SKRIVET: 2011-08-30, kl 13:23:20 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Hejho igen

Kom inte så långt.. Sitter i trav med TRAVSARAAA, Gullman och Cassandra. Gullman tvingar mig att blogga.. Hm.. Hon pluggar, duktig ponny! Hmmmm.. Finns inte så mycket och säga. HMMMMMM. Värdelöst


Hitta en guuuullig bild på mig och Brontosaurus :D

/ Emma

SKRIVET: 2011-08-30, kl 12:47:52 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Anniiiiiiis

Ska rida finaste Anna nu. Mer var det väl inte :D



/ Emma

SKRIVET: 2011-08-30, kl 12:00:00 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

What are words

Jag lovade att du skulle bli min
- och de blev du.



fan vad jag älskar dig

/Gullman

SKRIVET: 2011-08-30, kl 08:53:16 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Gårdagens ridpass

Igår så red jag direkt efter att jag slutat. Alltså blev de rätt ridigt eftersom att jag slutade runt 2. Red ett liknande ridpass som dagen innan och hon kändes jättefin. Brydde sig inte alls om tratorerna som jobbade på åkern brevid utan fokuserade på arbetet till 100 % :)

Gjorde mycket övergångar, öppnor och slutor och hon lyssnade kalasbra! ;)

Efter middagen så gick jag en lite promenad med henne och hon var jättesnäll och traskade glatt på!

Gårdagens Outfit:

Träns - Dy'on
Sadel - Cobra
Fårskinnspad - Medi Lamb
Schabrak - Schockemöhle
Benpaddar - Schockemöhle
Benlindor - Kingsland

Hjälm - GPA
Tröja - Gina Tricot?
Väst - Kingsland
Ridbyxor - Whitaker
Ridstrumpor - Kingsland
Skor - Mountain Horse


Blev tyvärr inga bilder från igår..



Finaste :')

/Gullman

SKRIVET: 2011-08-30, kl 01:17:22 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Haha, sämsta bloggarN

Aja, allt är bättre än inget! Har haft fullt upp, eller nä, fast nästan. Inte ens kollat datorn öht hihi :P Men igår red jag Pijano på stora ridbanan, det gick väl hyfsat. Han var snäll men inget extra blev det liksom. Bella hoppade upp och testade honom lite också!! :) Idag så fick han gå på banan igen på förmiddagen och han var superduperfin då! Satte till och med passagen en hel långsida i takt och balans - stolt hästägare!! Sen red Bella lite på honom på kvällen nu igen, och det gick bra. Han jävlades lite, även med mig när jag hoppade upp ett par varv, men annars var han väl snelhest :)

Annat som händer dååå.. Ska rida Anna imorn. På onsdag är det hästövningar och det har förresten kommit en ny liten pålle, en 5-årig travare hit :) Så vi ska typ hänga på den på onsdag också för den är inte inriden, kuuuul! Älskar sånthär haha! Förövrigt har jag världens bästa schema, halvdagar varje dag förutom fredag som jag är ledig på haha. Fast har stalltjänst så ah.. helgen spenderas ju här då ändå ;)


Känns som det börjar bli vinter förresten. Så passande med en gammal vinterbild på Pijanobus från förra året typ. Fan, vart tog sommarn vägen?

/ Emma

SKRIVET: 2011-08-29, kl 08:06:25 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Jag hjärta stalltjänstmornar

Haha, eller..?

Har egentligen inte stalltjänst nu.. Eller jo på sätt och vis. Alla tar ju hand om sin egna häst själv så jag måste ju lixom ändå gå upp tidigt osv. Och det kan ju vara liiite segt kanske :P

Men idag så har vi iallafall släppt ihop hästarna i sia nya hagar. Escada får ju inte gå med Pijano längre eftersom dem står i olika stall. Känns ju trist, men hoppas att det ska gå bra iallafall :) Så hennes nya hagkompisar är nu Izzi & Didden :) Ihopsläppet gick bra, ingen action här inte, men de var ju iofs rätt skönt. Dem stod snällt och käkade maten å så.

Jag börjar om knappt 2 timmar. Har inte ngn speciell rolig lektion idag inte. Men slutar tjugo i två iallafall så de e ju jätteskönt! Ska försöka hinna rida och fixa i stallet innan middagen och jag tror nog faktiskt att jag hinner :)

Är galet taggad på denhär veckan. Iallafall med ridningen. Beror nog på att hon så fin att rida, hihi. Ska försöka klämma in lite hoppning nu i veckan btw. Vet bara inte på vilka dagar man får hoppa och inte osv. Får försöka ta reda på de ;)



Mina tyglar som jag beställde förut har kommit oxå, så jag bad mamma hämta ut dem. Wiie!

/Gullman

SKRIVET: 2011-08-28, kl 23:20:24 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

När orden försvinner

Seriöst, jag kan verkligen inte med ord beskriva hur fin min häst var att rida idag. Nej det går verkligen inte. Tror nog att jag satt och log hela ridpasset. Asså den känslan. Fyfan. Allt i vardagen som är jobbigt försvinner. De e bara vi, hon & jag. Så jävla underbart!

Har aldrig känt något sånthär tidigare. Det har lixom aldrig funnits i min värld. Men nu gör det de. Och jag kan inte säga att jag är något annat än lycklig



Älskar dig mer än allt!

/Gullman

SKRIVET: 2011-08-28, kl 14:50:25 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

-

Det har gått 2 år, 9 månader, 3 veckor och 6 dagar sen jag såg dig för sista gången. Jag drömmer fortfarande om att du någongång ska komma tillbaka. Fan.



/ Emma

SKRIVET: 2011-08-28, kl 13:50:57 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Berga

Ja, Pijano är alltså tillbaka på Berga. Han är rättså stressad.. Vilket gör att jag blir lite orolig såklart, då han aldrig brukar vara såhär annars - aldrig. Aldrig vid någon flytt, nytt ställe, tävlingsplats.. Men exakt samma grej var det när vi flyttade hit för ett år sedan också. Han har något emot Berga haha.. :P

Man märkte så grymt stor skillnad liksom, på tiden han var hemma på Grindtorp igår och sen resten av dagen och natten. Och morgonen. Men det lär väl släppa snart hoppas jag :) Han fick iallafall gå ut i hagen ett tag innan jag tog in honom och hoppade lite. Red fram och hoppade på stora ridbanan, och sen galopperade och travade av ett varv på flisen. Det var bra för honom att göra av med lite energi, men det räckte inte riktigt. Han fick gå ut i hagen till typ efter 8 iallafall. Tog hand om Mona och stona med fölen också. Sen skrittade jag, Gullman och Amanda ut. Fast blev inte bara skritt.. :P

Pijano var aspigg igen, och jag var smart och red på repgrimman haha. Men det gick bra iallafall. Han var stressad under natten också, och nu imorse. Gick upp och släppte ut honom, sen har jag gått och lagt mig igen och inte varit nere i stallet sen dess. Ska städa mitt rum innan jag kan gå ner till stallet, men får hoppas han har lugnat sig lite nu iallafall :)






Fotade av bästaste Gullman givetvis! ;)

/ Emma

SKRIVET: 2011-08-28, kl 01:33:35 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Bilden har inget med texten att göra

Ett leende betyder inte alltid att du är glad,
utan att du är stark nog att le även fast det gör ont.
Kom ihåg det ibland.




Min dator är störd, så blev inte speciellt mycket DH. Måste sova, men går åt helvete för ett jävla cpbrandalarm tjuter hela tiden. Fick damp på det så slängde den långt åt helvete från balkongen, men den fortsatte bara tjuta och fick inte ens en minsta lilla skråma på sig. Ragnar skulle gå och gräva ner den i gödselstacken eftersom den inte går att få tyst på, men nu tjuter det igen. Vafan är det här?

/ Emma

SKRIVET: 2011-08-27, kl 23:59:35 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Bloggar imorn

Jag loooovar! Är trött i hela kroppen efter alldeles för lite sömn på senaste och mycket på gång hela tiden. Vill bara kolla på Desperate Housewives nu hahah.. Men bjuder på ett liiitet smakprov så länge ;)



/ Emma

SKRIVET: 2011-08-27, kl 17:48:27 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Hemma på Berga igen

Sådärja! Nu är hästarna hemma här på Berga igen. Eller aah, dem kom hit vid lunch men ändå :P
Allt gick jättebra! Vi hade så mkt saker att vi var tvugna att åka med bilen fullpackad två gånger, haha. Och självklart körde Emma :D 

När vi hade kört en vända så fixade vi hästarna och började lasta. Pijano gick snällt in först. Escada dummade sig lite i början å backade men direkt när vi tog linan gick hon snällt in och stod blixtstilla :) Så allt som allt tog det typ 3 min. Hihi vart helt överlycklig :P

Resan gick bra, tog typ 5 min. När vi kom fram så fick dem stå i sina boxar lite innan vi släppte ut dem i hagen. Fixade sedan lite i stallet innan vi åkte till Lillhästen i Stav för att handla litegrann. Köpte bla Krafft Grund, hängare till träns och grimmor, ngn leksak typ, hinkar, flughuva mm. Haha flughuvan va i storlek L, men va ändå förliten typ :(

Sen åkte vi tillbax till Berga (fortfarande med Emma som chaufför) och fixade i stallet. Sen dess har vi typ bara chillat. Emma har hoppat Pijano oxå, wiho! :)





Men nu känns allt somvanligt igen. Väääldigt skönt må jag säga! ;)

/Gullman

SKRIVET: 2011-08-27, kl 17:34:29 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Bilder från igår



















Fotade av bästa Emma såklart! ;)

/Gullman

SKRIVET: 2011-08-27, kl 08:26:44 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Nu måste jag dra

Heeejsan allihopa!

Uppdateringen har varit kass denhär veckan, iallafall från min sida.. Men somsagt, har man ingen dator så har man inte :( Men kan faktiskt säga att jag har försökt blogga från skolans datorer utan ngn framgång..

Hursomhelst så har det hänt massa roliga saker på Berga, såklart! ;)
Har ridit/kört fina Chippen tisdag, onsdag och igår. Han har varit lite öm i hovarna efter skoningen men kändes mycket bättre igår :) I tisdags red jag även Jalle. Det gick verkligen jättebra :D Galoppen i vänster fattade han jättebra och höll flera varv. Duktig ponnyyyy!

Självklart har jag ridit min stora b-ponny Escada oxå! :) Hon har verkligen kommit igång med allt nu. Känns förjävla underbart att rida henne alltså. Känslan går absolut inte att förklara. Helt otroligt fin har hon varit ;)
Min kompis Johanna fick prova lite häromdagen oxå. 158 cm lång e hon, liten men tuff må jag säga! ;) Escada skötte sig super!

Igår var det hoppning som gällde. Och det gick både bra och dåligt. Började med att rida fram lite lugnt och började sedan hoppa¨på ett litet kryss på ena långsidan. Förtsatte sedan hoppa en oxer på andra sidan. Ett par gånger blev det missförstånd och hon stannade. Men sen hoppade hon jävligt högt över må jag säga. Hon hon var stört fin! :D Dock så blev hon lite övertaggad när jag skulle trava av så det slutade lite pannkaka. Men är nöjd iallafall. Dock ska jag ha hackamore nästa hoppning. Hon blir lite stark och drar efter hindtret, med bettet som är ett vanligt tredelat. Känns bättre me hackamore då! ;)

Emma fotade så bilder kommer sen.






Johanna & Esci :D

Nu måste jag skynda mig iväg till Emma för att sedan dra vidare till stallet. Hästarna flyttar ju till Berga idag. Kommer sakna Grindtorp grymt mycket alltså. Känns väldigt trist att behöva flytta men samtidigt skönt att slippa passa bussar hejvilt. :P

/Gullman

SKRIVET: 2011-08-27, kl 08:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Min största stolthet

Vill ni veta sanningen..? Jag är sjukt stolt över att äga min häst. Virgio Pijano, arabiskt fullblod. Det finns så mycket fördommar om just araber, och jag inräknar mig själv där ibland också. Men i mina ögon har min häst bevisat motsatsen av mycket jag tyckt och tänkt tidigare. Han må vara en liten arabjävel, men fyfan vad fin han är. Andra behöver inte hålla med, jag bryr mig inte. Men han är världselit i mina ögon. Utan tvekan.

Låt mig presentera min absolut tvättäkta och renrasiga arabvalack på 15 år och 156 cm. Världens finaste arab i mina ögon. Eller jag skojade bara, världens finaste häst. Kom ihåg, bara för att många är på ett visst sett - så är det inte omöjligt att bryta mönstret. Inte ett endaste dugg omöjligt.































/ Emma

SKRIVET: 2011-08-26, kl 02:12:32 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Mycket som händer

Ojdååå. Men vi lovar att uppdateringen blir elit till helgen och nästa vecka! :D Så ingen fara, bloggen kommer inte fortsätta vara såhär stendöd - tro mig. Kan dra lite kort vad jag hittat på nu under veckan när jag inte uppdaterat nått :)

Flyttade ju tillbaka till Berga i måndags. Slut på sommarlovet, japp. Efter det har jag typ kört Anna varje dag.. Höhö. Och ridit Yoggi som varit heltokig :D Idag körde jag förresten fort för första gången med Anna, wiho - det var askul och gick kalasbra. Bilder kommer såsmåningom! Pijano't har jag givetvis åkt till också, longerade nån dag, vila en dag och annars barbacka + lite barbackahoppning. Man får ju passa på, flyttar ju honom till Berga på lördag så då är det slut med sånt.. Juste förresten, har ju haft lektioner också givetvis. Fast fett soft schema - tre halvdagar och ledig imorn. Det är najs!

Fast var inte säkert att jag kunde rida Anna imorn så antar att jag kommer sova bort hela dagen och sen åka till Pijano :P Sen har det hänt SÅHÄÄÄR mycket andra grejer också ;) Men hästbiten är det mest intressanta, ellerhur? ;)

 Orkar inte leta efter en passande bild, så blir ingen.
Hörs imorn, lovar det ;)

/ Emma

SKRIVET: 2011-08-24, kl 09:41:08 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

orden försvann.. typ

/Gullman

SKRIVET: 2011-08-23, kl 08:11:05 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

De e inte lätt när de e svårt

Svårt att uppdatera utan dator, men nu fixade jag en iaf. :)

Dagen igår sög. Eller iallafall när man skulle ta sig nånstans kommunalt. SL var helt knas hela dagen så jag fick bla annat gå till skolan i regn plus att jag aldrig kom fram till stallet. Så bästa Emma mockade åt Esci, Taaaack! :D

Annars så vare rätt chill. Var ju första skoldagen och så, så jag hade lite lektioneroch slutade runt 4 :)

Hmm har inte så mkt mer att säga. Händer inte så mkt saker just nu faktiskt..

Och någon undrade vad mina föräldrar tänkte när dem döpte mig till Columbine (?). Ehmm.. vet inte vad jag ska svara på de faktiskt.. Fråga dem! :D Och jag heter Tara Columbine Izabelle bara att Columbine e tilltalsnamn.. Fult, fint, whatever.. The End




Pelleplutt

SKRIVET: 2011-08-22, kl 21:37:46 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

...

Bloggar imorgon istället.
Sorryyyy

/ Emma

SKRIVET: 2011-08-22, kl 13:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Yoggi & Pijano















































Foto; bästa Julia! :D

/ Emma

SKRIVET: 2011-08-22, kl 01:00:37 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Fan. Fan. Fan.

Där kom precis verkligheten ikapp mig. Fan. Äckelfan. Jag vill gå och lägga mig i sängen och aldrig mer gå upp. Jag kommer aldrig palla den här hösten. Jag som känt mig så jäkla stark och liksom "WOOOOW, jag klarar ALLLLLT", men nu insåg jag precis att 6 (!!!!!!!!!!!!!!) IG:n från ettan som jag MÅSTE plugga upp. Det är fan omöjligt. Liksom samtidigt som allt annat forsätter. Fan för det här. Jävla fan. Skulle aldrig satt mig i den här sitsen. Eller skulle aldrig sökt gymnasium överhuvudtaget. Skulle ha jobbat istället. Hade varit så jävla mycket bättre. Nu skulle man ju lika gärna bara hoppa av, men då har man liksom "pluggat" ett helt år heeeelt i onödan. FAN FÖR DET HÄR!!!

Aja. Mmmmm vad kul att börja skolan imorn då :)

Och ja, jag går Häst-Häst. Världens lättaste linje som finns. På Berga. Slappaste skolan. Jag vet. Jag suger. Misslyckad. Sämst, osv. Bajs.



Nu ska jag fortsätta med mitt tröstätande.

/ Emma

SKRIVET: 2011-08-21, kl 23:40:25 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Det är på Berga det händer.. Eller?

Nu ska ni få höra om.. Sommarlovets sista vecka.
Helt sjukt alltså.

Måndag.
Var på absolut toppen-humör verkligen! Åkte ut till Berga för att rida finaste brudarna. Red först Anna på lilla ridbanan, det blåste lite och jag råkade glömma tussarna haha.. Hann inte trava speciellt mycket innan hon fattar galopp i en kurva och kör rodeo. Känner mig som världens bästa ryttare som sitter kvar helt oberört, men typ tre meter senare lägger hon på en tvärnit för att hon skyggar för.. ingenting. Hänger på halsen och då kastar hon sig bakåt igen, så då slog jag en framåtvolt och landade på marken ;) Kuuul! Gick iallafall rättså bra sen, var lite sur på henne och då fattade hon att hon skulle vara snelhest haha..



Sen skulle jag rida Mona då, astaggad för har ju inte ridit henne på jättelänge. Men lyckan försvann så fort jag upptäckte världens hemskaste, vidrigaste sår på ett av frambenen. Fick typ panik på riktigt. Usch :( Blev en tripp till kliniken istället för ett dressyrpass, och åh jag kände mig som världens olyckligaste typ, när jag stod där och höll i henne när hon var helt drogad och det var blod överallt. Sjukt vidrigt. Sen fick hon komma hem och ha boxvila iallafall. Dem sydde och hon fick bandage och så.



Var helt otaggad på allt efter det, men hoppade iallafall Yoggi. Och hon var jättefin verkligen. Supersnäll och lydig. Bilder kommer tidsinställt imorgon! Och efter det åkte jag till Pijano och red lite slappdressyr barbacka. Tidsinställt med bilder kommer därifrån också. Efter det var min bästa vän med om en moppeolycka dessutom, åkte ambulans in till KS och jag ville bara försvinna typ. Största skitdagen på länge!

Tisdag.
Det var en bra dag. Körde Anna för första gången för min del faktiskt :) Jättekul var det, massa varv på flisen :D Hon var superduperfin! Sen red jag Mumin på stora ridbanan, han var superfin han med så det var kul! Red Pijano på ridbanan på kvällen sen barbacka, tog lite skutt upp till 80-90 på en oxer. Bilder kommer.. nångång när Felicia laddat upp dem. Han var superfin iallafall! Testade att rida på novabett för första gången och fan vad bra han gick på det - som jag trott! :)

Onsdag.
Skitdag igen. Åkte till Berga, precis som de andra dagarna. Red Anna på stora ridbanan, superduperfin var hon, verkligen. Lyssnade bra och så.



Men sen hände något jättehemskt :( Orkar inte ens skriva om det.. Men Sören var jättedålig och var tvungen att åka in till kliniken. Jag och Ruby följde med och satt och höll i hans huvud hela tiden. Vi trodde inte det var så allvarligt först och fick då nästan en chock när veterinären sa att det inte fanns något att göra.. Så han fick åka hem igen och sen direkt avlivas. Så jävla hemskt. Finns inte ord.

Bild lånad av Sara.


Vila i frid, Dansören.
1993-2011

Var lite halvt olycklig resten av den dagen.. :( Men åkte ut till Pijano och red barbacka igen på ridbanan. Busade mest bara runt med honom. Ruby fick rida runt lite på honom också.

Torsdag.
Kan fan inte minnas vad jag gjorde i tordags? Eller jooo. Red Anna iallafall. Hon gick sjukt bra! Tror jag red.. Mumin också? Jo, det gjorde jag nog. Undra om det var någon mer. Vet inte haha.. Illa. Pijano vilade iallafall, om jag kommer ihåg rätt vill säga..

Helgen.
Hoppade Anna och Yoggi i fredags somsagt. Vettefan vad jag gjorde med Pijano? Hmm.. Lördag blev det ingen häst överhuvudtaget, Gullman red ju Pijano. Och idag släppte jag bara Pijano på ridbanan. Finns videoblogg från det haha, frågan är om man vågar lägga upp det.. ;)

Men aja, ni fattar. Vilken häst-vecka alltså. Och fyfan vad mycket det hänt hela tiden känner jag..

/ Emma

SKRIVET: 2011-08-21, kl 20:41:12 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Hej!

Sorry för den obefintliga uppdateringen, men min kompis hade 18-årsfest igår så hade inte möjlighet att ens kolla datorn. Nu måste jag packa lite, men lovar er uppdatering lite senare ikväll! :)

/ Emma

SKRIVET: 2011-08-21, kl 20:05:56 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Tidsfördriv, ohyes

DITT LIV

Vad heter du? - Columbine
I mellannamn då? - haha Columbine
Vart bor du? - Kungsholmen, Västerhaninge
Trivs du där? - jadå
Brukar du läsa horoskop? - njät
Har du körkort? - traktor
Äger du några converseskor? - japp 4 par
Favoritdjur? - haj
Vad spenderar du dina pengar på? - hästen, migsjälv, onödiga saker
Senaste konserten? -..
Festar du? - livet e en fest.
Sprit, cider, vin eller öl? - ÖL
Brukar du bli för full? - händer väl...
Antal kuddar i sängen? - 3-4 st
Kan du baka bullar? - njae
Bläck eller blyerts? - blyerts kanske
Mc donald's eller burger king?-  DONKEN!
Är du allergisk mot något? - bullshit
Äger du ett busskort? - japp
Dricker du blå, grön eller röd mjölk? - vit brukar den vara
Vad åt du till frukost? - inget
Hur ser du ut idag? - Gullmanful som stryk
Nästa mål i ditt liv? - vetinteriktigt
Vad såg du senast på tv? - the fast an furious
Hur svarar du i mobilen? - beror på vem som ringer
Vem ringde du senast? - Olle
Antal timmar sömn inatt? - lagom
Sov du ensam? - yee
Vad innehåller din favoritnattmacka? - brukar inte äta nattmacka, haha



SENASTE PERSON SOM

Sov i din säng: me, myself and I
Såg dig gråta: vet inte riktigt.
Fick dig att gråta: venne riktigt
Du gick på bio med: Olle
Du gick på stan med: med migsjälv faktiskt!
Skällde på dig: nån ättrig ful hund
Skickade ett e-mail till dig: kollar inte mejlen så ofta



HAR DU NÅGONSIN


Sagt "jag älskar dig" och menat det? - ja klart!
Bråkat med ditt husdjur? - öö..
Drömt något helt galet och så har det hänt dig nästa dag? - ye

SAKER


Tar du droger? - nope
Dricker du?- dansa e kul men jag föredrar å supa
Vad är du mest rädd för? - lastbilar
Vart vill du gifta dig? - förgifta mig helst

Vad hatar du verkligen? - potatis
Har du varit kär? - jaa
Har du ett jobb? - hade
Gillar du att ha folk omkring dig? - kan väl va roligt
Är du ett hälsofreak? - äter bara sallad


STUFF
Har du varit kär i någon du inte haft någon chans på? ööh..
Är du ensam nu? - mami e här
Några piercings/tatueringar? - snarrrrrt
Låtar som fastnar i ditt huvud ofta? - fråga Sarski..
Vill du gifta dig? - nej
Vill du ha barn? - aldrig


FAVORIT

Rum i huset? - inget..
Typ av musik? - allt å inget
Månad? - typ maj



DE SENASTE 48 TIMMARNA

Gråtit? - ja
Köpt någonting? - ja
Varit sjuk? - nää
Sagt "jag älskar dig"? - hmm tror de
Träffat nån ny person? - träffat å träffat
Saknat någon? - alldeles förmycke..
kramat någon? - totto
Kysst någon? - totto
Haft sex? - näj

SENASTE


Låt du hörde: fredrik snortare och cecilia synd
Film du såg: the fast and bla bla
Drink du köpte: Cokacola
Mat du åt: pasta å "köttfärssås"
Gången du åt en 7-Eleven korv: aldri gjort de faktiskt
människa du slog: jag slår mig hela tiden typ..
längsta bussresa? stallet 4  min
Irritation: höhö



Imorgon börjar skolan, wiho!

/Gullman

SKRIVET: 2011-08-21, kl 19:35:58 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Fullt ös

Hejsan hoppsan!

Har varit väldigt effektiv idag känner jag. Började dagen me en sväng på stan för att inhandla det sista inför skolan imorgon. Direkt´efter de åkte jag till stallet och fixade me Escada. Red lite på banan idag igen. Hade de vanliga tränset och bettet idag och hon kändes verkligen jättefin. Nästan lite seg sådär, gick inte emot skänkeln men var lite nonchalant.

Satte upp ett litet kryss och skuttade över typ 2 ggr i varje varv för att känna hur hon var att hoppa me de bettet. Alltså om hon skulle dra efter ellar gå att stanna, hehe. Och det gick jättebra! :D
Ska hoppa ordentligt ngn dag nu i veckan för hon blev riktigt hoppsugen, hihi, jag me ;)

Efteråt så fixade jag allt snabbt innan jag drog till Berga och lämnade all packning. Flyttar ju in imorgon lix, woha!
Vilket e perfekt då jag typ tröttnat på att bo hemma hela sommaren.. :P

När de var klart mötte jag upp Sarski i vh för lite solning, gossip å allt dedär som vi brukar göra, höhö. Lite skolångest inför imorgon men jaja ;)



Yä!

/Gullman

SKRIVET: 2011-08-20, kl 21:00:00 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Lite shopping

Förra helgen spenderades pengar vill jag lova, haha, love it! ;)

Fyllde på Escadas garderob litegrann, vilket faktiskt behövdes!

Jag köpte:

Stigläder - ingen aning om märke - typ runt 300 :- kanske
Sadelgjord - Glen Gordon - 1299 :-
Hovolja - Veredus - 119 :-
B-vitamin - ööh.. - 159 :-
Gummisnoddar - sånna där silikon - 25 :-
Ridbyxor - Whitaker - 749 :-
Strumpor - Kingsland - 199 :-
Handskar - Kingsland - 499 :-
Benskydd - Veredus Carbon Gel - 1499 :-

Beställde även ett par bruna Dy'on-tyglar eftersom att de bara fanns i svart. Skulle bara ta typ 2 dagar men dan efter ringde dem och sa att de skulle ta 6 veckor.. Fuck.. Fast nu ere ju bara 5 veckor kvar :D



Älskar påsen, moahaha ;)

/Gullman

SKRIVET: 2011-08-20, kl 19:38:54 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Black & White



















Lite flashbacks-minnen från sommaren 2011 - som verkligen var absolutelit! ;)

SKRIVET: 2011-08-20, kl 19:00:00 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Svar på kommentar

bella om En liten presentation:
heter du columbine?? :s asså som förstanamn??

Svar: Haha japp så ere. Fast egentligen inte faktiskt.. Jag heter Tara Columbine Izabelle, så jag borde egentligen ha Tara som tilltalsnamn men så blev de inte. Helt wierd namn, jagvet.
Men annars e Gullman bra ;)



Saknar Pelle btw :(


/Gullman

SKRIVET: 2011-08-20, kl 17:46:20 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Jag hade iallafall tur med vädret

Faktiskt! Känns lite som om att dem här senaste dagarna fört med sig otur från alla håll och kanter. Till exempel så gick min dator sönder igår, rätt rejält. Så istället så lånar jag nu min mammas dator (en PC) och jag fattar ingenting, haha. Man kan ju knappt röra den innan den klickar själv på alla möjliga konstiga, hihi saker :S Och hursomhelst så har ju dagens väder varit rent utsagt PISS. Dock inte när jag skulle rida faktiskt. Så de var ju tur! :)

Eftersom Emma inte skulle till stallet så red jag först på Pijano en stund på banan. Han kändes jättefin :) Gjorde lite åttvolter och skänkelvikningar å han lyssnade jättebra. Skrittade fram och av ute och till min förvåning (och stora önskan, hihi) så mötte jag denhär:



Efter att jag ridit P så red jag Escada, oxå på banan. Hon kändes fin, dock lite pigg eftersom att jag bara longerade henne igår. Gjorde skänkelvikningar och lite sånt, vilket bara blir bättre och bättre ;)

Efter ett tag så kom brorsan & hans flickvän Carro ut för att hälsa på. Dem fick även prova att sitta upp och rida lite. Carro var först ut och både skrittade och travade (även fast hon knappt ridit ngt alls). Jättedúktig var hon :D
Sen tvingade vi upp Danne oxå, hehe. Han har sagt (efter en ridolycka för några år sen) att han aldrig någonsin skulle sitta upp på en häst igen. Men ah, helt plötsligt satt han uppe på Esci och skrittade ett varv ;) Ja e jättestolt över alla 3, men mest över Esci då hon var extremt snäll :D

På vägen hem höll jag på att missa bussen som var 6 min förtidig (!). Lixom.. känns ju kul att vänta på nästa buss i två timmar i spöregn.. Tur va väl att de var en snäll busschaufför som såg att jag sprang allt jag hade och då stannade bussen, höhö ;)

Nu e jag hemma och ska börja packa eftersom att skolan börjar på måndag, wiho. Måste ha med mig allt och lite till typ så de e väl bäst att jag sätter igång ;)

/Gullman

SKRIVET: 2011-08-20, kl 01:49:49 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Fina tjejor i råza

Ute på Berga idag (eller tja, "igår") somsagt. Hoppning som stod på schemat! Red först Yoggi, hon var heltokig men ändå fin såklart. Flög lite i luften och sådär, men vafan - hoppa kan och älskar hon iallafall! :) Hon är så rolig för hon är suuuperfin i högergaloppen men tycker vänstern är supersvår.. Ehm.. ja, det brukar ju vara tvärtom för travisarna menmen ;) Galoppen gick iallafall kanonbra när hon bara rullade in i den efter hinder, fattningarna gick åt skogen annars hahaha.. Trodde typ min sista stund var kommen.. Haha nej är inte rädd för henne, hon är bara jäkligt tuff den här damen! ;)







Sen red jag Anna, wiho! Hon hade typ aldrig hoppat förut hehe.. Men det gick så jävla bra! :D Hon är ju ingen talang alltså, men inte stannade hon en endaste gång på något hinder! :D Så jävla underbar helt enkelt. Och hon blir bara finare och finare att rida annars också, nu kan jag verkligen kräva att hon jobbar lite - även längre stunder, utan att behöva oroa sig allt för mycket att hon helt plötsligt kan köra ner huvudet och bocka. Visst, så drog hon ner huvudet nån gång sådär, men inget mer än så. Försökte även galoppera, men.. det väntar vi med ett tag ;) Men grymt fin var hon, bästaste lilla Annis!















Liiiite sent publicerat inlägg höhö..

/ Emma

SKRIVET: 2011-08-19, kl 22:10:16 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Shit vilken dag



Finaste Chippen

Puh.. e heeelt slut nu asså. Hållt igång verkligen typ hela dagen. Fast det har ju iofs varit jätteroligt de me! ;)

Åkte ju till Berga imorse med Emma och där har vi tillbringat nästan hela dagen. Och somsagt så var det hoppning på schemat så det första vi gjorde va att bygga fram lite hinder. Efter det började vi med dem första hästarna: Chippen och Yoggi. (Emma lär ju berätta om hur de gick för henne i ett eget inlägg) såå jag berättar om hur de gick för mig helt enkelt.
De var ju första gången som Chippen hoppade och jag måste säga att han verkligen var duktig. Först så fattade han ingenting och var lite skeptisk. Men efter ett tag så tyckte han faktiskt att det var väldigt roligt. Dock så blev det inga graciösa språng då han travade över, hihi, så söt :)
Och jag tyckte självklart att det var superkul!
Efter dem hästarna så käkade vi lunch och fixade iordning Jalle och Anna. Jenny hoppade oxå på Santana :)
Tror nog inte Jalle hade blivit hoppad så mycket tidigare heller men han tyckte de va superkul iallafall. Haha och självklart jag med :D
Söta Jalle










Travsara fotade hela tiden så mer bilder kommer kanske lite senare :)
/Gullman

SKRIVET: 2011-08-19, kl 21:42:03 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Snart sååå

Sugna på bilder från idag? ;)


Jenny/Santana, Gullman/Jalle, Emma/Anna

SKRIVET: 2011-08-19, kl 08:23:25 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Mot Berga!

Gullman ringde för att väcka mig och jag trodde jag hade försovit mig men äsch det var lugnt haha! :D Tryckt i mig tabletter så mår fan lite bättre nu alltså. Naaajs.

Ska åka snart, och så blir det en heldag i stall igen alltså. Så kan det gå när man är riktigt hästtokig hehe ;) Vi hörs ikväll!


Pijano & jag förra sommaren :) Lång man hade han då ja.. Hehe

/ Emma

SKRIVET: 2011-08-19, kl 07:23:51 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Upp och iväg

Eller..snart iaf ;)
Vaknade precis och ska börja fixa mig för att sedan dra till Berga igen. Idag ere hoppning som står på schemat. Iallafall för Chippen. Han har aldrig hoppat förut och e typ knappt riden (förutom monté dåra) så det ska bli superkul :D
Efter det blir det ridning på lite anda fina  skolhästar innan de e dags för att åka ut till Escada. Ska bara rida henne vanligt på banan idag men det ska bli jättekul de me ;)

Neeeej men nu måste jag duscha och sen rina Emma så att vi kommer iväg, see ya! :D

Hittar ingen passande bild till dehär inlägget :(

/Gullman

SKRIVET: 2011-08-18, kl 22:57:35 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Hallå i stugan

Jag mår piss dåligt och vill bara sova - så det blir en rätt snabb presentation, men det gör väl inget? ;) Ni vet säkert redan det här jag skriver, så ah.

Emma Csendes heter alltså den ena bloggaren här, född -94, gillar hästar men massa annat också. Fast om man bara ser till hästar - började rida vid tre års ålder, haft massa medryttar/foderhästar, jobbat på stuteri, ridit massa hingstar och unghästar, ridit till och in hästar, tävlat LA i hoppning på ponny och Msv dressyr/ Msv working equitation/ 110 cm hoppning på storhäst.

Min stjärna heter Virgio Pijano, arab född -96. Världens finaste enligt mig :) Älskar att hoppa, hoppad 135 enstaka, bana 130, löshoppad 160 (högre än han själv, han är ca 155). Fin i dressyren också, utbildad upp till grand prix - kan när han vill ;) Show och tricktränad, varit med i mycket shower, reklamfilmer osv. Kan det mesta - spela död, stegra, spansk skritt osv. Han är min bästa vän och älskar honom mer än livet. Jag kommer aldrig sälja honom, trots att han verkligen går mig på nerverna ibland då han har ett jäkla temperament och personlighet så det räcker och blir över.



Sen hade jag lovat mig själv att aldrig älska nån häst som inte är min egen, men kunde inte undgå två av skolans travhästar. Anna K och Wayside Moonlight "Mona". Anna är en riktig studsboll, älskar att busa. Kan inte så alls mycket men är superfin att rida när hon väl försöker och inte bockar eller sådär. Mona kan inte heller så mycket, men är hur fin som helst att rida. Båda är underbara att köra och Mona är underbar att rida monté på också. Men mest har jag ridit dressyr på dem, och även ut :) Dem ägs alltså av Berga Naturbruksgymnasium, skolan jag går på. Börjar andra året nu på måndag och går Häst-Häst-Trav.



Vill ni veta mer, är det bara att fråga! :)

/ Emma

SKRIVET: 2011-08-18, kl 22:54:06 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

En liten presentation

Hej hopp!
Mitt namn är då Gullman, eller njae, Columbine om man ska vara noga, men till vardags blir de Gullman, haha. Jag går på Berga Naturbruksgymnasium och börjar nu på måndag andra året. Min klass heter Häst-Natur och självklart går jag inriktingen trav då det är klart roligast! :D Jag bor även på skolan på vardagarna vilket är galet roligt, plus att min häst även står uppstallad där.
Lite om migsjälv då.. Jag är väldigt snäll, faktiskt, är bara dryg mot personer som är dryga mot mig etc, simple as that! Jag älskar att skratta och gör det typ helatiden, väldigt högt och brutalt oxå, höhö. Ehm.. ah. Älskar även stt typ bara flippa galet ibland + att jag har bästa humorn! :P
Min fina tottohest heter Escada och är ett stort svart halvblodssto på 7 år, importerad från Lettland. Har tidigare stått på ridskolan som jag red på förut men efter att totalt kärat ner mig i den hästen kunde jag självklart inte släppa taget, så efter lite om och men så köpte jag henne därifrån och hon fick flytta till Berga. Och tur va väl det eftersom att hon inte trivdes på ridskolan efter saker som hände henne där. Många tycker nog att hon var lite av en "problemhäst", men nej. Enligt mej var hon bara missförstådd och osäker. Men känner man henne så är hon en pärla och helt klart världens snällaste :)
Nu på sommarlovet har jag de sista veckorna jobbat på Berga i travstallet och kört/ridit travarna. Och kan verkligen säga att jag älskar dem hästarna. Varenda en på sitt egna lilla sätt. Men självklart så gillar man någon mer än någon annan, hehe. Så ah, Chippen är min stora favorit. Älskar att köra honom och älskar att rida honom. Plus att han är så galet söt, höhö. Gillar även Fantom väldigt väldigt mycket. Han är bara så himla fin och allt sånt, även han en riktig pärla ;)
Tror nog redan att dem flesta vet vem jag är osv, hehe. Så längre presentation av mig blev det inte. Om ni undrar något ere bara att fråga! :)
/Gullman

SKRIVET: 2011-08-18, kl 09:09:30 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Comeback lixom

Hej hopp alla bloggläsare!
Vi har kommit fram till en grej. Vi börjar blogga igen! :D
Japp, ni läste rätt. Det som hände har hänt, men det har vi glömt bort nu och därför fortsätter vi för vi är ju lixom absolutelit, hehe.
Dessutom ere nog mycket roligare att läsa när vi börjar på Berga igen och om allt knasigt som händer där ;)
Så ah, i dem kommande inläggen så kommer presentationer om oss och hästarna till dem nya läsarna (och även för er gamla, fast jag antar att ni ändå hänger me?)
Och nu förväntar vi oss massa kommentarer och sånt, för det behövs verkligen!
Ni e bäst, vi oxå! :D
/Absolutelit - Emma, Gullman, Pijano & Escada

SKRIVET: 2011-08-02, kl 00:41:51 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

-

Ni hittar mig numera här.

Ja, jag tycker det är synd att det skulle bli såhär.

Men ah, vill ni fortsätta läsa om mig och Pijano, är det bara att göra.

/ Emma
RSS 2.0