SKRIVET: 2012-03-31, kl 20:22:49 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Tävling all day long!

Har inte haft någon tid alls att blogga idag. Uppgång halv 6 imorse å fixa hästarna och sen åka iväg. Hade med oss fyra hästar: Conny, bonita, Darwin och kakan :) tog bara en halvtimme att åka till Örebro fältridklubb så vi var framme rätt tidigt. Och dagen har rullat på, hjälp till med hästarna och massa sånt. Vädret var ganska jobbigt imorse, blåste och var svinkallt, dock så tittade solen fram efter lunch:)

Hästarna hoppade jättefint, 1.20 & 1.30! Kom tillbax till stallet runt halv fem å då fixade vi allt som var kvar och sen blev de lunch/middag, nomnom. Är jättetrött just nu, men ska va vaken länge idag eftersom vi e lediga imorgon!! Ska bara skritta ut lite hästar å mocka några boxar, men en rejäl sovmorgon blir se allt ;)

FiCk precis en bild på mina favoriter, nawi<3

SKRIVET: 2012-03-31, kl 14:33:06 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Sjuka dagar

Bloggen har varit åtsidosatt, vilket ni kanske förstår.. Men tar igen det nu i helgen big time! Skulle kunna skriva en hel bok om de senaste dagarna, men får korta ner det.. Börjar nu med att ta väldigt kort vad som hände med Pijano, så får resten komma i nästa inlägg.

I tisdags, natten till onsdag, var han ju dålig. Men piggnade på sig under bara tiden jag var i stallet.. skumt. Men på morgonen hade han fortfarande inte ens rört sitt vatten, och togs blodprov (tusen tack Sara för hjälpen) som veterinären Marianne fick och skickade till tyskland. Men sen gick allt snabbt efter att jag rådfrågade Ultuna, han skulle bli tvungen att skrivas in där akut. Så åkte och hämtade hästlastbilen och världens bästa Jenny körde oss upp dit.

Orkar inte ta allt om Ultuna, men dem kollade honom på alla möjliga sätt, var tvungen att lämna honom där och hade en helveteskväll och dag efteråt eftersom jag mådde så sjukt dåligt över detta. Men sen på dagen efter ringde dem och sa "Din häst vill nog komma hem igen". Han var väldigt "pigg"... Så för att jag skulle få hämta honom krävdes noga observation av mig här hemma och sånt. Det var verkligen äkta lycka att lasta av honom här på Berga igen. Min lilla plutt. Nu får han gå i sjukhage och skrittas över helgen, men han dricker nu och är pigg. Vad allt berodde på är lite oklart fortfarande, men det var en del grejer som hittades på honom, men det lämnar jag utanför bloggen.

Tusen tack till Jenny som körde dit oss, obeskrivligt tacksam för det. Tusen tack till Lasse och Åsa för lånet av bussen. Och tack alla som visade att dem brydde sig och att dem verkligen är riktiga vänner. Och till mamma för att hon körde när vi hämtade honom, och Sarski för sällskapet. Ni är bäst!















/ Emma

SKRIVET: 2012-03-30, kl 20:06:19 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Ångest påriktigt

Hatar känslan när man inte riktigt kan göra något.. Typ som nu. Fick samtal häromdagen om att Escada hade varit jobbig att tränsa, eller rättare sagt att det inte gick. Tänkte att hon "bara testade". Har gått runt och funderat hela dagarna på vad som kan få henne att gör nåt sånt, lixom nu?!
Hursomhelst så fick dom på tränset sen iallafall. Men idag fick jag ett nytt samtal som att hon inte hade velat fånga sig i hagen.. Vad händer lixom? Såhär har hon inte hållit på sen ridskolan lixom.. Får påriktigt ångest. Tycker så synd om henne på nåt sätt. Vet inte om hon bara håller på å dummar sig eller undrar varför inte jag e i stallet. Eller såå.. Fan vad jag vill åka hem. Nu nu nu nu nu!! Trivs ju bra här i Örebro men det är så jobbigt när jag saknar Eskimåen så mycket. Speciellt när hon håller på såhär :(
Men hon hade varit fin att rida iaf, så det är ju kanon<3

Men härborta rullar allt på iaf. Har precis varit ute och joggat en sväng ---> bech 2012? Kanske finns en chans iaf.. Imorgon ska jag gå upå kl 6 å knoppa hästar eftersom vi ska iväg på tävling. Så mådste duscha nu och sen sova. man e redigt trött efter en lång dag :)



Älskar dig!

SKRIVET: 2012-03-30, kl 12:48:09 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Tjohej!

Dagen har rullat på somvanligt. Mockat å fixat allt i stallet och sen var vi uppe hos Eva och fikade å planerade morgondagen. Åker iväg på tävling då med fyra hästar, skoj! :)

Har lunch nu och ska smart upp till stallet igen och fixa lite. Ska rida Feelina sen oxå vilket ska bli roligt. Men vi hörts lite senare :)

Hade lite otur imorse oxå...

SKRIVET: 2012-03-29, kl 20:15:10 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Idag har det inte hänt så mycket!

Rubriken stämmer brA. Har bara gjort stallsysslor och lite så. Unghästarna Eddie & Nettan var jätteduktiha idag iallafall, framsteg med andra ord.

Nä nu blir det film och sen sova. Upp tidigt imorgon å jobba mera ;)

SKRIVET: 2012-03-28, kl 23:50:07 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Min andra halva

Jag kommer börja leva när han är här hemma igen, tills dess ligger jag nog väldigt lågt. Mår riktigt dåligt. Har brytit ihop så otroligt många gånger idag. Trots att jag vet att min prins är i dem bästa händer på Ultuna. Men jag är inte ens i närheten av hel när jag vet att han är så långt bort, jag inte får hälsa på honom eller vet när han får komma hem igen. Berättar nån annan gång, klarar inte det just nu.

SKRIVET: 2012-03-28, kl 20:37:16 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Sol och regn i Örebroland

Tjenare!

Dagen har gått rätt fort faktiskt. Imorse var det vanliga stallrutiner, sen red jag på en jättefin häst som hette Feelina. Ett sto som var jättetrevlig att rida. :) Efter det var det lunch = typ 5 finn-crisps. Jävla diet asså. Haha. Men blev typ mätt endå för min mage har typ vant sig, nice!
Efter lunch började det spöregna. Fixade insläppsmaten fort och började sen som smått ta in hästar. Alla var typ helt leriga och blöta, haha. Såg lite chockade ut faktiskt. Fixade lite med hästarna och sen slutade vi en timme tidigare ungefär. Michelle red Camina och jag red en privathäst som hette Alija. Superfin, verkligen! Typ min typ av häst, sådär lagom frammåt och lätt. Det gick jättebra de me! ;)

Efter de blev de chill i ungefär en timme och sen åkte vi och storhandlade. Affären ligger jättelångt härifrån så man får passa på medan man är där. Handlade för över 600 riksdaler, haha. Bara nyttigheter, duktiga jag!

Nä, dags att sova snart typ. Man blir så trött av att hålla igång hela dagen. Så vi hörs när mobilappen slutar muppa sig ;)

Feelina:

image description

image description

Alija:

image description

/Gullman

SKRIVET: 2012-03-28, kl 10:25:59 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Mitt allt.

Jag är så sjukt orolig. Fan.

SKRIVET: 2012-03-28, kl 09:07:41 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Godmorgon!

SKRIVET: 2012-03-27, kl 22:01:02 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Fanfanfanfan.

Aldrig mer ska jag säga emot min magkänsla, aldrig. Fyfan vad ledsen jag är just nu. Jag visste ju att något var fel på Pijano, och varför tar jag då åt mig av "att jag letar fel" och låtsades som ingenting? Nu känns allt åt helvete.

Pijanos temp var 37,6 (vilket är lite förhöjt för honom) imorse. Sen fick han i sig vatten med eftermiddagskraften. Så bestämde mig för att rida ett dressyrpass nu ikväll. Men redan när jag sadlade visade han att något var fel, för bitas gör han bara inte. Men det gjorde han idag. Högg rätt tag i jackan. Blev jättearg på honom. Red, och han bara hängde i bettet (när han är SUPERkänslig i munnen liksom). Blev arg. Hela passet gick bajs. Var arg.

Men sen fick jag tillbaka det som knivar som högg i magen vill jag lova. Han rörde sig jättekonstigt när jag skrittade av honom. Så hoppade av och lättade helt på sadelgjorden, men ingen skillnad. Han flåsade fortfarande inne i stallet trots lång och lugn avskrittning. Nu ikväll vägrade han dricka och tempen var 38,2. Fan. Hatar mig själv. Varför litar jag inte på mig själv och skiter fullstädigt i vad andra säger när det kommer till såna här lägen? Vilken idiot jag är. På riktigt. Ska ner och kolla Pijano igen om typ en timme.

Fick dessutom precis lägligt världens vidrigaste mensvärk. Och känns som jag fått magsår eller nått också. Livet är fint.



SKRIVET: 2012-03-27, kl 17:58:59 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Vila i frid, gamle vännen.

Idag fick Orion Laser "Farfar" somna in, hela 25 år gammal. Finaste, finaste Farfar. Den första hästen jag körde här på Berga. Den absolut äldsta, men samtidigt den hetaste. En riktig kämpe och legend, ärligt talat. Så himla underbar. Kommer verkligen sakna honom, vilket hundra tals andra kommer göra också. Det gick inte att inte älska Farfar.

Nu får han springa på dem evigt gröna ängarna, där jag hoppas han har en egen rakbana han kan springa på så mycket det bara går.

Vila i frid vännen, en del av dig kommer alltid finnas kvar här.

1987-2012


Bilden är lånad av Sara, blir alldeles lycklig av att kolla på den. Jag kan lova att det är sådär han ser ut nu, där uppe i himlen där varken smärta eller ålder finns.

/ Emma

SKRIVET: 2012-03-27, kl 13:37:51 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Uteritt!

Hej hopp!

Började kl 8 imorse som vanlig. Då hade vi en genomgång om vad hästarna skulle göra under dagen osv. Eller innan de "red" vi Eddie kom jag på. Men efter de sen så red vi ut en sväng. Jag red på en häst som hette Kim som var lite pigg eller vad man ska säga. Hon traktade typ hela tiden å småretas sig. Red på någon form av ridbana sen och hon var lite jobbig å så, men i slutet gick de bra :)

Nu har vi lunch och det går typ inte att laga mat här.. Men ah. Ikväll ere hoppträning som vi tänkte kolla på. Annars händer det inte så mycket. Min iPhone gick sönder igår så rutan är helt krossad, hehe. Fick lite damp, vilket självklart gick ut över den. Men så kan de gå. Jag mår inte bra, jag saknar escada <3

SKRIVET: 2012-03-27, kl 01:20:58 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

.

SKRIVET: 2012-03-27, kl 01:07:56 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

You are everything

Visste ni, att när jag hör den här låten som är på filmen här nere, tänker jag alltid på Pijano? I den är det klipp från våra absolut första tävlingar tillsammans, och jag minns hur stolt jag var - över ett knappt godkänt lokalt LB:1 program i dressyr och en felfri lokal 90 cm CR. Jag var verkligen det. Det var stort då. Något som ser så självklart ut nu, var inte det då.

Och den är speciell för mig på ett annat sätt också. För jag minns när jag låg inlagd på sjukhuset efter en hästolycka, och min morfar sa att hästar var livsfarliga och att jag aldrig mer skulle hålla på med dem. Då visade mamma den filmen, och min morfar, MIN MORFAR som aldrig någonsin visade känslor på det sättet - grät. Efter den gången kan jag inte minnas att han sa så igen. Min morfar, jag saknar dig.

Denna är även den som har näst mest visningar av alla (det är många) mina filmer på youtube. Den som har mest, är den enda som har samma låt.. Men när jag ser på den här nere, får jag alltid tårar i ögonen. Allt var så oklart på den tiden. Jag hade precis börjat drömma om att Pijano någon dag skulle bli bara min, men jag "visste" att det aldrig skulle vara möjligt. Men ibland går drömmar i uppfyllelse, för det gjorde det för mig. Det här är det bästa som har hänt i mitt liv. Hade jag inte haft Pijano, hade jag inte stått här idag.



/ Emma

SKRIVET: 2012-03-26, kl 21:40:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Båda hästarna ridna

Red P på galoppön, han var wildponi! Glädjeskutt lite då och då haha :) Men han kändes väldig pigg och fräsch, nice!

E fick gå ett rätt kort pass på ridbanan, hann inte rida ut tyvärr. Men hon var kalasfin! Grym skillnad på henne från bara sist jag red henne, riktigt kul :)

SKRIVET: 2012-03-26, kl 20:18:57 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Fett roligt!

Eftersom jag missar detta så hoppas jag på att så många av er som möjligt åker dit :D

För er som inte vet hur man åker dit så kan man ta buss 135 mot länna handelsplats, och hoppa av vid kvarntorps industriområde å sen ligger det där bakom pizzerian :)

Åh vill verkligen åka dit, men jag e ju fast här ute i skogen... :P

/ Gullman

.

SKRIVET: 2012-03-26, kl 18:28:45 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Matlagning på G!

Slutat för dagen och nu ere dags för matlagning, får se hur detta går... Har börjat gå på LCHF-dieten, hehe. Så tänkte steka ett ägg och typ, ja. Affären ligger typ 1 mil ditåt --------> och de går inga bussar eller nånting. Dock finns det en Thaikiosk där så jag e överlycklig iallafall :)

Hmm, vad mer. Har gjort lite stallsysslor idag och så. Gjort iordning hästar osv. :)

Nä men dags för mat iaf, tjing!

/Gullman

SKRIVET: 2012-03-26, kl 16:35:53 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Dagen hittills

Longerade Mallan och hon var suuuperpigg haha! Full fart och lite rodeo, men efter att hon fått springa av sig var hon lydig och duktig :) Lasttränade också och hon gick i princip rakt in - duktig! Nu har jag även gjort klart allt till P och E, supersnabb ;) Middag nu, sen två ridpass då!

SKRIVET: 2012-03-26, kl 14:36:29 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Saknar min fina

Hejsan allihop!

Kom fram till Örebro och stall danora igårkväll. Allt här är jättefint och mysigt å vi bor i en stuga precis vid vattnet (har pool på tomten oxå hehe). Dock finns det inget internet så det blir mobilbloggning ett tag framöver. Skulle ju vara här i 2 veckor, men efter lite ändringar så stannar vi en vecka från imorgon :)

Men allt e bra, saknar escada jättemycket, fast jag vet ju att hon e i goda händer ;) måste hjälpa till med en unghäst nu, Eddie, så bloggar mer sen!

/Gullman

SKRIVET: 2012-03-26, kl 14:03:33 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

På plats

Är på praktiken. Vet dock inte hur mycket jag klarar av att göra med mitt trasiga finger, men det löser sig :) I kväll ska både Pijano och Escada ridas, tror jag rider ut på båda om jag hinner innan det blir mörkt. Meeen, mycket mer har jag inte att berätta just nu.. Så vi hörs senare!

SKRIVET: 2012-03-26, kl 01:14:46 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Svar på kommentarer

Ebba <3 om Ojojoj:

Kan du lägga upp någon mer bild på Cokos?
Jag känner en annan häst som heter likadant och som ser ut typ så ...
Bara en vild gissning :)

Svar: Såg denna kommentar NU, så det blir ett sjukt segt svar.. Men självklart kommer en bild på Cokos! Lånad av Cassandra som hade honom då.



Önskeinlägg
om En.. annorlunda hästövning..:
Jättefin bild på dej & Zebb!
Kan du inte lägga upp lite bilder på när du/ni rider skolans hästar? :)

Svar: Jo, det kan jag nog göra ;)

Anonym
om Mallans lillasyster:
Vad är de för hästar? Berätta gärna lite mer om dom ! =)

Svar: Det kan jag göra i ett eget inlägg!

Anonym om Trots detta...:

Whhaaaattt ?? Varför kör o rider du inte henne ?

Svar: Jag kan inte direkt svara på den frågan.. Hehe :)

  Anonym om Min och Escadas historia:
Tack för inlägget! Jätte fina är ni tillsammans !!
Kan inte du emma också skriva ett sånt om Pijano? ;)

Svar: Jo, absolut - så fort min dator pallar med det... ;)

/ Emma

SKRIVET: 2012-03-26, kl 00:24:24 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Fin söndag

Pijano hade fortfarande lite vätskebrist, men han har ändå fått i sig ordentligt med vatten och såg väääldigt pigg ut haha :) Så red ut en liten sväng på honom och satan i gatan, han var inte direkt seg om man säger så. Riktigt skönt att han är sig själv igen, mattes lilla prins! ♥ Så ska fortsätta hålla koll på vattnet, tempa och känna hur han känns, så hoppas annars på att kunna köra igång som vanligt.

Förövrigt så är allt petnoga just nu, när tävlingarna drar igång. Menar inte att jag inte är noga annars, men nu får han ha lindor på natten för att förebygga att benen inte blir svullna, och skydd + boots runt om i hagen trots att broddarna är borta. Vi lyckas ju alltid med oturen.. Men fysatan vad jag älskar min häst, han är finast i världen! Standard att jag säger så.. men det är okej - iallafall på den här bloggen, visst? ;) Fina, fina, fina, fina, underbara prinsen!



Sen, dagens lärdom idag igen. Dags att sluta ens försöka passa in, eller ta tillbaka den "platsen" man hade. Hellre då bli utbytt, för nu räcker det. Jag kan försöka till en viss gräns, men kommer inget tillbaka sen - fuck it. Jag orkar inte. Jag kan inte vara mer än vad jag är, och jag tänker inte försöka fejka till det heller. Passar inte jag som jag är, nej men skit i det då. "Håll mig hårt - eller släpp mig helt", så sant. Jag, riktiga jag, finns inte bara när det passar liksom. Jag orkar inte mer. Tack, nu vet jag hur det känns att bli utbytt, tror jag. Man är inte mer än bara människa. Det, var dagens lärdom.

/ Emma

SKRIVET: 2012-03-25, kl 15:37:38 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Dressyrvecka...

Nämen tjaba! Nu är jag tillbaka igen ;) Lika bra, med tanke på att man inte vet hur mycket Gullman kommer kunna uppdatera under de här två veckorna. Det är ju jag (och Sarski) som har hand om Escada så uppdatering om henne kommer det finnas ändå :)

Det här med Pijano är att han varit hängig, igår när jag red honom var han helt borta, snubblade och kändes som ett 30 år gammalt ök typ.. Riktigt hemsk känsla, då är något väldigt väldigt fel liksom. Han drack jättedåligt och hade vätskebrist, men han har fått i sig lite vatten med foder och så iallafall. Duktiga Amanda hade ju stalltjänst, så det var ju skönt iallafall. Ska ner och kolla till honom nu snart, och hoppas han känns piggare. Enligt Amanda hade han varit superpigg imorse och velat springa ut till hagen haha! :P

Om han mår bättre ska jag röra lite på honom ikväll och se hur han känns/ser ut. Hoppas han är sig själv, för en kul vecka väntar isåfall. Fast det är dressyr som gäller ;) Men är taggad på det just nu ändå! För sen väntar det hoppning och fälttävlan resten av månaden. Nu på fredag är det troligtvis träning för Traudi, första dressyrträningen på EVIGHETER, och faktiskt typ den första "riktiga" dressyrträningen för oss då.. Sjukt! Sen på söndag är det tävling på Lurbo, en LA:4. Sist vi var på Lurbo kom vi nästan sist i en LB:1 med typ 57% eller vad det var hahah :) Men sist vi startade en LA:4 däremot kom vi 2:a med 66,8% om jag inte minns fel.

Ska bli kul att se hur Pijano reagerar på att vara på en dressyrbana igen, det var ju inte igår direkt.. Meningen är inte att vi ska börja tävla dressyr just nu heller, vet inte varför jag anmälde till den här, blev lite impulsivt helt enkelt. Men är jättetaggad, så hoppas Pijano är fit for fight.


Hahaha, en bild från Lurbo.. Det var inte igår direkt vill jag ju lova. GULLIGT!

/ Emma

SKRIVET: 2012-03-25, kl 09:14:56 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Woop Woop!

Ner till stallet nu och rida världens finaste och sen drar vi te Örebroooooo! :D
Hoppas att internet funkar därnere annars får jag lösa det på nåt sätt, men hare bra iaf!



/Gullman

SKRIVET: 2012-03-24, kl 18:21:59 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Nu är Eskimåen vårfin minsann!

Tog in Escada direkt när jag kommit ner till stallet. Hagarna har nästan torkat helt nu vilket e asbra - inga leriga hästar ;) Ställde ut henne på gången och började raka henne. Hon stod somvanligt helt stilla (även fast hon var lös) och tyckte det va skönt att bli av med all jobbig päls. Klippte hela henne förutom benen och i pannan. Efter rakningen så blev det frisering av man och svans. Tunnade ut manen och klippte, så får hoppas på att hon vill ha knoppar sen för nu är den helt perfekt! :D





Direkt efteråt bytte jag om lite snabbt och gjorde iordning henne. Red på utebanan. Det kändes typ som om att jag var utomlands eller nåt. Solnedgång och sanden på ridbanan var helt vit + nyhavad dessutom. Och som grädde på moset så var hon hur fin somhelst. Red med det nya tränset å bettet och allt satt perfekt. Hon var helt mjuk och koncentrerad på va hon skulle göra. I framridingen red jag mycket 10metersvolter i skritt, trav och galopp. Fick med ytterbogen väldigt bra!! Sen det som jag fokuserade på under ridpasset var att ha henne mittemellan bogarna på rakt spår utan staket som hjälper. Skitsvårt verkligen. Hon vill gärna gå i sidled och ha sig. Men red iallafall öppna/sluta på ena långsidan, sen vände jag upp och red rakt över medellinjen, svååååårt. Gjorde detta i skritt, trav och galopp oxå. Är skitnöjd över henne i galoppen. Fattade när jag hade vänt in, alltså på rakt spår, utan väggar/staket runtomkring. Gjorde klockrena fattningar och var helt mjuk helatiden. När jag var nöjd så travade jag av henne. Efteråt var båda nöjda och trötta! :)





Nu sitter jag på rummet och ska snart ner till stallet igen för att raka Camina när Michelle kommer. Sen måste jag väl börja packa och försöka få i mig lite mat oxå, haha :P

/Gullman

SKRIVET: 2012-03-24, kl 13:56:16 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Dax å börja fixa massa!

Kom precis tll Berga. Ska ner till stallet och fixa å dona. Raka båda hästarna somsagt (Escada å Camina). Och sen ska jag rida min fina :) Vädret är kanonbra här, solen skiner och himlen e blååååå! :D Men först måste jag slänga in lite tvätt i tvättmaskinen och sen gå ner till lagårn, mu!

Men vi hörs sen!



/Gullman

SKRIVET: 2012-03-24, kl 13:35:34 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Orkar inte mer

Det är något fel på Pijano, han vill inte dricka, och är så långt ifrån sig själv som går typ. Det är nått fel på mig också. Klarade inte att rida Pijano idag. Har tappat orken helt nu och tårarna bara rinner. Måste härifrån, måste bort. Vi får se när vi hörs nästa gång. /Emma

SKRIVET: 2012-03-23, kl 22:26:43 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

What a day

Var tillbaka på Berga vid lunch. Sen var det dampmode i nåra timmar, baxade en traktor och glassade runt i ett par timmar. Hahah, så random, bara på den här skolan sånt händer. Men annars är det bara promenader med hästar som stått på schemat.

Mallan var mer vild än tam, men vi var ute och traskade i över en timme iallafall. Nu blir det vila för henne i helgen, och sen kanske löshoppning eller nått annat på måndag. Pijano hade lite träningsvärk igår och dessutom vätskebrist idag, så en promenad för honom passade utmärkt också.

Förövrigt är den här kvällen skitkass. Sämsta på länge. Mår piss pga av en grej och känner mig riktigt ledsen faktiskt. Har försökt träna bort lite, men det går inge vidare. Har rätt ont i min vänsterhand också.. Ganska säker på att något är snett med pekfingret... Att jag lyckats alltså. Men nu blir just like old times. Saknat det ibland.

Skit ska skit ha. Hörs sen!

SKRIVET: 2012-03-23, kl 21:49:44 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Komigen nu alla!

Skicka Rodney till 72 400! :)

Han ska INTE lämna huset, han ska vinna skiten!!



/Gullman

SKRIVET: 2012-03-23, kl 21:44:31 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Mysteriet löst!

Vet nu varför de inte går att blogga från mobilen.. Jag har typ inget internetutrymme kvar. Kan knappt gå in på facebook i mobilen och allt e jättesegt. Hoppas på att det löser sig så fort som möjligt :)

Därav anledningen till att inte kunna blogga idag. Men dagen har varit skitkul! :D Sista dagen på Lyckås vilket var sorgligt, men det kom jättemycket nya saker idag. Bla från Whitaker och sen magic brush och sånt. Så hela eftermiddagen har gått åt till att packa upp, prismärka, sortera, ställa upp i butiken, lägga på lagret osv. Ätit tårta och fikat har vi oxå hunnit me ;) Nomnom!


Innan vi åkte därifrån blev det en shoppingtur, hehehe. Fick presenter och så vilket var jättesnällt! :D Men köpte somsagt lite oxå. Detta fick jag med mig hem:

- Ett Dy'on-träns med pullarnosgrimma 1299:-
- Ett par Whitaker ridbyxor "Flag" - 799:-
- En Kingsland tävlingsskjorta - 499:-
- En Whitaker keps - 199:-
- Ett rakt bett - 259:-

Väl tillbax på berga så provade jag allt på Eskimåen och sen lasttränade vi henne i trailer för första gången. Gick verkligen skitbra. Stod helt snällt och stilla därinne och så. Imorgon går vi ett steg längre och provar å köra henne bort en sväng. Ska till Lillhästen i Stav och köpa Krafft så hon får följa med dit helt enkelt! :)





/Gullman

SKRIVET: 2012-03-23, kl 17:44:06 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Bara en tanke...

Börjar misstänka att jag precis bröt mitt finger... Aja, bloggar senare - ska iväg nu. Tjing

SKRIVET: 2012-03-23, kl 10:00:00 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Har massvis att göra!

Idag och i helgen har jag massvis med saker att fixa. Åker ju somsagt på praktik till Örebro på söndag och är borta med Escada i ca 2 veckor. Ska bli skitkul! :D Men husrsomhelst så måste jag fortsätta tvätta lite täcken, smörja och putsa allt läder, packa allt som ska md (vilket är en helt del när jag tänker efter). Åka och köpa Krafftfodersäckar måste hinnas med oxå. Men idag tänkte jag iallafall raka både Camina och Escada efter praktiken. Sen ska Eskimåen friseras, öronen ska klippas, svansen, hovskägget osv. Måste typ skriva nån form av checklista. Det får bli en promenad för henne lite senare idag. Hon har kanske lite träningsverk efter igår å förrgår. Hoppning och så lixom ;) Men ska rida både lördag och söndag (innan vi åker). Hiho, är sjuk taggad ska ni veta. Skönt att lämna Berga å träna med hästen :D

image description



Överväger även om jag ska köpa den här grimman idag. Behöver nåt nytt och fräscht. Har ju redan en JW-grimma, men den är mest blå.. Hmmm, aja får se hur jag gör. 299 riksdaler kostar den iaf! :)


/Gullman

SKRIVET: 2012-03-22, kl 23:58:43 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

En helt vanlig torsdag

Den här dagen har nog varit lite speciell för mig. Jag ser på vissa saker på ett annat sätt än jag gjort förut och har insett vissa grejer helt plötsligt. Bland annat vad som är värt att lägga energi på. Vad jag vill med mitt liv. Hur jag vill att andra ska se mitt liv. Att jag inte ska behöva någon som inte behöver mig. Så nu backar jag tillsvidare. Kör på mitt, och så får dem som vill vara en liten del välja det själva. Jag ska bara behöva mig själv, jag ska vara tillräckligt stark för att bara behöva mig själv. Och min prins såklart, annars skulle ingenting fungera.



Och jag tänker på dig, J. Verkligen.

/ Emma

SKRIVET: 2012-03-22, kl 21:44:57 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Nawi

Kolla in det HÄR inlägget. Bilder på min gamla sköthäst Coquin, så jävla söt. Saknar honom massor!! Det e även jag där i hagen, hehe. Fan va smal jag va :P



Bilden lånad från appelvikensridskola.blogg.se ;)

/Gullman

SKRIVET: 2012-03-22, kl 20:04:11 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Dagen

Hejhopp!

Idag har vi sorterat bland täcken och dammsugit + moppat hela butiken. Sen hare bara vart chill resten av dagen, nice! ;)

Kom precis tillbax från stallet. Har varit ute och ridit i det mysiga vädret med Ruby & Camina. Skrittade ut i typ 40 min ner till militärbommen och sedan rakan och lite så. Vid militärbommen mitt ute på åkern så hade det bildats typ en sjö..? I den stod ca 7 svanar :O Haha, vi blev fett rädda att dom skulle attackera eller nåt så vi vände. Sen red vi litegrann på ridbanan. Travade några varv och kände att hon kändes fin. Blev nåt varv i galopp oxå bara för att stämma av å lite så ;) Skitfin va hon! Sen blev det massa fix i stallet. Har tvättat alla schabrak förutom ett och sen ett täcke och JW-grimman. Halmat boxen massa har jag oxå gjort. :)

Har skitont i knäna nu. Råkade krascha med moppen när jag skulle svänga upp på parkeringen. Skitonödigt, men så kan det gå. Blir nog ett till ärr på knäna och nya jeansen gick sönder. Men sånt får man ta helt enkelt ;)









Benlindor - Schockemöhle Sports
Benpaddar - Schockemöhle Sports
Schabrak - Jacson

Hjälm - GPA
Jacka - Kingsland
Byxer - Whitaker
Strumpor - Kingsland
Skor - UGGs

/Gullman

SKRIVET: 2012-03-22, kl 19:38:26 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Hemma

Nu är jag tillbaka hemma. Bea, unghästen jag red lite för inridning förut som vilat ett tag, kom idag för lite träning :) Longerade och satt på i skritt med ledare - gick utmärkt!

Sen Mallanbrallan. Gjorde allt lite nytt: longerade inte först, hoppade upp direkt på gårdsplanen och skulle skritta ut med ledare. Hon sparkade bakut en gång, och sen brallade lite vid en å, annars gick det bra :) Sen red jag lite på ridbanan, där var hon envis och busig på samma gång hehe ;) Blev lite brall, men gick bra ändå!

Nu ska Pijano bara motionsridas lite snabbt, sen är det slut för idag efter 5 aktiverade hästar. Bjuder på en gammal bild på Mallan & Bea tagen här på Berga i vintras, så länge.

SKRIVET: 2012-03-22, kl 15:23:29 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Dagens Alva

Idag har lilla Alva haft longergjord på sig och bett i munnen, longerade lite i alla gångarter och det gick utmärkt! :) Duktig liten tjej!

SKRIVET: 2012-03-22, kl 14:06:41 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Mysigt

Ute och skrittar på Mallans och Alvas mamma Ebba :)

SKRIVET: 2012-03-22, kl 13:30:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Min kung ♥

Behöver egentligen inte säga så mycket.. Pijano hoppade grymt, han var jättepigg och glad. Somsagt, finns inte så mycket mer att säga
- än att han är världens bästa.









/ Emma

SKRIVET: 2012-03-22, kl 12:05:54 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Rest in peace

Pigga Flicka



e. Somatic (US) u.Pales Girl

2002-2012

Livet är inte rättvist ibland.

SKRIVET: 2012-03-22, kl 10:03:31 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Vila i frid Flicka



/Gullman

SKRIVET: 2012-03-21, kl 23:00:00 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

the one and only

Jag tror inte riktigt att du inser hur mycket glädje du ger mig varje dag. Hur du kan lysa upp hela min dag genom att bara stå där och titta på mig med dina ögon. Utan dig så hade jag aldrig varit den personen som jag är idag. Du är min andra halva, den som ger mig självförtroende och den som får mig att fortsätta genom allt trots motgångar. Du är min bästa vän. Ingen förstår mig så bra som du. Och jag är så otroligt tacksam över att du finns



/Gullman

SKRIVET: 2012-03-21, kl 20:49:28 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Hopp och galopp!

Har broddat av Pijano idag, summerfeelings! :D Sen har vi hoppat och trickat lite - sååå duktig!! Men mer om det senarw, orkar inte mobilblogga... ;) /Emma

SKRIVET: 2012-03-21, kl 19:41:52 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Dagen på Lyckås

Praktikdagen har varit nästan som alla andra dagar. Dock så har vi plockat bort alla vintertäcken och tagit farväl av vintern. Så skönt, nu ere verkligen vår. Bortsett från att det snöade igår.. :)
Sen har vi städat på lagret och fixat iordning med massa burar å vagnar. Det är mindfuck att vara därinne och hålla på. Grejjor överallt och lite så. Är som att spela tetris fast på riktigt, hjänan får en väldig svår uppgift, haha ;)



Klädde om hästen. Så himla snyggt täcke!



Nedpackning av täcken, hehe.

Nejmen det har rullat på idag. Liksom alla andra dagar :) Så himla skönt. Nästa vecka så åker vi på ytterligare två veckors praktik till Stall Danora i Örebro. Ska träna med hästarna vilket kommer bli helt awesome. Skönt att komma iväg och ha kul innan det är lov + tävling och sen skola igen. Men berättar mer om stället sen! :)

/Gullman

SKRIVET: 2012-03-21, kl 19:34:45 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Fyfan vilken fin häst jag har



Hoppade nyss ute på stora ridbanan. Ett sockerbitshinder, ett räcke, en oxer och nåt slags staket av nåt slag, alltså lite tittigare. Hade det raka bettet för att prova något nytt och hon var liiiiiite stark kan jag sägs, hehe. I framridningen så va hon lite tittig på saker å ting, ex en grävmaskin som stod breve staket till ridbanan. Läskigt värre! Men så fort vi började hoppa så koncentrerade hon sig. Började hoppa fram lite smått på "staketet" och sockerbiten. Fick ingen större reaktion på det läskiga hindret mer än att hon hoppade en halvmeter över, haha.
Fortsatte sen hoppa på dem andra hindrerna. Jävlar va fin hon var. Drog iofs "lite" efter hindret men men. Kom fel några gånger oxå men hon ställde upp i vartenda läge och löste allt kanonfin. Så roligt att hoppa henne när hon är såhär posetiv ;) Sista lilla banan så hoppade hon kanooooonfint. Men till sista hindret låg vi mittemellan två språng så red på lite extra. Dock så stannade hon för hon tyckte att hon inte räckte till helt. Helt plötsligt satt jag framme på halsen och Eskimå drog iväg. Hade typ ingen chans att stanna men akrobat som jag är hoppade jag tillbax i sadeln och stannade henne. Så där blev det lite cirkuskonster. Hon blev lite osäker då, vilket var synd, så hon stannade när jag red på igen. Sänkte nåt hål och hoppade sen två gånger klockrent. Hon var så fin så fin så fin! :D

Det bästa med den där situationen var att om det skulle hänt för några månader sen så skulle jag tappat självförtroende och fega ur jag med, vilket skulle leda till att vi säkert inte skulle komma över igen. Men istället så var jag på't igen och lite tuffare. Escada kände sig jätteduktig efteråt iallafall, fick massa klappar å godis :D

DAGENS OUTFIT



HAHA, glömde plocka av nummerlappen från förbygeln.

Träns - Treadstone + Equiline med swarovskipannband
Senskydd - Veredus, bruna
Schabrak - Shockemöhle, brunt/beige

Hjälm - GPA
Tröja - Oakley
Säkerhetsväst - Racesafe
Ridbyxer - Whitaker
Stövlar - Bocaj
Handskar - Kingsland

Bilder från självaste hoppningen kommer senare ikväll. Nu ska jag snart få i mig lite mat och sen gå ner och gymma! Så vi hörs lite senare helt enkelt. :)

/Gullman

SKRIVET: 2012-03-21, kl 13:19:16 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Sooool!!

Man mår ju freaking awesome när det är så här härligt soligt ute! :D Har ridit på Mallan, och det gick sååå bra! Travade för första gången utan lina, och lättridning var inga problem alls! Kul! Alva fick lite longering igen, hon hoppade över den låga delen av staketet TVÅ gånger den lilla busen haha... Busig och brallade lite men det gick bra :) Sen blev det en lång lastträning för hennes del.

Nu är jag snart tillbaka på Berga. I eftermiddag/kväll blir det hoppning för Pijanos del på utebanan - sjukt taggad! :) / Emma

SKRIVET: 2012-03-21, kl 09:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Trots detta...



Och trots att det inte är vi längre..
- har jag inte glömt bort dig.

Jag tänker på dig varje dag. En liten del av mig lider varje dag. Jag hoppas precis varje dag att du nångång blir min. Jag vet att det verkar som jag glömt bort dig, som att jag inte bryr mig längre. Men faktum är, att jag bryr mig så mycket att jag inte klarar av att visa det längre utan att rasa samman. Jag vet inte vad som är den lättaste utvägen. Men det var inte såhär jag ville att det skulle bli, tro mig. Älskade.











/ Emma

SKRIVET: 2012-03-21, kl 08:25:53 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Varför är jag vaken så tidigt?

Godmorgon på er!

Sitter på mitt rum och gör typ ingenting. Gick upp tidigare och käkade frukost idag - okänd anledning. Men nu försöker jag iaf döda tid på bästa möjliga sätt. Går väl sådär, haha. Har inte varit nere i stallet än, men ska dit om typ en halvtimme. Fixa i boxen och lite sådär. ;) De e väldigt fint väder ute, så hoppas att de håller i sig hela dagen eftersom att vi ska hoppa ute ikväll. Ska bli skitkul! Blir det raka bettet för att se hur det går. Hon kommer nog vara pigg och stark, men men :P

Ska försöka blogga under dagen om appen vill fungera. Har fått lite tips på hur den ska göra det, så vi får väl la se hur det går ;) Nejmen, vi hörs sen då!



Från i somras.

/Gullman

SKRIVET: 2012-03-20, kl 23:57:02 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Jag hade aldrig kommit så här långt



Om det inte var för dig.

SKRIVET: 2012-03-20, kl 22:36:54 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Min och Escadas historia

Har skrivt "Escadas historia" föut, men eftersom det var ett tag sen och det har gått några månader så skriver jag helt enkelt om, dock så är det ganska många delar som jag plockar bort, orkante sitta uppe hela natten å skriva, hehe..

Första gången jag träffade Escada var samma dag hon kom till ridskolan. En stor hästlastbil åkte in på stallplanen och en man öppnade och lastade först ut Escada. Såfort hon tagit första steget på stallplanen räckte han grimskaftet till mig. Så framför mig stod alltså en stor lurvig kolsvart häst och blåste upp sig och kollade sig omkring. Fort efter kom bästa kompisen Prada ut. Jag och Emma L ledde dom runt i grushagen innan vi släppte dom där. Båda såg ungefär likadana ut och det man kunde skilja på då var att den ena grimman var grön och den andra brun. Vilket betydde att dem fick kallas Greenie och Brownie första dagen eftersom att ingen visste vad dom hette. Efter det blev det Prada och Escada och det passade ju mer. (Kan tillägga oxå att jag och Stubben "döpte" dem till Lillbabs och Carola, och Axa-Maxa å Maxa-Axa innan de blev helt bestämt vad dom skulle heta, HAHA) :)



Under Escadas första tid på ridskolan så borstade jag på henne eftersom att hon inte hade någon skötare då. Hon var ju fem år då och lite unghästvimsig så inga små barn fick bli skötare i början. Jag stod iofs inte uppskriven som skötare på henne eftersom att jag redan hade tre andra hästar att ta hand om, men såfort jag fick tid över så la jag den på Eskimå. Jag kallade henne alltid Pysen kommer jag ihåg. Hon såg ju ut som en sån, stor fluffboll typ, haha. Hursomhelst, eftersom att hon inte hade någon skötare så vare jag som fixade julpynt till henne på julen, röstade på henne som stallbästis osv. Hon fick en röst, den var min.

I början gick hon inte lektion, utan reds av personalen. Och på helgerna red jag henne ibland. Hon var jättebakskygg och för att sitta upp behövde man en som höll i och en som var uppkastare. Ibland stod hon stilla, ibland inte. Men å rida var hon en dröm iaf. Man krävde ju ingenting eftersom att hon inte var utbildad, men ack så lätt steg hon hade. Galoppen var heeeelt otrolig. :) Men när hon lärde sig mer och mer så började hon smått gå lite på lektion. Jag red henne ibland, men oftast så red jag på Caravelle som oxå var en storfavorit. Hade henne iallafall i hoppgruppen och där gick de undan må jag säga. Efter hindrerna så drog hon oftast iväg och var lite svår att stanna, men hoppade, de gjorde hon minsann. Den känslan är obeskrivlig - påriktigt!





Sen hände det något som inte får hända. Vill inte gå in på detaljer och så, men Escadas liv ändrades ganska rejält. Hon blev huvudskygg, det gick inte att tränsa/sätta på grimman, lyfta hovarna var omöjligt, ibland var hon jätteskraj när man skulle lägga på täcket och vissa stunder kunde man inte ens ge henne en kram runt halsen. Detta ledde ju till att hon ibland inte kunde gå lektioner/i hagen. Det var jag och Stubben som visste hur man kunde tränsa, och det tog ett bra tag innan det funkade. Knäppa loss allting, lägga upp det på halsen, dra frammåt, knäppa litegrann, massvis med mat behövde man för att få in bettet osv. Och somsagt, det kunde ta upp till en timme innan vi tappade tålamodet och Escada fick stå, ännu en dag, inne i boxen. Å eftersom att det inte riktigt funkade å ha en sån häst på ridskolan så fick hon stanna hemma sommaren 2010 (istället för att gå på sommarbete) och "ridas till". I början red Stubben, men sen fick jag rida henne. Dag ut och dag in, och hon var helt olik sig varenda dag. Det var då jag fastnade. Hon var precis en sån häst som jag ville ha. Allt var så perfekt. Ju mer vi förstod varandra, desto bättre gick det. Red henne den sommaren och efter det var jag fast. Och fin, det blev hon. Men sen flyttade jag ju till Berga och hade foderhästen Pelle (som jag egentligen skulle köpt sen). Men Escada fanns alltid i tankarna. Hela tiden.

Fick samtal ibland "Escada gick inte att tränsa idag.." osv. Fan va dåligt jag mådde. Hade ont i magen varje dag. Grät hela tiden. Usch. Jag visste att det var omöjligt, men jag lovade henne iallafall innan jag åkte därifrån att en dag skulle hon flytta därifrån och bli min. Det började med att jag gick hem till mamma och sa rakt uppochner att jag ville köpa henne. Samma svar helatiden "vi har inte råd, det går inte, blabla". Självklart blev jag jätteledsen. Att fråga pappa var inte ens någon idé. Jag visste ju svaret, haha. Nej såklart.

Men jag var så jävla envis. Lovar jag nånting då håller jag det. Hjärnan gick på högvarv med olika lösningar. Vad skulle jag få pengar ifrån lixom? Var tvungen att planera allt in i minsta detalj och det var svårt. Väldigt svårt. Med mig på cuppen så fick jag ju då mamma, vilket jag är extremt tacksam för. Vi planerade osv. MASSVIS! För att ro i land det projektet så var vi tuvngna att jobba väligt mycket, haha. Pappa sa fortfarande nej till allting. Jag hade ju trots allt Pelle. Men jag mådde så otroligt dåligt över att Escada mådde dåligt. Och vi var ju tvigna att säga till Claes (han som äger ridskolan) att vi faktiskt ville köpa henne (utan pappas tillstånd vilket var att verkligen utmana ödet eller vad man säger..). Hela familjen Lagegreen blev så glada. Glömmer aldrig när Andy står och snackar med mig och säger att jag är den rätte personen för den hästen, att det är jag som kan få henne att bli något i framtiden, att jag och hon har så otroligt starka band och att hon älskar mig. Hur glad blir man inte? Jag svävade på moln kan jag säga.

På nåt sätt så ändrade sig pappa. Eller vad man ska säga. Han sa att han inte skulle lägga en krona på henne. Vilket han inte gjorde heller. Alla sparpengar jag hade som skulle gå till massa saker i framtiden fick gå till Escada, annars hade jag aldrig haft råd. (Dock så e pappa bäst endå och betaöar stallplats varje månad<3) Men jag kände bara att det fanns något som var viktigare än massa saker i framtiden - att ge Escada det livet som verkligen förtjänar. Och så blev det. Den 3 maj så flyttade hon till Berga. Och det tog ett bra tag och lasta. Lite drygt en timme stod vi och försökte få in henne i transporten, mutade, tvingade osv å hon bara reste sig, sprang åt andra hållet osv. Men sen stod hon där helt plötsligt. I box nr 8 i elevstallet. Och jag var gladare än någonsin! Men jag hade henne på prov först. Så att vi skulle se att hon inte var en katastrof att ha å göra med. Men hon var mer och mer underbar för varje dag. Redan 3dje dagen gick det att ta på grimman utan att knäppa isär den och hålla på. Helt sjukt när man tänker efter..



Dagarna gick och hon blev finare och finare för varje dag som gick. Hon blev en helt annan häst. Helt plötsligt fick man lyfta alla hovarna, man kunde ta ut henne i hagen somvanligt, hon gick att fånga i hagen tillochmed. Och jag var ju gladare än någonsin. Hon stod bara på Berga i drygt en månad innan det blev sommarlov och vi flyttade till Grindtorp. Och hör å häpna, det tog bara 15 min att få in henne i transporten. :D
Sommaren var den bästa någonsin. Escada utvecklades jättemycket och växte även i huvudet. Att kunna rida barbacka till västerhaninge, barofta med shorts och rida runt inne i centrum med en häst som bara några månader innan knappt lämnat stallplanen utan nån annan häst - det var bara lycka!
Sen var ju oxå lyckligaste stunden i mitt liv när vi åkte till äppelviken och skrev på papperna, hon var min! :D





Började ju hoppa påriktigt på sommaren oxå. Hade ju väntat med det eftersom att hon hade blivit så sjukt osäker sista tiden på ridskolan. Tror minsann att hon vägrade 34 ggr sista tävlingen vi hoppade. Detta var i april förra året. I början var båda lite osäkre eftersom att ingen hade vidare bra självförtroende. Men vi jobbade oss uppåt tillsammans. Samtidigt som vi hade så sjukt kul helatiden.



Hösten kom och vi flyttade tillbax till Berga. Fortsatte att träna och åkte på Pay n jump i oktober. Då hade hon inte åkt iväg och tävlat sen i April 2010. Och hon var så sjukt snäll. Hela tiden, och hoppade, det gjorde hon!
Och ja, ni som har följt oss en tid vet nog hur det går nu. Vi bor på Berga och varje dag går det bättre. Vi tränar upp till 1.30 utan osäkerhet. Rider ut och har kul i bara grimma. Vi tävlar, tränar och så vidade. Vi lever livet!




Men kan ju rada upp lite saker som inte gick att göra förut men dom går nu:


• Tränsa
• Sätta på grimma
• Lyfta hovarna
• Verka hovarna
• Lasta
• Klippa
• Rida med ridtäcke/filt
• Ha lös i stallgången
• Spola i spolspilta (dock inte den i vårat stall för den har så hög kant)
• Sitta upp på utan problem (både med sadel och utan)
• Rida med grimma
• Rida barabacka

Hmm det finns massa mera småsaker, men det här är det "stora" som jag kommer på nu. Och jag är så stolt över migsjälv och min häst. Att vi har tagit oss hit. Att vi kommit över alla svårigheter. Vi är så jävla bäst!





Och en grej jag har lärt mig under våran historia - ingenting är omöljigt.
Jag älskar dig Escada, mer än vad du någonsin kommer förstå

/Gullman

SKRIVET: 2012-03-20, kl 21:57:27 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Min kung!

Världens, världens, världens bästa i hela världen.

Finns inte så mycket att säga, Pijano var så himla pigg och arbetsvillig. Ibland lite väl, men åh vilken lycka - åh vad fin han är alltså. Fattar inte att han bara blir piggare och fräschare ju mer åren går. Jag har ändå fått varit med honom när han var 12 år, 13, 14 och 15. Nu fyller han snart 16 - och ALDRIG har han varit såhär positiv till allt och SÅ JÄKLA FIN att rida. Är så glad. Så jävla glad. Det här är min drömhäst, helt igenom. Finns ingenting jag skulle vilja ändra på honom (möjligtvis att han var lite yngre, och lite större om man ska vara petig - men det är ju pga mig och inte honom). Jag älskar min häst så obeskrivligt mycket..

Men det kanske alla redan visste.

Red iallafall med kandar för första gången på vääldigt länge, på stora ridbanan i mörkret. Trimmade igenom det mesta, och ÅH så positiv till allt. Bästa finaste. Skulle kunna skriva en hel bok om hur underbar han är. Men kan avsluta med att säga (trots att man inte "får" göra det) att han är bara min - och jag är så jävla glad för det! Virgio Pijano, ängeln utan vingar. ♥





/ Emma

SKRIVET: 2012-03-20, kl 19:58:55 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Fick en lite sneaky kommentar..



Svar: Först och främst, TACK så mycket för att du älskar våran blogg - det gör att vi blir peppade! :D
Sen, passade den här kommentaren utmärkt eftersom jag tänkte börja detta inlägget med att blogg-se-appen inte funkarrrrrr :( Försökte blogga typ 49849823 ggr idag, men den hakade bara upp sig. Så trist. Har uppdaterat den men ändå är den knas. Ska försöka fixa de på nåt sätt.. Nån som e kunnig, så HJÄLP!
Självklart kan jag skriva ett inlägg om min och Escadas historia. Skitkul att ni tipsar om inlägg ;)

Och dagen då? JO:

Ville verkligen inte kliva upp ur sängen imorse, haha :( Men typ 20 min innan vi skulle åka till praktiken så kände jag att de var dags. Sarski var jättenäll och fixade åt Escada, skönt! <3 Hursomhelst så var praktiken nice. Vi sorterade lite sitgbyglar, åt lunch och sen kom en leverantör från Schockemöhle Sports och visade grejjor som skulle komma till butiken. Grymt snygga saker, och somvanligt vill man ju vara rik så att man kan skämma bort sin häst med både de ena å de andra. Vad säger ni om en horse-onepiece? Sån ska Eskimå få iaf :D

image description

image description

Sjukt snygg jacka!

image description

image description

Åkte sen tillbax till Berga runt fyratiden. Red direkt när vi kom dit. Fick bli utebanan, med hackamore. Big mistake säger jag bara. Hon var hur stark som helst och det kändes som om jag red på en liten stor b-ponny, haha. I slutet blev hon fin iaf (Y). Red inte så länge eftersom mina armar tog time-out!



Mitt fina "ihopplocksträns" bestående av: nackstycke från ridskolan, swarovskipannaband i rosa, hackamore från jag-vet-inte-vart och sen Dy'on-tyglar. Hela tränset är svart förutom tyglarna. Ibland blir det fult, haha :P




Blev Schockemöhle-schabrak dagen till ära ;)

Ska kila upp till kvällsfikat och försöka få i mig lite middag innan jag ska skriva inlägget om mig och Escada. Woop!

/Gullman

SKRIVET: 2012-03-20, kl 13:57:16 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Poletten börjar trilla ner

Tog ut Mallan i bara grimma och lina idag, istället för med sadel och allt, för att longera. Och fick bli riktigt positivt överraskad! :D Redan inne i stallet, stod i princip still och var lugn. Sen ute på ridbanan, lyssnade toppen på både övergångar och varvbyten, stod still utan problem och var inte ens lite bufflig.. Gud vad glad jag blev, lyssnade så himla bra - skritt, trav, skritt, trav, galopp, halt osv... Åh fina tjejen!

Stod och mös med henne och hon verkade tycka det var mysigt till och med! :D Sen tänkte jag lastträna lite, och så gick hon RAKT in (dock blir hon ju lite lockad med godis) men gud vilka framsteg det blivit! :D Imorn blir det ridning, är jättetaggad!

Nu är jag tillbaka på Berga. Pijano ska ridas men inte bestämt hur ännu. Hörs senare! /Emma

SKRIVET: 2012-03-20, kl 13:31:37 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Mallans lillasyster

Idag har jag bekantat mig lite med Mallans lillasyster (både samma mamma och pappa) Alva - snart 2 år gammal. Supergullig men kan ju inte så jättemycket. Longerade först och hon var jätteduktig, tränade lite på ljudkommandon och hon förstod jättebra! Vänjde henne vid pisken, drog den över hela kroppen och sånt - gick oxå utmärkt!

Riktig mystjej, stannade henne mycket och gosade och berömde och sånt. Sen satt vi ett tag vid hästlastbilen som hon var lite skeptisk mot. Gulliga Alva! :) /Emma

SKRIVET: 2012-03-19, kl 21:43:02 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Hemma

Satan vad fin Mumsan var; och Amanda så grymt duktig! Ledde med några längder nästan hela loppen men slutade på en 5:e plats. Grattis!

Kom precis hem och kan ju säga såhär, jag mår inte direkt som en kung... Men ny dag imorgon! Ska tvinga mig själv att kolla på big brother iallafall tror jag, även fast jag egentligen VERKLIGEN behöver sova just nu.. Jaja, vi hörs imorn iallafall!

SKRIVET: 2012-03-19, kl 19:30:31 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Stormridning?

Idag gick det väldigt bra att rida Escada. Tanken var att rida på utebanan, men påvägen dit så blåste det så himla mycket så jag skrittade mot ridhuset istället. Hon var väldigt mjuk och fin i munnen, men var lite pigg i början av galoppen. Jobbade på åttvolter med enkelt byte på "mitten" och hon lyssnade jättebra.

Red inte överdrivet länge utan avslutade när hon gick som bäst. Min fina fina häst ;) Imorgon ska jag försöka rida på utebanan om vädret tillåter för på onsdag blir det premiärhoppning där för året, wiho! Sjukt taggad :D



Bild från i höstas.

/Gullman

SKRIVET: 2012-03-19, kl 18:22:43 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Hejja!!

SKRIVET: 2012-03-19, kl 17:52:03 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Taggad Mumin och Amanda - snart start!

SKRIVET: 2012-03-19, kl 16:27:05 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Snart framme

SKRIVET: 2012-03-19, kl 16:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Fina Mallan



/ Emma

SKRIVET: 2012-03-19, kl 15:31:00 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Bra tips som man har tråkigt!

Hästgummisnoddar i silikon, 29:-
Att ascoolt tidsfördriv ;)

SKRIVET: 2012-03-19, kl 13:45:06 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Right now



Släppte Pijano i ridhuset för att se hur han rörde sig eftersom han stått ute i snön med för tunna täcken egentligen. Lite spänd/stel var han väl, men inte så farligt :) Nu får han stå inne med tjocka täcken och halva boxen full med hö och gosa! Jag ska byta om till massa kläder och sen blir det några timmars bilresa alltså. Får se om jag får tillfälle att uppdatera lite från Gävle och sådär.. :) 

/ Emma

SKRIVET: 2012-03-19, kl 12:26:38 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Vi hade iallafall inte tur med vädret

Kom till praktiken vid halv 9 och då var det ett par hästar som skulle kollas av veterinär, mockade lite, sen blev det fikapaus. Efter det var det dags för Mallan, borstade och pysslade lite, sen longering. Tanken var att rida ut en liten sväng men det fick snabbt ändras i planeringen. Det har blivit snöstorm här haha, och lilla busen var gaaalen i longeringen. Men sen skötte hon sig utmärkt, vilket det kommer på film senare oxå till er :)

Gick en promenad istället, och det gick toppen. Nu ska jag snart få skjuts av snälla Åsa till Berga för att mocka lite snabbt till Pijano. Sen blir det roadtrip enda till gävle eftersom lilla Amanda (http://monteryttarn.blogg.se">http://monteryttarn.blogg.se">monteryttarn.blogg.se) ska starta skolans häst He's Mine MB i monte! Håll tummarna för dem! :) Får se hur Pijano blir motionerad idag, i värsta fall får han vila för vill helst inte att han går i ridhuset.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/2586946/images/2012/pic_194586266.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/2586946/images/2012/pic_194586278.jpg" class="image">

SKRIVET: 2012-03-19, kl 12:13:07 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Nyheter från Kingsland

SKRIVET: 2012-03-19, kl 07:36:22 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Galen Pijano

Nu är stalltjänsten slut, så jäkla skönt! Nice att vara själv men man känner sig allt lite sliten nu... Pijano (av alla hästar liksom?) var crazy imorse... Stod och reste sig i boxen, sen fick jag släpa ut honom första biten till hagen och sen började han galoppera och hoppade in i sin vanliga hage. Mupp! Han har nog tröttnat på att gå i den lilla fängelsehagen, men vågar inte släppa ut honom med Räkan pga all lera när dem ibland leker rätt mycke :(

Nu snart - mot praktiken!

SKRIVET: 2012-03-18, kl 14:46:53 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Onödigt inlägg får onödig rubrik

Det blev ändrade planer, vi kände att det inte var någon ide att ta Mallan idag eftersom jag ändå kommer vara där 5 dagar/vecka i 3 veckors tid från och med imorgon.. Ska bli jättekul :)

Men har lunchat hästarna och kollat på Traudi-träningar i ridhuset. Troligtvis tränar jag med Pijano den 30:e! Nu sitter jag i travstallet för att Sarskis pålle ska få nytt omslag på hoven hihi. Hon är för rolig den där filuren alltså!

SKRIVET: 2012-03-18, kl 14:16:48 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Sitter hemma på gatan där jag bor



eller jaa, sitter på mitt rum dåe. Haha. Här e utsiktet från balkongen/mitt rum/köket, nice huh? ;) Dock e ju den här bilden tagen i somras menmen. Morgnen har varit seeeg. Kollat på typ 4 ponnyakutenavsnitt som jag har missat. Så nu vet jag vad som händer lixom. Ska snart ta en dusch och sen promenera hem till pappa och käka middag. Eller ah, de e ju om ett par timmar. Tiden går så långsamt bläääh. Orkante..

Eftersom min dator e på Berga så har jag just nu mammas PC och jag fattar inte ett piss. Får allvarligt damp snart, gah. Och dessutom finns typ inga bilder. Hittade dock några från pay n jumpen på runsten i Oktober förra året som jag kan visa. Absolutelit - yeah! :)









Hittade nåra från Stäket oxå i Februari:













Haha, sötisar!
Å snart blire tävling igen, wiho, tagga! :D Och idag ere allsvenskan div 1 omg 1 på Södertälje. Självklart hejjar jag på Brommas lag som består av Andy, Stubben, Katti & Edris ;)

/Gullman

SKRIVET: 2012-03-18, kl 09:46:42 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Varför man inte ska ha ljusa byxor i stallet

SKRIVET: 2012-03-18, kl 09:06:47 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Fullt ös

Nu är jag uppe från stallet, allt klart och krattat utanför stallet och vid höet och lite sånt småpyssel. Äter lunch nu, för det lär inte hinnas med sen ;)

Ska åka till Mallan, men får se vad som går att göra när vi bara är två personer idag.. Behöver egentligen förutom mig själv som rider, en som rider/leder en annan häst och en som kan hjälpa till med Mallan (leda/longera om det behövs)...

Sen efter intaget kommer mamma hit och ska rida på Pijano för tredje gången någonsin haha! Jag rider med på Escada. Utförlig uppdatering om detta äventyr får ni givetvis senare ;) Sålänge får ni en bild från en julshow jag och Pijano var med på. Pijano, mamma och jag ;) /Emma

SKRIVET: 2012-03-18, kl 07:40:30 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Lera...

Är i stallet, ska spurta igång med mockning osv nu... Det har blivit galet lerigt på hela Berga och framförallt i hagarna, det absolut värsta med våren... Samma igår, red ut och joggade Pijano trots regn/snö och en jäkla massa lera. Red med pannlampa för typ första gången, den har bara legat på rummet och skräpat innan hehe :) Genial uppfinnig måste jag säga! /Emma

SKRIVET: 2012-03-17, kl 20:39:19 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Idag har tiden inte räckt till

Morsning!

Det blev ändrade planer igårkväll. Åkte aldrig hem utan stannade hos Michelle heeela natten. Kollade på det Bigbrother-avsnitt som vi missat och bara chillade å hade trevligt. :) vaknade idag runt 11 och åkte till berga vid 12. Direkt när jag kom dit så fick jag skåda Sarskis linfrökokning till Izzies bandage. HAHA, fysatan va äckligt det såg ut. Usch och fy. :P drog ner till stallet iallafall och mockade + la in massa halm, myys!

Första hästen för dagen att motionera var Camina, michelles häst. Longerade henne på stora ridbanan. Skitfin var hon! Helt avslappnad och lyssnade jättebra. Longerade i ca 25 min innan det blev en promenad tillbax till stallet. Där blev det borstning och så innan hon fick gå in och äta :)

image description

image description


Andra hästen blev min alldeles egna pärla Escada. Red henne på utebanan oxå. Hon har ju varit lite spänd i vissa lägen där och ofokuserad, men idag var hon verkligen helt underbar att rida dä. Koncentrerade sig på mig helatiden och gick i precis den formen som jag ville. Bra bjudning och stöd. Provade ett nytt bett idag oxå. Ett helt vanligt rakt med fasta ringar. Snällt för hästens mun och hon gillade det starkt. Tuggade och tuggade och trivdes bra med det, så jag kör på det ett tag nu och ser vad som händer helt enkelt ;)

image description

image description

image description

Blomman kom ju hem idag oxå! :D :D Så det blev mys i travstallet med henne och hon var pigg och glad. Så himmla roligt att se. Man blir helt glad ju :D

Nu är jag äntligen hemma och slappar. Ska ta en dusch snart och kolla Bigbrother osm jag missade igår. Sweet!
Imorgon så rider Emma min hest så jag är stallfri - lite skönt faktiskt. ;) Men bloggen blir inte lidande för det. Blir nog en del inlägg iaf :D

/Gullman

SKRIVET: 2012-03-17, kl 18:03:14 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Detta fält måste fyllas i

Chilldag idag, behövligt! Men har kommit upp på rummet precis efter att ha tagit in hästar, fodrat, spolat ben och sånt. Sen blev det en kort sväng till vh, och nu väntar jag på mamma som ska komma ut med mat och ett USB-minne, tack! :)

Igår red jag Pijano på stora ridbanan iallafall. Hade en lite "svår" linje, sockerbitshinder till ett litet räcke med bara ett par galoppsprång emellan. Helt utan baktanke, ställde bara upp hindren på en liten båge. Red fram länge och han var så satans fin alltså!! :D Superlydig, och gjorde lite alla möjliga krångliga rörelser i både trav och galopp som han fixade kanon. Bland annat att rida i öppna i galopp längst långsidan, sen sluta in ett par meter innanför spåret, och en halvpiruett tillbaka för att göra om samma igen sen. Det är lite svårare än det låter, men han fixade det kalas.

Skutta gjorde han utmärkt också, kändes riktigt bra trots att det bara var småhinder då. Gick kalas med att byta i språnget och främst landa i höger galopp vilket är den största svårigheten för honom. Vi har alltid haft lite svårare för typ markarbete/småhinder hehe.. Förut när vi hopptränade för tränare var det alltid travhoppning, bommar och sånt som var svårast - inte hoppa den högsta banan på slutet. Men det är sjukt viktigt, plus att det inte sliter på hästen när det är såpass lågt.


Bilden är från ett av de största "händelserna" för mig och Pijano. När jag hoppade honom med bara halsring. Något som aldrig ens har funnits i min tanke på att det skulle gå innan, det hade varit självmordsbenäget att ens testa. Så, när den där bilden togs i sommar var lyckan obeskrivlig vill jag lova! :)

/ Emma

SKRIVET: 2012-03-17, kl 10:05:17 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Goddagens

Shit vad jag har fixat i stallet imorse.. Hurtigt sådär på morgonen! Nu har jag suttit i över en timme och käkat.. Men det är niiice :) Kan ju passa på att berätta om vad stalltjänsten på helgen egentligen innebär.. ;)

07:00 - Fodra kraftfoder, ta av lindor/täcka/sätta på benskydd, släppa ut, mocka 4 boxar, packa sisådär.. 16 höpåsar, fixa foderhinkarna, sopa stallgången, kratta utanför stallet, kratta vid höt, fylla på vatten.
12:00 - Ge hästarna hö i hagarna.
16:00 - Ta in hästarna, täcka om, spola ben, kratsa hovar, sopa stallgången.
21:00 - Kvällsfodra.

Har man otur, så måste man torva upp någon box eller så också.. Men det slapp jag imorse, förutom Pijanos! ;) Men däremot så fortsatte jag med gårdagens projekt - att städa HELA foderkammaren. Bar ut allt och så blev det storstädning. Hade lite kvar som inte hanns med igår, så det fixade jag nu på morgonen. Nu ska jag däremot chilla galet ett tag innan lunchen, VÄRT! Bloggar om gårdagens ridpass om ett tag. Hörs!



/ Emma

SKRIVET: 2012-03-16, kl 19:50:24 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Fredagkväll

Hej allihopa! Efter praktiken åkte vi till Berga igen för Michelles pappa hämtade oss. Borstade bara hästarna eftersom vi hade fixat allt å ridit på morgonen. Samlade även ihop lite gamla saker som man inte använder eftersom vi direkt skulle åka till hoppla ridsport i kungens kurva för att sälja lite saker begagnat. Lämnade in ett träns, en brösta och ett pannband. Hade även täcken och schabrak som jag vill bli av med men dock otvättade så de får bli en annan gång :)

Nu sitter jag hemma hos Michelle. Vi har köpt hem thaimat och Ian kommer snart. Blir väl att kolla lite på big brother innan jag åker hem till stan. Skönt att komma hem och sova i sin egna säng.

Sen måste jag ju bara säga att det är helt sjukt bra att blomman kanske klarar sig. Hon måste klara sig!! Håller alla tummar å tår och hoppas verkligen på det bästa. Och det hoppas jag att ni gör oxå :) Finaste lilla skrutten! <3

/Gullman

SKRIVET: 2012-03-16, kl 17:51:13 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Just nu

Inte alls galen i JW, nejnej ;) Bara träns, schabrak och lindor... Nu blir det markarbete! /Emma

SKRIVET: 2012-03-16, kl 16:49:58 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Sjukaste någonsin

Märta kanske kan räddas. Hon kommer hem imorn. Vet inte vad man kan säga. Är sjukt förvirrad men överlycklig såklart! Nu får alla hålla tummarna hårt!!

SKRIVET: 2012-03-16, kl 14:56:55 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Rest in peace

Det här är inte rättvist. Det är så långt ifrån rättvist som det går. Inte ens ett år fick du fylla. Du fick inte ens leva ett enda år av ditt liv. Det är så orättvist. Jag har aldrig sätt ett föl varit så älskat som du var och är, aldrig. Att du ska behöva lämna oss nu, är fan inte rättvist. Det är så svårt att förstå, jag kan verkligen inte förstå.

Du var så efterlängtad och jag såg dig redan när du öppnade ögonen för första gången i ditt liv, den 21 maj 2011 på eftermiddagen. Sen har du funnits här, hela tiden, förutom nu på sista tiden. Men det ska vi inte minnas nu. Utan det vi ska tänka på är all lycka du har gett oss och hur mycket kärlek och lycka du fick. Sara gjorde allt för dig, verkligen allt. Du kunde inte ha haft det bättre, det kunde du verkligen inte. Men så här tidigt ska du inte behöva lämna oss. Det är så olidligt svårt att förstå.


Bergas Blomma.
Som jag sagt till dig, för mig kommer du alltid vara Märta.
- Vila i frid lilla älsklingen.



























Young, wild and free'

SKRIVET: 2012-03-16, kl 13:25:23 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Fredag på riktigt

Är i vh och ska äta lunch, Pijano fick sin lunch inne och sen ska vi rida lite markarbete hade jag tänkt :D Nu kan jag släppa skolan i 4 veckor - så jävla nice! Men är ändå glad att praktiken är såpass nära Berga, så jag kan bo där, wiiie!

SKRIVET: 2012-03-16, kl 13:20:30 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Wiho!

SKRIVET: 2012-03-16, kl 12:35:58 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Morgonridpass

Tjohej!
Gick upp tidigare idag, käkade en snabb frukost och sen direkt ner till stallet. Gjorde iordning Eskimå och red ute på ridbanan. Det var lite blåsigt å så och hon var lite spänd ett tag när flaggstången lät men annars var hon fin :) efter ridpasset fixade jag i stallet innan jag fixade migsjälv å åkte iväg till praktiken. Nu är de fredag - så jävla skönt, å typ ingenting att göra här. Har packat upp lite nya saker å larmat och hängt upp. Chill me andra ord ;)

/Gullman

SKRIVET: 2012-03-16, kl 11:27:29 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Fredag

Godmorgon! Fast så hade man ju varit uppe sen innan 7 imorse ;) Snaaart är skoldagen slut. Så skönt, verkligen. För om mindre än 20 min blir det inga lektioner på fyra veckor - EN HEL MÅNAD!! Så jäkla skönt, ni förstår inte hur mycket jag behöver det just nu. Ny energi efter praktiken och lovet sen förhoppningsvis :) Nu ska jag ägna hela eftermiddagen med min prins i stallet. Har stalltjänst själv i helgen, weeey lonely. Jajaja, det blir fint!

SKRIVET: 2012-03-16, kl 00:11:13 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Ehm.. Dagen

Japp, den här eftermiddagen blev icke som tänkt ;) Åkte till Solvalla och det här var FÖRSTA gången jag inte kände mig glad för det. Ingen häst för min del att rida eller köra. Hästskötare istället.. ;) Sen skulle jag ridit Mallan men det blev inte så. Pijano fick Sarski prova på, gick kalas - han var snäll men han är ju som han är hihi! Superbra iallafall. Red några minuter jag också. Mer vettigt blev det inte.

Måste försöka sova nu. Hur fan det nu ska gå till... :D Over and out. Ni får en gammal bild på Pijano oxå. När han visar sin... flummiga sida :)


SKRIVET: 2012-03-15, kl 22:56:49 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

PANIC?!



Vafan är de här för något??? Såg precis bilden på facebook och ba WTF? hur fan kan man göra såhär?

Blir ledsen, arg och jagvetintevad. Usch. Fyfan vilka hemska människor, hur fan kan man göra såhär. Fattar ni att människor, precis som du och jag, kan göra såhär mot någon.. De e ju HELT SJUKT!! Dessutom mot ett djur som inte ens förstår. Människor e fan konstiga. Helt seriöst. Folk som gör såhär kan måste ju fan ha något fel i skallen. Blev fett förbannad. Nä usch. Blev fett deppig nue :(

/Gullman

SKRIVET: 2012-03-15, kl 22:49:36 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Läs inte det här. Helst.

Det här inlägget har inget att göra med den här bloggen, egentligen. Men då jag inte orkar ha någon annan blogg att bara skriva av mig i, får det bli här ändå - och det finns faktiskt några speciella som bör läsa det här. Men ni andra, skippa det gärna, för det är totalt oviktigt.

Grejen är den. Jag orkar helt enkelt inte. Just nu har allt blivit för mycket, och delvis har jag satt mig i den här situationen själv. Hade jag tagit tag i skolan i ettan hade jag inte haft några rester nu. Hade jag varit smart nog att lära mig saker, hade prov inte varit en sån big deal som nu. Hade jag sätt till att göra tvärtemot vad jag gjort, hade det varit lite lättare nu tror jag. Just nu, och igår, och ah - just nu, orkar jag verkligen inte. Jag är så sönderstressad för egentligen "ingenting" att behöva stressa över, min hjärna går på högvarv 24 timmar om dygnet. Jag kan inte sova på nätterna, men sover bort all tid som går på alla andra ställen än min säng.

Det händer en massa grejer, som inte kan tas upp här. Så är det bara. Sånt som inte tas upp alls, sånt som jag inte pratar om. Förutom med en person, fast nu är det inte så. Jag känner mig kraschad, otillräcklig och dålig just nu. Jag känner att allt jag gör bara blir fel, allt jag säger, hur mycket jag än försöker. Och jag orkar inte. Jag orkar inte behöva vara någon annan för att det ska accepteras. Jag behöver inte folk som inte accepterar mig, MIG, trots alla mina brister. Då är jag hellre ensam. Nu är handduken inkastad, nu är det ingen idé att låtsas. Varken du eller jag tjänar på att du låtsas bry dig. Jag är knäckt. Det är för mycket och jag behöver ett break. Från skolan, från folk, från hästar. Från allt. Livet.

Jag är rädd för att vara ensam, men det är samtidigt det jag vill. Jag vill kunna vara JAG, bara jag, för det har jag inte varit så mycket på senaste tiden. Jag just nu är en svag, liten, rädd person. Tro det eller ej. Jag just nu är hon som ältar dem där obetydliga orden tusen gånger om, tar åt mig för sånt som jag inte borde, och kämpar med att le fast det egentligen är en ansträngning. Jag är inte såhär egentligen. Det var länge sen jag kände mig såhär. För jag är inte en deprimerad person. Faktum är att jag känner mig rätt stark, efter allt ändå. Det hade kunnat varit värre. Men just nu, jag vet inte när det kommer vända, är jag inte det. Märker du inte det..?



Du är bäst nu, men du var bättre förr.

/Emma

SKRIVET: 2012-03-15, kl 22:43:03 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Hästnet.se

Sitter och kollar hästannonser och blir helt kär. Haha. Kommer ihåg för några år sen när man startade datorn och gick in på hästnet innan facebook och hängde där istället. Drömde om alla möjliga hästar och tjatade på sina föräldrar. Föreställde sig hur det skulle vara att ha en egen häst. Hihi. Känns oxå lite konstigt när jag tänker efter att jag aldrig har ringt på en köpeannons, bokat provridningar osv. Jag har jag aldrig åkt och provridit Escada lixom ;) Ganska sjukt att man bara kan se en häst, ringa på den, provrida ett par gånger och sen köpa den å sen få en vän för livet :)

Dock så kollar jag nu hästannonser av en speciell anledning. Kan inte berätta nu vad det handlar om men jag kan säga att sommaren och sista året av gymnasiet kommer bli grymt! Någon som har en gissning? :D

 

/Gullman


SKRIVET: 2012-03-15, kl 20:04:50 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Ibland känner jag mig bara sådär dålig

Typ en dag som denna. Vaknade med träningsvärk överallt. Inte roligt. Ner till stallet och mocka å så. Sen fixa sig och åka iväg till praktiken. Har varit dålig på att uppdatera idag, me faktum e att det inte hänt så mkt. Städat i butiken och prismärkt lite saker. Gosat me hundrarna har vi ju såklart hunnit med oxå, haha. Men idag vare en sån dag som man bara vill stanna kvar i sängen. Menmen. ;)

Dagens ridpass:

Red Escada ute på stora ridbanan idag me. Mycket skritjobb i början och sen blev det trav. I början var hon lite spänd, men så fort folket i allén hade gått därifrån så slappnade hon av och jobbade riktigt bra. Hon har blivit så fin :') Travade ganska lagommycket idag och avslutade när hon gick som bäst. Försökte sen skritta av henne med de var typ omöjligt. Hon bara tittade på allt och taktade hela tiden. Skrittade tillbax till stallet efter att jag gjort mitt bästa för att få henne på andra tankar. Men icke! Blev lite irreterad å så, men i stallet var hon världens gosigaste. Massvis me äpplen å morötter, hihi ;)

Knäppte inte en endaste bild idag. Haha wtf lixom. Så de får bli en gammal bild helt enkelt ;)



/Gullman

SKRIVET: 2012-03-15, kl 12:37:03 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

On the road!

SKRIVET: 2012-03-15, kl 11:52:00 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

5 saker ni kanske inte visste..

.. om Escada.


• Hon älskar när man kliar henne i karlederna, somnar typ.

• Hon trivs inte med enbart torv i boxen, utan måste ha halm att kunna "bädda" med å tugga på när hon får tråkigt.

• Hon är extremt snäll att klippa/raka. Står lös i stallgången och typ sover.

• Hon gillar inte när man ska ta kort med iPhonen med kameran vänd frammåt. Hon tittar alltid åt ett annat håll, haha.

• Hon äter alltid sin mat utanför boxen. Eftersom att hon har en lucka precis brevid krubban så tittar hon alltid ut när hon har tagit en tugga och tuggar självklart med öppen mun så att allt trillar ut. Mest då över täckena som hänger där.


SKRIVET: 2012-03-15, kl 11:47:55 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Min prins just nu!

Lunchar i solen, nomnomnom! :D

Rensade tankarna en stund hos min älskling, det behövdes verkligen. Finns ingen i hela världen som förstår mig så som han gör - även fast han "bara är en häst". Denna vita springare är min allra bästa vän, och ett liv utan honom skulle inte fungera alls. Så är det bara. Virgio Pijano











Tänkte försöka mobilblogga så mycket jag kan under dagen, då datatiden kommer vara väldigt begränsad.. Men bättre än inget, right? :D / Emma

SKRIVET: 2012-03-15, kl 10:15:10 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Gårdagen

Hej kära vänner ;) Jag var bara halvt levande igår, känns bättre just nu men mår inte så bra... Stalltjänst och lektioner, prov dessutom. Så har det sätt ut hittills idag.. Men tänkte blogga om igår också ja...

Det sket sig med löshoppningen, planen fick ändras så fort vi fått in Mallan i bussen. Åkte hit med henne istället och kan inte säga mycket annat än att jag är sååå stolt över lilla (stora) bebisen! Först gick hon i princip RAKT in i bussen när vi lastade henne från stallet. Sen väl här skötte hon sig sååå bra trots alla störningsmoment som är möjligt att tränga ihop haha! Massa människor, hästar, traktorer, bilar, grisar - ah standard. Men hon har ju bara varit här på helger/lov/kvällar tidigare.

Longerade henne på lilla ridbanan och hon var superduktig!! Hade inte ens nån pisk, utan hon lyssnade kanon. Skrittade bara lite med ledare för att det var så myket buller runt om och så mycket nya intryck.. :) Gick bra, hon hoppade lite på stället ett par gånger men så duktig så! Tog inte alls lång tid att lasta sen heller. Wiiie! Hon som ändå inte gör så mycket liksom. Taggad nu på våren, så vi kan köra igång ordentligt nu! Fina tjejen! :)

Sen åkte jag lite på Mumin oxå, men inga kommentarer om det... Besviken - på mig själv. Menmen, här får ni lite bilder på fina Mallan! / E

SKRIVET: 2012-03-14, kl 20:41:36 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Fan.

Det har varit en kanondag. Fast ändå inte. Just nu, orkar jag inte spela positiv som annars, för är helt utmattad. Men bloggar så fort jag orkar, ska bara dissa allt ett tag först.

Men grattis mamma på födelsedagen ändå!

/E

SKRIVET: 2012-03-14, kl 19:12:17 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Lyckås är så jävla nice

Dagen har varit väldigt slapp och skön. Mest suttit i sofforna och druckit varm choklad å snackat om allt och lite till. Gick ut på en promenad med alla 4 hundarna gjorde vi oxå. Så himla roligt! ;) Har ju jobbat oxå givetvis, haha. larmat hundratals ridhandskar, hängt upp dem i ordning och så vidare. Något som inte var så vidare var lunchen.. Har knappt ätit nåt idag. Missade ju middan såklart oxå :( Menmen..

Red min prinsessa ute på stora ridbanan. Skrittjobbade henne länge och travada sedan ungefär 1 och ett halft varv i varje varv. Bara för att ta det lungt lixom :) Och det är helt sjukt hur fin hon kändes. Precis så som jag vill ha henne med stöd osv. Kan nog vara bra att skrittjobba en kvart i början av ridpasset innan man börjar trava. Hmm, ny taktik kanske? Har ju annars alltid skrittat fram och sen travat fram på långa tyglar innan jag har plockat upp henne och sen jobbat vidare. Kör såhär den här veckan och ser om det ger resultat helt enkelt! :)

Och juste! Tränset i förra inlägget, ett Dy'on som jag letade efter i globen fanns ju såklart på Lyckås. Men dock i storlek Cob och Ponny. Fick därför låna hem ett i cob för att se om det passade. Och självklart gjorde de det! :D Så himla glad. Verkligen, mitt drömträns typ. Stilrent och snyggt! Tanken e att ha det när jag tävlar, med swarovskipannaband, mums!

Näe, måste kankse duscha innan jag ska åka till vh och hämta moppen, åka och tanka och köpa olja. Självklart får en påse morötter följa med oxå! ;)







Haha, Eskimå försökte knycka morötter från påsen, sööööööte! <3

SKRIVET: 2012-03-14, kl 17:08:16 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Hihihi

SKRIVET: 2012-03-14, kl 11:32:00 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Favoriterna

Tänkte berätta om mina favorithästar på skolan (dvs. hästarna som skolan äger),

Eccentric Chip
"Chippen"

f.2003
e. Pine Chip (US) u. Out of Gold

Chippen har alltid varit en storfavorit hos mig. Körde han för första gången när vi hade "prova-på"-trav i ettan. Då var han helt ny och hade kommit dagen innan (eller dan innan de). Eftersom att jag var väldigt ovan så visste jag inte riktigt hur det skulle gå men han var jättefin :) Efter det har jag kört honom väldigt mycket. Jobbade ju förra sommaren i 3 veckor och det var nog då jag blev helt kär. Red honom för första gången i somras i skogen tror jag, haha. Sen ville jag rova att rida honom på banan och shit vilken häst säger jag bara. Älskar allt med honom, verkligen. Underbar personlighet, temperament och är helt otrolig att rida och kära. Lika kul att rida monté på inne på Valla som att trimma dressyr på ridbanan. Kan dock bli en aning stark när man kör, hehe. Men det är ju en utmaning de me ;) Om jag fick bestämma lite så skulle han gärna få vara lite större. Meeen å andra sidan så är han så söt som han är, liten och med små snea öron!<3

 

 

Häst nummer 2, eller vad man säger.. :P

 

 

Joggis Love

"Yoggi"

Född: 2002
e. Easy Lover u.Joggi Löstorp

 

Man kan inte göra annat än att älska Yoggi. Jag kan inte det iallafall. En sån stor personlighet. Helt sjukt. Tar kanke inte hem priset i skönhetsutseénde, men ack den hästen är otrolig. jag har bara kört henne några få gånger och vad jag kommer ihåg så är hon ganska stark. Ridit henne har jag gjort mera. Dock bara "monté", alltså inte dressyr. Hon älskar verkligen att hoppa och gör rena galoppombyten, det ni! Haha. Nejmen vad ska man säga. Bara folk som har träffat Yoggi vet nog vad jag talar om. Åsnan <3

 

 

Hmm.. Ja det var väl typ dom. Gillar såklart alla hästar men dem här är lite speciella för mig ;) Eftersom att jag inte går ridning som inriktning så har jag faktiskt inte så stor koll på dom hästarna. Så här ere travare för hela slanten! ;)

 

/Gullman

 

SKRIVET: 2012-03-14, kl 10:00:06 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Morsning!

Nämen hejsan! Känner mig rätt hurtig faktiskt... Stalltjänst, snabb frukost, bytte om och så ner till stallet igen.. ;) Red fram Pijano på rakan, sen var planen att han skulle få skutta lite småhinder, så gick ner till "terrängbanan" som några treor hade i projektarbete att göra. Har inte ridit där innan så det blev en premiärritt idag :D

Och satan vad fin min häst är! Han kommer passa perfekt som fälttävlanshäst! Men mer om det sen. Travade av på rakan och så fick han klättra lite i barackbacken. Sen var det speed som gällde i stallet, byta utrustning, smörja träns, sadelgjord och stövlarna och så ut med Pijano i hagen. Och vara i tid till växt och djurlivslektionen - gryyym jag är! ;)

Nu är det den här lektionen, sen samhällskunskap och efter det ska hästarna lunchas. Sen ska jag åka och löshoppa unghästen. Direkt tillbaka ta in hästarna, sen blir det troligtvis en helkväll på Solvalla. Sen kvälla hästarna och fixa i stallet. Fullt ös medvetslös... ska försöka hinna ta det lugnt och andas oxå..

Förresten, ikväll ska jag sätta mig och skriva ett inlägg om Berga, och ett önskeinlägg från läsare. Hörs snart, tänkte försöka uppdatera från iPhonen lite idag, bättre än inget :)

SKRIVET: 2012-03-13, kl 23:39:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Yes...

Mobilupdate igen. Tror jag håller på att gå in i väggen eller nått haha... Fick höra flera gånger nu ikväll att jag såg helt förstörd ut, så kollade mig i spegeln - och hjälp, på riktigt. Likblek, och ser helt död ut hehe. Får bita ihop den här veckan och sen måste jag... komma på fötter för att inte knäcka mig själv totalt. Stalltjänst imorse, kalas. Sen hästövningar och vi red/körde motion på GP eftersom vi körde fort igår. Jag red Surfinia, supertaggad, supergullig och superfin. Kan inte bli bättre. Fast jag hade lite ont i ryggen och huvudet när jag red så fick kämpa lite - men det som inte dödar en härdar en :)  Lunch som inte blev som planerat, jag och ett gäng andra fick soppatorsk när vi skulle åka till vh. Men det löste sig bra iallafall ;) Skulle köpa en dricka på små g efter det, men slutade med att jag totaldäckade i soffan.. Stabilt. Tog in hästar, åkte till vh igen, sen blev det stallet fram tills kvällsfodringen. Stallmöte, mockning, foder och annat pyssel. Tog ut Pijano i grimma och så fick han vara ute och busa lite i mörkret. Absolut bästa på hela dagen, bara han och jag. Älskar honom så mycket att jag inte ens själv fattar att det är möjligt. När allt var klart blev det kvällsfikat en stund och sen små g för Big brother, men jag kände mig somsagt helt förstörd så orkade inte ens hålla ögonen öppna eller sitta upp. Stabilt igen.. Så nu måste jag passa på att sova. Upp innan halv 7 imorn. Fint. / Emma

SKRIVET: 2012-03-13, kl 20:01:53 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Trötthetstisdag

Dagen har gått rätt segt faktiskt. Har varit ganska trött hela dan. Började med att jag försov mig så fick ta moppen upp te frukosten och sen direkt ner till stallet. Mockade och fixade allt och sen åkte jag till maskinhallen och hämtade mitt träns som har varit på lite lagning. Eller mitt swarovskipannband var helt trasig så Jocke limmade ihop det och det blev grymt. Hoppas bara de håller nu :) Har ni oxå haft problem med stenar som lossnar? Galet jobbig ere iaf..

Åkte iallafall till praktiken och har packat upp och ner ridhandskar, schabrak och ridbyxer. Även ställt fram massa saker och så vidare. Rolig dag med andra ord :) Kom tillbax runt femtiden och då vare direkt att åka ner till stallet å rida. Äntligen!! Benet kändes bra och hon var pigg och glad. Skrittade ju bara men jobbade henne i skritten på stora utebanan, där hon brukar vara galet sprallig. Men hon häll sig i skinnet trots att det blåste hejvilt :) Söte!
Halmade mer i boxen när vi kom tillbax och proppade munnen med knäckebrö och morötter till min prinsessa :D

Sen bar det av ner till gymmet. Springa på springband och göra hundra situps, inte illa. Ska bli bättre på det här nu tänkte jag, så en klapp på axeln till migsjälv, haha ;) Näe, dags att ta en dusch och sen chilla litegrann. Skönt!

Juste! Har ni något speciellt som ni vill att jag ska skriva om. Ex hur de är att bo på internat med sin häst, utrustning, hur stallet ser ut osv. Så kommentera inlägget då så ska jag se till att fixa de! :D








Olle vart fotograf idag så därför blev bilderna inte bättre än såhär :P

/Gullman

SKRIVET: 2012-03-13, kl 10:34:38 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Hmm..?

SKRIVET: 2012-03-13, kl 00:43:52 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Yada

Halloj! Min dator har lagt av på nått vänster, så får glatt sitta och skriva från min skeva iPhone istället... Kommer nog inte palla så länge menmen. Pijano fick gå ett pass till nu ikväll, intervaller på rakan fick det bli :) Superhärligt att kunna rida med bara en tjocktröja utan att frysa det minsta när det ändå är mörkt ute!

Skrittade iallafall fram ner till rakan, joggade halva, galopperade en halv i okej högt tempo, joggade andra halvan och gjorde om samma nån gång till. La in lite halter och halvhalter där det kändes bra, och Pijano var faktiskt lugnare än jag förväntat mig... ;) Galoppen i slutet var kanonfin!! Skrittade barackbacken upp och sen runt lite på berga efter. Ett bra ridpass!

Sen undrar jag om jag slog i huvudet eller nått, för har tvättat hur mycket som helst idag, smörjt träns, städat lite här och var i hela stallet osv... Så jävla nice att ha stalltjänst själv förresten! :D men nu pallar jag inte skriva mer med den här skeva luren, så vi hörs imorn! / Emma

SKRIVET: 2012-03-12, kl 21:28:25 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Det är värt att leva fattigt ett tag

Om man får vara kung för en dag.

Fast jag känner mig ju iofs som en kung varje dag, haha ;) Nejmen påriktigt. Tror aldrig jag har varit såhär fattig i hela mitt liv. Exakt alla pengar som jag får in går direkt till hästen. Är det inte hovslagare så är det veterinär och sen är det tävlingar å det ena å de andra. Shit, har fan inte tänkt på det så mycket förrens nu. Idag typ. När man går runt i en ridsportsbutik hela dagarna och bara vill köpa köpa köpa. Haha. Jag e fan pank. Helt sjukt.
Jag lever fattigt ett tag men känner mig som en kung varje dag? Japp, så ere. Och de e så jävla värt. Min häst betyder allt för mig. Allt och mycket mer. Och jag hade faktiskt ett val. Att köpa häst och veta att inte ha så mkt pengar kvar till annat, eller att inte köpa häst och köpa ex massa kläder osv. Och jag valde rätt. Så jävla rätt.

Jag är så glad att jag köpte Escada. Hon har verkligen gjort allt för mig. Eller rättare sagt, hon gör allt för mig. Varje dag så är jag sådär glad. Glad för hennes skull. Hon är glad - jag blir glad. Så enkelt! Tillsammans har vi fan klarat allt känns det som. Hon litar på mig och jag litar på henne. Från 0 till 100. Och det känns så himla bra.
Sen är jag oxå väldigt glad över att jag fick köpa henne. Att jag fick chansen att ge henne det liv hon verkligen förtjänar. Så ett stort tack till ridskolan. Och självklart till mina bästa föräldrar och familj som alltid ställer upp! Jag är så jävla lyckligt lottad må jag säga. Escada oxå för den delen, haha ;)



jag var din utväg och du var min sista chans.

/Gullman

SKRIVET: 2012-03-12, kl 21:27:27 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

En.. annorlunda hästövning..

Ehm, jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Eftermiddagens hästövning var lite dramatisk hehe ;) Kan börja berätta det "bra", innan det "dåliga". Jag skulle köra Iaquinta, första gången förutom lite snålskjuts i rockard och att jag ridit på honom. Fort, eller ja inte räserfort, på rakan och dessutom köra i täten och DESSUTOM med klocka.. Herre min gud. Och dessutom (gillar ni ordvalet?) var det första gången han fick ett lite snabbare jobb. Körde på och blev väl helt ok, vet inte riktigt om jag kan säga att det var bra eller inte.

Har nog inte riktigt kommit ur min "dåligt-självförtroende-period" ännu, så nu vill jag helst bara köra typ världens snällaste häst i rygg och inte behöva göra något svårt och känna mig lite duktig haha :) Men det blir nog braaa! Kul som fan att köra iallafall.

Meeen, nu till det "dåliga". Sandra, en tjej i min klass, körde Zebb. Det såg jättebra ut för dem, men jag och en till hade kört tillbaka lite tidigare än dem och efter det hade det hänt något som gjort att Sandra åkt ur vagnen och Zebb skenade upp till stallet. Läskig känsla innan man vet om varken hästen eller Sandra var ok :( Men det gick relativt bra, Sandra fick åka ambulans men verkar förhoppningsvis inte vara så allvarligt iallafall. Jävla tur det, läskigt sånt där!


Den absolut enda bilden jag hade på Quinta, från när jag skulle rida in honom haha!


Och så en bild på mig & Zebb från i maj förra året. Yes, det är en travare haha! ;)

/ Emma

SKRIVET: 2012-03-12, kl 18:42:48 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Det är gurk med gottmajonäs

Hejsan hoppsan! Dagen har rullat på bra. Gjorde klart hela väggen med tyglar (ÄNTLIGEN) och sen har vi sorterat massa sadelgjordar. Började packa inför Falsterbo oxå ;) Innan vi åkte hem köpte jag en Kyl-gel som jag ska ha på Escadas ben efter arbete ett tag framöver. Hoppas det funkar bra!

Fick skjuts hem av Michelles pojkvän Ian och det blev ett stopp på Vegabaren för att käka korv me brö och gurkmajonäs, nomnom. Sen blevre Berga och gick typ direkt ner till stallet efter att ha hämtat ett äpple i matsalen till min prinsessa. :) Borstade av henne lite fort och gick sedan ut på en liten promenad innan det blev mörkt. Pigg och glad var hon, somvanligt alltså! Blev "några" bilder oxå, haha. Standard!



Ska snart ta bussen till vh och hämta moppen som står där. Fick ju bilskjuts hela vägen förut till Berga så måste lixom hämta den :) Hörs senare!







/Gullman

SKRIVET: 2012-03-12, kl 12:00:54 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Sweet

Har ridit Pijano i skogen imorse, klättrat massor - mycket nyttigt! Sen lektion och nu är det dags för lunch. Ska prata med stallchefen och fortsätta tvätta täcken och efter lunchen är det bara hästövningar kvar av skoldagen :) / Emma

SKRIVET: 2012-03-12, kl 10:37:52 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Godmorgon!

Sitter på bussen påväg till Lyckås. Har praktik hela dagen och ikväll blir det en promenad med Escada. Vädret är strålande så jag känner på mig att det kommer bli en toppendag! ;)

/Gullman

 

SKRIVET: 2012-03-12, kl 09:50:53 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Godmorgon längst bort från hagen



/Escada

SKRIVET: 2012-03-12, kl 01:01:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Myskväll i stallet

Har haft en underbart mysig kväll i stallet hos min prins, över 5 timmar i sträck - precis vad jag behövde just idag faktiskt :) Hunnit med en hel del måste jag säga.. Tog in Pijano, spolade hans ben och så fick han äta sin eftermiddagsmat. Under tiden storstädade jag bland mina grejer i stallet, och det är en del vill jag lova.. ;) Sorterade lite borstar, även sjukvårdslådan, städade hela mitt skåp, städade i sadelkammaren, utanför Pijanos box och sånt. Går ju alltid så smidigt när man väl kommit igång!

 

Sen invigde vi stora ridbanan för första gången i år!! :D Vårkänslor.. Pijano var hysteriskt pigg, vilket inte var ett dugg förvånande. Jag satt lite löst en gång, men annars gick ridpasset bra tycker jag! Skrittade av ute sen. Och tillbaka i stallet blev det mer stallpyssel, fixade kraftfoder, mockade och fixade höpåsar. Och jag blir så stolt över min fina häst som står helt lös på stallgången med höpåsar osv runt sig utan att röra en fena :) Han fick sig regält med mys han med.. Oljade hovarna, klippte kronränderna, hovskägget, benen, skägget (givetvis inga känselhår), öronen och nacken.









Sen fick han en omgång med ryktstenen, därefter gummiborsten, vanlig borste, ryktborste och sen hans favorit borste som är en ryktborste fast SJUKT mjuk. Han glänste efteråt vill jag lova! ;) Blev lite positivt överraskad då han aldrig brukar uppskatta ryktning direkt, han blir alldeles för uttråkad haha.. Nu stod jag ändå och borstade på honom i en timme och ändå stod han blixtstill.. Kanske var lite skönt att bli av med lite päls haha! :) Och mest positivt idag är ändå att jag kunde klippa hans öron utan att han satt fast!! Han tycker verkligen inte om det, men idag så stod han faktiskt still! :D Avslutade stallkvällen med lite smörjning och sånt haha!



Tänk att bara sånt här stallpyssel kan göra en på så bra humör. Ska börja göra sånt här till en vana, för det behöver vi (framförallt jag faktiskt). Sjukt jäkla mysigt tycker jag allt! Wiiie!


Sen hittade jag Pijanos tur-nalle, som alltid satt i hans box innan jag började på Berga - och då hade vi inte sån här otur. Nu kommer den aldrig packas ner i någon låda igen, för finns inget mer än lite tur som vi behöver nu.

/ Emma

SKRIVET: 2012-03-11, kl 15:29:29 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Värt ett försök iallafall



HAHAHA. Vettefan om den kostar så "lite" egentligen, men jag var ju tvungen att försöka iaf, haha. Drömsadeln dåra, en Prestige, så sjukt snygg och ser väldigt skönt ut. Den vill jag ha ;)

Nejmen jag fyller ju 18 rätt så snart. (Eller i augusti..) Har ingen aning om vad jag önskar mig. Eller jo, en kavaj och ett par stigbyglar faktiskt. Och även ett nytt swarovski-pannband. Ska iofs försöka tigga till mig det innan tävlingarna i April. Får se hur det blir med den saken, hehe. Måste ändå rida med sponsrade schabrak och dom råkar vara i "fel" färg, men det kommer nog bli bra ändå ;) Kavajen är från Animo, Stigbyglarna från Freejump Soft - up och pannabandet är swarovski :)




Fanns ingen bild på pannbandet, men får fota det imorgon på Lyckås helt enkelt ;)

/Gullman


SKRIVET: 2012-03-11, kl 15:11:54 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Seg dag

Har känt mig en aning sliten idag, men nu är jag fit for fight igen! ;) Igår var allt knas i stallet, behöver inte säga mer än att jag var/är sjukt besviken och arg. Men imorse var jag uppe och släppte ut Pijano, han fick gå utan halstäcke för första gången sen typ i höstas! :) Men nu ska jag ner till stallet för att ta in honom, har precis ätit en fet pizza och mer än så har det inte hänt idag..

Hörs om ett tag igen!





/ Emma

SKRIVET: 2012-03-11, kl 12:15:02 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Hallå där, kött och blåbär

Är på Berga nu och ska byta om och gå ner till stallet å fixa lite med Escada. Sen mocka boxen och göra höpåsar och sånt. Skojsigt må jag säga! ;)Sen blir de lunch me bästa Emma - hemkörd pizza från Ribby, nomnom. Känns som om jag inte har ätit på flera veckor. Haha, nä men blev sådär sjukt hungrig.. Nejmen byta om vare ju. Vi hörs lite senare under dagen! :)

Förresten, vad tyckte ni om att Loreen vann melodifestivalen igår?



Bild lånad från Google.

/Gullman

SKRIVET: 2012-03-10, kl 19:21:47 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Åh....

Jag vet inte vad jag håller på med.. borde egentligen vara i stallet och ändå sitter jag och kollar annonser av alla möjliga slag haha! :) Men åh, så hittade jag "medryttare finnes", läste några stycken och herregud vad gulligt! Kommer verkligen ihåg när jag själv la upp en sån annons och blev så glad när jag fick massa svar sen! Men numera verkar det ju vara så svårt att hitta en häst att rida på.. Sjukt egentligen. Fatta att betala typ 1000 spänn i månaden för att faktiskt ta hand om nån annans häst.. Aja, been there done that - så ja, tydligen så gör man ju det :P

Flera gånger har jag fått PM på facebook där tjejer frågar om dem får bli medryttare på min häst, och när jag tyvärr svarar nej, så frågar dem ändå typ "Men kan jag inte få provrida iallafall, så kan du ju bestämma dig efter?" eller liknande. Och då har jag (bitter som jag är ibland) blivit lite irriterad och typ velat skrika "MEN NEEEEEEJ VAD ÄR DET MAN INTE FÖRSTÅR AV ETT SIMPELT NEEEEEJ!?!??!?!??###?!?" haha.. Men i själva verket så önskar jag nästan nu att jag hade en häst nån duktig liten tjej kunde få rida på, och blogga om, lägga upp bilder på och sådär..

Men varför det inte går är helt enkelt..
1. Mitt träningssätt är såpass annorlunda att jag VET att det omöjligt kan matcha någon annans. Och tyvärr vill jag ju ha det på mitt sätt, för det är det bästa för Pijano såklart.
2. Pijano trivs INTE med att ha massa olika "mattar", trust me ;)
3. Han är såpass personlig att han väljer ut sina människor, och tyvärr litar jag inte ens på att det fungerar med dem som känner honom liksom - och på så sätt är det ju inte nödvändigt för mig att ha en medryttare, då jag antingen skulle sitta och vara värsta spionen, eller sitta och oroa mig dem dagarna haha!
4. Då han (när han inte är ofräsch eller så vill säga) trimmas för tävlingar behöver jag rida honom själv, dem dagarna jag inte gör det är hans vilodagar. Finns givetvis undantag ibland, men det är inte ofta.



... och dessutom är jag alldeles för ego när det gäller just Pijano. Annars bryr jag mig inte alls om något sånt, men skulle faktiskt inte klara av att någon annan lägger upp bilder på sig själv med MIN älskling och skriver typ "Min älskling" och sånt där man faktiskt gjorde när man var medryttare.. Haha, omoget - I know.. Men det är den pinsamma sanningen helt enkelt ;)

Meeen, blir ändå så kluven när jag läser såna här annonser haha.. :(


Från medryttare.nu.

/Emma

SKRIVET: 2012-03-10, kl 16:59:32 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Tjenare tjenare

Kom till Berga imorse och var hur trött som helst. Blev en powernap och sen gick jag ner till stallet. Tog in Eskimå och kollade på benet. Svullnade hade gått ner, wiho! Borstade bort all gammal torkad lera och smörjde på ny kyllera. Sen fick hon gå ut i hagen igen :) Jag mockade och fixade mat och sen gick jag upp till rummet. Råkade somna oxå, hehe. Så vaknade kl tre av att jag var jättehungrig. Så det blev en tripp till vh och handla mat till mig och morötter å käckebröd till hästen ;) Nu har jag käkat och lite så och ska gå ner och borsta å pyssla lite med henne. Måst skynda mig så att jag inte missar bussen hem, vi hörs!



Min fina i den leriga hagen..

/Gullman

SKRIVET: 2012-03-10, kl 15:13:12 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Gårdagen

Fick tyvärr ingen tid att uppdatera bloggen, men tar igen det nu och idag! ;) Igår så blev det grönt för hela slanten haha.. Nämen alla hästar fick ha limegrön outfit på sig.. Lika bra!

Först ut var älskade Anna, red henne på stora ridbanan innan vi åkte till Solvalla. Det har varit en lång period hon varit helt.. ursäkta uttrycket - störd i huvudet typ. Har verkligen inte förstått mig på henne och gick inte att få rätsida på något. Riktigt bakslag. Hon reste sig och blev nästintill farlig för sig själv vissa gånger. Dessutom har jag inte ridit henne på rätt länge heller. Men igår, red jag ett kort litet pass bara för att känna på henne och det var det bästa på ett bra tag nu! :D Så riktigt, riktigt glad var jag. Hon gjorde inget dumt alls, utan efter typ 5-10 min var hon heeelt avslappnad som "på gamla goda tiden".. Lycka!

 

Sen red jag dressyr på svarta faran Mona inne på Valla. Värmde upp lite inne på banan innan, och hahaha.. Limegrön outfit, dressyrsadel, ridhästträns, LÅNGA dressyrläder och helt ridtöntoutfit på mig (tretornstövlar bland annat).. Mitt bland alla travhästar som gick fort.. Haha! Hon var pigg och glad! Sen blev det trimm på rid/körbanan, som en stor ridbana fast bredare än vanligt. Riktigt fin! Satt ner nästan hela tiden och är väldigt nöjd med hur det gick faktiskt.

 

Väl tillbaka på Berga igen var det Pijanos tur att få röra lite på sig. Blev barbacka i repgrimma igen haha.. Han var lite jobbig i början, blev lite "hingstfasoner" när ett sto kom in i ridhuset - vad hände där liksom? Men sen var han jättefin, min fina lilla kille! Trimmade lite smått, men då han fortfarande sätts igång blev det inte jättehårt, ökar ju succesivt såklart :)

 

Nu ska jag åka ut till Berga för att rida Pijano, får se om jag hinner ut innan det blir mörkt, annars får det väl bli ridhuset igen tyvärr.. Menmen, han verkar tycka det är kul iallafall eftersom han nog saknat att träna lite ;) Men vi hörs senare, nu ska uppdateringen bli bättre!

SKRIVET: 2012-03-09, kl 18:39:12 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Vilken dag va

Morgonen var ju lite sådär, men såfort jag kom till praktiken så blev jag på bättre humör. Alla där är så roliga och glada! :D idag så kom det nya kläder från Kingsland som skulle larmas och resten av dagen har vi spenderat med typ hundratals pannband. Alla möjliga sorter, färger och storlekar som skulle sorteras i storleksordning: ponny, cob, full & x-full :) Man blev väldigt snurrig i huvudet må jag säga, haha!! Efter typ 3 timmar blev vi klara och då fikade vi typ resten av eftermiddan ;)

När jag kom tillbax till Berga så ryktade jag på Escada och pysslade med henne. Svullnaden hade gått ner lite och hon haltade inte. Smetade på kyllera så som imorse och sen flätade jag över manen på rätt sida. Eller asså, de blev inte riktigt några flätor haha ;)

Nu är jag påväg hem till Michelle. Ska käka middag och sen fixa oss för inflyttningsfest hos Emma, woop woop! Fast ska inte dricka något, duktig som jag är. Fast pepsi går ju förståss bra ;)

Bloggar från mobilen nu så bilderna kanske kommer lite knasigt så ni vet. Och det vita i Escadas ansikte är kyllera från när hon har kliat på benet :p
/Gullman

SKRIVET: 2012-03-09, kl 12:00:00 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

ABSOLUTELIT



Snart blir det tävlingar igen. Anmälde imorse till Sollentuna (1m & 1.10) den 15 april och Djursholm (1m & 1.10) den 22 april. Alltså tävlingar helgerna efter varandra och jag tror att det kommer gå strålande. Vi är ju ändå absolut elit, haha ;)

/Gullman

SKRIVET: 2012-03-09, kl 08:00:36 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Jahapp.. dethär sög ju en aning

Gick ner till stallet kl 7 för att kolla hur det var med min prinsessa. Ungefär lika som igårkväll när jag lämnade henne, så sämre har det ju inte blivit tack och lov. Ryktade henne osv innan jag gick ut och mötte Travsara som kände igenom benet och så. Hon tyckte att jag skulle kyla benet så mkt som möjligt så det fick bli ett lager kyllera från knä till kota. Sen fick hon gå ut i hagen somvanligt. Om hon springer runt mycket så får et bli en sjjukhage :(



/Gullman

SKRIVET: 2012-03-09, kl 00:31:18 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Lite tankar

Är, som rätt ofta, lite smått förvirrad.. Men tankarna kan liksom inte sluta snurra av någon konstig anledning. Känner mig lite schizofren dessutom. Ibland känner jag mig bara så otroligt värdelös. Som att min existens liksom inte har någon betydelse, att jag inte gjort något vettigt i mitt liv och aldrig lyckats med något speciellt bra. Det känns ibland som jag inte räcker till för något och vad jag än gör så är det helt enkelt inte tillräckligt. Men en annan del av mig försöker intala mig själv att jag faktiskt visst har lyckats med grejer, och att gjort någon nytta i mitt liv liksom.

Men ibland, som just nu, kan jag få den känslan av att vara totalsämst. Jag har så hög prestationsångest (tro det eller ej) att det finns inte. Jag plågar mig själv med att verkligen psyka mig för att jag vill lyckas bättre, vara bättre, få någon form av bekräftelse. Ändå så går det så segt. Jag vet inte vad felet är. Och då blir man lite smått förvirrad. Usch. Fan vad negativ jag låter. Låter typ deprimerad. Men det är inte det jag menar. Luddigt inlägg..



Tur att jag har världens finaste kärlek.
Det kan iallafall ingen ta ifrån mig oavsett vad.




Ny dag med nya tag imorgon! Har hästövningar hela dagen på Solvalla, sen ska jag tillbaka till Berga för att rida Pijano och efter det hem till min nya lägenhet i stan för att leverera inflyttningsfest hehe.. Hörs imorn, godnatt!

/ Emma

SKRIVET: 2012-03-08, kl 23:00:00 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Dagens inköp



Ett 100g fodrat regntäcke från AMIGO/Horseware. Marinblått me blåa kanter, skitanyggt! 1050:- och Eskimå blev jätteglad :D





/Gullman

SKRIVET: 2012-03-08, kl 21:54:05 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Inte braaa, I know!

Har verkligen inte lyckats blogga förrän nu haha.. Men hmm.. Igår så tänkte jag ju rida och sådär men ni såg ju bilden lite längre ner.. Inget allvarligt som tur är men fyfan vad det blödde och såg äckligt ut, och jag har sån jäkla blodskräck så det finns inte.. Så ofrivillig vila blev det :(

Åkte till Solvalla på kvällen och kollade på lopp, fina Elora Hanover som jag blev helt kär i när jag var hos Stig H och jobbade kom 2:a så det var jättekul! :) Hängde lite i stallarna och sen hem och kolla på Big brother. Mycket trevlig kväll måste jag säga!

Idag så känns det som jag inte fått speciellt mycket gjort men det är nice ändå. Red Pijano barbacka i ridhuset med repgrimma och han var hur fin som helst! Kände bara igenom honom lite i alla gångarter, och han gick helt enkelt toppen - finns inte mycket mer att säga direkt. Fast även fast jag dissade sadel så gav jag dem lite uppmärksamhet på tavlan i stallet iallafall.. ;)



     

Måste rusa nu, men hörs snart!

/ Emma

SKRIVET: 2012-03-08, kl 19:31:08 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Om man ens kan kalla detta för ett ridpass..?

Så var iallafall dagens ridpass väldigt kort. Hon var lite konstig när jag gjorde iordning henne men det gick över rätt fort. Skrittade ner till utebanan iaf eftersom att ridhuset är jättedammigt. Travade ett varv där, men underlaget var inte så bra så gick ner till åkern "Smedskiftet" istället. Där var det sämre, lerigt och isfläckar lite här och var. Blev ett knappt halvt varv innan jag skrittade tillbax till stallet. Det hade börjat blivit mörkt och jag hatar att rida i mörkret trots att jag hade reflexer.. Så ah. När jag kom in i stallet märkte jag en grej. Höger fram var svullet och där skyddet hade suttit var det som en "bula". Helskumt verkligen :( Klämde och kände noga utan ngn större reaktion. Kratsade hovarna och ledde henne sen fram och tillbaka i stallgången för att se om hon gick ojämt. Såg ingenting så ställde in henne i boxen. Tänkte efter om hon kändes oren när jag red, men då skulle jag nog märkt det då. Det enda som var knepigt var ju underlaget.
La in massa halm i boxen iallafall och när jag kände på benet igen så reagerade hon och klev undarn.. :(

Undrar verkligen vad det kan vara. Hon var ju svullen i v.f några dagar i somras och blev då bättre men kyllera på natten. Ska gå ner till stallet nu innan kvällsfodringen och tempa å se hur det ser ut. usch vill inte att hon ska ha ont, min lilla pluttis <3



Vart väldigt mörk ute, men den rosa reflexen syns ju iaf ;)

/Gullman

SKRIVET: 2012-03-08, kl 19:07:08 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Nyheter på Lyckås Ridsport del 1

Idag har de varit en awesome dag på praktiken (som dom andra iofs). Vi, dem tre praktikanterna, agerade fotomodeller för nya kläder. Skitkul vare! Och verkligen snygga, sköna och prisvärda kläder :)



ANIMO

Hjälm - Charles Owen "Sparkly wellington"
Handskar - Lyckås (med bling på)
Skjorta - Animo "Basilea"
Kavaj - Animo - "Lou" (bling längst krage, fickor & ärmslut)
Ridbyxor - Animo "Nellaria"
Stövlar - Tretorn Advance



KINGSLAND/WHITAKER

Piké - Kingsland "Totteridge"
Ridbyxor - Whitaker "Globe"



KINGSLAND

Jacka - Kingsland "Picadilly Cirkus"
Hoodie - Kingsland "Hampsted"
Ridbyxor - Kingsland "Kelly"

Imorgon så kommer del 2, med fler nyheter från Kingsland, Whitaker, Animo mfl. Så ni får hålla ut tills dess, haha! ;)
Men ni måste väl ändå hålla med om att kläderna är snygga? Skulle verkligen rustat upp garderoben med allt detta om jag hade råd. Någon mer som skulle göra som jag? :)

Lyckås hemsida (där man även kan beställa saker om man bor långt borta till exempel): http://lyckasridsport.se

/Gullman

 

 

 

SKRIVET: 2012-03-08, kl 15:38:36 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Vårpromenad med Rune

Lite bilder från lovet när jag och min häst var ute på en mysig promenad :)

SKRIVET: 2012-03-08, kl 14:11:50 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Fikapaus

SKRIVET: 2012-03-08, kl 09:31:44 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Zzzzebb

Hahah klockren första syn ut genom fönstret när man vaknar... Travaren Zebb som leker med sin pinne i sin ensamhet - standard.. Godmorgon förresten! Nu ska jag och Gullman gå och snacka om en grej med stallchefen, sen ska jag ner till stallet :) hörs senare! / Emma

SKRIVET: 2012-03-08, kl 09:22:26 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Katterna gör inte rikigt sitt jobb..

Fick det här meddelandet på tavlan imorse:



Lixom USCH!



Men vila i frid får man väl iallafall säga..

Har varit nere i stallet på morgonen iallafall. Mockat och fixat allt sånt. Gosade lite med fölen oxå, hihi, så söta :) Frankie älskar att bita i skorna, söööte!



Har lite brottom nu. Måste byta om och sen ska jag till Leffe. Så måste dra nu, ciao! ;)

/Gullman

SKRIVET: 2012-03-07, kl 23:53:36 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Eh... Ja

Från ingenstans började jag nyss må riktigt piss illa så orkar verkligen inte bråka med min psykade dator när det känns som jag ska spy vilken sekund som helst (för er information hehe) så uppdatering får ni imorn istället. Kan säga såhär: piss först, sen en toppen kväll iallafall och nu är det sova som gäller. Hoppas jag... Hörs imorn! /Emma

SKRIVET: 2012-03-07, kl 22:19:03 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Kort ridpass pga dammigt ridhus

Först och främst, varför kommer inte mina mobil-inlägg upp? Blogg.se-appen verkar inte fungera så värst bra idag.. :( Men aja, får försöka uppdatera den imorgon eller så.

Har iallafall varit på praktiken idag som vanligt. Börjar känna sig mer och mer hemma vilket är skönt ;) Har gjort lite olika saker idag och dagen har varit rolig ;) Kom tillbax till skolan strax efter fem och efter att ha stoppat i mig lite mat så gick jag ner och red lite på min finis. Dock så var ridhuset väldigt dammigt så red bara i ca 20 min. Väldigt kravlöst och så. Vi har ju en lugn vecka utan hårda träningspass så det är skönt. Nästa vecka jobbar vi lite mer och kommer även att hoppa på onsdagen! :) Hon skötte sig bra idag iallafall, min fina Rune <3

Har tyvärr slarvat bort min mobil nånstans så det får bli en bild som redan finns i datorn ;)



Escada sommaren 2010

/Gullman

SKRIVET: 2012-03-07, kl 18:33:56 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Fan

SKRIVET: 2012-03-07, kl 16:04:39 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Ska nog bli dressyrryttare

Har packat upp typ 100 kandar och ny bytt Nosgrimma på några :) dehär med kandar asså... ;)

SKRIVET: 2012-03-07, kl 10:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

For you I'd bleed myself dry



Fick en film av Johan från årets första start, så lägger upp den nu känner jag :) Kan inte annat än le när jag tittar på den. Världens finaste häst. Kan också lägga till att det var våran första "riktiga" hopptävling efter typ 2 års ofrivilligt uppehåll.. Petade sista i omhoppningen, men räckte ändå till en nionde placering ♥



/ Emma

SKRIVET: 2012-03-07, kl 00:24:34 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Go'kväll i stugan

Sitter och chillar efter en mycket värd dusch och Big brother på tv:n. Råååkade klicka mig in på TDB och det slutade ju.. som vanligt! Råååkade bara anmäla upp mig på hela nästa månad.. för vill åka på startfälttävlan den 28:e också för det är faktiskt Pijanos födelsedag då till och med! Fatta vad glad han skulle bli av att få hoppa lite terräng då ju! :D Men den gick inte att anmäla till än.. Frågan är om mamma kommer gå med på det här ens.. Man kan ju alltid hoppas! (Ps. Annars ryker dressyren GARANTERAT, lägst prio - yes sir ;))


Lurbo - Regional dressyr, LA:4.
Sollentuna - Lokal hoppning, 1 m & 110.
Djursholm - Lokal hoppning, 1m & 110.

Så mamma, snälla söta rara hihi! Men till en annan grej förresten hallå! Amanda fyller faktiskt år idag, grattis lilla skitungen, nu är det bara ett år kvar tills 18!!

/ Emma

SKRIVET: 2012-03-06, kl 21:09:17 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Only you ♥

Åh, underbar kväll med den jag älskar mest i hela världen - min alldeles egna både vita springare och drömprins! ;) Fyfan vad jag är taggad på att komma igång nu igen, denna veckan blir igångsättning och så, sen tutar vi och kör igen och hoppas verkligen att inget ska sätta stopp för oss nu..

 


På den här bilden syns tydligt hans "skönhetsfel".. Han har alltid supersnea näsborrar som dessutom är olika stora hihi :) Men jag älskar det verkligen, för det är han.

Red ett pass i ridhuset barbacka med repgrimman (lite risky med tanke på att detta är 2:a ridpasset på en vecka) och det gick SÅÅÅÅ bra! :D Visst han var aspigg i början, studsade lite och sådär han fick jogga, men superlydig och mjuk ändå. Underbar känsla! Finns verkligen ingen annan häst jag föredrar att rida framför honom i något läge. Joggade bara lite och tog en galopp ett varv i båda varven, joggade av och skrittade av rätt länge. Så himla fin är han! Sen tränade jag lite buga med Amandas Räkan, och så blev det sen även lite "trickträning" med Pijano. Första gången på ett bra tag nu!

Det var ju länge sen vi tränade ordentligt från marken som förr, men tänkte försöka komma igång med det för det är verkligen en asball känsla när vi förstår varandra helt och han är helt lös men ändå bara vill göra vad jag ber honom om och leka med mig (även med andra hästar i ridhuset). Idag tränade vi dock bara på att ligga ner och stegra ett par gånger. Bäst är han ju som vanligt hihi :) Sprang runt och busade lite med honom också haha.. Tränade juförsig även på "spin" som vi påbörjade förut. Tänk typ som i western, när hästen spinner runt på stället. Fast nu helt löst och utan ryttare - det är det jag försöker träna in nu och vi har faktiskt kommit en bra bit på vägen :)

Tränade dessutom utan spö, vilket jag alltid brukar ha när jag tricktränar för att kunna göra lättare signaler - han förstår bättre helt enkelt, då det är så han är tränad. Men det gick aaalldeles utmärkt idag ändå!







Sen blev det även lite "lös" träning. Går inte in på det så mycket.. Men.. If you really love something set it free. If it comes back it's yours, if not it wasn't meant to be - det är allt jag behöver säga. Och jag tror nog faktiskt "it's really meant to be". ♥ Fyfan vad jag älskar min prins. Mer än ord nånsin kommer kunna beskriva. Kärlek, lycka, livsglädje.

/ Emma

SKRIVET: 2012-03-06, kl 18:52:34 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

En dagens

Kom tillbax hem til Berga strax efter 17. Ner till stallet och borsta på sin leriga häst. Första gången på jättelänge som hon ha rullat sig i leran i hagen. Rullar sig nästan aldrig om det är lerigt ute, vilket är jätteskönt för mig, haha. Men idag så hade hon gjort de, så täcket va helt lerigt oxå. Så in i tvätten me de ;)

Longerade henne iallafall i ridhuset med repgrimman. Hon var lite okoncentrerad kan man säga. Lyssnade inte alls lika bra som hon brukar. Värmde upp henne i skritt och trav i lina. Sen fick hon galoppera fram själv lös i ridhuset medan jag plockade fram ett litet sockerbitshinder och ställde på volten. Sen fortsatte jag longeringen och varje gång hon passerade C så skuttade hon över. På så sätt blev hon mer fokuserad på vad hon skulle göra och skärpte sig helt enkelt. Hoppade några språng i varje varv och sen travade jag av henne på en annan volt. Plockade ut och gick några varv i ridhuset innan vi gick up till stallet igen :)





/Gullman

SKRIVET: 2012-03-06, kl 16:29:37 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Sol på Solvalla

Har nyss kommit hem efter en eftermiddag på Solvalla. Imorse hade jag "bara" tre lektioner, arbete med häst, hästkunskap och djursjukvård (märks det att jag går hästlinje eller..? ;)) så efter det blev det valla. Känner mig nästan lite hemma där numera, tycker det är riktigt kul dels för att komma iväg ett tag och se något nytt och dels för att kolla/rida/köra på banan och sådär haha :) Får lite tävlingsfeeling av det hela, dock skulle jag nog aldrig åka och kolla på en lokaltävling i dressyr/hoppning utan att tävla själv, men trav och monté är ju ändå något "nytt" så då är det hur kul som helst!

Förra veckan var det ju sportlov och då Pijano medicinerades och sådär spenderades ju mestadelen av tiden på Berga. Så passade på att åka till Solvalla då och sådär en hel del, red mest Mona men även Chippen en gång.. Honom red jag idag oxå, i skogen. Han var jättetöntig med att gå över bron som tidigare varit isig/snötäckt, fick kämpa som en dåre.. Men i skogen var han superfin! Samma på hemvägen med bron, men efter lite tjafs så gav han med sig så det var ju kalasers!



/ Emma

SKRIVET: 2012-03-06, kl 13:34:21 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Jobbar å chillar

Morgonen har varit mycket bra. Har packat upp, prismärkt och larmat nya saker från Whitaker. Sen flyttat lådor osv på lagret :) snart ska vi ta tag i en hel bur med kandar och sadelgjordar, haha. Har hittat både min drömsadel och träns, hehe.. Bild kommer sen ;)

/Gullman

 

SKRIVET: 2012-03-06, kl 12:00:00 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Berga NBG

För er som inte vet så bor ju jag och Emma på våran skola, Berga Naturbruksgymnasium. Så här tänkte jag visa lite bilder på hur stället ser ut om ni inte redan vet de ;) Dock är bilderna tagna när jag gick i ettan, men de ser ju typ likadant ut, haha ;)







Stora ridbanan.



Maskinhallsplan.



Ridhuset.



Stall 1 (Pijano's stall)



Stall 2 (Escada's stall)





Travstallet.



Stall 3 & Ridstallet.



Lilla allén och skolhuset till höger.



Maskinhallen me klassrum.



Ridhusväggen sett från elevhagarna.



Fotbollsplanen typ.



Lagårn.

Så, de va typ de, haha. Orkar inte ladda upp så mycket fler bilder just nu. har ni några frågor om skolan, eller tillochmed kanske ska börja här efter sommaren? Hör av er då :) Vore kul å veta lixom.


/Gullman

SKRIVET: 2012-03-06, kl 10:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Ma Kleine

e: Marwin ue: Chess
född 2009



Tänkte presentera lilla "Mallan" lite, för er som inte hängt med på den fronten ;) Har ju inte tidigare bloggat så mycket om det heller, då jag velat hålla det lite utanför bloggen.. Men iallafall! Hon är iallafall en superfin unghäst med mycket egen vilja haha.. Jag började rida in henne i höstas, och hon går nu att skritta på (stanna, svänga osv) utan problem själv. Travat har vi dock bara gjort med mig på ryggen på lina än så länge ;) Vi har gått väldigt långsamt fram i inridningen, dels för att hon var såpass ung så fanns ingen anledning att skynda på, och dels just för hennes lilla envishet :)





Men nu är målet att vi ska köra igång ordentligt, då jag ska visa henne på treårstestet nu i vår. Spännade, för det är något jag aldrig gjort förut! Vi har åkt och löshoppat henne och då har jag fått lite "experttips", vilket är superbra! Tror vi ska fortsätta med det. Annars kommer vi köra hit henne till Berga och träna i ridhuset (vilket vi gjort rätt många gånger tidigare) och även med hjälp av Pijano som är utmärkt unghästträningshjälp - ingen särskrivning här inte! ;) Sen när det smält upp lite även borta i stallet hon står i, och kanske även med hjälp av Pijano och vi då istället kör dit honom. Dem kommer stå på samma ställe i sommar, det är inte möjligt innan dess tyvärr!



Men är ni intresserade av att följa detta också, eller ska jag göra som tidigare att jag skriver lite om det, men ändå håller det lite utanför?

/ Emma

SKRIVET: 2012-03-06, kl 08:43:21 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Uppe tidigt trots sovmorgon

Godmorgon!

Sitter på mitt rum och äter frukost i skrivande stund. Risifrutti & Zingo, mums!
Har precis varit nere i stallet och mockat, gjort höpåsar + hinkar. Går mycket fortare att mocka boxen nu när jag har bytt till torv-bädd. Dock så vet jag inte riktigt om Escada tycker att det är så bra och så eftersom att hon ändå sprider ut den hög med halm som hon ska ha att tugga på när hon har tråkigt i hela boxen, haha :P Men när bädden har lagt sig lite mer så ska jag lägga ett lager halm överst så löser det sig iallafall! ;)

Ska snart börja fixa mig inför praktiken. Tror vi tar moppen halva vägen och buss resten. Var ju så extremt kallt igår. Lovar uppdateiring under dagen iaf ;) Har gjort lite tidsinställda och sen så bloggar jag från mobilen oxå, så det blir kanon. Nu måste jag dra, hör sen!



/Gullman

SKRIVET: 2012-03-05, kl 23:40:13 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Det är tomt här utan dig

Mitt ljus, min kärlek, mitt allt.
Allt jag fick under så kort tid av dig,
som jag inte räknat med på ens en livstid.
Allt är tack vare dig.

Och tro mig, det kommer jag aldrig glömma.
Aldrig, aldrig, aldrig,
Någonsin.













Ingen kommer någonsin förstå hur mycket du betydde för mig.
Vi ses där uppe, någonstans, någon gång. Tack för allt.

SKRIVET: 2012-03-05, kl 19:20:00 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Märtafisen

Bergas sötaste fölis och jag hade dragkamp om moroten. Märta vann, haha! ;)



/Gullman

SKRIVET: 2012-03-05, kl 18:54:12 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Fullt ös!

Gjorde ju en liten fin uppdatering från mobilen.. Men mer har det inte hunnits med! ;) Red ut på Pijano imorse, red verkligen över stock och sten bokstavligen talat. Känner mig lite kass som efter nästan 2 år här ännu inte hittar i skogen haha! Red absolut helt stenfel, ingen stig öht, men Pijano tog varje litet tillfälle i akt och hoppa fram som en kanin eftersom han har så mycket överskottsenergi.. Joggade honom lite på en kant på en åker, och han blev helt crazy haha - piggelin.. Det här är sista dagen han medicineras och får ögonsalvan också.

Ska ringa veterinären och checka imorn bara, men förhoppningsvis är vi fit for fight igen! :D

Släppte ut Pijano och sen bar det av till Solvalla på direkten med Jalle som fick byta plats med Flicka. Lilla Flicka har fått korsförlamning flera gånger, så det fungerar inte riktigt längre :( Brudarna i hagen blev väldigt glada över att Jalle kom iallafall, visade upp sina bästa sidor allihopa ;)



Efter lite lunch och sådär sen, red jag Surfinia i ridhuset haha! Det är en toppen montéhäst, men som nu är för gammal för att starta och igångsatt efter att ha fått föl. Helt grön inom "dressyr", kan ingenting och är aldrig riden på det sättet. Men efter att jag har ridit ut på henne några gånger blev jag så himla sugen på att testa.. Så så fick det bli idag! :) Var riktigt kul, men en liten utmaning då hon för det första är JÄTTESTOR, och sen tex i vändningar och på volter så vänder som en travhäst (inte så konstigt dock..) alltså typ rakt. Så kämpade på med volter och i vänster varv gick det bra, höger var lite svårare. Till och från gick hon i en helt okej form också :) På slutet blev det lite försök till skänkelvikningar och hon var så duktig så, ge det ett par gånger till sen sitter det nog ;)



Jisses amalia, klockan är ju redan 7... Vart tog dagen vägen? Måste ner till stallet och mocka, fixa höpåsar och kraftfoder och ge Pijano sin sista gång av ögonsalvan. Ska städa lite där nere tänkte jag också. Och i mitt rum.. för det.. behövs verkligen. Men vi hörs om ett tag!

/ Emma

SKRIVET: 2012-03-05, kl 18:09:02 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Första praktikdagen

Blev ingen bloggning under dagen för vi hade verkligen fullt upp. Packade upp massa saker från Scandinavium. 3 stora vagnar fullproppat me olika träns, hjälptyglar, stigläder, tyglar mm. Tyglarna var det som var jobbigast tror jag. Huuuur många ponny-tyglar somhelst och allt var så rörigt. Men vi lyckades ändå få liiite ordning på det, ska fortsätta imorgon. Sen på eftermiddagen har vi typ bara suttit och fikat och kollat på Kingslands höst/vinterkollektion :D En tjej från Kingsland kom och visade upp massvis me snygga kläder till både häst och ryttare. Även lite för hund. Man blev verkligen sugen på att ha fler tusen kronor och köpa typ allt. Hihi.

Sen blev det en väldigt kall moppetur hem till Berga, usch. Riktigt riktigt kallt. Fick typ precis tillbax känseln i fingrarna och tårna, hehe. Sitter på mitt rum och verkligen skakar. Inte kul!



Vill ha det såhär igen. Sol, värme och massa grönt gräs i hagarna.

(ska bli bättre på att knäppa bilder från praktiken, hehe. Men de glömdes helt enkelt bort)

/Gullman

SKRIVET: 2012-03-05, kl 09:38:53 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Just nu

/ E

SKRIVET: 2012-03-05, kl 09:26:08 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Morgonmotion

Godmorgon allihopa!

Någon som är lika morgonpigg som jag? Haha, nejmen blev ett tidigt ridpass idag. Gjorde tillochmed iorning Escada i hagen, myyysigt värre! :) Red ca 30 min i ridhuset barabacka med hackamore. En liten piggelin vare. Jobbade henne i lite lägre form och avslappnad. I galoppen blev hon dock väligt stark och ville springa ifrån mig men det blev bättre efter ett tag ;) Efter ridpasset så mockade jag och fixade allt i stallet så de är klart!







Rosa pannband såklart! ;)

Nu måste jag fixa mig inför praktiken på Lyckås ridsport. Åker om ca en timme. Bloggar mer under dagen när jag får tid ;)

SKRIVET: 2012-03-05, kl 08:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Börjar veckan med lite humor



Loggade in på Schoolsoft, duktig som jag är.. det var ju inte igår direkt ;) Och så hade våran skolsköterska skrivit om nötallergi som ni ser, och dessvärre finns det ju mycket nötter här. Och jag kan få både en alllergisk (notera alla L) reaktion och chock eftersom man aldrig slutar förvånas.. Okej, det där var riktigt tråkig humor. Men ändå. HAHAHAHAHAHA. Förresten, är det bara vi som har schoolsoft..? Jag är aldrig inne där, men min mamma är en flitig användare och håller koll på mig nästan lika mycket där som på facebook - bara en gissning ;)

Eh.. Det här är ett tidsinställt inlägg också. För det känns så mycket bättre när det kommer upp kl 08:00 på en måndag, än 03:42... Lika bra! Hej och hå, nu är det en ny vecka förresten. Studiedag inleds den med, kan inte klaga direkt!

/ Emma

SKRIVET: 2012-03-05, kl 00:39:24 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

This is my everything





SKRIVET: 2012-03-04, kl 20:21:55 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Tigerjakt

Invigde blogg-comebacken med en uteritt på våra trogna springare. Sarski och Frida och deras djur följde med dem också. Utgång med hästarna, mot grillplatsen! :D














Pijanos ryttare försvann...


.. så han blev lämnad i en hage och ser skrämmande likt ut som en 30 år gammal islandshäst ;) Hahaha. Humor.

SKRIVET: 2012-03-04, kl 20:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Såhär glad var man när man skulle köpa sin drömhäst



Och jag är fortfarande ekakt lika glad. Om inte gladare! :)

SKRIVET: 2012-03-04, kl 18:03:32 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Om man aldrig provat kan man inte vara säker

Vet inte vad jag ångrar mest, att jag åt upp hela kebabrullen idag eller att vi red ut en sväng. Hursomhelst så har jag extremt ont i huvudet och mår jätteilla. Usch, haha. Hursomhelst så gick de rätt bra ute. Hade ju repgrimma för första gången och hade inte rikigt någon svängradio eller broms. Men det gick helt okej iallafall :)

Kameran följde ju såklart med så det blev lite fina bilder i solnedgången oxå!



















Min fina.<3

SKRIVET: 2012-03-04, kl 15:09:43 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Presentation av Gullman

Kör på lite nya presentationer av oss:

Mitt namn är då Columbine men kallas till vardags för Gullman. Jag är född 94 och går andra året på Berga Naturbruksgymnasium, klass 2 Häst - Jord med inriktning Trav. Det är varierande och kul. Dels sitta i vid skolbänken (okej, rätt trist..), sen vara ute och köra traktor, sköta kor och grisar och sen ha hästövningar. På fritiden så rider jag dels på min egna häst men oxå på skolans travhästar. Där är storfavoriten Eccentric Chip "Chippen". Mitt mål med travet är att ta montélicens i trean. :)

Min häst då. Hon heter Escada (Rundale på tävling) och är ett lettiskt halvblodssto född 2004. Har tidigare stått på ridskola men trivdes inte med det och eftersom den hästen klev rakt in i mitt hjärta så jag köpte henne förra året. Mitt livs bästa köp, haha :) Hon är stor och svart å genomsnäll i alla lägen. Dock har hon haft problem med att tränsa osv men de är helt borta nu efter mycket jobb. Eskimå, som hon kallas, älskar att vara ute i hagen, hoppa, mysa i boxen och bli kliad i karlederna, haha. På "träningar" hoppar vi upp till 1.30 men tävlar för tillfället 1 m. Det viktigaste för oss är att vi har kul och det har vi verkligen! :D

Annars då? Jag är väldigt glad och skrattar typ hela tiden, haha. Min största rädsla är lastbilar och jag älskar grisar, så himla söta. jag älskar att spendera pengar - pappas pengar dvs. Mina pengar går mest till hästen :) Hmm vad mer.. Vet inte, har så dålig fantasi, hehe. Ni får helt enkelt fråga mig om ni vill veta nåt ;)





/Gullman

SKRIVET: 2012-03-04, kl 15:04:38 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Presentation av Emma

Tja, vi kör en liten förnyad presentation nu då! ;) Känns lite sjukt att blogga här igen, men fyfan - NU KÖR VI! :D

Jag heter Emma Csendes iallafall, född år 1994 och går andra året på Berga Naturbruksgymnasium inriktning Häst-Häst-Trav. Här bor jag även mestadels och har min häst uppstallad. Annars har jag en lägenhet på Södermalm också. Jag hänger mycket i travstall och tränar för att ta licens om ett år, både rider och kör travhästar. Men egentligen är jag ju ridtönt, tävlat LA i hoppning på ponny och 110 hopp, Msv:b dressyr och Msv working equitation på storhäst :)

Min vita springare Virgio Pijano är en liten arabvalack på 156 cm, född -96 och efter Bajano. Utbildad upp till grand prix dressyr, kan allt från seriebyten till piruetter, piaff och passage. Dock räcker han inte gångartmässigt högre än Msv, vilket vi tävlat tidigare. Utbildad Msv hoppning också, men tävlar bara lätta klasser. Högsta nivå utbildningsmässigt i working equitation. Förövrigt kan han det mesta onödiga man kan lära en häst haha :) Stegra, stegra-snurr, gå på bakbenen, ligg, buga, kompliment, puss, spansk skritt/trav/galopp och en hel del annat lite påbörjat.. Pijano är med i en agentur och är med i en hel del reklamfilmer, filmer, repotage, tidningar, böcker och så vidare.

Förutom min egna rider och tränar jag lite andra hästar oxå. Har unghästar som tränas inför treårstestet som jag håller på att rida in, och lite andra projekt på gång - men det får ni veta mer om senare ;)



/ Emma

SKRIVET: 2012-03-04, kl 14:33:22 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Back on track

Heeeej å hå!

Vi bestämde oss precis för att det är så mycket roligare att blogga här på absolutelit än på våra privata bloggar. Så VI ÄR TILLBAKA!! :D Hur grymt är inte de? Kommer köra samma uplägg som alltid, Emma & Pijano å Gullman & Escada - Absolutelit helt enkelt. Hoppas att ni kommer följa oss i ur och skur somvanligt, haha. Ni är ju bäst! :)



/Gullman & Emma
RSS 2.0