SKRIVET: 2011-04-30, kl 11:04:31 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

fyfan, inte okej!

Vaknade typ nyss. Inte för att väckarklockan ringde eller ngt sånt, utan för att min rygg gör så förbannat ont. Vet inte varför den gör ondare idag än vad den gjorde igår, men så ere iallfall. Kunde inte ens sätta mig upp i sängen först, illa!
Nu vill jag bara ligga och sova hela dagen men det går tyvärr inte. Jag måste verkligen åka ut till Berga, måste måste måste. Ska hämta mina nycklar och fixa massa saker. Och självklart träffa bästaste Frida! :D
Det kommer göra min dag, helt seriöst!

Ikväll skulle jag åka hem till Johanna och grilla, men vet inte om det blir så. Kommer vara helt död i ryggen efter Berga. Åh orkar inte med det här. Vill ju åka dit ju. Får se om jag orkar kriga, hoppas det! ;)




Jag & Puff, Johanna & Hazena ♥

/Gullman

SKRIVET: 2011-04-30, kl 00:33:12 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Frida ♥

Jag vet att det här inte handlar om hästar. Men skit i att läsa ifall det inte intresserar er bara. För jag måste liksom lägga upp det här inlägget. Gullman har redan skrivit om bästa Frida. Men jag gör det också. Så är det bara.

Vi har spenderat våran sista kväll tillsammans på obestämd tid framåt ikväll. Jag vet inte hur många miljoner tårar som runnit, jag vet inte hur mycket falska stämmor som sjungits ut av både lycka och sorg, jag vet inte hur många timmar vi bara har varit. Som vanligt. Allt kändes som vanligt. Fast ändå så långt ifrån som vanligt. Det har varit bland den mest sorgliga kvällar i mitt liv, men samtidigt en av de mest underbara. Jag skulle aldrig kunna bli redo att släppa dig till Italien, men nu är det nära. Och jag är så glad att vi iallafall fick den här kvällen. Det gör det hela lite lättare tills du är tillbaka, eller jag är där nere.

Alla minnen går inte att skriva ner med ord - så jag tänker inte ens försöka. Jag ska inte skriva så långt, du vet ju redan. Ellerhur? Men tack för allt. Verkligen allt. Tack för att du finns, även om du snart finns i ett annat land, så finns du ju kvar. Även om det aldrig någonsin kommer kunna bli detsamma, så finns du ju ändå kvar. Och jag väntar här i kalla Sverige, om det så är månader eller år. Jag väntar. Bästaste vän. Du anar inte vad saknad du kommer vara. Älskar dig fram och tillbaka till Italien 15 gånger om, och såklart ännu mer än det. ♥







´












Bara massa randombilder. Fast nä, dem alla är så jävla speciella egentligen.

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-29, kl 21:12:47 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

orden försvinner och tårarna tar över

Detta är till dig. bara dig. men alla andra får läsa. för jag vill att dem ska veta vilken underbar person du är.

Okej, vet inte riktigt hur jag ska sriva det här så att allt jag vill säga blir sagt, men jag ska försöka. Först och främst vill jag verkligen tacka dig. Tacka dig för att du har varit en av de få personer som verkligen har funnits där när jag behövt dig. en av de få personer som verkligen har brytt sig. För jag är jävligt tacksam ska du veta. Att veta att du finns, det är det som har gjort att jag har klarat av det här. Alla problem och sånt, allt har varit mycket lättare med dig vid min sida. Så tack. Tack för att du finns. Sen vill jag tacka dig igen. Tacka för att du en gång för länge sedan valde att berätta att man faktiskt kan åka bussen en station till så att man slipper gå en omväg i spöregn helt i onödan. Och sen ett tack för att du faktiskt valde att gå upp varannan morgon och gå ner till stallet och släppa ut två söta hästar, i tre veckor och göra vardagen en smula lättare för en liten sketen etta. Det gjorde vardagen verkligen mycket bättre. Tack för att du ens brydde dej, överhuvudtaget, TACK!

Sen vill jag bara tala om att jag aldrig någonsin kommer glömma bort alla galna saker som vi har gjort. Skulle gärna vilja göra fler, men det går tyvärr inte. Men allt finns som minnen sparade, för all framtid. Alla promenader till vh, pendeltågsresorna, 32:an, donkenfrukosten och inte minst en av de bästa nätterna i mitt liv - Bålsta!
Även fast jag var sjukt trött och bara ville ligga i min säng och sova, så slog den natten nästan allt. Underbart att få en guidad rundtur sisådär kl 2 på natten, någonstans, ingenstans. av världens bästaste du. Det var du som gjorde det så bra.

Att bli utslängd från matsalen för att man sover, kan man verkligen bli det? Och alkohol, vad är det? Ja, det finns så många konstiga frågor, men bara vi vet svaren. För bara vi har varit med om det. Och jag kommer aldrig glömma, aldrig aldrig.

Det borde finnas fler av dig, så att alla kan få uppleva det som jag har fått uppleva tillsammans med dig. Fast endå inte, för det finns bara en Frida Wikström, och det är du. Och jag är så otroligt jävla tacksam över att få lära känna dig. Verkligen, ett stort tack, för att du alltid har varit den du är och för att du inte är som alla andra. För att du är just du. Du är Speedo, min alldeles egna Speedo. Och så kommer det alltid att vara. Vart än på jorden vi befinner oss, så kommer det alltid att vara vi.

GULLMAR ♥ SPEEDO

Nu börjar livet. Ditt liv i italien, och mitt liv på berga - utan dej. Vet inte riktigt hur jag kommer klara det, men jag ska leva på det vi har gjort, för det kommer alltid att få mig på bra humör. För du sprider alltid glädje omkrig dej, fucking underbart!

Har så mycket mer att säga, men kan inte skriva det. För det finns inga ord för det. Nu får allt det andra ta över. Alla skratt, alla tårar, allt som jag upplevt med dig. Jag kommer minnas föralltid.

Frida, seriöst, jag är så jävla evigt tacksam för att jag lärde känna dig. Även fast vi fortfarande inte riktigt vet hur det blev så, men det var bara ödet, typ. Så jag vill verkligen tacka dig.

Och en grej till. Du får absolut aldrig glömma bort att jag älskar dig, från jorden till månen, runt universum, igenom alla svarta hål och tillbaka! ♥

/ den dryga fjortistjejen från STHLM









minnen.

SKRIVET: 2011-04-29, kl 19:52:43 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

jag kommer aldrig glömma

dig.



Du har tagit studenten. Du är verkligen BÄST!
Nu börjar livet och du, vi ses i Italien, det gör vi verkligen, jag lovar!  ♥

/Gullmar

SKRIVET: 2011-04-29, kl 18:28:18 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Inte nu, inte just nu

Har ingen lust att uppdatera bloggen egentligen. Men alltså. Just nu, just idag är en speciell dag. Det var länge sen jag grät så här mycket. Mer om det sen. Men just nu är det efterfest med min älskade vän. Som åker till Italien på söndag morgon. Min älskade älskade älskade Frida. Fan.



/ Emma

SKRIVET: 2011-04-29, kl 08:25:17 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Ledig idag

Godmorgon!
Känns typ som att det är lov..igen. Men så är det inte riktigt. Däremot är jag ledig idag eftersom att 3:orna tar studenten idag. Shit, känns helt sinnesjukt. Nästa vecka kommer det kännas fett tomt på Berga ju :(
Hursomhelst så är jag hemma nu, men ska snart åka in till tc och möta Emma för att sedan dra vidare mot skolan och se treorna springa ut och lite så. Usch, vill inte säga hejdå, känns sorgligt..

Resten av dagen ska jag typ fixa massa i stallet. Orkade inte tvätta hinkarna och det, så måste göra det idag så att det blir gjort. Även tvätta täcken och schabrak och lite så. Jobbigt, men det måste göras.. :)



Kanske bäst att börja fixa sig så att man inte kommer försent ;)

/Gullman

SKRIVET: 2011-04-28, kl 23:07:24 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Lifestyles of the rich & famous

They're always complainin', always complayning, always shoppning, always shopping :D

Haha, skämt åsido, men jag älskar verkligen att shoppa. Speciellt saker till hästen. Så idag drog (gick) jag, Emma och Johanna till Lillhästen i Stav och handlade lite nödvändiga saker. Kommer typ inte ihåg vad jag köpte men lite iallafall:

• Fleecetäcke
• Borste
• Foderstatsskylt
• Schabrak
• Grimma
• Krafft Grund


Ah, var väl typ det tror jag. Fick skjuts tillbax av Jenny vilket var jättesnällt! :D
Kan fota allt sen när det sitter på hästen för jag orkade inte packa upp allt ur påsen, haha lat?

Hursomhelst så måste jag sova nu, är galet trött!

/Gullman

SKRIVET: 2011-04-28, kl 15:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Emmas svar del 2

¤ Är Columbine som hon är i bloggen? Vad tycker du om henne?
- Svar:
Gullman är mycket underbarare i verkligheten ;) Eller asså, svårt att beskriva. Hon är supersnäll och liksom helt äkta, håller inte på och snackar skit och sånt. Sen kan hon flippa galet också kan jag lova! *Host Gullman min födelsedag host*..

¤ Brukar du rida andra hästar än Pijano?
- Svar:
Nja, det händer väl.

¤ Vad var det för filminspelning ni var med pijano på? :)
- Svar:
Reklamfilm för Mini Cooper! Den har släppts nu, men orkar verkligen inte leta upp länken just nu haha :P Men det kommer såsmåningom, annars lär ni hitta den själva om ni letar!

¤ hur lägger du upp foderstat för pijano?..
- Svar
: Skrev ett inlägg nyss om vad han åt, så upprepar inte det. Men hur jag lägger upp det.. Hmm.. Han äter det som han behöver, det kan variera och då ändras foderstaten efter honom.

¤ Varför lindar du honom varje natt? dom flesta hästarna mår ju bra utav att få gå utan innimellan.
- Svar:
Jag har två val. Linda och ha en fräschare häst. Eller inte linda och ha en häst med helt uppsvullna ben, helt stel och har ont. Då är det ett rätt självklart val, ellerhur? Lindar ju inte direkt för min skull, det tar ju snarare bara tid och är "jobbigt". Det är för att det behövs, och ibland står han utan - dock inte speciellt ofta, och dem gångerna han gör det är han riktigt svullen i benen. Ibland står han dock med bara lindor bak, då det är bakbenen som svullnar upp värst. För att han ska få lite "vila" från lindorna. Men, det behövs på min häst.

¤ Vad har du tänkt i framtiden för er?
- Svar:
Lever i nuet just nu, får se vad som händer i framtiden, men en sak är säkert iallafall. Och det är att Pijano kommer stanna hos mig, oavsett vad.

¤ Vad skulle du ge för tips till andra om att välja hästras?
- Svar:
Beror ju helt på vad man vill ha hästen till hehe?

¤ Har du lärt Pijano alla hans trickhelt själv?? Hur lärde du honom att stegra och spansk skritt och typ buga och så?? :)
- Svar:
Inte alla, men de flesta :) Känns lite jobbigt att rabbla upp alla då han kan väldigt många trick (dock en hel del som egentligen inte har någon större nytta, men iallafall). Han kunde stegra (dock på ett annat sätt än han kan nu), spansk skritt endast uppsuttet, och påbörjad buga (alltså om man höll i benet kunde han buga, men stannade inte kvar eller kunde gå ner själv). Resten av tricken har jag lärt honom :)

Kanske kan skriva inlägg om hur man lär ut vissa trick. Dock kommer jag inte skriva om stegran, då jag faktiskt inte rekommenderar att lära hästen stegra om man inte har något syfte med att lära sin häst det, och har kunskap om det. När man är redo att lära sin häst stegra, kommer man ha listat ut av sig själv hur man gör det - tro mig.

¤ Vad är det för sår eller det på ryggen som gör att piojano ej kan ridas med sadel?? berätta gärna mer! :)
- Svar:
Ingen aning. Helt ärligt. Han hade ju samma grej i somras, men det gick bort och har nu kommit tillbaka igen. Veterinär har kollat på honom och han äter metacam. Blir det inte bättre efter det kommer han få ryggen röntgad. Men troligtvis har det med sadlarna att göra, dock var dem helt "utprovade" efter honom i höstas.. Men aja. Det återstår att se. Kommer inte rida honom med sadel förrän dem är kollade igen iallafall..

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-28, kl 12:56:15 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Feber för hela slanten

Igår ringde alarmet 06:15, och jag kunde typ inte röra mig överhuvudtaget. Kallsvettades och feber var det - 39,9 (!!), så det blev ingen praktik igår.. :( Försökte somna om, men efter ett tag började det tjuta som sjutton utifrån och jag fick då tinnitus och höll på att avlida, så var tvungen att gå ut från rummet. Gick upp på frukosten och sen satt jag typ i min korridor och led ett par timmar.

Sen kollade Leffe på Pijano, och då hade jag "bara" 39,1. Var tvungen att hålla mig vaken sen, då jag väntade på veterinären till hästen. Pijano fick metacam utskrivet och veterinären tog blodprov och så. Efteråt fixade jag lite grejer och såå. Resten som hände igårkväll på Berga - stannar på Berga hehe ;)

Imorse hade jag fortfarande feber. Hilarious. 38,4. Så det blev ingen praktik idag heller. Kunde iallafall sova fram tills lunch, och nu ska jag ner till stallet och fixa klart allt, sen hem till stan. Dock mår jag lite bättre iallafall (nu 37,8) så hoppas att febern försvinner helt nu :)

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-28, kl 08:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

- Någon du aldrig kommer släppa taget om.



/ Emma

SKRIVET: 2011-04-28, kl 08:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Grattis älskade vän



För exakt 15 år sedan föddes han som inte var någon för världen. Idag, 15 år senare är han hela världen och ännu mer för någon. Han har lyckats, genom att bara finnas, att bygga upp ett helt liv. Grattis på födelsedagen min älskade livsgnista. Förlåt för att du måste fira din födelsedag med att ha ont och behöva tvingas i medicin. Förlåt för att det blev så här, just precis nu. Förlåt för att jag inte kan göra mer, räcka till mer. Jag önskar verkligen att jag kunde det, efter allt du gjort för mig.

Virgio Pijano ♥
f. 1996-04-28

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-28, kl 00:45:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Bara sådär


FAKTA:
Smeknamn:
Gullman
Födelsedag: 4 augusti
Bor: Kungsholmen och Västerhaninge
Arbete: ibland..

BRUKAR DU…
Titta på dig själv i spegeln:
jaa det är klart, älskar't
Gnälla: haha de händer..
Skrika: bara när jag är glad typ
Sova: närsomhelst, hursomhelst, varsomhelst
Drömma mardrömmar: inte så ofta
Försöka vara annorlunda: jag är migsjälv!
Klä dig i svart: inte helt svart
Ha sex: hela dan, varje dag
Hata folk: nej. inte alltför ofta
Lita på folk: finns ett fåtal personer som jag litar på

NÄR…
Åt du senast:
för typ 6 timmar sen
Läste du en bok senast: ehm..
Var du på konsert senast: allsång på skansen 05
Kysste du någon senast: för nåra veckor sen om jag inte minns fel
Svor du senast: för typ några minuter sen
Klagade du senast: typ igår
Är det sommar: när det är varmt ute¨

 

VEM…
Saknar du:
Esci
Rörde dig sist: ehm..
Kysste dig sist: brunt hår, blå ögon
Fick du sms från senast: Friiiida



HUR...
Går du:
jättekonsitgt
Fördriver du tiden: musik och facebook
Mycket pengar har du: cashflow.. haha nej men pappa betalar lix!
Tjänar du pengar: yes
Ofta diskar du: typ aldrig
Ofta städar du: när det är bombnedslag i rummet
Ofta träffar du din familj: inte så ofta tyvärr
Mycket äter du: inte så mkt just nu

 

ÄR DU..
Förstående:
jadå
Öppensinnad: ?
Arrogant: öh?
Osäker: innest inne, ja
Blyg: njaa
Smart: IQ-befriad
Sentimental: huh?
Pratglad: haha, ganska ofta vaa
Beroende: av pepsi..

 

 

Nästa vecka börjar livet - på riktigt. Och jag känner på mig att det kommer blir bra. Jävligt bra!

/Gullman

SKRIVET: 2011-04-27, kl 23:44:05 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

sliten

Känner mig rätt så sliten just nu faktiskt. Hade ju stalltjänst imorse och var klar runt 20 över 7. Då var det bara att ringa Sarski eftersom att vi skulle gå morgonpromenad. Vi gick mupprundan som tog undefär en kvart innan vi käkade frukost. Så redan på morgonen var jag väldigt trött..

Sen har det varit lektioner hela dagen, somvanligt. Efter skolan fixade jag med Pelle i stallet och lite så. La in rätt mycket halm eftersom att hans hovar har börjat ta stryk över att behöva stå inne på torv helatiden, så nu fick han torrt och mysigt. :)

Efter det hände inte så mkt. Chillade runt lite bara och inge mer med det. Känns trist att inte ha ngn häst att rida efter middagen. Känns som eh halv evighet mellan middagen och kvällsfikat. Inte alls roligt, fast endå rätt skönt. Konstig känsla.. Hursomhelst så var dagen (kvällens) "to-do" att mocka hagen. Lättare sagt än gjort. Jag ville seriöst typ ta livet av mig. Har typ aldrig varit med om något så jobbigt och slitande. Man tänker att det inte är så mkt skit, men joo det är det! Bar kärror som var hur tunga som helst upp och ner mellan gödselstacken och hagen. Fyfan för det! :(
Efteråt mådde min rygg inte så värst bra kan jag tala om. Orkar inte att det ska börja göra sådär svinigt ont igen. Men jaja, har vant mig vid smärtan, börjar bli en del av livet..

Efter kvällsfikat var jag och Sarski hurtiga igen. Gick flisen två varv, i solnedgången. Känns så himla skönt att bara vara ute och gå och prata om allt möjligt. Fett najs! :D



/Gullman

SKRIVET: 2011-04-27, kl 19:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

- Den nyaste bilden på dig själv.


(Tidsinställt inlägg från 19/4 haha..)

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-27, kl 08:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

- En tokig bild.



/ Emma

SKRIVET: 2011-04-26, kl 17:44:41 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

tillbaks till verkligheten

Har ju inte bloggat så mkt nu i helgen. Dels för att skolans internet suger k*k och sen för att jag inte har haft lust (hänt lite grjjer mm). Men nu är jag tillbax igen, som aldrig förr, haha!
Nejmen ska verkligen ta tag i det här nu, asså verkligen ;) (Säg jättegärna till om det är något speciellt som ni vill att jag ska skriva om).

I helgen så har det ändå inte hänt så mkt saker. Har ju jobbat i travstallet och tagit hand om skolans mysiga travhästar, vilket är jättekul. Har verkligen inga problem med att vakna innan kl 6 å gå ner till stallet. Snarare tvärtom! Älskar att bara stå och mocka i all oändlighet och lyssna på radion. Fixa allt foder och framförallt släppa ut ett gäng glada hästar i hagen, speciellt när det är så fint väder! :D
Men hursomhelst så har skolan dragit igång igen. Kul att träffa alla igen (okej, nu låter det som om det har varit typ sommarlov eller ngt) men iallafall. Har gått runt i shorts hela dagen och inte frusit, underbart!

Pelle vilar fortfarande och ska gå ner lite senare och borsta å fixa med honom. Har ändå varit i stallet från att jag slutade tills nu typ. Eller ja, har käkat middag och lite så oxå men ändå. Har hjälpt till med stalltjänsten eftersom att nästan ingen annan ställer upp. Har absolut inga problem med det, däremot alla som är negativa och så. Men komigen, de e inte ens ansträngande så förstår verkligen inte varför man inte ställer upp på varandra. Men 'what comes around, goes around', eller hur var det nu..? :)



Saknar att rida Pellbert.. :(

Imorgon ska jag typ tvätta hinkar och smörja + byta stigbyglar och lite så. Även tvätta täcken, schabrak och skydd. På torsdag eventuellt ska jag även åkta till Lillhästen i Stav för att inhandla lite nya täcken å andra nödvändiga saker.. Varför det förresten?


Ja, vad tror ni? :D

/Gullman

SKRIVET: 2011-04-26, kl 16:14:46 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Första praktikdagen

Jag mådde så åt helvete dåligt imorse, men gick faktiskt upp och åkte till praktiken (rättare sagt CYKLADE till Ribbylund och tog bussen därifrån - känn på den va!) trots det. Börjar 8 och slutar 15 varje dag förresten, och så var det ju idag också. Men det var rätt så chill, tur det för mitt huvud hade dött annars. Först så mockade vi lite, fixade lite foder, sopade och så, sen tog ut lite hästar, kollade staket i en hage, tog in hästar (dem släpper dem bara, så springer dem själv), borstade en häst, sorterade täcken. Det är typ det vi gjort idag. Och vi hade en halvtimmes fikarast och sen en timmes lunch också, det är soft. Satt och latade oss i gräshagen en stund också ;) Slutade lite tidigare, och jag och Jennifer gick till Ribby Pizzerian.

Kom tilllbaka till Berga för typ en halvtimme sen, och nu ska jag gå ner till min älskade pålle. Mocka, fixa höpåsar, kraftfoder och så vidare. Ha lite mystid med min prins också givetvis, saknar honom - fast jag träffade honom så sent som igårkväll.. Mattes finaste häst juuu! :)


Bild tagen för typ ett år sen :)

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-26, kl 08:55:44 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Gullmans svar

Här kommer mina svar från frågestunden. Tack för alla frågor! ;)

• Ska pelle åka?

Ja, det ska han tyvärr. Han åker hem i slutet av maj och kommer att stanna där.

• Ska du försöka hitta en annan häst?

Jag har faktiskt hittat en ny häst :)

• Vad har du tänkt i framtiden typ jobb osv?

Vet inte riktigt. Vill typ bli veterinär eller ngt sånt. Fast är ganska sugen på att åka utomlands och jobba med hästar oxå. Fast senare i framtiden så har jag tänkt bo i Australien och "jobba" som dykare. Det har alltid varit som en dröm att jobba med hajar, haha.

• Vilken gren gillar du mest? Tex distans, hopp, dressyr osv osv..

Självklart gillar jag att hoppa. Annars är trav väldigt kul! Vi har ju inte börjat med hästövningarna påriktigt än, men det vi har gjort hittills har varit roligt.

• Röker du?

Haha, nej det gör jag inte!

• Varför rider du inte på Pelle?

Han är tyvärr skadad så han vilar. :(

• Hur kommer det sig att du ridit Pijano? Berätta gärna hur han är att rida o.s.v.

Emma frågade om jag ville göra det, och självklart ville jag det! Han är väldigt speciell och svår att rida. Man måste verkligen göra helt rätt för att han ska göra rätt. Ingen häst "man bara sitter upp och rider". Nej nej, han är alldeles för komplicerad. Men när man väl har ridit in sej lite och han "lyder" så är han verkligen helt underbar!
Är ju typ medryttare på honom nu, så jag rider lite då och då. Och jag tycker att man lär sig mer varje gång. Men det har hänt att han ibland har varit lite väl galen så Emma fått sitta upp och säga till honom. Då har han ju självklart förvandlats till en liten ängel direkt. Så söt!


• Är Emma som hon är i bloggen i verkligheten? Vad tycker du om henne?

Haha, Emma är Emma lixom. Självklart så är hon mycket mer galen och så i verkligheten. Men åh vet inte rikigt vad jag ska skriva. Hon är absolut en av dem roligaste människor jag träffat och vi kan alltid hitta på roliga saker tillsammans, haha! Är väldigt glad över att jag träffade Emma, vi kommer göra sååå himlans många roliga saker tillsammans. Sommaren 2011 kommer bli den bästa! :)

• Hur lång är du?

Jag är 1,79 typ.

• Vrf skall du ej ha pelle längre ?? skall du hitta ny häst efter?

Han ska åka hem på sommaren på sommarbete. Och pga av en grej så ska jag inte ha honom de resterande åren på Berga. Och ja, jag har hittat en ny häst som snart kommer att flytta hit till Berga. Happyface! :D

• Vad har ni tävlat för klasser?

Jag har tävlat 0.90 & 1 m lokalt och en massa klubbtävlingar. Inte så mkt dressyr då jag tycker att det är tråkigt men där har jag iallafall tävlat LA.



Prada & Jag på Djursholms RK. :)


• Hur länge har ni haft era hästar?

Pelle har jag haft sen i mitten på augusti förra året och jag har lärt mig otroligt mycket under den tiden.

• Hur lärde ni känna varandra?


Somsagt så lärde vi känna varandra här på Berga. Kommer ihåg att jag tyckte Emma var rätt dryg i början och att hon pratade vädigt mkt ibland. Hon sa att hon hade en arab och min första bild av Pijano var att han var brun, svart man, lite strumpor och en bred bläs, haha - heeeelt fel!
Några dagar efter att elevhästarna hade kommit så kommer jag ihåg att hon longerade honom på ridbanan typ. Helt plötsligt så ligger han ner, stegrar, bugar och allt dedär. Jag tappade hakan typ :D


• Vad är det bästa resp. det sämsta med berga?

Hmm.. svårt att svar på, fast ändå inte. Berga är lixom Berga och det är helt underbart! Det sämsta (förutom att man inte får dricka etc.) är väl att det är väldigt mycket skitsnack.. I början var det väldigt jobbigt coh man kunde inte lita på ngn. Men man lär sig att leva med det helt enkelt. Det är väldigt god mat vilket är bra!

• Vad har ni för betyg/hur går det i skolan?

Jag har typ VG-MVG i alla ämnen tror jag. Eller asså ah typ. Men det går bra i skolan. Gillar att det är mkt variation på saker och ting. Roliga upplägg på lektionerna och sen mycket praktiskt. Det gör att det är "roligt" att gå till skolan varjde dag.

• Läser era föräldrar/släktingar/kanske lärare o.s.v bloggen?

Vet att min mamma typ läser bloggen ibland vilket e kul. Å sen så finns det vissa lärare/instruktörer som oxå läser (fast inte vågar erkänna). Haha, vi vet att ni älskar oss! Nä men ah, de e lite roligt ;)

• Hur mycket läsare har ni?

Heeemligt.. Haha nä men det kunde ju vara fler, wiiho! ;)

• Brukar ni festa?

Det händer..

• I.s.f vet era föräldrar om det/tycker dem det är ok?

Ja, det vet dem och de e okej oxå. Att inte bo hemma, vilket betyder att man måste ta ansvar helt själv + att ha ansvar själv för hästen gör att när man väl driker så dricker man med måtta, haha. Nä men typ ere så. Dem litar på en helt enkelt!

• Brukar ni festa och ses och sånt utanför skolan/stallet?


Om vi gör, haha! Vi gör allt möjligt oxå. Älskar att gå lååååånga promenader mitt i natten :)

• Hur "hittade" du Pelle? :)

Våran fritidsledare Jenny (som jobbade på min ridskola) ägde Pelle förut när hon gick på Berga. Så hon typ visade lite bilder och så från den tiden. En dag så sa hon att han låg ute på annons, så då ringde vi och frågade om vi fick ha honom på foder och det fick vi, vilket jag är väldigt glad över. Så vi åkte och provred och det gick väl sådär kan jag säga. Men jag ville ändå ha honom. Så en vecka innan skolan började så pkte vi dit igen, red och fixade med papper och sånt. Wiho, va glad jag blev :D Han är verkligen en häst som har lärt mig mycket. I början så gick det typ åt helvete att rida. Men nu i slutet så var det verkligen vi.
Men jag har iallafall Jenny att tacka! ;)



Bilden lånad av Jenny ;)


/Gullman

SKRIVET: 2011-04-26, kl 08:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

- En bild som du alltid skrattar åt.



/ Emma

SKRIVET: 2011-04-25, kl 23:38:30 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Slut på lovet då

Nu var lovet slut. Eller om typ en halvtimme snarare. Stalltjänsten är också slut, men inte får man sova ut för det - måste typ gå upp ännu tidigare eftersom jag har praktik nu i två veckor. På Blåkulla, ridskolan alltså. Någon av er som rider där? Dock håller jag typ på att bli sjuk, kul - jättekul. Alltid ska det vara nått liksom ;) Men det löööser sig!

Tänkte lägga upp en planering på Pijanos träning för veckan, men kände att det inte var någon idé. Har ju ingen aning om hur länge han kommer vara öm i ryggen.. Så får bli en vecka oplanerat för en gångs skull. Men det blir nog bra. Veckan för mig kommer se ut så att jag åker vid typ 7 varje morgon till praktiken, slutar vid 3 och då tillbaka till Berga och ta hand om hästen. Typ så. Bara typ det som händer med andra ord. Kommer nog varken hinna eller orka något annat..

Hörs imorgon!

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-25, kl 23:28:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Smakprov

Foto: Amanda!













Vill ni se mer..? ;)

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-25, kl 23:04:17 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

tar nya andetag

uppdaterar imorgon.

/Gullman

SKRIVET: 2011-04-25, kl 19:38:50 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Emmas svar del 1

Nu kommer svaren på frågestunden! :D Eller ja, första delen av svaren ;)

¤ Vet att du inte vill säga priset du köpte pijano för, men var han billig eller dyr om man säger så? :)
- Svar:
Öh.. Alltså anledningen till att jag inte säger vad jag köpte honom för, är för att mamma och hans förra ägare inte vill det :P Det är ju svårt att svara på den frågan, beror ju på hur man ser "billigt" och "dyrt". För vissa kanske det är iiingenting, för andra alldeles för dyrt, om du förstår vad jag menar? :) Helt ärligt tycker jag att priset var ganska rimligt ändå när det gäller Pijano. Egentligen så är han myyycket mer värd än det jag köpte honom för, eller iallafall nu (så OM jag hade velat sälja honom hade det varit för betydligt mer pengar), men samtidigt var det ju egentligen för dyrt ändå för min familj liksom.

¤ Ska du vara med i landslaget i WE iår? :)
- Svar:
Nej, inte som det ser ut :( Tävlingarna har ju legat på noll för våran del senaste tiden, och så finns det lite andra anledningar till att det troligtvis inte kommer bli möjligt..

¤ vad skulle du välja, få tillbaka Q och aldrig få träffa pijano igen eller ha det som det är nu?
- Svar:
Skulle gissa på att du är någon som känner mig/har följt mig på bdb eller bloggen sen tidigare, och då borde du veta att jag HATAR just den här frågan ;) Det är väl rätt självklart att jag inte kan välja..? Skulle det komma upp och vara möjligt skulle jag nog bli sinnessjuk och skjuta mig själv typ.

¤ Vad har ni tävlat för klasser?
- Svar:
Jag har tävlat LA i hoppning på ponny, 110 i hoppning på storhäst, Msv dressyr och Msv WE :)



¤ Hur länge har ni haft era hästar?
- Svar:
Jag har "haft" Pijano sedan 2008, men inte ägt honom. Köpte loss honom helt för snart ett år sedan :) Men han kändes som min innan det, så det var inte så jättestor skillnad förutom att han blev min på pappret också ;)

¤ Hur lärde ni känna varandra?
- Svar:
Det var när vi började här på Berga! Jag minns att jag tyckte Gullman verkade vara största snobben i början, med massa märkesridkläder hahah.. Kommer du ihåg mer hur vi lärde känna varann Gullman..?

¤ Vad är det bästa resp. det sämsta med berga?
- Svar:
Det bästa är internatet, hästarna och så vidare. Och för att inte glömma dem, dock få, personerna som verkligen är så jävla grymt underbara. Det sämsta.. Hmm.. Borde inte säga för mycket, men kan ta lite "ytligt" hehe. Vissa regler som är lite överdrivna.. Allt skitsnack och så vidare, och så finns det säkert maaassa mer!

¤ Vad har ni för betyg/hur går det i skolan?
- Svar:
Det har gått asdåligt. Mina betyg är rikssämst. Men det ska fixas förfullt nu innan sommaren, tro mig när jag säger det! Det är det första jag ska försöka göra, ta tag i alla rester och ge gääärnet!

¤ Läser era föräldrar/släktingar/kanske lärare o.s.v bloggen?
- Svar:
Jag vet rätt många som läser, familjen, lite släktingar, och så några instruktörer/lärare på skolan givetvis ;) Dock tror jag absolut att fler typ lärare sitter och snokar utan att våga erkänna det haha! :D

¤ Hur mycket läsare har ni?
- Svar:
Tillräckligt? Näe, för lite just nu ;)

¤ Brukar ni festa?
- Svar:
Hehe ja..



I.s.f vet era föräldrar om det/tycker dem det är ok?
- Svar:
Om inte annat vet mamma nu då.. Hahah, men ja. Annars hade jag varit jävligt skillad om jag lyckats ljuga alltid med "filmkvällar", "grillkvällar" och allt vad nu alla kör med.. Så dåliga! Säger jag till min mamma att jag ska på filmkväll eller grillkväll är det då fan det också, och ingen röjfest ;) Alltså, likabra att bara vara ärlig liksom. Min mamma litar på mig, så jag får göra vad jag vill, komma hem när jag vill - så länge jag berättar vart jag ska. Haha hon  säger typ varje gång jag går utanför dörren "Ta det lugnt, lova att ring om det händer något" och så vidare :P Gulliga mamma!

¤ Brukar ni festa och ses och sånt utanför skolan/stallet?
- Svar:
Alltså jag och Gullman..? Jadååå!

¤ Hur kom det sig att du fick köpa Pijano?
- Svar:
För att hans förra ägare tyckte att jag skulle ha honom helt enkelt ;) Nejmen hon såg till Pijanos bästa, och han hade aldrig sålts ifall inte jag ville köpa honom. Svårare än så är det inte.

¤ Brukar du låta andra rida Pijano? Vilka är det som har fått göra det och varför?
- Svar:
Nja.. Förut fick typ ingen sitta upp på Pijano, av säkerhetsskäl ;) Men nu på senaste har det väl varit lite mer hihi. Dem som fått rida honom under tiden jag haft honom (räknar inte att sitta på honom, skritta ett varv och sånt då :P) är först och främst min kompis och fd. hästskötare på tävling, Felicia. Hon känner Pijano superbra, dock kanske hon gillar honom lite mer från marken än uppifrån ;) Han har varit lite dum, men hon har inte åkt av honom iallafall!

Sen har min kompis sen flera år tillbaka, Issi, också ridit honom ett par gånger. Men hon totalvägrar numera, hon tycker han är livsfarlig och har sagt att hon inte vill "offra livet" för så 1 miljon haha! :( Det är några här på Berga som testat honom en gång, men det har blivit en gång och inte fler. Eller möjligtvis har han fått en andra chans, sen vill folk inte rida honom mer.. :P

Gullman har ju ridit Pijano lite och till och med hoppat några språng, han är snelhest mot henne så det fungerar kalasbra för att vara Pijano med andra ryttare liksom ;) Och sist men inte minst, våran fritidsledare Jenny då. Hon har ridit honom flera gånger och det har också gått prima! Tror det var det.. Det är liksom dem som ridit honom ordentligt, alltså i alla gångarter och sånt.

SKRIVET: 2011-04-25, kl 19:24:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Dåligt

Go'kväll! Tänkte sammanfatta gårdagen och dagen lite kort sådär. Igår skulle ju Angelica kommit ut och fotat, men hon var sjuk så det blev inget med det. Men hade stalltjänst på morgonen, och sen vid 10 typ åkte jag, Gullman och Frida (och Sally) till VH, och gick tillbaka sen. Gick ner till stallet igen för att lunchfodra och rida ut med Elin. Men Pijano var jätteöm i ryggen, så blev ingen ridning :(

Dock så gick jag ut och lät honom beta i typ 45 min, och sen gav vi oss ut på en rätt lång cykeltur! Haha, det var askul, tyckte vi båda och det gick hur bra som helst. Pijano både travade och galopperade brevid cykeln utan några som helst problem ;) Cyklade en bra bit på GP och sen runt lite random bara :)

 
Haha, sliten bild från igår och en lite halvrandom från idag ;)

Sen idag då, hmmm. Morgonfodring då, och sen gick jag upp till rummet för att kolla på ponnyakuten och big brother, men så var datorn så jävla seg, så somnade istället. Vaknade vid typ 12 och då gick jag i princip raka vägen upp ur sängen till bussen för att åka in till stan en sväng ;) Mötte Felicia och chillade galet med henne, sen åkte vi till VH, satt i solen och njöt av livet, och sen så kom Amanda och vi åkte tillbaka till Berga.

Plockade in hästar från hagen, och sen blev det lite fotografering av Pijano och sådär. Bilder kommer när Amanda skickat dem! Pijano var inte riktigt på humör för att samarbeta, men det gick bra ändå ;) Mycket mer hände väl inte sen. Nu sitter jag här själv och har precis käkat middag - intressaaaant! Ska snart ner till stallet och kvällsfodra, så vi hörs senare.





/ Emma

SKRIVET: 2011-04-25, kl 14:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Det var inte igår..

SKRIVET: 2011-04-25, kl 12:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

5 – Det här äter min häst

Detta är hur det ser ut just nu, dock så kommer jag ändra hans foderstat lite (sänka hömängden och sånt) inom en snar framtid, men iallafall haha :)

Morgon - : 3 kg, KRAFFT Sport: ½ l, Betfor: ½ l.
Lunch - : 3 kg.
Eftermiddag - : 3 kg, KRAFFT Sport: 1 l, "Special-vitaminer": 1 dl.
Kväll - : 5 kg, KRAFFT Sport: 1 l.



/ Emma

SKRIVET: 2011-04-25, kl 08:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

- Någon/några som du alltid har roligt med.



/ Emma

SKRIVET: 2011-04-24, kl 14:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Det var där det startade

Film från våran absolut första Pay & Jump, som var på hemmaplan..



/ Emma

SKRIVET: 2011-04-24, kl 12:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

4 - Min första häst

Skippar nr 3 - Rosetter, då jag inte är hemma och kan fota dem hehe.. Ändå inget speciellt intressant att se. Känns som jag har typ 90 % clear round-rosetter ändå, haha okej kanske inte riktigt - men nästan. Vet inte exakt hur många jag har, men det har blivit ett gäng, dock inte alls lika mycket som många andra har ;)



Men min första häst då. Min första HELT egna häst är ju Pijano, det visste ni kanske inte? :) Har varit delägare, fodervärd och så vidare tidigare, men helt helt helt egen, så ja.. Pijano. Jag fick ju liksom aldrig någon egen ponny eller så, utan har fått kämpa på tävlingar med ridskoleponnyer och så med medryttarponnyer. Meningen var ju dock aldrig att jag skulle köpa Pijano heller, men så blev det - och tacka gud för det, undra hur mitt liv sätt ut annars.. Vägen fram tills det blev vi två på riktigt är lång och komplicerad, kanske något ni får höra om någon annan gång.. Men jaaa. Vad mer ska man skriva nu då?



/ Emma

SKRIVET: 2011-04-24, kl 10:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

24 april

För exakt 3 år sedan, red jag det första ridpasset på två månader (pga att hästen varit skadad och haft boxvila) på min älskade kung Tudor. Jag minns verkligen den lyckan fortfarande, jag minns hur mycket jag njöt och hur riktigt lycklig jag var. Det var tider det. Precis tre hela år sedan.









Och för exakt 2 år sedan, red jag Pijano barbacka. Jag kommer lika väl ihåg den dagen. Han stack med mig i skogen och mamma som gick med var helt livrädd ;) Kommer ihåg att vi plaskade lite i vattnet den dagen också, för första gången! Haha aw.. Det var ett tag sen nu. Eller ja, exakt två år ;)



  





/ Emma

SKRIVET: 2011-04-24, kl 09:55:38 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

...



Jag kan inte förstå. Jag vill inte förstå. Förut, var du tryggheten, var du den jag visste att jag alltid hade - oavsett vad, var du min bästa vän och ljuset i mitt liv. Vareviga dag fanns du där, väntade tålmodigt och gav mig så mycket. Hela tiden. Det var du som var det mitt liv kretsade runt. Jag kan inte förstå att allt det där bara finns kvar som blekna minnen. Jag vill inte förstå att det är slut. Jag kommer aldrig någonsin kunna få tillbaka det där. Det är försent nu. Det har varit försent ganska länge. Men vissa dagar behöver jag dig lite mer än andra. Jag kan inte förstå, att du inte finns mer. Jag skulle verkligen behöva dig ibland. Om det så bara var för en sekund.

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-23, kl 23:10:22 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Jag kommer aldrig sluta sakna dig



/ Emma

SKRIVET: 2011-04-23, kl 22:39:42 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

En bild säger mer än 1000 ord..

Här kommer 32 från dagen :D
Finaste hästarna (och Frida)! ♥
/Gullman

SKRIVET: 2011-04-23, kl 22:22:30 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Wiiiiiiieee

Imorgon kommer bästa fotografen Angelica ut och fotar mig och Pijano! :D Hon har tagit ruskigt fina bilder på oss genom åren, så det ska bli himla kul att få lite nya! Här är några av dem hon fotat på oss.. Så jävla underbara! :D

















/ Emma

SKRIVET: 2011-04-23, kl 21:29:37 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Sista chansen

Nu är det sista chansen med frågestunden, svaren kommer upp imorgon! :) Fråga i detta inlägg, ifall det är något - vad som helst, ni vill veta!

/ Absolut Elit - Gullman & Emma

SKRIVET: 2011-04-23, kl 17:28:02 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Hoppning i mitt ♥

Somsagt så hoppade jag Pijano idag på stora ridbanan. Ställde bara upp ett sockerbitshinder, ett räcke med galoppbom framför och en oxer, orkade inte bära mer haha.. Men skrittade först fram ute ett bra tag, och sen blev det en riktigt noga och lång framridning. Mycket öppnor och slutor, övergångar, halter, ryggningar och så vidare. Krävde att han var riktigt lyhörd för hjälperna då jag vet hur het han blir när han inte fått hoppa på ett tag annars ;)

Han lyssnade tillsist riktigt, riktigt fint, och var lösgjord och bärig. Hoppade fram på räcket, och han blev helt överlycklig. Överhoppade sig som sjutton och la lite kickar i landningarna haha ;) Sen skuttade vi över den lilla oxern och då höll han verkligen på att hoppa mig ur sadeln totalt! Han tyckte inte det var värt att ta ett litet skutt, utan riktig hoppning skulle det vara.. Trimmade lite på marken som paus sen, mycket skritt och halter blev det då igen.

Sen kom Jenny helt överraskande och erbjöd sig att fota haha! :D Dock slutade det med att hon fick vara min tränare.. Jag var så grymt oseriös och bara allmänt lycklig över att hoppa så det fanns en del att jobba på haha! Hoppade alla hinder i lite olika kombinationer med massor av volter, och efter lite "tränar-hjälp" fick jag iallafall lite bättre ordning på knasbollen ;)

Höjde upp räcket och oxern lite, dock var det ju inte direkt jättehögt egentligen, men iallafall. Det var riktigt länge sen vi hoppade liksom såhär ordentligt, och båda är väldigt ringrostiga känner jag. Speciellt jag. Hahaha, har typ ingen balans kvar känns det som, min sits är åt helvete och så vidare.. Men det blir nog bra efter lite mer "rutin" ;) Pijano ballade dock ur totalt när vi hoppat klart hahaha.. Så kan det gå när jag är så oseriös och han så taggad. Bushäst, flög i luften lite hit och dit :) Travade av honom länge och sen skrittade vi ut rätt länge igen.

Tack sååå mycket bästa Jenny för hjälpen med bilder, träning och hinder och så vidare! På din födelsedag och allt, här snackar vi snelhest! :D















/ Emma

SKRIVET: 2011-04-23, kl 16:57:31 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Muppar haha

Hahahaha.. Pijano och Jenny, otroligt söta! :D







SKRIVET: 2011-04-23, kl 16:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Smutsig häst?

Jag älskar verkligen den här tiden på året. Dock så är det inte sådär jätteroligt när hästarna kommer in från hagen och ser ut som lermonster hela bunten. Leran har ju nästan torkat helt nu, men lite finns det allt kvar..

JALLE

Före



Efter



Lite renare blev han allt, sötnöten! ;)




/Gullman

SKRIVET: 2011-04-23, kl 14:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

öh..

Ett tips till er som har hästar som lätt får skavsår från grimman:



Gjord av engelskt läder och äkta fårskinn.
Finns att köpa HÄR!

/Gullman

SKRIVET: 2011-04-23, kl 12:36:30 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Uppdatering var det ja!

Nämen tjaaa! Har inte haft nått kul att blogga om, därav dålig uppdatering säger vi. Det här är inte heller något intressant, men iallafall :P Stalltjänst imorse då, mockade 6 boxar. Sen åkte jag och Sara och handlade och på en liten roadtrip hihi. Efter det har jag verkligen inte gjort någonting, käkat frukost och dunkat musik. Men inte sovit iallafall! :) Nu tänkte jag snart gå ut och bygga lite hinder, sen gå ner och ta in pållen för lite hoppning som står på schemat idag. Kul! Gullman ska typ fota, och kanske hoppar hon några språng också ;)

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-23, kl 12:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

7, en bild du aldrig lagt upp



Jag & Coquin, Emma & Felix (?)
Efter att Coquin var såld och hade flyttat till Ulriksdals Slott, februari förra året tror jag att det var.
Saknar ♥

/Gullman

SKRIVET: 2011-04-23, kl 12:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Kungen



Jag vill inte att du ska ha ont.. vill inte vill inte vill inte
Bli bra nu, snälla

Älskar dej ♥

/Gullman

SKRIVET: 2011-04-23, kl 11:12:38 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Skön morgon!

Underbar morgon i stallet imorse. Sov hos Sarski inatt (på en trebent soffa), haha, så hade lite närmare till stallet på morgonen. Var väääldigt trött kan jag säga. Men trots det så gick det jättebra med stallet. Mockade klart och så väldigt fort, men vi fick för oss att det var jättekul att städa, så först städade vi vid halmen/höet och efetr det i sadelkammaren. Imorgon ska vi putsa all utrustning oxå, wiho! :D

Sitter nu i barren och käkar frukost (nudlar..). Snart kommer Maja & Edris och kanske Ina hit och hälsar på. Är galet taggad, har inte träffat dem på aslänge juuu! Vet inte riktigt vad vi ska hitta på, men något roligt ska vi allt göra. :)

Och idag fyller världens bästa fritidsledare Jenny år!
STORT GRATTIS TILL DEJ (ja, jag vet att du läser det här) :P



Jenny å Pelle på Berga för ett x antal år sen! :)

/Gullman

SKRIVET: 2011-04-23, kl 08:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

- En person som alltid gör dig glad.



/ Emma

SKRIVET: 2011-04-22, kl 23:13:38 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Ibland förvånar min häst mig!

Lång härlig dag idag :) Åkte till Berga, storstädade i stallet. Eller skurade boxväggar, krubba och vattenkopp med hjälp av snällaste Issi hihi. Sen smörjde vi lite också, duktigt värre! Tog in Pijano och tränade lite på att leda honom medan jag cyklar, gick galant. Han sprang glatt brevid som en liten hund haha!

Tömkörde honom idag, med grimma + nos och nackludd. Och herregud vad förvånad jag blev.. Han var huuur fin som helst! Inte ett dugg tjafsig, gick i superbra form, både hög och låg, och lyssnade bättre än han någonsin gjort på töm. Kommer garanterat fortsätta med grimma i fortsättningen ;) Jobbade rätt mycket på lite allt möjligt, skänkelvikningar, byten och så vidare. Så himla fin var han. Blir så stolt! Ååååh, min underbara prins! :D

Sen har jag och ett gäng andra åkt till VH och käkat och lite sådär. Mycket mer intressant har inte hänt idag, men det är häärligt. Livet leker!






Kände för att prova på höjden av lathet, och det fungerade också utmärkt! ;)

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-22, kl 22:55:25 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Pijanobus igår

Och hääär är bilderna på Pijano från igår, även dessa fotade av Julia! :D
































Mitt hjärtas prins ♥

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-22, kl 20:03:39 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Finaste Mona ♥

Bilderna från igår på Monis, fotade av bästa Julia! :D

















Åh, världens finaste Mona. Är riktigt kär i den här hästen.. Helt sjukt. Kan ni förstå att hon faktiskt är en TRAVARE, alltså inte ridtravare, utan en riktig travare. Och hon är så fin, så jävla fin. Känns myyycket finare än på bilderna till och med..

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-22, kl 13:34:54 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Morsning!

Snart ska jag ut till gröna sköna Berga, där resten av lovet kommer spenderas med stalltjänst och så. Men det gör inte så mycket, ska faktiskt bli mysigt till och med. Hörs med uppdatering där ifrån sen!




Haha, jag och mamma i ett nötskal..?

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-22, kl 12:51:35 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Bergabilder

Hittade lite bilder på Berga som jag tog i typ höstas. Kan lika gärna dela med mig lite, hehe :)
Nästa gång jag e hemma ska jag ta med mej kameran, woop woop!













Stora ridbanan..



Skyltar överallt





Maskinhallen





Bästa traktor 3



Maskinhallen



"Spolspilta" för traktorer



Halmbalar..



Höbalar..



Ridhuset



Elevstall 1



Elevstall 2



Travstallet





Travstallet, Elvstall 2, Mamma-stallet och till höger Elevstall 1



Elevstall 3 och Ridstallet



Ridhuset, ingång till salar och gym



Lilla allén



Baracker och fotbollsplanen i bakgrunden (+ stora allén)



Skolhuset



Lilla allén: Baracker till vänster å skolhuset till höger



Sjukhage och maskinhallen i bakgrunden



Pelle i hagen







Traktordäck fungerar utmärkt som blomkrukor ;)



Bara lite av alla bilderna (orkade inte ladda upp fler) hehe..
Har ni några frågor om skolan eller så är det bara att fråga på. Och glöm inte frågestunden heller :D

/Gullman



SKRIVET: 2011-04-22, kl 12:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

6, en bild på dig och en vän du inte varit med på länge



Alex.
(Bilden är fotad av ngn random som jag inte har en blekaste aning om vem de är. Haha, var ute och red i skogen på Winnipeg och helt plötsligt kommer Alex å ba "Heeeej!". Fett roligt :D )

/Gullman

SKRIVET: 2011-04-22, kl 08:57:03 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Travis

Morgonen i travstallet var verkligen mysig. Trodde att jag skulle vara jättetrött och seg, men inte då. Jag och Frida fixade stora stallet och Hanna tog mamma-stallet och utehästarna. Vi valde oxå att inte ha några passhästar, utan tempade den som var på tur och likaså med mockningen. Kändes mycket smidigare och att det nästan var snabbare så oxå :)

Vi blev klara för typ 20 min sen, så nu sitter jag i barren och ska snart äta maten som jag inte har. Får bli Pepsi till frukost, fungerar utmärkt! :D

Har verkligen ingenting att göra fram tills kl fyra. Känns rätt skönt. Ska nog sova hela dagen :D



Bara för att det är på Berga man hoppar över soffor med travhästarna.. :D

/Gullman

SKRIVET: 2011-04-22, kl 08:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

- En bild som gör dig glad.



/ Emma

SKRIVET: 2011-04-21, kl 22:19:12 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Glassigt avslut på en underbardag!

Sitter i barren nu med bästaste Frida. Vi har har precis varit i VH och handlat glass och lite andra (o)nyttgheter inför stalltjänstjobbish (somsagt, jobbar i travstallet nu i helgen). Glassen var lite random men väldigt god!

Vad har händ mer under denna dag då?
Jo, det har för det första varit väldigt fint väder. Sedan har jag gått runt på stan med Olle & Micke. Köpte bara ett nytt skal till min iPhone och självklart mat på Donken (ett måste!) :)
Påvägen tillbax till Berga så gick det ju självklart ingen buss så vi fick gå helt enkelt, hehe..

Nu flummar vi litegrann här i barren vilket vi inte ska göra i bloggen. Ska snart sova oxå!

Godnatt! ;)



Frida och Anna K. ♥

/Gullman (& Friiiida)

SKRIVET: 2011-04-21, kl 20:31:09 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Glöm inte!

Frågestunden ;) Kommentera detta inlägg!

/ Absolut Elit - Gullman & Emma

SKRIVET: 2011-04-21, kl 17:47:55 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Hinner inte nu haha

Det kommer massa bilder på Mona och Pijano från nu i eftermiddag imorgon, hinner tyvärr inte lägga upp alla nu. Men red iallafall först Mona, på stora ridbanan. Hon var fin redan från början av passet, men hon var nog lite trött från igår ;) Orkade inte alls lika mycket, men fin var hon såklart ändå! Hittade henne bättre i skritten idag än igår iallafall! Red inte så länge eftersom hon inte riktigt orkade jobba så mycket.



Efter Mona fick Pijano komma upp även han på stora ridbanan. Red barbacka (som vanligt alltså hehe), och han var dunder påhugget. Trodde att det även här skulle bli tårt-varning men icke sa nicke ;) Men han är ju busig som en b-ponny och envis som en åsna. Knäppa häst. Blev inte ett speciellt långt pass med honom heller, fast det var för att inte jag orkade - Pijano hade nog mer än gärna fortsatt några timmar. Travade över lite bommar, mycket mer avancerat blev det inte. Förutom alla gångarter och allt basic alltså.



Massor av bilder på dessa två kommer alltså imorgon! :D Blev lite smakprov iallafall..

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-21, kl 17:34:22 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Joggis Love

Efter Jalle red jag Yoggi igen, med min hoppsadel och på stora ridbanan :) Tränade lite på galopp, och hon var så himla duktig! Tog både höger och vänstergaloppen på första försöket, duktig pålle! Sen travade vi över bommar, och skuttade lite :) Jätterolig och SUPERPIGG var hon. Studsade runt hela tiden hon inte fick springa haha! På slutet skulle jag bara ta en sista galopp, och hon tyckte det var så kul att hon drog iväg och sen körde ner huvudet - och oj, tror allt att det var rätt nära för mig att behöva bjuda på tårta ;) Hahaha.












Det är Sara som har fotat bilderna! :D

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-21, kl 12:23:12 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Jailbird Singer

Första hästen jag red imorse var Jalle, har inte ridit honom tidigare :) Han var väldigt på tårna och så, men bra fin ändå! Red honom i min dressyrsadel och på stora ridbanan. Mycket skritt i början, och där släppte han efter och blev jättefin. I början i traven försökte han komma undan att jobba genom lite passgång och sånt, men det blev bra det också :) Hela passet gick ungefär ut på att bara få honom att coola ner, men red lite skänkelvikningar i slutet också haha!

Sara fotade lite bilder också, som kommer häääär.















/ Emma

SKRIVET: 2011-04-21, kl 12:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Ni kan inte ens ana

.. hur mycket jag saknar att tävla. Det är sjukt. Helt sjukt mycket.

















































/Emma

SKRIVET: 2011-04-21, kl 12:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

5, en gammal bild på digsjälv



Bild från 8:an tror jag, haha

/Gullman

SKRIVET: 2011-04-21, kl 10:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

2 – Presentation av min häst

Jaa, vad kan man säga om min häst. Eller snarare, vad kan man inte säga om min häst? ;) Finns massor, för Pijano är en riktig lirare kan jag säga. Typ Mulle, fast i äkta vara. Men okej, seriöst nu. Hans riktiga namn är Virgio Pijano, han är ett arabiskt fullblod på snart 15 hela år. Han är en valack, men han kommer inte riktigt ihåg det alltid, utan tror att han fortfarande är hingst och sådär. Alltså, jag kan typ hela Pijanos livshistoria, men ändå vet jag inte riktigt vad jag ska skriva om honom haha. Men okej, försöker ändå.

Pijano älskar att jobba, han älskar att röra på sig och visa upp sig. Han är löshoppar 140 med grym marginal, och är hoppad upp till 135 uppsuttet. Han är tävlad upp till 120. Han hoppar jättebra och har viljan och allt det där, det är bara det att han är så grymt svår. Han kräver grymt mycket för att KUNNA hoppa, han kraschar liksom annars. Bokstavligen talat. Som en tränare en gång sa "Att hoppa en hel bana på typ 1 m på den här hästen är som att ha ridit en världscupsbana på 160 på en vanlig häst".



I dressyren kan han vara riktigt, riktigt fin. Han kan ju massa kul, typ alla rörelser grand prix hästarna kan. Piaff, byten i varje, galoppiruetter, galoppslutor och så vidare. Men sen måste han vara på humör för att visa att han faktiskt är utbildad ;) Han kräver att precis ALLT är perfekt för att göra någonting, han är riktigt pedantisk på hur man rider, och ibland känner han inte för att bjuda till även om man gör allt perfekt. Lilla divan ;)



Förutom det är han en riktig hejare på att hoppa terräng, galoppera i maxfart och lära sig massa roliga tricks. Han kan trick som bland annat stegra, stegra-snurr, buga, kompliment, ligg, spela död, spansk skritt, sitt och så vidare. Även de mesta uppsuttet, vissa till och med bättre uppsuttet än från marken. Sen älskar Pijano att man bara busrider och sånt också, givetvis då hela han är som en busig liten b-ponny.



Han har ett jäkla humör ibland, kan bli riktigt tuff, men samtidigt jättekänslig, busig och så vidare. Han har verkligen allt. Och då även dåliga delar inräknat ;) Jag måste säga att han är både den roligaste och absolut svåraste hästen jag någonsin suttit på, och att han är lite krånglig brukar de flesta som suttit på honom intyga. Han är riktigt speciell med det här att andra rider honom, han skickar mer än gärna av folk brutalt ifall han känner för det. Buse! Men han har egentligen ett hjärta av rent guld, tro mig.

Det går inte att beskriva så mycket hur Pijano är, för folk kan nog inte förstå förrän man lärt känna honom. Han är ruskigt speciell, mycket mer har jag inte att säga. Han är min drömhäst, och det finns ingen som jag älskar så mycket som honom. Älskar allt med honom, speciellt hans personlighet. Han är.. obeskrivlig egentligen. Finaste, finaste, finaste hästen!

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-21, kl 08:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

- En bild från i somras.



/ Emma

SKRIVET: 2011-04-21, kl 00:30:49 | PUBLICERAT I: Absolut Elit



I feel the sun creeping up like tick tock
I'm trying to keep you in my head but if not
We'll just keep running from tomorrow with our lips locked
Yeah, you got me begging, begging

Baby, please don't go
If I wake up tomorrow will you still be here?
I don't know if you feel the way I do
If you leave, I'm gonna find you
Baby, please don't run away

Never run away.

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-20, kl 23:28:29 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Kommer ni ihåg..?

.. reklamfilmen vi var och spelade in här för nån månad sen? Här har ni två "bakom-kulisserna"-bilder haha! Mer får ni veta senare...





/ Absolut Elit - Gullman & Emma

SKRIVET: 2011-04-20, kl 21:29:33 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Longering

Hjälpte ju Sarski att longera hennes häst Izzie idag vilket var jätteroligt. I början var hon lite muppig och bara galopperade och hade sej (och gick på en asliten volt). Men efter ett tag så skärpte hon sig och började jobba ordentligt. Tror nog att hon tyckte att det var lite jobbigt å sådär, men det kommer bli bättre sen. Dessutom var det ju väldigt varmt idag oxå.

Innan longeringen pimpade vi henne lite men rosa lindor, rosa schabrak och det rosa tränset. Så jävla gullig! ;)



Ska förhoppningsvis longera henne nästa vecka oxå, wiie! :D

/Gullman

SKRIVET: 2011-04-20, kl 20:57:13 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Dagens ridpass

Ojoj, vilken härlig dag med massa hästar! :D Känns lite i kroppen nu eftersom jag inte är van att rida ens liksom en häst om dagen haha.. Men åh vilken värd dag måste jag säga. Underbara hästar, underbart väder, underbara människor och så vidare :D Men åter till hästarna: Alla fick vara fashion dressyrpållar idag, vita lindor (okej Pijano hade dock blåa..), dressyrspö och grejer haha.. Och jag hade minsan ridbyxor för en gångsskull. Men mina stövlar har gett upp, helt. Helt trasiga, ska slänga dem nu. Så måste köpa nya nu..

Wayside Moonlight - Första gången jag satt på den här stora svarta pållen som kallas Mona, och nu är jag helt kääär i henne! ♥ Så jävla fin, och riktigt rolig att rida. Trimmade på stora utebanan, mycket trav på voltspår. Finns inte mycket mer att säga än att jag tyckte hon var superrolig och superfin. Hon kan ju inte jättemycket och orkade inte jättemycket heller (för er som inte förstod det är det en av skolans travare alltså! :)) men åååh. Finaste!


Hittade faktiskt en bild på mig och Mona, tagen för någon månad sen haha :)

Joggis Love - Efter Mona red jag typ hennes motsats, Yoggi! Blev samma sak för henne, trimm på stora ridbanan. Vet inte riktigt hur jag ska beskriva henne, i början var hon en riktig pissmärr och tjurade så fort jag la på skänkeln haha. Men när hon slutade testa så var hon faktiskt rolig, och det verkade som hon tyckte det var kul. Jag gillar henne trots att hon är en bitch haha :D Det gick mycket bättre mot slutet, men hon släppte aldrig riktigt liksom.. Men imorgon kanske!


En bild från idag som Sara fotade på mig och Yoggi! :D

Virgio Pijano - Sen red jag såklart min prins också. Blev saaamma sak för han också, trimm på stora ridbanan. Utan sadeln dock eftersom han inte kan ha sadel just nu :P Han var superduperfin i början, från steg ett liksom. Men sen tog hans överskottsenergi över och det blev pannkaka i galoppen. Förstår faktiskt inte hur jag lyckades sitta kvar.. Men ingen tårta idag ;) Han gjorde dock en typ capriol rakt upp i luften och snurrade runt lite som en jävla rodeohäst.. Men sen var han fin igen. Tills han fick nästa lilla "ryck" och så höll det på lite så. Men mot slutet var han jättefin igen iallafall.

Skrittade honom för hand nu en stund på kvällen också.


Tyckte den här bilden som är tagen nu i vintras var ganska passande..

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-20, kl 20:56:59 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Videoblogg?

Nu har ni världens chans. Jo, det är så att vi två chillar galet här på Berga tillsammans just nu. Så vi tänkte göra en videoblogg.. Men om VAD?

Jo, det ska NI bestämma :D
Så berätta fort vad ni vill att vi kanske ska visa/göra så kommer det upp en videoblogg om kanske just det ikväll, roligt va?! :D

/Absolut Elit - Gullman & Emma

SKRIVET: 2011-04-20, kl 14:05:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Hiss

Jag var bara tvunget att hissa någonting som är så genialiskt uppfunnet att den som har gjort det borde vara världens rikaste. Haha, nä men seriöst, silvertejp är verkligen det bästa som finns typ. Kan andvändas till typ allt. Har bland annnat lagat soffan i barren, Pijanos krubba, hängt upp bananer i trädet och sist men inte minst mina ridstövlar. Fungerade verkligen jättebra. Blev oxå "jättesnyggt" med lite extra silverränder, haha :)



Dragkedjan pajjade ju förra veckan (dock var det inte självaste dragkedjan, utan den där lilla flärpen). Men det var väl ändå på tiden, hade ju haft dem i snart 3 år. Mina älskade stövlar, som inte alltid har varit så älskade. I somras red jag aldrig i dem eftersom jag hade väldiga problem med att trampa ner hälarna. Det var väldigt jobbigt, även fast dem var supersköna!

Har inte bestämt mig för om jag ska köpa ett par nya stövlar eller så. Har ingen aning om vad jag vill ha för några heller. Har ni några tips på bra stövlar?
Tell me!
;)

/Gullman

SKRIVET: 2011-04-20, kl 13:45:13 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Har man tråkigt eller?

Jaa, det har man. Iallafall jag, haha. Sitter i soffan i barren, lyssnar på najs musik och kollar på Live-hästauktion från Holland. Gosh vilka fina hästar det är och rätt coolt att köpa en häst på auktion. Någon som gjort det och kan berätta lite hur det går till?



(klicka på bilden för att komma till hemsidan)

Kollar även runt på hemsidan på lite fina hästar, för skojs skull. För en av mina sköthästar (Wizard) som jag hade på ridskolan kommer nämligen därifrån. Även ett par andra hästar som står på Äppelviken. Så fina! :)


Wizard å Vacantos


Wizard igen :)

Näe nu ska jag väl hitta på något annat roligt att göra, kanske hänga tvätt, haha!

/Gullman

SKRIVET: 2011-04-20, kl 12:45:32 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Frågestunden!

Glöm nu inte att frågestunden - kommentera i detta inlägg! :D

/ Absolut elit - Gullman & Emma

SKRIVET: 2011-04-20, kl 12:42:58 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Tjenare!

Jag har verkligen ingen lust att sitta inne och blogga nu, är på så himla bra humör! Är på Berga, så dags att byta om och så blir det timmar nere i stallet idag. Är så himla sugen på att rida. Och köra. Och borsta. Och så vidare. Åh. Bara älskar allt just nu och nuuu ska jag inte sitta här och ruttna längre! :D



/ Emma

SKRIVET: 2011-04-20, kl 12:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

4, en bild från en tid du saknar



Sommaren 07,

Underbara bästaste finaste roligaste sommaren. Finns inga ord. Men däremot en låt.. :')
Jag - Frej - Zanna - Solomon - Nikki - Etina = ♥

/Gullman

SKRIVET: 2011-04-20, kl 10:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

1 – Presentation av mig själv

Ja.. Hmm.. Jag heter Emma Johanna Kristina Csendes Karlsson, fyller 17 år det här året sjukt sent på året och det suger. Kunde likagärna varit 95:a liksom. Sämst. Men aja. Jag bor från början på Södermalm i en stor lägenhet med min mamma, låtsaspappa, låtsassyrra, hund, katter, sköldpadda och fiskar. Men sen så började jag på Berga Naturbruksgymnasium förra året och bor på skolans internat under veckodagarna. Sen händer det att jag kommer hem till Söder ibland på helgerna ;) Förutom min familj jag bor med, har jag en till låtsassyrra som bor i Norrland, en storebror jag aldrig träffat och en lillebror som jag träffar alldeles för sällan. Lite krångligt :)

Mestadels kretsar mitt liv runt min häst, men resten handlar om att vara ute och festa, träffa vänner och bara flippa galet. Hemmakvällar är så långt ifrån min grej som det går, men börjar bli bättre på det också. Jag blir jättelätt uttråkad, och är mestadels helgalen :) Sånt gillar vi. Men bor somsagt på landet typ.. hela tiden nästan, och ja - Berga är Berga liksom. Lite annat om mig.. Jag är sämst på att passa tider, känns som jag är sen till ALLT vad det än är. Skola och plugga är tyvärr inte riktigt min grej. Inte laga mat, städa, tvätta eller så heller. Inga vuxenpoäng till mig - nej.

Annat om mig.. Hmm.. Jag älskar fart, spelar ingen roll om det är en moppe, havremoppe eller annat, men liksom.. Ah! :D Tidigare har jag jobbat i stall, fotograferat och lite sånt. Men nu har jag inte tid med det, tyvärr. Alltså, det är grymt svårt att skriva om sig själv.. Men jag uppfattas typ som bortskämd, snobbig, dryg och så vidare, och det stämmer faktiskt inte! :( Pengar för mig är lycka, och sånt där, men liksom.. Hur jag är när man lär känna mig brukar faktiskt chocka folk lite hehe. Jag har väldigt starka åsikter och står för vad jag säger och sånt där, men är väldigt annorlunda än vad många tror från början.

Mer får ni inte veta om mig, heido.


JAG :D Fast bilden är bara liiite gammal..

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-20, kl 09:02:40 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Rekordmorgon

Att kliva upp på morgonen är nog det jobbigaste som finns. Speciellt när man vet att man har mijoner saker att göra. Men ändå fast jag var seg som kola imorse så var jag och Sarski ändå rekordsnabba. Det var absolut inte så att vi stressade eller ngt, men vi har det bara i oss, snabbheten.

Vi blev klara för typ 40 min sen, så nu sitter jag i barren och käkar frukost (havrebollar & hallonsoda). Ska sova snart tror jag, lär behövas om jag inte vill dö av utmattning senare ikväll, haha :)

Men kan kort berätta lite om planerna för dagen:

Efter lunch så tänkte jag sola lite här utanför om det blir finare väder, just nu är det ju lite molningt. Sen innan intaget så ska jag hjälpa Sarski att longera Izzie. Ska verkligen bli jätteroligt, älskar att longera. Tycker det är kul att se hur hästen rör sig från marken och hur den verkligen jobbar. :)
Sen blir det intag av lite hästar sådär runt femtiden och efter det har jag ingen aning om vad jag ska göra. Kanske longera Puff om jag inte rider. Vi får se helt enkelt!

Går inte att ladda upp bilder så bjuder på en liten film istället.
Stubben och Vacantos, allsvenskan div.1 på Södertälje för ett par helger sedan ;)



/Gullman

SKRIVET: 2011-04-20, kl 08:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

- En bild på en tid du saknar.



/ Emma

SKRIVET: 2011-04-20, kl 01:47:12 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Börjar på nytt!

1 – Presentation av mig själv
2 – Presentation av min häst
3 – Rosetter
4 - Min första häst
5 – Det här äter minhäst
6 – Det här har jag med mig på tävling
7 – Mitt mål med ridningen
8 – Min bakrund
9 - Pinsammaste situationen med hästar
10 – En perfekt dag i stallet
11 – Min utrustning
12 – Hästbloggar jag läser
13 – Hästens utrustning
14 – Om jag skulle vara tvungen att byta häst med nån skulle jag välja
15 – Min drömhäst
16 – Mina drömmar
17 - Min önskelista
18 - Mina tränare
19 - Jag gillar
20 - En häst jag saknar
21 - Outfit
22 - Fula ovanor
23 - Jag gillar inte
24 - En hoppträning
25 - Jag måste träna på
26 - Meriter
27 - Mina rädslor
28 - En stund jag aldrig kommer att glömma
29 - Favoritmärke
30 - Bilder på mig från tävlingar
31 - Mitt drömstall

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-19, kl 22:26:42 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Lilla kanonkulan Pijano!

Här kommer löshoppningsbilderna från idag. Måste säga att min lilla arab har hopp i sig allt, det kan man väl inte säga annat om? Lilla studsbollen! Inte direkt som att man blir mindre hoppsugen när man ser han hoppa riktiga tigersprång över en bred oxer.. Men snart blir det ändring på det här, och såna här härliga hoppbilder även med mig på ryggen! ;) Finaste hästen, som är bara min!









/ Emma

SKRIVET: 2011-04-19, kl 21:59:25 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Stjärnan ♥





















/ Emma

SKRIVET: 2011-04-19, kl 21:34:08 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Frida Wikström

Det här inlägget har inget med hästar att göra. Inget med bloggen att göra. Eller jo. För mig har det. Eller nej, för det är så mycket mer än ett blogginlägg. För mig. Jag ska skriva ett inlägg om en av mina allra bästa vänner. Eller hon är mer än en vän, hon är som min syster. Som jag kan berätta allt för, som jag delar allt med. Sånt som jag egentligen inte delar.

Frida Wikström. Tar studenten nu. I nästa vecka. Och åker härifrån. Långt härifrån. Till Italien. Det finns ingen som kan förstå hur tom jag kommer känna mig utan henne. Alla minnen, det är helt sjukt. Alla timmar vi suttit och pratat i telefon om allt och inget. Alla oändligt många kvällar och nätter vi suttit uppe på Fridas rum. Genom lycka, sorg, minnen - både ljusa och mörka, genom hela vardagen. Allt galet och förbjudet vi gjort. Som ingen vet eller kommer få veta. När vi gått ut och gått i timmar i kolsvarta natten, när oändligt med tårar har runnit.

Jag är inte personen som gråter. Men nu rinner tårarna. Jag har egentligen inte ord. Ingen kommer kunna förstå vad Frida betyder för mig. Att hon funnits här. Vi två har verkligen varit en fest året om, både på gott och ont. Vi har haft förjävla fina stunder tillsammans, som har satt jävligt djupa spår i mig. Allt gick så fort. Från att jag tyckt att hon varit allmänt konstig och hon tyckt att jag varit en bortskämd snorunge, kaxig och dryg. Till att jag nu inte kan förstå att allt det här snart är slut. Det kommer vara så tomt. På kvällar, på helger, på lov. Det kommer vara så tomt. Jag känner mig som ett litet barn, det känns som en del av tryggheten snart är helt borta.

Min första tanke är att allt hade varit så lätt nu, om den där januarikvällen inte blivit som den blivit. Om vi inte hittade varandra, och förstod att vi hade så mycket gemensamt. Men. Jag har aldrig hittat en vän för livet på en sån här kort tid. Jag vet att Frida alltid kommer betyda lika mycket för mig, alltid, alltid, alltid. Även om hon inte kommer vara på en annan plats i världen. Att en person har förändrat mitt liv så mycket ändå. Att en person kan vara så underbar. Älskade älskade älskade vän. "Här med intygar jag att jag har sekretess. På riktigt, inte som skolsköterskan och alla andra idioter. - Emma Csendes, 2011-01-31 till föralltid".

Tårarna har tagit över orden. Just nu känns jag ganska halv. Även om hon inte åkt än. Men det är så nära. Och det skrämmer mig så mycket. Hur jag ska klara mig själv nu. Utan min andra halva. Det här är sjukt. Jag vill inte förstå. Fyfan vad det här är åt helvete.

Frida Wikström.

Du kommer aldrig kunna ana vad du betyder för mig, och hur mycket starkare du gjort mig. Du är världens underbaraste människa. Jag älskar dig, så jävla mycket. Du var som en pusselbit som fattades, och även om det suger så jävla hårt nu när du ska åka, så kommer jag aldrig ångra en sekund sen den där januarikvällen när du funnits där. Resten av det jag egentligen vill skriva, väljer jag att inte göra. Du vet, och det räcker så. Du måste förstå hur älskad du är. - To the world you may be just one person, but to one person you may be the world. Glöm inte, glöm inte allt det här när du är där nere och lever livet. Jag kommer inte glömma, inte en sekund.



/ Emma

SKRIVET: 2011-04-19, kl 21:27:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Härlig dag igen!

Vaknade hemma hos min käre vän Issi i Björkhagen, och åkte därifrån till Berga sen. Matchade inte riktigt bussen i VH så satt och schtekte med partymusik i öronen i solen, själv och det var så himla härligt! Dock lite kallt idag tycker jag allt.. Menmen! Hamnade på mitt rum i ett par timmar innan jag gick ner till stallet också, hur det nu gick till när solen sken därute och allt haha! :)

Myste med älskade hästen ett tag innan något vettigt blev gjort. Han och jag hamnade ett tag vid travstallet också, och en supergullig liten tjej satt på honom ett tag medan vi andra stod och snackade lite skit. Pijano somnade nästan, gullehästen ;) Han är snäll som ett lamm och står helt blixtstill när mindre sitter på honom hihi. Blir lite stolt, när man tänker tillbaka på hur det var förut hehe.. Nu står han liksom och verkligen sover. Och är så himla snäll. Den som säger att min häst är galen kan ju gå och lägga sig :) För helt ärligt, snällare häst går inte att hitta. Inte som han är nu, han är verkligen en ängel.

Sen löshoppade jag och bästaste Frida honom i ridhuset. Hade ett sockerbitshinder - 14 m - bred oxer. Pijano sprang runt och lekte med Frida medan jag plockade fram, HAHAH så himla söta var dem! Pijano visade sin "arab-sida" lite då och då också ;) Han älskar ju att hoppa så han blir lite väl ivrig ibland kanske.. Hehe.

Men alltså, han chockade sin matte som vanligt när jag löshoppar honom. Fan vilken jävla grym hopphäst jag har! :O Skojar inte, han hoppar helt vansinnigt bra alltså. Enligt mig då. Hehe. Men alltså. Wow. Grymmaste pållen man har liksom. Dock blev han lite trött och tappade lite självförtroende på slutet och ville inte hoppa lite högre höjder, så sänkte ner och avslutade rätt snabbt sen eftersom han var så trött (han är ju inte HEEEELT igång, eller jo men inte riktigt 110 % av kondisen är tillbaka, och sen var det riktigt varmt i ridhuset).

Jag och Frida kirrade sen lite grejer till grillkväll. Och sen var det grillning för hela slanten, jag, Gullman och Frida. Sen kom Sarski och joinade också. Myskväll, men vi failade ju lite och så vidare. Men sånt hör ju till. Wie! Sånt här gör verkligen att jag älskar Berga. Liksom själva grejen. Synd bara att jag inte får sova här på lov/helger om jag inte har stalltjänst. Det suger totalt. Men så kan det vara.













/ Emma

SKRIVET: 2011-04-19, kl 21:07:48 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

3, en bild från i somras



Escada.
Bilden är från ett ridpass i somras. Lägg märke till den überfina manen som ligger perfekt på båda sidorna (ja, jag tycker seriöst att det är fint). Vet att många säkert kommer att påpeka att det är fult osv. Men ni kan säga vad ni vill för hon är ändå världens finaste, hihi :D

/Gullman

SKRIVET: 2011-04-19, kl 20:57:53 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Känns som sommar

Snart kan jag nog kalla mejsjälv för grillmaster. Eller inte, haha. Vi har nämligen precis grillat här utanför barren, så himlans mysigt. Dock så vaktade jag inte grillen så bra, vilket ledde till brända korvar. Men så kan det gå, hehe ;) Antar att det kanske kommer upp lite bilder sen eftersom att Emma hade kameran med sig.

Hur gick det att rida idag då? Jo, det gick väldigt väldigt bra. Började med att rida fram på flisen så att han fick bli av med lite energi. Både skrittade, travade och galopperade och han skötte sig utmärkt. Stockarna var idag inget problem att passera vilket var väldigt skönt. När jag kom tillbax så skrittade jag ner till stora ridbanan och fortsatte ridpasset där. Och shit va fin han var. Helt från början travade han på lugnt och lyssnade. Galoppen var nog det allra bästa. Han galopperade verkligen vartenda steg, utan att öka förmycket och "springa ifrån" arbetet. Kunde både öka och minska galoppen och han bar sigsjälv jättebra. :)
Känns som om att det har blivit lite framsteg sen jag började rida honom. Både när man fattar galoppen och galopperar. Det är lixom mer kontrollbart nu och han har lärt sig att hitta stödet själv ;) Mycket roligt!

Pelle var en glad prick idag. Jag tycker det är så himlans synd att han måste stå inne nu när det är så fint väder :( Imorgon ska jag nog gå utanför stallet och sola lite med honom. Hoppas han uppskattar det! :)
Borstade på honom innan kvällsfodringen. Han har börjat få svullna bakben av att stå inne, så jag provade Back on Track-skydden på honom så får vi se om det har hjälpt imorgon bitti.



PELLE! :D

/Gullman

Glöm inte ställa massvis med roliga frågor till oss. Dem frågor som vi tycker är lite extra bra svarar vi på i videoblogg
;)

SKRIVET: 2011-04-19, kl 18:57:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Massor av bildbombsinlägg väntar!

Smygtitt på vad som väntar i kommande inlägg.. ;)









/ Emma

SKRIVET: 2011-04-19, kl 16:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

- En person som alltid ställer upp för dig.

Kör klart denna nu då haha.. Dålig jag är!



Väljer Pijano, det finns flera personer jag vill välja men alltså.. Dem vet att jag vet, så behövs inte att det läggs upp här. Men Pijano är ju ändå prinsen! :D

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-19, kl 15:06:36 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Glöm inte!

Vi är askassa på att svara på kommentarer - vi veeet. Men nu har ni faktiskt chansen att fråga vad som helst och få ett 100 % garanterat svar på frågorna! Fråga i detta inlägg, woopwoop!

/ Absolut Elit, Gullman & Emma

SKRIVET: 2011-04-19, kl 15:03:07 | PUBLICERAT I: Absolut Elit







Det är omöjligt att hitta underbarare varelser än er.

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-19, kl 14:32:30 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Tömkörningsbilder

























/ Emma

SKRIVET: 2011-04-19, kl 10:07:05 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

mitt allt





If I could be a superman
I'd fly you to the stars and back again

/Gullman

SKRIVET: 2011-04-19, kl 09:17:05 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Morgonpasset avklarat

Godmorgon allihopa!
Vaknade en timme innan väckarklockan av att jag frös jättemycket. Hade ju lixom inget täcke, hehe. Kunde inte somna om heller så jag lyssnade lite på musik och så. När alla andra vaknade så gick vi ner till stallet. Vi fodrade och släppte ut hästar. Efter det började vi mocka litegrann. Eftersom att det bara är 8 hästar i stallet så mockar man fyra var vilket går rätt fort. Packa höpåsar är nog det tråkigaste på hela stalltjänsten. Det tar lång tid och är bara jättetrist. Menmen..

Nu har jag precis kommit tillbax ner till barren och vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Slänga in lite tvätt i tvättmaskinen tror jag. Och koka lite makaroner, haha. Vid 11 ska jag åka in till VH och efter lunch rida Puff :)




/Gullman

SKRIVET: 2011-04-18, kl 23:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Smakprov från idag



Mina underbara älskade bebisar. Finns inga finare ♥

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-18, kl 22:33:45 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

O'boy, vilket vackert väder!

Ojojoj, kan inte minnas senaste gången en dag bara varit så.. härlig. Utan anledning liksom! :D Eller alltså.. Kändes ju som sommar idag, så underbart! Åkte ut till Berga och låg och chillade i gräset med Gullman, Johanna och Frida (och min vovve då ;)) ett bra tag innan det blev dags att gå till stallet.

Gjorde iordning Pijano utomhus, och sen tömkörde först ett varv runt Gamla och sen på lilla ridbanan. Han var rätt så duktig bitvis, men en riktig mupp då och då. Men mot slutet skötte han sig fint iallafall, och blev lite "ovan mark"-skolor hehehe.. Fin pålle. Bilder kommer tyvärr först imorn då dem ligger på andra datorn och jag inte hann lägga upp dem idag :(

Dock bjuder jag på ett par helkassa icke-hästbilder, tagna med iPhonen..








Busted Gullman, totalbusted haha!

Glöm inte frågestunden här nere!

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-18, kl 20:52:26 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Shit vilken dag

Vilken underbar dag! :D
Att ha stalltjänst brukar kanske inte vara det roligaste.. Men jag kan verkligen lova att dem som inte har häst här missar något väldigt speciellt. Känslan att vara här på Berga, en lovdag, när solen skiner, det är helt otroligt underbart!
Så vad har vi gjort idag då förutom VH och allt dedär?
Jo, efter lunchen så tog vi ut lite täcken utanför barren och la oss i solen och chillade galet med najs musik. Gick och klappade kossorna lite oxå, så jävla söta. Dem går ju i en hage precis utanför barren, mys!



Charmig bild på mig och ko :)

Chillade där ett bra tag innan jag och Emma drog oss ner till stallet för att tömköra Pijano och fota lite. Efter det så tog jag in lite hästar och gick sedan ner till barren och käkade lite. Fortfarande fint väder ute! :D

Bytte om till en väldigt fashion outfit innan jag och Johanna cyklade ner till stallet för att rida lite. Vi började rida fram på flisen och hästarna var typ galna. Puff kändes som en liten kanonkula och typ studsade på stället. Övertaggad ponny? JA! Haha, han vart lite skeptisk när vi skulle rida förbi terrängstockarna oxå, så söt.

När vi kom tillbax så red vi lite på stora utebanan och shit va bra det gick! Eftersom att han har vilat i helgen så chillred jag bara lite lugnt för att komma igång. Krävde bara att han skulle lyssna på mina hjälper och trava lugnt och inte bita sig fast i bettet. Och det gick verklgen jättebra. Lugnt och fint kunde vi jobba och han var verklgen fin. Trodde att han skulle börja muppa sig i galoppen och stanna och hålla på. Men icke då. Klockrena fattningar och allt flöt på så jävla bra! :D Stod i lätt sits för att underlätta så mycket som möjligt och för att han skulle bära sig själv vilket han gjorde kanonbra!
Travade sedan av, lugnt och fint, lång och låg. Fina häst!

Självklart red vi i solnedgången. Sådär jättemysigt!
Känner att stalltjänst verkligen är underbart vid den här tiden. Njuter av varenda minut faktiskt. Häääärligt! :D

Dagens ridoutfit:

Hjälm - Lamicell
Tröja - Henri Lloyd
Linne - Gina Tricot
Ridbyxor - Pikeur
Strumpor - Kingsland
Skor  - Reebok

Väldigt fashion om jag får säga det själv. Hahah ;)

Nu ska jag dra ner till Johanna och kolla på Deep Blue Sea, najsigt!

/Gullman

SKRIVET: 2011-04-18, kl 12:24:41 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Nu - mot Berga!

Godmorgon! Nu ska jag precis ta min lilla vovve och åka mot Berga. Superfint väder, så lite bilder ska det väl allt bli idag tycker jag. Pijano ska tömköras, och annars är det bara chill. Kan försöka muta Gullman till att fota när jag tömkör, har typ inga tömkörnings-bilder ju haha :D


Hittade en från i höstas haha..

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-18, kl 12:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

2, En bild på dig själv



/Gullman

SKRIVET: 2011-04-18, kl 12:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Himlens finaste ängel



Det är inte helt lätt att leva utan dig alltid. Även om jag gjort det rätt länge nu, och vant mig vid att du inte finns här hos mig längre. Är det inte helt lätt. Och det kommer aldrig bli helt lätt. Jag skulle behöva dig här hos mig ibland.

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-18, kl 10:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Tidsinställt från igår

DITT LIV
Vad heter du? - Emma.
I mellannamn då? - Johanna Kristina.
Vart bor du? - Södermalm och Västerhaninge.
Trivs du där? - Jorå.
Brukar du läsa horoskop? - Nej.
Har du körkort? - För traktor hehe.
Äger du några converseskor? - Har säkert några kvar sen förut, men använder inte.
Favoritdjur? - Häst.
Vad spenderar du dina pengar på? - Mest av alla pengar går ju till hästen.
Senaste konserten? - Oj.. Kommer faktiskt inte ihåg.
Festar du? - För mig är typ varje dag en fest!
Sprit, cider, vin eller öl? - Ren starksprit, gärna hembränt och så vidare!
Brukar du bli för full? - Nej, såklart inte. För grym för sånt.
Antal kuddar i sängen? - Fyra.
Kan du baka bullar? - Haha nej.
Bläck eller blyerts? - Spelar det nån roll?
Mc donald's eller burger king?- Donken såklart.
Är du allergisk mot något? - Är riktigt allergisk mot myggor/myggbett faktiskt.
Äger du ett busskort? - Haha ja.
Dricker du blå, grön eller röd mjölk? - Dricker typ aldrig mjölk, men grön isåfall.
Vad åt du till frukost? - Åt ingen frukost.
Hur ser du ut idag? - Jeans och skinnjacka, men böt om till mjukisar och fleecetröja haha!
Hur svarar du i mobilen? - "A hallå" eller "Heeej" typ hehe.
Vem ringde dig senast? - Öh vet inte, orkar inte kolla.
Antal timmar sömn inatt? - Vet inte.
Sov du ensam? - Nej.
Vad innehåller din favoritnattmacka? - Eh?

SENASTE PERSON SOM
Sov i din säng: Kommer inte ihåg haha.
Såg dig gråta: Eh.. Jadu..
Fick dig att gråta: Vet inte.
Du gick på bio med: Oj, minns inte!
Du gick på stan med: Beror på hur man ser "gick på stan"..
Skällde på dig: Ehm.. Säkert mamma!
Skickade ett e-mail till dig: Kollar mailen alldeles för sällan.
Tar du droger? - Nej.
Vad är du mest rädd för? - Det vill ni inte veta..
Vart vill du gifta dig? - Jag vill inte gifta mig.
Vad hatar du verkligen? - Falska människor.
Har du varit kär? - Jamen säkert.
Har du ett jobb? - Nej, inte just nu.
Gillar du att ha folk omkring dig? - Jorå.
Är du ett hälsofreak? - Hahaha, i wish.

STUFF
Har du varit kär i någon du inte haft någon chans på?- Nej.
Är du ensam nu? - Här inne ja.
Några piercings/tatueringar? - Naveln.
Låtar som fastnar i ditt huvud ofta? - Finns en hel del.
Vill du gifta dig? - Nej.
Vill du ha barn? - Nej..

FAVORIT
Rum i huset? - På Söder: Mitt rum, Här: Fridas rum hehe!
Typ av musik? - Min musik!
Månad? - Ehm.. Juli kanske?

DE SENASTE 48 TIMMARNA
Gråtit? - Hm..
Köpt någonting? - Ja.
Varit sjuk? - Njae..
Sagt "jag älskar dig"? - Ja.
Träffat nån ny person? - Ja.
Saknat någon? - Ja.
kramat någon? - Ja.

SENASTE
Låt du hörde: Loco - Manian.
Film du såg: Marley & me tror jag den heter?
Drink du köpte: Redbull? ;)
Mat du åt: Spagetti.
Gången du åt en 7-Eleven korv: Har faktiskt ALDRIG gjort det.

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-18, kl 08:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Planering för denna vecka



Måndag
- Tömkörning.
Tisdag - Löshoppning.
Onsdag - Dressyr barbacka.
Torsdag - Dressyr barbacka.
Fredag - Tömkörning.
Lördag - Småhinder barbacka.
Söndag - Ej planerat.

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-18, kl 01:18:21 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

För 3 år sedan.

Tillbakablick. Bilderna är tagna för exakt 3 år sedan. Allt var så annorlunda då, jag kan knappt minnas att det faktiskt var mitt liv på den tiden. 3 år sedan, det är inte så lång tid egentligen va? Eller är det? Det känns som en evighet sen. Men ändå, när jag ser bilderna, känns det som det var igår.

Den här dagen, för 3 år sedan. Den 17 april 2008, var det min och Tudors 5-månadersdag. Tudor, hästen som då var mitt allt, mitt liv. Jag saknar honom ibland. Väldigt mycket. Jag undrar ibland hur det hade varit om jag haft honom fortfarande, om vi hade fått mer tid. Jag undrar ibland hur han mår nu, vart han finns nu. Lille älskade Tudor, jag har inte glömt dig. Jag lovar.











/ Emma

SKRIVET: 2011-04-17, kl 23:32:15 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

1, någon du umgås väldigt mycket med



Emma.
Japp, vi umgås väldigt mycket och det e väldigt roligt. Kan alltid hitta på konstiga knasiga saker. Jag älskart't!

Finns ju såklart många andra människor som jag oxå umgås väldigt mycket med. Så ni får inte känna er glömda!

/Gullman

SKRIVET: 2011-04-17, kl 23:25:46 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Vad hände?

Jaa, vad hände lixom.. Det blev aldrig något sånthär typ. Så jag drar igång igen :)


1a bilden - Någon du umgås väldigt mycket med
2a bilden - En bild på dig själv.

3e bilden - En bild på någon i din familj.

4e bilden - En bild på en tid du saknar.

5e bilden - En gammal/gamla bild/er på dig själv.

6e bilden - En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.

7e bilden - En bild som du aldrig lagt upp.

8e bilden - En person som du saknar.

9e bilden - Någon i din släkt.

10e bilden - Någon du tycker är väldigt snäll.

11e bilden - En person du kan berätta allt för.

12e bilden - En bild på din vardag.

13e bilden - Du och någon klasskompis.

14e bilden - En bild som påminner dig om gamla tider.

15e bilden - En person som du vill vara med.

16e bilden - En bild på dig själv.

17e bilden - En ovanlig bild.

18e bilden - En bild på din fritid.

19e bilden - En person som är snygg.

20e bilden - En bild på dina närmaste.

21e bilden - En person som alltid ställer upp för dig.

22e bilden - En bild på en tid du saknar.

23e bilden - En bild från i somras.

24e bilden - En bild som gör dig glad.

25e bilden - En person som alltid gör dig glad.

26e bilden - Någon/några som du alltid har roligt med.

27e bilden - En bild som du alltid skrattar åt.

28e bilden - En tokig bild.

29e bilden - Den nyaste bilden på dig själv.

30e bilden - Någon du aldrig kommer släppa taget om

/Gullman

SKRIVET: 2011-04-17, kl 23:23:43 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Frågestund

Nu när vi har varit lite off sådär ett tag så tänkte vi (jag) att det blir passande med en liten frågestund här i bloggen. Så fråga vad ni vill, allt mellan himmel och jord! :)

Ju fler frågor desto roligare blir det, så komigen nu! :D
Vi svarar!



/Absolutelit - Gullman & Emma

SKRIVET: 2011-04-17, kl 22:13:53 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Favorit i repris







Asså shiiiiiet, de e ju så jävla bra!
Blir nästan sugen på hamburgare ;)

/Gullman

SKRIVET: 2011-04-17, kl 21:30:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Jag är glad!

Det är jag verkligen. Helt jävla lycklig. Och det känns så bra. Livet känns så värt att leva. Helt underbart!

'Ingenting är omöjligt', - känns som det mest fejkade ordspråket. Men faktum är att det är typ det bästa någonsin. Till en början kändes det som om det var långt ifrån möjligt. Men om man verkligen vill något så mycket att man verkligen kan lämna allt för det, då kan det verkligen hända. För det vet jag. För det har jag varit med om.
Även fast det ibland har varit så jobbigt att jag bara vill gå och dö för att ingenting fungerar. Även fast man har legat vaken i flera nätter och bara tänkt. Så har det ändå varit värt det.

Trodde faktisk aldrig att det skulle slå in. Min absolut högsta dröm i världen. Det kändes så långt ifrån möjligt. Men helt plötsligt så föll allting på plats. Och jag är evigt tacksam.

Ingenting är omöjligt. Drömmar kan slå in.



Alla har någon form av dröm. Du är min

SKRIVET: 2011-04-17, kl 18:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Mattes fina



Namn: Virgio Pijano.
Ras: Arabiskt Fullblod.
Färg: Skimmel.
Född: 1996-04-28.
Efter: Bajano.
Kategori: Storhäst (156). 

Hoppning:
Hur högt har ni hoppat på bana: 130.
Hur högt har ni hoppat enstaka hinder: 135.

Har ni hoppat:
Mur: Ja.
Vattenmatta: Ja.
Bank: Ja.
Trippelbarr: Ja.
Hur högt har ni tävlat: 110.
Har ni placeringar och vinster i tävling: Nej, har inte ridit omhoppning på honom än.

Dressyr:
Har ni tävlat dressyr: Ja.
Har ni placeringar och vinster i det: Ja.
Hur hög klass: Startat upp till Msv.
Har ni gjort skänkelvikning: Ja.
Har ni gjort förvänd galopp: Ja.
Har ni gjort framdelsvändning: Ja.
Har ni gjort bakdelsvändning: Ja.

Uteridning:
Har ni galopperat över ett fält tillsammans: Ja.
Har ni hoppat skogshinder: Ja.
Har ni Badat tillsammans: Ja.
Har ni skrittat på en mysig skogs stig: Ja.

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-17, kl 17:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Random

1. Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Nej.
2. Har du nånsin blivit sårad? Ja.
3. Har du nånsin tänkt på en och samma kille flera gånger under natten innan du somnade? Nej, inte vad jag minns.
4. Har du gillat en kille utan att berätta det för honom? Nej, typ inte.
5. Har du kysst någon inom de senaste tre veckorna? Säkert?
6. Har du haft en hemlig beundrare? Haha, vem vet.
7. Är du kär? Nej.
8. Vill du gifta dig i framtiden? Nej.

1. Kärlek eller lust? Kärlek.
2. Hår eller ögon? Eh?
3. Katt eller hund? Hund.
4. Några få bästa vänner eller flertalet "vanliga" kompisar?
 Några få.
5. TV eller Internet? Internet!
6. Coca-cola eller Pepsi? Cola förfan!
7. Vild utekväll eller en romantisk hemmakväll? Vild utekväll, utan tvekan.
8. Pengar eller lycka? Pengar är väl lycka?
9. Dag eller natt? Båda?
10. MSN eller mobil? Mobil!

10 "Har du nånsin…"
1. Blivit påtagen när du försökte smita hemifrån? Haha nej, det känns ju fail.
2. Brutit ett ben? Nä?
3. Gjort nåt du ångrar? Massor. Eller. Iallafall lite.
4. Hoppat Bungee Jump? Nej, men vill typ.
5. Ljugit för någon du tycker om? Ja.
6. Ätit en hel tårta? Säkert.
7. Gjort bort dig offentligt? Säkert!
8. Velat bli tillsammans med ditt ex igen? Nej.
9. Gråtit när ett husdjur dog? Ja.
10. Velat försvinna? Jadå..

Skit
Vad såg du på tv sist? Grey's.
Vems blogg läste du sist? Bra fråga..
Vad åt du sist? Spagetti.
Vem pratade du med sist? Gullman.
Vad sa du? Massa oviktigt!
Vem ringde du sist? Gullman.
Vem messade du sist? Issi.
Vad läste du sist? Eh.. Hmm..
Vem pussade du sist? Pijano!
Vem kramde du sist? Haha kommer inte ihåg!
Vem bjöd du sist på något? Hm.. Typ Bekka haha.
Vad köpte du sist? Redbull höhö.


1. Är du singel? Och inte sökande!
2. Är du lycklig? Ja, faktiskt.
3. Är du uttråkad? Njae..
4. Är du ledsen? Inte förtillfället.
5. Är du italienare? Haha ne..
6. Är du gravid? Nej...
7. Är du full? Nej, som tur är!
8. Är du en cooling? Såklart?
9. Är du från Irland? Nej.
10. Är dina föräldrar fortfarande gifta? Har aldrig varit gifta.



/ Emma

SKRIVET: 2011-04-17, kl 16:00:07 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Härligt!

Åkte ut rätt tidigt till Berga och hästen idag. Gick och bytte om och chillade ett tag, sen ner till stallet och var tvungen att lägga in 3 skottkärror spån.. Åh, vad kul och jag behövde verkligen bli lite extra slut i armarna och så vidare ;) Nejmen nu ska jag inte vara negativ, för det är världens finaste väder och jag är annars allmänt.. livsglad måste jag allt säga! :D

Gick upp och chillade hos Frida en stund och hämtade ett tunnare täcke till Pijano, sen gick vi ner till stallet igen. Hämtade Pijano och gick direkt till ridhuset och släppte honom. Var där nere rätt länge endå, han fick springa av sig lite och så blev det lite trickträning och sånt. Han var svettig efteråt lillen, så han fick sig årets första heldusch! Tror han tyckte det var lite skönt, bara att han aldrig skulle erkänna det ;) Sen gick vi ner och la oss i solen (eller jag och Frida låg, Pijano stod och åt) och chillade galet ett tag. Riktigt mysigt.

Släppte ut Pijano i hagen igen, naken för första gången i år också! Ska snart ner till stallet och fixa lite grejer, borsta Pijano, linda hans ben och så innan jag åker hem till stan igen. Hörs senare!










Rätt kassa mobilbilder från idag haha..

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-17, kl 14:21:59 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

SOOOL!

Så himlans fint väder asså! :) Vaknade typ kvart över ett och nu har jag precis fixat mej lite för att åka till stallet och finaste Escada. Ska bli galet roligt att träffa henne igen, åh! :)

Sen åker jag till Berga, woop woop! Har ju stalltjänst den här veckan lix (och att jag jobbar). Så jag ska försöka blogga så mkt som det går. Säg till om ni vill att jag ska skriva om ngt speciellt, om skolan, hästarna, utrustning, ja allt lix. Blir roligt då, hihi :)

Nu måste jag gå!



/Gullman

SKRIVET: 2011-04-17, kl 13:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Skärpning, från och med nu!

Ja. Nej, nu drar vi ett sträck över allt och börjar om tycker jag! ;) Från och idag kommer jag vara duuktig och uppdatera bloggen igen, så gott jag bara kan!

Men det är inte speciellt mycket missat sen senast vi hörde ändå. Hästrelaterat alltså. I fredags fick Pijano gå ett barbackapass på stora ridbanan och han var jättefin. Igår fick han lite oplanerad vila. Nu är det ju påsklov, och jag kommer vara på skolan från och med torsdag sen. Har stalltjänst fredag, lördag, söndag alltså. Men är ledig nu iallafall. Kommer dock åka ut varje dag till min lilla älskling, måste ju hålla koll så han mår bra ;) Sen efter lovet har jag två veckors praktik, på Blåkulla. Mycket mer intressant har jag inte att berätta just nu hehe.


Jag och min kompis supersöta lilla kattunge haha!

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-16, kl 22:59:15 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Det händer mycket just nu

Som ni kanske har märkt så är varken jag eller Emma så speciellt duktiga på att uppdatera. Men det händer väldigt mycket saker (som ska hållas utanför bloggen) så vi har lixom inte så mkt tid över såattsäga. Men vi försöker, det gör vi verkligen. Men ah, vi lyckas ju inte särskilt bra.
Men det kommer bli bättre, LOVAR! :)

Kan iallafall berätta lite om dagen. Har inte sett en endaste häst idag eftersom att jag är hemma i huvudstaden under helgen. Men jag har glidit runt i stan me Alfie hela dagen lång. Även spenderat massa pengar (love it!). Mest köpt nödvändiga saker såsom jeans, skor å lite så.

Underbart med sol oxå, ellerhur?!
Har lixom inte bara spenderat pengar utan oxå väldigt mycket tid i solen, myys! ;)

A, typ det har hänt idag. Imorgon så ska jag hit och sen åka till Berga på kvällen eftersom att jag har stalltjänst och så. Ska faktiskt bli väldigt roligt :D



Väldigt charmig bild (eller inteee) på mej och min fina totto

/Gullman

SKRIVET: 2011-04-15, kl 20:17:57 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Härliga fredag!

Åh vilket mysigt vårväder det var idag, blir helt glad! :)
Var verkligen en bra dag i skolan idag oxå. Gjorde inte så mycket, hade lixom chill-lektioner och var mest ute. Slutade rätt tidigt oxå, så jag drog ner till stallet och var jätteseg. Fett skönt med påsklov!! :D
Efter jag hade fixat allt i stallet så gick jag ner till hagen med Frida och vi tog en solpromenad med en väldigt glad Puff, hihi :)

Sen så satte vi oss på en bänk utanför barackerna i solen och lyssnade på musik och bara chillade galet och njöt av ledigheten å våren! :)

Att städa rummet kändes inte så viktigt just då, men jag var ju tvungen att göra det.. så ah, gick ner och städade och fixade mej för att åka hem.
Och nu sitter jag här hemma och vet inte rikitgt vad jag ska göra med all tid jag har, hehe. Tror nog iallafall att jag ska sova tidigt eftersom jag e galet trött. Kommer vara hemma i helgen och sen på söndag kväll (?) åka ut till Berga igen för lite stalltjänst. Sen på typ torsdag så ska jag jobba i travstallet med världens bästa Frida. Är galet taggad faktiskt, ska bli kul! :D



Travstallet, myys! ;)

/Gullman

SKRIVET: 2011-04-15, kl 00:52:21 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Det är tur att du finns





















Den här dagen frågade jag mig själv, vad jag skulle gjort om du inte funnits här just precis då. Den här dagen känner jag mig evigt tacksam över att du finns här. Just nu, just idag. Att du finns här varje morgon. Att dem dagarna man bara inte orkar, tänker på det. Att du finns här. Att du väntar. Det gör det värt. Allt blir helt plötligt mer värt i mina ögon. Du är min styrka. Det är en sån jävla tur att du finns.

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-14, kl 08:31:57 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Morgon med kossorna

Yep, idag klev jag upp runt halv 6 och gick ner till lagårn. Hade lite APU att ta igen så det var bara att göra. Och roligt var det, kossorna är så jävla söta ju! Gjorde lite allt möjligt, fodrade, bar in spån, spånade, gosade med kalvarna och ah lite sånt. Slapp mjölkningen som är det jobbigaste, hehe ;)

Vi var klara runt 8 och nu har jag precis varit uppe och käkat frukost. Börjar om typ 10 min så måste skynda mej lite. Känner på mig att den här skoladagen kommer ta död på mig. Och vi har nu matte i typ 2 timmar som första lektion, wiho!.. not..




Älska!

/Gullman

SKRIVET: 2011-04-13, kl 17:49:02 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Det regnar typ

Den här dagen har varit kaos den också, wie, börjar bli en vana eller något! ;) Ställde klockan tidigt imorse, men allt var bara cp så jag gick och la mig igen. Men så kommer våran kära fritidsledare in direkt när jag lyckats somna helt galen, trots att jag faktiskt skulle bli sjukanmäld. Så slutade med att jag kämpade mig upp ur sängen och gick på svenskan och engelskan ändå. Ner till stallet och kollade till Pijano lunchen, sen slutade det med att jag satt och pratade med Leffe alldeles för länge, och efter det Jenny så missade bildlektionen..

Missade ju matten också eftersom hovslagern skulle komma. Gick ner till stallet och lindade av Pijano, och tog sedan ut honom på en pytteliten promenad. Första stegen kunde han knappt gå överhuvudtaget, men efter några steg så gick det mycket bättre. Sen blev det bara bättre och bättre. Dock mot slutet av "promenaden" (snackar om typ.. 1-2 min hehe) började han gå orent igen, så då gick jag in med honom. Hovslagaren kom och det tog en väldig tid sen. Passade på under tiden att mocka, fixa höpåsar, kraftfoder, städa i sadelkammaren och fixa lite andra smågrejer i stallet.

Men han sa att det framhovarna såg bra ut och så. Tog ut Pijano och tömkörde honom sen och han haltade bara precis första stegen sen gick han helt rent! :D Åh, blev så glad. Det verkar inte vara någon fara med honom, han har ont i ett bakben också, men det verkar iallafall inte vara något allvarligt (pepparpeppar). Tömkörde honom på stora utebanan och gud så duktig bebis han är! Han hajade nu, och det gick riktigt bra med tömkörningen. Fick korrigera honom någon gång, men annars var han jätteduktig! Lång och låg form, kanske lite mycket framåt och neråt men bättre än stjärnkikare ;) Och ingen hjälptygel alltså.

Nu ska jag ner till stallet igen och ge Pijano lite äpplen, borsta honom och linda hans ben. Dagen känns faktiskt lite roligare nu måste jag säga, efter att ha pratat med Jenny och varit med min underbara häst. Trevligt!





/ Emma

SKRIVET: 2011-04-13, kl 09:43:39 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Uppdatering dåra

Dem senaste dagarna har varit helt knas. Har mått jättedåligt och det har varit så mycket saker som har snurrat i huvudet. Men nu känner jag att det börjar gå bra igen. Saker och ting löser sig. Och nu är det bara att vänta på att tiden ska gå. För snart.. snart är allt bra igen.

Och allt detta kaos har lett till att bloggen blivit lidande, vilket inte alls är bra! Men nu kommer lite uppdatering om vad som har hänt i detta förvirrade liv, hehe.
I måndags så åkte vi ju till hästkliniken med Pelle för återbesök. Vi röntgade om ett par bilder på hoven och dem konstaterade att det var en hovspricka han hade. Fyfan, ville bara falla ihop på marken och dö. Att han har ont, gör att jag mår så jävla dåligt, usch. Hursomhelst så blev han skodd med en special-ringsko och blev sedan gipsad. På så sätt har dem "låst" hoven så att den läker snabbare. Detta betyder att han har boxvila en väldigt lång preiod (jag vill dö ännu mer..). Han får stå i en sjukhage, men, den ska vara lika stor som boxen och vara precis utanför stallet. Och en sån hage har tvärr inte Berga. Dock så frågade snälla Travsara om dem kunde bygga en sån utanför stallet men tyvärr var marken för hård. Så ah, det blir för honom att stå inne på dagarna. Snart kan han väl varenda låt som spelas på radion utantill.. :(

Vad har hänt mer då?
Inte så mycket faktiskt (eller jo fast de e inget för bloggen..) Har inte ridit Puff något den här veckan för Loppan red i måndags och igår vilade han eftersom att han har gått hela helgen. :)

det fungerar inte att ladda upp bilder.. skitinternet
/ Gullman

SKRIVET: 2011-04-13, kl 00:03:53 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Kaos, hela dagen lång

Jag vet inte hur det kommer bli här närmast med uppdatering å så, jag mår inte så jäkla bra just nu och det gör typ inte Gullman heller.. Men det vänder nog snart så, då blir bloggen Absolut Elit igen, jag lovar ;)

Kan uppdatera om läget iallafall. Läget suger. Kom inte upp i morse, så försov mig. Sen skrev jag matteprov som gick käpprätt åt helvete. Hade lite andra lektioner som jag var halvdöende på och tillsist ett prov i hästkunskap. Gick väl okej. Eller något. Riktigt pinsamt om jag skulle gå IG på hästens beteende.

Efter skoldagen har min dag varit väldigt.. Högljudd. Från mig själv. Jag har varit skogstokig, haft grov beteendestörning och varit spritt språngande galen typ. Inte lämpligt att hänga ut folk i bloggen, så struntar i det. Men säger bara som det är: Pijano fick inte sin frukost imorse. Pijano blev lämnad själv i hagen tills jag kom på det och tog in honom (de andra hästarna togs in typ en timme tidigare) och om det är något i den här världen min annars helcoola häst inte klarar av är det just det.

Så han har en tappsko fram, vilket gör honom blockhalt. Han är öm och varm och så vidare. Han var helvild när jag hittade honom i hagen, och hade sprungit som en jävla idiot. Boxvila imorgon. Jippi. Kul. Jättekul. Nje. Orkar inte gå in på mer detaljer, men typ så här är det. Men lämnar ute alla dagens fula ord jag vräkt ur mig, min höga ljudnivå och mitt riktigt jävla kassa humör den här dagen. Var iallafall med på brännbollen ikväll, och kollade på Big Brother. Det enda positiva med eftermiddagen och kvällen. Allt annat är åt helvete. Riktigt åt helvete. Har riktig huvudvärk för att jag varit så arg och fortfarande är. Känns som jag ska få en hjärnblödning typ. Inte okej. Idiot dag.


Så här får Pijano stå i natt. Tack så fucking jävla mycket.

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-12, kl 15:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

11 april

Uppdatering = 0, jag vet. Men just nu är allt K-A-O-S, men aja.

Igår var Pijano så underbar. Min älskade fina häst, så jävla fin. Skrittade fram honom för hand ute, och sen blev det ju ett barbackapass i ridhuset. Red mest lite basic-grejer i alla gångarter, halter, skänkelvikningar, lite byten och så vidare. Han var superduperfin! Sen för Gullmans skull red jag lite "lösridning" och "i halsring" (hade tränset på, bara att jag inte rörde tyglarna) för att visa lite haha. Han var piggelin men duuktig! :D

Blev lite tricks också, uppsutten buga, stegra och sen ligg från marken. Duktig pålle! Sen fick han skritta av för hand ute igen. Gullman lekte lite med honom haha, tränade på utställningsgrejer och lite slalom runt träd och så. Sen ville hon ha en trickuppvisning utanför Jennys fönster, så det var typ där det slutade hahaha :P Lite stegra, buga och ligg och sådär. Fullständigt totalt oseriöst, men sånt är kul det också ibland. Eller typ alltid, jag gillar inte att vara superseriös.


Haha, muppar - Gullman och Pijano.

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-11, kl 22:24:17 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Sämst!

Åh jag är verkligen sämst. Har verkligen inte hunnit blogga idag viket inte alls var så bra. Men det har hänt så mycket. Imorse hade jag stalltjänst, sen direkt efter åka till kliniken med Pelle, sen tillbax till lektioner, fixa i stallet, middag, stallet igen, VH, osv. Helt galet mycket saker asså :)

Och jag kommer uppdatera mer om dagen imorgon, pusshej!

/Gullman

SKRIVET: 2011-04-11, kl 17:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Planering vecka 15



Måndag
- Dressyrpass barbacka, ridhuset.
Tisdag - Tömkörning i skogen och utebana.
Onsdag - Bommar/småhinder barbacka, ridhuset.
Torsdag - Longering och trickträning, utebana eller ridhuset.
Fredag - Dressyrpass barbacka, ridhuset.
Lördag - Löshoppning, ridhuset.
Söndag - Dressyrpass barbacka, ridhuset.

Ska försöka hålla den här planeringen nu i veckan, och dessutom varje dag skritta fram och av honom ute (förhand ifall jag ska rida då, eftersom jag inte får rida barbacka ute) och stretcha honom efter varje träningspass :)

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-11, kl 16:09:34 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Måndag igen då

En sammanfattning om måndagen. Morgonfodring, som vanligt. Ligga och sova i soffan med Frida på stalltjänstfrukosten, som vanligt. Gå ner till stallet för att göra klart allt innan skolan börjar, som vanligt. En helt vanlig måndagsmorgon alltså. Eller det är såhär det brukar se ut, och det är väl inte helt fel det heller. Frida var bäst och hjälpte mig i stallet så vi blev klara snabbare. Mockning, höpåsar, kraftfoder och nytt spån är alltså klart. Skönt.

Mattelektion sen. Kommer inte ihåg vad vi gjorde (eller inte gjorde), jag var för trött. Datakunskap, satt och kollade bloggar - och ja, det var uppgiften. Sen ner och luncha hästarna, och sen käka lunch själv, sen sitta på Små G en stund. Som vanligt där med alltså. Måndagar är verkligen likadana hehe. Sen hade vi svenska, datakunskap igen och bild. Allt var dötråkigt och jag var typ en halvdöd zombie. Inte okej. Har iallafall slutat nu, så det är najs.

Men juste, tänkte berätta lite kort om Pijanos "skada"/sår på ryggen. I somras så fick Pijano massa typ små "bölder" på ryggen, precis i slutet av där sadeln ligger. Det började nog med ett insektsbett som han kliat upp när han rullat sig, som sen blivit en brännskada och PÅ det en tryckskada. Det var iallafall vad veterinären som kollade honom trodde. Det blev bättre ett tag, och då red vi ju med sadel och så, men det kom tillbaka och var mycket värre. Då kunde han inte ridas med sadel tills det var helt utläkt (vilket veterinären sa inte ens var 100% säkert att det skulle bli) och det tog hela sommaren, alltså flera månader.

Jag red ju som vanligt, dressyr på precis samma nivå, uteritter och så vidare utan sadel. Även massor av bomövningar och hoppning (upp till 1,10 till och med haha!), barbacka. Det gick utmärkt utan sadel, dock blev det ju inga tävlingar. Sen läkte det lagom tills vi flyttade till Berga och det var ju en jättelättnad för mig, eftersom Berga har en regel om att man INTE får rida barbacka. Men, nu har det kommit tillbaka igen alltså. Exakt samma sak. Men pratade med Leffe, som är stallchef här, och jag får rida barbacka i ridhuset. Inte ut, men är ändå väldigt tacksam över att kunna rida överhuvudtaget.



Ja, det var typ det. Så nu ska jag snart ha en middagsdate med Gullman, vi har lite viktiga grejer att snacka om ;) Sen ner till stallet för att rida ett barbackapass i ridhuset alltså. Åh, kom på en bra grej med den här måndagen förresten - stalltjänsten är ju förfan slut! :D

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-10, kl 22:23:22 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Vilken dag...

Morgonfodring imorse. Lämnade Pijano inne och sen så kollade Sara på honom lite. Han har ju fått tillbaka en typ tryck/bränn/eller vad det nu var -skada på ryggen, som han hade i somras. När det var värre imorse, och jag var säker på att det är samma grej blev jag riktigt riktigt ledsen faktiskt. Känns som vi bara har otur, med allt, hela tiden. Åh, vill bara lägga mig ner och skrika på marken typ.

Han hade dessutom en söm på ena fram som hoppat ur lite, som JAG fick dra ut. Skitläskigt. Men det gick bra ändå. När allt var klart i stallet gick jag upp och chillade ett tag innan jag gick och la mig. Sov till typ 1-halv 2 någongång, och sen kom mamma. Vi åkte och kirrade en ny lur till mig och sen vidare till stav. Sen tillbaka på Berga väntade intag av hästarna, fodra, spola ben och lite sådär.

Gick upp och käkade när det var klart och fixade lite saker utanför stallet, och sen gick jag ner igen vid typ halv 7 och tömkörde Pijano. Det gick åt helvete, men så kan det vara. Jag kände mig urkass och tappade tålamodet helt när Pijano inte förstod och dummade sig. Orkade verkligen inte bråka med honom, hade lust att bara lämna honom där och gå därifrån. Men istället satte jag på honom en gummisnodd (!!!), vilket ALDRIG har hänt förut. Dock satt den väldigt löst, men iallafall. Då har jag verkligen gett upp, om det går så långt att jag sätter på en hjälptygel. Jävla skit.

Tillslut skärpte han till sig lite iallafall och jag kunde tömköra honom på en stor volt i en bra form i alla gångarter, han gjorde bra övergångar och allt det där. Då avslutade jag och tömkörde ut en sväng vilket gick.. Rätt bra. Han var lite tittig, men annars så. Usch. Orkar inte. Men min häst är bäst iallafall, det är jag som är så idiotisk. Åh, blir så arg och besviken på mig själv.

Lindade hans ben för natten sen iallafall, sen fick ju jag och Gullman skjuts till stallet vi skulle kolla på. Kom tillbaka vid typ 9 någongång och har bara suttit och tagit det lugnt sen dess. Försökte kolla på ponnyakuten. Och Big Brother. Men inget ville fungera. Så jävla typiskt. Dunkar musik istället. Det är kul.


Bild från idag.

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-10, kl 22:16:24 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Äventyr nummer två

Kom precis tillbax till skolan. Vi har ju varit och kollat på ett till stall som var jättemysigt. Så det lutar åt det hållet, men vi ska höra av oss imorgon. Fick skjuts fram och tillbaka vilket var jättesnällt! :)

Annars så har eftermiddan varit lugn. Tog in hästar och red efter det med Sarski. Skrittade ner till rakan, travade lite där, skrittade tillbax upp till utebanan och sen red där. Puff kändes verkligen jättefin och galoppen var verkligen super. Duktig ponnyhäst :D

Lägger in en dagens outfit bara för att den var så otroligt bondig:

• hjälm - GPA
• tröja - Humör
• väst - Kingsland
• mjukisbyxor - Speeys
• gummistövlar - Hunter

Haha, orkade inte sätta på mig ridbyxor och sånt tjafs. It's Berga lix! ;)

Dessutom gick mina ridstövlar sönder häromdagen i dragkedjan. Eller asså, dragkedjan sitte ju kvar men självaste pluppen som man drar upp dem med gick sönder. Men har ju haft dem i snart 3 år nu och jag visste ju att dem skulle gå sönder nångång lix, lika bra! :)



Haha, ser jättetjock ut :S

/Gullman



SKRIVET: 2011-04-10, kl 18:28:19 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Lillhästen i Stav

Åkte med mamma för att köpa mat till Pijano, men blev lite annat som följde med också ;) Oups.. Det var ju inte meningen.. Men nödvändigt ändå! :D


Tömkörningsgjord - 325 kr.


Tömmar - 265 kr.


Däckelunderlägg - 260 kr.


Fårskinnspad - 935 kr.

+ 25 kg Krafft Sport då ;)

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-10, kl 16:21:52 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Segt

En väldigt seg dag idag.. så tråkigt!
Har sovit från morgonen till lunchfodringen och efter det så har jag bara chillat lite i barren. Letar lite på internet efter nytt skal till min iPhone. Det som jag har nu är tillfälligt och det fanns bara två färger - blå & vit, så det fick bli ett blått. Skitfult är det verkligen och färger håller på att lossna, hehe. Men hursomhelst, tittar runt lite på vad som finns. Och det finns ju typ miljoner olika, så de e en hel djungel, haha;)

Efter intaget lite senare så ska jag rida ut med några och sen vid åtta ska jag och Emma åka och kolla på stall, woop woop!

Så, seg dag, hörs sen!


/Gullman

SKRIVET: 2011-04-10, kl 13:50:53 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Jag hatar känslan när jag inte vet vad jag ska göra. Göra för att det ska bli bäst för dig, göra för att du ska må så bra som möjligt. Jag hatar den känslan när det känns som jag inte räcker till, och det känns som allt blir fel. Ibland blir allt bara så krångligt, det blir så mycket. Och jag känner mig så hjälplös, som att jag bara står där utan att göra något. Fan. Jag vet ju egentligen.

Jag kan ju det här egentligen. Vi har hängt ihop ett tag nu, och det finns ingen på den här jorden som känner dig så bra som jag. Men ändå. Min svaga punkt är när det kommer till dig, för jag älskar dig så mycket att jag inte har råd att göra något fel beslut om något. Därför blir jag så jäkla feg, till och med när det inte ens är stora grejer. Jag blir så rädd, att jag ska göra något, om det så är pyttelitet, som blir fel. Det får inte hända liksom. Aldrig får det hända. Aldrig.


2 0 0 8 - Det känns som det var rätt länge sen.

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-10, kl 10:10:44 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Inte nu

Jag orkar inte. Inte just idag, inte just nu. Eller varför överhuvudtaget. Jag orkar inte. Fan vad jag inte orkar. Kan det bara vända, någon gång? Snälla.

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-09, kl 23:43:17 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Planerna inför imorgon

Imorgon är det ännu en stalltjänstdag, wieho!



/Gullman

SKRIVET: 2011-04-09, kl 22:57:27 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Totaländrade planer..?

Alltså, typ inget blev som jag tänkt mig idag :( Var i stallet från kl 7 till 9 typ och slet, sen kom dem från ladugården och behövde verkligen hjälp. Jag som hade lovat mig själv att aldrig gå in där någonsin igen hehe.. Men en kossa hade trillat ner och fastnat i rännan och då är det självklart en självklarhet att hjälpa till. Var där i över en timme och vi försökte dra upp henne på alla möjliga vis, men det var omöjligt. Slutade med att brandkåren fick komma..

Hade tänkt sova iallafall en timme efter morgonfodringen, men så blev det ju inte :( Hann bara precis äta innan jag och Gullman fick gå ner och luncha hästarna och sen gå direkt till bussen. Åkte och kollade på stallet och vi satt i en timme och väntade på bussen sen haha. Men jag hade världens skitmigrän, så däckade först på bussen på Gullman och sen när vi var tillbaka på Berga gick jag direkt till sängen och totaldäckade.

Det var ruskigt svårt att ta sig upp ur sängen för att gå ner och ta in hästarna, fick verkligen ta i allt jag hade för att ställa mig upp och kände mig bara självmordsbenägen för att jag hade så ont i huvudet. Men in med hästarna, spolade lite ben och sådär, sen direkt upp till rummet igen och däckade på nytt. Hade ställt larmet på 18, men vaknade vid typ 19:45 och då hade ändå larmet varit på högsta och ringt precis vid mitt öra var tionde minut.. Frida erbjöd sig dock att ta kvällsfodringen, så skönt. Så jag gick inte ens ner till stallet.

Skulle ju ha hoppat idag, men det blev det ju inte. Ingen powerwalk eller annat heller. Jävla skitmigrän. Men fick en huvudvärkstablett av Issi och för en gångs skull hjälpte det faktiskt lite. Så åkte med till VH för att käka middag och handla. Kom tillbaka för någon timme sen, och jag och Issi har suttit här i A-korren och chillat sen dess. Någon gång snart ska man väl däcka i sängen igen ;)


HAHAHA, så gulligt! Jag och Pijano sommaren -09 ;)

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-09, kl 22:40:01 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Saker ni inte visste..

Eller..?

Min största fobi (eller rädsla kanske man kan kalla det) i livet är inte typ spindlar och sånt. Nej, jag är rädd för lastbilar. Riktigt stora som låter och bara är allmänt skrämmande. Att se dem på avstånd gör absolut ingenting. Men när dem kommer på typ en väg när man går på trottoaren eller ngt sånt, då får jag en så obehaglig känsla i hela kroppen och det känns som allt typ snurrar. Det beror på att jag nästan blev påkörd när jag var liten. Hamnade på fel sida av vägen och chauffören såg mej inte. Var ruskigt nära att dö, helt seriöst. Usch fyfan. Ryser när jag tänker på det.

Mitt favoritdjur är haj. Har haft många favoritdjur i mina dar, allt från häst, till kanin, katt osv. Och det har alltid ändrats. Men, hajar är något som jag tycker om väldigt mycket och det har jag gjort sedan jag var 8 år. Mitt rum var ganska skräckinjagande när jag var yngre kan jag säga, haha. Längtar tills jag blir 18 då jag ska tatuera in en haj på magen, moaha. Och ännu längre in i framtiden så är min dröm att bo utomlands och dyka med hajar varje dag, för..

Dyka, det kan jag göra. Har tagit dykarcet. för barn, haha. Det gäller såklart inte längre eftersom att jag inte är så liten men kommer fortfarande ihåg allt med tuber och sånt. Lite roligt oxå att jag hatar att bada.

Jag är beroende av Pepsi. Kan dricka typ hur mycket som helst, helt seriöst. Verkligen inte alls bra. Försöker att undvika det mycket på vardagarna men lite svårt när vattnet i barren smakar bajs...


Jag har väldigt varierande musiksmak. Lyssnar på allt som öär bra helt enkelt. Men favoriten är ju såklart Michael Jackson, men man blir ju typ halshuggen om man lyssnar på det här. Haha får bli på helgerna lix ;)



Min framtid, gaah, jag vill jag viill jag vill, NU!

/Gullman

SKRIVET: 2011-04-09, kl 19:36:07 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Dagen

Idag var ju jag och Emma iväg och kollade på ett stall. Jag tyckte att det var fint och så, helt nybyggt med ljusa och fräscha boxar. Ligger bara en kvart ifrån skolan vilket är helt perfekt. Men mer om stallet och så får ni veta lite senare, mohehe.

Imorgon ska vinämligen åka och titta på ett annat stall oxå. Blir en massa äventyr nu men de e roligt. Vi är bra på att göra roadtrips, haha ;)



Snygga cheyer på en felvänd bild.. absolut elit asså :)

Direkt när vi kom tillbaka så somnade jag och vaknade precis när vi skulle ta in hästarna. Så de var bara att hoppa ner i gummistövlarna och rusa ner till stallet. Efter att hästarna var inne så tänkte jag gå ner och chilla i barren igen för att sedan gå ner och rida. Men kände att det var lika bra att göra allt när jag ändå var i stallet. Utmanade ödet och red i jeans (för er som inte vet så sprack ett par i måndags och ett par i tisdags..bara jag som lyckas). Blev en lugn uteritt med mejsjälv och självklart Puff. Skrittade ner till rakan och travade lite där i solnedgången. Han var jättefin verkligen. Trodde att han skulle vara pigg å bara springa men han verkligen lyssnade. Så mysigt var det ;)

Nu ska jag ta en snabb dusch för att sedan gå ner till stallet och kvällsfodra och sedan ta bussen in till VH och sola. Fett skööönt! :D

/Gullman

SKRIVET: 2011-04-09, kl 13:27:24 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

I gryt

Sitter i gryt och grymtar. Vi har vart på äventyr och en viss person ville verkligen inte hämta oss så vi får sitta här och vänta på bussen... Asså sjutton fattar ni grejen!?!?!?!?! / emma och fullman

SKRIVET: 2011-04-09, kl 10:52:59 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Ut på äventyr

Stalltjännsten imorse var jobbig. Inte för att det tog lång tid för det gjorde det inte, men jag var helt död. Så himlans trött. Men vi var snabba och fixade allt å var klara strax innan halv nio vilket var skönt.
Nu på helgen så mockar man ju åt alla andras hästar oxå + gör höpåsar å hinkar. Och kan ni gissa vad som tar längst tid?
Jo, att göra alla hinkar. Först måste man gå till andra delen av stallet och skölja ut alla hinkar. Sen tillbax in i foderkammaren och lägga i fodret. (Alla hästar äter ju olika sorter oxå, rörigt rörigt). Och efter det måste man gå tillbax till kranen eftersom att allt ska vara blötlagt. Så man går igenom stallet typ 4747585849 gånger och det tar tid.. hehe.

Men hursomhelst, har sovit en liten stund nu, men måste göra mig iordning eftersom att jag och Emma ska ut på äventyp. Vi ska åka och kolla på ett stall här i närheten där vi ska ha hästarna över sommaren. Åh längtar dit galet mycket. Känner på mig att denna sommaren kommer att bli sååå bra :D




/Gullman

SKRIVET: 2011-04-09, kl 08:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

- En bild på dina närmaste.


Hahaha, orkar inte humorn.

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-09, kl 00:05:16 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Jag snubblade pladask på marken och bara dog




Blev hjälplöst förälskad
Obeskrivligt tagen
Som om jag låg ner på marken och blev slagen
Sen den stunden satt jag fast i ett nät, förtrollad, bunden
Tappa hjärtat i knät
Minns varje ord varje rad jag skrivit
En längtan så stor
Minns varje dag jag lidit

   

/Gullman



SKRIVET: 2011-04-08, kl 23:52:42 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Morgondagens "Att göra".

x Morgonfodra, täcka och släppa ut hästarna.
x Mocka boxar, fixa höpåsar och kraftfoder (+ sopa och lite annat).
x Ta en powernap.
x Äta lunch.
x Luncha hästarna.
x Åka och kolla på stallplats.
x Ta in hästarna, spola ben, kratsa hovar och fodra.
x Rida/hoppa Pijano.
x Powerwalka absolut minst 30 min.
x Smörja läder.
x Kvällsfodra hästarna.
x Äta middag.
+ säkert massa annat som jag glömt hehe.


Haha, en totalrandom bild tagen för typ ett år sedan..

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-08, kl 23:19:28 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Sommaren 2010



Kan det varit annat än lycka?

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-08, kl 21:51:07 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Städning a'la Emma


Pinsamt nog har mitt rum sätt ut såhär (var värre än det ser ut på bilden - tro mig!) alldeles för länge.. Fram tills imorse haha. Hade glömt hur mycket plats det är utan allt på golvet faktiskt :D Resultatet: ↓



Anledningen till att jag låtit mitt rum se ut som det gjort.. Hm. 1: Jag är typ aldrig där ändå. 2: Jag har inte orkat. Hehe. Riktigt illa. Men nu är det så fint så! :D

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-08, kl 21:47:31 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Dagens ridpass

Direkt efter vi tagit in hästarna så red jag på Pijano ute på lilla ridbanan. Och det var galet kul!
Förra gången jag red honom var han lute..ehm..galen (tills Emma satt upp såklart då han blev en ängel). Men idag så gick det faktiskt riktigt bra. Vr bara lite i galoppen som han busade lite, men annars så tyckte jag att han var fin.
Emma fotade lite oxå (såg bilderna i förra inlägget). Och ja, vad ska man säga. Min sits är hemsk, haha, orkar inte fyfan. Men jaja, får väl "hårdträna" i sommar, hehe ;)

Hursomhelst så var det jätteroligt, tack Emma :D

Efter så red jag på Puff ute på stora ridbanan. Och det gick väldigt bra de me. Det blåste som fan så man fick farttårar helatiden vilket var lite jobbigt, hehe.
I början var han lite springig men efter ett tag slappnade han av och tog verkligen stödet och gick så fint så. Sen vissa stunder blev han lite hetsig och pinnade på, men efter ett tag igen blev han lugn. Galoppen var lika bra idag me och allt flöt på bra. Red i kanske en halvtimme och sen fram och avskrittning oxå. Han e så fin :D

Nu äre sååå skänt att bara sitte i barren och lyssna på musik. Dock så håller spotify på att förstöra den bra stämningen eftersom att den bara håller på att krångla. Så typiskt.. menmen, det löser sig nog lite senare ;)

/Gullman

SKRIVET: 2011-04-08, kl 21:35:29 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Caravelle

Tänkte skriva lite om en häst som har haft en stor betydelse i mitt liv (och har fortafarande såklart). Den hästen heter Caravelle och var den första stora hästen som jag var skötare på.

Allt började typ av en slump, en eftermiddag för länge länge sen när jag var i stallet. Caravelle hade tyvärr fått en senskada och för att få lite motion så skulle hon ledas i ungefär 10 min i stallgången. Andy frågade om jag hade lust att leda henne litegrann och självklart sa jag ju inte direkt nej. Hade typ aldrig ens lagt märke till henne innan (var ju somsagt en lite skitunge som bara borstade på ponnysarna) men där stod hon iallafall. Stor och brun med glimten i ögat. Så fin!
När jag väl ledde henne sen så var hon näst intill galen. Det var hon som promenerade med mej och inte tvärtom, haha. Hade inte så mycket kontroll eftersom att jag inte var så värst stor och stark.




Fortsatte att leda henne dagen efter osv. Varje dag efter skolan åkte jag till stallet för att leda henne dem där ynka tio minuterna. Och en dag frågade Andy om jag ville bli skötare på henne. Åh va glad jag blev. Och så fick det bli. Men nu när jag åkte till stallet efter skolan så borstade jag ju oxå. Länge länge. Shit skötte henne typ 2 timmar varje dag.



Och så fortsatte det, och med tiden blev hon frisk och började ridas igång. Eftersom att hon var en tävlingshäst så hade jag inte en tanke på att ens få sitta på hennes rygg överhuvudtaget. Men en dag så frågade Andy opm jag vill skritta henne. Vid det ögonblicket tappade jag hakan och bara gapade. Shit, att jag, det fanns lixom inte på världskartan i min värld. Men så blev det iallafall. Jag skrittade henne en söndagseftermiddag och hon var lite galen. Och jag var så glad. Världens lyckligaste unge! :D
Efter det så skrittade jag henne litegrann då och då tills jag senare började rida henne typ hela tiden.




Under sommaren 08 (tror jag det var) så åkte hon till Gurresta Stuteri och blev betäckt med hingsten Lord Z. Vilket betydde att hon några månader senare åkte till Gurresta på heltid och chillade tills hon fölade. Ett brunt stoföl som fick namnet Lowellie. Åkte och hälsade på dem lite under sommaren 09. Så himla mysigt!



Efter allt med fölningen och så, så fick hon komma tillbaka till Äppelviken och börja ridas och tävlas igen. Åkte med på nästan varenda tävling och lärde mej mer och mer. Har så många galna minnen från olika tävlingar. Ex på Enköping när hon vägrade gå in i trailern igen efter besiktiningen så jag fick sitta upp och skritta henne i typ en och en halv timme och hon var helt galen, haha.



Allt fortsatte och jag red henne allt mer och mer. Och skötte henne, det gjorde jag i timmar varje dag. Fanns nog ingen blankare häst i hela stallet om jag får säga det själv, haha :)



Efter ett tag så fick hon ta en paus från tävlandet och börja gå lite lektioner istället. Vilket hon nu gör på heltid. Världens absolut finaste skolhäst. Asså verkligen!





Har så himlans mycket minnen och vill så gärna skriva allt, men tyvärr så kommer det bli hur långt som helst. Men kan säga att allt vi gjort tillsammans är guld värt. Från den där första dagen jag ledde henne, tills när jag stod och myste med henne i hagen på Gurresta, gångerna vi var på Mälarkliniken, första gången jag hoppade henne, när jag ramlade av och bröt revbenet (haha bästa!), när vi skenade i skogen, alla barbackaritter, alla gånger jag har suttit i boxen och gråtit och hon har tröstat mej (snuffen), gångerna när jag åkte och red henne innan skolan, alla ridpass som gick käpprätt åt helvete, alla ridpass som var så klockrena, alla busiga saker vi gjort.. ALLT.. allt kommer jag att minnas. Och när jag nu sitter och skriver inser jag verkligen hur tacksam jag är över att ha fått lära känna denna fina häst. Hon har en alldeles egen speciell plats i mitt hjärta, och så kommer det alltid att vara!






/Gullman

SKRIVET: 2011-04-08, kl 20:55:36 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Bilder på Gullman och Pijano!

Har haft fullt upp fram tills nu. Åkte till VH och käkade lite lunch med Gullman och Micke, gick direkt och mockade Pijanos box. Tog in hästarna, fixade höpåsar och kraftfoder. Gjorde i ordning Pijano, sen red Gullman honom - men det får hon skriva mer om själv sen :D Fixade lite nere i stallet och gick sen upp för att vila upp mig lite innan kvällsfodringen hehe. Efter det ska jag duscha och sen bara chilla galet resten av kvällen. Lååång dag imorgon så måste ju ha tillräckligt med skönhetssömn också ;)

Här kommer iallafall bilder på Pijano & Gullman från idag!





















/ Emma

SKRIVET: 2011-04-08, kl 16:36:58 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

HAHA

Bara för att jag just satte på mig den fulaste stall-outfiten någonsin!



Linne - Ljusblått
Tröja - Humör - Svart/Färgglad
Ridbyxor - Pikeur - Bruna
Strumpor - Kingsland - Ljusblå


Haha, så jävla fult med brunt och ljusblått :D

Ska ner å ta in hästar och rida lite nu, hörs sen!

/Gullman

SKRIVET: 2011-04-08, kl 16:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Härmar Gullman lite hehe!

1. På vilken klubb började du rida?: Ekerö Ridklubb tror jag det heter..?
2. Vem gjorde dig till den ryttare du är idag?: Först och främst Pijano, sen jag själv, Erik Berggren och Eva Eternell Hagen.
3. Vilken häst har lärt dig mest?: Det beror på lite, alla har lärt mig någonting, men typ Pijano, Mc Queen, Dolche Vita.. Tror jag.
4. När började du tävla klubbtävlingar?: Oj, det kommer jag inte ihåg!
5. Vilken häst har du mest placeringar med?: Hmm.. Pijano haha.

Dressyr:

1. Vem är den mest utbildade häst du ridit?: Waggie tror jag.
2. Vilken häst har du din högsta dressyr placering med?: Pijano.
3. Vad är det svåraste program du ridit?: På tävling? Något av Msv-programmen isåfall.
4. Vad tävlar du för klasser?: Medelsvår.
5. Vad har du tagit för placeringar i år?: Har bara hunnit med en start i år, så inga.

Hoppning:
1. Vilken häst har du hoppat högsta enkelhindret med, vilken höjd?: Hmm.. Mc Queen tror jag, vet inte exakt höjd men kanske.. 150?
2. Vilken häst har du hoppat högsta banan med, vilken höjd?: Mc Queen/Pijano, 130.
3. Vad tävlar du för klasser?: Upp till 110.
4. Vad har du tagit för placeringar i år?: Inga starter förutom P&J = inga placeringar än i år.
5. Vilken klubb har bäst tävlingar?: Hmm.. Ryttis kanske!

Häst: 
1. Vem är den hetaste hästen du ridit?: Mc Queen tror jag.
2. Vem är den starkaste hästen du ridit?: Oj, ingen aning faktiskt.
3. Vem är den minsta hästen du ridit?: Tummen säkert!
4. Vem är den största hästen du ridit?: Sansero kanske..
5. Vem är den häst du tog grönakortet på?: Haha hade bara teori på gröna kortet.
6. Vem är den häst du tävlade först i dressyr?: Pijano.
7. Vem är den häst du tävlade först i hoppning?: Silver tror jag, en b-ponny iallafall.
9. Vem är den häst du tog din senaste placering med?: Pijano.
10. Vilka hästar har du tävlat i lag med?: Har faktiskt aldrig startat i lag.


Hahah, liten Emma! :D En av de sista starterna på c-ponny haha..

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-08, kl 13:49:49 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Bus i solen

Chilldag i skolan, bara en lektion på morgonen så gick och hämtade Pijano direkt när jag slutade :) Var jättesugen på att bara busa med honom, så sagt och gjort - sen att det dessutom var sol gjorde ju inte saken värre! :D Blev ett riktigt oseriöst "träningspass", men det var kuligt! Min häst har ju lite egen vilja, men åh, bästa! Gjorde lite allt möjligt, lite trick och sen lite övergångar, varvbyten och så vidare. Han satte även en hel del steg av passagen som vi tränat på ett bra tag tidigare, är så stolt över honom! Min fina prins.




































































Alla bilderna är fotade av bästa Julia! :D

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-08, kl 13:03:22 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Lite tidsrördriv..

1. På vilken klubb började du rida?: Rastaborg
2. Vem gjorde dig till den ryttare du är idag?: massa olika.. men Andy & Vavva - creds till dem!
3. Vilken häst har lärt dig mest?: Coquin
4. När började du tävla klubbtävlingar?: ehm.. typ 05-06
5. Vilken häst har du mest placeringar med?: Coquin
Dressyr:

1. Vem är den mest utbildade häst du ridit?: Coquin och Pijano
2. Vilken häst har du din högsta dressyr placering med?: Corolla
3. Vad är det svåraste program du ridit?: haha typ LA
4. Vad tävlar du för klasser?: tävlar inte just nu
5. Vad har du tagit för placeringar i år?: -

Hoppning:
1. Vilken häst har du hoppat högsta enkelhindret med, vilken höjd?: Caravelle 1.45 tror ja de va
2. Vilken häst har du hoppat högsta banan med, vilken höjd?: Hmm.. vet inte riktigt
3. Vad tävlar du för klasser?: tävlar inte just nuu
4. Vad har du tagit för placeringar i år?: -
5. Vilken klubb har bäst tävlingar?: Sunne ofc!
Häst: 
1. Vem är den hetaste hästen du ridit?: svårt att säga
2. Vem är den starkaste hästen du ridit?: Coquin
3. Vem är den minsta hästen du ridit?: Evita
4. Vem är den största hästen du ridit?: Måste väl vara typ Prada
5. Vem är den häst du tog grönakortet på?: Tog de själv
6. Vem är den häst du tävlade först i dressyr?: Sorbits
7. Vem är den häst du tävlade först i hoppning?: Domino 
9. Vem är den häst du tog din senaste placering med?: Vann på Esci (fast va utom tävlan så de räknas ju inte) haha men annars kommer jag inte ihåg.
10. Vilka hästar har du tävlat i lag med?: -



Escada fina totto

/Gullman

SKRIVET: 2011-04-08, kl 12:46:50 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Vilken härlig dag

Vaknade en halvtimme innan jag skulle gå upp i vanliga fall. Så jag kunde somna om igen, skönt!
Sen var det ju bara att vakna igen och gå ner till stallet, fodra och släppa ut hästar, vilket inte är så jobbigt. Men det jobbigaste är nog sopningen. Inte för att det är så värst mycket att sopa, men soparna suger!
Alla är typ trasiga så de e extra jobbigt..

Efter stalltjänsten så var det frukost och sen gick jag ner till barren igen och sov en liten stund. Alfie väckte mig några minuter innan vi började, hehe. Vi skulle ju fortsätta skriva våran artikel idag. Och ah, vi gjorde klart den så vi slutade typ vid tio. Men inte gick vi ifrån skolan för det, nejnej!
Vi chillade lite med redaktionen (dem 4 elever + 2 lärare som redigerar tidningen). Fikade och pluggade in mobilen i högtalarna i ena klassrummet och dunkade Spotify. Pratade om allt möjligt och hade väldigt roligt. Sånt e så jävla skönt här på Berga. Chilla med lärarna och käka bullar, haha :D

Sen var det lunch och nu har vi städat utanför barren. Krattat löv, plockat fimpar å så. Ska kanske ner till stallet snart och mocka å fixa. Sen in till VH och handla mat inför helgen och efter det så ska jag rida på Puff och Pijano, woop woop!

Och ute så regnar det oxå, myys! :D



Där jag bor.. bilden snodd från Michelle :)

/Gullman

SKRIVET: 2011-04-08, kl 08:28:52 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Jag är lite rädd

Jag har bara fått en känsla av att något är fel. Jag kan inte sätta fingret på vad, men det känns som något inte är helt rätt med min häst. Hovarna och det där är ju ingen nyhet, men den här svullnaden i bakbenen.. Och sen tror jag det är något med musklerna/ryggen. För han har två utprovade sadlar, och båda ligger snett - likadant alltså. Sen har jag börjat märka att han vrider svansen åt samma håll hela tiden också.. Nu börjar det bli dags att kolla honom riktigt ordentligt. Även om typ alla sagt att det inte behövs när jag frågat vad dem tyckt. Men nu börjar jag bli lite väl nojjig, och det känns inte kul att planera in tävlingar och sånt ifall jag inte vet att han är helt fräsch.



Don't tell me it's not worth tryin' for
You can't tell me it's not worth dyin' for
You know it's true
Everything I do - I do it for you

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-08, kl 08:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

- En person som är snygg.


Maja såklart! ;)

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-07, kl 23:49:13 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Innan jag somnar


personligt:

ditt namn? - Columbine
korrekt ålder? - 17 om fyra månader
längd? - 179
vikt? - jadu..
smeknamn? - Gullman
vart bor du? - Berga, Kungsholmen
vad gör du på fritiden? - Allt möjligt roligt
beskriv ditt utseende - ehmm.. preciiiis
vad är du mest missnöjd med din kropp? - typ allt
vad är du mest nöjd med? - mitt högra öra
vad har du för uppfattning om dig själv? - ?
vad vill du jobba som äldre? - vet inte riktigt
hårfärg? - svart-brunt
ögonfärg? - Blå
någonting du vill berätta om dig själv, som ingen av oss vet? - jag tycker traktorer luktar gott, hehe
kan du själv säga att du ser bra ut? - nej
hur mycket bryr du dig om ditt utseende? - på berga- typ ingenting
är det någonting du inte kan strunta i att göra dig i ordning med? - huh?
någon vana? - ja typ
lyckotal? - 3 is the magic number

vänner/folk:

vad heter din bästa vän? - har några stycken
hur många vänner har du? - många!
anser du dig själv vara "känd" i ditt område? - ehm, nej?
vet många personer vem du är? - det beror nog på
hör man ditt namn på skolan, vet alla vem du är? - ja men det tror jag faktiskt
när var du senast med någon kompis? - för en stund sen
känner du dig tvingad att umgås med vissa kompisar? - nope de tror jag nog inte
vem sov du senast hos av dina kompisar? - vet inte riktigt..
vem sov senast hos dig? - ingenaning

tankar & skit:

har du någon fobi? - yep. stora lastbilar. usch, hatar dem. fyfan
har du någon allergi? - bullshit och lögner
vad tänker du på innan du somnar? - den där natten..
vad är de första du tänker på när du ser en person? - bere nog på vem det är ;)


/Gullman

SKRIVET: 2011-04-07, kl 23:18:59 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Rubrik var det ja..

Oj vilken lång dag. Eller? Jo. Tänk att hinna med INNAN skolan ens börjat att morgonfodra hästarna, släppa ut dem, sopa stallgången, gå och äta frukost, sitta och chilla på rummet ett bra tag, mocka och dessutom lägga in massa nytt spån. Woopwoop! Hade dessutom lite dötid efter det.. Sjukt.

Sen var det växt & djurliv, matte och lunch. Efter det hästkunskap och information om APUn. Slutade vid 14:45 typ, och gick direkt och hämtade Pijano i hagen. Han var så lerig så fanns inget annat alternativ än att duscha honom haha. Och herregud vad vi bråkade angående den biten.. Vanligtvis när jag spolar benen och sånt står han ju lös blixtstilla i spolspiltan (MYCKET träning bakom det, då han hatar det), men nu satt han givetvis fast. Och tur sjutton det, han var verkligen riktigt förbannad över att bli spolad i ansiktet.

Men hursom så longerade jag honom på lilla ridbanan idag. Han var helvild och vägrade gå i någon annan gångart än damp galopp i början haha.. Hm.. Knasboll. Han brallade hit och dit och det tog ett bra tag innan han gick med på att trava hehe.. Tränade lite stegra och det gick klockrent, annars var syftet bara att han skulle få rusa av sig lite överskottsenergi och inte stå helt. Sen pysslade jag med honom ett bra tag, fixade kraftfoder och höpåsar och lite sådär. Tog in hästarna och gick sen upp och käkade middag.

Åkte direkt till VH sen och handlade lite inför helgen (blev dock inget vettigt, så får åka in imorn också haha!). Var supertrött när jag kom tillbaka och hann precis dö i sängen när Jenny ringer tycker jag ska hjälpa henne inför grillkvällen. Där rök den powernapen.. Men vi fixade ved och lite sånt och sen gick jag till stallet igen och lindade Pijanos ben. Tillbaka upp för att grilla, blåste ruggigt mycket men det var mysigt ändå! Satt där och försökte vara social i ett par timmar och det var mycket som hanns med. Haha juste, jag och Jenny hade fetaste brottningsmatchen i gräset (leran) och jag förlorade - INTE OK!

Sen blev jag bara väldigt sugen på att gå ut och gå. Själv, fast inte helt själv i mörkret utan med en vakthund hehe ;) Lånade Sally och så gick vi ut och powerwalkade i typ en timme. Riktigt härligt, precis vad jag behövde. Dock hände det en rätt konstig grej vid flisen men aja.. Nu ska jag iallafall städa mitt rum. Oj, vad roligt. Roligare än så här blir det inte, vi hörs imorn!


Randombild på Pijano från i vintras.

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-07, kl 23:02:24 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Dagens ridpass

Asså åh. Det här var precis vad jag behövde just nu. Ett ridpass då allt gick så himla bra. Shit, blev verkligen glad, helt otroligt.

Det blåste ju väldigt mycket idag (tror nog inte att ngn missade det?) så kunde tyvärr inte rida ute som jag egentligen ville så det blev ett ridpass i ridhuset istället. Men vi (jag och Johanna) skrittade iallafall fram ute, och vi höll nästan på att blåsa bort, hehe :)

Eftersom att han vilade i helgen + igår så red jag ett väldigt lugnt ridpass. I början var han rätt pigg och springig men efter ett tag lugnade han ner sig och gick väldigt bra. Gjorde mycket serpentiner och ått-volter för att inte tråka ut honom och det fungerade väldigt bra. HAn fokuserade på mig och på arbetet.
Galoppen då? Han har ju varit lite muppig ibland och stannat och så tidigare, men idag var han verkligen frammåt och stannade inte alls!
Och inte bara det, utan fattningarna var klockrena oxå. Så himla duktig var han :D
Provade att ställa mig upp och bara flyta på i galoppen. Innan så har han då brytit av och slängtravat lite, men idag så höll han verkligen galoppen hela tiden och det var en bra galopp oxå! Bockade gjorde han med, så jävla söt asså!

Efter ridpasset så skrittade vi ut en sväng igen. I solnedgången, så himlans mysigt. Somsagt, jag älskar kvällarna i stallet och framförallt här på Berga. Olle fotade lite med min mobil oxå, men eftersom att jag inte är så värst high-tech så vet jag inte riktigt hur jag lägger in dem i datan. Men nån gång kommer dem väl upp, haha :D

Så ridpasset gjorde verkligen min dag. Fyfan va underbart! :D


Bild från i höstas..

Direkt efter stallet så gick jag till gräsmattan utanför barackerna. För det var nämligen dags för Brännbol/Fotboll och GRILLNING! Kan ni tänka er? Nu är våren verkligen på G. Asbra juuh!
Hursomhelst så var det jätteroligt och trevligt. Även fast jag sög på både brännbollen och fotbollen, haha!

Nu sitter jag i barren och käkar godis. Är ledig imorgon (nej, ingen sovmorgon eftersom att jag har stalltjänst), men har gott om tid på mej att rida iallafall. Snart ska jag sova, fett najs!

/Gullman

SKRIVET: 2011-04-07, kl 17:28:06 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Broken Hearts Parade

Asså Good Charlotte, fyfan va bra dom är!
Att jag inte insett det förrens nu, för bara någon timme sen, helt sjukt, hehe ;)


Idag har det varit en slapp dag. Har haft tidningsprojektet hela dagen vilket betyder att jag hela dagen har suttit och skrivit en artikel om magsår hos hästar. Mycket roligt.. fast nä, rätt jobbigt efter ett tag. Blev inte helt klara än men ska fortsätta ikväll + imorgon bitti. Sen när vi har lämnat in så är vi lediga, woop woop!
Så morgondagen blir oxå chill. Ska vetkligen pyssla med hästarna och bara glömma skolan lite ;)

Nu har jag precis varit i stallet och mockat och gjort allt dedär vanliga. Och shit va det blåser ute, de e ju typ storm. Gick väl lite sådär att packa höpåsar kan jag säga. Usch va jobbigt!

Efter middagen ska jag rida på Puffen. Skulle ridit Pijano oxå men tiden räcker inte till. Fett trist, men så är det. Emma longerade honom lite förut så jag fick oxå prova. Och det gick bra. Men lite busig var han allt ;)

Nu ere middag, nomnom!



Gammal suddig bild från en longering..

/ Gullman

HAHA åh jag orkar inte.. glömde publicera xD

SKRIVET: 2011-04-07, kl 14:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

En gammal favorit..



/ Emma

SKRIVET: 2011-04-07, kl 12:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Min bästa vän



Det folk inte förstår, är att det är du som gång på gång drar upp mig, gång på gång är ljuset är mörkret. Det är du som får mig att inse, varje gång. Det är du. Och ändå tror folk bara att du är en häst, en häst jag har köpt, som jag rider på och har för att skryta med. Folk tror att jag skulle byta ut dig ifall du inte skulle passa längre, folk tror att jag skulle byta ut dig om någon bättre skulle dyka upp. Det är så mycket dem inte förstår. Det är helt sjukt. Dem kommer nog aldrig förstå heller.

Du är mitt ljus i mörkret, och livet utan dig skulle vara mitt liv som aldrig någonsin skulle kunna bli detsamma igen. Jag ska göra allt för att du någon gång ska förstå hur mycket du betyder för mig. Jag ska göra allt för att du ska få leva hela ditt liv som du förtjänar - som en prins, en riktig prins. Hur ska jag någonsin kunna ge tillbaka allt det du gett mig? Jag lovar och svär, jag kommer göra allt.

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-07, kl 08:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

- En ovanlig bild.

(För den här bloggen)



/ Emma

SKRIVET: 2011-04-06, kl 23:54:10 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Mitt allt och så mycket mer























När jag sitter och kollar på bilder på min underbara häst, kan jag verkligen erkänna att jag är en otroligt stolt ägare till världens finaste varelse.

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-06, kl 21:56:59 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Kvällsfix i stallet

Älskar att vara nere i stallet på kvällarna. Speciellt vid den här tiden på året när det fortfarande är ljust ute till typ åtta.

Det fick bli en promenad med Puff. Kändes bäst så och jag tror verkligen att han uppskattade det! Han gick med öronen frammåt hela tiden och var bara allmänt glad. så söt!



När vi kom tillbaka spolade jag benen och pysslade lite, innan jag började fixa med Pelle. Borstade och så och tog även av honom bandaget han fick igår. Sen gick jag ner till ridbanan för att kolla lite när Emma hoppade, men tråkigt nog var hon precis klar, så snäll som jag e bär jag bot två sockerbitar, hehe..

Sen var det kvällsfodring vid åtta. Och det bästa av allt, fortfarande ljust ute! :D

/Gullman

SKRIVET: 2011-04-06, kl 21:02:30 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

En betydligt bättre dag än igår

Nämen tjenare! Dålig uppdatering. Japp. Men så kan det vara.

Idag har jag hållt igång flitigt tycker jag allt, och fint väder har det varit också! Morgonfodring i stallet, frukost och allt det där givetvis. Sen kretslopp direkt på morgonen, behövde dock inte vara där så länge. Sen satt jag och kämpade med ett matteprov resten av förmiddagen. Lunchfodring, chilla galet sen lektioner igen, men det var lugnt. Först bara ut och leta vårtäcken, sen sitta en idrottslektion och göra avslappningsövningar (sova) och sen film på hästkunskapen haha! Skönt med chill dag i skolan.

Gick ner till stallet direkt sen och mockade och fixade kraftfoder. Plockade in hästarna och borstade lite på Pijano. Sen upp på middagen, gå och byta om och lite sådär. Sen gick jag och Sara ut och powerwalkade i en timme, gick en regäl bit måste jag säga. Riktigt härligt! Direkt efter det gick jag och bytte om IGEN, och ner till stallet och gjorde i ordning pållen för lite hoppning ute i solen! :D

Åh, det var så himla kul att hoppa igen. Båda vi var rätt så överlyckliga haha! Pijano var hur pigg som helst men skötte sig ändå bra. Var ju ändå årets första hoppning utomhus + att han inte hoppat ordentligt på ett tag. Hoppade dock inget avancerat eller högt, hade ett sockerbitshinder och en oxer. Hoppade inte speciellt många språng heller, mest småskutt men höjde upp ett språng till +1m och han hoppade som en klocka! Min lilla kanonkula ♥

Efter fixade jag lite i stallet och kvällsfodrade. Nu ska jag byta om och gå och köpa lite godis på Små G hade jag tänkt. Najs! Hoppas det är Big Brother ikväll..


Fotografen Julia herself och Pijano, bildbomd från ridpasset kommer senare ikväll!

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-06, kl 18:12:01 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Ändrade planer

Efter att vi kommit tillbax från DN så somnade jag direkt, hehe. Är så galet trött och mår sämst. Håller nog på att bli sjuk eller ngt. Hursomhelst, jag skyndade ner till stallet och mockade å fixade till hästarna. Gick sedan med Frida till travstallet och chillade lite. Somnade såklart i soffan där med, haha, trött cheeey! :)

Efter det var de middag och nu har vi precis tagit in hästarna och fixat lite i stallet. Meningen var att jag skulle rida direkt efter, men jag är typ helt snurrig i skallen. Så antingen går jag en promenad med honom eller ngt, eller så longerar jag. Känns inte alls bra att sitta upp om jag är såhär trött, haha.
Men det är fint väder iallfall ;)

Och något negativt med det fina vädret: all lera i hagen! Glömde gummistövlarna vid intaget (hade bara converse), så jag tar på mig tretornen och går ut i leran. Självklart läcker det in massa vatten och sånt, usch!
Hoppas den torkar snart..



Om en stund ska jag gå ner och borsta å fixa med Pelleplutten! :)

/Gullman

SKRIVET: 2011-04-06, kl 14:12:58 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Shit vilken natt

Mådde somsagt inte sädär jättebra igårkväll. Ville bara försvinna bort från allt. Så ah, så fick det bli.

Jag och Frida stack iväg, bara drog, helt plötsligt, jättespontant. Började med att ta oss till VH och sätta oss på pendeltåget mot TC. Vi la oss på tre säten med jackan som kudde och sov en stund. Fast vi kom inte längre än till Handen med våran sömn eftersom det kom två väktare och slog på oss med varsin tidning och sa att i var tvungna att sitta upp så att vi inte skulle råka åka för långt (dem trodde säkert att vi var lite berusade oxå). Hursomhelst så steg dem ändå av vid den stationen så de var bara att fortsätta sova ända fram tills vi kom till centralen.

Klev av och gick till Donken som var stängt (?!). Fast som tur var så var den på andra sidan vägen öppen så våran middag käkades där. Och det kändes typ som om vi köpte allt man kan äta. Asså helt seriöst så började kassören skratta. Men vad skulle vi göra, vi var vrålhungriga!

Självklart så orkade vi inte äta upp allting så vi tog med oss resten (en paj typ haha) på pendeltåget. För åkte vidare, det gjorde vi. Tanken var att åka till Bålsta, gå runt lite där och sen ta sista pendeln tillbax. Dock så somnar vi och inser när vi vaknar i Bålsta att vi satt på sista pendeln dit och att det inte gick någon tillbaka. Obeservera då att vi befinner oss utanför Stockholm, hehe.

Nästa skulle gå 05.10 och klockan var ungefär 00.15, så ah. Vi fick helt enkelt göra det bästa av situationen. Alltså promenera runt lite och hitta på bus.

Så vi tog en lååååång promenad runt typ hela Bålsta kändes det som. Började att gå mot Enköping, tills vi kom fram till en Shell-mack. Handlade lite där och fortsatte sedan upp på en väg mitt ute i öde-skogen till en brandstation typ. Fortsatte sedan att gå och gå (i typ duggregn) och gå och gå i typ 3 timmar. Besökte även Fridas galma skola, lekte lite i lekparken (haha!) och lite sånt skojjigt ;)


Runt 3-tiden så kommer vi tillbax till stationen, väldigt trötta. Så vi bestämmer oss för att sova en stund och hittade lite lämpliga bänkar. I vanliga fall så skulle det nog vara väldigt oskönt att sova där, men för stunden kändes det rätt bra faktiskt. Vaknade typ 04.45 igen och gick upp och väntade sista minuterna på perrongen så tåget äntligen kom. Det första vi gjorde  var att lägga oss tillrätta och somna direkt. Resan som tog en timme och tio minuter kändes som typ en kvart, hehe :) Väl framme i VH så stod bussen redan och väntade så det var bara att hoppa på och åka mot skolan igen.

Precis när vi hoppat av så traskade vi ner till stallet och tog ut hästarna och sen gick Frida till frukosten medan jag gick till bussen..igen. Vi skulle ju lixom åka på studiebesök till DN idag, hilarious.
Var så himlans trött och somnade typ hela tiden, haha ;)

Och precis när vi går ut från DN skrapan så kommer en annan klass från en annan skola och stirrar sönder på oss typ. Som om dom aldrig sett ett par lantisar förut lix. Överklassen mötte bönderna.. haha! :D


Detta blev ett väldigt ohästigt inlägg, men tänkte dela med mej av lite galenskaper. Åh älskar spontanresor, haha, man vet aldrig vart man hamnar :P Hursomhelst så ska jag rida Puff efter middagen, woop woop!

/Gullman

SKRIVET: 2011-04-06, kl 08:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

- En bild på dig själv.



/ Emma

SKRIVET: 2011-04-05, kl 19:00:18 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Vilken dag. Skitdag.

Idag har det varit en riktig skitdag. Och då skojar jag inte. Usch. Blä. Igårkväll råkade jag skära mig regält i tummen, riktigt regält, så blodet bokstavligen talade sprutade åt alla håll. Riktigt vidrigt var det, haha undrade nästan om jag skulle förblöda till döds. Gick upp på stalltjänsten med min jäkla tumme, och direkt efter det ta bussen till en simhall för att simma. Men bangade på den idén idag, jag orkade inte. Och det hade inte gått heller, om man inte gillar blodbad vill säga.

Var duktig och köpte plåster och kompresser eller vad det var på apoteket påväg tillbaka till skolan och lekte doktor åt mig själv. Sen hade vi kretslopp, och dessutom förhör vilket då gick åt helvete. Sen hade vi djurkunskap, prov. Vilket gick ännu mer åt helvete. Var så jäkla arg. Riktigt, riktigt arg. Menmen. Sen hade vi bild, jag fick inte mycket mer gjort än att sitta och måla på mitt bandage, och efter det var det matte. Som jag ju för sig inte behövde vara på. Något positivt med dagen.

Världens skitdag i skolan, men har verkligen försökt kämpa mig igenom hela dagen trots att jag var nära att bara ge upp typ.. hela tiden. Och jag lyckades faktiskt hålla ut. Men när jag dessutom sen står och ska brodda av Pijano fick han något dampryck och jag blev inte direkt gladare..! Åh, varför finns såna här dagar!? Kan det bara bli lite kul nu! :)


Kul att det såg ut så här efter 122389349545 gången (okej, kanske överdrev liiite) jag lindat om med en ny jäkla linda. Men nu ser det inte lika ofräscht ut iallafall, wohoo! :D Fasligt ont gör det fortfarande, men det läker!

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-05, kl 18:48:50 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Tur att du finns

Dagar som gårdagen, dagar som man bara vill glömma och radera, är såna du ändå kan göra lite ljusare. Att gå ner till hagen och mötas av dig som lyckligt kommer och bara är sådär himla gullig. Att skritta iväg, långt bort, trava en bit och sedan fatta galopp. Tårarna som runnit, runnit och runnit, rann bort mer och mer ju fortare det gick. Att släppa allt, att släppa kontrollen, att dundra fram i den högsta farten, att allt annat blir suddigt. Det gjorde att tårarna sakta rann bort.

Fortsätta ännu längre, galoppera längre och längre, längre bort från allt jobbigt. Tillslut lös solen igen. Tillslut kändes vinden, farten och solens strålar. Tillslut kändes det att man levde igen. Allt kändes för en stund lite lättare. Fortsätta rida tills benen inte längre orkade, och du hela tiden lika villig och positiv. Det är inte många gånger jag rider för min skull, men igår gjorde jag det. Och du är så underbar. Min fina älskade drömprins. Du är det enda valet, du är det lilla ljuset som tänds i mörkret. Så är det alltid. Du är så.. obeskrivlig.



/ Emma

SKRIVET: 2011-04-05, kl 18:01:31 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Hästkliniken

Idag åkte vi ju med Pelle till hästkliniken i Stav. Och det gick väl bra. Han var snäll å så vilket var bra. Fast varför skulle han vara dum lix? Fina hästen!

Vi sprang, longerade, böjde, bedövade, röntgade, gipsade och fixade. Dem visste inte riktigt vad det var. Men på bilderna såg dem ett svart sträck i hovbenet som inte skulle vara där så då misstänkte dem en spricka. Så det blev gipsning av hoven och boxvila tills på måndag, då vi ska åka tillbaka och kolla hur det har blivit.

Lite blandade känslor just nu faktiskt. Usch, vill bara att han ska bli bra. Orkar verkligen inte gråta mera, så ska bara försöka att vara glad och hoppas. Han ska bli bra. Han måste det!




Btw så förstördes just min dag. Åh ska verkligen inte klaga och så här i bloggen.. Men jag vet att du läser det här och jag orkade verkligen inte med dedär just nu. Inte idag. Inte när jag mår såhär.
Nu ska jag bara försvinna, bort från allt. Leva livet, i bara några timmar. Utan dej, utan någon.

/Gullman

SKRIVET: 2011-04-05, kl 10:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Tidsinställt från igår natt

SENASTE:
Samtal ? Frida.
Mat ? Godis?
Dryck ? Fanta (och inte rosé).
Du skrev till på msn ? Bra jävla fråga.. Haha!
Du skrev ett sms till ? Gullman.
Låt du lyssna på ? Space Bound - Eminem.
Tvprogram du kollade på ? BB!
Snaxet du åt ? Choklad.
Köpet ? Godis?
Du pratade med ? Frida.

ÄRLIGHET:
Snusat ? Nepp.
Snott något ? Nejdå!
Diskat någon gång ? Haha någon gång.
Gråtit inför många människor ? Hm.. Mjaa..
Är du arg på någon just nu ? Är arg på allt och alla.
Har du tagit sönder något med flit ? Oja.
Har du skurit dig någon gång ? Har väl råkat av misstag?!

RANDOM:
Tittat på stjärnorna en hel natt ? Nja.
Pratat i telefon mer än i 3 timmar ? Ja.
Har du en lavalampa i ditt rum ? Nej?
Tältat någon gång ? Jaaa.
Har du gjort mål i någon sport ? Oja!
Har du ljugit för en vän ? Ja, säkert, fast länge sen.
Saknar du någon just nu ? Om jag gör..
Vunnit någon medalj ? Typ haha.
Har du ritat något och varit stolt över det ? När jag var liten säkert?
Är du kär i någon ? Ne.
Har du något armband på dig nu ? Nej.
Använder du bh ? Eh, ja?
Är du trött ? Nej.
Har du spotify ? Skulle vara död utan spotify.. hehe.
Brukar du använda det ? 24/7.
Varför gör du det här ? Varför inte?

VÄLJ ETT:
Shampo eller Balsam ? Schampo.
Vanilj eller Choklad ? Choklad utan tvekan.
Te eller Kaffe ? Kaffe!
Vara ensam eller med kompisar ? Beror på.
Mobil eller tv ? Mobil hallå!?
Rita eller skriva ? Inget av dem hehe..?
Morgon eller kväll ? Kväll.

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-05, kl 08:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

- En person som du vill vara med.



/ Emma

SKRIVET: 2011-04-05, kl 01:13:12 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Så kan det gå

JAG ÄR: Just nu lite off.
JAG SOVER: Sällan?
JAG BLIR GLAD NÄR: Jag ser min häst.
VAD SA DU SENAST? "Godnatt"
GRÖNA ELLER RÖDA ÄPPLEN: Äter typ aldrig äpplen, men gröna.
VEM RINGER DU NÄR DU ÄR ARG/LEDSEN: Det beror ju på.
VAD SKULLE DU BEHÖVA NU: Lite extra lycka sådär.
VAD HAR DU NU: Hm..
HAR DU SNYGGA SKOR?: Haha nej, leriga.
VILKEN TID GICK DU UPP IDAG: Öhm.. på sätt och vis typ 20 över 6.
VAD VAR DET FÖRSTA DU SA I MORSE: "Va?! Fan"
HAR DU SOVIT I DIN EGEN SÄNG INATT: Nej.
HAR NÅGON ANNAN SOVIT I DIN SÄNG I NATT: Nej.
VAD SÅG DU SENAST PÅ TV: Big Brother.
KAN DU SPELA FOTBOLL?: Haha nja.
SENASTE PERSONEN DU SKICKA SMS TILL: Gullman.
SENASTE PERSONEN DU FICK SMS AV: Gullman.
SENASTE PERSONEN SOM FICK DIG ATT SKRATTA: Frida.
SENASTE PERSONEN SOM TRAMPADE PÅ DIN FOT: Vet inte?
SENASTE MAT DU ÅT: Godis? Annars.. hmm.. haha.. hmm..
SENASTE FILMEN DU SÅG: Vet inte.
SENASTE LÅTEN DU LYSSNADE PÅ: Nuttin Nuh Go So - Notch.

NAMN: Emma Csendes.
FÖDD: 1 november 1994.
GJORT IDAG: Gråtit.
VAD DRACK DU SENAST: Fanta..
VAD SKA DU GÖRA IMORGON: Kämpa med att vara i skolan.
VAD GJORDE DU IGÅRKVÄLL: Ehehe.. Inga kommentarer.
HUR MÅNGA HAMSTRAR HAR DU HAFT SAMMANLAGT: Typ ingen?
OM DU FICK DÖDA EN ARTIST PÅ ETT PLÅGSAMT SÄTT, VEM SKULLE DU DÖDA?: Måste det vara en artist?!
OM DU FICK BESTÄMMA ATT DET SKULLE VARA KONSERT IDAG, VILKET BAND SKULLE DU TA DIT: Vet inte.
HAR DU GRÅTIT NÄR DU SETT EN FILM NÅNGÅNG: Säkert nångång.
SISTA ORDET INNAN DU GÅR: Gå? Rulla fram!

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-05, kl 00:34:36 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Helt random

Den här dagen har verkligen varit konstig, hehe ;) Fast på ett bra sätt!

Höll tidsplanen ganska bra tycker jag. Dock så tog jag lite fel på buss-tiderna, wooupsi, men det gjorde ingenting, förutom att vi kom iväg lite väl sent med hästarna så hann inte rida på långt. Men dem var glada iaf! :D

Nu på kvällen har det inte hänt så mkt faktiskt. Chillat litegrann och bara gjort ingenting, väldigt skönt!



HAHAHA, typ såhär kände jag mej idag. Helt random lix :D Älskar bilden btw!
Ser ni vilka det är?


Nu tänkte jag sova eftersom att jag har stalltjänst imorgonbitti. Direkt efter blire en snabb frukost innan vi sticker iväl till hästkliniken i Stav med Pelle. Så ah, tänkte sova nu ;)

/Gullman

SKRIVET: 2011-04-04, kl 19:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Saker ni inte visste

.. eller?

* Jag är en väldigt lugn och sansad person oftast, liksom chill, men sen kan jag slå om från ingenstans och bli helt rabiat. Skrika, säga saker jag ångrar, och bli riktigt jävlig. Det är som att jag är två personer haha. En snäll, lugn, trevlig, seriös, och en helgalen, vild, idiot. Haha!

* Jag är typ kaffeberoende. Men avskyr allt som har med kaffe att göra ifall det inte är helt svart, starkt kaffe. Jag kan absolut inte dricka kaffe med mjölk, socker och massa annat skit. Gillar bara helt svart hehe.

* Vanligtvis gråter jag typ aldrig. Jag är inte en sån person som gråter för sorgliga filmer (undantag finns säkert) och sånt, utan jag reagerar på ett helt annat sätt. Genom att skrika ifall det är extremt, annars att typ skratta. Så vissa tror nog att jag är okänslig och inte bryr mig ibland, vilket är helt fel. Om jag har så lite som bara tårar i ögonen är det oftast något extremt för mig. Dem gångerna jag väl gråter är när det liksom brustigt helt för mig.

* Jag litar nästan aldrig på folk. Jag har blivit sviken så många gånger att jag tappat förtroendet för typ.. allt. Det finns ytterst få som jag litar på ens lite. Tragiskt nog. Förut var det snarare tvärtom, att jag var helt "blåst" och trodde allt gott om alla, men inte ens 1 % av det finns kvar nu.



* Pijano har tävlat i galopp. Det absolut bästa han vet i hela världen är att galoppera - snabbt. Rider man honom på typ en rakbana eller så kan galoppören i honom komma fram rätt regält och han slår om till en helt annan häst från ingenstans. Han är ruskigt snabb och uttålig också dessutom, och han önskar nog att han skulle få fortsatt vara galopppålle. Dock skulle han troligtvis inte hållt vid det här laget.

* Pijano har fel i hovarna och skulle till och med ha avlivats för det som unghäst. Men så länge han går med ringskor och sulor fram, så märks det inte av. Möjligtvis ibland precis första skritt-stegen när man rider, eller om man rider för mycket på hårt underlag. Dock tycker jag det blivit mycket bättre än det varit tidigare måste jag säga. Men man måste ju hela tiden ha det i baktanken - alltså vad man rider på för underlag och så vidare, så att han inte blir halt.

* Jag måste linda Pijano varje natt, och motionera honom mycket för att han inte ska svullna upp helt i bakbenen. Man vet inte exakt vad felet är, varför han alltid blir väldigt svullen. Så för er som undrar, finns det en baktanke med att han står lindad och så hehe.

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-04, kl 17:27:47 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Knas dag

Ehm.. Den här dagen har varit.. lite knasig. Uppe långt innan morgonfodringen började imorse, trots att jag typ inte sovit nått i natt.. Gick med Frida till frukosten sen och vi somnade utanför matsalen och låg där ett par timmar. Sen efter ett tag bröt jag ihop helt och allt bara.. blev knas. Så hade anmäld frånvaro hela dagen, jag kunde omöjligt gå på lektioner, tårarna bara rann och jag var helt lost i huvudet. Inte okej. Verkligen inte. Usch.

Så har spenderat dagen med min häst, och försökt tänka på annat, vilket har gått sådär. Sen började ju stalltjänsten vid 4, så tog in hästar och lite så. Har käkat middag precis, och ska ner till stallet nu och borsta på min älskade häst.

Hörs senare,

/ Emma


Jag när jag låg och sov. Hehe.

SKRIVET: 2011-04-04, kl 12:51:46 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Dagens planering

Hejhopp allihopa!
Den här dagen har verkligen börjat helt fel, men vad gör det när solen skiner? ;)

Har chill lektioner idag. Vi ska bara skriva artikel typ och sen har vi matteprov oxå. Jag slutar runt 4 så då är det bara att gå ner till stallet och mocka & så.

16:00 - Stallet!
16:30 - Middag
17:00 - Ta in hästar och spola benen (har ju stalltjänst den här veckan)
17:40 - Åka till VH och ta ut pengar och handla.
18:15 - Rida ut på Puff med Sarski & Izzie

Efter det ska jag motionera Pelle oxå i form av promenad eller ngt. :)

Så ser dagen ut typ, woop woop!
Känner mig fett glad även fast jag egentligen inte är de..? Skumt asså, hih ;)



/Gullman

SKRIVET: 2011-04-04, kl 10:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Hagbyholms Stuteri

Jag kan nästan lova att jag inte kommer hitta ett sånt underbart stall som detta. Jag saknar den tiden otroligt mycket, tiden när vi stod på Hagbyholms Stuteri. Mitt andra hem. Mitt jobb. "Mitt ställe". Åh. Underbarare plats på jorden måste vara svårt att hitta, Pijano trivdes som fisken i vattnet och det var inget emot vad jag gjorde! Åh, att bara tänka på det blir liksom.. blä.


Vägen till stallet. Till höger ser man stallet där Pijano stod, vattnet i bakgrunden, "vägen" till vänster är en del av galoppbanan och längst till vänster hagar.


Pyttedel av början av galoppbanan, och innanför alla hagar (där även Pijano gick i en stooor gräshage året om med sin hagkompis Raffe).


Stallet fotat från galoppbanan. Älskade den platsen, vid trädet. Eller alltså, det var i och försig där jag satt och grät i timmar med Pijano betandes brevid mig efter den första veterinärbesiktningen Pijano inte gick igenom.. Hehe.


Fotat "tvärtemot" förra bilden, alltså från stora stalldörren.


Och till vänster.


Några av alla miljoner små sjukhagar, och ridbanan. I bakgrunden är det stostallet, skrittmaskinen, en ligghall på lösdriften och ridhuset.


Ridbanan från andra hållet.


Bild tagen från lilla dörren i stallet där Pijano stod. Till vänster, Karins stall, och rakt fram lösdriftsstall.


Stostallet.


Karins stall direkt till höger, rakt fram stallet där Pijano stod.


Skrittmaskin.


Ridhuset.


Stallet där Pijano stod, ridbanan och del av Karins stall.


Lilla stallet, och rakt fram står en ponny som nu står här på Berga.. Världen är liten ibland!


"Utestallet".


En del av Karins stallet.


Stallet där Pijano stod.

Under tiden vi stod där, hann man med mycket kul, tragiskt, tråkigt, helsjukt, och grymt lärorikt. Jag har haft så jäkla roligt på det där stället, jag fick mitt DRÖMJOBB och åh. När jag jobbade lärde jag mig sjukt mycket, fick rida mycket unghäst (högklassiga måste jag säga), hantera mängder av unghästar och föl, och har fått med mig massor av erfarenhet från det. Trots att jag hade lite innan, så har mycket av min erfarenhet av hingstar och unghästar kommit från Hagbyholm.

Sen red jag en hel del andra hästar också. Hade en arabvalack som kallades "Monstret" (ni förstår nog att han inte var guds ängel att rida direkt va?), men hette Wege, ett tag som jag la ner mycket jobb och slit på. Sen hade jag ett varmblod, Merlot, i tre veckor tror jag det var. För att inte glömma Larry, som jag red och kämpade med under en längre period. Plus alla hästar som ingick i jobbet då. Men tyvärr finns det inga bilder från hästarna på jobbet, men de som var utanför iallafall. Sen red jag lite andra hästar lite hit och dit, men det är inte så intressant haha :)


Jag & Merlot.


Jag & Wege.


Jag & Larry.

Sen vill ju givetvis Pijano vara med på en bild också! Lycklig häst i sin fina hage.



/ Emma

SKRIVET: 2011-04-04, kl 08:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

- En bild som påminner dig om gamla tider.



/ Emma

SKRIVET: 2011-04-03, kl 23:37:01 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Planering vecka 14



Måndag
- Uteritt, GP.
Tisdag - Dressyr, ridbana eller ridhuset.
Onsdag - Cavaletti/hoppning, ridhuset.
Torsdag - Dressyr, ridbana eller ridhuset.
Fredag -  Uteritt, flisen/rakan.
Lördag - Hoppning, stora ridbanan eller ridhuset.
Söndag - Uteritt, galoppön.

Planerade inte speciellt noga denna vecka, och någon av dagarna kommer nog Gullman rida, och då bara göra det som står på planeringen alltså. Hoppas hon vill/orkar iallafall haha! :) Pijano har vilat alldeles för mycket senaste veckorna, så nu blir det ingen vila eller longering (förutom innan ridpass kanske hehe) för hans del inte! Jag måste bara hitta orken. Ordentligt nu. ¨

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-03, kl 22:39:17 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Länkning




Nämen åh va bra ;)

FET LÄNK!

/Absolutelit

SKRIVET: 2011-04-03, kl 22:37:23 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

-

JA- OCH NEJ-FRÅGOR
Cyklat utan händerna: Haha ja.
Gråtit en hel natt: Troligen.
Åkt vattenskidor: Njae.
Åkt rullstol: Ja.
Gjort en bakåtkullerbytta: Ja.
Köpt lösgodis för över 50 kr: Haha jaaa!
Haft träningsvärk: Jepp.
Önskat att du var det andra könet: Ja.
Velat vara ett djur: Säkert.
Tänkt dig en kompis i rosa kanindräkt: Hahah.. jorå!
Hatat choklad: Nej!?

VEM
vem är i rummet med dig? Frida!
Vem fick du senast sms av? Mamma typ.
vem tänker du på nu? ...

pratade du senast i telefon med? Mamma.

vems hus var du senast i? 
Mitt eget. Skolans.
sa du senast? "Oj"
önskar du var med dig nu? Vet inte.
vem är din favoritsläkting? Palla favorisera.
vem i din skola går dig mest på nerverna? Hmm. Inga kommentarer. Kanske.. Den, det och dem!
VAR
var går du i skolan? Västerhaninge.
var är din telefon? Brevid mig.

var är din mamma? Vet inte? På Södermalm kanske?
var sover du? Där det bjuds.
var fick du tag i tröjan du har på dig? Öhm.. Lyckås ridsport.
var i ditt rum är du? 1. Är på Fridas rum. 2. I sängen.

VAD
vad åt du senast ? Dumleklubba.
vad drack du senast ? Cola.
vad är det för färg på dina byxor ? Svarta.
var är den närmaste saken som är blå ? Ett paket!
vad gillar du mest med skolan ? Öh..
vad har du på fötterna ? Svarta strumpor.
vad är din favorit färg ? Vet inte.
vilken film såg du senast ? Big Brother..? Hehe.
vad hör du just nu ? Samma som ovan hehe.



HAR DU NÅGONSIN
1. sovit i en annan säng ? Neeeee. Aldrig!
2. tyckt att din kusin är het ? Haha nej!
3. sovit naken ? Säkert..?
4. kört över hastighetsgränsen ? Hehe.
5. målat om ditt rum ? Inte jag.
6. dansat framför en spegel? Ja.
7. fått hicka ? Ja.
8. stulit pengar från en kompis? Nej.
9. hoppat i en bil med folk du just träffat ? Ja haha.
11. haft känslor för någon som inte känt detsamma ? Vet inte?
12. älskar eller saknar någon nu ? Ja.

HUR
Svarar du i telefonen
: "A, hallå?" typ.
Sätter du på dig strumpan: ÖH?!
Gör du när du är kär i fel person: Äsch.
Tycker du om gul-bil-leken: Hahaha.
Mycket pengar har du i plånboken : I kontanter, typ 1000 spänn hehehe.
hur mycket är klockan: 22:37

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-03, kl 22:32:40 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Helt rätt

Det här har jag väldigt ofta tankar om, men aldrig skrivit ner. Det är så himla sant och väldigt irreterande i hästvärlden.
LÄS HÄR!

/Gullman

SKRIVET: 2011-04-03, kl 22:20:07 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

En dag, den 3 april

Okej, vad som har hänt idag då. Jag var ute igår och det blev rätt sent om man säger så, men vaknade med Issi liggandes på mitt golv hehe, vid kanske 12 någon gång. Käkade lunch och sen åkte jag ut med mamma till Berga. Tog in hästen, spolade ben och lite sådär som vanligt alltså.

Sen kom mammas chef och hans dotter Majken ut, för att hon skulle få prova Pijano. Hon var jättetrevlig och gullig och det gick toppen bra när hon red! :) Jag började med att longera Pijano innan, så han fick rusa av sig lite då han har lite väl mycket energi just nu.. ;) Sen red Majken och det gick somsagt toppenbra, hon var jätteduktig och Pijano skötte sig bra! Hon gjorde mycket halter och så, för att se så han var med. Travade och det gick jättebra. Han blev lite taggad efter ett tag, men det var bara att styra in honom i väggen - en liten Pijanospecialare ;)

Jag hoppade upp och galopperade av Pijano ordentligt, men han var så pass het att det inte kändes som galoppen var jättelämplig. Han lyckades liksom skjuta iväg mig till och med hehe. Men annars var han fin! Visade stegran från marken också, och Majken fick testa på uppsutten buga, spansk skritt och att han lägger sig ner. Sen gick vi ut och visade runt skolan lite medan Majken red. Ställde in Pijano och så gick vi och kollade på grisarna och fikade en liten stund och sådär.

Det var jättetrevligt Majken, och måste bara säga att du är väldigt duktig och Pijano inte brukar sköta sig så bra som han gjorde med dig! :)

Sen så satt jag och chillade en kort stund innan Frida kom och drog ut mig, så gick vi till stallet igen haha. Gick en promenad med Gullmans lille (stora?!) Pelle, och han var buuusig hehe. Sen borstade jag Pijano och lindade hans ben innan jag och Frida drog oss in till VH. Käkade pizza, köpte cola och lite presenter hihi. Sen fixade vi lite grejer och så kvällsfodrade vi hästarna. Nu har vi suttit uppe hos henne och chillat i några timmar, kollat på Ponnyakuten och Big Brother givetvis och jaa. Inget mer intressant. Nej.


Jag och Pelleplutt idag på våran lilla promenix!

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-03, kl 20:46:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Just nu..

Just precis nu är jag inte riktigt.. i fas för att orka blogga. Min morfar dog idag och just nu är jag bara lite off. Men det kommer, senare någon gång.

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-03, kl 19:25:07 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Veckans bild

Vinnaren av veckans bild blev Sofie. Jag tycker verkligen att bilden visar kärlek och framförallt lycka. Och den fantastiskt fina texten gjorde mig lite stum..



"De är inte egentligen bilden utan jobbet bakom den.
Under 3 års tid har jag ridit denna häst på tre år hände de bokstavligen ingenting!
Han sprang med huvudet i raket hoppade som en och annan kamel osv.
Flera tävlingar fick jag se hur andra i min ålder lyckades var glada gick framåt vidare osv medans jag stod och stampade.
Flera gånger fick jag höra - Byt häst han är värdelös de kommer aldrig komma någonstans.
Men jag älskade honom och slutade därför inte att kämpa.
Jag jobbade i stallet inp varje helg för att få rida honom.
Och så hösten 2010 var de som att allt klickade.
Jag satte mig upp på honom efter sommaren allt kändes så rätt och sakta börjar han höja ryggen trampa under sig sänka huvudet.
Jag minns bara hur glad jag var jag nästan grät efter tre år hade jag lyckats tre år!
Men till bilden några veckor efteråt ställde vi upp i en till klubbis 60 cm och 70cm.
Vi var felfria i 60 som var CR och vi var de enda felfria.
Alla andra hade ''elit'' hästar som hoppade allt och de var så snabba och allt.
Innan fick jag höra du ska vara glad om du ens kommer igenom och massa annat skit.
Men jag var fast besluten att lyckats.
Och jag var den enda av 6 fel fria fick rida äre varvet själv och allt jag var så lycklig.
Sen vare L:D jag hoppade fram kände på han och han var fin sen hoppade vi en 0/0 och placerade oss som trea!
Och vi hade inget lätt motstånd heller utan i startfältet var bla L:B tävlande osv.
Men jag bara som körde mitt race och litade på honom för jag visste att han kunde de här.
Och de är därför jag är den jag är idag.
För 3 år sen var jag en rädd liten skit unge som inte vågade någonting men ända senjag börjat rida den här hästen har allt gått framåt jag slutade vara rädd lärde mig rida på riktigt idag sätter jag mig på vilken häst som hellst inp utan att känna minsta oro.
Jag vill bara säga tack till mi  ridskolas bästa MR PALOO COPPER som har tagit mig hit och ska ta mig vidare"

Hur fint som helst!
Grattis Sofie och lycka till med Mr Paloo Cooper
:D

Dock så var det en annan bild som jag verkligen tyckte om. Helt underbar!



"Elskar min ponni mest av allt.. Vet inte vad jag skulle göra utan honom!
Han är bääst! :)<3" - Maliin

Ingen av er skickade in ngn bloggadress eller så, så ingen länknig blev det :P

/Gullman & Emma

SKRIVET: 2011-04-03, kl 18:26:40 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Bara för att..

Hehe, ska oxå göra en sånhär "dagsbildlista" typ..eller vad det heter (?)
Husersomhelst, bara för att vara lite sådär ohästig eller nåt, hihi ;)


1a bilden - Någon du umgås väldigt mycket med
2a bilden - En bild på dig själv.

3e bilden - En bild på någon i din familj.

4e bilden - En bild på en tid du saknar.

5e bilden - En gammal/gamla bild/er på dig själv.

6e bilden - En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.

7e bilden - En bild som du aldrig lagt upp.

8e bilden - En person som du saknar.

9e bilden - Någon i din släkt.

10e bilden - Någon du tycker är väldigt snäll.

11e bilden - En person du kan berätta allt för.

12e bilden - En bild på din vardag.

13e bilden - Du och någon klasskompis.

14e bilden - En bild som påminner dig om gamla tider.

15e bilden - En person som du vill vara med.

16e bilden - En bild på dig själv.

17e bilden - En ovanlig bild.

18e bilden - En bild på din fritid.

19e bilden - En person som är snygg.

20e bilden - En bild på dina närmaste.

21e bilden - En person som alltid ställer upp för dig.

22e bilden - En bild på en tid du saknar.

23e bilden - En bild från i somras.

24e bilden - En bild som gör dig glad.

25e bilden - En person som alltid gör dig glad.

26e bilden - Någon/några som du alltid har roligt med.

27e bilden - En bild som du alltid skrattar åt.

28e bilden - En tokig bild.

29e bilden - Den nyaste bilden på dig själv.

30e bilden - Någon du aldrig kommer släppa taget om

 

/Gullman

 

SKRIVET: 2011-04-03, kl 13:18:45 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Gårdagen

Igår var typ den mest konstiga dagen i mitt liv. Åkte ut till Berga på morgonen ochvar där vid typ 9. En aning tidigt eftresom att Pelles ägare skulle komma runt halv 1. Men det gjorde inte så mycket. Jag tog igen lite sömn sålänge. När jag väl vaknat gick jag ner till hagen och tog in Pelle, bortsade och spolade benen. Eftre ett tag kom då Pelles ägare och vi gick ner till ridhuset coh longerade  och släppte honom lös. Han haltade typ ingenting. Vi var helt paffa och chockade typ, men ändå väldigt lättade. Gick sedan ut där det var lite hårdare mark och sprang med honom på rakt spår. Då markerade han lite, men det ar inte mycket inte, skönt!

Efter att vi kollat igenom honomlitegrann och så, så släppte vi ut honom i hagen igen och åkte hem.
Känns bra att han inte alls var särskilt halt, men på tisdag så ska vi åka till kliniken iallafall och kolla för säkerhetens skull. Han måste bli bra nu min lilla plutt!

När jag väl var hemma insåg jag att jag hade glömt nycklarna på Berga, så devar bara att åka tillbax. Men, när jag väl var där så inser jag att jag har haft dem i fickan hela tiden, såå typiskt mig asså. Så har åkt ut helt i onödan alltså. Men det gjorde inte så mkt. Åkte hem och fixade mej och mötte sedan upp Alfie i stan för att sedan åka ut till Tyresö för lite party. Mycker trevligt! ;)


Så nu sitter jag här hemma hos Johanna och chillar galet. Vi vaknade för typ en timme sen och alla andra sitter därnere och kollar Inception (medan jag snodde datan för att blogga, hehe) Kl tre ska jag möta Kai i Tyresö Centrum för att sedan spendera lite pengar. Det som jag är typ bäst på! :D

Går tyärr inte att ladda upp bilder...

/Gullman

(Frida rider Mach idag och Puff vilar btw)

SKRIVET: 2011-04-03, kl 10:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Pijano från sin allra vackraste sida!











/ Emma

SKRIVET: 2011-04-03, kl 08:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

- Du och någon klasskompis.


Förra klassen, höstas innan vi gjorde valet höhöh :P

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-02, kl 23:12:32 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Nu slår vi klackarna i taket

Party Party = riktigt dålig uppdatering, tyvärr.

Befinner mig just nu ute på Tyresö, hehe, och hinner inte uppdatera om dagen (som har varit väääldigt konstig kan jag säga). Men lovar att blogga imorgon när jag kommer hem ;)

Annars kan jag bara säga typ trevlig helg!


/Gullman

SKRIVET: 2011-04-02, kl 21:15:24 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Dålig uppdatering

Varför Gullman inte uppdaterat vet jag inte, men jag har inte orkat hehe. Latmask. Åkte iallafall till Berga och chillade där ett tag (ringde säkert 100 samtal också, drygt!), sen tog jag in Pijano. Spolade hans ben, borsta honom supernoga, ryktade, kratsade hovar och lite sådär.

Gick ner med honom till ridhuset så att han bara skulle få springa av sig. Släppte lös honom och han rejsade runt och brallade i typ en halvtimme. Helt slut var han efteråt, svettig till och med haha. Men det var bra att han rusade av sig iallafall. Orkade inte rida. Men lindade och fixade med honom innan jag åkte hem iallafall.


Gammal bild.

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-02, kl 10:56:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Morsning!

Vaknade för en stund sen, är superseg, och nu ska jag snart åka till stallet. Fast först käka lunch och hoppa in i duschen. Men sen så. Ehm.. Hörs sen! :)

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-02, kl 10:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

The reason is you



I'm not a perfect person
There's many things I wish I didn't do
But I continue learning
I never meant to do those things to you
And so I have to say before I go
That I just want you to know

I've found a reason for me
To change who I used to be
A reason to start over new
and the reason is you

I've found a reason to show
A side of me you didn't know
A reason for all that I do
And the reason is you

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-02, kl 08:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

- En bild på din vardag.



/ Emma

SKRIVET: 2011-04-01, kl 21:20:22 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Svar på kommentar

Maja om Skriva om olika stall..?:
Hejsan :). Läser eran blogg varje dag, så har några frågor om Berga:
Vad måste man ha för betyg/poäng för att komma in?
Är det sant att Berga ska sluta som gymnasium? :O
Om man inte har egen häst, "får" man då en speciell häst att rida där eller rider man olika hästar hela tiden?
Får man rida även fast man inte har lektion?

Hoppas jag kan få svar på dessa frågor :).

Allt bra med er annars ?

Kram :D


Hejhej!
Åh va roligt, självklart svarar vi på frågorna!

För att börja på Berga behövs godkänt i svenska, engelska och matte. Intagningspoängen är därför rätt låg. Men se till att ha godkänt typ alla ämnen så kommer du nog garanterat in!

Nej det tror jag inte är sant. Inte vad jag har hört iallafall ;)

Om man inte har en egen häst så rider man (kör trav etc.) på skolans hästar på hästövningarna. Man får alltså ingen häst att hålla på med, men man kan ju alltid önska att få samma när man rider och så. ;)

Njaa, det är inte ofta det händer att man får rida om man inte har lektion (hästövning). Men om man är riktigt snäll och hjälpsam så kanske man kan få göra det ;)

Annars är allt bara bra :)



Roligt att folk frågar frågor, alltid kul att svara på!

/
Gullman

SKRIVET: 2011-04-01, kl 20:31:02 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Fläta smart!

Jag är petnoga med Pijanos man och svans, då han har riktigt dålig hårväxt och väääldigt tunn både man och svans. Att manen och svansen ska växa ut, tar en hel evighet och då skojar jag inte. Jag vill verkligen att Pijano ska ha en sån där jättetjock och lång svans, och har faktiskt kommit på mina knep för lite hjälp på traven iallafall.

1. Pälsglans i nästan orimliga mängder, alltså hur mycket som helst.
2. Alltid reda ut svansen helt med mjuk borste/fingrarna innan man borstar den.
3. Klippa det tunna och "slitna" längst ner på svansen då och då för att den ska hålla sig bättre.
4. Ha inbakad fläta när han är i hagen.

Det är verkligen mina riktmål haha! Det jag gör nu under dessa leriga perioder, är att varannan dag tvätta svansen/dränka den i glansspray och reda ut den helt, sen varannan dag fläta en inbakad fläta (det fungerar, trots pälsglansen dagen innan) som han får ha i hagen. Sen börjar det om så. Alltså, jag flätar om flätan varje dag. Och brukar oftast bara ha svansen flätat varannan dag alltså.



Sen till manen, som jag är nästan ännu mer petnoga med haha :) Gör i princip samma sak som med svansen, alltså det här med varannan dag och mycket glansspray. Men flätorna har jag en liten egen variant på, alltså inte bara vanliga flätor - utan korta "ponnyflätor", inbakade alltså. Då blir det belastning på större yta = sliter mindre, och det har verkligen fungerat bra på Pijano. Han har fått både längre och tjockare man sen jag slutade med vanliga flätor och började med dessa i stället. Luggen flätas också inbakat.



/ Emma

SKRIVET: 2011-04-01, kl 19:13:19 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Inget aprilskämt här inte!

Pijano var så jäkla fin att rida idag! Red i hoppsadeln och med vanligt tränsbett (utan snokrem för omväxling). Skrittade fram honom i typ 20 min inne i ridhuset, travade fram länge i låg form och galopperade sen fram honom i lätt sits. Sen la jag upp stigbyglarna och trimmade om från början med skritt, sen trav, sen galopp. Han var hur fin som helst och jättevillig. Gjorde väldigt mycket skänkelvikningar och halter, och han blev riktigt mjuk och lösgjord. Superhärlig!

Kunde inte låta bli att göra lite "svårare" grejer, och han satte allt klockrent. Byten i vartannat, galoppiruetter och 8-meters volter i supersamlad förvänd galopp. När jag kände att han blev lite trött la jag ner stigbyglarna, galopperade och travade av honom ordentligt och skrittade ut sen. Riktigt lyckat ridpass, åh vad glad jag är! :D


Random bild på mig och Pijano från i höstas :)

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-01, kl 18:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Tråkigt

personligt:

ditt namn? - Emma Csendes.
korrekt ålder? - 16 år.

längd? - 173 cm.
vikt? - Vill inte ens veta själv haha.
smeknamn? - Emma?
vart bor du? - Södermalm och Västerhaninge.
vad gör du på fritiden? - Är med hästen, kompisar, festar. Typ.
beskriv ditt utseende - Hmm..?
vad är du mest missnöjd med din kropp? - Jag vet inte.
vad är du mest nöjd med? - Haha.
vad har du för uppfattning om dig själv? - Just nu ganska snurrig, annars lite vettigare.
vad vill du jobba som äldre? - Jag vill inte jobba.. Hehe.
hårfärg? - Brunt.
ögonfärg? - Brun/gröna.
någonting du vill berätta om dig själv, som ingen av oss vet? - Ehm.. Nej det tror jag inte.
kan du själv säga att du ser bra ut? - Säga det skulle jag väl kunna.. Men om jag tycker det..
hur mycket bryr du dig om ditt utseende? - Typ inte alls.
är det någonting du inte kan strunta i att göra dig i ordning med? - Hmm.. Näe haha!
någon vana? - Många!
lyckotal? - 14.

vänner/folk:

vad heter din bästa vän? - Virgio Pijano!
hur många vänner har du? - Haha, braaa fråga.
anser du dig själv vara "känd" i ditt område? - Skriver minst 100 autografer om dagen!
vet många personer vem du är? - Beror på vad man menar med många.
hör man ditt namn på skolan, vet alla vem du är? - Haha, ja, det tror jag faktiskt.
när var du senast med någon kompis? - Hela tiden typ.
känner du dig tvingad att umgås med vissa kompisar? - Nejdå.
vem sov du senast hos av dina kompisar? - Felicia tror jag..?
vem sov senast hos dig? - Haha hmm.. Kommer faktiskt inte ihåg.

tankar & skit:

har du någon fobi? - Ja, men lär låta lite psykiskt störd ifall jag skriver vad HAHA!
har du någon allergi? - Falska människor?
vad tänker du på innan du somnar? - Alldeles för mycket.
vad är de första du tänker på när du ser en person? - Beror väl på vem det är?

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-01, kl 16:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Mount Höbal

När jag & min underbara vän Frida (Speedo) bestiger Mount Höbal utanför laggårn! ;)



Undrar hur många det är...



Trött cheey..



(Emma! Jaa, det kan vi ju göra. Men jag åker tidigt, moahaha ^^
)

/Gullman

SKRIVET: 2011-04-01, kl 16:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Skriva om olika stall..?

Jag tänkte börja skriva inlägg med kanske någon dags mellanrum om olika stall jag stått i, då jag fick frågan om det för länge sen. Tänkte vara duktig och tidsinställa dem redan nu i helgen när jag är hemma och har min gamla dator där alla bilder och allt finns på. Seriös bloggare - SVAR JA!


En glad Pijano i sommarhagen på Hagbyholms Stuteri -09.

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-01, kl 14:57:24 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Allt klart!

Sådärja, nu har jag fixat klart allting i stallet (mockning, höpåsar, hinkar..osv). Var sådär extra långsam bara för att fördriva tiden lite, hehe. Blir ingen ridning idag iallafall. Vädret är alldeles för tråkigt för att rida ute och ridhuset är upptaget av hästövningar. Så dom får helt enkelt vila idag, men det är ju skönt! ;)

Planerna inför morgondagen är att på morgonen åka ut till Berga. Tänkte rida Mach litegrann (kanske Puff om Loppan hör av sig) och sen kommer Pelles ägare och hälsar på. Efter det blir det att snabbt åka hem och fixa sig inför kvällen.
Det blir party party, woop woop! :D

Ja, så är läget lixom.



Esci å jag

/Gullman

SKRIVET: 2011-04-01, kl 14:32:53 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Nu - stallet!

Nu har jag suttit och segat i mitt rum i ett par timmar utan att fått nått speciellt vettigt gjort, så nu ska jag ner till stallet haha! Ska fixa allt inför helgen (jag åker ju hem, fast kommer ändå åka ut på dagarna men ändå haha), och jag kommer inte orka stressa idag så det kan ta ett par timmar känner jag på mig. Men det är fredag, life is good! :D Lär väl återkomma.. snart igen!

Juste, Gullman! Ska vi åka ut tillsammans till Berga imorn!?

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-01, kl 14:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

- En person du kan berätta allt för.



/ Emma

SKRIVET: 2011-04-01, kl 12:30:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Projektarbete rollkür

Det finns en träningsmetod inom ridsporten, som förekommer oftare och oftare. Träningsmetoden har diskuterats mycket, då det finns väldigt mycket forskning på att det är skadligt för hästen. Metoden fortsätter användas, och då speciellt av ryttare på elitnivå. Men allt fler som ifrågasätter användandet.

Rollkür är ett sätt att träna inom dressyr. Hästen förböjs onaturligt så att mulen är mycket nära bringan och/eller ryttarens skänklar. Detta för att hästen ska tycka att den vanliga formen är behaglig, och på så sätt röra sig bättre när ryttaren släpper fram mulen igen.

Den här metoden används vid träning och framridning av framförallt elitryttare som rider med kandar. Ryttaren använder då kortare stångtygel så att hästen böjer fram nacken. Bland annat den kända dressyrryttaren Anky Van Grunsven användet sig av metoden och det har blivit mycket debatter angående det.

Många anser att rollkür är djurplågeri, då den extrema förböjningen är skadligt för hästen. Hästen lägger mer vikt på framdelen, vilket kan leda till ledinflammation och förslitningar. Djurskyddslagen säger så här : ”Du får inte träna eller tävla med dina hästar på ett sådant sätt att de utsätts för lidande”. Då kan man fråga sig varför använder man detta när man vet hur skadligt det är för hästen. Anky Van Grunsven har sagt "Om man inte vet vad man håller på med så kan det vara skadligt för hästen. Precis som allting annat inom ridsporten" angående rollküren. Hur långt ska man dra utsträckningen av brutala träningsmetoder och utsätta hästen för lidande – endast för tävlingsresultatets skull? Rollküren i sig är inte förbjuden, men det är många som vill ändra på det.



Vad tycker ni om rollkür? ;)

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-01, kl 12:21:58 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

fina du!


Bli bra nu, snälla




jag älskar dig


/Gullman


SKRIVET: 2011-04-01, kl 11:26:38 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Dagens viktiga planer

Hähä, viktigt och viktigt vet jag väl inte :P Men den här dagen har sätt ut så att jag gick upp till 08:40 när lektionen började, behövde vara där i kanske en halvtimme innan jag slutade för dagen. Härligt! Gick och la mig igen, och precis när jag somnat sådär asbra, så kommer Bettan och Jenny in och terrar mig så nu är det ju kört. Fan då! Jaja, tänkte gå upp till lunchen och käka istället då.

Sen ska jag chilla galet ett tag, vakna till liksom, kanske städa lite i rummet (så Bettan blir glad), gå ner till stallet för att mocka, fixa höpåsar och kraftfoder. Sen någon gång ska jag rida galna pållen, och sen heeem till stan. Ikväll finns det väl lite lösa planer, men det har ju inget med den här bloggen att göra :)

Hörs sen!


Bild tagen 2009. Vart tog hjälmen, sadeln och tränset vägen..? ;)

/ Emma

SKRIVET: 2011-04-01, kl 11:14:38 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Chillerill

Åh va skönt, har bara haft en lektion idag vilket betyder att jag har slutat för dagen! Så nu är det bara att chilla fram till lunch och efter det gå ner och mocka å fixa allt i stallet.
Vet inte riktigt om jag ska rida idag eller inte, får se helt enkelt. Jag har ju bra mycket tid på mig iallafall, hela dagen lixom!

Lite senare sen när jag e i stan tänkte jag fixa en ny mobil oxå. Den som jag har nu fungerar ju inte. Ska försöka fixa en iPhone, najs lix! ;)



Lilla blå, väldigt random..

/Gullman

SKRIVET: 2011-04-01, kl 00:36:45 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Uteritt på min galning idag

Nu på kvällen red jag på Pijano och Frida på Mach mot galoppön och lite så - ut på äventyr alltså. Pijano var lugn och snäll så länge vi skrittade, men sen jäklar slog han om en hel del. Ballade ur fullständigt redan efter kanske 5 travsteg och jag fick bråka med honom ett bra tag innan det ens var möjligt att trava normalt framåt på en väg. Fick rygga honom typ hundra gånger och verkligen säga till honom, då han var helknäpp - och då skojar jag inte.

Vi red iallafall vidare och tillsist fick han rulla i kort galopp istället.. Eller om man ens kan kalla det galopp, han studsade och flög hit och dit upp och ner hehe. Riktigt jäkla het var han idag, lätt i både fram och bakdelen och liksom ryckte tag i bettet då och då vilket gjorde att jag flera gånger höll på att tappa tyglarna haha.. Galna åsnan! Blev väääldigt mycket samlad galopp bara för att tappert försöka trötta ut honom lite, men det gick väl.. inte så bra. Han var heltokig fortfarande.

Men vi skrittade efter ett tag hem till Berga och då galopperade jag honom kanske 10-20 varv på stora ridbanan och sen travade av honom ordentligt, och tillsist skrittade vi av på GP, och då hoppade jag av och skrittade honom för hand. Vi var ute i kanske 1 timme och en kvart eller något allt som allt.



/ Emma

RSS 2.0