eftersom att han skjuter upp allt mot sidorna. Efter en stund var jag klar och då var det fika.
Nu har jag och Sarski gått en promenad och nu ska jag duscha för att sedan se BigBrother. Har lite brottom.. :P

/Gullman

SKRIVET: 2011-05-04, kl 10:05:08 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Pinsamt å somna på nationella provet..

Eller?
Haha, var lite trött sådär. Men jaja, nu ska jag iallafall lägga upp bilderna, wiho!
Blev inte sådär jättevackra eftersom att vädret inte villa vara på bra humör idag, men ändå. Hästarna är glada! :D









Sötnosar! :D

Tog inte så värst många bilder men endå. Filmade lite oxå, får se om jag lyckas lägga upp dem ;)

/Gullman

SKRIVET: 2011-05-04, kl 08:33:41 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Absolutelithästarna!

Gick upp extra tidigt idag eftersom att vi skulle släppa ihop Esci & Pijano.
Och det gick jättebra! :D I början blåste hon upp sig jättemycket när vi skulle gå ner till hagen och tittade lite på en traktor, men annars var hon så snäll så. Väl inne i hagen så släppte vi dem. De var inte så jättemycket action men bockade och sprang, det gjorde hon glatt. Pijano var jättenyfiken och ville gå fram och nosa, men Escada hade lite annat att tänka på men sen så hälsade dem på varandra och blev bästa vänner direkt. Inga sura miner här inte!

Jag la in morgon höet och lite så och inget bråk eller något där heller utan dem stod breve varandra och åt, så söta! <3
Sen släppte dem ut travarna i hagen brevid och så sprang hon längst staketet och visade upp sig :D hihih
Var nere och kollade till dem för en stund sen och då stod dem där så söta :D

Fan va underbart att det gick bra! Är helt.. GLAD! :D

Hinner inte ladda upp bilder nu, men de kommer på luchen!

/Gullman

SKRIVET: 2011-05-03, kl 23:23:28 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

A love story

Nu är det dags. Att skriva ner hela min och Pijanos historia. Eller ja, heeela kan det ju omöjligt bli, eftersom det skulle bli en bok tjockare än Harry Potter.. Men jag kortfattar det otroligt mycket. Kommer säkert glömma flera delar också, men äsch. Det är bättre än inget. Såå.. Vart ska man börja då..?

Det hela började väl en kall höst/vinterdag 2008, när jag får ett samtal som jag egentligen inte ville ha. Min älskade häst hade precis åkt, och jag hade i princip redan bestämt mig - aldrig igen. Aldrig hästar. Aldrig ridning. Aldrig igen. Men så ringde telefonen och efter samtalet som tog kanske en timme, hade jag ändrat mig lite. Det var en möjlighet som man aldrig skulle få igen liksom, så jag gav det en chans till. Bokade provridning. Ett halvblod, utbildad upp till grand prix i dressyr och 140 hoppning. Och en arab, som jag kände till sen innan. Som då var lite av min "drömhäst". Pegasus i globen liksom. Pijano, var det alltså.

Det var den 6 december 2008, som jag träffade honom för första gången. Men jag fick inte ens göra iordning honom själv, utan pysslade bara med halvblodet - Waggie. Pijano hade varit iväg på träning den dagen, så när han kom tillbaka fick jag sitta upp iprincip direkt. Och det var K-A-T-A-S-T-R-O-F, ingenting gick rätt. Om det så var att gå fram, stanna, svänga - nej, ingenting gick. Jag fick hoppa upp på Waggie istället, och hon var en riktig drömhäst. Jag älskade henne från första stund. Det var henne jag ville rida, men trots att jag inte gillade lilla Pijano blev det ju han också.

Jag skrittade mest ut på Pijano i början, travade några steg där det gick. Jag la knappt någon tid att pyssla med honom i stallet, för vi avskydde varandra. Det finns liksom lite mindre fina minnen från den tiden, han har trängt mig mot väggar, vändit rumpan till så fort jag närmade mig boxen, bitit mig, i huvudet till och med haha.. Alltså, någon kärlek från första ögonkastet var det verkligen inte. Sen hade vi givetvis inte bara hemska stunder, men många riktigt o-kärleksfulla var det ;)

Jag minns så väl den första dressyrträningen. Typ.. Ingenting fungerade där heller. Men både jag och hans dåvarande ägare var väldigt nöjda ändå. Hon tyckte vi passade superbra, och att Pijano var en ängel mot mig jämfört med vad han brukade vara mot andra. Det är faktiskt bara Eva som trott på oss från allra första början, hon sa redan från dag 1 att det liksom är vi. Och att vi skulle lyckas. Någon gång. Jag trodde nog henne, men kunde nog inte ana vilken resa det skulle ta. Men vi kämpade på. Första hoppträningen stack han med mig HELA tiden, och det höll på att sluta riktigt illa när han i en kurva tappade balansen och fotfästet helt i maxfart.. Men vi fortsatte kämpa på.


HAHAHA, lite smått besviken tjej (och häst) på våran absolut första träning ;)


Jag & Pijano, första hoppträningen..

I början av 2009, tränade vi rätt mycket för tränare. Dels i dressyr, dock inget avancerat utan mer.. Kunna stanna och lite sånt basic. Sen lite hoppning. Men jag blev nästan lite hopprädd på Pijano för att han var helt dum i huvudet haha.. Så jag föredrog att hoppa Waggie på träningarna istället ;) Uteritterna var även dem katastrof.. Jag avskydde att rida ut, för det slutade alltid med att han stack med mig och när vi var tillbaka i stallet så var mina händer helt blodiga för att jag behövt ta tag i honom så mycket.. :( Ett tag tyckte jag faktiskt att Pijano var riktigt läskig att rida, han var liksom.. Inte busig, utan allmänt dum och farlig ibland. Men, vi kämpade på trots det.






Egentligen skäms jag ihjäl för att lägga upp dessa bilder.. Men aja haha..

Men vi började träna hoppning för Erik Berggren våren 2009, och trots att han stack ibland och jag huuur många gånger som helst har fått bromsa honom med hjälp av ridhusväggen - gick det faktiskt framåt. Det gick rätt snabbt framåt faktiskt. Då hade rädslan nästan vänt till dumdristighet, jag bangade inte på att styra på den helgalna lilla hästen på riktigt feta oxrar, och bara blunda och hoppas på att överleva typ :D

Vi startade vår allra första Pay & Jump i april tror jag det var, på hemmaplan. Var felfria i 80 cm och rev ett i 90 cm, och jag var typ världens lyckligaste. Vi fortsatte träna stenhårt och fick en hel del bakslag hela tiden, men det gick ändå framåt. Startade den första lokaltävlingen, en 90 cm, i juni. Felfria!







I slutet av juni startade vi även våran första dressyrtävling. En lokal LB:1. Sitter med protokollet i handen just nu och får nästan lite tårar i ögonen av alla flashbacks haha :) Vi kom iallafall sist eller om det var näst sist, och fick 55.86%. När jag tänker tillbaka nu var ju framridningen katastrof, och även själva programmet. Men då var jag hur nöjd som helst. Grät nästan av LYCKA om jag inte minns fel.. Konstigchey ;) Evas kommentar var bara "Ring inte till mig och gråt över hur dålig han är sen, ingen idé att tävla någon dressyr med honom" Haha!

Till sommaren bytte vi också stall, innan stod Pijano på Lennartsnäs Säteri i Kungsängen och vi flyttade till paradiset på jorden - Hagbyholms Stuteri i Sigtuna. När sommaren kom hade vi ändå börjat samarbeta lite mer, han höll inte på och dummade sig lika mycket när jag red, typ reste sig, stack och så vidare. Och han bet mig inte, eller höll på med massa andra dumheter ;) Men, precis när vi börjat lära känna varandra skulle han iväg. Hela sommaren, till Österrike. Vi hann inte med så mycket innan han åkte, men iallafall.


Tränade lite galopp..


Ville testa på lite trickträning ;) Absolut enda gången jag användt godis haha!


Red lite dressyr, mycket bettlöst då han var lite stadigare på det då.


Hoppade lite, fast inte för tränare under den perioden.

Sen åkte han. Jag red massor av andra hästar under tiden, men saknade honom faktiskt som sjutton. Det var först då jag insåg på riktigt att jag faktiskt gillade Pijano. Jag hade då någon månad tidigare fått erbjudandet om att köpa honom. Jag minns så väl när jag ringde mamma och berättade och hon sa "Jamen, om det är honom du vill ha, så får vi väl köpa honom nångång. Jag kan inte lova när. Men nångång". Det var då jag verkligen ville ha honom, jag bara visste att han var min drömhäst. Fast han kanske inte riktigt hade visat det ännu ;) Men det var då jag började jobba och sparade vartenda öre. Jag vet inte hur många gånger jag skrikit på mamma att jag aldrig kommer ha råd, att jag sparar i onödan, att hon inte kommer hålla det hon lovat och så vidare..

Ett par månader senare skulle han komma hem, och då skulle vi nästan direkt åka på en veckas rid/träningsläger och det var typ sommarens höjdpunkt för mig. Och så skulle vi besikta honom. För att han skulle bli lite mera min än vad han redan var. Dagen innan han skulle komma gjorde jag i ordning boxen och fyllde hela krubban med morötter, och längtade sååå mycket efter honom. Haha.


Dagen efter han kommit hem. Tror faktiskt han hade saknat mig med lite, för han var liksom.. En annan häst. Han var snäll och gosig, sökte kontakt vilket han inte gjort tidigare.


Testade att rida honom i repgrimma. Eva tyckte att jag var lite självmordsbenägen, och trodde han skulle sticka. Men det gjorde han inte. Och ja, jag var rätt så stolt hehe ;)

Men. Så kom nog den mörkaste perioden. Vi bokade veterinärbesiktning och jag var världens lyckligaste, tills besiktningen var över. Han var halt på typ tre ben, hade kraftigt ont i ryggen och var överansträngd. Det var ingenting som någon märkt av innan. Alla mina planer och all lycka bara.. föll och försvann. Jag stod i timmar efteråt med Pijano när han betade och bara grät floder. Jag grät och grät och grät, och ingen förstod att det var för att han hade ont, utan alla trodde typ att det var för att jag inte fick åka på ridlägret, och ha en häst att rida på och så vidare.. Trodde verkligen folk att jag var så ytlig..? Aja.

Han skulle vila iallafall och gå på medicin. Dessutom, typ två dagar efter var jag med om en olycka. Så låg inne på KS, och efteråt behövde jag minst lika mycket "igångsättning" som Pijano. Jag hade ont överallt och hade tappat alla muskler och så. Men vi började om tillsammans, och efter tre veckor tror jag det var besiktade vi om honom. Han gick "typ" igenom. Han var iallafall på bättringsvägen, och jag fick en plan att följa i igångsättningen. Tog honom på foder då, efter sommaren 2009.


När jag kom för första gången från att jag blivit utskriven, var liksom då jag verkligen visste hur mycket jag älskade den här hästen. Redan när han såg mig komma mot hagen började han gnägga - han skrek, gång på gång, och kom springande. Aldrig tidigare, aldrig, aldrig, aldrig, hade jag hört honom gnägga. Aldrig hade han kommit springande i hagen när han såg mig, aldrig hade han stått och bara gosat så som han gjorde då. Minns det så väl. Och blir lika lycklig varje gång jag tänker på det.

Började sätta igång honom och allt mellan oss var liksom annorlunda. Vi började om från början, och det gick bättre än det någonsin tidigare gått - trots att båda vi varit skadade och tappat massor haha. Sakta men säkert kom vi tillbaka, och tillsist var igångsättningsschemat klart. Då började vi träna lite dressyr, lite working equitation (hade testat på ett par gånger på våren), och tillslut även hoppning. Då fick vi börja om från början med hoppningen. Inte bara igångsättningen, utan han hade liksom.. tappat lusten. Han ville inte hoppa mer. Så började om från 50 cm och höjde 10 cm varje träning som mest. Vi började även trickträna lite då jag blev jätteintresserad av "NH" och så vidare, och han verkade tycka det var kul, så vi fortsatte med det.

I oktober startade vi första tävlingen sen våren/sommaren, en lokal LB:1 dressyr (kunde ju inte hoppa då, eftersom han fortfarande var under igångsättning). Jag var suuupernöjd med honom den tävlingen, men fick bara 57%, så efter det lovade jag nästan mig själv, aldrig mer dressyr ;) Efteråt rullade allt bara på, dressyrtränade, tränade WE och hopptränade för tränare varje vecka. Det dröjde inte länge förrän vi var över 130-sträcket i hoppningen igen. Vi var tillbaka, bättre än någonsin tidigare.

Vi åkte på en Pay & jump - nolla, fortsatte sedan på lokal 90 cm - nolla, och sen fortsatte det bara uppåt. Pijano hoppade som en kanonkula och varje träning chockade han mig iprincip. Sen vid sidan av lärde jag honom nya trick och började rida honom i halsring ibland (redan första gången red jag i alla gångarter och gjorde skänkelvikningar osv).





Tävlade förfullt i hoppning från hösten och framåt, och han var superfräsch. Tränade fortfarande varje vecka, en gång i hoppning och sen typ varannan vecka dressyr och WE. Fick ett nytt mål - landslaget i working equitation. Så började hårdträna dressyr och WE på kandar och det gav resultat, alla dessa timmar vi suttit och trimmat och trimmat. Visst fick vi en del motgångar också, men det löste sig. Allt rullade i maxfart framåt. Det blev vår och nytt år - 2010.

 


Landslagsmönstringen var i mars om jag inte minns fel, och det gick hur bra som helst. Hade inte skolan satt stopp, hade vi ridit EM/VM förra året, som första svenska juniorekipage.

I mars/april bytte vi stall igen. Ett privatstall i Knivsta. Då hade vi haft en smäckad period med tävlingar och hade då ett litet uppehåll vid stallbytet. Vi red ut mycket och tricktränade nästan 7 dagar i veckan, alltså en stund efter varje ridpass oftast. Och det tog sig ordentligt, Pijano lärde sig supersnabbt och vi hade hur kul som helst. Åkte på en del inspelningar och sånt gjorde vi också, för reklam och kampanjgrejer. Sen drog vi igång med tävlingar igen, dock inte lika mycket hoppning. Utan la fokus på dressyr/WE ett tag, då han hoppat så mycket och bra hela vintern. Och vilken comeback det blev..! Började med en LA:4, 2:a plats. Under 2010 har vi inte blivit sämre placerade än 3:a i WE och dressyrtävlingar. Vi debuterade även nationellt, med en 2:a plats (!!!).



 




Vi började lite smått även träna liknande "frihetsdressyr", alltså att Pijano var lös och vi tränade olika moment, och inte bara trickträning (fast mycket var ju trickträning haha :P)..


Hopptränade för tränare..


Hoppade hemma själva..


Red ofta ut utan sadel och träns haha.. Även med sällskap, utan att Pijano hade minsta lilla plan på att sticka iväg så som han en gång gjorde.. Var så stolt över honom haha!


Hopptävlade ännu lite mer på våren och sommaren då ;)

 
Båda vi började tycka dressyr var rätt skoj trots allt..


Gjorde lite helflippade saker. Som att "höjdhoppa" i repgrimma barbacka hahaha.. Kom upp på 110 tror jag det var iallafall, sen fegade jag ur helt då min häst inte direkt är helt lätt att sitta kvar på hahah ;)


Tävlade lite meeer.. Somsagt, alla dressyr och WE tävlingar - SÄMST 3:a. Jag nöjd? JA.

Dock fick Pijano en "skada" på ryggen på sommaren. Veterinären sa att han inte fick gå med sadel på resten av sommaren. Men trots att den dagen veterinären sa det inte var så kul, blev det en av de bästa dagarna i mitt liv. För då bokade vi besiktning på klinkien igen. Jag var supernervös enda fram, för jag trodde verkligen inte han skulle gå igenom, då han inte gjort det förut. Men den dagen kom, och mot alla odds GICK HAN IGENOM! Och veterinären som känner till Pijano sen innan var förvånad och sa ord som jag får tårar av.. Jag var så lycklig, så jävla lycklig. Den kvällen skrev vi kontrakt och betalade och allt det där, och Pijano blev BARA min. 

Resten av sommaren gick åt att bara njuta. Tränade mycket från marken, och Pijano lärde sig massvis av grejer. Han kunde det mesta, som inkallningar, skänkelvikningar, öppnor, slutor, "gå i form", galoppombyten osv osv osv genom bara fingervisningar och kroppsspråk och även på långt avstånd. Sen red jag givetvis mycket, vi busade maaassor ute i skogen, och trimmade på som vanligt på ridbanan med lite små skutt och massor av dressyr. Han byggde massor av muskler och var finare i kroppen än någonsin tidigare, trots att jag bara kunde träna honom barbacka.































Sen gick det att rida med sadel igen, men jag hade ändå bara sadel när jag hoppade först, "för säkerhetsskull". Fortsatte busa resten av sommaren och trimma. Han lärde sig ligg bland annat!

















I augusti 2010 flyttade vi till Berga.




Någon helg efter åkte vi på en regional WE-tävling, och det blev en överlägsen vinst haha! :D








I början gjorde vi lite allt möjligt, hoppade, tricktränade, dressyrade såklart och massa buuuus!


Åkte på en Pay & Jump på Södertörn, hoppade bara två 1 m 8 fel och 4 fel. Var grymt missnöjd efteråt haha, ville typ sluta med hoppningen hahah.. Tönt jag är.


Badade passade vi på att göra på Södertörn också..

Sen skadade jag handen rätt regält. Och fick ställa in massor av planerade tävlingar :( Red nästan inte alls, för jag kunde inte. Men vi försökte lösa det på annat sätt iallafall..










Dock var jag så dum att jag ett ridpass som jag inte borde ridit på grund av handen, lyckades skada handen ännu värre och var då tvungen att ställa av Pijano helt. Det tog typ minst en månad innan jag kunde sätta igång honom igen då..


Bild från första ridpasset, början av igångsättningen. Pijano hade tappat massor av muskler, men vi kom tillbaka rätt snabbt ändå, så det var tur.








Åkte på en Pay & Jump på Runsten, 1 m och 110, gick verkligen HUR KASST SOM HELST reslutatsmässigt, men jag var supernöjd med min älskade häst ändå, för förutsättningarna fanns typ inte och han kämpade så jävla bra!


Hoppade en Pay & Jump på hemmaplan helgen efter, kunde bara hoppa 1 m pga underlaget, men han var jättefin och nolla.

Sen rullade allt väl på rätt bra. Testade och lärde oss lite nytt och bara körde på liksom!











Dock hade jag en liten svacka ett tag och orkade inte rida så mycket, och så varvades det med lite små-otur för oss hela tiden. Tappskor, svullnader och små "skador" typ.


I mars tror jag det var startade vi iallafall en Msvc:2, jag var nöjd men det var riktigt starkt motstånd så resultatet var ju inte det bästa direkt ;) Man var ju tvungen att kvala om Msvb även om man redan startat det som junior 2011, så jävla surt! Men så kan det vara.


Åkte på filminspelning..


Vi kom tillbaka helt efter svackan!








Dock hade vi sån faslig otur att det han hade på ryggen i somras, kom tillbaka. Så började rida barbacka igen, för någon sadel kunde han inte ha..


Löshoppade och lite sånt också..


Det försvann efter ett tag.. Så red med sadel igen.


Men, så kom det tillbaka värre än någonsin. Så då blev det ingen sadel igen. Dock hade det blivit så allvarligt att jag nu inte kan rida överhuvudtaget. Han har stått ett tag nu, går på metacam och har jätteont.. Får hoppas det blir bättre snart..

Ja, det här måste definitivt vara det längsta inlägget jag någonsin skrivit. Tror inte någon orkade läsa hela, men creds till er om ni gjort det haha ;) Men, det här är våran historia hittills väldigt förkortad iallafall. Hoppas det uppskattades av er som önskat att jag skulle skriva det här ;)

/ Emma

SKRIVET: 2011-05-03, kl 19:33:01 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

För bra för att vara sant

Escada. Hon står nere i stallet. I sin stora ljusa box. Glad, lugn och snäll. Har bekantat sig med sina nya grannar och är bara väldigt nöjd eftersom att man kan äta av hela golvet (halmen haha). Har inte fattat att hon har två luckor som hon kan kolla ut ur, men ändå, väldigt chill.

Och det känns så bra. Helt förjävla bra. Att säga till henne att hon aldrig mer behöver återvända dit. Aldrig mer. Även fast hon inte förstår, så förstår jag. Och det gör mig ännu gladare. Nu får hon andas ut. Ta det lugnt och bara vara häst. Världens finaste häst*

Det känns helt overkligt. Och även fast jag har nypt mig i armen hundratusentals gånger så står hon faktiskt kvar. Där inne i boxen. För hon är min ♥



Kan inte få fram ord för hur lycklig jag är. Helt klart den bästa dagen i mitt liv! :D
Är så otroligt tacksam ska ni veta!
Shit, tror fortfarande att det är en dröm. Är för uppspelt för att fortsätta skriva. Helt galet!

/Gullman

SKRIVET: 2011-05-03, kl 12:42:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

hiss & diss



Proffesional Choice boots

Tycker de e ascoolt med olika färger och när man vågar sticka ut. Skulle lätt köpa alla färger, haha. Fet hiss!





Charles Owen-hjälmar med bling på rosetten. Så himla fult (enligt mig). Visst att jag typ älskar bling på pannband, stövlar osv. Men det känns som att det blir för mkt med att ha på hjälmen oxå..



Detta är mina åsikter, vad tycker ni?

/Gullman

SKRIVET: 2011-05-03, kl 10:33:52 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Hästkunskapsprov

Hade precis hästkunskapsprov om hästens beteénde. Gick faktiskt bra, över förväntan faktiskt. Visst att det inte alls var svårt och att de ändå var rätt basic saker som man borde kunna om man har häst, men ändå, hade ju inte direkt lagt ner tid för pluggande, hehe ;)

Nu har jag typ en halvtimmes rast och chillar på rummet. Efter det har jag kemi, lunch, svenska, tid hos skolläkaren (kolla ryggen och syngrej till traktorkörkortet) sen åker vi äntligen oh hämtar Esci! Längtar ihäl mig :D
Stubben ska följa med sen oxå, fett kult. Hon har aldrig varit här, hihi ;)
Snön har försvunnit iallafall, wiho!

Väldigt ointeressant inlägg, men ändå. Slänger in en bild från en lektion förra veckan så att ni ser hur det ser ut att ha "vanlig" lektion men hästarna precis utanför, mys!



/Gullman

SKRIVET: 2011-05-03, kl 08:24:46 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Svar på kommentar



Svar: Hejhej! Ja det är det :)





Btw så snöar det typ ute.. Inte så värst najs, hoppas det blir bättre sen! ;)

/Gullman

SKRIVET: 2011-05-02, kl 23:35:18 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Hästig dag

Började somsagt dagen med hästkunskap. Gjorde typ ingenting, vilket inte var så smart eftersom att jag har prov imorgon, men hursomhelst. Därefter var det kursavslutning på djurkunskapen. Blev massa fika, mums!
Lunch efter det och sen hästövningar hela eftermiddagen. Körde Takida och det gick jättebra. Man får typ värsta adrenalinkicken av att köra å man blir helt glad. Efter så fick hon sig ett bad och vi fixade med hennes lilla sår som hade gått upp lite. La lite bandage och grejjer, kände mig som värsta veterinären, haha :) Nejdå, men det var roligt!

Sen gick vi ner till mamma-stallet och myste med stona. Borstade och fixade med dem och shit va tjocka dom e. Ser ut som bullar allihopa. Så söta! :)
Föla ska dem göra snart oxå. Första fölet är beräknat att komma på lördag tror jag Travsara sa. Så det är riktigt snart lixom! :D

Sen så fixade jag i stallet. Gör alltid allting i sista minuten, menmen. Fixade Pelles box och ställde in honom. Känns på ett sätt som att han trivs mycket bättre i det stallet på ngt sätt. Han vart lixom jätteglad när han fick komma in dit igen, vilket förståss var vldigt lättande :)

Sen gick jag upp till andra stallet igen och flyttade undan lite täcken och sånt, packade upp nya saker, ändrade "rutan" till Escadas namn, fixade täckes-tavlan, foderstat mm. Tog sen en middagspaus för att sedan fortsätta med att fixa i boxen. Mockade, la in nytt torv osv. Hon har nu torv underst och halm överst, mys! :)

Är galet taggad inför morgondagen. Shit känns fortfarande helt overkligt! Är så jävla lycklig :D



Dagens fräcka outfit:

tröja - Mouli
jacka - Kingsland
mjukisbyxer - Intersport
strumpor - Mira
skor - high fashion som jag hittade i ett skrymsle i stallet



Takida!

Nu på kvällen har jag och Sarski gått flisen två varv och snackat om allt och inget. Förjävla najs asså!
Sen vart det BB för hela slanten och nu ska jag ta en dusch.
Har flyttat förresten oxå. Från barre 5 till nya och B-korren. Bor numera med Sarski och Simon, najsprajs. Kan fota rummet och lite så sen oxå. Men först duscha! :D

/Gullman

SKRIVET: 2011-05-02, kl 09:12:44 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

På skolan

Nu är jag tillbax på skolan efter en fullspäckad helg, höhö. Var ju valborg i lördags å då hängde jag med lite trevligt folk runt överallt i stan typ. Sen igår så var jag på Berga och efter det var det BigBrother livesändning som gällde!
Mycket roligt, verkligen. Var det ngn som såg mej (och Emma) på teven? haha ;)

Träffade snyggaste Roddan oxå ju. Helt galet, snyggare i verkligeheten än i huset. Ögonen, gosh!

Hursomhelst så sitter jag här i barren och väntar på att tiden ska gå. Har typ hästkunskap å djurkunskap nu innan lunch och sen hästövningar hela eftermiddagen, soft lixom. Efter skolan ska jag fixa mycket grejjer nere i stallet. Halma en box i stall 1 och sen flytta ner Pelle dit. Sedan fixa andra boxen inför imorn då min fina häst kommer!
För er som inte listat ut det så är det alltså Escada från ridskolan som kommer. Det är nämligen så att min högsta dröm har gått i uppfyllelse. Hon är min!
Eller nästan iallafall. Ska ha henne på prov ett tag för att se att allt går bra och efter det så köper vi henne helt. :D
Kan knappt fatta att det är sant, lever fortfarande i en dröm. Helt otroligt! :D


Haha, asså nu äre lite drama här nere i barren. Så jävla roligt, älskar Berga ibland asså. Allt sprider sig så jävla fort, hahah. Jaja hursomhelst, jag är så jävla lycklig just nu! :D



/Gullman



SKRIVET: 2011-05-02, kl 00:19:37 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Hjälp oss hitta Bobby!

Fick en inbjuden till detta event på facebook och blev typ förkrossad när jag läste det.. Så himla hemskt!
Så nu ska jag sprida vidare såklart och bara hoppas på att dem hittar ponnyn Bobby.

Såhär stod det på fb:

Vi har under en tid haft vår ponny Bobby uppstallad hos en kvinna vid namn Kerstin Palmlöv. (Finns att se på facebook, Kerstin Fjunis Palmlöv) Hon bor i Åkersberga, Björnhuvudvägen 11.
När vi talade om för henne att vi skulle flytta Bobby blev hon rasande. När vi igår skulle hämta honom var varken hon eller Bobby där, hon hade låst stallet och lämnat de övriga hästarna ute. Hon måste alltså ha åkt iväg med honom någon gång mella...n kl 17-19. Vi väntade halva natten utan framgång, polisen var där men kan inte göra något. Hon påstår nu att hon äger Bobby och att vi inte har någon rätt att veta var han är, så vi är såklart oroliga för vad hon kan ha gjort med honom. Vi behöver därför all den hjälp vi kan få, hör ni eller ser något, tveka inte att kontakta oss och bjud in folk till eventet!!

För att klargöra det hela:
Vi har alltså haft Bobby(Ballinaclare Boy) i fyra år, han är en fullblodskorsning född 1999. Han kom till oss direkt från Irland och vi tävlade i hoppning under de första två åren. I november fick vi triangelmärka honom pga benskada. Pga tidsbrist har vi varit tvungna att leta nytt hem åt honom, och fick då tips av en stallbekant om att Kerstin Palmlöv söker ny D-ponny som ersättning för hennes ponny som nyligen avlidit. Hon var först intresserad men hörde inte av sig på två veckor eftersom en ridskola skänkt en D-ponny till henne och behövde därför inte en till häst. Dock kunde hon tänka sig att ta hand om Bobby mot en ersättning av 2000 kr i månaden, under förutsättning att det fungerar med de andra hästarna osv. Vi skulle resa bort en längre tid över jul och var därför tacksamma för denna lösning. Under tiden Bobby har varit där har han fått stå helt ensam i en liten hage eftersom han "betett sig så jävla dumt" mot de andra hästarna, bitits, sparkats, osv. Detta beteende har vi aldrig sett hos honom förut, trots att han gått med många olika hästar i olika konstellationer. Kerstins löften om stora hagar och kompisar i hagen visade sig inte stämma, hagarna är jättesmå och steniga och Bobby har fått gå själv i hagen under hela tiden. Hon har hela tiden klagat på hur dum han är, att han har ett "skumt" beteende mot andra hästar. Detta tolkade vi som att han inte var helt nöjd med tillvaron och vi har därför varit i jakt på ett nytt hem åt Bobby. Hon har dessutom ridit honom trots att detta inte var tanken från början, då hon är på tok för stor för honom. Nu när det har blivit varmare har hon planerat att släppa hästarna i fårhagar med fårstängsel, vilket är livsfarligt att ha hästar i. Hon har också tagit av honom alla skorna för att på nytt försöka släppa ihop honom med de andra hästarna för att han inte skall kunna skada de andra hästarna om han sparkas, vilket har gjort att han är extremt öm i fötterna eftersom han har så känsliga hovar.
Signalerna vi har fått av Kerstin under hela tiden har varit att Bobby endast varit till besvär och att det inte har fungerat. När vi nu hittat ett nytt hem till Bobby blev hon fullkomligt rasande och ville köpa honom på direkten. Under dessa omständigheter har vi inget som helst intresse av att sälja till henne och ville därför hämta honom lördag den 30/4 och meddelade detta till henne dagen innan. Eftersom hon blev så upprörd anade vi oråd och åkte direkt för att hämta honom, vi blev oroliga för vad hon skulle göra med honom. Vi skickade ett sms en timma innan vi kom dit, men det var redan för sent, hon hade dragit därifrån. Hon hade dragit ur alla handtag på stalldörrarna så vi inte kunde hämta Bobbys utrustning och lämnat sina övriga tre hästar utomhus och låst in sina hundar i huset. Vi väntade till klockan tolv på natten, hästarna var fortfarande ute, kalla och hungriga när vi gav upp och åkte hem. Polisen skickade en patrull och vi gjorde en anmälan, men det finns inget de kan göra innan en polisutredning tillsatts. Vi ringde och ringde till både Kerstin och hennes sambo(Elisabeth Ille Thornell), som först svarade och påstod att hon inte visste något om saken. Sedan slutade även hon svara i mobilen.
Dagen efter åkte vår pappa dit och försökte reda ut det hela. Hon påstod då först att hon köpt Bobby, men kunde ju såklart inte visa upp något köpekontrakt eftersom vi endast har ett fodervärdsavtal med option för senare köp, OM båda parter är överens. Hon ändrade sig sedan och sa att hon SKULLE köpa honom och att vi "ska skita i vad hon gjort av Bobby". Pappa lyckades hitta sadel och träns i stallet som nu var upplåst och informerade henne om att han tog med sig dem. Efter en stund vägrade de öppna dörren eller svara över huvud taget, inte ens när polisen ringde dem. Pappa stod och knackade på i över en timma och till slut ringde de polisen för att anmäla pappa. De kom då dit och fick höra hur det hela låg till(vilket var precis det pappa ville skulle hända eftersom vi ville ha hjälp att prata med dem av en myndighetsperson), men de kan fortfarande inte hjälpa oss innan ärendet är utrett.
Vi vill klargöra för sådana som på något sätt tvivlar på detta, att vi står som ägare och försäkringen skriven på oss - juridiskt sett har hon alltså ingen rätt till Bobby, eftersom det är vi som betalat henne för uppehälle, och inte tvärtom.

Nu gör vi vårt bästa för att nå ut till så många som möjligt för att själva hitta vår stackars häst. Vi har redan fått enormt mycket hjälp och stöd och detta är vi oerhört tacksamma för, men vi måste fortsätta arbeta för att kunna hitta honom så fort som möjligt. Lägg ut info på bloggar, hemsidor, tidningar, anslagstavlor, allt som kan leda oss till honom, vi behöver som sagt all hjälp vi kan få för att hitta honom!
VI har spekulerat en del och pratat med folk som känner till henne och de tror att hon eventuellt kan ha gömt honom någonstans i Dalarna, eftersom hon har kontakter där.

Bobby är en D-ponny valack(147 cm i mkh), mörkbrun med svart man och svans. Har en liten stjärn i pannan och en vit fläck på mulen, lite vitt på höger bakkota. Se bilder på eventet.

Kontakt:
Michaela Kalborg 0706831906
Carolina Kalborg 0733777330
Hem 08-7179537




/Gullman

SKRIVET: 2011-05-01, kl 23:58:41 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

mannen, myten, legenden

RODNEY!



Han är kung! ♥

/Gullman

SKRIVET: 2011-05-01, kl 14:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Riktigt tidsfördriv..

VÄNSKAPSTESTET!

Du heter:  Emma                     Du väljer: Gullman

Föddes: 1994                                    Föddes: 1994
 
Hårfärg: Brunt                                    Hårfärg: Typ svart

När och hur träffades ni?:  När vi började skolan i höstas.

Har ni festat tillsammans?:  Såklart!

Har ni alltid roligt när ni träffas?:  Ja, det måste jag säga att vi till 99 % har hehe.

Delar ni med er av något pinsamt ni gjort?:  Vi har gjort mycket pinsamt, tro mig.

pratade ni senast?:  Vi pratar så ofta att jag inte minns hehe..

Vad pratade ni om ?:  Öh.. Vet inte..

Träffas ni varje dag ?:  Jaaa, nästaaan varje dag iallafall.

Delar ni allt med varandra ?:  Det absolut mesta iallafall?

Har ni gråtit inför varandra?:  Haha ja..

Säger ni jag älskar dig till varann?:
Jadå!

Det roligaste ni gjort tillsammans?:  Hahaha, vad ska man välja?

Det tråkigaste ni gjort tillsammans?: Hmm.. På ett sätt är det väl.. filminspelningen hahahah..

Tror ni att ni föralltid kommer vara vänner?:
  Ja.



--------------------------------------------------------------------

Du heter:  Emma                     Du väljer: Frida

Föddes: 1994                                    Föddes: 1992
 
Hårfärg: Brunt                                    Hårfärg: Brunt

När och hur träffades ni?:  När jag började på Berga, men vi lärde känna varann på jullovet!

Har ni festat tillsammans?: Väääldigt mycket!

Har ni alltid roligt när ni träffas?:  Jaaa, det tycker jag.

Delar ni med er av något pinsamt ni gjort?:  Hmm.. Vet inte vad man ska välja.

pratade ni senast?:  I telefon igår.

Vad pratade ni om ?:  Det ni..

Träffas ni varje dag ?:  Vi gjorde det.

Delar ni allt med varandra ?:  Jag kan typ säga allt till Frida, ja.

Har ni gråtit inför varandra?:  Skoja inte..

Säger ni jag älskar dig till varann?:
Jaaa.

Det roligaste ni gjort tillsammans?:  Måste nog ändå vara jullovet hihi..

Det tråkigaste ni gjort tillsammans?: Ehm.. Vettefan. Tänkte säga gå på mina lektioner, men det var inte så jäkla tråkigt ändå, så jag vet inte.

Tror ni att ni föralltid kommer vara vänner?:
  Ja, det vet jag.

SKRIVET: 2011-05-01, kl 11:10:46 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Jahapp

Ingen uppdatering liksom. Men så kan det vara. Valborg igår vafan. Ehm.. Men idag blir det ingen uppdatering heller. Kanske ikväll. Men sen kör vi gärnet nästa vecka! ;) Men finns ändå inget att skriva om just nu, Pijano rids inte utan går på metacam, och Sara är väääldens snällaste som ger honom medicinen nu i helgen när jag inte är där. Tack bästa! Ajaaa.. Hörs senare nån gång!



/ Emma
RSS 2.0