SKRIVET: 2011-03-31, kl 22:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Bara litegrann

Stegrat med: Wizard
Bockat med: Looise
Ramlat av: Ajja
Hoppat 70 cm med: ehm.. typ Sorbits
Duschat: Colibrie (med en hand, skills)
Förlorat: Silver
Blivit sparkad av: Sidine
Blivit biten av: Sorbits
Skenat med: Caravelle
Ramlat av från på ett hinder: -
Hoppat högst med (häst): Caravelle
Hoppat högst med (ponny): Hagens Blues
Tävlat hoppning med: Prada
Tävlat dressyr med: Primadonna
Inte tycker om: -
Bäst: ESCADA!



Vicky & Udesso och Escada


/Gullman

SKRIVET: 2011-03-31, kl 20:56:58 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Knasdag

Den här dagen har vekrligen varit helt uppochnervänd. Orkar verkligen inte..blääääh!

Men ska inte hålla på och klaga i bloggen, så ska berätta lite om vad Puff fick för motion idag:

Jag & Puff och Sarski & Izzie skrittade ut en sväng. Dels för att jag verkligen inte alls skulle kunna koncentrera mig om jag skulle ha ridit ett riktigt ridpass, vilket då skulle gå ut över hästen och dels för att det hände en massa andra saker runtomkring. Så vi skrittade ner för barackbacken, på rakan och sen upp vid parkeringen och sedan i allén. På vägen hem blev dem lite taggade och taktade och grejjade, men det var ingen fara.

Så det blev alltså ett väldigt lugnt "ridpass" idag, verkligen skönt! :)


Sarski & Izzie

/Gullman

SKRIVET: 2011-03-31, kl 17:44:03 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

En solig dag på solvalla

Idag har det varit en äkta trav-dag :) Gick på lektion 08:40, men fick ledigt sen - woopwoop! Gick ner till trav och chillade galet ett tag, gjorde iordning Opus och lindade lite ben och sådär. Sen bar det av till Solvalla där jag spenderat hela dagen i princip. Suttit och chillat, och gjort lite annat som promenerad med häst och lite sådär. Sen var det licenslopp och världens bästa Frida vann!

Härlig dag på Solvalla idag, orkar inte skriva mer men iallafall! :D


En bild jag fotat på Takida för ett tag sen haha :) Fridas licensponny!

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-31, kl 15:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Våren-sommaren 2010

Just nu bara saknar jag det så mycket. Så jävla mycket. Det är helt sjukt. Jag vill bara tillbaka till sommaren, när allt bara var flippat och galet och det inte fanns några regler eller krav. Jag vill tillbaka. Åh, vad jag vill tillbaka.










Jag & Pijano saknar er :(






















Haha, jag på en liten C-PONNY!! :o


Felicia och Fury (och Daniel)



/ Emma

SKRIVET: 2011-03-31, kl 09:18:50 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Sovmorgon!

Känndes extra skönt att vakna idag eftersom att jag har sovmorgon till typ kl elva. Dock gick jag ju ändå upp vid 8 och käkade frukost. Tänkte ju rida nu på morgonen men jag kände att hurtigheten försvann. Så nu sitter jag på rummet och har mejlat lite olika stall om stallplats. Så här händer det inte mycket, hehe.

Men ska ta och gå ner till stallet nu iallafall för jag tänkte mocka och lite så :)

/Gullman

SKRIVET: 2011-03-30, kl 21:38:05 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Dagens ridpass

Eftre middagen gick jag ner till stallet och red Puff. Började med att skritta ut en sväng runt Berga. Tänkte börja med att rida i ridhuset och sedan gå ut och avsluta i paddocken. Men så blev det inte riktigt.. När jag väl var ute och skrittade och gick förbi den nyharvade utebanan var det mycket mer frestande att gå in där och rida än att gå till ett dammigt ridhus. Så det fick bli så att jag började rida där. Och han var verkligen jättefin. Travade på superfint och extra mysigt var det eftersom att det var solnedgång. Värmde upp med mycket volter och att ställa honom både utåt och innåt, och han lyssnade verkligen på hjälperna.

Men efter ett tag så kom det in två andra hästar och började rida. Då började han bli mer och mer okoncentrerd. Efter en stund kom även Johannas ponny Hazena in för att hon skulle longeras. Då låg Puffs koncentration på botten. Han stirrade överallt och fokuserade inte alls på arbetet eller mig.

Eftre ett tag gick det bättre.. tills det kom in 3 muppar och skulle fota. Självklart ställer dem sig i mitten vilket Puff inte alls gick med på. Började stanna och vägrade gå frammåt. Fick fram honom igen, men sen blev det stopp ännu en gång. Så jag bestämde mig för att skritta ner till ridhuset iallafall. Kändes dumt att börja bråka med honom lixom. Väl därinne gick han klockrent igen. Muppade sig lite i galoppen, men annars skötte han sig fint. Avslutade med att skritta av ute. :)

Men jag blir bara så irreterad på mig själv för att jag rider som en kratta. Usch, känns inte alls bra!
Puff gör ju verkligen rätt och när han inte förstår och stretar emot, så är det ju jag som ska vara bestämd och visa hur han ska göra. Men.. Grejen är den, att även om jag visar hur han ska göra och så, så orkar jag inte vara allt för bestämd. Min kropp orkar inte. MIn rygg orkar inte. Jag håller på att gå av på mitten, bokstavligt talat. Jag har så ont, shit går inte att beskriva. Men jag ska verkligen inte klaga. För ingenting blir ju bättre då. Utan jag ska istället bita ihop och kämpa. För jag vet att jag kan. Och jag vet att jag ska!

Men för att sammanfatta dagens ridpass så var Puff duktig och jag var en säck potatis. Men så kan det ju vara ibland.



När allt var så bra.. Finaste Escada!

Imorgon har jag sovmorgon, vilket betyder att jag ska rida på morgonen. Har inte bestämt vad jag ska göra ännu, men får fundera ut något bra :)

/Gullman

SKRIVET: 2011-03-30, kl 21:34:10 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Heeeeeeeeej!

Bloggen har ju i princip legat nere ett tag nu - speciellt från min sida.. Men nu jävlar kör vi igång igen! ;) Igår powerwalkade jag och Pijano flisen, rakan och fram och tillbaka till militärområdet. Det tog ca 1 timme och då gick vi i snabbt tempo. Pijano var jättejättepigg och på flisen galopperade han på stället brevid mig hela vägen haha, sen på rakan gick han över till att bara takta och kråma sig och hålla på. Men han lugnade ner sig tillslut, lite överskottsenergi bara ;) Men riktigt, riktigt mysigt var det. Bästa häst!

Idag har jag haft riktigt fullt upp. Studiebesök på DN på morgonen (bussen härifrån gick 07:24), och var inte ens tillbaka tills i tid till lunchen. Efter det hade vi eget arbete med projektarbetet och jag pluggade typ hela eftermiddagen och det blev klart! Så underbart! Tack Sara och Michaela haha! :D

Pijano fick bara motion i form av longering idag dessvärre. Dock fick han rusa av sig i en timme, så han blev nog av med lite överskottsenergi iallafall. Testade på lite trick och han var lite ringrostig men superduperduktig! Började i ridhuset, men fick gå ut på lilla ridbanan då ridhusunderlaget var för dåligt för Pijanos bralleri hehe ;) Men jaaa, nu ska jag verkligen bli bättre på det här med att blogga!



/ Emma

SKRIVET: 2011-03-30, kl 16:24:33 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Sämst!

Igår va blogg.se sämst!
Igenting fungerade vilket självklart var jättejobbigt, hehe. Så inläggen publicerades rätt sent, tyvärr.


Men idag är det en ny (solig) dag och jag hoppas verkligen att det fungerar nu :)
Fixade allt i stallet imorse så jag har inte gjort så mkt idag förutom att vara i skolan dåra. Idrottslektionen var nog den bästa. Jag får ju inte vara med eftersom att jag har problem med ryggen, så jag satt i solen och tittade på istället. Eftersom att snön precis har smällt så är fotbollsplanen väldigt lerig och hal, vilket resulterade till att större delen av klassen vurpade och landade i leran, mohahah. Var rätt kul att se på faktiskt. Usch va elak jag e, men skadeglädjen är den enda sanna glädjen sägs det ju.. :D

Hursomhelst, nu ere middag och efter ska jag rida på Puff. Vet inte riktigt när, var, hur, men det får vi se sen ;)

/Gullman

SKRIVET: 2011-03-29, kl 22:06:05 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Fin häst!

Dagens ridpass - Puff:

Började med att skritta ut en sväng bara för att värma upp lite och gick sedan in i ridhuset och började jobba honom i skritten. Var noga med att han skulle lyssna på hjälperna. Gjorde mycket halter och igångsättningar för att få honom lite mer extra lyhörd. Travade sedan fram honom och gjorde mycket volter. Han var lite pigg och springing med efter ett tag vblev det bättre och han jobbade på bra. Fortsatte göra halter då och då för att se om han lyssnade, och det gjorde han jättebra!

Efter lite skritt och trav så galoppjobbade jag honom lite. Han har inte rikitgt kommit igång med galoppen helt, men jag var noga med fattningarna och gjorde bara korta galopperioder med mycket pauser i skritt för att inte trötta ut honom. Efter ett tag var han jättefin och då skrittade jag lite innan jag travade av honom.  :)

Skrittade ut en sväng efteråt!

Jag tycker verkligen att han är en rolig häst att rida. Ibland kan han ha lite åsikter och synpunkter på saker och ting, men jag tror nog mest att det beror på att han blir lite trött. Han är iallafall sammarbetsvillig och vill lära sig saker, vilket jag tycker är något av det viktigaste! :D

Hade tyvärr inte med mej kameran så det blev ingen bild..

/Gullman

SKRIVET: 2011-03-29, kl 20:59:27 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Orkar inte

Orkar inte med bloggen just nu. Heido.

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-29, kl 17:42:27 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Nu- mot stallet!

Ska om en stund gå ner till stallet och fixa lite. Har ju redan mockat och fixat allt så jag ska bara ner och borsta och rida.
Blir ett ridpass i ridhuset idag somsagt. Ska typ bara lära känna honom lite bättre och jobba på att sammarbeta. Känns lite ovant att rida ridhäst nu när man har "ridit in sig" på travare. Men det kommer nog gå jättebra!

Dagens rid/stalloutfit blir rätt chill:

• hjälm -  GPA
• tröja - Henri Lloyd
• väst - Kingsland
• jeans - Gulblå
• ridstövlar - Tretorn

Förresten, jag kan inte se inläggt jag skrev tidigare idag.. Är det ngn som kan det eller är det ngt fel?


Asså åhh, de går typ inte att lägga in bilder. Fast ni kanske ser bilderna iaf, bara att jag inte gör det. Något e iallafall knas. Skolans internet = sämst! ;)

/Gullman

SKRIVET: 2011-03-29, kl 14:39:43 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Det snöar..

Känner att uppdateringen dem senaste dagarna har varit rätt kass, men det ska det bli ändring på. Ska försöka blogga på dem få små tiderna som jag är ledig på. Har rätt mycket nu i skolan med alla hästar och så, men ngn liten lucka då och då ska jag väl hinna på.

Juste nu sitter jag nere i maskinhallen och har håltimme. Var nere i stallet för en stund sen och mockade, fixade hö + hinkar mm till både Puff & Pelle. Världens bästa Frida fixar åt Mach idag ;)
Snart har jag kemi och efter det blire att åka in till VH och käka pizza, nomnom!

Ikväll ska jag rida Puff i ridhuset hade jag tänkt. Ute går det ju inte direkt att rida idag eftersom att det snöar.. Vad hände med våren lix?! Men aja, det blir nog bättre väder lite senare i veckan :)


På morgonen var vi och hade livräddningsgrej i Torvalla simhall. Inte alls roligt! Tanterna i duschen tvingade oss att duscha nakna (givetvis gjorde vi det inte), men vi fick ett x antal utskällningar, hehe. Pensionärsjävlar!
All smining å det gjorde att jag fick ännu mera ont i ryggen. Asså jag orkar verkligen inte ha det, så himlans jobbigt, usch! Men ska till ngn kiropraktorgrej nästa vecka typ iallafall :)


/Gullman

Försökte ladda upp en bild men skolans data strejkade, sorry!

SKRIVET: 2011-03-28, kl 23:45:41 | PUBLICERAT I: Absolut Elit



Jag är så rädd. Så himla rädd. Att du ska försvinna, utan förvarning, för tidigt. Jag är så rädd att förlora dig. Du är allt jag har. Och jag skakar av rädsla över att veta att du en dag kommer vara borta. Tårarna rinner av tanken att en dag inte ha dig här längre. Jag vet att jag har lovat, att det inte skulle bli så här. Jag har lovat att inte fästa mig så mycket vid ett djur. Jag lovade och svor. Men det finns inget att göra nu, nu är det för sent. Det har redan hänt, och det kommer inte ändra sig nu.

Och jag är rädd, för ett liv utan dig är inte tänkbart. Det är det inte. Det är du som bygger upp mig gång på gång, det är du som gör att jag orkar. Så snälla. Låt oss få många, många, många år tillsammans. Jag behöver dig mer än luften jag andas. Du är det jag lever för. Jag älskar dig. Så obeskrivligt mycket. Ingen kan förstå det, jag är dålig på att visa det. Men folk kan inte ens ana en bråkdel, av hur mycket jag behöver dig. Här hos mig, varje dag. Hur mycket du betyder för mig.

Tack för att du finns. Du är det bästa jag har.

Emma

SKRIVET: 2011-03-28, kl 23:03:44 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Partydag!

Har verkligen haft mycket att göra idag, därför har bloggen tyvärr blivit lite lidande. Men jag har typ hållit igång som en duracellkanin hela dagen. Började ju med att ha stalltjänst på morgonen. Efter det en snabb frukost för att sen rida ut på Bamse med Frida & Mach. Vi red GP och det gick bra. Fast på vägen hem så drog dem iväg och blev lite galna, hehe. Men efter ett tag lugnade dem ner sig och vi fortsatte till stallet.

Sen var det lektioner hela dagen lång. Inget speciellt roligt alls. Slutade runt fyra och då var det direkt ner till stallet och mocka boxar. Var klar vid halv fem ungefär vilket var rätt bra då de var middag precis då.
Efter middagen bytte jag om och drog ner till stallet. Började rida Puff. Jag och Michelle (å Olle & Anders) red lite på GP. Coffy dummade sig lite så efter att vi var klara så red vi även ute i paddocken. Fyfan va underbart!
Har inte ridit där sen i somras lixom. Underlaget var bra oxå vilket var ännu bättre :)

Direkt efter så red jag på Pijano i ridhuset. Minilektion för Emma, mycket lärorikt! Pijano är den svåraste hästen jag har ridit, helt seriöst. Så därför e det extra bra att Emma kan vara med och hjälpa till å berätta hur jag ska göra eftersom att det bara e honsom vet hur han fungerar lix. Värligt kul var det iallafall, såklart! ;)

Är verkligen helt slut nu. Sitter i biblioteket och chillar galet!
Snart ska jag gå ner till barren och fixa lite inför morgondagen. Vi ska ju nämligen åka till en simmhall och göra ngn livräddningsgrej, hilarious.. Jag gillar inte att bada, men det kommer nog gå bra ;)

Dages Stall/Ridoutfit:


  • GPA-hjälm
  • Mouli-tröja
  • Racesafe väst (måste ha när man rider ut -.-)
  • Gulblå jeans
  • Tretorn Advance ridstövlar

Hästarna hade lite olika saker, orkar inte skriva det, hehe ;)



Ute i paddocken sommar 10

/Gullman

SKRIVET: 2011-03-28, kl 18:29:57 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Full rulle

Har haft fullt upp hela dagen känns det som - härligt! :) Direkt efter vi slutade gick jag ner och fixade lite i stallet, tog in pållen och stod sen och pysslade med honom i någon timme. Klippte "tuppkammen", borstade honom superdupernoga och bara stod och mös. Älskade, älskade häst ♥

Sen ut och gå igen, samma runda som igår! Kändes lite efteråt men det är superbra ju (kanske jag kommer bli fitness på riktigt nu?!), och sen direkt till VH efter det. Nu kom jag till Nya för en liten stund sedan och ska skynda ner till stallet igen, eftersom Gullman ska rida Pijano. Sen efter det ska jag baaara ta det lugnt resten av kvällen och ladda för en hel dag i skolan imorn istället!

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-28, kl 14:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

-

Nämn en häst du:

Stegrat med:
Virgio Pijano.
Bockat med: Tudor.
Ramlat av: Silver.
Galopperat barbacka över en sommaräng med: Ekbäckens Saga.
Hoppat 70 cm med: Golden Pride.
Ridit i hagen: Blenda.
Haft på ridläger: Leifke.
Galopperat över ett snöklätt fält med: Pixie.
Longerat: Buckingham.
Ridit ut ensam på: Mc Queen.
Ridit in: Speedy Mira.
Duschat: Hampus.
Förlorat: Mc Queen.
Badat med: Quinnie.
Blivit illa sparkad av: Cambria.
Blivit biten av: Charlie.
Skenat med: Dolche Vita.
Ramlat av från på ett hinder: Silver.
Hoppat högst med (häst): Mc Queen.
Hoppat högst med (ponny): Dolche Vita.
Tävlat hoppning med: Tiger.
Tävlat dressyr med: Virgio Pijano.
Inte tycker om: -
Bäst: Virgio Pijano.
Största hästen du ridit: Sansero kanske?

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-28, kl 12:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Jag minns det som att det var igår..

Den känslan. Du och jag mot allt. När vi är som allra bäst.



/ Emma

SKRIVET: 2011-03-28, kl 10:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

- Någon du tycker är väldigt snäll.


Min finaste Gullman.

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-28, kl 08:46:29 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Party!

Åh, vad härligt att stalltjänsten är slut! Gick ner och släppte ut hästarna, upp och åt frukost och nu sitter jag och dunkar lite musik innan det är dags att gå ner till stallet igen. Ska mocka, slänga in nytt spån, packa hö och fixa kraftfodret åt Pijano, så det är klart för dagen :)

Sen börjar lektionerna 09:45, har mentorstid, tidningsprojekt, matte och tidningsprojekt igen och slutar 15:10 idag. Gullman rider ju Pijano idag, så jag ska bara lägga någon timme på borstning och pyssel med honom idag igen hade jag tänkt. Lite tidsinställda inlägg kommer idag också ;)



/ Emma

SKRIVET: 2011-03-28, kl 08:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Planering vecka 13

Måndag: [Gullman] Dressyr i ridhuset.
Tisdag: Uteritt.
Onsdag: Hoppa studs och småhinder i ridhuset.
Torsdag: [Frida] Uteritt.
Fredag: Uteritt.
Lördag: Hoppa i ridhuset.
Söndag: Dressyr i ridhuset/på utebanan.

Tänkte förklara lite hur jag tänkt nu. Det som står inom "[ ]", är alltså inte jag som rider honom, utan Gullman/Frida, vilket ni säkert förstår. Varför? Jo, så här ligger det till. Jag vill inte ha någon medryttare till Pijano, har aldrig velat och kommer aldrig vilja ha heller. Men just Frida och Gullman litar jag på till 100% och det är väldigt skönt att få längta lite till att rida själv, och ändå så får hästen motion.

Gullman ska rida Pijano någon gång i veckan från och med nu, blir bra för oss alla tre - jag får lite vila, Gullman får en häst att rida på och Pijano får röra på sig. Sen hade jag och Frida en toppenplan, som nog kommer bli jättebra. Om ett par veckor kommer hon vara helt ledig, men vara här på skolan ändå. Så vi tänkte att hon skrittar ut på honom på morgonen/förmiddagen vissa dagar och jag rider på kvällen sen. Det är verkligen hur bra som helst för Pijanos ben.

Men allt detta är inte jätte "seriöst" och kommer säkert variera en hel del. Men iallafall. Och nu ska jag försöka hålla den här här veckoplaneringen också..



/ Emma

SKRIVET: 2011-03-27, kl 23:09:12 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Planering inför morgondagen

Imorgon är det måndag vilker betyder skola (eller ja, lektioner dåra eftersom att jag redan e på skolan). Och det kommer vara fullt upp den här veckan. Har 3 hästar att ta hand om eftersom att ägarna är på praktik och inte hade möjlighet att ta med hästarna. Men såhär kommer morgondagen att se ut iallafall:

kl 7: Gå ner å ha stalltjänst!
kl halv 8: Äta lite frukost.
kl 8: Rida ut på Bamse med Frida & Mach!
kl 9.45: Lektioner hela daaagen!

Efter middagen ska jag först rida på Pijano och sen på Puff!
Så det kommer bli fullt upp :)

Och sen ska jag gå en promenad med Pelle oxå, han får jag ju inte glömma bort :)




/Gullman

SKRIVET: 2011-03-27, kl 22:55:04 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

- Någon i din släkt.


Min faster ♥

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-27, kl 21:26:13 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Duktig tjej jag är!

Nu känner jag mig duktig, måste jag säga! Jag har hållt igång fullständigt hela eftermiddagen och kvällen. Först tog vi ju in hästarna, åkte till VH och sen så gick jag ner till stallet igen. La över en timmes jobb på att spola Pijanos ben, borsta honom, borsta och fläta man och svans - allt supernoggrant alltså :D

Sen fick Pijano komma ut på GP en sväng och han var en tickande bomb som stod och studsade på stället hehe. Men han är en gullig påni ändå såklart, lite överladdad sådär men det är friskt! Ställde in honom sen och gick direkt och mötte Sara med Sally (vovve) och vi gick friskt hela typ 3,5 km tror jag det var, rätt så snabbt också :D Kände mig hurtigare än på väldigt länge. Underbart!

Gick direkt efter det ner till stallet igen, helt slut kan jag upplysa om, och la ännu en timme på att bara pyssla med hästen. Gick igenom honom med gummiborsten först, sen vanlig borste, sen ryktborste och tillsist Pijanos favoritborste - en jättejättemjuk. Klippte hans hovskägg och lindade hans ben. Det har varit supermysigt att bara vara några timmar med hästen idag och njutit. Det är värsta terapin att stå och borsta har jag kommit på.

Efter det har jag kört traktor, kollat på ponnyakuten (och jag TOTALDOG när Tobbe Larsson sa "Fullt ös medvetslös" hahahaha) och nu ska jag laga mat hade jag tänkt. Hurtig dag idag. Och sista stalltjänstdagen förutom morgonfodrig imorn. Så underbart. Och lite bilder från dagen här nere!











/ Emma

SKRIVET: 2011-03-27, kl 19:23:21 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Vi hade iallafall tur med vädret

Fast nää, de hade vi ju inte. Skulle ju ut och fota headerbilder idag, men det har varit mulet hela dagen och vi har bara typ varit inne och slappat med massa hög musik! :)

Men vid fyratiden gick jag, Emma och Frida ner till stallet och tog in Emmas passhästar som hon har nu under stalltjänsten. Efter det så traskade vi till bussen eftersom att vi skulle åka in till VH och handla lite godis och läsk, haha ;)
När vi kom tillbaka tog vi in mitt stalls hästar och spolade benen och lite sånt. Dem blir så himla leriga nu när snön har smält i hagarna.

När vi var klara med stalltjänsten så gick jag ner till andra elevstallet och gjorde iordning Bamse för en uteritt. Med oss ut hade vi Frida som fotade och Emma som gick en promenad med Pijano. Jag red lite på GP och travade fram och tillbaka där det var bra underlag. Han kändes verkligen jättefin. Visst att han är lite stel och så, men han är så sammarbetsvillig och tyckte verkligen att det var kul! :D

En gång dummade han sig lite när vi skulle vända, då backade han, studsade lite och skakade på huvudet (haha höll nästan på att bli avskakad)! Men med lite övertalan travade han glatt på igen :)

Frida tog somsagt lite bilder:












Dagens Outfit:

GPA - hjälm
Mouli - tröja
Berga - jacka
• Fridas student mjukisbyxor
Kingsland - strumpor
Reebok - skor

• Pullarträns - Clargie House
• Schabrak - ?
• Hoppsadel  - Harry Dabbs
• Ridtäcke - Mark Todd
• Sensydd - Equiguard

Väldigt chill "bonde-outfit" idag!
Har även kollat märkena på Bamses saker :)



/Gullman


SKRIVET: 2011-03-27, kl 18:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Visste ni att..

.. jag har allvarliga problem med att komma ihåg vad jag har för lektion och vilken tid den börjar? Jag kan kolla schemat och sen en sekund efter ha glömt haha.. Snacka om att mitt huvud inte vill ta in det som har med skolan att göra.. Så jag har alltid schemat som bakgrundsbild på datorn, inte för att det hjälper speciellt mycket men iallafall.. Haha illa!



/ Emma

SKRIVET: 2011-03-27, kl 16:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

My Cool Jack Sun

Självklart va det Michael Jackson som red på hästen i det här inlägget ;)



/Gullman

SKRIVET: 2011-03-27, kl 16:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Så kan det gå







Fabulous life of us..?

SKRIVET: 2011-03-27, kl 15:41:39 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Morsning korsning!

Sitter och har suttit här i barren i timmar.. Jag, Gullman och Frida sitter och geekar skitmusik på högsta och har inte gjort något vettigt på hela dagen haha. Jag försökte sova ett tag somsagt, men då kommer mupparna och spelar dunkmusik så det var ju rätt ovärt. Men låg i sängen och halvsov fram tills kl. 12 iallafall. Sen dess har vi bara vistats här inne med musik hehe. Nu ska jag byta om och sen ska vi gå ner till stallet för att ta in pållarna ;)

Planen efter det är att ta 16:23 bussen till VH och sen tillbaka, för Gullman ska ta in "sina" hästar vid 5. Efter det har jag ingen aning om vad som händer, det återstår att se. Jag behöver röra på mig, och min häst behöver röra på sig = upp till mig att lösa. Men jag är så himla lat har jag kommit på. Det är helt sjukt.


Åh, vad jag saknar sommaren.. ♥ Bild på Pijano i sommarhagen -10 :)

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-27, kl 14:09:51 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Mitt liv



Jag älskar dig så mycket att det gör riktigt ont i hjärtat.

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-27, kl 13:47:08 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Copycatsstajl?

Kör samma som Gullman, för att jag har minst lika tråkigt hahah..

1. Vad heter du? (Ditt riktiga namn) Emma Johanna Kristina Csendes Karlsson.
2. Vad kallas du? Emma och massa annat som är lite mer helsjukt.
3. Vad vill du bli kallad? Spelar roll då.
4. Födelsedatum? 1 november.
5. Stjärntecken? Vet inte haha..
6. Lunar? Ne.
7. MSN? Aldrig inne.

8. Helgon? Och det är?
9. Vart bor du? Södermalm & Västerhaninge.
10. Vart är du född? Stockholm.
11. Har du en egen dator? 2.
12. Vilka är dina närmaste tjejkompisar? Dem vet vilka dem är!
13. Har du något husdjur? Hund, katter, sköldpadda, fiskar och häst.
14. Vad ska du göra i sommar? Leva livet!
15. Favoritfärg? Har ingen.
16. Turnummer? 14.
17. Vad älskar du mest? Min häst.
18. Intressen? Ridsport och party. Typ.
19. Favoritartist? Det finns många, men är nog ändå Bob Marley eller Eminem.
20. Favoritlåt med ditt favoritartist?  Space bound - Eminem.
21. Namnsdag? Bra fråga. Alla tre på samma vecka iallafall haha.
22. Vad skulle du vilja heta? (Förnamn - Andranamn - Efternamn) ?
23. Vad heter du på din msn just nu? Vet inte hehe.
24. Hur många online? -
25. Vem är 10:nde online? -
26. Vem har du blockat? -
27. Hur många olika grupper har du? -
28. Har du några olästa mejl på hotmail? 1000 + dessvärre.
29. Har du några nya kommentarer i din bilddagbok? Ja.
30. Isåfall - hur många? Jag vet inte, orkar inte kolla just nu.
31. Hur ser din drömkille/drömtjej ut? -
32. Beskriv ditt hår? Slitet haha.
33. Har du några piercingar/tatueringar? Har i öronen och navel och ska tatuera mig.. snart!
34. Vart skulle du bo om du fick välja? ...
35. Bor du i lägenhet eller villa? Lägenhet och rum i en korridor.
36. Vilken färg är snyggast på kläder? Svart.
37. Vad har du på dig? En tröja och mjukisar.
38. Har du något i håret just nu? Haha ne.
39. Vad har du gjort idag? Haft stalltjänst, legat i sängen och ätit lunch.
40. Vad ska du göra imorgon? Dö? Ne, men stalltjänst på morgonen och sen skola.
41. Hur mår du just nu? Trött.
42. Hur brukar du annars må? Det är väldigt olika.
43.  Är du sjuk? Haha, beror på vilket sätt man ser det..
44. Har du ont nånstans? Kanske?
45. Har du gått till tandläkaren detta året? Ne.
46. Vad heter din pappa? Det har ingen betydelse för han finns inte längre.
47. Har du några syskon? Ja.
48. Vilket är ditt favoritdjur? Min häst.
49. Äter du ofta godis? Dessvärre.
50. Vilket är ditt favoritgodis? Hmmm..
51. Vad är det finaste som finns? Pijano.
52. Vilken är din favoritdryck? ......
53. Vilket är ditt favorit tv-program? BB.
54. Vilken är din favorit veckodag? Fredag kanske. Lördag?
55. Vem är din förebild? Tror inte jag har någon.
56. Vad är bäst med dig? You tell me!
57. Har du några komplex? Njae..
58. Hatar du någon just nu? Haha ja!
59. Saknar du någon just nu? Utan tvekan.
60. Har du kysst en apa? Hahah.. nej, inte vad jag kommer ihåg haha!
61. Vilket husdjur skulle du vilja ha? Inga som jag inte har tror jag.
62. Är du allergisk mot något? Falska människor.
63. Har du ngt nytt gästboksinlägg i din bilddagbok? Ne.
64. Hur många bilder har du lagt ut? Orkar inte kolla.
65. Vad har du valt för bild här ovan? -
66. Vilket band är det sämsta som finns? Vet inte.
67. Är du kär? Nej, kärlek är inte min grej.
68. Isåfall i vem? -
69. Vad är din civilstatus? Singel och inte sökande.
70. Vad har du för sexuell läggning? Näe, ska det vara något är det ju killar!
71. Är du homofob? Nesh.
72. Är du medlem på någon annan sida än bilddagboken? Säkert.
74. Vilket är det fulaste tjejnamnet? Jag vet inte.
75. Vilket är det fulaste killnamnet? Bra fråga.
76. Har du varit hos frisören det här året? Nej, tror inte det.
77. Använder du nagellack? Nej.
78. Har du persienner, gardiner eller rullgardin i ditt fönster?  Ja.
79. Har du eget rum? Ja.
80. Har du en dubbelsäng? Ne.
81. Har du en egen platt tv? Ne.
82. När flyttade du senast? Flyttade ju till Berga i höstas.
83. Vilken stil har du? Jadu..
84. Vilken kändis skulle du vilja gifta dig med? Hm. Brad Pitt kanske!
85. Vilken kändistjej har snyggast kropp? Jag vet inte.
86. Vilken kändiskille har snyggast kropp? Jag vet inte.
87. Skulle du kunna tänka dig att bli prostituerad? Hahah, nej.
88. Har du hoppat studsmatta det här året? Nej.
89. Vilken är den godaste frukten? Bra fråga.
90. Äter du grönsaker varje dag? Nej!
91. Dricker du så mycket vatten som man ska? Nej, men kämpar med vattendrickandet.
92. Är du underviktig, normalviktig eller överviktig? ....
93. Hur lång är du? 173 typ.
94. Är du nöjd med dig själv? Det beror på.
95. Vad är du bra på? Att faila lite smått hela tiden hehe.
96. Har du en egen hemsida? Nja, typ.
97. Är du medlem på den engelska bilddagboken? Nej.
98. Hur gammal önskar du att du var? 20! Eller åtminståne 18.
99. Vad är klockan just nu? 13:07.
100. Är det jobbigt att svara på frågor? Haha ja.
101. Hur ser din dataskärm ut? Ja.. som en dataskärm kanske?
102. Har du städat idag? Nej.
103. Har du varit ute idag? Ja.
104. Vem ringde du senast? Pizzerian igår hahah..
105. Vad var du senast arg på? Hehe.
106. Vad har du för status på msn just nu? Är inte inne.
107. Vad har du ätit idag? Makaroner och kycklingköttbullar.
108. Önskar du att du var tjockare? Hahahaha, nej!?
109. Hur många hus har du bott i? Många.
110. Är du medlem på last.fm? Nej?
111. Lyssnar du på webradio? Det händer. Fast väldigt sällan.
112. Bäddar du sängen? För sällan.
113. Har du lätt för att somna? Nej.
114. Snarkar du? Nej, tror inte det?
115. Vad har du för startsida? Blogg.se.
116. Har du ett sladdlöst tangentbord? Nej.
117. Brukar du ha högtalare när du pratar i telefon? Nej.
118. Vad lyssnar du på just nu? Spotify på högsta.
119. Vad har du för ögonfärg? Brun/gröna.
120. Vill du tatuera dig? Japp!
121. Vad har du för visningsbild på msn? Vet inte, tror jag och hästen.
122. Vilka sidor/program är du inne på nu? Facebook och blogg.se.
123. Laddar du olagligt ner musik? Neeeejdå.
124. Har du en egen iPod? Ne.
125. Är du fet? Nja.
126. Vad önskar du dig i julklapp? Pengar.
127. Ska du köpa Prada-mobilen? Nej.
128. Har du sett filmen linas kvällsbok? Ja.
129. Är du emo? Nej.
130. Vad stör du dig på? Finns.. rätt mycket.
131. Vad är emo enligt dig? Haha palla.
132. Brukar du lyssna på hög musik? Ja.
133. Vad gör du om dagarna? Det är olika.
134. Tycker du om popcorn? Ja.
135. Vilken är din favoritläsk? Cola typ.
136. Vad är din favoriträtt? Bra fråga.
137. Vad tycker du om raggare? Kanske?
138. Vad tycker du om punkare? Kanske?
139. Har du skurit dig själv någon gång?
140. Är du död? Kanske?
141. Är du osynlig? Ibland önskar jag att jag var.
142. Filar du naglarna? Nej.
143. Har du fräknar? Nej.
144. Har du posters på dina väggar? Näe.. eller vänta en hahaha.
145. Vem är snyggast i My Chemical Romance? ..?
146. Vem känner du som har haft mest mobiler? Ehm?
147. Vilket är ditt favoritämne? Har inget, gillar inte skolan haha.
148. Vilket ämne hatar du? Ooooups..
149. Vilket ämne har du bäst betyg i? Hehehe..
150. Vilket ämne har du sämst betyg i? Rätt.. många.
151. Favoritstad? Stockholm.
152. Favorit Loka? Ramlösa ska det vara!
153. Cola eller Cola Light? Cola!!
154. Älskar du din dator? Jaaa, när den inte motarbetar mig.
155. Är din dator bög? Haha.. Hm.. Nja.
156. Vad är ditt favoritplagg? Beror på.
157. Vilka affärer handlar du oftast i? Pressbyrån säkert haha.
158. Vart handlar du? (Stad) Beror på.
159. Favorit TV-serie? Vet inte faktiskt.
160. Tycker du top model är roligt? Förut tyckte jag det.
161. Vilken är din favoritbok? Läser inte böcker.
162. Favoritfilm? Det finns några, men orkar inte tänka just nu.
163. Vilken är den bästa musikgenren? Jag gillar väldigt mycket olika musik..
164. Bada eller sola? Båda?
165. Katt eller hund? Hund.
166. Åska eller sol? SOL!!!
167. Vinter eller sommar? Men sommar förfan!
168. Knarkar du? Nej..
169. Röker du? Neeeeej.
170. Super du? Jag kan festa utan alkohol!
171. Äter du? Nej, aldrig.
172. Snusar du? Usch.
173. Röker vattenpipa? Just nu? Nej, inte vad jag vet?
174. Är MER gott? Ne.
175. Tycker du om salt? Ne, usch.
176. Har du kysst din egna spegelbild? Ne.
177. Vad tänker du när du ser din spegelbild? Inte så mycket.
178. Ät en banan! Kanske sen.
179. Har du runkat någon gång? Hahah.. njaa..
180. Använder du för mycket hårspray? Ne.
181. Man ska borsta håret hundra gånger om dagen, gör du det? Hmm. Inte riktigt 100 va?
182. Favoritsäng? Gullmans säng!
183. Har du en snopp? Nej, faktiskt inte.
184. Har du sovit i en säng på ett varuhus? Hmm..?
185. Vill du ha sex just nu? Nej, jag vill äta godis.
186. Vem av alla du hånglat med är bäst på det? Det måste ju ändå vara jag själv!
187. Favoritmeny på McDonalds? Hmm..
188. McDonalds eller Burger King? McDonalds förfan!
189. Svart eller vitt? Svart.
190. Rosa eller grönt? Rosa.
191. Död eller levande? Det beror på vem/vad det handlar om!
192. Rädda Joppe? Eller?
193. Tittar du på tv just nu? Nej.
194. Skulle du kunna vara med i en porrfilm? Alltså.. Nej, jag avstår nog.
195. Favoritkaraktär i Simpsons? Bra fråga.
196. Skulle du kunna sjunga på allsång på skansen? Allsång på skansen och jag går inte så bra ihop.
198. Skulle du vilja gifta dig med Marilyn Manson? Haha nej.
199. Skulle du kunna tänka dig att ha sex med nån i Blink 182?  Ne.
200. Städat eller stökigt? Städat är bäst, men det är ändå alltid stökigt?
201. Bästa sexplatsen? ?
202. Favorithalstablett? Skit samma.
203. Är du ofta sjuk? Nja.

204. Gillar du anonyma bevakare? Nej, det är mest bara irriterande.
205. Vågar du rapa högt inför andra? Vågar och vågar.
206. Skriver du mer än två utropstecken? Om jag är riktigt arg!!!!
207. Vad är klockan nu då? 13:34.
208. Vad är det för datum? 27 mars.
209. Vad ska du göra sen? Gå till stallet.
210. Är du inne på MSN nu? Nej.

211. Hur många har du blockat på din msn? Vet inte.
212. Är nallar söta? Kanske ibland?
213. Är Jonte söt? Haha.. Nej..
214. Vart handlar du helst mat? Närbutiken i VH säkert.
215. Vilken är din favoritglass? Ischoklad.
216. Hemmakväll eller fest? Fest!
217. Privat fest eller festa med folk på stan? Deeet kvittar!
218. Ditt nordiska favoritland? Finns inget..
219. Älva eller vampyr? Hmm..?
220. Gud eller djävulen? Dem finns inte.
221. Vilken övernaturlig förmåga skulle du vilja ha? Flyga. Vara osynlig eller nått annat.
222. Hus eller lägenhet, vad väljer du? Beror på.
223. Favoritgrönsak? Hatar den jävla kaninmaten.
224. Har du anorexia? Nej.
225. Vem shoppar du helst med? Mammas bankomatkort.
226. Räcker 100 kronor till mycket när du är inne på H&M? Det där var väl ändå en dum fråga?
227. Hur vill du dö? Lycklig.
28. Skulle du vilja att det görs en sida för dig på lunarstorm när du dör? Det vore ju lite ballt!
229. Nedfryst, aska eller nedgrävd när du dör? Aska, absolut inte instängd.
230. Är bilddagboken den bästa sidan som finns? Haha nej.
231. Hur ofta sitter du vid datorn? Då och då.
232. Har du klippt ditt eget hår? Hahahaha, ja på en mattelektion.
233. Har du gråtit efter att du varit hos frisören? Nej?
234. Favoritöl? Usch, öl är inte min grej.
235. Vitt eller rött vin? 123 fanta och rosé!
236. Öl eller vin? Inte öl.
237. Coca Cola eller Red Bull? Beror på.. Hähä.
238. Vad ska man blanda vodkan med? Grädde..?
239. Havet eller sjön? Hmm..
240. Favoritö? Hmm..
241. Vem står dig närmast; mammsen eller pappsen? Min pappa finns inte. Så mamma.
242. Vad klarar du dig inte utan? ...
243. Behöver du mer kärlek? Nja.
244. Blir du full varje helg? Haha.
245. Är du natt- eller dagmänniska? Natt.
246. Är du vampyr? Oja.
247. Har du varit med i något rollspel? Hahah ja.
248. Favorit The Sims-spel? Vet inte.
249. Festa eller festival? Festa.
250. Ska du på Pride? Nej.
251. Vill du det då? Nej.
252. Är du transa? Haha oja!
253. Vad skulle du ändra på om du fick åka tillbaka i tiden? ...
254. Vad skulle du välja åka framåt i tiden eller bakåt? Hm.
255. Barn eller vuxen? Forever young.
256. När ska du flytta hemifrån? Jadu..
257. Eller har du redan gjort det? Nja.

258. Går du i kyrkan varje Söndag? Haha, absolut. Sitter i kyrkan nu och bloggar.
259. Svävar du på rosa moln varje Fredagkväll? Ja!
260. Har du piercat någon? Njaaa.
261. Är du laglig? Ja!
262. Skulle du kunna tänka dig att skönhetsoperera dig? Nja.
263. Värsta musikstilen? Vet inte.
264. Resesätt du föredrar? (båt, bil osv.) Bil, typ.
265. Är Britney en bra mamma? Hur ska jag veta..?
266. Vem är du mest lik i mumintrollet? Hahaha.. hmm..
267. Vilken skådespelare är hetast? Brad Pitt hehe.
268. Tvättbräda eller ölmage? Tvättbräda förfan!

269. Vill du ha barn? Nej.
270. Har du sjungit singstar nångång? Haha, jaa.
271. Vilken är din favorit då? Vet inte.
272. Favorittparfym? Har flera.
273. Använder du deodorant? Ja.
274. Är du beroende av nånting? Kanske?
276. Favoritradio kanal? Nrj eller the voice.
277. Favoritbil? Woopwoop!
278. Vad tycker du om att Helen Sjöholm har legat på Sverigetoppen i över tre år? Kbry..?
279. Favoritförfattare? Jag!
280. Vad vill du bli när du blir stor? Rik.
281. Favorit modeexpert Olivia eller Sofia båda från aftonbladet? /care.
282. Senaste biofilm du såg? Bra fråga?
283. Skulle du torka dig med pengar om du hade flera miljoner? Haha nej, är fett snål.
284. Är du rik eller fattig? Fattig.
285. Vad tycker du om Beckhamfamiljen? Ingen åsikt?
286. Favoritsport? Ridsport. Och travsport hehe.
287. Silvertåget eller Kustpilen? Kvittar.
288. Har du sett filmen Spökhistorier? Nej?
289. Var den bra då? -
290. Vilken historia är läskigast? Vet inte.
291. Har du långt hår? Halvlångt
292. Vill du ha längre/kortare? Längre.
293. Schlagernörd eller? Eller?
294. Kungafamilj eller president? President är jag!
295. Sämsta veckodagen?  Måndag.
296. Har du en dålig hår dag idag? Nejdå.
297. Tror du på ett liv efter döden? Nej.
298. Är du politiskt intresserad? Absolut inte.
299. Är du rädd för att dö? Nej.
300. Vad är klockan nu då? 13:46.

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-27, kl 13:21:13 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Stalltjänstdag

Tänkte skriva lite om hur stalldag ser ut för oss som har häst på skolan.

06:52 - Vakna av väckarklockan, klä på sig och gå ner till stallet.
07:00 - Vara i stallet, fodra, lägga på täcken, släppa ut i hagen och sopa.
ca 07:30 - Vara klar i stallet och gå upp och äta frukost.
08:00 - Gå ner till barren och byta om, vara inne på datan, ah lite så.
08:40 - Lektionerna börjar.
11:45 - Lunch.
ca 12:15 - Gå ner till stallet och lunchfodra hästarna i hagen.
12:45 - Mera lektioner.
15:50 - Lektionerna slutar.
16:00 - Gå ner till stallet och ta in hästarna.
16:30 - Middag.

Efter middagen brukar man antingen åka till VH, rida lite, vara i stallet, hänga i barren, eller något annat roligt!

20:00 - Kvällsfodring!

Tiderna varierar ju litegrann, typ lunchen och så. Och nu när det är ljust ute och fint väder tar vi in hästarna efter middagen istället och lite så. Men såhär ser skoldagarna ut iallafall.
Helgerna är mycket skönare:


06:52 - Vakna av väckarklockan, klä på sig och gå ner till stallet.
07:00 - Vara i stallet, fodra, lägga på täcken, släppa ut i hagen, mocka alla hästar, göra alla höpåsar och alla hinkar,  sopa och fylla på vattenhinkar.
runt 09:00 - Gå ner till barren och sova.
12:00 - 13:00 - Lunchfodring.
13:00 - tills man vaknar - SOVA!
16:00/17:00 - Ta in hästarna, visitera, fodra, ta av täcken.
17:00 - jadu..? - Göra vad man känner för. Rida, sova eller bara chilla lite.
20:00 - Kvällsfodring!

Alltså finns det inte så mkt att göra mellan passen. Men man hittar alltid på ngt skoj. Självklart måste man ju inte sova mellan den och den tiden, men ah bara så ni fattar att de e chill lix :)



Utanför stallet



Vägen ner till stallet är mysig



ChillarN Pelle i hagen :)

/Gullman


SKRIVET: 2011-03-27, kl 11:01:38 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Stallplatser

Håller på att leta lite stallplatser inför sommaren. Så om någon vet något bra ställe som ligger rätt nära stan (eller asså, man ska kunna åka dit kommunalt och det ska inte ta huuur lång tid somhelst) så får ni gärna höra av er. Sommarbete blire väl dåra, men ridhus ska finnas nära så att man typ kan skritta dit. Gärna badplats i närheten oxå, wiho! :) Söker för två hästar! ;)



Tack för all hjälp!

/Gullman



SKRIVET: 2011-03-27, kl 10:28:57 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

300 frågor om mig

Haha, ibland har man bara galet tråkigt att göra. Dem här frågorna snodde jag från Michelle's bdb.
Creds till dom som orkar läsa alla :)

1. Vad heter du? (Ditt riktiga namn) Tara Columbine Izabelle Nordvall Högwall
2. Vad kallas du? Gullman
3. Vad vill du bli kallad? Gullman är bra
4. Födelsedatum? 4 augusti 1994

5. Stjärntecken? lejon
6. Lunar? nope
7. MSN? aldrig inne

8. Helgon? :O
9. Vart bor du? kungsholmen och berga
10. Vart är du född? stockholm
11. Har du en egen dator? 2 + 1
12. Vilka är dina närmaste tjejkompisar? oj, stubben, emma, frida x2 och några till
13. Har du något husdjur? häst (typ)
14. Vad ska du göra i sommar? chilla galet med hästen
15. Favoritfärg? röd, ljusblå
16. Turnummer? 3
17. Vad älskar du mest? escada, vänner, familjen och donken
18. Intressen? hästar å lite så
19. Favoritartist? Michael Jackson
20. Favoritlåt med ditt favoritartist?  mycket svårt.. men säger nog for all time
21. Namnsdag? "isabella" 31 okt
22. Vad skulle du vilja heta? (Förnamn - Andranamn - Efternamn) ehm..
23. Vad heter du på din msn just nu? G U L L M A N ^^
24. Hur många online? -
25. Vem är 10:nde online? -
26. Vem har du blockat? -
27. Hur många olika grupper har du? -
28. Har du några olästa mejl på hotmail? 1223 st :S
29. Har du några nya kommentarer i din bilddagbok? ingen
30. Isåfall - hur många? ingen
31. Hur ser din drömkille/drömtjej ut? precis som han med stort H
32. Beskriv ditt hår? långt, svart/brunt och lockigt

33. Har du några piercingar/tatueringar? ska tatuera mig
34. Vart skulle du bo om du fick välja? LA
35. Bor du i lägenhet eller villa? lägenhet och barre
36. Vilken färg är snyggast på kläder? beror på
37. Vad har du på dig? en tröja, mjukisbyxer och ah
38. Har du något i håret just nu? nope
39. Vad har du gjort idag? vart på stan och på skolan
40. Vad ska du göra imorgon? skolaaaa
41. Hur mår du just nu? jättebra!
42. Hur brukar du annars må? har lämnat deppperioden bakom mig nu
43.  Är du sjuk? undrar de ibland
44. Har du ont nånstans? ryggen och smalbenet
45. Har du gått till tandläkaren detta året? tror de
46. Vad heter din pappa? anders
47. Har du några syskon? bröder
48. Vilket är ditt favoritdjur? haj
49. Äter du ofta godis? ah
50. Vilket är ditt favoritgodis? ferrarribilar med colasmak
51. Vad är det finaste som finns? escada! (och vänner, kärlek osv)
52. Vilken är din favoritdryck? Pepsi & Jordgubbsmiklshake
53. Vilket är ditt favorit tv-program? family guy
54. Vilken är din favorit veckodag? typ onsdag
55. Vem är din förebild? Jur Vrieling
56. Vad är bäst med dig? jadu..
57. Har du några komplex? ja
58. Hatar du någon just nu? ja tyvärr
59. Saknar du någon just nu? om ja gör!
60. Har du kysst en apa? eeh.
61. Vilket husdjur skulle du vilja ha? vet inte..
62. Är du allergisk mot något? skitsnack
63. Har du ngt nytt gästboksinlägg i din bilddagbok? nej
64. Hur många bilder har du lagt ut? ingen, hahaha
65. Vad har du valt för bild här ovan? -
66. Vilket band är det sämsta som finns? typ vet inte riktigt
67. Är du kär? mihi
68. Isåfall i vem? -
69. Vad är din civilstatus? singel
70. Vad har du för sexuell läggning? gillar killar!
71. Är du homofob? nejdå
72. Är du medlem på någon annan sida än bilddagboken? yep!
74. Vilket är det fulaste tjejnamnet? maj
75. Vilket är det fulaste killnamnet? rickard
76. Har du varit hos frisören det här året? nää
77. Använder du nagellack? alltid
78. Har du persienner, gardiner eller rullgardin i ditt fönster?  jaa
79. Har du eget rum? yes
80. Har du en dubbelsäng? njaa
81. Har du en egen platt tv? nej den är tjock
82. När flyttade du senast? när jag var jätteliten. berga i augusti
83. Vilken stil har du? high fashion ofc! (eller..?)
84. Vilken kändis skulle du vilja gifta dig med? ngn som är galet rik
85. Vilken kändistjej har snyggast kropp? hmm..
86. Vilken kändiskille har snyggast kropp? vet inte
87. Skulle du kunna tänka dig att bli prostituerad? haha men nej!
88. Har du hoppat studsmatta det här året? nepp!
89. Vilken är den godaste frukten? banan
90. Äter du grönsaker varje dag? nej det kan jag inte påstå
91. Dricker du så mycket vatten som man ska? dricker typ aldrig vatten
92. Är du underviktig, normalviktig eller överviktig? har varit underviktig större delen av livet, men tror de börjar vända nu, wiho
93. Hur lång är du? 179 cm
94. Är du nöjd med dig själv? nej de kan jag inte påstå
95. Vad är du bra på? ha sönder mobiler
96. Har du en egen hemsida? bloggiii
97. Är du medlem på den engelska bilddagboken? nej
98. Hur gammal önskar du att du var? 18
99. Vad är klockan just nu? 09.45
100. Är det jobbigt att svara på frågor? kult!
101. Hur ser din dataskärm ut? platt och massa färger
102. Har du städat idag? i stallet, ja
103. Har du varit ute idag? yep!
104. Vem ringde du senast? jenny typ
105. Vad var du senast arg på? minns inte senaste gngen jag var arg!
106. Vad har du för status på msn just nu? offline
107. Vad har du ätit idag? donken & galet mycket godis
108. Önskar du att du var tjockare? nej
109. Hur många hus har du bott i? ingen aning
10. Är du medlem på last.fm? nope!
111. Lyssnar du på webradio? neeej
112. Bäddar du sängen? jaa ibland när allt typ har ramlat ner på golvet
113. Har du lätt för att somna? hahah yep!
114. Snarkar du? fråga ngn som vet
115. Vad har du för startsida? fejsbuk
116. Har du ett sladdlöst tangentbord? någonstans
117. Brukar du ha högtalare när du pratar i telefon? nope
118. Vad lyssnar du på just nu? spotify
119. Vad har du för ögonfärg? blåå
120. Vill du tatuera dig? ah har velat ett bra tag nu
121. Vad har du för visningsbild på msn? vet faktiskt inte, hehe
122. Vilka sidor/program är du inne på nu? sportify, facebook, blogg.se, absolutelit, hollywood.se
123. Laddar du olagligt ner musik? nope
124. Har du en egen iPod? två, en vanlig svart nano och en ipod touch
125. Är du fet? ehmm..
126. Vad önskar du dig i julklapp? inget, hatar julen
127. Ska du köpa Prada-mobilen? haha nope
128. Har du sett filmen linas kvällsbok? ah
129. Är du emo? nej
130. Vad stör du dig på? dryga människor som snackar skit
131. Vad är emo enligt dig? musikstil typ
132. Brukar du lyssna på hög musik? :D
133. Vad gör du om dagarna? är i skolan, med vänner och med hästen
134. Tycker du om popcorn? om jag gör! tack vare michelle <3
135. Vilken är din favoritläsk? PEPSI

136. Vad är din favoriträtt? donken!
137. Vad tycker du om raggare? bara om dom har en röd fin bil
138. Vad tycker du om punkare? jerker e en cool grabb
139. Har du skurit dig själv någon gång? ...
140. Är du död? stendöd
141. Är du osynlig? ah men bara när jag hänger med harry potter
142. Filar du naglarna? ne
143. Har du fräknar? nope
144. Har du posters på dina väggar? nää men bilder
145. Vem är snyggast i My Chemical Romance? ..?
146. Vem känner du som har haft mest mobiler? haha jag har haft 16 st
147. Vilket är ditt favoritämne? det va matte men nu e de väl typ svenska
148. Vilket ämne hatar du? engelska
149. Vilket ämne har du bäst betyg i? venne
150. Vilket ämne har du sämst betyg i? venne
151. Favoritstad? paleochora på kreta <3
152. Favorit Loka? jordgubb guava
153. Cola eller Cola Light? pepsi!
154. Älskar du din dator? när den är snäll
155. Är din dator bög? de händer
156. Vad är ditt favoritplagg? det som är skönast
157. Vilka affärer handlar du oftast i? jadu
158. Vart handlar du? (Stad) stan typ
159. Favorit TV-serie? family guy
160. Tycker du top model är roligt? kollar inte på de
161. Vilken är din favoritbok? moonwalk
162. Favoritfilm? silent hill
163. Vilken är den bästa musikgenren? gillar typ allt!
164. Bada eller sola? sola!
165. Katt eller hund? stallhunden ella
166. Åska eller sol? sol!
167. Vinter eller sommar? S O M M A R
168. Knarkar du? nej
169. Röker du? heh
170. Super du? hela dan varje dag
171. Äter du? ah de e gott
172. Snusar du? verkligen inte, fyfan
173. Röker vattenpipa? har hänt
174. Är MER gott? njaa
175. Tycker du om salt? nee
176. Har du kysst din egna spegelbild? haha men nej
177. Vad tänker du när du ser din spegelbild? på ngt helt annat
178. Ät en banan! skulle vara gott
179. Har du runkat någon gång? grunka e najs!
180. Använder du för mycket hårspray? andvänder inte det
181. Man ska borsta håret hundra gånger om dagen, gör du det? ah fast.. nee
182. Favoritsäng? hmm
183. Har du en snopp? om jag har
184. Har du sovit i en säng på ett varuhus? nope
185. Vill du ha sex just nu? haha
186. Vem av alla du hånglat med är bäst på det? den senaste var bra
187. Favoritmeny på McDonalds? mcfeast + meny, en cheeseburgare, en sötsur sås och jordgubbsmilkshake - och min dag e gjord
188. McDonalds eller Burger King? Donken!
189. Svart eller vitt? båååda
190. Rosa eller grönt? rosa såklart!
191. Död eller levande? levande
192. Rädda Joppe? död eller levande?
193. Tittar du på tv just nu? nej
194. Skulle du kunna vara med i en porrfilm? nää
195. Favoritkaraktär i Simpsons? homer
196. Skulle du kunna sjunga på allsång på skansen? vekligen inte
198. Skulle du vilja gifta dig med Marilyn Manson? neej
199. Skulle du kunna tänka dig att ha sex med nån i Blink 182?  blink 182?
200. Städat eller stökigt? städat e bra, men det händer inte så ofta
201. Bästa sexplatsen? sängen
202. Favorithalstablett? inge aning
203. Är du ofta sjuk? nope

204. Gillar du anonyma bevakare? ...
205. Vågar du rapa högt inför andra? haha ah
206. Skriver du mer än två utropstecken? oftast inte
207. Vad är klockan nu då? 10.07
208. Vad är det för datum? 27 mars
209. Vad ska du göra sen? rida ut
210. Är du inne på MSN nu? ne

211. Hur många har du blockat på din msn? ingen tror jag
212. Är nallar söta? yep!
213. Är Jonte söt? vem?
214. Vart handlar du helst mat? ica i VH
215. Vilken är din favoritglass? ben & jerry fairly nuts
216. Hemmakväll eller fest? utekväll på sommaren
217. Privat fest eller festa med folk på stan? bergafest! mohahah
218. Ditt nordiska favoritland? sverige?
219. Älva eller vampyr? edward, mjaouw
220. Gud eller djävulen? ..?
221. Vilken övernaturlig förmåga skulle du vilja ha? kunna läsa andras tankar
222. Hus eller lägenhet, vad väljer du? hus ofc!
223. Favoritgrönsak? ingen
224. Har du anorexia? nope
225. Vem shoppar du helst med? vänner
226. Räcker 100 kronor till mycket när du är inne på H&M? haha näää
227. Hur vill du dö? bli uppäten av en haj
28. Skulle du vilja att det görs en sida för dig på lunarstorm när du dör? asså wtf, nej!
229. Nedfryst, aska eller nedgrävd när du dör? men vafan
230. Är bilddagboken den bästa sidan som finns? haha neeeej
231. Hur ofta sitter du vid datorn? när jag har tid
232. Har du klippt ditt eget hår? lite kanske
233. Har du gråtit efter att du varit hos frisören? nör jag var liten
234. Favoritöl? Spendrups
235. Vitt eller rött vin? 123 fanta och rosé
236. Öl eller vin? ÖL
237. Coca Cola eller Red Bull? Redbull
238. Vad ska man blanda vodkan med? mjälk såklart! ;)
239. Havet eller sjön? havet
240. Favoritö? kreta
241. Vem står dig närmast; mammsen eller pappsen? båda, fast träffar dom inte så ofta pga berga
242. Vad klarar du dig inte utan? esci, vänner, familj, mat
243. Behöver du mer kärlek? yee
244. Blir du full varje helg? nope
245. Är du natt- eller dagmänniska? bådaa
246. Är du vampyr? nope
247. Har du varit med i något rollspel? ehm nee
248. Favorit The Sims-spel? har inte spelat
249. Festa eller festival? fekke fekke
250. Ska du på Pride? nope!
251. Vill du det då? nää
252. Är du transa? nej
253. Vad skulle du ändra på om du fick åka tillbaka i tiden? många misstag skulle kunna vara färre
254. Vad skulle du välja åka framåt i tiden eller bakåt? hmm..
255. Barn eller vuxen? forever young
256. När ska du flytta hemifrån? bor inte hemma
257. Eller har du redan gjort det? ye

258. Går du i kyrkan varje Söndag? nej
259. Svävar du på rosa moln varje Fredagkväll? ah fast ne
260. Har du piercat någon? nope
261. Är du laglig? maffia, ganster och sitter inne
262. Skulle du kunna tänka dig att skönhetsoperera dig? typ kanske njaa
263. Värsta musikstilen? opera, fy fan
264. Resesätt du föredrar? (båt, bil osv.) flygplan!
265. Är Britney en bra mamma? ingen aning
266. Vem är du mest lik i mumintrollet? eh
267. Vilken skådespelare är hetast? han som ör så jävla snygg
268. Tvättbräda eller ölmage? godismage

269. Vill du ha barn? nej
270. Har du sjungit singstar nångång? alltid!
271. Vilken är din favorit då? många
272. Favorittparfym? vanilj, jordgubb och escada
273. Använder du deodorant? yep!
274. Är du beroende av nånting? om ja e!
276. Favoritradio kanal? nrj
277. Favoritbil? nissan navara
278. Vad tycker du om att Helen Sjöholm har legat på Sverigetoppen i över tre år? och vem e de?
279. Favoritförfattare? jadu.. om jag endå läste böcker..
280. Vad vill du bli när du blir stor? lycklig!
281. Favorit modeexpert Olivia eller Sofia båda från aftonbladet? sofia tror jag
282. Senaste biofilm du såg? venne riktigt!
283. Skulle du torka dig med pengar om du hade flera miljoner? haha tror inte de
284. Är du rik eller fattig? pappa betalar ;)
285. Vad tycker du om Beckhamfamiljen? dem är väl bra..?
286. Favoritsport? ridsport
287. Silvertåget eller Kustpilen? silveeertååget
288. Har du sett filmen Spökhistorier? nee
289. Var den bra då? -
290. Vilken historia är läskigast? den läskigaste
291. Har du långt hår? yep
292. Vill du ha längre/kortare? blir bra såhär
293. Schlagernörd eller? nää
294. Kungafamilj eller president? luffare
295. Sämsta veckodagen?  torsdag
296. Har du en dålig hår dag idag? stalltjänst - bryrmejinte
297. Tror du på ett liv efter döden? nangijala
298. Är du politiskt intresserad? absoluinte
299. Är du rädd för att dö? nej
300. Vad är klockan nu då? 10.22



Asså shit va jobbig, haha. Det blev ett väldigt ohästigt inlägg dehär, men de va tidsfördriv helt enkelt!
;)



Har varit nere i stallet hela morgonen och fodrat, släppt ut hästar, mockat, fixat hö och kraft osv. Nu blire lite chill innan vi ska ner och ge hästarna lunch och fota headerbilder. Ah de blir om några timmar dåra ;)
Sen blir det uteritt tror jag, på fina Bamse!

/ Gullman

SKRIVET: 2011-03-27, kl 08:57:18 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Sova ♥

Blev klar med utsläpp, mockning, och allt i stallet vid halv 9 och nu tänkte jag sova lite till. Gud så skönt. Dagen är annars lite oplanerad, har lite att blogga om sen - men det får bli efter min skönhetssömn ;) Sen ska vi fota headerbild, rida ut, åka till VH och lite annat skoj. Men mer om det senare.


Gammal random bild.

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-26, kl 23:59:11 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Hello world, this is me

Här kommer en liten statusuppdatering om Barre 5 just nu:

• Det är väl ganska stökigt
• Soffan är trasig (woups!)
• Musik spelas på hög nivå!
• Maten som vi äter är pizza, godis och dricker en väldans massa läsk!
• Emma sitter på golvet och nördar sig med datorn.
• Frida har somnat i soffan, sötkorv!
• Och jag sitter och kollar på The Saddle Club

Asså seriöst, bästa barnprogrammet ju. Helt underbart, haha! :D



Frida hittade tidigare ett helt album med deras barnsliga sadel-låtar på Spotify, party party! ;)

Ah, vi e rätt trötta här ute på landet, hehe. Sova blir nästa to-do, godnatt!

/Gullman

SKRIVET: 2011-03-26, kl 21:44:49 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Svar på ett par kommentarer

Jag har varit ruskigt dålig på att svara på kommentarer känner jag..

Fråga: Asså shiiit vad coolt att ni ba red vid tunnelbanestationen på gullmars med värsta fina hästen! Var det många som kolla eller hur va det liksom? :P

Svar: Haha, inte första gången Pijano gör lite uppmärksamhetsväckande grejer, så det var inte något jättespeciellt för varken mig eller hästen haha.. Men mycket blickar och folk som kommer fram och pratar blir det ju - både på gott och ont :)

Fråga: Vart har du köpt det där schabraket? :D Sjukt snyggt!

Svar:
Jag kommer tyvärr inte ihåg det :( Det var det första schabraket jag köpte till Pijano (alltså -08) så det var ett tag sen och mängder av schabrak har inhandlats efter det haha..

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-26, kl 21:35:15 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Flughuvan



Svar: För mig är det rätt självklart, så förstår inte riktigt varför jag får så många frågor om det hela tiden.. :( Pijano gillar helt enkelt inte att få hundratals flugor och mygg i ögonen när han är ute och det är sol (när dem är framme alltså, när det är soligt ute). Vilket jag förstod tydligt, lika tydligt som att jag förstod vad han sa, när han berättade det för mig förra veckan :)

Att det finns en logisk förklaring som att han fick irriterade ögon av blåsten eller nått sånt finns givetvis inte, när jag har en flughuva på min häst i mars månad.. Hehe.



/ Emma

SKRIVET: 2011-03-26, kl 21:21:35 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Dag på stan

Var ju på stan nu på eftermiddagen men Michelle, Olle & Axel, mycket roligt! Dock så tappade vi bort grabbarna efter en stund så då va de bara jag och Michle som flummade runt och hade asroligt ;)
Köpte bara lite smågrejer, inget interessant :)

När jag kom tillbaka till skolan så bytte jag om och skyndade ner till stallet och tog in hästarna, tog av täcken, fodrade och tvättade alla hästars ben. Det tog ca 45 min och efter blev det lite chill i barren. Traskade ner till stallet en stund innan kvällsfodringen och borstade och fixade lite med Pelle.

Hann aldrig rida Bamse idag, men ska rida honom imorgon istället ;)



Jag och Michelle i snöstormen. Olle tog bilden ;)

/Gullman

SKRIVET: 2011-03-26, kl 20:57:29 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Förebild inom ridsporten

Egentligen har jag ingen speciell förebild som jag ser upp till inom ridsporten. För det finns så himlans många som är grymma! :) Men en ryttare som jag tycker är väldigt duktig är Jur Vrieling. Jag tycker verkligen att han är en skicklig ryttare som rider mjukt och fint. Och som grädde på moset så har han ju galet fina hästar oxå ;)






Jur & VDL Emmerton





Haha, lite rolig video de här asså. Han har som ni förstår en kamera på hjälmen. Lite roligt att se faktiskt ;)



Läs mer om Jur och stall Vrieling HÄR!

/ Gullman

SKRIVET: 2011-03-26, kl 20:40:10 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

I'm a spacebound rocketship and your heart's the moon

Min fina prins. Världens underbaraste. Det bästa jag har. Underbart ridpass idag, rätt oseriöst men oj vilken lycka. Att jag senaste tiden har avstått den här lyckan. Att sitta på hans rygg och bara vara.. totalt lyckligast i hela världen.



































/ Emma

SKRIVET: 2011-03-26, kl 20:20:32 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Lite bakom kulisserna

Bjuder på några "backstage-bilder" som är tagna idag haha ;)



















/ Emma

SKRIVET: 2011-03-26, kl 20:02:55 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Dagens outfit



- Hjälm : Charles Owen
- Väst : Kingsland
- Fleecetröja : Kingsland
- Ridbyxor : John Whitaker
- Ridstrumpor : Kingsland
- Ridstövlar : Mountain Horse

- Träns : HÖÖKS
- Sadel : Kieffer Inn
- Sadelpad : Jacson
- Schabrak : John Whitaker
- Benlindor : John Whitaker

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-26, kl 13:37:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Medryttarhäst?

Ja, det är ju såhär..
Att jag faktiskt inte kommer ha kvar Pelle alls länge till. Han åker nämligen hem på sommarbete den 20 maj. Kommer sakna honom galet mycket, min lilla plutt!

Så jag har faktiskt hittat en medryttarhäst som jag ska rida 1-2 gånger i veckan (kommer variera lite) för att det inte ska kännas alltför tungt att vara hästlös. Han är jättfin, en lite midre nättare variant (dock en riktigt "biff"). Ska börja rida honom litegrann nästa vecka och sen kommer det då rulla på. Kommer verkligen att bli jättekul att rida en annan typ av häst än vad Pelle är ;)



Har bara ridit honom ett par gånger innan och här är en film från när vi hoppade för ca en månad sen.
Hmm.. är det någon som kan gissa vad hästen heter? ;)

/Gullman

SKRIVET: 2011-03-26, kl 12:03:51 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Tråkigt

Vilken.. tråkig dag det har varit :( Orkar inte. Stalltjänst på morgonen som vanligt + då att alla boxar ska mockas, och allt foder ska fixas. Var iallafall klar i stallet innan 9 någon gång, och gick ner till barren och åt frukt till frukost hehe. Satt och försökte fördriva tiden, men det gick så segt så gick och la mig istället. Sov en timme och nu har jag precis ätit lunch innan jag ska åka in till VH en snabbis.

Hörs sen! Och som Gullman skrev, det kommer tidsinställda inlägg!

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-26, kl 12:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Mer bilder från i torsdags!





















/ Emma

SKRIVET: 2011-03-26, kl 11:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Och vem är det här då?



Ja, de e bara att gissa! ;)

/Gullman

SKRIVET: 2011-03-26, kl 10:43:10 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Godmorgon!

Nu är första passet i stallet avklarat, skönt!
Har fodrat, lagt på täcken, släppt ut i hagarna, mockat 4 boxar, gjort höpåsar + hinkar, fyllt på vattenhinkar, sopat stallet, städat vid höet och krattat utanför. Phu, fett jobbigt, men ändå rätt mysigt att vara i stallet på morgonen, lyssna på radion och bara göra allt i sin egna lilla takt utan att stressa ;)

Tänkte rida lite på morgonen, men jag orkade verkligen inte. Så jag rider en stund ikväll istället. Tänkte skritta ut en stund, så vi får se hur mörkt de e ute sen lix!

Snart ska jag fixa mej lite, för jag ska åka in till stan och handla lite med michelle, olle och axel, kult! ;)



Har förberett en massa tidsinställda under dagen så håll utkik!
Glöm heller inte frågestunden och veckans bild, mihi ;)

SKRIVET: 2011-03-26, kl 10:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

- En person som du saknar.


Rebecca och jag för ett par år sedan ;) Saknar dig!

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-26, kl 09:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Kontakta oss?

SKRIVET: 2011-03-26, kl 08:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Nytt kraftfoder

Har börjat ge Pijano ett nytt kraftfoder, Krafft Sport SPC. Ingen aning om hur han kommer fungera på det här, men hoppas det blir bra iallafall. Är det någon av er som ger era hästar det här kraftfodret? Vad tycker ni om det? :)



/ Emma

SKRIVET: 2011-03-26, kl 00:00:49 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Asså shit

Ibland är man bara så grymt snygg asså. Party nästa!
Eller..? :D



Oj, bilden hamnade lite fel. Men jaja, party party på de lix ;)

/Emma (via Gullman)

SKRIVET: 2011-03-25, kl 23:27:45 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Videoblogg

Ett tappert försök till att göra en videoblogg idag på djuretiken. Vi skulle iallafall få besök av Djurens Rätt, hehe ;)
Det blev lite fail...



Bara älskar min röst asså..

/Gullman

SKRIVET: 2011-03-25, kl 23:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Veckans bild

Kör igång med en ny Veckans bild. Denna vackas tema är KÄRLEK!

Så skicka in era fina kärleksbilder till [email protected] :)

Vinnaren får sin bild publicerad här och självklart en länkning.



Skriv gärna en kort förklaring till bilden oxå! ;)

/Gullman & Emma - absolutELIT

SKRIVET: 2011-03-25, kl 22:13:46 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Frågestund

Nu har ni chansen att fråga oss vadsomhelst - och vi svarar!
Kan vara vilka frågor somhelst, hästiga, livet utanför stallet, skolan osv. ;)

Var bara noga med att skriva till vem av oss frågan är till eller om den är till båda, ah ni fattar!





Skicka i kommentar eller till [email protected] ;)

Så fråga på! :D

/Gullman & Emma

SKRIVET: 2011-03-25, kl 22:10:47 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Pijanos pyjamas



Så här fick Pijano stå i natt, fleecetäcke och lindor bak. Brukar vanligtvis ha stallbandage fram också, men vill låta benen "vila" lite från det när det är möjligt. Att inte linda bak under natten skulle inte förekomma just nu iallafall, när han är svullen. Jag tycker inte man ska linda och hålla på om det inte behövs, men sen nu när det verkligen behövs på min häst - gör jag det givetvis. Hur står era hästar i boxen? Har dem lindor/stallbandage/annat eller inte?

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-25, kl 21:10:15 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

B-ponnyn Pijano.. hehe

Haha, Pijano är så rolig att rida ibland. Idag hade han sitt "b-ponny"-temperament. Alltså, busig, lite studsig och liksom.. precis som en helvild liten ponny. Red honom på det tredelade bettet med fasta ringar och det blir ju ytterst lite mer hävstångseffekt, så han gick lite bakom hand till och från. Men orkade inte bry mig, för chillred bara lite, bara i lättridning och lätt sits. När jag försökte få fram nosen på honom liksom.. Busade han iväg lite ;)

Redan i första travstegen flippade han loss hahaha, gullungen. Men han var fin och duktig ändå. Lite extra livsglädje vill jag ju bara ha! Gällde bara för mig att hänga med i svängarna. Jobbade mycket i galopp, i lite friskare tempo än det supersamlade jag brukar råka sitta och trimma i mestadels. Han sköt på ordentligt bakifrån, väldigt ordentligt hehe.. Lite flygande ponny blev det här och där också. Men åh, vad jag älskar min häst ♥

Några bilder från ridpasset, fotade av Frida!













Hahaha, vad tycker ni om outfiten och matchningen.. Riktigt vidrigt fult, men spelar roll då haha! Vi hade lite bråttom med att göra i ordning hästarna så det fick helt enkelt bli det första bästa av allting haha.. :p

* Kieffer Inn hoppsadel
* Hööks pullarträns
* Catago schabrak
* Jacson sadelpad
* Hööks ländtäcke
* Horze benlindor

* Kingsland fleecetröja
* Charles Owen hjälm
* Horze ridbyxor
* Hööks ridstrumpor
* Reebok skor

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-25, kl 21:05:36 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Dagens ridpass

Nu har vi precis kommit ner till barren efter att ha varit i stallet och ridit. Jag lånade Alfies häst Bamse, en stor varmblodsvallack. Han är verkligen så hilma söt! :D

Emma red ju Pijano samtidigt och vi började med att skritta ett varv runt maskinhallen innan vi gick in och började jobba i ridhuset. Jag skrittade rätt länge och lösgjorde honom och gjorde rätt mycket volter och så innan jag travade fram. Han kändes lite stel i början men det blev bättre och bättre. Gjorde ingen speciell övning eller så, utan chillade bara runt lite och kände igenom honom. Dock så hade jag väldiga problem med att skänkla. För min bula & såret på benet var precis där stiglädret var. Inte bra inte!









Blev en liten telefonpaus oxå, hehe

Kan lägga in en liten "Dagens Outfit"

• GPA-hjälm
• Mouli-tröja
• KL-väst
• Gulblå jeans
• Fulffstrumpor
• Reebokskor

• Pullarträns
• Schabrak
• Hoppsadel
• Ridtäcke
• Senskydd


Eftersom att det är Alfies saker till Bamse så vet jag inte märken och sånt. Men det var mycket fashion idag asså. Väldigt matchat och..så. Men de e såhär man ser ut på landet helt enkelt ;)


Bilderna är fotade av världens bästa Frida!

/Gullman

SKRIVET: 2011-03-25, kl 19:30:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Vi livar upp stämningen helt enkelt

Ni anar inte vilka knasiga idéer vi kan få ibland.. Haha tur att vi finns helt enkelt!


Ja, det är vi längst till höger i rosa ja..





Typ allt annat är dock sekretessbelagt ;)

/ Absolutelit, Emma & Gullman

SKRIVET: 2011-03-25, kl 18:00:35 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Favorit i repris

Japp, såhär är verkligheten. Emma & Gullman i ett nötskal :P





"Jag blev fett trött, kan man sätta sig här och vila lite?"
- Gullman

Så klockrent! ;)

/Emma & Gullman

SKRIVET: 2011-03-25, kl 14:24:54 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Seg fredag

Den här dagen har gått fruktansvärt segt. Morgonfodring, utsläpp, lindade upp lite lindor och fixade i stallet, åt frukost och sen började Djuretik-lektionen 08:40 som pågick fram tills lunch - segt! Först skulle vi kolla på film men det tekniska ville inte samarbeta, så det blev inte så mycket av det.

Sen kom Djurens Rätt hit och skulle ha nått föredrag eller vad det nu var. Hahaha.. Det var.. lite flummigt. Jag hade mina åsikter men liksom.. Skitsamma :) Jag och Gullman somnade supergulligt brevid varandra på slutet hehe. Men sen lunch, sitta på Små G och fördriva tiden, och tillslut en svenska lektion som kändes som att den pågick i 100 år fast det egentligen bara var under en timme då.. Förutom det här har jag tagit pyttepowernaps hela dagen och nu är jag faktiskt liiite piggare iallafall. Så nu jäklar ska jag göra massor, eftersom jag ändå inte ska åka härifrån nu i helgen.

Lägger upp en plan på vad jag ska försöka göra idag då, eftersom det inte kommer blir NÅGOT gjort annars (är man snurrig så är man)..

x Skriva klart det här.
x Städa mitt rum här på Nya.
x Gå till stallet.
x Mocka.
x Fixa höpåsar och kraftfoder.
x Ta in Pijano och borsta.
x Ta in resten av hästarna och eftermiddagsfodra.
x Fika.
x Åka in till VH och handla.
x Rida Pijano.
x Gå en promenad eller något hurtigt.
x Duscha.
x Laga mat.
x Linda Pijanos ben inför natten.
x Kvällsfodra hästarna.

Det var nog typ det. Sen flytta ner datorn, mat, kameror och allt annat som behövs inför helgen till Barre 5, eftersom jag ska bo där haha. Oj, tänk om jag lyckas göra allt det här fram tills kl. 20, då måste jag säga att jag är rätt så grym. Men fan, nu ska jag verkligen göra det här bara därför. Så kanske jag sover tidigt ikväll! :D Tjingeling så länge!

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-25, kl 14:20:53 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Äntligen helg

Så skönt asså! Dock så kommer ju jag (och Emma) stanna på skolan eftersom att vi har stalltjänst. Men det kommer bli en perfekt helg iallafall. Somsagt så ska vi kanske fota lite headerbilder och lite till våran nya design och sen så ska jag rida lite på Bamse som är Alfies häst. Och självklart kommer det hända massa annat roligt, party party lixom! ;)

Det bästa med fredagar är att man nästan alltid slutar tidigt vilket är sådär extra bra. Så ah, jag har precis slutat och snart ska jag gå ner till stallet och mocka å fixa lite saker.

Vid fyra så åker jag och Emma in till VH och handlar lite stalltjänstmat. Det kommer serveras trerättersmiddagar här, mycket exklusivt!
Eller.. njaa, blir nog mest godis och billys pizzor och självklart pepsi! :D

När vi kommer tillbaka tar vi in hästarna och rider lite!




Haha, vilken randombild på stallet, men den fick bli passande för detta inlägg ;)

Och som ni kanske förstår kommer det bli mycket bloggande nu i helgen. Underbart!

/Gullman

SKRIVET: 2011-03-25, kl 14:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Bilder från igår

Igår var Pijano så himlans duktig. Lite busig = studsade lite i galoppen ett tag, och pigg, men alltså åh. För mig säger bilder mer än tusen ord. Så tänker inte skriva mer, utan här kommer bilderna. Men notera att han inte är 100% igång, så han går ju verkligen inte lika bra som han "brukar".



























Jag vet att det ska finnas flera bilder.. Får fråga Julia om det haha :)

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-25, kl 10:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

- En bild som du aldrig lagt upp.


Världens sötaste Gullman! Fast vänta, den här kanske finns på facebook hehe..

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-25, kl 08:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Tidsinställda

Bra uppfinning det här med tidsinställda inlägg.. Kommer några nu under dagen! ;) Det här är också ett tidsinställt inlägg kom jag på hehe..

Sen så kan jag nästan lova till 100% att det kommer vara riktigt bra uppdatering nu under helgen. Jag + Gullman + stalltjänst + barre 5 + 2 datorer = fungerande blogg haha. Sen skulle kanske bästa Frida fota en header bild till oss under helgen. Vi har tänkt ut noggrant redan nu hur vi ska ha det kan jag säga ;)

Massa andra bilder lär det också bli under helgen!

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-24, kl 21:35:46 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Lite bilder!

Hade fått lite bilder från senaste tävlingen på mailen, fotade av Ebba Avelin, tack! Numera kan man kontakta mig (och Gullman såklart) på [email protected].













/ Emma

SKRIVET: 2011-03-24, kl 20:49:12 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Det e över nu

Det känns så himla skönt. Vintern är över! (nästan iallafall)
Och våren är nu verkligen påväg. Solen skiner, himlen är blå, det är plusgrader ute och Pelle är helt lerig när han kommer in från hagen, ett riktigt vårtecken!
Så eftermiddagen var det borstning för hela slanten. Tvättade benen & hovarna, och tvättade svansen & gjorde en fläta. Han har blivit jätteduktig på att vända inne i vattenspiltan (har varit lite knepigt förut nämligen) men nu så fixar han det galant. Och någonting han älskar är att dricka vattnet direkt ur slangen, så himla söt! ;)



Efter det så gick jag på en promenad som inte blev så värst lyckad. Började lugnt och gick mot parkeringen. Men när jag skulle vända så flippade han ur helt och började bocka och småresa sig och hoppa runt som en galning. Självklart resulterade det till att han fick ont i benet..igen.. fyfan, orkar verkligen inte med det just nu. Men jag fick kontrollen över honom igen och fortsatte hem mot stallet. Och konstigt nog så gick han bättre när vi inte var så långt ifrån stallet. Vilket var bra!

En grej jag har tänkt på är att när jag släpper ut honom på morgonen så går han orent, men när jag tar in honom på eftermiddagen så går han helt perfekt. Undrar verkligen vad det beror på. Antagligen att han blir ruskigt stel när han har stått inne. Så därför så ska jag föröka röra på honom så mycket som möjligt. Är väldigt skönt nu när det börjat smälta i hagen så att dem kan röra sig runt lite vilket är bra! ;)



Nu innan kvällsfodringen har jag och några till spelat fotboll utanför barackerna, där snön äntligen har smällt! Dock så var det väldigt blött och halt, haha, vilket resulterade till att några ramlade :D
Jag och Michelle råkade krocka lite så att jag gjorde mig illa lite på benet precis på samma ställe där jag redan hade en bula och ett blåmärke från gårdagens lilla incident, hehe :)

/Gullman

SKRIVET: 2011-03-24, kl 18:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

- En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.


Hahaha, så länge sen att det fick bli en fasligt gammal bild också. Jag och Hedda, som jag har känt i precis HELA mitt liv :) Saknar dig!

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-24, kl 16:58:37 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Woopwoop, stalltjänst

Imorse hade jag "sovmorgon", så hade tänkt rida direkt efter morgonfodringen/utsläppet. Lämnade Pijano inne, gick upp och åt frukost, men kom på att jag inte orkade rida, så Pijano fick gå ut igen. Det blev faktiskt moln och började blåsa hehe.. Men mockade boxen SUPERnoga. Jag mockar alltid noga, men idag var det galet. Tror det tog 40 min hahaha.. Brukar ta typ 5-10 i vanliga fall, och då är det verkligen noga mockat då också.. Fixade höpåsarna och smörjde ett träns gjorde jag också.

Sen lektioner hela dagen då och kom precis upp från stallet efter intaget. Spolade Pijanos ben, gick en liten promenad med honom för att se hur han rörde sig, borstade hela den leriga hästen och kratsade hovarna. Nu har jag bytt om till ridkläder (NOTERA: RIDBYXOR, RIDSTRUMPOR OCH SÅ VIDARE) vilket inte var igår om man säger så. Kan inte minnas senaste gången jag red i ridbyxor, ridstövlar och allt det där här hemma.. Hehe illa. Rider ju alltid i mjukisbyxor. Men nu är vi seriösa här! Ska gå upp och käka middag nu, sen ner och rida pållen.

Julia ska typ fota, så då blir det lite nya bilder! :D Efteråt vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, allt i stallet är ju typ klart. Kanske ska jag gå ut och gå. Det behöver jag! Meeen, vi hörs sen!



/ Emma

SKRIVET: 2011-03-24, kl 16:00:06 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Studiebesök på Ågesta Gård

Idag åkte min klass (1HNSam) på studiebesök till Ågesta Gård. Det var rätt interessant faktiskt. Dem har ju tydligen byggt om och skaffat smartare lösningar till vardagen (ex försöka få bort så många tynga lyft som möjligt) och jag tyckte att det var väldigt fint. Alla hästar står i fina boxar med foderautomater och mockningslucka i boxen som leder till ett rullband ut till gödselstacken. Det var oxå väldigt bra golv tyckte jag. I mitten var det typ gummiplattor som minskade halkrisken och lite så, väldigt smart! ;)

Dem hade två ridhus, ett ponny och ett storhäst. Jag tyckte att ponnyridhuset såg mysigast ut att rida i. Mycket vita färger och ljust, dock väldigt litet. Det stora ridhuset var mycket större och lite mörkare. Dock så var det tyvärr strömavbrott när vi kom dit, hehe .



(Bilden lånad härifrån)


En tjej i min klass tog lite bilder som jag kanske snor sen, hehe.

Om ca en halvtimme är det middag och efter det ska jag ta in hästarna och sen får vi helt enkelt se vad som händer. Ska iallafall gå en promenad med Pelle ;)

/Gullman

SKRIVET: 2011-03-24, kl 12:49:36 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Härlig uteritt

Igår fick det bli ändrade planer eftersom ridhuset var bokat. Då det fortfarande var ljust vid halv sju, red jag ut på Pijano och det var så himla mysigt. Bara han och jag och musik på högt på mobilen - vilket jag brukar ha när vi rider ut själva. Sen lägger man bara mobilen i fickan så blir det perfekt med lite bakgrundsmusik ;) Har till och med en spellista som heter "Ridning" med lämpliga låtar haha! :D

Skrittade på vägen brevid motorvägen och travade sen nästan ett helt varv på flisen. Pijano var så jäkla fin, men jättejättejättepigg hahah.. Inte så konstigt. Lite studsigt blev det stundtals, men när han travade på med hovarna i marken kändes han superfin. Tog lite skritt här och där, i alla "uppförsbackar" och där underlaget var lite sämre. Sen fick han galoppera en och en halv länga på rakan och lyckligare häst får man nog leta länge efter.

Han blev väldigt studsig först och var onaturligt lätt i båda fram och bakdelen hehe ;) Så släppte på honom lite och ååååh, vad underbart det var. Sen fick han gå samlat igen och flög lite hit och dit men skötte sig iallafall bra. Min älskade kille. Så jävla underbar. Travade av en lä'nga på rakan och skrittade sedan hem en liten omväg så han fick tillräcklig avskrittning.


Pijano innan uteritten igår!

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-24, kl 02:19:13 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Har ridit ponny idag

Yes, sant som rubriken säger. Idag red jag på en svensk ridponny, hehe. Dock är han ju en smula över ponnymåttet. Ca 168 cm på ett ungefär tror jag nog. Red nämligen Loppans häst Puff idag, vilket var mycket roligt!
Var rätt svårt i början eftersom att jag i princip bara har ridit Pelle en väldigt lång period och "ridit in mig" på honom. Han är ju lite speciell eftersom att han är travare och så. Men iallafall, Puff var jätterolig och väldigt fin. Red runt litegrann, inte allt för länge eftersom att Loppan hade ridit en stund innan ;)
Efteråt var jag typ helt slut, hehe, måste jobba på konditionen (som i nuläger är sämst)..

Blev tyvärr inga bilder eftersom att kameran strejkade.



Loppan & Puff :)


Nu har jag precis kommit tillbax till Berga från en liten roadtrip. Har åkt lite kors och tvärs överallt känns det som. Har färdats med både buss, pendeltåg, tvärbana, tunnelbana, nattbuss och taxi. Har även lyckats hoppa rakt in i ett stängsel så jag har två bulor och blåmärken på benen. Ibland undrar jag om jag ens har en hjärna asså, haha ;)


Nu ska jag sova, stalltjänst om några timmar ju!


/Gullman

SKRIVET: 2011-03-23, kl 16:16:06 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Kossorna

Åh blir helt glad av att bara titta på dem, så himlans gulliga!
Satt och myste lite med dem medan jag fotade lite och dem är verkligen jättesnälla och nyfikna :)
Då vet man vart man ska gå nästa gång man är ledsen.. för av kossorna blir man bara glad!



















hehe, det blåste rätt mycket, därav frisyren ;)

/Gullman

SKRIVET: 2011-03-23, kl 16:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Egen träning

Jag har verkligen släppt allt på senaste tiden, speciellt att träna. Alltså inte rida, utan träning och motion för mig själv. Det gör givetvis att min kondition blivit ännu sämre än den redan är och så vidare. Men en gång i tiden var jag faktiskt riktigt hurtig med träningen. Sommaren 09 måste varit mina glansdagar haha. Då jäklar var jag i toppform.

Det var över 2 km från bussen till stallet som jag gick fram och tillbaka, jobbade från morgon till kväll, alltså bara fysiskt, red väldigt mycket (alltså aldrig bara en häst om dagen som nu liksom), och så vidare. På kvällarna kunde jag vissa dagar vara ute och gå i timmar. Jag gjorde situps och var allmänt hurtig helt enkelt.

I höstas fick jag ett litet ryck här på Berga också, gjorde 200 situps både morgon och kväll, armhävningar och gick mycket med hästen, sprang flisen, gick fram och tillbaka till VH och så vidare. Men nu under vintern har jag haft så mycket att det försvunnit helt. Dock utan att tänka på det händer det att jag går en del ändå. Till VH, från VH ibland och ibland med hästen runt flisen och rakan och lite så. Men ingen annan träning.

Men ska börja ta upp det där liite iallafall igen, så att jag sover bättre hehe. Igår, utan att det fanns någon tränings-tanke med det då, gick jag i säkert över en timme. Och nu har vi nyss haft idrott och "powerwalkat" kanske 2 km. Nu när våren är här tänkte jag börja springa igen sen. Och gymma, eftersom vi till och med har ett gym här på skolan ;) Men det tar jag som det kommer..

Hur tränar ni, förutom ridningen? Lägger ni mycket fokus på det?


Jag och min älskade ängel -08.

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-23, kl 15:31:19 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Chill dag

En mycket bra dag idag tycker jag. Stalltjänst imorse och sen har det rullat på med lektioner. Hade först datakunskap där man skulle skriva något brev och lite så. Blev klar väldigt fort så sen var det bara att gå. Efter det var det håltimme, väldigt skönt!

Jag, Frida och några till satte oss på en bänk utanför biblioteket i solen och käkade godis och bara latade oss. Och ja, där satt vi i typ en timme innan det var dags för engelska. Typ den första engelskalektionen som jag verkligen har gjort något vettigt på, hehe :)

Sen blev det en snabb lunch innan vi var tvungna att traskade ner till stallet och ge lunch till hästarna. Sen satte vi (jag & Frida) oss i solen utanför travstallet för Frida skulle skriva prov om utrustning och lite så. Och det gick väldigt bra :D

På svenskan kollade vi på film och sen slutade vi typ halv två eftersom att hästkunskapen var inställd! Så då gick jag och Simon runt lite överrallt på Berga och chillade. Har hälsat på söta kossor och kaniner, mys!
Han hjälpte mej oxå nere i stallet och fixa höpåsar medan jag mockade, tack! ;)



Nu sitter jag på rummet och ska snart gå ut och fota kossorna tänkte jag. Har inget bättre för mig faktiskt. Middag om en timme och sen ska jag ta in hästarna. Så mysigt med fint väder och hästarna kan gå ute längre. Tror dom uppskattar det faktiskt! ;)

Efter middagen ska jag prova att rida Loppans häst Puff. Ska bli väldigt kul! :D

/Gullman

SKRIVET: 2011-03-23, kl 14:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Nu kör vi. På riktigt.

Nu räcker det med slapperi för min del. Fy på mig. Nu jävlar ska vi komma tillbaka. Nu jävlar ska det bli som vanligt. Pijano har haft världens slappaste vinter, mycket vilodagar och "längre" perioder. Knappt några tävlingar eller träningar alls, utan jag har liksom slappridit under en rätt lång period nu. Men nu räcker det. Det är inte så att jag ska bli superseriös och tråkig, utan jag ska bara ta tag i det viktiga för att vi ska komma tillbaka.

Pijano magrar ur väääldigt lätt, och det är vad som hänt nu när han inte fått den träningen han ska ha. Han är riktigt tunn och har tappat väldigt mycket. Det enda som hjälper är träning. Han äter inte mer mat ifall han inte får göra av med energin och arbeta. Sen är det tänkt att han ska börja få Krafft Sport istället för det kraftfodret han får nu. Det blir nog bra :)

Så nu blir det riktigt planerat från och med idag och nu kör vi igen. På riktigt.

Måndag - Skritta för hand + jogging uppsuttet på rakan.
Tisdag - Jenny rider i ridhuset.
Onsdag - Lösgörande i ridhuset.
Torsdag - Uteritt.
Fredag - Dressyr i ridhuset.
Lördag - Markarbete/hoppning i ridhuset.
Söndag - Uteritt.

Denna vecka kommer han inte gå jättehårt, då han vilat ett tag nu. Men det är liksom ingen riktigt igångsättning heller utan kommer mer gå på magkänsla (som jag nästan alltid gör, och det brukar funka utmärkt) och rida honom efter det. Mycket fram och avskrittning. Mycket jogging. Så får jag hoppas han är fräsch och "igång" ordentligt till nästa vecka.


Det är så här han ska se ut! Den här bilden är tagen i slutet av sommaren (samma vecka som vi flyttade till Berga och skolan började) och här var han i perfekt hull om jag får säga det själv. Riktigt biffig, men absolut inte en gnutta fett, enligt en veterinär haha. Och så här ska han se ut igen, om jag får bestämma! :) Nu är han bara spinkig och tanig. Men det ska bli ändring på det!

SKRIVET: 2011-03-23, kl 12:33:49 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Jenny och Pijano igår

Fotandet gick inte riktigt som planerat igår haha.. Men Jenny red Pijano i ridhuset iallafall och skrittade av honom ute sen. Han var pigg och såklart lite "otrimmad" hehe. Fårvånad jag blev.. Eller inte. Men jag tycker det gick väldigt bra. Han höll sig med alla fyra benen i marken hihi ;) Sen fick han skutta över ett litet kryss ett par gånger och oj vad han blev lycklig. Så länge sen för hans del nu.. Och juste, det blev två dåligt fotade bilder, men bättre än inget hehe!





/ Emma

SKRIVET: 2011-03-23, kl 12:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

- En gammal bild på dig själv.



/ Emma

SKRIVET: 2011-03-23, kl 10:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

10. En valfri tävlingsbild.



/ Emma

SKRIVET: 2011-03-23, kl 00:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

En bild säger mer än tusen ord



Så jag har egentligen ingenting att säga..

SKRIVET: 2011-03-22, kl 22:44:59 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Bloglovin'

Om ni har Bloglovin och vill hålla koll på oss så e det bara att lägga till oss genom att klicka på knappen nedanför ;)


bloglovin


SKRIVET: 2011-03-22, kl 21:19:47 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Himmel och plättar

Är helt slut. Har haft både stalltjänst och skola idag (precis som alla andra dagar, hehe), och nu sitter jag här i biblioteket och chillar lite.

Pelle och jag gick en lite längre promenad idag, vilket han tyckte var jättekul. En väldigt pigg häst må jag säga, hehe, hoppade som en liten studsboll och var nästan okontrollerbar. Men det gick bra iallafall. Eller ja, nästan..
I en liten uppförsbacke hoppade han upp med frambenen (mycket mycket liten "stegran") och viftade med hovarna i luften. Påväg ner igen så råkade han typ landa på mitt ena smalben, vilket gjorde lite..ont. Dock så var det ju inte med mening och det gick över rätt snabbt :)


Nere vid hagarna så har det bildats typ en helt sjö av all snö som har smält. Inte så roligt att plocka in hästarna när man blir blöt om fötterna. Men vad ska man göra, vår lixom! :D



Pelle sommar 2010

/ Gullman

SKRIVET: 2011-03-22, kl 20:17:59 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Vad håller jag på med?

Jag har inte ens anat själv vad jag saknat så mycket. Vad jag behöver så mycket. Vad är det här, vart har det där tagit vägen. Då när vi, ensamma på en galoppbana, bara släppte allt. Bara vi två. Ingen annan som finns där, ens i bakgrunden. När vi är som allra starkast. Tillsammans. Den känslan när han på en sekund är uppe i högsta växeln, när han tar i och allt annat bara suddigt försvinner. När vinddraget gör att tårarna rinner, när man inte ser något, men utan att det gör något. När jag litar på honom till max, och bara vill skrika av lycka. När allt annat bara blåser bort.

När en gigantisk oxer dyker upp framför en. När man känner kraften i dem sista sprången. Och sen.. bara flyger. Den känslan är så obeskrivlig. Och det var väldigt länge sen jag upplevde det. Frågan är om jag ens kommer ihåg hur det känns. Det gör jag nog inte. Jag saknar att bara släppa kontrollen på allt. Släppa alla tankar, släppa oron på att något ska gå fel, och bara göra. Bara vara lycklig, bara älska det man gör. Att den enda tanken är "Det här är livet". Vi har upplevt det här många gånger. Men på senaste tiden? Vart tog det där vägen? Det där som fick mig att inse att det var vi två som hörde ihop. Det finns inget annat jag vill än att känna just det där igen. Släppa kontrollen. Släppa allt. Och bara flyga.



Emma

SKRIVET: 2011-03-22, kl 18:19:42 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Vardag i bilder

Fick ett önskemål om att se lite vardagsbilder. Så ah.. här kommer då lite bilder på vardagen, hehe ;)
Enjoy!







Bergas första bananträd ;)



Matteprov är kult..







Cykel är bra





nomnom.. eller?






absolut ELIT såklart! ;)





Fritidledar Jenny blev fångad på bild, hehe



Frida vinner veckans matchning.. HOT!





hmm... bananer är dyrt!



Emma på fruktosten! :D

Sådär ja.. Kunde tyvärr inte ta med alla bilder, hehe. Men några blev det iallafall :)
Ska byta batterier i kameran och sedan gå ut och fota igen!


Juste! Ett vårtecken va att jag och Emma satt ute idag och åt lunch, mys!


/Gullman

SKRIVET: 2011-03-22, kl 16:43:07 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Vill ni se bilder..?

Gullman har massor av töntbilder både från våran lilla trip till VH igår, och från idag. Och förut har några frågat om bilder på när andra rider Pijano, så vad sägs om lite bilder på när fritidsledaren Jenny rider Pijano idag? ;)

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-22, kl 16:40:03 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Det är bara på Berga det händer. Eller?



/ Emma

SKRIVET: 2011-03-22, kl 16:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

- En bild på en konstig tid i ditt liv.



/ Emma

SKRIVET: 2011-03-22, kl 14:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

9. En film på när du rider någon annans häst.


Haha, 2 år gammal film men hittade ingen annan..

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-22, kl 11:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Djuretik

Igår hade vi tre lektioner efter varandra med djuretik.. Det var något nytt för min del haha :) Men det var rätt så intressant måste jag säga. Vi ska typ göra som ett projektarbete vi i 1HH (häst-häst) och 1HJ (häst-jord), en "tidning" med artiklar inom typ djuretik då. Jag och en i min klass valde att skriva om rollkür, eftersom jag tycker det är ett rätt så "intressant" ämne - missförstå mig rätt. Alltså, jag tycker det är fruktansvärt, men det är liksom intressant att leta fakta om det området + att man kan lite sen innan ;)


Googlebild.

Vi har det här den här veckan och nästa vecka, då "tidningen" ska bli klar. I eftermiddag ska vi dessutom åka på studiebesök till Täby Galopp. Är riktigt opeppad på det måste jag säga.. Varför vet jag inte, men känner verkligen inte för att åka iväg och sega runt på en galoppbana haha. Annat hade det varit om Pijano fick följa med och vi kunde rejsa lite hehe ;) Men nu är det så att jag inte kommer kunna komma undan det här, så får väl helt enkelt gilla läget.


Bilden är lånad från google, men det hade kunnat vart jag som fotade den där bilden.. Jag har inte varit på Täby sedan olyckan när hästen stupade kanske 4-5 m ifrån mig och bröt benet rakt av. Jag blev så himla chockad så stod bara och stirrade, enda tills dem släpat in den avlivade hästen i en transport. Riktigt vidrigt att se på så nära håll, och varför jag ens frivilligt såg på är en jäkligt bra fråga.

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-22, kl 10:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Min föralltid, så är det bara

Många frågar hur jag ska göra med Pijano i framtiden. "När" han ska säljas och så vidare. Och jag får ofta höra att jag borde sälja honom. Iallafall någon gång. För att han är liten, inte direkt blir yngre och aldrig kommer räcka upp till mina krav. Det är det jag får höra. Väldigt ofta. Och jag förstår tanken.

Jag har alltid satsat stenhårt med mål att komma högst upp i klasserna i hoppning. Det var min dröm på den tiden, att någon gång ha en stor hopphäst som bara klev över hinder höga som hus. Det är inte säkert att jag någonsin kommer starta över ynka 1,10 med Pijano om jag ska vara ärlig. Det är inte ett mål längre, då jag inte vill pressa honom. För bara några månader sedan var det strikta målet minst 1,20 till sommaren. Men.. det är inte värt det längre. Det spelar ingen roll för mig längre. Tävlingar spelar ingen roll.

Pijano kommer kanske aldrig kvala Msvb i dressyr. Det vet jag inte, kanske gör vi inte det helt enkelt. Tråkigt, ja det är det, men det spelar ingen roll. Förut älskade jag tävlingarna mer än allt, det var det viktigaste helt enkelt. Men jag har tappat just den gnistan känns det som. Och om det är positivt eller negativt har jag ingen aning om faktiskt. Grejen är den att jag kan inte se mig själv sitta och styra runt en hoppmaskin i framtiden. Utan jag kan se mig sitta i en stor sommarhage med en gammal och grå liten arabvalack som jag fått så mycket lycka av i en väldans massa år. Han är den enda hästen för mig.

Den dagen jag slutar kämpa för Pijano, har jag troligtvis slutat kämpa för luft och syre. Den dagen mitt hjärta inte slår för honom, är den dagen mitt hjärta inte slår alls. Ingen, absolut ingen, kan förstå hur mycket han betyder för mig. Han är allt jag har, han har gjort så mycket för mig. Varje dag, genom att bara andas, får han upp mig på fötter. Ibland kan jag få svackor och inte spendera lika mycket tid med honom.. Men då är det, det enda jag tänker på. Han är en hjälte. Jag vet vad han gjort för mig, jag vet hur mycket han byggt upp mig, hur han dragit mig upp på fötter igen. Ingen annan förstår det, men det spelar ingen roll.

Pijano ska stanna hos mig. Att sälja honom skulle vara att sälja livsgnistan, hoppet och lyckan. Han kommer aldrig säljas. Det lovade jag honom redan från början, och det är ett löfte som bara blir starkare och starkare. Även fast jag kan tro det ibland, så blir vårt band aldrig svagare. Pijano är mitt livs kärlek och han kommer vara min föralltid. Tack för att du finns. Tack för att du är så underbar.



/ Emma

SKRIVET: 2011-03-22, kl 09:03:34 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Solen skiner

Stalltjänst, frukost och så vidare. Kuligt. Pijano var väldigt svullen i vänster bak och lite svullen även i vänster fram idag, men han var inte halt så hoppas det går ner efter han fått röra på sig lite nu. Ställde honom i sjukhage igen och han fick sällskap av Opus, så han såg nöjd ut med det ;)

Jag har sovit väldigt dåligt i natt så den här dagen lär jag bokstavligen få kämpa mig igenom med stalltjänst, lektioner, studiebesök och att ta tag i lite rester i kväll sen. Som tur är så sa Jenny, våran kära fritidsledare, att hon kunde rida Pijano idag. Skönt, så slipper jag dö fullständigt ikväll hihi :)

Som de flesta vet brukar jag typ aldrig låta andra rida Pijano för att han är.. speciell. Det vet dem som suttit på honom, han är inte en häst man bara sitter upp på och rider. Tycker han inte om en person skickar han av den personen utan att tveka en sekund hehe.. Men Jenny har ridit honom flera gånger och han är så snäll så, så det är inga problem alls!


Jag & Pijano efter tävling i höstas :)

Nu sitter jag i datasalen och passade på att kolla min gamla "jobb-mail". Hahah.. över 600 nya mail, snacka om att jag inte orkade kolla mer än första sidan. Galet.

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-22, kl 08:37:51 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Godmorgon!

Nu har jag varit nere i stallet och släppt ut lite hästar + ätit frukost. Väldigt fint väder idag må jag säga. Plusgrader och solsken, kunde nästan inte bli bättre. Så nu är det bara för den där förbaskade snön att smälta så att vi kan få lite vår och sommar. :)







Mycket myggor ute nuförtiden, haha

Bilderna är tagna imorse ;)

/ Gullman

SKRIVET: 2011-03-22, kl 00:31:51 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Mitt lyckopiller

Det gick inte enligt planerna idag för min och Pijanos del, det var hundkurs i ridhuset hela kvällen så den idén sprack ju rätt ordentligt.. Men istället lullade vi ner till rakan och joggade där fram och tillbaka och skrittade tillbaka sen. Det var inte länge jag satt på hans rygg, men det räckte för att få lite extra lycka i hjärtat sådär :) Min underbara häst, jag kan inte beskriva honom med ord ♥


Hihi, awww, bild från våren -09 tror jag det var.

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-22, kl 00:31:03 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Fullt upp

Okej, uppdateringen idag har typ varit sämst, men så blir det ibland när man har mycket i skolan och stalltjänst. För ja, den här veckan är en stalltjänstvecka vilket betyder att man måste gå upp tidigt på morgonen, fodra, byta täcken och släppa ut i hagen och lite sånt. Sen fodra lunch och ta in dem på eftermiddagen samt fodra kväll. Kan vara lite jobbigt ibland om man har läxor och grejjer att sköta oxå.

Den här veckan har vi något som kallas Djuretik. Det innbär att vi ska skriva en artikel om något djurämne och sen göra en tidning med alla artiklar från alla grupper i alla klasser, typ. Jag och Alfie ska skriva om Magsår och hälsokontroller hos tävlingshästar. Hoppas att jag lär mig mycket! ;)

Nu ska jag sova lite så att jag orkar morgondagen. Men först lite bilder från dagen:









Släppte ut Pelle i den vanliga hagen imorse med Super & Mach, vilket gick jättebra. Inga krig här inte!
Fina hästarna :)


Om ni vill se lite mindre hästiga bilder (bara roliga bilder från vardagen) så är det bara att hojta till! ;)

/Gullman

SKRIVET: 2011-03-21, kl 16:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Lite sådär

Namn: Emma Csendes.
- Smeknamn: Emma och så vidare..
- Födelseplats: Stockholm!
- Ögonfärg: Brungröna.
- Hårfärg: Brunt.
- Längd: 173 typ..
- Skostorlek: 39-40.
- Vikt: Ingen aning och jag vill inte veta det heller.
- Höger eller vänsterhänt: Höger.
- Stjärntecken: Bra fråga, nu när dem bytt..
- Skor som du bar idag: Reebok.
- Rädsla: Att min häst ska dö.
- Målsättning: Leva ett grymt bra liv.
- Din första tanke när du vaknade imorse: "Det här är ju ett f*cking skämt"..
- När somnade du: Alldeles för sent.
- Pepsi eller Coca Cola: Cola givetvis!
- McDonalds, Max eller Frasse: McDonalds!
- Singel- eller dubbeldejt: Haha, palla.
- Adidas eller Nike: Adidas.
- Choklad eller vanilj: Choklad utan tvekan.
- Svär du: Eh.. kanske råkar hända.. ibland..
- Sjunger du: Singstar ibland hehe.
- Duschar du varje dag: Ja.
- Gillar du skolan: Helt ärligt, så avskyr jag skolan.
- Tror du på dej själv: Beror på vad det gäller.
- Blir du åksjuk: Ja, ibland.
- Tycker du att du är hälsosam: Hahaha, njaa..
- Gillar du åska: Nej, solsken är bäst!
- Spelar du något instrument: Har gjort, men inte nu längre.

I framtiden..
- Hur gammal vill du vara när du gifter dej: Kommer nog inte gifta mig.
- Namn på barn: Dissar barnen!
- Ditt drömbröllop: Öh?
- Vad vill du bli när du blir vuxen: Miljonär!

- Antal människor du skulle ge ditt liv för:
Min häst, fast han är ingen människa..
- Antal CD skivor du äger: Öh, det var ju en bra fråga..
- Antal piercings: 6 hål i öronen och så naveln.
- Antal tatueringar: Ingen ännu.
- Antal gånger har du varit med i tidningen: Vet inte, men det är några gånger iallafall!
- Antal saker du ångrar: Jag vill skriva "otroligt mycket", men vet faktiskt inte om jag riktigt ångrar allt. Men en hel del är det självklart att jag ångrar. Typ.

Brukar du..
- Titta dej själv i spegeln? Haha, ifall jag har tid.
- Gnälla: På senaste tiden, ja haha.
- Skrika: Det kan väl hända.
- Sova: ...
- Försöka vara annorlunda: Försöka? Jag är väl redan annorlunda hehe.
- Klä dig i svart: Ja? Typ?
- Gå till kyrkan: Haha, never.
- Gå i skolan: Jorå..
- Ljuga: Nej.
- Hata folk: Ibland så hehe.
- Lita på folk: Nej.

När..
- Åt du senast: Mat? Igår kväll.
- Läste du en bok senaste: Ingen aning.
- Köpte du något senast: Igår i guess?
- Svor du senast: Säkert för någon minut sen.
- Sjöng du senast: Igårkväll säkert haha!
- Klagade du senast: Idag.
- Är det sommarlov: Om alldeles för lång tid.

Vem..
- Saknar du: Många.
- Vill du döda: Hehe..
- Rörde dej sist: Hm.. kommer inte ihåg..
- Vill du slå: En del personer, ja.
- Vill du kittla: Ingen förtillfället..?
- kramade du sist: Kommer inte ihåg.
- Vill du prata med: Haha vet inte.
- Skrek du till sist: ...
- Vill du vara som: Någon miljonär.
- Sårade dej senast: ...
- Vill du bli galet full med: Brad Pitt kanske!?
- Fick du sms från senast: Maja!
- Ringde dig senast: Issi.

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-21, kl 14:42:32 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Don't stop believin' ♥



Någon dag kommer vi vara tillbaka.

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-21, kl 12:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

8. En bild på när du rider någon annans häst.


Första bästa randombild, rider Reby's förra foderponny.

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-21, kl 10:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

- En bild på någon i din familj.


Pijano, mamma och jag.

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-21, kl 08:31:34 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Godmorgon!

Har varit vaken i typ 1 ½ timme, och längtar redan tills jag får gå och lägga mig igen.. Hehe illa. Men gick upp och hjälpte till med stalltjänsten lite. Släppte ut Pijano i en lite större sjukhage och fick låna Yoggi från trav som sällskap i hagen brevid. Då blev Pijano glaaad, han är lite kär i henne ;)

Nu ska jag ner och fixa allt i stallet innan skolan börjar hade jag tänkt. Hurtigt värre. Men det är väldigt skönt att ha mockningen och fodret klart, så att man slipper fixa det själv. Men nu vid lunch börjar ju min stalltjänst, så det suger ju lite. Menmen! Vi hörs senare iallafall.



/ Emma

SKRIVET: 2011-03-21, kl 08:28:09 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Berga igen då!



Nu kom jag precis tillbaka till Berga för ännu en vecka, roligt roligt! :)
Ska snart pallra mej ner till stallet och hälsa på Pelle och släppa ut honom i en lämpig hage. Såg att typ alla sjukhagar är upptagna, så han får väl gå ut i den vanliga. Han har ju haft boxvila rätt länge nu och är säkert galet trött på det. Men det har visat resultat iallafall eftersom att han nu går väldigt bra på benet.

Risken med att släppa ut honom i den stora hagen är väl att han springer och gör illa sig igen. Dock så springer han minst lika mycket i sjukhagen, bara att den är ju mindre vilket gör att han måste  svänga snabbare. Då är det ju större risk att han skadar sig på det viset eftersom att underlaget i hagen inte riktigt är det bästa. Men det löser sig ;)

Den här veckan tror jag inte att det händer så mycket i skolväg. Har matteprov imorgon och säkert lite inlämningar och sånt, men annars blir det att bara chilla runt, wiho!


/Gullman




SKRIVET: 2011-03-21, kl 00:15:03 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Tillbaka till verkligheten

Efter en helg med något som inte alls hör till min vardag i vanliga fall, är det nu dags att komma tillbaka till vanliga rutinerna. Vakna i det lilla rummet på Berga. Sitta på lektioner. Sitta i matsalen. Sitta på Små G. Sitta i Fridas rum efter solen gått ner. Sitta i stallet. Haha, nejmen typ. Dessutom stalltjänst den här veckan. JÄTTE kul. Eller så var det inte det haha :(

Kom ut till Berga nu ikväll precis innan kvällsfodringen, och Pijano var rätt hängig. Han hade tydligen varit väldigt pigg vid intaget, men nu på kvällen såg han inte alls fräsch ut.. Dock ingen feber så det var bra. Sen var Sara dagens hjälte och hjälpte mig med Pijano och jag är så oändligt tacksam för det! Så nu är såret på benet "fixat" och även hans rinniga ögon och han såg väldigt nöjd och belåten ut i boxen sen :) Imorn går han i sjukhage, och jag ska upp och fixa allt med honom på morgonen alltså. Men är inte trött nog för att sova än, så tänkte städa lite. För det är så dödstråkigt att jag borde föredra att bli trött hehe. Godnatt!


Du är mitt allt. Och om du inte vet det vid det här laget ber jag om ursäkt för att inte ha visat det tillräckligt bra. Jag gör allt för dig, jag lever för dig och du anar inte hur ont det gör i mitt hjärta när du inte mår bra. Allt jag vill är att se dig lycklig, för det är just DET som gör att livet känns värt att leva. Älskade hjärtat ♥

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-20, kl 22:03:52 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

7. En film på när du och din häst tävlar.



/ Emma

SKRIVET: 2011-03-20, kl 21:56:34 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

- En bild på dig själv.



/ Emma

SKRIVET: 2011-03-20, kl 21:55:15 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Om du ändå visste..

..hur mycket jag älskar dig

Ingen får mig att må så bra som du


/Gullman

SKRIVET: 2011-03-20, kl 21:51:59 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Bilder från idag










Wayside Moonlight "Mona", sto f.99.




Takida Boko, sto f.05.


Söta Mona och Takida!






He's Mine M.B "Mumin", valack f.04.










Fantom Farming, valack f.02.




Fantom och Mumin!






Jailbird Singer "Jalle", valack f.97.




Fresa Colepa, sto f.02.




Ingen Ispuck "Pucken", valack f.96.

Bilderna är fotade av Felicia Skoog.

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-20, kl 20:10:13 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Veckans bild

Veckans bild med temat FAIL vanns av Amanda, grattis grattis! :)

"Haha bilden är från 2009 om jag inte minns fel, ponnyn tyckte att det var lite kul att hoppa en meter (eller ja 95 cm) stillastående.. blev inte så värst snyggt det hoppet men jag ramlade inte av! ;)"



/Gullman och Emma

SKRIVET: 2011-03-20, kl 19:58:37 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Ännu en fin tävlingsdag!

Imorse bar det av till Södertälje RK igen för första omgången av allsvenskan div 1. Med oss hade vi hästarna Looise, Udesso och Vacantos.
Först ut i lagklassen var Stubben och Vacantos som självklart satte nollan men en klockren runda! Carro och Looise var näst ut och även dem nollade, vilket var grymt bra. Cribba och hans häst "Oxie" gjorde en jättefin runda men petade tyvärr ett hinder och slutade på 4 fel. Andy och Udesso hoppade somvanligt högt över hindrena och var felfria. Mycket bra!

4 lag kom till omhoppning, bla Bromma :) Så de var bara att skynda sig med att göra iordning hästarna och sen in och kämpa!
Stubben var först ut och petade tyvärr andra hindret. Carro rev två hinder och fick alltså 8 fel. Cribba såg jag tyvärr inte men om jag minns rätt så rev han ett och fick tidsfel. Andy var sist ut och nollade!
Alla var jätteduktiga och laget slutade på en 3:e plats, grattis! :D

En väldigt lyckad tävlingsdag med fint väder! ;)





Säg hej till världshistoriens fulaste knoppar. Men jag å Stubben fixade på typ 5 min helt seriöst, hehe





Vacantos och Maja. Hehe, älskar bilden!



Stubben å Vacci :)








Efter prisutdelningen å allt så packade vi in hästarna, fikade och kollade lite på 1.10n och efter det åkte vi hem. Väl hemma så fixade vi med grejjerna, hästarna och bussen + trailern. Sen var det snabba ryck och göra iordning vilddjuret Winnipeg för en lite skrittur. Han håller nämligen på att sättas igång (tror jag, hehe). Skrittade i ca 30 min i ridhuset. Utanför var det fotbollsmatch och en massa tjoade och skrek. Och jag som hade glömt öronproppar, hehe. Han var lite på tårna då och då, men annars skötte han sig :)

Efter det så gjorde jag iordning finaste Escada och gick ner å började rida. Och shiiit, fyfan vilken häst!
Jag var så jävla glad hela ridpasset. Red på hackamore och allt gick jätttebra. Blev lite stark vissa stunder men annars kändes hon fin. Åh vad jag har saknat och rida henne. Det finns ingen som kan få mej så glad som hon kan. Hon betyder så jävla mycket för mig, världens finaste häst! :D

Blev tyvärr inga bilder från självaste ridpasset då jag glömde kameran utanför boxen, men fotade lite i stallgången efteråt. Tyvärr ville hon inte riktigt stå still, men hon var så söt endå!



/ Gullman

SKRIVET: 2011-03-19, kl 22:03:21 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Fan också!

Stalltjänsten ringde mig tidigare idag och sa att Pijano gjort illa sig på ena bak i hagen, men att det inte såg farligt ut. Men nu ikväll hade han blivit varm i benet och såg hängig ut. Så han blev tempad och hade feber. Fan också. Jag får panik, när han är dålig och jag inte är där. Det är verkligen mardrömmen. Åh, jävla skit skola som inte låter en stanna på Berga hos sin häst. Åt helvete. Hoppas för jävligt mycket att han är bättre imorn nu..

Mattes kung ♥

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-19, kl 21:50:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Härlig tävlingsdag!

Trodde aldrig att det skulle bli en såhär bra tävlingsdag idag. Solen sken, det var varmt och hästarna var så fina!
Kom till stallet och började fixa iordning Udesso. Tog ut han på gången och knoppade, borstade, penslade hovarna och ja allt såntdär. Sedan packade jag och Stubben (min kompanjon) in grejjerna i lilla bussen innan vi lastade och lite så.
Efter det bar det av till Södertälje RK.

Vi hann både fika och göra andra nödvändiga saker innan det var dags för första hästen Looise att hoppa 1.20n. Vi fixade iordning henne och sen skrittade jag runt lite i solen medan Carro (ryttaren) gjorde lite andra grejjer. Sen satt hon upp och red/hoppade fram. Looise var lite pigg och skuttade runt litegrann här och var, så söt!
Och väl inne på banan hoppade hon kanonfint och det blev en tredjeplats, bra start på tävlingsterminen! :D

Nästa häst ut var Udesso i 130n. Jag och Stubbelito plockade ut både Ud och Vacantos samtidigt för att kunna veterinärbesikta Vacantos innan vi gjorde iordning Ud. Hehe, kanske inte det smartaste. Två vilddjur på samma ställe är inte det bästa.. Hoppade runt som två tokar och blåste upp sig ;)

Väl inne på banan lite senare så hoppade Ud jättefint!

Sist ut var Vacantos som var lite crazy på framhoppningen. Han är nämligen lite skraj för att möta andra hästar och ja, på framhoppningen var det en hel del hästar överallt, hehe. Men inne på banan hoppade han kanonfint! :D

Direkt efter så packade vi in lite grejjer, lastade och åkte hem. Båda hästarna låg på placering när vi åkte och just precis kollade jag resultatlistorna och dem blev placerade, woop woop!

Duktiga hästar och härlig tävlingsdag! ;)



Ofixad Ud på morgonen!



Knoppningen började...



Parkeringen, lite random sådär..



Stubben! :D



Fet hamburgare, nomnom!












Fina Looise!


Lite av bilderna dåra. Fick några filmer oxå, men sen dog batteriet..såklart!
Men ska ladda å så tar jag med kameran imorgon igen ;)

Imorgon åker vi tidigare än idag. Drar väl till stallet runt 20 över 6 eller ngt sånt och börjar fixa.
Så snart ere dags att sova, hehe. Men först ska jag dricka upp min jordgubbsmilkshake, det bästa som finns typ!

/Gullman










SKRIVET: 2011-03-19, kl 20:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

6. En film på när du och din häst tränar.

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-19, kl 19:30:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Jag, Frida, Fresa och Takida

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-19, kl 18:50:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Fresa Colepa ♥

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-19, kl 18:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Travtottosarna ♥

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-19, kl 17:25:33 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Lättare att gissa nu..?

Rätt svar först hade http://teamlyckas.blogg.se, Solvalla var det givetvis ;)

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-19, kl 17:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

- Någon du umgås väldigt mycket med.

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-19, kl 15:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

5. En bild på när du och din häst tävlar.


/ Emma

SKRIVET: 2011-03-19, kl 14:07:48 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Lite som inte bara har med hästar att göra kanske?

1a bilden: Någon du umgås väldigt mycket med.

2a bilden: En bild på dig själv.

3e bilden: En bild på någon i din familj.

4e bilden: En bild på en konstig tid i ditt liv.

5e bilden: En gammal bild på dig själv.

6e bilden: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.

7e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.

8e bilden: En person som du saknar.

9e bilden: Någon i din släkt.

10e bilden: Någondu tycker är väldigt snäll.

11e bilden: En person du kan berätta allt för.

12e bilden: En bild på din vardag.

13e bilden: Du och någon klasskompis.

14e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.

15e bilden: En person som du vill vara med.

16e bilden: En bild på dig själv.

17e bilden: En ovanlig bild.

18e bilden: En bild på din fritid.

19e bilden: En person som är snygg.

20e bilden: En bild på dina närmaste.

21e bilden: En person som alltid ställer upp för dig.

22e bilden: En bild på en tid du saknar.

23e bilden: En bild från i somras.

24e bilden: En bild som gör dig glad.

25e bilden: En person som alltid gör dig glad.

26e bilden: Någon/några som du alltid har roligt med.

27e bilden: En bild som du alltid skrattar åt.

28e bilden: En tokig bild.

29e bilden: Den nyaste bilden på dig själv.

30e bilden: Någon du aldrig kommer släppa taget om

/Emma

SKRIVET: 2011-03-19, kl 09:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Mitt bästa köp (ryttare)

Ska berätta lite om mitt bästa köp. Det är såklart min Kingsland Bomber jacka!
Köpte den för ungefär exakt ett år sedan och det var självklart pappa som betalade, hehe. Vi var på Hästbiten Ridsport och skulle köpa nya vita ridbyxor då jag plötsligt fick syn på den jättefina jackan som hängde där så snällt och väntade på att jag skulle köpa den. Så den fick givetvis följa med hem, vilket jag verkligen inte ångrar!

Den är typ den skönaste jackan jag någonsin har haft på mig, helt ärligt. Har ett väldigt bra material både på insidan och på utsidan vilket gör att man kan ha den på sig varje årstid. Dessutom så har den hållt sig i bra skick hela tiden :)



Kostade typ runt 1500 :- om jag inte minns fel ;)


/Gullman

SKRIVET: 2011-03-18, kl 22:37:45 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Gissa platsen

Det känns som det blivit lite av min grej att vara hemlig med allting, så fortsätter ;) Men har haft en riktigt underbar kväll ikväll, mer får ni inte veta. Men gissa platsen tänkte jag att jag kör med, om någon känner sig manad att gissa är det bara att kommentera - första rätta svar får en länkning givetvis ;)
/ Emma

SKRIVET: 2011-03-18, kl 21:16:45 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Fortsätt..

Har fått in några bilder till Veckans Bild, men fortsätt skicka in era FAIL-BILDER!
Hur roligt som helst ju! :D

[email protected]


Tävlingen avgörs på söndag ;)



/ Gullman & Emma

SKRIVET: 2011-03-18, kl 20:41:13 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Äntligen hemma!

Eller ja, jag kom ju hem för ett par timmar sen, men iallfall. ;)

Slutade rätt tidigt idag och då gick jag ner till stallet och mockade och fixade allt. Efter det så gick jag den vanliga promenaden med Pelle, och han blir bättre och bättre!
Dock började det ju självklart att snöa..suck! -.-

Sen var det ner till barren och duscha och byta om (inför hemresan) och sen ner till stallet för att plocka in hästarna. Självklart så ska det ju vara snöstorm då och jag hade ju kanske inte den bästa klädseln om man säger så + att hästarna var lite galna och ville in, men det gick bra iallafall!


Men nu e jag bara hemma och chillar lite. Har käkat på restaurang (ja, jag dissade donken) och lite så. Snart blir det B&J och Ponnyakuten! :D



Randombild..


Imorgon så är det ju somsagt tävlingar på Södertälje RK och kameran hänger med, så lite bilder blir de allt! ;)

/ Gullman

SKRIVET: 2011-03-18, kl 15:21:53 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Min älskade ängel

En del av mig dog den dagen du försvann föralltid. Den delen kommer aldrig komma tillbaka, och jag har lärt mig att leva ändå. Men ibland hugger det till av smärta, och det är då allt bara blir lite extra tungt. Förut visste jag att oavsett vad som händer, fanns du där och gjorde allt lättare genom att bara möta min blick. Men det var länge sen nu, så länge sen att jag nästan glömt bort den känslan. Du har satt dina spår, det är en sak som är säker. Spår som aldrig kommer täckas över.



/ Emma

SKRIVET: 2011-03-18, kl 14:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Tidsfördriv...

OM DIG
Namn - Tara Columbine Izabelle
Bor - På skolan/Västerhaninge & Hemma/Kungsholmen
Syskon - 2 bröder
Ålder - 16
Född - 4 augusti 1994
Ögonfärg - Blåa
Längd -  typ 179 cm
Höger eller vänsterhänt - Höger!
Stjärntecken - Lejon
Hårfärg - Svart/Brunt

Födelseort - Stockholm

DAGENS:
Låt - One of us
Saknar - Escada
Kläder -  Mjukisbyxor, linne och tjocktröja. Fashion.
Mat - Blir donken lite senare
Göra sen - Ha lektioner
Godis - Djungelvrål-klubba

SVARA ÄRLIGT:

Tycker du om att plocka svamp -  Ehm.. händer inte så ofta att jag gör det
Tycker du om godis? - Om jag gör
Hur många gånger i veckan äter du godis - Det beror på
Äter du oftast nyttig mat - Nää
Tycker du att du ger mycket komplimanger till andra - Njaa
Är du nöjd med ditt förnamn - Vekligen inte!
Tycker du att du själv är smart - Ah fast..nä
Har du bra självförtroende - Det beror på
Hur många timmar om dagen sitter du vid datorn - Oj.. vet inte riktigt
Du tycker om att vara med det andra könet? - Ja de e klart
Känner du dina grannar - Nope (eller på Berga gör jag ju de)
Gillar du skolan - Jadå!
Har du någon gång skolkat - Aldrig..eller?
Spelar du något instrument - Nej, men kan en låt på piano
Sporter/aktiviteter har du gått i - Fotboll, Dykning, Boxning
Har du några tatueringar - Snart..
Hur många gånger tittar du dig i spegeln per dag - Beror på hur många speglar jag möter
Tycker du om djur - Dem är söta

BRUKAR DU...
Sova - Överallt och ingenstans
Röka - Absolut inte!
Klä dig i svart - Gillar färger!
Lita på folk - Finns typ 2-3 personer som jag litar på.
Drömma mardrömmar - Det händer
Gå i skolan - Yep!
Gå i kyrkan - Ehm.. nej
Vilja dö - Kan hända

HAR DU...
För många vänner?- Man kan inte ha förmånga vänner..
Någon psykisk sjukdom? - Det återstår att se
Skadat någon? - Ja..
Färgat håret - Yep!
Några piercings - Nope
En dator - 2 mac och sen andvänder jag pappas mac oxå 
Gjort bort dig rejält? - Det har väl hänt

ÄR DU...
Snäll - Alltid!
Snygg - haha nää
Söt - Nope
Kort -  önskar...
Klantig - Det kan man lugnt säga

FAVORIT
Mat
- Donken!
Dryck - Pepsi!!
Djur - Haj
Artist/Grupp - My Cool Jack Sun
Färg - Röd bland annat.. (gillar massa färger!)
Märke - Kingsland ofc!
Klädsel - Mjukisbyxer, Linne, Tjocktröja, Mössa, fluffstrumpor & Converse




/Gullman

SKRIVET: 2011-03-18, kl 10:44:48 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Projektarbete

Nu har vi haft hästkunskap och jag var jätteduktig och satt och jobbade med mitt projektarbete om Working Equitation. Tror ni inte att hela datan hänger sig och ingenting sparades!? Åh, vad värdelöst.. Menmen, om jag lyckas med det här vill säga - kommer mitt arbete bli awesome hehe..


Bild från i somras, jag och Pijano på speedmomentet (nationell Msv).

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-18, kl 08:33:01 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Sköna fredag

Åh, upptäckte precis att jag har sovmorgon till 9.45, vilket betyder att jag skulle kunna sova lite till. Fast då finns risken att jag inte kommer upp igen, så jag får väl hitta på något annat roligt under tiden :)

Igår var vi ju somsagt på en liten roadtrip. Först skulle vi till Hööks men ändrade oss sedan och åkte till Lyckås dåra. Har aldrig varit där förut men har hört att den ska vara bra. Och den var rätt bra. Dock så fanns det bara typ täcken och schabrak i ponnystorlekar vilket inte var så lockande att köpa. Känndes som om vi gick runt i en evighet (vilket vi tydligen gjorde?) och jag hittade typ ingenting. Så det fick bli en grimma och ett grimskaft, för det behövde jag faktiskt.
Tror jag får beställa sakerna från Hööks istället ;)

Idag är det ju fredag och eftersom att jag inte har ngn stalltjänst så åker jag hem idag, skönt!
Och i helgen så är det tävlngar på Södertälje Ridklubb, wiho!
Någon som oxå ska dit?




/ Gullman






SKRIVET: 2011-03-17, kl 19:21:28 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Roadtrip

Uppdateringen har varit rätt kass idag, men har haft hyfsat fullt upp.. Eller? Jorå ;) Har gått på alla lektioner (EN SJÄLVKLARHET SÅKLART!!) och råkat fastna på Små G hela lunchen, så då blev det inte mycket gjort.. Sen gick jag direkt från sista lektionen ner till stallet och mockade, fixade höpåsar och kraftfoder. Och rullade upp lite lindor - nödvändigt vetande, jag vet :) Upp och chillade på rummet en stund, sen ner till stallet igen och gosade med hästen och kollade så han mådde bra, vilket han också gjorde! Tur!

Snabb middag = gå till matsalen och hämta en kopp kaffe hehe.. Sen var Kai chafför och körde mig och Gullman till Lyckås där vi var i en halv evighet, jag utan att ens köpa något. Lyckat. Vidare och käkade middag, sen till Haninge centrum och lite sådär. En liten roadtrip helt enkelt. Nu är det dags att gå ner till stallet igen och linda Pijanos ben.. Han ska ju vila idag, så något annat behöver inte göras. Skönt, för jag är så jäkla trött efter igår haha!


Kai köpte en hjälm på Lyckås hahaha. Eller?

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-17, kl 17:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

4. En bild på när du och din häst tränar.


Bilden är tagen på en landslagsträning för rätt länge sen nu.. ;)

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-17, kl 16:17:54 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

"Serious business"

Det var det svaret en av lärarna på skolan fick när hon frågade på facebook "Vad vi hade för fuffens på gång nu då" hahaha.. Nejmen, det var alltså en filminspelning vi åkte på igår. För vad och vad vi gjorde lämnar vi till ert ovetande än så länge.  Ni kommer få höra mer när den sänds och så senare (vilket förövrigt skulle bli i mitten av april). Men det var en heldagsaktivitet för oss.. minst sagt.

Vid lunch tog vi in Pijano, duschade honom och fixade lite. Sen kom agenturen och hämtade oss, men det uppstod lite "problem" haha.. Med skulle även två getter och Pijanos största fobi i hela världen är just får och getter. Men det löste sig och vi åkte först och fixade friskhetsintyg och sedan vidare till Gullmarsplan där inspelningen var då. Mer får vi inte berätta, och ni kommer inte få se några bilder från själva inspelningen eller inspelningsplatsen tyvärr. Men det kommer lite andra roliga bilder från dagen som vi kan bjuda på iallafall!







































/ Emma och Gullman

SKRIVET: 2011-03-17, kl 13:09:11 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Planerna för dagen

Inte så värst fint väder idag inte. Och rätt kallt oxå, hu!
Men planerna för dagen är ändå rätt interessanta. Slutar ungefär vid tre och då ska jag gå ner och fixa i stallet, mocka osv. Halv fem är det middag och direkt efter det så blir det en roadtrip igen, spännande va?!

Vi vet inte riktigt hur man åker dit, men har iallafall printat ut vägbeskrivningar och kartor så det ska nog lösa sig.
Uppdaterar ikväll om hur det gick och så ;)




Igårkväll när jag var nere i stallet och skulle kolla till Pelle så hände det en väldigt bra grej faktiskt. Var inne i boxen och kände på benen och upptäckte att det vänstra var bra mycket varmare än det högra. Blev rätt orolig och satte på honom grimma och ledde ut honom i stallgången för att se hur han gick. Och till min stora förvånging så haltade han ingening!
Vilket betyder att han är på bättringsvägen :D
Fast jag undrar fortfarande varför det ena var varmare..hmm..?


Ang. det hemliga uppdraget som vi gjorde igår: Vi kommer skriva ett inlägg om det idag och även visa lite bilder. Dock så är det mesta sekretess, men lite ska ni väl iallafall få veta, hehe ;)

/Gullman

SKRIVET: 2011-03-17, kl 00:24:33 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Bloggar imorn..!

Jag är så fasligt trött och orkar verkligen inte blogga om denna minst sagt händelserika dagen idag (dock lär det inte bli så mycket imorn heller då det är lite hemligt hehe ;)), men lite bilder och sånt bjuder vi på imorn iallafall.. Och ett litet smakprov blir det redan nu! Jag & Pijano vid gullmarsplan hehe.



/ Emma

SKRIVET: 2011-03-16, kl 17:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Lista

Har du/har du haft en...
Egen häst? Ja.
Foderhäst? Ja.
Medryttarhäst? Ja.

Din häst/favorithäst
Namn: Virgio Pijano.
Färg: Skimmel.
Ålder: 14 år.
Bästa minne med? Första dagen jag kom hem från sjukhuset.
Sämsta minne med? Ett "vanligt" ridpass som gick käpprätt åt helvete typ..?
Högsta du hoppat? Med Pijano? 135 cm.
Har du tävlat, och isåfall i vilken gren? Hoppning, dressyr och working equitation.
Hur ser din grimma till hästen ut? Har massa, men använder vanlig svart lädergrimma och en whitaker.
Hur ser sadeln ut? Har två Kieffer, en hopp och en dressyr.
Tränset? Har massor haha..

Favorit

Ras: Har nog ingen.
Färg på häst? Spelar ingen roll.
Gångart? Haha, spelar ingen roll det heller.
Ridskola? Har ingen.
Häst/ponny? Pijano såklart!

This or that
Stegra/bocka: Stegra, så länge det är på kommando.
Barbackagalopp över ett sommarfält eller ett snöfält: Sommar är alltid bäst.
Stor häst/ponny? Om inte Pijano räknas - så ponny, trots att jag är för lång.
Hjälm med ventilation/hjälm utan? Utan är snyggare.
Ridskor/ridstövlar? Stövlar!
Hjälm/väst? Hjälm..
Sporrar/spö? Beror på.
Rida själv/rida i grupp? Oftast själv.
Hoppning/dressyr? Olika, men oftast hoppning tror jag.

Hur många … har du?
Ridbyxor: Jag har faktiskt ingen aning..
Hjälmar: 1.
Ridskor: En hel del..
Ridstövlar: 1 par, snart ett par till.
Ridspön: Många hehe.
Sporrar: 2 par.
Ridstrumpor: Galet många!!
Kavajer: 2.

Hur många ... har du/din häst?
Schabrak: Bra fråga.. Har rätt många..
Sadlar: 2.
Träns: En del hehe.
Benskydd: Gud, ingen aning, väldigt många!
Grimmor: Hehe.. En del..
Skor: Öh? Hästen? 4?

Kan du...
Knoppa? Kan, kan jag väl, men det blir inge fint.
Göra inbakad svansfläta? Jadå.
Sadla? Höhöhö nej.
Tränsa? Men..?
Sätta på ett täcke? Hoppas det..
Kratsa hovarna? Nja, lite svårt..

Rykta? Men ja.
Få en häst att gå i form? Ja.
Hoppa en bana? Ja.
Duscha en häst? Ja.

Har du...
Skrittat? Ja.
Travat? Ja.
Galopperat? Ja.
Hoppat? Ja.
Fått en häst i form? Ja.
Haft gymkhana? Ja.
Lekar till häst? Ja.
Galopperat barbacka över ett sommarfält? Ja.
Hoppat barbacka? Ja, 110 på Pijano hahaha..
Stått på en häst? Ja.
Ramlat av? Ja.
Suttit i damsadel? Ja.
Travat i damsadel? Ja.
Galopperat i damsadel? Ja.
Suttit bak och fram på en häst? Ja.
Suttit på en stegrande häst? Ja.
Suttit på en bockande häst? Ja.
Suttit på en skenande häst? Ja.
Ridit ut i grupp? Ja.
Ridit ut själv? Ja.
Stött på ett vilt djur när du varit ute och ridit? Ja.
Varit med på en show/uppvisning ridandes till häst? Ja.

Har du ridit en...
Arab? Hihi varje dag typ!
Shettis? Ja.
Ardenner? Ja.
Connemara? Ja.

Korsning? Ja.
Svensk ridponny? Ja.
Gotlandsruss? Ja.
Falabella? Öh nej, kan man ens rida på såna?
A-ponny? Ja.

B-ponny? Ja.
C-ponny? Ja.
D-ponny? Ja.
Storhäst? Ja.


Pälsglans? Ja.
Hovolja/hovfett? Ja.
Flätgelé? Nej.
Torrschampo? Nej.
Hästschampo? Ja.
Ryktsten? Ja.
Rotborste?: Ja.
Ryktborste?: Ja.
Ryktskrapa? Ja.
Hovkrats? Ja.
Mankam? Ja.
Svansborste? Ja.
Plastborste? Ja.
Massageborste? Ja.



/ Emma

SKRIVET: 2011-03-16, kl 15:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

5 saker ni inte visste om Gullman

  • Hon har ett extremt beroende här i livet, och det är tragiskt nog PEPSI. Alltså hallå? Inte cola, utan pepsi av allt! Hahaha, nejmen helt seriöst hon är totalberoende av det.
  • Hon älskar en häst som heter Escada mer än allt annat.
  • Hon ÄLSKAR Michael Jackson.
  • Hon är en Kingsland-nörd på riktigt.
  • Hon är en av de väldigt få personer jag litar på till 100%, hon är verkligen en av mina allra bästa vänner och jag är så otroligt tacksam över att ha henne som vän! :D


Hahahaha.. Gullman och Pijano! :D


/ Emma

SKRIVET: 2011-03-16, kl 13:37:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Stalloutfits

Tänkte skriva ett litet inlägg på vad jag brukar ha på mig i stallet. Har självklart inte på mig dem här kläderna varje dag, men det var bara lite jag kom på och är för det mesta väldigt enkelt, hehe

Om jag har stalltjänst:

Kingsland mössa
Linne
Tjocktröja
Berga-jacka
Mjukisbyxor
Röda Hunter-gummistövlar

Om jag ska rida och det är kallt (ex ute på vintern):

GPA-hjälm
Halsduk
Linne
Tjocktröja
Kingsland-jacka
Berga-jacka
Jeans
Tjocka strumpor
Tretorn-stövlar

Om jag ska rida och det är varmt (bara vanligt i ridhuset typ):

GPA-hjälm
Linne
Tjocktröja
Kingsland-väst
Kingsland-ridbyxor (Pikeur ibland)
Kingsland-strumpor
Converse (dåligt jagvet, men superskönt)

Rida ut, om det är rätt varmt ute:

GPA-hjälm
Linne
Tjocktröja
KL-väst
Mjukisbyxer
Converse


Känns väldigt onödigt att "klä upp sig" om man bara ska typ rida ut eller chillrida i ridhuset. Vet att man ska ha klädsel anpassad för det man ska göra och tänka på säkerhetssaker och sånt, men i själva verket är det typ ingen som bryr sig. Dessutom så finns det inget skönare att rida i än jeans, me like!



Och såhär kan det ju oxå se ut! ;)


SKRIVET: 2011-03-16, kl 11:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Hur jag fick Pijano

Jag och Gullman satt och hade lite flashbacks-snack på bussen in till VH idag (fast när ni ser det här ska det ju egentligen stå "igår", eftersom jag tidsinställer det här inlägget hehe ;)) så när jag ändå har allt i huvudet, tänkte jag skriva lite förkortat då, om hur Pijano blev min. En lång väg dit, men det har varit värt ALLT.

Något som många kanske inte visste är att jag bara var medryttare på Pijano från början. Meningen var aldrig att jag skulle köpa honom heller, dels så skulle hans dåvarande ägare aldrig sälja honom - och jag ville inte köpa honom heller för den delen! Jag började rida honom år 2008 och började tävla honom våren 2009, samtidigt som hans förra ägare då fortfarande tävlade honom också. Vi delade på den biten, plus att han hade andra medryttare samtidigt också. Som då inte tävlade eller tränade för tränare och sånt, utan mest red ut - men ändå.

Många känner nog till hans förra ägare? Eva heter hon iallafall, och jag minns så väl den dagen hela min mening med livet förändrades i princip. Den dagen hon bara från ingen stans sa att jag fick köpa Pijano. Det var på våren, och hon sa att jag fick köpa honom direkt efter sommaren. Jag funderade och funderade, och insåg att DET var precis vad jag ville. Att det faktiskt var den hästen jag ville ha. Jag ringde mamma och berättade och hon sa typ "Jamen, då köper vi honom. Jag kan inte säga när, men någon gång ska vi köpa honom".

Den sommaren ägnade jag tiden åt att längta efter honom, eftersom han inte ens var kvar i landet under en period, utan var enda borta i Österrike medan jag var kvar och jobbade med ett enda mål - att kunna köpa honom när han kom tillbaka. Men min dröm sprack ganska regält. Det blev inte alls som jag tänkt mig. Men det slutade med att jag skulle ta honom på foder och köpa honom i börjana av 2010 istället. Men, där sprack det också. På besiktningen gick han inte igenom. Inte ens nära. Och som mina tårar rann. Två dagar efter den dagen var jag med om en olycka och fick ligga inne på Karolinska.

När jag var hemma igen väntade en period med korta promenader, sen igångskrittning, och igångsättning. Jag var så svag och förstörd efter olyckan och Pijano var ju rätt "trasig" i kroppen då. Att bara skritta på honom i 10 minuter var veckans höjdpunkt för mig då. Tillslut var det dags för besiktning igen. Och denna gången gick det bättre och jag blev en lycklig fodervärd på min drömhäst hösten 2009. Men sen blev det igen inte alls enligt planerna. Eva ville inte sälja honom förrän tidigast hösten 2010, och jag kände att allt bara var hopplöst. Då var jag nära att ge upp det jag kämpat för så länge, min högsta dröm. Riktigt nära.

Min sommar skulle inte bli som jag planerat, utan jag skulle stå utan min bästa vän hela sommaren. Så var det planerat. Men så blev det inte, istället gick min dröm i uppfyllelse så snabbt att jag knappt hann reagera. Efter att en veterinär varit ute och kollat på Pijano och konstaterat att han inte skulle gå att rida med sadel på hela sommaren i princip, ville inte Eva vänta med att sälja honom längre. Och för mig kvittade om det gick att rida med sadel eller inte, utan jag ville bara skrika av lycka. Vi bokade en veterinärbesiktning på Mälarkliniken och jag hade nog aldrig varit så närvös som in för den.

Han gick igenom med glans och samma kväll åkte vi hem till Eva och när vi åkte därifrån var han min. Min för all framtid. Jag var helt matt, efter alla gånger jag gråtit för "att drömmen aldrig skulle gå i uppfyllelse", efter dessa år av en lång och tung väg tills den dagen allt bara var över. Oron att det aldrig skulle bli vi, den ständiga oron att han aldrig skulle bli min. När det var över var jag bara matt. Jag kunde typ inte ens le och skratta, för jag kunde inte förstå att det var sant. Det tog månader innan jag faktiskt insåg att det inte längre var en dröm, utan på riktigt. Det var en dag jag bara förstod helt och då rann tårarna och jag kände att det längre inte spelade så stor roll vad som händer, för min högsta dröm hade gått i uppfyllelse. Mitt livs högsta dröm.


Om jag inte minns helt fel, är denna bilden tagen dagen efter han blev min - midsommar 2010. Jag kan lägga till, att förra sommaren var den bästa sommaren i mitt liv, lyckligare nybliven hästägare går nog inte att hitta!

SKRIVET: 2011-03-16, kl 10:10:38 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Morgonfix i stallet

Sådärja, nu har man fixat klart nästan allt i stallet. Har mockat, lagt in nytt spån och fixat höpåsar + hinkar till båda hästarna (Pijano & Pelle). Har oxå hunnit gå en promenad med Pelleplutt. Det var jätteskönt för alla var ju på lektion så det var typ ingen ute alls, vilket betydde att han var rätt lugn!
Dock så är var typ lågstadieklasser här på studiebesök men vi försökte undvika dem så mycket som möjligt ;)

Nu ska jag snart börja fixa mej lite. Har ju fortfarande pyjamasen på mej, hehe ;)
Tio i elva ska jag faktiskt gå på svenskalektionen fast jag e ledig. Inte för att jag gillar svenska men bara för att vi har bästa läraren :D

Sen blir det ännu mera stallfix innan vi åker ut på äventyr!



/Gullman

SKRIVET: 2011-03-16, kl 10:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

3. En bild du gillar väldigt mycket på dig och din häst.


Totalrandom bild med väääldigt snygg outfit känner jag ;) Men den betyder så jäkla mycket för mig, varför vet jag inte riktigt. Men det är liksom.. VI.. och jag bara älskar den! Fotad med min Nikon D40 av Felicia Skoog - creds till dig!

SKRIVET: 2011-03-16, kl 00:00:44 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Taggad inför imorn!

Pijano var lite hängig och väldigt trött nu ikväll, dock hade han ingen feber och åt. Men hoppas verkligen han är fräschare imorgon så att det blir som planerat nu! Lilla plutten :( Men om han inte är "sjuk" så kommer vi (jag, Gullman och Pijano alltså) åka iväg vid kl. 2 och ha kul inne i stan ;) Kan avslöja att det är i gullmarsplan, men något annat får ni inte veta just nu..

Eller alltså, planerna för dagen är för min del:

08:00 - Bli väckt, förhoppningsvis?!
08:15 - Äta frukost och bara sitta och planera med bästa Gullman.
08:45 - Göra mig i ordning, blogga eller nått annat kul.
09:45 - Gå på engelska lektionen.
10:50 - Gå på svenska lektionen.
11:45 - Ta in Pijano.
12:00 - Äta lunch och ringa lite samtal ;)
12:30 - Gå ner till stallet och mocka, fixa höpåsar och kraftfoder.
13:00 - Fixa i ordning allt med Pijano.
14:00 - Lasta och åka.

Kolla vad duktig jag är som lagt upp värsta planen för morgondagen!? Dock blir det oftast inte riktigt som man tänkt sig, så kan bara hålla tummarna för att det här funkar nu. Har dock ingen som helst aning när vi kommer tillbaka, det får bli en liten kul överraskning hehe. Men har förberett lite tidsinställda inlägg för imorn, så bloggen är inte helt off iallafall ;)


Jag och Pijano framför Armémuseet i somras när vi tog en trip in till stan..

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-15, kl 23:30:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Och vad händer imorgon då?

Jaaa, det kan man allt undra. Allt vi kan säga just nu är att vi ska iväg på ett sk hemligt uppdrag. Ett väldigt viktigt sådant!
Ska bli galet roligt iallafall och e ledig hela dagen. Men den ledigheten betyder verkligen inte sovmorgon eler något sådant.. nejnej. Upp med tuppen och väcka Emma (hehe), sedan blir det frukost och direkt ner till stallet och börja fixa. Har väldigt mycket saker att göra och så, men det e bara roligt! ;)

Kameran kommer att hänga med iallafall, så lite fräcka pic's kan ni räkna med imorgon kväll iallfall :)




/ Gullman

SKRIVET: 2011-03-15, kl 20:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Imorgon smäller det!

SKRIVET: 2011-03-15, kl 18:28:41 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Stigbyglar

Det känns nästan som att mina stigbyglar rasar sönder och samman när jag rider. Skruvarna som håller fast plattorna är lite skeva vilket gör att dem typ knakar när man ex rider lätt. Lite obehagligt sådär, känns lixom som att dem kommer ramla av vilken sekund som helst.

Så jag har börjat leta lite efter bra stigbyglar som jag ska köpa. Känns som en hel djungel när man tänker efter. Många olika modeller, färger, material, you name it! Känns som att om man köper ett par i en viss färg, att man snart kommer tröttna lite. Eller det kanske bara är jag som tycker så?!

Jag vet iallfall att jag bla vill ha ett par röda, vilket jag har velat ha jättelänge. Så himla snyggt! ;)




Dem jag har nu. Compositi är märket och är inköpta på Hööks. Väldigt bra förutom plattan dåra. Kostade ca 279 :-


Lite andra modeller som jag har kollat lite på:



Även dem här är från Hööks och kostar 479:-
Har provat att rida med dom och tycker att dem verkar helt okej. Dock lossnar färgen tydligen efter ett tag.





Dem här kommer ifrån Prestige och kostar ca 2385 :-
Tycker att dem är jättesnygga och bra att rida med. Dock så är dem gjort av magnesium vilket gör dem rätt tunga. Ett plus för den svenska flaggan, hehe





JIN stigbyglarna är ju en klar favorit! Grymt snygga, färgglada och sköna. Vill helst ha alla möjliga färger men till å börja med blir det nog rött :)
Kostar ca 1795:-




Soft' Up stigbyglarna tycker jag är ganska coola. Gillar att det finns många färger, att dem är gjorda av plast (lätta) och säkerhetssystemet. Men vet inte riktigt om dem passar mig riktigt. Har aldrig provat att rida med dem eller så, så har inga vidare åsikter.. Tror nog att det finns speciella stigläder till oxå (?), eller är jag helt vilse då?
Dem kostar iallafall 1950 :-


Vad har ni för stigbyglar? Några ni vill rekommendera?
Tell me
;)


/ Gullman


SKRIVET: 2011-03-15, kl 18:20:15 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Hmm.. Vad är det här då?

SKRIVET: 2011-03-15, kl 17:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Så här kan det gå...

... när jag ber Reby om hjälp med att ta ner en spånbal hehe ;)


Reby, Frida och massa fina spånbalar på bilden...

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-15, kl 16:06:27 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Veterinären

Lite halvstressad dag men det funkar det också. Har varit nere i stallet vid kl. 14 för att veterinären kom och stack en spruta i Pijano hehe.. Sen gick jag ner igen och mockade, fixade höpåsar och kraftfoder nyss. Sitter i datasalen och chillar lite och har äntligen lite dötid. Fick ändra planerna för Pijano den här veckan, pga veterinärbesöket alltså. Så han ska vila idag tyvärr.. Ville verkligen rida, hade ju tänkt hoppa och Julia skulle fota dessutom! :(



/ Emma

SKRIVET: 2011-03-15, kl 13:34:23 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Solsken = Promenad

Att det var väldigt fint väder ute idag betydde att det fick blir en promenad på lunchen med min pigga häst. Gick inte alls så långt (tur & retur till parkeringen).
På vägen tillbaka till stallet var han somvanligt lite sprallig och så, men gick ändå rätt bra på benet, så jag hoppas verkligen att det håller i sig nu! :)

Slutar vid fyra idag och då ska jag gå ner och fixa i stallet, mocka och göra höpåsar + hinkar!
Efter middagen så blir det borstning för hela slanten ;)



Bild på Pelle från i vintras, (känns bra att skriva vintras, för nu är det faktiskt snart vår!)


/ Gullman

SKRIVET: 2011-03-15, kl 13:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Gammal reklamfilm

Känner ni igen den här pållen..? ;)



Rätt länge sen nu, men visst är han duktig min lilla häst?

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-15, kl 11:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

2. Bild från din första tävling med din häst.


Första lokaltävlingen, 90 cm CR. Hade startat en pay & jump 80 & 90 cm innan denna. Hahaha, awww. Så himla gulligt ju?! :D

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-15, kl 10:00:00 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Outfit

Åh vad jag verkligen älskar den här outfiten!
Röd är nämligen min favoritfärg och jag tycker att det passar till nästan allt + att den sticker ut lite diskret och snyggt!
Sen passar det såklart även till det blåa och svarta.



Stövlarna vill jag verkligen ha. Känns dock rätt onödigt att köpa ett par likadana fast i en annan färg när man redan har ett par sådana. Om de röda Tretonen fortfarande tillverkades så skulle jag utan tvekan köpa dem nu direkt! :)

/Gulllman

SKRIVET: 2011-03-15, kl 08:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Dressyrprogrammet i fredags



/ Emma

SKRIVET: 2011-03-14, kl 23:48:30 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Vila i frid Tiger ♥

* 2000-2011



Det känns lite overkligt. Att du bara inte finns längre. Tack för allt. ♥

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-14, kl 23:00:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Bloggtips

Visste ni att några glada tjejor från Äppelvikens Ridskola driver en blogg?
Jag läser den i stort sätt varje dag eftersom att jag har ridit där och vill veta vad som händer när man flyttat därifrån. Mycket smidigt vill jag lova! ;)

Tycker att ni ska klicka HÄR och oxå ta del av vad som händer på ridskolan :)



/ Gullman

SKRIVET: 2011-03-14, kl 22:36:21 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Vad kan detta handla om..?





Mer än så här bjuder jag inte på.. än ;)

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-14, kl 22:11:00 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Fyra muppar på promenad



























SKRIVET: 2011-03-14, kl 21:12:55 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Ute på promenad

Planerna följdes och vi tog oss en liten promenad idag. Verkligen inte alls så långt men en liten iallafall upp till parkeringen och tillbax. Kameran fick hänga med oxå och ett antal mupp-bilder togs. Vi hade lite problem med att få bra bilder med självutlösaren, hehe, men fotoexperten Michelle kom och hjälpte oss lite, tack! ;)

Förövrigt så gick Pelle väldigt bra. Nästan lite för bra. Studsade runt som en tok på vägen tillbaka, sötnöten!

Bilder kommer i nästa inlägg :D



SKRIVET: 2011-03-14, kl 17:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

1. En bild tagen på din häst idag.


Härligt med snygg mobilbild ;)

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-14, kl 15:21:07 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Morgon-uteritt!

Hurtig som man är så red man ut innan skolan idag. Lämnade Pijano inne efter morgonfodringen, och så fick han käka sin frukost medans jag gick upp och åt jag också. Sen blev det en mysig uteritt. Skrittade mest och passade på att ringa några samtal haha.. Skönt med lugn och snäll pålle :) Sen travade vi en bit där underlaget var okej och fortsatte sen i snigelfarten - skritt ;)



Uterittsoutfit á la Pijano idag ;)

* HÖÖKS repgrimma
* Fårskinnsnosludd
* Dressyrskydd
* Benlindor
* Schabrak från Catago
* Kieffer Inn hoppsadel
* HÖÖKS ländtäcke

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-14, kl 13:37:00 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Long time ago..

Här kommer ett litet videoklipp på mej och Caravelle (en häst jag skötte på ridskolan) på när vi hade avslutning med hoppgruppen. Vi var utklädda till Långben, därav öronen som så fint flyger omkring.. Caravelle hade oxå långa öron till en början men jag var tvungen att snurra in dom i sidostyckerna så att hon inte fick dem i ögonen när hon hoppade :)



oxern ligger på ca 125 cm

SKRIVET: 2011-03-14, kl 13:30:26 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

veckans bild

Nu mjukstartar vi med en liten minitävling här på bloggen!
Vinnaren får sin bild publicerad här och givetvis en länkning ;)

Allt ni behöver göra är att skicka in en bild till [email protected], alltså väldigt enkelt!
(gärna en liten beskrivning till bilden oxå)

Tema: FAIL-BILD

Märk mejlet med "veckans bild" :)



Lycka till!

/ Gullman & Emma

SKRIVET: 2011-03-14, kl 10:00:00 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

This or That?

Säkerhetsväst - Utan säkerhetsväst
Falsterbo - Globen
Instoppat hår i hjälmen - Utsläppt (i tofs)
Kingsland - Equiline
Större variant på häst - Nättare variant
Hoppa inne - Hoppa ute
Ridstövlar - Skor och chaps
John Whitaker - GPA
Rolf-Göran Bengtsson - Meredith Michaels Beerbaum
Flyinge - Strömsholm
Hoppa en lägre klass och vinna - Hoppa en högre klass med sämre resultat 
Vanliga skydd - Teknikskydd
Tränsbett - Kandar
Ridhus - Ridbana 
Hoppsadel
- Dressyrsadel
Gräs - Grus
Meeting - Endags tävling
Utebox - Innebox
Transport - Hästlastbil
UnghästLäromästare
Regional - Lokal
Lösdrift - Inte lösdrift
RG - Anna Scarpati
Halm - Spån
Skimmel - Fux
Kortklippt man - Lång man
Vinter - Sommar
Träna på bana - Rida ut
Hööks - Horze
Pessoa - Pelham
Veredus - Eskadron
Sporrar - Spö
Anky van Grunsven - Isabell Werth
Tävla ponny - Tävla häst
Hoppsadel - Barbacka
Tredelat tränsbett - Tvådelat tränsbett
Brun utrustning - Svart utrustning
Pessoabett - Kimblewick
Nätt häst - Grövre häst
Tävla - Träna
Teori - Praktik
Isabell - Skäck
Pigg häst - Lugn häst
Körning - Tömkörning
Lindor -
Skydd
Valack - Hingst
Travsport - Galopp
Engelsk fullblod - Arabiskt fullblod
Ryttarutrustning - Hästutrustning
Nationellt - Internationellt
Dyr märkesutrustning - Mer för pengarna
Titta på en bra film - Hästhoppning
Shutterfly - Butterfly Flip
Kingsland - Pikeur
Bädd - Inte bädd
Regional - Nationell
Helskodda - Halvskodda
Het häst - Normal häst
Sto - Valack
Hästgård - ''på en klubb'' 
Martingal - Utan martingal
Liten häst - Stor häst
Svart kavaj - Blå kavaj





/ Gullman

SKRIVET: 2011-03-14, kl 08:37:30 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Veckans planer

Ja, hur är planerna för den här veckan då? Det beror lite på faktiskt. Det är nämligen så att Pelle har varit lite halt och är fortfarande det. Han har haft boxvila ett tag nu och det har faktiskt givit en del resultat. Så vi har börjat gå lite promenader (pigg häst vill jag lova) och jag tänkte att han skulle få börja gå ut i sjukhage nu igen. Dock så känns det lite som en risk eftersom att förra gången det var en sånhär situation så bockade han och busade som en tok i hagen och blev halt pga av det. Så jag har ett litet dilemma kan man säga.. Men det löser sig :D
Han kan ju inte stå inne hela tiden lixom, nu när våren börjar komma och allt!

Så jag hoppas på att han inte är allt för vild, hehe ;)



Annars så tror jag att det kommer bli en rätt lugn vecka. Inte allt för mycket saker att göra i skolan och ingen stalltjänst, väldigt najs!

/
Gullman

SKRIVET: 2011-03-14, kl 07:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Vecka 11

Måndag - Uteritt.
Tisdag - Bommar och småskutt i ridhuset.
Onsdag - Ev. åka iväg på jobbuppdrag.
Torsdag - Lösgörande dressyr i ridhuset.
Fredag - Uteritt.
Lördag - Hoppning eller vila.
Söndag - Uteritt.



/ Emma

SKRIVET: 2011-03-13, kl 23:39:10 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Till Gullman!

Haha, eftersom jag facebook-strejkar och inte orkar ringa dig nu så skriver jag här.. Ni läsare kan ju bara.. skippa att läsa det här.. ;) Imornkväll måste vi dejta i matsalen eller på annan lämplig plats och blogg-snacka, ärligt talat! Om ny design, inlägg och allt möjligt. Liksom prioritera var det va?! :D

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-13, kl 23:36:04 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Ponnyakuten-maraton?

Jag har hjälpt till med stalltjänst idag och kommer även gå upp på morgonfodringen imorn, så är på skolan. Jag och Frida har suttit och kollat på ponnyakuten.. Först ett gammalt avsnitt och nu det senaste som kom upp på SVTplay. Haha, vilka geekar vi är.. Men så får det vara. Bättre program än ponnyakuten såhär på en söndagkväll finns väl inte? ;)

Är det samma för er som för mig.. Att man inte har tid att kolla på tv utan kollar på SVTplay istället? Jag har aldrig sätt programmet på tv, utan kollar bara på datorn. Och det gör ju att man hela tiden ligger ett program före dessutom.. Smidigt och bra! Dock kan det hända att jag missar att kolla vissa veckor, men det är ju bara att ta igen när man har tid sen. Om man har någon tid vill säga..



/ Emma

SKRIVET: 2011-03-13, kl 22:51:35 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

högst upp på önskelistan..

.. i utrustningsväg är:



John Whitaker schabrak

så galet snyggt! ;)

kostar runt 5-600 :- på Stockholms Hästbutik!

SKRIVET: 2011-03-13, kl 22:20:41 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Börjar imorgon!



1. En bild tagen på din häst idag.
2. Bild från din första tävling med din häst.
3. En bild du gillar väldigt mycket på dig och din häst.
4. En bild på när du och din häst tränar.
5. En bild på när du och din häst tävlar.
6. En film på när du och din häst tränar.
7. En film på när du och din häst tävlar.
8. En bild på när du rider någon annans häst.
9. En film på när du rider någon annans häst.
10. En valfri tävlingsbild.

/ Emma

SKRIVET: 2011-03-13, kl 21:32:43 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Rida med musik

Att rida med musik tycker jag gör ridpasset mycket roligare och jag har lättare att koncentrera mig på ridningen om man nynnar lite på en bra låt.
Radio är nästan ett måste i ridhuset, tycker jag. Att lyssna på ipod är verkligen inte det säkraste och jag rekommenderar det inte då det lätt kan hända olyckor om man inte hör vad som händer runt omkring och med sladdar och allt.

Är man helt själv i ridhuset och inte har någon radio brukar jag ibland sätta på musik rätt lågt på mobilen och sedan ha den i fickan. Då hör man om det ex skulle komma in någon i ridhuset eller något sånt, + att man enkelt kan byta/välja den låten man vill. Väldigt smidigt då radiokanalerna kanske inte spelar just den låten man vill höra eller om dem tjatar ut låtarna.

Några av mina favoritlåtar när det gäller ridning:

Swedish House Mafia - One (Your name)
B.o.B - Airplanes
B.o.B - Magic
Michael Jackson - Wanna Be Startin' Somethin'
Eminem - Not Afraid
Flipsyde - When it was good

Sen finns det ju ett x antal låtar som oxå bör skrivas upp såhär, men de här var dem jag kom på för tillfället :)



Randombild från sommaren..

/Gullman

SKRIVET: 2011-03-13, kl 21:32:35 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Kort videoklipp..

.. från helgens tävling, regional Msvc:2 :)













/ Emma

SKRIVET: 2011-03-13, kl 20:14:47 | PUBLICERAT I: Absolut Elit

Kontakta oss?

SKRIVET: 2011-03-13, kl 18:36:18 | PUBLICERAT I: Gullmans inlägg

Presentation av Columbine

Hej hopp!

Jag heter då Columbine Högwall men kallas vanligtvis för Gullman. Jag fyller 17 år i augusti och går första året på Berga Naturbruksgymnasium där jag oxå bor på vardagarna. Jag går inriktningen Häst-Natur och planerna är att sedan välja profilen Trav för att lära mig något helt nytt för det verkar roligt och kanske ta licens i trean, vem vet?!

Jag började rida när jag var ungefär 5-6 år på Rastaborgs Ridskola, men bytte rätt snabbt till Äppelvikens Ridskola i Bromma eftersom att den låg närmare. I början av min ridkarriär så var jag bara i stallet dem dagarna jag red på, men så snabbt jag blev skötare på en ponny så tillbringade jag all min lediga tid i stallet. Åren gick och jag började sköta på de stora hästarna istället. Eftersom att jag blev skötare på en av Andys tävlingshästar började jag oxå förja med på tävlingar som tävlingshästskötare, vilket jag tyckte var superroligt!
Har sedan fortsatt med det och varit skötare på både tävlingshästar, skolhästar och unghästar, så jag har lärt mig väldigt mycket under mina år på Äppelviken.
Slutade dock rida där i augusti förra året pga att jag började på Berga, men brukar ändå hänga där på helgerna och givetvis följa med på tävlingar.

Min foderhäst heter Petit Riche, men det e det inte så många som vet då han till vardags kallas för Pelle. Han är en brun varmblodsvalack född 1997 som verkligen älskar Berga. Det är nämligen så att våran fritidledare Jenny har ägt honom när hon gick på Berga, så han har bott här rätt länge.
Jag fick honom i mitten på augusti förra året och ska tyvärr bara ha kvar honom tills slutet av maj. Men under tiden jag har haft honom (hittills dåra) så har jag lärt mig väldigt mycket!
Eftersom att han är en ridtravare så är han väldigt speciell att rida. I början gick det nästn inte alls och jag trodde heller aldrig att det skulle gå. Men nu sammarbetar vi bättre än aldrig förr och han är verkligen helt underbar att rida!

I framtiden så vet jag inte riktigt vad jag vill bli, vi får se helt enkelt! :)






SKRIVET: 2011-03-13, kl 17:40:49 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Presentation av Emma

Hejsansvejsan!

Jag heter då Emma Csendes, och en del av er känner kanske igen mig från min förra blogg..? Men jag presenterar mig igen iallafall! Jag är född år 1994, och fyller alltså 17 år nu i höst. Jag går första året på Berga Naturbruksgymnasium, inriktning Häst-Häst och kommer välja profil Trav, då jag vill lära mig något annat än bara ridning. Målet är att ta licens i trav i trean, som en liten instickare sådär.

Jag började rida på ridskola vid tre års ålder och efter det har mitt hästliv sätt väldigt olika ut genom åren. Ett tag var det travhästar som gällde, dock inte alls mycket körning utan jag var mer intresserad av att sitta uppe på hästryggen. Jag har ridit på två ridskolor, Ekerö och Farsta Ridskola, och i tidigare år tävlade jag hoppning på ponny. Sen har jag haft en hel drös medryttarhästar och ridit väldigt mycket olika hästar. Jag fick jobb på ett stuteri och det gjorde tillslut även att jag kunde köpa min drömhäst som jag tänkte berätta om nu.

Virgio Pijano är en arabvalack född -96 e: Bajano. Han är mitt allt och ännu lite till och han kommer stanna hos mig för resten av livet. Vi har hängt ihop sedan år 2008 och hunnit med väldigt mycket kul tillsammans. Vi har dock fått gå en lång slingrig väg till hit där vi är idag, vi har haft så otroligt mycket motgångar och jag har varit så nära att ge upp så många gånger. Men idag står vi här och det finns nog ingen häst på den här planeten som jag passar så bra ihop med.

Vi både tävlar upp till Nationell nivå och lallar runt och njuter av livet. Jag skulle inte säga att vi var ett tävlingsekipage, men vi har tävlat och tävlar en hel del. Vi tävlar hoppning upp till 110 cm, medelsvår dressyr och medelsvår working equitation. Dock är målet aldrig riktigt satt, utan vi kämpar så långt vi kan nå, och når vi inte långt gör det inget det heller - så länge vi har kul! Vi har testat på de flesta grenar, så som terräng och galopp och så vidare. Vi trivs bäst med mycket variation. Förutom ridningen så håller jag på att köra in honom förfullt och vi tricktränar en hel del. Vi har ställt upp på show, inspelningar och annat kul. Pijano kan dyka upp lite överallt i reklamfilmer, långfilmer och annat.

Pijano kan rörelser upp till grand prix dressyr - seriebyten, galoppiruetter, piaff och så vidare. Jag har hoppat honom upp till 135 cm uppsuttet och han är löshoppad 140. Han kan trick som stegra, stegra-snurr, buga, kompliment, ligg, spela död och väldigt mycket annat smått och gott.

Hoppas ni väl följa med på våran resa, med fram och motgångar, tävlingsresultat och allt annat som händer. Just nu står Pijano uppstallad i ett elevstall på min skola, och jag bor här på internatet. Vad som händer i framtiden är svårt att säga, men vi kommer alltid hålla ihop, det är en sak som är säkert.

RSS 2.0